abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173874507
registreer om deze reclame te verbergen
Het doel van mijn reis was om op straat te karten, gewoon omdat het KAN. Maar ik had ook nog wat andere dagen te vullen. Aankomst was in de ochtend en alles verliep heel soepel op het vliegveld en ik zat na drie kwartier na het landen al in een NEX-trein naar Shinjuku.
Inchecken kon pas vanaf 1500, normaal gesproken kan dat eerder als je toevallig eerder komt, maar bij dit hotel absoluut niet. Ik was er rond 12u, dus ik moest me 3 uur zien te vermaken. Koffer kon wel de baggageruimte van het hotel in, scheelde weer wat gesleep.
xOQtr6Y.jpg
Heb in de nabije omgeving rondgedwaald, ben wat koffie gaan drinken en potseling was het 15u. Inchecken dus. Kreeg een kamer op de 26e verdieping en had goed uitzicht.
FojErlo.jpg
De badkamer was niet erg ruim, maar voldoende voor een persoon en het was schoon. Het bed was van formaat twijfelaar en dus prima voor een persoon. Er was ook een bureau en er hing een 55” TV aan de wand!
hSp66FV.jpg
Japanse plee inclusief extra knopjes.
9w8xmZ1.jpg
De schoonmaakster had ook een mooie fogel voor me gevouwen, helemaal prima.
62xBE6z.jpg
Even in de douche gegaan, want hoge luchtvochtigheid en rond de 30 graden ga je nogal van zweten. En na een lange reis douche ik altijd graag, ongeacht of ik zweet of niet. Daarna maar even op bed gaan liggen want ik was moe. Dat even was meteen enkele uren, maargoed, ik had voor zondag toch geen echte plannen dus wat maakt het uit.
Fris en fruitig ben ik met mijn duffe harses naar buiten gegaan, alwaar het nog steeds erg warm en vochtig was, maar inmiddels ook donker (door alle neonreclames is er nog steeds meer dan genoeg licht), met als doel om mijn honger te stillen.
QCBV872.jpg
Ik zag een plek waar ze Wagyu beef hadden en ben daar heen gegaan. Biertje erbij en Fogel was blij.
pHQnKSz.jpg
Nog een beetje in de nabije omgeving rondgelopen en vond daar een drankenhandel. Helaas hadden ze daar geen bier van Baird, en het Japanse bier dat ze wel hadden was voornamelijk pilsachtig. Hun selectie buitenlandse bieren was wel ruim, maar die kan ik thuis ook gewoon kopen en is dus niet interessant.
Vond een ingang naar iets waarvan ik geen idee heb wat het is, ben er ook niet in gegaan, maar het zag er tof genoeg uit voor een fotos. Bij deze.
f3NyYC0.jpg
Toen had ik wel weer genoeg van alle neon, het geluid en mensen en ben maar teruggegaan naar het hotel en ben weer gaan slapen.
Het ontbijt was klein maar prima, ruime keuze uit vanalles en nog wat en fatsoenlijke koffie erbij, daar maak je me blij mee.
8yDdwjf.jpg
Interessante bordjes hadde ze ook.
fG0BK0E.jpg
Ik vraag me alleen wel af wat ik precies op tafel moet plaatsen... heb het meest voor de hand liggende maar niet gedaan omdat ik geen zin had in bemoeienis van de politie. :P
Na het ontbijt een plan gemaakt voor de dag: rondsjouwen, een park bekijken en tot rust komen en daarna naar Baird Taproom gaan. Nou, dat eerste is gelukt, rondsjouwen. Vind ik altijd leuk omdat je zo meer ziet dan met het OV, plus dat ik de metro gewoonweg te druk vind daar. Een park vinden is ook gelukt, maar wat een teringherrie zeg! Duizenden cicadas hadden een wedstrijd herrieschoppen ofzo, die beesten maken gewoon meer herrie dan het verkeer! Tot rust komen was dus niet helemaal geslaagd, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Ik vond ook wat schildpadden in dat park, toffe beesten zijn dat.
JpaF1U6.jpg
De ambtenaren van Tokyo zitten er niet echt slecht bij in dit gebouw:
gGIf1Xk.jpg
Aangezien ik al anderhalve liter water naar binnen had gegoten in die hitte vond ik het wel tijd voor een snack en wat bier, en dat vond ik in een nabije kiosk. Een “oer-Japanse” corndog met een Sapporro erbij.

ParxtSh.jpg
Bijgetankt en wel koers gezet richting de taproom, maar ik ben blijkbaar de verkeerde kant op gelopen en kwam in de buurt van mijn hotel terecht. Kan gebeuren. Daar heb ik nog een bak koffie naar binnen gegoten en ben even gaan liggen en even met de ogen knipperen en het was alweer twee uur later... dus. Opnieuw koers gezet richting de taproom, deze keer voorzien van een kaart. Onderweg zag ik iets wat op een dakterras met bomen en struiken leek, dat leek me wel wat om nader te bekijken en ben het gebouw ingelopen. Bleek een winkelcentrum van 14 verdiepingen te zijn met op de bovenste verdiepingen een food court. Lift gezocht, naar boven geraakt en uiteindelijk het dakterras gevonden. Van dichtbij was het ietwat kitscherig qua belichting, maar wel leuk verder.
Op zich wel jammer dat het zo dichtgegroeid was dat je geen uitzicht meer had, maar waarschijnlijk vinden ze echte planten daar wat belangrijker dan uitzicht. Had ik al gezegd dat het warm was? En dat ik op een dakterras was? Bier dus. Afkoelen!
5GLRxBQ.jpg

Eenmaal afgekoeld met de lift naar beneden gegaan en weer een poging doen tot het bereiken van mijn doel. Het bleef bij een poging, want ik zag opeens een kroeg waar ik met kerst ook was geweest. Ben daar naar binnen gegaan en 8 proefglazen bier en een hamburger later ben ik maar weer naar mijn hotel gedwaald, deels via de ondergrondse route. Onder de grond is namelijk ook veel te beleven, maar veel minder herrie en knipperende lampen, prima dus.
QKgh0vI.jpg
in plaats van dit
OAWuIFH.jpg
Ik wilde mijn telefoon opladen maar moest eerst even de waarschuwing lezen. Gelukkig had ik geen behoefte om een erectric ketel te gebruiken, dus dat ging prima.
WNV9FAz.jpg

Zelfde riedel, slapen, eten en sjouwen! Shinjuku Gyoen, nog steeds prachtig en deze keer een stuk groener. Alleen ook hier herriebeesten, daar heb je in de winter geen last van. Ik heb me er weer enkele uren kunnen vermaken, lekker rustigaan wandelen en rondkijken, even wat meer water bijtanken, etc.
AcqXSM3.jpg
Het openbare toilet was in tegenstelling tot het hotel erg low-tech.
Yw8EFrX.jpg
Blij dat er alleen maar wat water uit moest.

Daarna was het plan om bier van Baird te gaan kopen bij een drankenhandel die op een kilometer ofzo lopen van het park was, dat bier in het hotel stallen en daarna naar de taproom toe (ja ja, alweer, ooit moet het lukken). Onderweg kwam ik een heel stel drummers tegen, die waren aan het oefenen voor een feest later die avond, zou 18u beginnen en iedereen was welkom.
6Vi4I9j.jpg
Het klonk prima en ik ben nog even blijven plakken. Daarna verder gelopen en bier gehaald. Mijn oog viel op een brandweerheli die in een soort van etalage hing en ben daar gaan kijken. Bleek een brandweermuseum te zijn, gratis toegang en nog ruim een uur tot sluitingstijd. Receptiedame vroeg zich af waar ik van het museum gehoord had en vond mijn antwoord dat ik er nog nooit van gehoord had maar dat ik nieuwsgierig was geworden door hun heli wel OK.
gWD9uX2.jpg
Bezoekersbadge op en kijken maar [nadat ik het bier in een overigens ook gratis locker had geplaatst]. De meeste info was in het Japans, met een korte Engelse vertaling bij een aantal van de objecten.
AyIdLC2.jpg
Ik was de enige buitenlander en de enige zonder kinderen. De vraag hoe ik erbij kom om dit museum te bezoeken kreeg opeens perspectief :D Maargoed, dat mag de pret niet drukken. Wisten jullie bijvoorbeeld dat ze in het Edo-tijdperk in plaats van een brand te blussen de huizen en andere brandbare dingen in de buurt van de brand sloopten/weghaalden?
M8AdAr2.jpg
Hier mooi geillustreerd aan de hand van een schaalmodel.

En dat ieder brandkorps een eigen soort van symbool heeft wat een relatie heeft met het gebied waar ze actief zijn? Ik niet in ieder geval.
rAb27Yp.jpg
Wist ook niet dat als je ongeveer in het midden van een flat woont dat je dan gewoon muziek kan blijven luisteren in plaats van naar beneden gaan of naar het dak om daar met een heli gered te worden?
MeAfYgV.jpg
Maar ik zou het verkeerd kunnen begrijpen, want ik kan geen Japans. Hoe dan ook, het was een leuk museum :)

Ohja, ik was onderweg naar de taproom, maar dacht dat bier in het hotel stallen toch wel handig zou zijn. Met de metro gegaan, was toch maar 3 haltes, bier gedropped en nogmaals Wagyu gegeten. Ben daarna in plaats van naar de taproom naar dat straatfeest gelopen om te kijken waar het nou allemaal over ging. Ze vieren dat het 9/9 is, that’s it. Waarom konden ze me niet uitleggen, maar de dames liepen in mooie kimonos en de heren waren ook goed gekleed. Mensen dansten op straat, uiteraard wel netjes op de lijnen die met tape op de straat geplakt waren, want het moet niet TE spontaan worden natuurlijk.
vHPNkRW.jpg (deze foto is van eerder die dag)
Y98Jty7.jpg
Klokslag 2030 was het opeens stil, iedereen ging weg, de tapkraan werd weggereden en dat was het... overwoog om naar de taproom verder te lopen, een kilometer of 4, maar was moe en ben teruggegaan naar het hotel.

Zondag was het zo ver, karten! Het doel van de reis! Een flink stuk met de metro gedaan en ik was ruim op tijd aanwezig, nog even gelunched en wilde wat geld uit een muur trekken. Maar waar? Ik kwam een toeristeninformatie touchscreen tegen en volgens dat ding zou ik naar de overkant van de straat moeten. NYS2FiP.jpg Kijk, daar zie je duidelijk aangegeven waar de ATM zit, toch?
Machine uiteindelijk gevonden (tussen honderden grijpmachines met pluche beesten en dergelijke, lijkt echt superpopulair te zijn), geld gepinned en naar Maricar gegaan en daarna rond gaan rijden. Zie eigen verslag hier.
ViEruJb.jpg
Na afloop nog wat met Joshi staan ouwehoeren, nog wat kleins gegeten en toen toch eindelijk maar naar de taproom, het was immers mijn laatste avond. Weer een flink stuk met de metro en deze keer was het niet zoveel zoekwerk om de kroeg te vinden.
Ordnung muss sein! 2 minuten wachten op de metro, in gebaande paden.
XYzADph.jpg
Even door deze hel heenploegen:
wMvSspH.jpg
En dan....
2iDH010.jpg
Heerlijk bier gedronken, beer battered chicken erbij en mijn dag was compleet en wilde naar het hotel, althans... Een dronken Japanner vond opeens dat hij mijn beste vriend was, gaf me bier, we hebben via google translate geprobeerd te praten maar hebben het vooral beperkt tot proosten. Heb nog een biertje terug gegeven en ben gevlucht :P
Het was verbazingwekkend stil, ca 2230u op een zondagavond. Geen geknipper, geen herrie, weinig volk. Jammer dat het overdag niet zo is.
vNy2E4N.jpg
De volgende ochtend even snel wat broodjes meepikken bij het ontbijt en richting de NEX, het avontuur was weer over voor deze keer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fogel op 19-09-2017 18:04:40 ]
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, BelgiŽ, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, BelgiŽ, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: UK, UK, Hongkong, Nederland
pi_173874692
Wat een leuk verslag! Goed dat je die taproom niet gelijk vond, maar overal eerst avonturen beleefde O+
..from the labyrinth beyond time and space, seeks her way out to a clearing.
J'y gagne, dit le renard, ŗ cause de la couleur du blť
pi_173875828
Wat een ontzettend leuk verslag! O+ Ik heb steeds meer zin in onze reis van november! *O*
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_173876115
registreer om deze reclame te verbergen
Gaaf verhaal _O_ En toch hoef ik er niet direct met gillende sirenes heen :+
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  dinsdag 19 september 2017 @ 19:52:35 #5
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_173876358
Leuk verslag! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 19 september 2017 @ 21:32:53 #6
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_173878997
Leuk verslag!
Haters everywhere but I don't really care.
pi_173881113
registreer om deze reclame te verbergen
Tof! :D
Nu wil ik weten waar die grappige ingang van was.
pi_173883158
Dank jullie :)

quote:
10s.gif Op dinsdag 19 september 2017 18:09 schreef Voxs het volgende:
Goed dat je die taproom niet gelijk vond
Ik wist wel waar die was, want ik was er met kerst ook (toen was het wel een hele zoektocht), dus wat dat betreft was het makkelijker om steeds voor andere dingen te kiezen. Maarja, ik wilde er toch echt wel weer heen omdat het gewoon een toffe plek is met goed bier.

quote:
17s.gif Op dinsdag 19 september 2017 23:00 schreef liesje1979 het volgende:
Tof! :D
Nu wil ik weten waar die grappige ingang van was.
Misschien kan er iemand hier Japans? Ik wil het ook wel weten :D
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, BelgiŽ, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, BelgiŽ, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: UK, UK, Hongkong, Nederland
pi_173896266
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 08:17 schreef Fogel het volgende:
Misschien kan er iemand hier Japans? Ik wil het ook wel weten :D
Dat is een live house, oftewel een concertzaal
pi_173898392
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 19:41 schreef captaintokyo het volgende:

[..]

Dat is een live house, oftewel een concertzaal
Dank je :)
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, BelgiŽ, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, BelgiŽ, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: UK, UK, Hongkong, Nederland
  dinsdag 26 september 2017 @ 10:40:34 #11
78918 SeLang
Black swans matter
pi_174002790
Leuk verslag!

Japan is zo tof door de weirdness zoals je die nergens anders ter wereld hebt en dat komt in dit verslag ook weer goed naar voren. Ik ben er zelf ook meerdere keren geweest maar dat is alweer bijna 20 jaar geleden. Wel altijd in najaar of winter dus lekker temperatuurtje.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_174003022
Leuk verslagje, met leuke foto's. Leuk om sommige plekken terug te zien :D
Voor wat foto's, kijk hier
pi_174030290
Wat tof :D
Op mijn to-do-list.
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
  Moderator vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:25:39 #14
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_174235978
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_174236333
Wat een tof verslag. Nu wil ik naar Japan :9~
  maandag 19 maart 2018 @ 11:32:46 #16
78918 SeLang
Black swans matter
pi_177927868
Die karretjes waren gisteren op The Travel Show van de BBC. Ik dacht nog misschien zit Fogel wel in ťťn van die karretjes :D
Hier op BBC iPlayer (ik weet niet of jullie dat kunnen zien zonder VPN): https://www.bbc.co.uk/ipl(...)el-show-tokyo-gokart
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_177929846
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:32 schreef SeLang het volgende:
Die karretjes waren gisteren op The Travel Show van de BBC. Ik dacht nog misschien zit Fogel wel in ťťn van die karretjes :D
Hier op BBC iPlayer (ik weet niet of jullie dat kunnen zien zonder VPN): https://www.bbc.co.uk/ipl(...)el-show-tokyo-gokart
Thanks! Die ga ik vanavond eens bekijken, zit nu toch in BBC-land (Londen).
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, BelgiŽ, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, BelgiŽ, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: UK, UK, Hongkong, Nederland
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')