abonnement Unibet Coolblue
pi_173914514
Jeetje LadyS je laatste werkdag alweer!

Verder las ik een goede 20 wekenecho voor Bella *O*

En verder heb ik pregnancybrain. Niks onthouden en kan mobiel niet teruglezen.

Ik ben nog op roze wolk. En wil nu ineens vanalles kopen hihi.
pi_173914616
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:02 schreef twist02 het volgende:
Minilot: Dat klinkt heftig ja! Kan me zo voorstellen dat hormonen daar een rol in spelen :Y
Misschien toch nu al het aankaarten waard, ook al wil je nu nog niet echt 'ingrijpen'? Al is het maar om te kijken wat evt. opties zijn.

Ik kan me namelijk ook voorstellen dat het met de kleine erbij ook al weer hectisch genoeg is.
Ik heb het alvast aangegeven bij mijn verloskundige en bij de telefonische intake van de kraamzorgorganisatie hoor. :Y
En eerlijk gezegd: hectisch is voor mij juist beter dan rust. Als er een heleboel dingen om aandacht vragen en moeten gebeuren dan lukt dat aardig, als ik kalmpjes een dag lang voor mezelf heb waarin niets moet, dan raak ik juist compleet in de war. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-09-2017 18:20:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 21 september 2017 @ 18:18:03 #28
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_173914717
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:17 schreef CrazyPrincess het volgende:

[..]

Een doula ken ik wel, maar een superverloskundige? :D
Ik weet niet hoe zoiets bij een thuisbevalling gaat, maar ik heb me wel echt verloren gevoeld in het ziekenhuis vanaf het moment dat mijn vliezen braken :{
Ik bedoel gewoon een fijne verloskundige waar je wat aan hebt, die de tijd neemt om je te steunen op de manier waar je behoefte aan hebt, en niet weggaat of je uit je kracht haalt ofzo.

Als je in de tweede lijn bevalt (medisch) dan kan je ook een betrokken/kundige/zorgzame verloskundige of verpleegkundige treffen, maar als het niet rustig is zal die ook naar een andere kamer moeten soms en dat kan slecht uitkomen waardoor je je alsnog verloren voelt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173914729
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:58 schreef Elleska het volgende:
..zijn er hier ook mensen die meedoen met CenteringPregnancy? ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet denken.
Ik moest het Googlen want er nog nooit van gehoord en brrrr - dat lijk me (kluizenaarstype als ik ben) echt heel vervelend! :D
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 21 september 2017 @ 18:19:41 #30
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_173914744
Nanuke en LeSage, de loper is al voor jullie uitgerold in het volgende topic hoor, kom gerust verder :Y *O*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173914875
(Schopschopschopschopschop.. ADHD heeft geloof ik nogal een stevige genetische component. Dat wordt feest, ik voel het nu al. :+ )
Let me see you stripped down to the bone
pi_173914945
O Lord dat centering pregnancy klinkt mij persoonlijk heel naar. :X

Twist, geniet van je vakantie. Werk komt daarna wel weer. :*

Mini, heftig dat dat weer zo op speelt. Zo lang je het zelf goes kan handelen moet het wel goedkomen toch?

Hier heeft mam vorige keer iedereen op de hoogte gesteld dat de bevalling was begonnen. En live updates gegeven, want hij moest bij me blijven maar vooral stol zitten en stil zijn. Hij heeft de hele dag iedereen op de hoogte gehouden dus. Maar iedereen begreep ook sat se pas welkom waren als wij dat aan gaven. Ik verwacht dat deze keer niet anders eigenlijk.
Alhoewel, ik heb me voorgenomen dit keer binnen 2 uur te bevallen, op een moment dat peuter ligt te slapen en dat we het ziekenhuis lekker overslaan.

Ik was vandaag wel in het ziekenhuis. Conclusie van de anesthesie? Teen wordt met een lokale blok geopereerd. Van knie naar beneden verdoofd. Roesje of kalmeringsmiddelen mag ook niet, dus ik krijg alles bewust mee. :{ pijnstilling erna mag ik ook niet. Ja, paracetamol. Whoohoo. Moet ik geopereerd worden, loop ik alle goodies mis.

Daarna nog even bij de vk geweest. Daar zit alles wel snor. Kleine groeit goed. O+
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173914959
Ik heb twee oud-collega's die CenteringPregnancy hebben gedaan en die vonden het heel leuk. Ik wil wel graag in contact komen met dames die ook zwanger zijn, dus voor mij lijkt het wel wat, maar telkens zoveel van m'n werk weg zijn lijkt me arelaxed. En ergens ook wel weer gedoe ofzo. Nog een sociale verplichting. En 1 collega vond qua levensinstelling niet helemaaaaal aansluiting en hoewel ze daar makkelijk overheen stapte, lijkt me dat dan ook weer jammer...
Dit, dat, alles.
pi_173915121
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:31 schreef Krisvc het volgende:

[quote]
Ik was vandaag wel in het ziekenhuis. Conclusie van de anesthesie? Teen wordt met een lokale blok geopereerd. Van knie naar beneden verdoofd. Roesje of kalmeringsmiddelen mag ook niet, dus ik krijg alles bewust mee. :{ pijnstilling erna mag ik ook niet. Ja, paracetamol. Whoohoo.
Jakkes, wat vervelend zeg! -O- Succes alvast. :*

quote:
Moet ik geopereerd worden, loop ik alle goodies mis.
:D O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_173915651
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:58 schreef Elleska het volgende:
zo weer terug van de eerste afspraak met de VK. hele berg info gekregen dus dat moet even bezinken. de termijnecho ingepland, nu begint het toch langzaam iets minder onwerkelijk te worden.

zijn er hier ook mensen die meedoen met CenteringPregnancy? ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet denken.
Hier! Ik vind het wel leuk. Allemaal meiden van ongeveer dezelfde leeftijd (eind twintig, begin 30), die allemaal ongeveer even ver zwanger zijn. Voornamelijk 'hoog' opgeleide vrouwen. Ik was heel bang dat het 'zweverig' zou zijn (is echt helemaal niks voor mij, nuchtere dodo), maar dat is het helemaal niet. Gewoon gezellig met meiden (en af toe partners erbij) praten over zwangerschaps gerelateerde onderwerpen. Gewoon praktische/medische info en ervaringen delen. Kost inderdaad wel meer tijd, theoretisch is werkgever verplicht die te geven onder werktijd. In de praktijk compenseer ik gewoon een beetje half met op andere momenten werken (heb flexibel werk).
pi_173915887
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik moest het Googlen want er nog nooit van gehoord en brrrr - dat lijk me (kluizenaarstype als ik ben) echt heel vervelend! :D
ik weet ook niet of ik daar wel geschikt voor ben.
helemaal niet nadat ik hoorde dat ze vandaag 5 intake gesprekken had gehad en wij de enige waren die zich hadden ingelezen over de combinatietest/NIPT. terwijl we bij de aanmelding al de link kregen naar de overheidssite zodat we ons alvast konden in te lezen. ben bang dat ik dan al veel beter ingelezen ben dan de rest en eigenlijk vooral dubbele info hoor.

en ik heb jullie al O+ en straks misschien zwangerschapszwemmen waar ik dan al andere zwangeren leer kennen.
een ander nadeel vind ik dat de partners er meestal niet bij zijn, terwijl mijn man graag wat meer info wil. misschien past een cursus waar we samen heen kunnen dan beter bij ons.

aan de andere kant kan ik het ook gewoon proberen, kijken of het klikt met de rest en als het niets is weer terug naar individueel. eerst maar ff afwachten op welke dag het is want er is nog geen groepje voor mei.
pi_173916059
Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Niks voor mij denk ik. Kan me wel voorstellen dat het fijn is dat het er is!

Ik voel me niet altijd even op mijn gemak bij andere moeders ofzo. Dus dat speelt dan ook wel mee.
pi_173916186
Centuring pregnancy lijkt me niks, die mij maar gewoon persoonlijke controles bij de VK en that's it. Makkelijker plannen en kost minder tijd... Had vorige keer wel via Facebook contact met een groep die even ver zwanger was, dat was echt heel leuk. Ik spreek ze nu nog steeds dagelijks. Jammer dat ik zoiets voor deze zwangerschap niet heb, al zou het dan wel druk worden om alles bij te houden...

Wat ontzettend balen Kris! Paracetamol tijdens de zwangerschap is zo niet voldoende af en toe... En op die manier geopereerd moeten worden tijdens je zwangerschap lijkt me echt nirt tof...

Succes morgen met je laatste werkdag LadyS!
pi_173916245
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:12 schreef twist02 het volgende:

[..]

+1 :+

Qua medisch personeel maakt het me echt niets uit wie erbij is, als ze maar niet verwachten dat ik namen onthou of gezellig een praatje maak ofzo :P vorige keer hebben we wel 6 'setjes' van vk's + vpk's versleten geloof ik; het interesseerde me echt niks meer :+

Maar bekenden echt niet :N vorige keer ook niemand op de hoogte gebracht. Dit keer zullen we inderdaad wel moeten vanwege peuter. Ik hoop eigenlijk dat ons mannetje zich aandient op een dag dat peuter bij m'n zus (=gastouder) is; daarvan weet ik zeker dat ze verder haar mond houdt en snapt dat we eerst peuter haar broertje willen laten ontmoeten enzo O+
(Toen m'n zus beviel van de tweede hebben man en ik namelijk ook op ons nichtje gepast en kregen exact diezelfde "instructies" ;) )

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh ik heb gewoon een week vakantie mensen! 8-) morgen dagje Efteling en daarna een midweekje weg :s)
Ik ontken even keihard dat het werktechnisch verschrikkelijk slecht uitkomt (ik zit as we speak nog te werken in de trein :') ) en de resterende 4 weken werken daarna waarschijnlijk een regelrechte hel gaan worden, goed? :+
Nee dat meen je niet van je schoonouders :o :o Dat die zelf niet bedenken dat dat echt niet kan...

En wat betreft werk: ik had ongeveer hetzelfde. Niet zwanger een vakantie geboekt en naderhand bleek dat ik daarna ook nog 4 weken moest werken. Ik heb echt de dagen af lopen tellen, ik had er zo geen zin meer in... Maar toen werd ik in de laatste week ziek dus heb het ineens af moeten kappen en dat vind ik zo stom!
pi_173916402
Ik lees wel, maar mijn hoofd krijgt het niet meer bijgehouden op het moment, dus oprechte kusjes en knuffels voor iedereen.

Ik moest vanmiddag naar het ziekenhuis omdat ze morgen vol zaten.
Een perfecte CTG (zo zei de gyn), goede bloeddruk, goede echo. Dus geen reden tot inleiden, maar wanneer zou ik hem willen plannen, was de vraag.
Nou, niet dus.
Maandag wel weer een afspraak staan voor dezelfde controles, kunnen we dan eventueel nog eens babbelen over inleiden.
Ik denk dat ik sowieso lang draag, hoort blijkbaar bij mijn zwangerschappen. Dus ik wil #2 wel de kans geven om lekker op eigen tempo te komen.

Strippen heeft wel wat gedaan, krampen enzo, ook al wel zichtbaar op de CTG.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_173916594
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Jawel! Fysiek echt helemaal prima, wel merk ik - vermoedelijk door hormonenshizzle zo tijdens de zwangerschap - dat mijn AD(H)D op een zeer heftig niveau is dat ik al jaren meer niet heb ervaren, dus dat is af en toe wel een beetje lastig. Maar goed, dat zing ik wel uit tot na de bevalling en dan maar even aankijken of het weer stabiliseert. :)
Ik schreef er eerder vandaag vanaf hier over in mijn vaste SC:
CUL / [CUL SC] met de luxe de blauwe pil te kunnen kiezen

Verder nog altijd volstrekt kwaaltjesloos en ik ervaar nog helemaal geen fysieke beperkingen in wat ik allemaal kan doen, dus hoezee! :)

Dank voor de jasupdate! ^O^
Mini, zwangerschapsdementie wprdt vaak gekscherend gezegd, maar is volgens mij ook echt een hormonaal ding (gecombineerd met lichter slapen enzo), dus kan heel goed dat jij het op deze manier merkt hoor :Y

Ik was zelf ook vreselijk warrig in de zwsch en het heeft echt heel lang geduurd voor mijn concentratie weer wat op normaal niveau kwam...
Kwak
pi_173916952
Krisvc ik had je valpartij helemaal gemist. schrikken, vooral omdat het eerst mee leek te vallen en nu opeens een operatie.
hoop dat je bij de operatie toffe mensen treft die je een beetje kunnen afleiden.

verder bijgelezen maar dat ging vooral over bevallingen en dat voelt nog heel ver van mijn bed.
pi_173917059
LeSage, spannende tijd weer! Ik hoop dat het effect van het strippen misschien doorzet.

O dat gezellige mensen komt wel goed hoor Elleska. Man werkt in het ziekenhuis als anesthesiemedewerker, heeft ervoor gezorgd dat ik bij de juiste chirurg terecht kom, de juiste anesthesist, de juiste verpleegkundigen. Heeft bij iedereen aangedikt dat ik onwijs zenuwachtig ben (nouja, zo aangedikt is het eigenlijk niet eens :') ) en dat ze me goed af moeten leiden. Heeft met de anesthesist geregeld dat ik echtécht goed verdoofd word, want zielig omdat ik erna niks mag. :P Zelf is hij er niet bij, wat misschien juist maar beter is. Maar toch maar een klein beetje gebruik maken van de insider knowledge. :@
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173917080
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:58 schreef Elleska het volgende:
zijn er hier ook mensen die meedoen met CenteringPregnancy? ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet denken.
Ik heb het gedaan en het beviel mij heel goed. Ik vond het fijn dat er uitgebreide aandacht was voor alle aspecten van de zwangerschap en het prille ouderschap. Het gevoel van herkenning bij kwaaltjes in de groep was ook heel prettig. Mijn CP-groep heeft nu ook nog steeds contact.

De mannen waren altijd welkom bij het individuele deel van de controle trouwens, en er was ook een speciale partnerbijeenkomst, dus je partner staat niet compleet buitenspel.
pi_173917118
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 20:09 schreef Krisvc het volgende:
LeSage, spannende tijd weer! Ik hoop dat het effect van het strippen misschien doorzet.

O dat gezellige mensen komt wel goed hoor Elleska. Man werkt in het ziekenhuis als anesthesiemedewerker, heeft ervoor gezorgd dat ik bij de juiste chirurg terecht kom, de juiste anesthesist, de juiste verpleegkundigen. Heeft bij iedereen aangedikt dat ik onwijs zenuwachtig ben (nouja, zo aangedikt is het eigenlijk niet eens :') ) en dat ze me goed af moeten leiden. Heeft met de anesthesist geregeld dat ik echtécht goed verdoofd word, want zielig omdat ik erna niks mag. :P Zelf is hij er niet bij, wat misschien juist maar beter is. Maar toch maar een klein beetje gebruik maken van de insider knowledge. :@
handig zo'n man. dat heeft hij goed geregeld :D
pi_173917250
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 19:19 schreef Elleska het volgende:

[..]

ik weet ook niet of ik daar wel geschikt voor ben.
helemaal niet nadat ik hoorde dat ze vandaag 5 intake gesprekken had gehad en wij de enige waren die zich hadden ingelezen over de combinatietest/NIPT. terwijl we bij de aanmelding al de link kregen naar de overheidssite zodat we ons alvast konden in te lezen. ben bang dat ik dan al veel beter ingelezen ben dan de rest en eigenlijk vooral dubbele info hoor.

en ik heb jullie al O+ en straks misschien zwangerschapszwemmen waar ik dan al andere zwangeren leer kennen.
een ander nadeel vind ik dat de partners er meestal niet bij zijn, terwijl mijn man graag wat meer info wil. misschien past een cursus waar we samen heen kunnen dan beter bij ons.

aan de andere kant kan ik het ook gewoon proberen, kijken of het klikt met de rest en als het niets is weer terug naar individueel. eerst maar ff afwachten op welke dag het is want er is nog geen groepje voor mei.
Zal misschien per regio/praktijk verschillen, maar bij mij zijn het juist vrouwen die de zwangerschap echt 'serieus' nemen en heel bewust nadenken over wat ze willen. Ook ik krijg wel dubbele informatie, maar de meerwaarde voor mij zit 'm vooral in gezelligheid met andere dames en ook in het discussiëren over de info die je krijgt en ervaringen van de anderen.
pi_173917550
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb het alvast aangegeven bij mijn verloskundige en bij de telefonische intake van de kraamzorgorganisatie hoor. :Y
En eerlijk gezegd: hectisch is voor mij juist beter dan rust. Als er een heleboel dingen om aandacht vragen en moeten gebeuren dan lukt dat aardig, als ik kalmpjes een dag lang voor mezelf heb waarin niets moet, dan raak ik juist compleet in de war. :)
Ja, op zoiets doelde ik inderdaad, puur dat er alvast mensen op de hoogte zijn :Y
Komt wel goed dus, zo te horen ;) never a dull moment met een baby

LadyS, laatste werkdag woohoo! *O*

Kris, ai wat balen zeg! Maar zo te horen komt het qua afleiding wel goed ;) tof dat je man dat zo heeft kunnen regelen :D
En fijn dat de kleine het zo goed doet! O+

quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 19:36 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Nee dat meen je niet van je schoonouders :o :o Dat die zelf niet bedenken dat dat echt niet kan...

En wat betreft werk: ik had ongeveer hetzelfde. Niet zwanger een vakantie geboekt en naderhand bleek dat ik daarna ook nog 4 weken moest werken. Ik heb echt de dagen af lopen tellen, ik had er zo geen zin meer in... Maar toen werd ik in de laatste week ziek dus heb het ineens af moeten kappen en dat vind ik zo stom!
Jep, true story helaas... ;(

Gelukkig heb ik (meeeeer! dan) genoeg te doen in die 4 weken, dus het vliegt vast voorbij :+

LeSage, spannend! O+

Elleska, zelf geen ervaring mee, maar zo te horen kan het ook heel positief uitpakken. Ik zou -als het je wel wat lijkt- inderdaad gewoon kijken hoe het bevalt :Y
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173920539
Jeetje Kris, dat lijkt me ook heel spannend. Veel succes, gelukkig heeft je man geregeld dat je in een warm bad terecht komt, dat maakt het vast iets dragelijker.

Succes llms!

De rest ben ik kwijt.

Pfff hier nog steeds braken ondanks de emesafene. Opzich is het wel iets minder hoor. Ben niet meer de hele dag misselijk en aan het kokhalzen. Ik neem ze ook maar 1 x pd in ipv de 2x die mag. Alleen voor het slapen gaan, dan hoef ik 's nachts en in de ochtend in ieder geval niet zomaar uit het niets te spugen. Maar heb ik ook geen last van suf zijn overdag, dat kan ik gewoon niet hebben want dan kan ik niet werken.
Maar vanmiddag na traplopen wel weer spugen. dat je bij thuiskomst moet kiezen tussen eerst spugen of eerst plassen maar dat het toch wel tegelijk komt ;(

Ik begin trouwens last te krijgen van mijn heupen, kom soms na een lange rit de auto niet normaal uit. :( en sinds een paar dagen mega druk op den mutsch, alsof er een 35weker is ingedaald heb dan de neiging om mijn buik vast te houden. Het doet zoveel pijn! Is dat iets normaals? Herken het helemaal niet van de vorige keer in het begin.
pi_173921114
Ik ken het wel, Centering Pregnancy, maar nooit voor in aanmerking gekomen dus ook nooit zo in verdiept. Het principe lijkt me wel wat, gezellig.

LeSage, fijn dat het strippen iets gedaan lijkt te hebben. Kan me goed indenken dat je wil dat je baby op eigen terms komt. Hopelijk gaat het zo!

Oh Kris, dat is flink balen van geen roesje mogen en belabberde pijnstilling. -O- Fijn dat je man wel iets heeft kunnen regelen voor de rest.

LadyS, laatste werkdag! *O* Woop Woop!

Mabawa, wat ellendig dat je nog zo misselijk bent. Ik herken het drukkende gevoel een beetje, is nu een dagelijks splijtende pijn in mijn kruis. :')

Morgenochtend de 20 weken echo in het ziekenhuis. Ik vind het spannend. Peuter moet mee omdat we geen opvang hebben, hopelijk houdt ze het vol. En ik hoop dat we op tijd zijn, mijn man is een notoire te laat komer. Elke afspraak die hij mee was tot nu toe moest hij mij eruit gooien voor de ingang zodat ik me naar de afspraak kon haasten terwijl hij de auto parkeerde. Ik haat dat echt hé. :')

Ik sta bij weggaan dan met peuter helemaal klaar bij de voordeur van 'we moeten NU gaan' en dan zegt hij doodleuk 'ja! Alleen nog even mijn tanden poetsen en haar doen'. En dan rustig 15 minuten later naar beneden komen. }:| Ik heb hem gewaarschuwd dit keer, dus ben benieuwd. :P

[ Bericht 3% gewijzigd door LuDann op 21-09-2017 23:05:37 ]
pi_173921274
@malteser (vorige topic nog): fijn dat jouw ziekenhuis nadat beleid heeft zeg. :Y En qua pijnstilling ook fijn dat er iets mogelijk was. Wat heb je dan gehad?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')