abonnement Unibet Coolblue
pi_173847435
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

pi_173847497
Ik zal eens kijken exode, thanks!

En bloedirritant vind ik het. Iemand die tegen je zegt, 'ja maar jij bent de baas!'. Ik heb de grootst mogelijke struggles om Nora in bad te doen. Het was al geen feest, maar doenbaar. Totdat ze bij mijn vader na een dag strand onder de douche is gegooid en daarna is het om zeep. Ze wil niks meer.niet Zelfs niet met haar poppetjes in de gootsteen met water en zeepsop in de douche spelen. Ze vind alles wat betreft douche eng. Zelfs haar lijfje afspoelen met water is één grote crisis.

En dan bespreek je dat met mijn zus en mijn vader zijn vriendin en dan krijg je dat uberstomme antwoord dat ik de baas ben. Uhm ja, ik ben de baas. Maar ik laat mijn kind niet compleet over de rooie gaan. Sorry, maar dat doe ik gewoon niet.

Bah, even heel erg gefrustreerd.
pi_173847877
Ugh, dat is ook frustrerend Sunshine. Daar heb je toch niks aan. Het gaat er niet om of het gebeurt, maar hoe het gebeurt, toch? Hier is in bad gaan ook maanden compleet drama geweest - en het gebeurde wel, want het moest, maar leuk is toch anders.

Hier was het drama trouwens ook weer van de ene op de andere dag over, en nu gaat hij weer met veel plezier in bad. Hopelijk is dat bij jullie ook snel het geval. :*
pi_173848320
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 10:03 schreef lunapuella het volgende:
Ugh, dat is ook frustrerend Sunshine. Daar heb je toch niks aan. Het gaat er niet om of het gebeurt, maar hoe het gebeurt, toch? Hier is in bad gaan ook maanden compleet drama geweest - en het gebeurde wel, want het moest, maar leuk is toch anders.

Hier was het drama trouwens ook weer van de ene op de andere dag over, en nu gaat hij weer met veel plezier in bad. Hopelijk is dat bij jullie ook snel het geval. :*
Het is heel vreemd, want een zwembad vindt ze de bom....

Maar het gaat gewoon om het principe. Je verteld iets waar je tegenaan loopt en er wordt gereageerd met 'ja, maar je toch de baas?'. Een absolute dooddoener. Alsof dat alles oplost.
pi_173848333
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 10:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Het is heel vreemd, want een zwembad vindt ze de bom....

Maar het gaat gewoon om het principe. Je verteld iets waar je tegenaan loopt en er wordt gereageerd met 'ja, maar je toch de baas?'. Een absolute dooddoener. Alsof dat alles oplost.
Ja, precies. Slaat iedere nuttige discussie erover dood. Vervelend zeg. :(
pi_173848613
Een hond heeft een baas, zeg ik dan :+
Frustrerend Sun, hoe los je het nu op? 1x pw zwemmen?

Ik werd gisteren even heel boos op F omdat hij steeds maar niet luisterde. (Steeds z'n zusje te hardhandig aanpakken) Dat geschrokken gezichtje van hem op mijn uitbarsting :{ Het geeft me zo'n naar gevoel om uit m'n slof te schieten maar het gebeurt soms gewoon. We praten er dan wel meteen over en knuffelen samen maar toch. Achteraf bedenk ik vaak wel andere opties over hoe ik het had kunnen oplossen, maar ja dan is het toch echt al gebeurt :@
pi_173849060
Je bent niet de baas sunshine. Je bent haar moeder. Dat is m.i. iets heel anders.

Ik zou dat ook echt niet op prijs stellen. Nu kan je helemaal vanaf het begin dat vertrouwen weer opbouwen.
pi_173849092
En samen douchen sun wil ze dat wel?

Franny klinkt als een super vakantie. En wat is ze al groot.

Nikki wat een brokkenpiloot heb je toch.

Ik merk zo dat sac op school zit, ze maakt zoveel stappen ineens. Gisteren had ze samen met ean een les yoga. Een collega van mij gaf deze maar zsme zei netjes haar naam ik kon gewoon weggaan. Mij kleinste echt bijna 4 -O-
-O- -O- -O-
pi_173850855
Sunshine wat enorm vervelend dat er zomaar over de grenzen van je meisje heengewalst is. -O- Ik kan me goed voorstellen dat ze daardoor nu helemaal angstig is geworden. ;(

Wij waren vanmorgen in het ziekenhuis. Bij aankomst bleek dat T niet op de ok-lijst stond. Na een uur wachten bleek dat hij niet in dit ziekenhuis geopereerd had moeten worden maar in het andere ziekenhuis. Omdat hij 's nachts stopt met ademen is hij blijkbaar een risicogeval en daarom moest hij in het grotere ziekenhuis geopereerd worden. Toch is er met mij een afspraak gemaakt voor vandaag en die is vervolgens zonder mij te informeren weer uit de agenda verwijderd. Achteraf blijkt dat er in dit ziekenhuis geen kinder-IC is en te weinig kennis om bij complicaties adequaat in te kunnen grijpen. Mijn reactie dat je in dat ziekenhuis dus eigenlijk aan de goden bent overgeleverd konden ze niet helemaal waarderen, maarja wat wil je als je zo met kleine patiëntjes omgaat. Ik ben behoorlijk boos geweest, zij maakten van hun fout heel simpel mijn probleem en dat kan ik niet waarderen. Dan kunnen ze uitleggen dat ze het sneu voor me vinden en zo snel mogelijk een nieuwe afspraak plannen, maar daar koopt T natuurlijk helemaal niets voor. Ik ben de hele week bezig met T zo goed mogelijk voorbereiden op wat er komen gaat en nu denkt hij volgende keer "oh ik ga daar even spelen en dan mag ik weer naar huis". Ik heb echt nog geen idee hoe ik ga uitleggen dat er de volgende keer wél geopereerd gaat worden.
Ik denk dat ik nog nooit zo kwaad tegen een vreemde ben geweest als vandaag. Als er een spoedgeval tussendoor komt kan ik dat begrijpen, maar iemand zonder bericht van het OK-schema halen, mij überhaupt niet informeren over het feit dat T naar het andere ziekenhuis moest en om welke redden dat dan is, waardoor dit voorkomen had kunnen worden en vervolgens eigenlijk niets doen om ervoor te zorgen dat er een oplossing kwam schoot mij echt in het verkeerde keelgat. Ik heb net zo lang volgehouden tot er een nieuwe datum met het andere ziekenhuis was afgesproken. Als het om mezelf zou gaan was ik echt niet zo 'vervelend' geweest en deze reactie is ook eigenlijk niets voor mij, want nomaal ben ik helemaal niet zo assertief, maar T kan niet voor zichzelf opkomen en de taak om hem te beschermen neem ik blijkbaar behoorlijk serieus. :@
De nieuwe datum is nu vastgezet op 28 september, dus gelukkig heeft mijn pleidooi er wel toe geleid dat hij redelijk snel aan de beurt is bij het andere ziekenhuis.
pi_173851102
Wat een rotsituatie, Nikki. Goed dat je op je strepen bent gaan staan. Extra voorzorgsmaatregelen, prima, maar zomaar een afspraak (operatie!) cancellen zonder bericht... ik snap goed dat je boos bent.

En ook voor sunshine niet fijn :*

Ik probeer het achterzitje voor de fiets te monteren (ja, J werd nu echt te klein voor het voorzitje :D ) maar wát een frustratieklus. Een ouder Bobike model, overgenomen van vrienden, maar dus zonder handleiding. Volgens mij moet ik ze straks gaan bellen om te vragen of ze willen helpen, want ik kom er niet echt uit. Zucht. En dan een stuiterpeuter om je heen die graag in de 'stoel voor grote kinderen' wil zitten.

[ Bericht 4% gewijzigd door Hupje op 18-09-2017 13:57:57 ]
pi_173851509
Wat een prutsers Nikki! Ook als dit niet over T maar over jezelf was gegaan, had je groot gelijk gehad. Dit is gewoon onbeschoft van het ziekenhuis! Je hebt heel goed gehandeld! ^O^

Hupje: een dreumes? Echt? ;)

*sluipt weer weg...tot volgende maand! :W *
pi_173851595
Aerenia, kun je nagaan hoe erg ik afgeleid raakte :P
pi_173852428
Boh Nikki dat is ook wel heel erg slecht van het ziekenhuis, knap dat je zo assertief was.

Hupje succes met monteren in besteed dat meestal uit aan vl ik snap dat soort dingen nooit zo goed.
pi_173853075
Neuh Nikki, wat ontzettend rot joh! Hopelijk trekken ze lering hieruit en gaan ze extra aandacht aan communicatie besteden.
  maandag 18 september 2017 @ 15:46:49 #15
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173853572
Wat slecht Nikki! Ik zou ook echt boos geworden zijn! Hopelijk gaat het volgende keer wel goed...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173854194
Nikki, wat ongelooflijk zuur. Goed dat je voor T bent opgekomen!
pi_173854567
Nikki wat een naar verhaal! En moeders zijn er om voor hun kind op te komen dan mag je best wel vervelend zijn als je maar netjes blijft.
Je kunt een klacht in dienen bij de klachtencommissie heeft elk ziekenhuis en de afdeling hoort hier een VIM melding van te maken (veilig incident melden)
pi_173854844
Niet de klachtencommissie, maar de klachtenfunctionaris moet je sinds 1 januari hebben als je er werk van wil maken.

Wat ontzettend zuur voor T. En groot gelijk dat je voor hem op bent gekomen. Goed dat er meteen een nieuwe datum is. Tot die tijd maar alvast de ijsjes opeten? ;)
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  maandag 18 september 2017 @ 17:42:50 #19
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173855475
Nikki wat een klotesituatie. Dit had niet mogen gebeuren :N .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173858051
Wat ontzettend goed dat je zo voor T bent opgekomen Nikki. Maar wat een rotsituatie zeg!! Redelijk gebrek aan empathie om zo met peuters om te gaan in een ziekenhuis.
Wij staan op een wachtlijst voor de liesbreuk operatie en kan me een beetje inleven. Ik geloof dat ik die hele tent verrot zou schelden, volgens mij ben jij aardig netjes gebleven. Dat vind ik al een compliment waard!
En inderdaad een klacht indienen via de klachtenfunctionaris. De procedure is beter geworden voor 'klagers'.

Ik ben ondertussen aan het zoeken naar ridder kastelen van Playmobil. B speelt best veel met Playmobil maar dat is allemaal spul wat van ons is geweest en soms essentiële onderdelen mist zoals een wiel (waar B zich weinig van aantrekt overigens). Hij is sinds de zomer erg geïnteresseerd in ridders (en vechten van ridders). Nee niet ipv graafmachines want die zijn nog steeds the bomb, maar ernaast zeg maar :D
Maar jeetje als je gaat Googlen op Playmobil kasteel kom je er een hoop verschillende tegen. We willen hem kopen om te geven na zijn operatie, dan moet ie een paar dagen rustig aan doen....Not gonna happen. Maar wie weet helpt het kasteel.
  maandag 18 september 2017 @ 19:56:52 #21
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_173858226
Exode, ken je deze website al voor het kopen van tweedehands Playmobil? :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_173858255
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2017 19:56 schreef Sylver_ het volgende:
Exode, ken je deze website al voor het kopen van tweedehands Playmobil? :)
Dank je wel! Maar we willen nu juist nieuw kopen omdat 'al' zijn Playmobil al 2e hands is....
pi_173858903
Wat een dag. T is de rest van de dag een beetje van slag geweest, heeft vanmiddag dik 2.5 uur geslapen en heeft 3 keer in zijn broek geplast. :{ Hoe klein hij ook is, hij heeft echt wel door dat er iets niet in de haak is/was. En een mama die een beetje bozig deed tegen de dokters heeft waarschijnlijk niet meegeholpen. -O- We hebben net samen zijn koffer weer uitgepakt en nu mogen we weer 10 dagen wachten. Gelukkig ben ik vanmiddag door het andere ziekenhuis gebeld om de afspraak de 28e te bevestigen. Daar heb ik nogmaals mijn beklag gedaan nadat ook die mevrouw dit een soort van mijn probleem maakte. Ze had namelijk 'zo veel moeite gedaan om T als extra kindje ertussen te krijgen op het ok-schema de 28e'. Sorry maar dat boeit mij momenteel echt even niet en daarnaast is het m.i. gewoon onderdeel van haar werk. }:| /einde klaagzang

Exode een piratenboot is wellicht ook nog een idee.
Wat hier een dikke hit is qua Playmobil: zwembaden en diertjes. Zwembaden omdat water natuurlijk. :') en met de diertjes bouwen ze hele jungles en dierentuinen.
  maandag 18 september 2017 @ 21:07:27 #24
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173860173
Ah arme T. Het is ook niet niks :{ .

Even een vraagje tussendoor. Is er iemand bekend met kinderen die met hun hoofd onder de dekens in slaap vallen?

Frans doet dit bijna altijd. Ik heb het idee dat hij de prikkels oid uit wil sluiten. Tegenstrijdig hier aan is dat hij gaat brullen als hij niet met de lamp aan mag gaan slapen. Als hij dutjes gaat doen, doet hij dit ook. Laatst tijdens het verstoppen onder een dekentje en vanmiddag onder mijn jurk. Ik vind het niet heel erg, hij heeft het kennelijk nodig, maar ik vind het ook wel een beetje eng.

Kan het heel veel kwaad en/of heeft er iemand ervaring/betere oplossing?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173862249
Nikki:
'Ja maar mama dat is geeeeen kasteeeeel' dat is B zijn antwoord op alle alternatieven. _O- Hij heeft al een Playmobil botenarsenaal voor in bad overigens. En een camping met tenten die hij echt niets vindt. Dus die gaat weg als het kasteel er is.
Ik vind het sowieso mooi hoe dat spelen zich ontwikkelt. Het is veel gerichter. Hij speelt veel met auto's en met Playmobil. En samen wil hij het liefst met Duplo bouwen. De rest van speelvoorraad wordt amper meer aangeraakt.

En wat sneu voor T, die zal inderdaad aardig wat mee hebben gekregen. Geef hem maar extra veel dikke knuffels.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')