abonnement Unibet Coolblue
pi_173866036
Ik weet niet of dit een eigen topic verdient, maar zag ook niet waar ik het anders onder kon scharen.
Mijn vrouw en ik zijn allebei nogal klein, en ons zoontje van 3 zal naar verwachting onze lijn gaan volgen. Het is een gezond vrolijk kereltje, alles gaat goed. Ik maak me ook nergens zorgen om, maar ben toch benieuwd naar het volgende.
Ik hoop stiekem dat hij niet op zo'n kleine lengte (1.68) als ik blijft steken, maar daar heeft hij zijn genen natuurlijk niet bij mee. Hoewel ik overal bovenop ben gekomen ( :P ), heb ik mijn geringe lengte toch altijd als een handicapje ervaren.

Hij heeft nu nog jįįren van groei voor zich. Ik weet totaal niet welke risico's er met groeihormonen samenhangen, maar stel dat een minieme hoeveelheid hem bij wijze van spreken een minieme groeiwinst per jaar zou kunnen geven. Over al die jaren heen zou dat zomaar een paar cm winst op kunnen leveren. En ik durf echt te beweren dat dat best een verschil kan maken. Geen verschil dat opweegt tegen welk gezondheidsrisico dan ook, maar als dat risico er niet is, dan zou ik het overwegen voor hem.

Het idee speelde in mijn hoofd, en ik dacht, laat ik het maar eens gewoon posten. Volgens mij kan dit helemaal niet in Nederland, maar wie weet wat de toekomst brengt. Je leest dat ze Lionel Messi ook met groeihormonen hebben behandeld, puur omdat hij als voetballer moest groeien, niet om gezondheidsredenen. En wat voor Lionel Messi mogelijk is, moet dat natuurlijk ook voor mijn zoon gaan zijn ;).
pi_173866119
1.68 is toch wel acceptabel? Groeihormonen krijg je niet zomaar.
  dinsdag 19 september 2017 @ 09:33:02 #3
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173866183
Beter stop je met je eigen onzekerheden te projecteren op je kind ipv van het te willen injecteren met rommel.
And so is the past
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 19 september 2017 @ 09:33:17 #4
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_173866185
Messi had een tekort aan groeihormonen (ipv 'misschien wordt hij niet heel lang') en had voor het laatste/belangrijkste deel van zijn behandeling FC Barcelona en hun financiėn achter zich... :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_173866225
Je kind vrijwillig willen injecteren met die meuk :')
pi_173866275
neem contact op met http://www.kindengroei.nl/

dat is de patientenvereniging van mensen en ouders van kinderen met een groeistoornis en deze kunnen behulpzaam zijn te onderzoeken of een eventuele groeihormoonbehandeling kan werken en ook om deze goedgekeurd te krijgen (naar ik meen moet deze stiching zelf daarvoor ook een positief advies uitbrengen wil de verzekering bijspringen, de behandeling (dagelijks innemen van groeihormonen) kost zelf een paar ton)
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_173866293
Dwergen worden over het algemeen veel ouder dan reuzen. Lekker zo laten dus :P
pi_173866599
Verhuis naar Spanje ofzo, daar is ie gewoon de normale lengte.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_173866656
Of het mogelijk is weet ik niet, ik hoop eigenlijk dat het niet mogelijk is. Binnen een populatie van mensen heb je nu eenmaal variabelen, de ene is lang, de ander is kort, die is dik, die is dun, de ene heeft blond haar, de ander zwart. Die heeft krullen, die heeft sluik haar. Etc. Ik ben fel tegenstander van een maatschappij waarin iedereen zijn eigen ideaalbeeld kan scheppen. Tenzij je kind echt zo klein is dat het aangemerkt kan worden als dwerggroei vind ik het niet acceptabel om een gezond kind te behandelen met hormonen omdat zijn vader een probleem met zijn lengte heeft. 1.68 is niet erg groot voor een man in Nederland, maar het is ook niet zo klein dat je een dwerg bent. Dat is gewoon iets waar je mee moet leven.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_173868846
Had je ook aan kunnen denken voordat jullie besloten kinderen te nemen, scheelt de kleine weer een leven vol pesterijen.
standaarddrinker
pi_173868969
Misschien met je huisarts/consultatiebureau bespreken ipv hier op FOK
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_173872045
Ik en mijn broer waren als kind beide klein. Vooral m'n broer was altijd de kleinste en de arts heeft ooit eens berekend hoe groot hij zou worden (geen idee hoe, dit was zo'n 30 jaar geleden). Hij zei dat hij dezelfde lengte als mn vader zou worden (1.68m) of korter en dat vond hij zielig voor een jongen, dus hij raadde groeihormonen aan.
M'n ouders waren het hier totaal niet mee eens, dus heeft hij die nooit gehad. Hij bleef lang klein, op foto's van de middelbare school zie je dat ook duidelijk. Maar, toen hij een jaar of 17 was begon ineens z'n groeispurt. Resultaat: hij is nu ruim 1.80m!

Die schatting hoeft dus niet te kloppen en vraag me af of m'n broer het heel erg had gevonden als hij wat kleiner was gebleven (had niet het idee dat hij het zo erg vond en m'n vader kan het volgens mij ook niks schelen).

Mijn zoon van 2,5 zit momenteel wat onder de gemiddelde lijn. Had eigenlijk niet anders verwacht en ben ook zeker niet van plan hem groeihormonen te gaan geven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')