abonnement Unibet Coolblue
pi_173981708
Dubbel
pi_173981782
Voor alle rennende kindjes: er worden bij hardloopevenementen vaak ook kinderwedstrijdjes gedaan. I deed gisteren mee met die bij de vredesloop in DH. Vorig jaar deed ze ook al mee. Ze rent echt fanatiek: gisteren 1 km in 6:35. En die medaille na afloop is natuurlijk helemaal geweldig.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173982072
Jeetje, wat een drukte ineens :D

Wij hebben de dichtsbijzijnde school uitgekozen. In het dorp zijn 3 scholen waar 1 met een wachtlijst voor de wachtlijst werkt _O- Gelukkig hadden we geen interesse in de school. Die scoren elk jaar erg hoog en daar loopt een bepaald slag mensen rond waar ik liever niet bij op het schoolplein sta zeg maar.
We hadden dus eigenlijk de keuze tussen 2, een Christelijke en een Openbare. Ik vond de Christelijke net iets leuker en die is dus op loopafstand de andere is 5 minuten fietsen. We hebben het gemak de doorslag laten geven. Maar waarom we als 2 vrouwen voor een Christelijke school hebben gekozen, heb ik al eerder uitgelegd volgens mij :@

Wij hebben een erg leuk weekend achter de rug. Vrijdag trouwden vrienden en was B logeren. Die was zaterdagmiddag afgedraaid toen we hem ophaalden dus de buurtborrel overgeslagen. Gisterenochtend vierden we de 70e verjaardag van mijn moeder in het bos met mijn zus, broer, aanhang en kinderen. Ook al erg leuk. En mijn neefje van 14 had een knikkerbaan voor B meegenomen.

Die heeft B gisterenmiddag thuis met de buurjongen van 11 in elkaar gezet, een lol dat ze hadden. Lag er gisterenavond een envelop in de brievenbus die B vanochtend openmaakte. Zat er een medaille in met een kaartje. Had de buurjongen opgeschreven 'Lieve B, een medaille omdat je de leukste buurjongen bent' superzoet! Trots dat B was. O+
pi_173982118
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 07:46 schreef Franny_G het volgende:
Voor alle rennende kindjes: er worden bij hardloopevenementen vaak ook kinderwedstrijdjes gedaan. I deed gisteren mee met die bij de vredesloop in DH. Vorig jaar deed ze ook al mee. Ze rent echt fanatiek: gisteren 1 km in 6:35. En die medaille na afloop is natuurlijk helemaal geweldig.
Ooh das een goeie om te onthouden!
pi_173982382
Wat een fijn weekend exode! Lief van die medaille O+ .

Wij hadden een woelige nacht met een meisje dat nog best verdrietig was en ook boos dat de speen weg was. Maar het is haar toch gelukt *O* !

Dat haar broertje ook nog ging spoken kan zij ook niks aan doen natuurlijk. Tijd voor koffie c_/ .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2017 09:14:11 ]
pi_173982403
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 23:17 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Dit financiële plaatje zou voor mij eerlijkgezegd wel een reden zijn om de school af te laten vallen. 1/12 van het gezamenlijke jaarinkomen aan de school overmaken gaat imho echt te ver. :o Dan maar een wat meer 13 in een dozijn school, maar wel voldoende geld om mijn kinderen op andere manieren een bepaalde aalgemene ontwikkeling mee te geven.
In het kader hiervan :+ hoe vonden ze de voorstelling van het Zandkasteel?
pi_173982751
Oh en een enorm onrustige nacht, B is vannacht 3 keer in zijn been gestoken door een wesp :{ Er zit een nest onder de dakpannen van de buren en wij vinden al een week halfdode wespen in B zijn kamer. Nu is het nest eindelijk echt uitgeroeid maar op 1 of andere manier kwamen ze via het platte dak bij B zijn kamer in. We hebben de 'ingang' gevonden namelijk via het gat van de hanglamp. Die is nu dichtgesmeerd maar er was dus nog een wesp in zijn bed achtergebleven. Arm mannetje, precies zijn kamer want in de rest van het huis geen wesp getraceerd.

Wij wilden graag dichterbij de natuur wonen.... ;)
pi_173983021
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 07:46 schreef Franny_G het volgende:
Voor alle rennende kindjes: er worden bij hardloopevenementen vaak ook kinderwedstrijdjes gedaan. I deed gisteren mee met die bij de vredesloop in DH. Vorig jaar deed ze ook al mee. Ze rent echt fanatiek: gisteren 1 km in 6:35. En die medaille na afloop is natuurlijk helemaal geweldig.
oh, wat leuk!

Ik moet er nog even inkomen hoor, hier bij de peuters.

Wij hadden dit weekend opa en oma op bezoek, en T heeft er zo van genoten. Ik vind het zo geweldig hoe leuk hij dat vind. Volgend weekend zien we ze alweer, wat echt een unicum is voor ons.

We hebben 1 zijkantje uit T's bed gehaald om hem langzaam voor te bereiden op een groter bed. Helaas klimt hij nu de hele tijd uit bed. Gister had hij 's middags 2 uur geslapen, en denk dat dat te lang was. Van 7 tot 9 is hij elke 15 minuten uit bed gekropen en hoorden we flap flap flap op de gang (hij heeft niet door dat hij ook zou kunnen lopen in z'n slaapzak). Hopenlijk slaapt hij vandaag wat beter, want vanmorgen was hij zo moe dat hij huilde bij het afgeven op het kdv.
pi_173983059
Ik durf daarom die zijkant er nog niet af te halen, en Annie is dus al drie :@ . Op vakantie bleef ze er uit komen, het was echt om gek van te worden.. Misschien in de herfstvakantie maar eens proberen.
pi_173983786
I mag van ons nog wel uit haar bed komen 's avonds, zolang ze maar in haar kamer blijft. Soms gaat ze dan nog even spelen. Ze belandt uiteindelijk toch altijd gewoon in haar bed. En als ze echt heel moe is, doet ze het ook niet. Ik had op een gegeven moment geen zin meer om de strijd erover te voeren, en het gaat eigenlijk heel goed zo.

Wat zielig zeg, exode, Wespensteken zijn echt gemeen.

Wat fijn dat Annie zonder speen kan!

Ik ben dus niet bepaald een knutselkoningin, maar ben wel gek op de seizoenen dus ik heb met I een kastje in de kamer helemaal herfstig gemaakt. Dit weekend het bos in geweest om bladeren, kastanjes etc te verzamelen. Ze heeft er een appelboom bij geschilderd en ik heb mijn oude Rie Cramer boekje opgesnord. Ze heeft er zelf een jurkje bij uitgekozen. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173983826
Ooh wat leuk zeg O+ . Nu wil ik ook zo’n kastje! En zo’n meisje :+ .
pi_173983960
Ah Franny, wat leuk! En wat een vrolijkerd die I. O+
pi_173984168
Oooh wat sneu van de wespensteken, exode. Hopelijk was dit echt de laatste wesp en is het nu klaar.

Wat leuk zo'n kastje, Franny! Zoiets wil ik ook nog steeds doen, maar ik weet nog niet zo goed hoe en waar. We zijn nogal hoarders, dus bijna alle lege oppervlakken in huis zijn al bezet. :')

Ketel was dit weekend lekker logeren bij opa en oma. Vrijdagochtend nog even bij het CB geweest -
ontwikkeling gaat goed, groei keurig op zijn (hoge) lijntje, alleen qua spraak loopt hij nog achter. Maar hij begrijpt wel heel veel en er zit wel een stijgende lijn in de hoeveelheid woordjes, dus de kinderarts maakte zich vooralsnog geen zorgen. En bij opa en oma is hij weer lekker verwend met frietjes, ijsjes en een bezoekje aan een papegaaiencentrum. :) We kregen gisteren een heel moe maar gelukkig mannetje terug. O+
pi_173985066
Ik heb een creatieve vrouw, dus wij hebben altijd iets van een seizoenstafel. Maar in ons nieuwe huis, is er geen tafel mogelijkheid zeg maar. Ze heeft gisteren een plank van de vitrinekast ingenomen en her en der dingen neergezet. Ik vind dat altijd zo gezellig! Als ik dat doe denkt iedereen 'Waarom liggen er overal herfstblaadjes, moeten jullie niet nodig stofzuigen?' _O-

Bij jou vind ik het er ook zo gezellig uitzien Franny, geeft meteen sfeer.
pi_173985927
Wat ontzettend leuk Franny!

Arme B. Wespen zijn echt ellendig. Toen N. een baby was (4 weken oid) werd ik 's nachts heel venijnig door een wesp gestoken. N. lag 3 cm van me af en ik was heel blij dat de wesp mij als doelwit had gekozen.

Knap van Annie! Wij zijn al een tijdje van de speen af, zo fijn. :)

Voor iedereen die hun kind niet in een groot bed zonder hekje durft: N. klom (en klimt) er ook nog wel eens uit, maar ze belandt uiteindelijk toch altijd zelf in haar bed. Ze moeten er toch eens aan wennen. Ik vind het vooral zo gezellig dat je er nog even bij kunt liggen, ik lig elke avond nog even met haar te knuffelen en kletsen en vind het haast jammer om weg te gaan.

Zo lastig: ze slaapt de laatste tijd weer 's middags, maar daardoor is het 's avonds gelijk weer feest tot 9 uur / half 10. Zonder het slaapje lukt haar alleen als we de hele dag thuis zijn geweest, maar als ze (buiten) flink moe is gespeeld heeft ze het echt nog nodig. Gisteren was ik kapot en wilde ik op tijd naar bed, uiteindelijk heb ik maar een matras naar haar kamer gesleept, haar gesommeerd in bed te blijven liggen en zo vielen we uiteindelijk samen om 10 uur in slaap. :')
  maandag 25 september 2017 @ 13:28:45 #216
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173986225
Wat mooi Franny! Op N's kdv zijn ze ook erg van de seizoenen (zelf ben ik niet creatief, dus dat scheelt mij weer werk...)

Wat eng van de wespen exode! Vroeger was ik altijd degene die door muggen geprikt werd, maar sinds ik tussen man en N in slaap zijn zij de sjaak ;)

Slaapjes zijn hier ook lastig; tegenwoordig is het 'middag'slaapje vaak tussen 17.00 en 19.00 uur, en dan slaapt ze dus pas om 22.00 weer. Maar ze valt echt om 17.00 uur in slaap, langer kan ik het echt niet rekken. Ach, ooit zullen we wel weer eens een avond voor onszelf hebben....

Knap dat de speen makkelijk lukte Razz! Hier ben ik zelf de speen; eigenlijk zou ik daar wel eens vanaf willen, dat ze voor alles vraagt om de borst... maar hoe pak je dat aan...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173986300
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 13:28 schreef SaskiaR het volgende:
Wat mooi Franny! Op N's kdv zijn ze ook erg van de seizoenen (zelf ben ik niet creatief, dus dat scheelt mij weer werk...)

Wat eng van de wespen exode! Vroeger was ik altijd degene die door muggen geprikt werd, maar sinds ik tussen man en N in slaap zijn zij de sjaak ;)

Slaapjes zijn hier ook lastig; tegenwoordig is het 'middag'slaapje vaak tussen 17.00 en 19.00 uur, en dan slaapt ze dus pas om 22.00 weer. Maar ze valt echt om 17.00 uur in slaap, langer kan ik het echt niet rekken. Ach, ooit zullen we wel weer eens een avond voor onszelf hebben....

Knap dat de speen makkelijk lukte Razz! Hier ben ik zelf de speen; eigenlijk zou ik daar wel eens vanaf willen, dat ze voor alles vraagt om de borst... maar hoe pak je dat aan...
langzamerhand is ze oud genoeg om nee te begrijpen, toch? Ik kan het me wel voorstellen dat je dat zat bent. Ik zou momenten uitkiezen waarop je wel bv wilt geven, en alle andere momenten consequent uitleggen dat je het nu niet wilt, en een alternatief aanbieden.

En poh, dat late slaapje...Ik ben altijd zo blij als T om half 8 in bed ligt...Ik hou zielsveel van hem, maar vind het ook erg fijn om wat tijd zonder hem te hebben.
  maandag 25 september 2017 @ 14:04:24 #218
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173986746
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 13:34 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

langzamerhand is ze oud genoeg om nee te begrijpen, toch? Ik kan het me wel voorstellen dat je dat zat bent. Ik zou momenten uitkiezen waarop je wel bv wilt geven, en alle andere momenten consequent uitleggen dat je het nu niet wilt, en een alternatief aanbieden.

En poh, dat late slaapje...Ik ben altijd zo blij als T om half 8 in bed ligt...Ik hou zielsveel van hem, maar vind het ook erg fijn om wat tijd zonder hem te hebben.
Begrijpen ja, maar ernaar luisteren nee ;) En zeker 's nachts is het voor iedereen sneller om er even een borst in te stoppen, zodat ze meteen doorslaapt, in plaats van haar zonder borst weer te laten inslapen, want dat kost een uur. Maar overdag bied ik het idd niet zelf actief meer aan.

We regelen nu tijd voor onszelf door hulptroepen in te schakelen: 2x per week naar het kdv, regelmatig naar de opa's en oma's, en de rest van de tijd wisselen man en ik elkaar af, zodat we allebei ongestoord kunnen werken.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173986766
Wat Jagar zegt... Ik ben ook érg blij met mn avonden zonder kinderen, ik heb die tijd voor mezelf ook echt wel nodig. Je kunt er zelf meer in sturen dan je misschien denkt. Kun je haar bijvoorbeeld eerder op bed leggen 's middags? Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot ze zelf aangeeft te willen slapen. Of na een uurtje weer wakker maken? Ik merk het hier ook, als mijn peuter na 15u nog slaapt is hij 's avonds te wakker. Ik maak hem dus bijtijds wakker.

En idem voor borst eigenlijk. Je kan nu wel duidelijk aangeven of met haar afspreken wanneer ze wel mag drinken en wanneer niet. En dan consequent zijn en niet toegeven. Dat klinkt onaardig, maar ze heeft het meest aan duidelijkheid en zo zijn jullie het snelst er doorheen... Lastig hoor! Maar je bent er zelf ook nog, geef zelf ook aan haar je grenzen aan. Oh, ik lees nu dat het om 's nachts gaat, mijn verhaal sloeg op overdag. 's Nachts snap ik wel dat je voor slaap kiest ja. En als je er echt vanaf wil, dan met je man afspreken dat hij naar haar toe gaat en zorg dat jij even uit beeld blijft tot ze slaapt. Verhuis bv even naar een logeerbed of zo.

Wat een eng verhaal van die wespen Exode, arme B! Hopelijk is het nu opgelost.

Nikki, hoe hadden je jongens het gehad bij het Zandkasteel?
pi_173990119
Goed zo zonder speen Razz!

Jemig wat een ouderbijdrage voor de staatvrije vs :o Maakt die bijdrage ook niet dat het juist een elitair clubje wordt? Lijkt me dat het voor veel mensen niet op te brengen is...

School is hier gelukkig geregeld. De mei vakantie in 2018 is net voor zijn verjaardag afgelopen dus dat is wel zo fijn voor zijn start :)

Arme B :{ dat zijn toch pijnlijke steken

Hoe ging het met T op school vandaag GotC?
pi_173991828
Arme B. Is hij erg geschrokken?

Hoera voor een aardige nacht zonder speen Razz!

quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 09:13 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

In het kader hiervan :+ hoe vonden ze de voorstelling van het Zandkasteel?
Ze vonden het superleuk! Een uur lang ademloos gekeken. O+ Manlief vond het bijzonder dat ze zo lang stil konden zitten op hun plekje, dat is voor mij wel een beetje bewijs dat hij te weinig met de jongens alleen onderneemt. Ik weet namelijk al lang dat ze dat kunnen. ;)

Qua slapen zijn wij met 2jaar3mnd overgegaan naar een groot bed. Gewoon een eenpersoons bed omdat ik geen zin had om 2 peuterbedden en binnen afzienbare tijd 2 normale bedden te kopen. :@ De overstap ging verrassend goed. Op de kamers van T en S staat ook speelgoed en heel af en toe gaan ze nog even spelen of een boekje lezen, maar over het algemeen blijven ze liggen en gaan slapen. Eruit vallen is wel een enkele keer gebeurd, maar gelukkig zonder ernstige verwondingen. ;)

Wij zijn ook al bezig met het herfstthema in huis. Gisteren hebben we van oude eierdozen vleermuizen gemaakt en we gaan nog blaadjes zoeken in het bos om er spookjes van te schilderen. Toen L klein was hadden we altijd een seizoenstafel, maar dat is me tegenwoordig een beetje teveel gedoe. Lees: ik heb gewoon niet zo heel veel vrije tijd om te knutselen. :@
  maandag 25 september 2017 @ 19:08:11 #222
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_173992090
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 18:54 schreef _NIKKI_ het volgende:
Arme B. Is hij erg geschrokken?

Hoera voor een aardige nacht zonder speen Razz!

[..]

Ze vonden het superleuk! Een uur lang ademloos gekeken. O+ Manlief vond het bijzonder dat ze zo lang stil konden zitten op hun plekje, dat is voor mij wel een beetje bewijs dat hij te weinig met de jongens alleen onderneemt. Ik weet namelijk al lang dat ze dat kunnen. ;)

Qua slapen zijn wij met 2jaar3mnd overgegaan naar een groot bed. Gewoon een eenpersoons bed omdat ik geen zin had om 2 peuterbedden en binnen afzienbare tijd 2 normale bedden te kopen. :@ De overstap ging verrassend goed. Op de kamers van T en S staat ook speelgoed en heel af en toe gaan ze nog even spelen of een boekje lezen, maar over het algemeen blijven ze liggen en gaan slapen. Eruit vallen is wel een enkele keer gebeurd, maar gelukkig zonder ernstige verwondingen. ;)

Wij zijn ook al bezig met het herfstthema in huis. Gisteren hebben we van oude eierdozen vleermuizen gemaakt en we gaan nog blaadjes zoeken in het bos om er spookjes van te schilderen. Toen L klein was hadden we altijd een seizoenstafel, maar dat is me tegenwoordig een beetje teveel gedoe. Lees: ik heb gewoon niet zo heel veel vrije tijd om te knutselen. :@
Hoe heb je de vleermuisjes gemaakt?
Ik denk erover na om ons huis op te geven als Halloweenhuis en dan is een beetje versierd huis wel zo leuk :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_173992142
Ah dat klinkt echt leuk Nikki!

Ons wespenverhaal gaat nog even door. Vanmiddag lagen er 15 in zijn kamer. Even bekeken, ze komen dus via de electradraden van de hanglamp in B zijn slaapkamer naar binnen. Echt een mini mini mini gaatje is dat. Zag er zo 3 doorheen komen. Helemaal dichtgesmeerd en mijn vrouw heeft net heel rigoureus met ducttape de hele lamp dichtgeplakt....daar komt niets meer doorheen. Morgen komt er een bedrijf om het nest te verwijderen.
pi_173992404
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 19:08 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

Zo. :) Echt enorm simpel. En de spookjes blaadjes staan hier ook op. :)

Hoe heb je de vleermuisjes gemaakt?
Ik denk erover na om ons huis op te geven als Halloweenhuis en dan is een beetje versierd huis wel zo leuk :)


:o die wespen Exode. -O- Ik zag de foto van het plafond op fb langskomen. :D Goed gefixt!
pi_173992912
Brrr, eng van de wespen :X

Wat een leuke knutselprojecten. O+ ik heb er ook zin in om dat soort dingen te gaan doen. De knutselprojecten nu eindigen altijd met stickers op mijn hoofd.

Wat doen jullie met hoofdkussens? L. is 2 jaar en 2 maanden en vraagt er zelf regelmatig om.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')