abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174004602
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 12:20 schreef jogy het volgende:
Onterecht niet heel vaak.
Jij koppige hersenflatulenteur O+
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  Forum Admin dinsdag 26 september 2017 @ 13:57:55 #27
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_174006611
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 12:23 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Jij koppige hersenflatulenteur O+
Dat wel :@. Ik ga ook gewoon door tot de ander de handdoek in de ring gooit uit frustratie f wanneer ik door heb dat de ander gelijk heeft. Dus echt onverbetelijk koppig ben ik dan weer niet maar wel vermoeiend heb ik me laten vertellen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_174009777
quote:
9s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:57 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat wel :@. Ik ga ook gewoon door tot de ander de handdoek in de ring gooit uit frustratie f wanneer ik door heb dat de ander gelijk heeft. Dus echt onverbetelijk koppig ben ik dan weer niet maar wel vermoeiend heb ik me laten vertellen.
Ze de handdoek in de ring laten gooien heeft alleen maar zin als je daarmee voorkomt dat ze je schade berokkenen. In geval van, bijvoorbeeld, een toevallige ontmoeting waarbij je in principe toch geen belangen hebt, heeft 't geen zin de ander te educeren...of daar haast mee te maken.

En je vergeet een andere categorie...die die simpelweg meer tijd nodig hebben om 't te snappen, er gewoon nog niet aan toe zijn. Geef ze die ruimte dan ook en rush ze niet...maar deze groep staat verder los van 't odw.

Verder heb ik ontdekt dat ik niet koppig ben (wel jarenlang van mezelf gedacht), ik weet gewoon heel goed wat ik wil en waar ik voor sta en heb over zo'n beetje alles wat ik vind, erg goed en diep nagedacht. Ik ga niet over 1 nacht ijs en ben zelfverzekerd van de kennis en 't kunnen waarover ik nu beschik.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  dinsdag 26 september 2017 @ 22:28:09 #29
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_174020222
registreer om deze reclame te verbergen
Koppig? Zo vaak. Onterecht? Neuh,
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_174087441
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 16:38 schreef magnetronkoffie het volgende:
Verder heb ik ontdekt dat ik niet koppig ben (wel jarenlang van mezelf gedacht), ik weet gewoon heel goed wat ik wil en waar ik voor sta en heb over zo'n beetje alles wat ik vind, erg goed en diep nagedacht.
No offense, maar op FOK! ben je niet bepaald ontvankelijk voor anderen. Een eigen mening hebben en bij jezelf blijven is goed, maar dat betekent niet dat je altijd gelijk hebt. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met de ander, maar je kan hem of haar wel aanhoren en serieus nemen.
pi_174087980
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 10:40 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

No offense, maar op FOK! ben je niet bepaald ontvankelijk voor anderen.
Jammer dat je dat vindt, maar dat zal me worst wezen :)
quote:
Een eigen mening hebben en bij jezelf blijven is goed, maar dat betekent niet dat je altijd gelijk hebt.
Niemand heeft altijd gelijk. Sterker nog, veel mensen op fok hebben ongelijk. Vaak kan het ze nieteens wat schelen.
Natuurlijk probeer ik wel altijd gelijk te hebben, maar daarvoor moet ik wel om de zoveel tijd m'n wereldbeeld bijstellen. Het heeft geen zin om te blijven geloven in iets wat simpelweg niet klopt.

Overigens zie ik wel het potentieel hier voor projectie jegens mij. Beter laat je dat :)
quote:
Je hoeft het niet altijd eens te zijn met de ander, maar je kan hem of haar wel aanhoren en serieus nemen.
Je denkt dat ik niet -echt- naar een ander kan luisteren dus?

Misschien zou 't helpen als je je post meer nuanceert, Pabst.

Dingen zoals:
*beginnen met "No offense" (een smaakmaker)
*"op FOK! ben je niet bepaald ontvankelijk voor anderen"
*"maar dat betekent niet dat je altijd gelijk hebt"
*"maar je kan hem of haar wel aanhoren en serieus nemen."
zijn behoorlijk ongenuanceerd, zeker je idee dat ik niet naar een ander zou kunnen luisteren...alsof dat een onvermogen van mij is.

Maar laat ik je dit meegeven, Pabst, omdat ik je ergens toch wel mag: Vergeet niet dat ik er vaak voor KIES om de ander niet te horen, puur en alleen maar om in de input te snijden. Ik heb simpelweg niet de energie om eerst door een hele berg sociale verkapte trollshit heen te moeten ploegen (je weet dondersgoed wat voor personen ik hiermee bedoel (en ik bedoel hier types mee, niet individuen)), noch om de motivatie op te moeten brengen dit soort mensen serieus te nemen, voordat ik eraan toekom naar de mensen te kunnen luisteren die het meer/echt verdienen om serieus genomen te worden. En voor DIE mensen heb ik geen zin om gestoord te worden, jammer als sommigen zich daardoor beledigd voelen maar ik zit er meestal niet zo mee. Soms gaat het toch mis en neem ik iemand niet serieus genoeg of zag ik toch iets verkeerd, hey, ik ben ook maar een mens en gewoonlijk is er altijd nog een volgende mogelijkheid.

Het grappige is dat jij meent dat ik meestal gewoon bot zou zijn of zo, of dat ik niet gezien zou hebben dat die ander zou bedoelen...maar vaak laat ik nieteens merken dat ik het wel weet maar dat ik geen zin heb m'n hoofd in dat wespennest te steken. Soms doe ik dat wel en dat is het enige wat mensen wel lijken te zien, want anders had jij niet nu dit gepost :D :P

Veel mensen zijn te egostisch, jammer dat ze boos worden wanneer ik ze niet de aandacht geef die ze menen verdiend te hebben. Dat zijn vaak de mensen die die 4 dingen uitkramen die ik even apart genomen heb. Niet iedereen die deze zegt, meent dat ook.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174088051
registreer om deze reclame te verbergen
Omg. _O-
Your opinion of me is none of my business.
pi_174088084
Zijn punt precies. :D
  Moderator zaterdag 30 september 2017 @ 13:32:40 #34
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_174090951
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 11:12 schreef viceversa het volgende:
Zijn punt precies. :D
Dit dus ja _O-
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
pi_174110364
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 11:08 schreef magnetronkoffie het volgende:
... verhaal...
Ik had er gisteren uitgebreid op willen antwoorden. Was toen bij mijn moeder en die klikte het weg toen ik wat anders ging doen :') (Die leest het trouwens niet hoor)

Wat ik op FOK! vaak tegenkom is dat jij je moeilijk laat overtuigen dat dingen weleens anders kunnen zijn dan jij denkt.

Dat vele nadenken en analyseren doe ik ook trouwens. Waar veel mensen na n gedachte alweer stoppen met redeneren, denk ik nog eens 100 dingen bovenop. Ik vind het ook wel beledigend als mensen kortzichtige conclusies opdringen en lijken te denken dat dat niet in mijn hoofd is opgekomen, terwijl ik dat allang had bedacht maar door de vele gedachten erbovenop zie ik het alweer genuanceerder of complexer. Dat herken jij vast ook wel, toch?

Dat neemt niet weg dat je alles weet. Je hoeft zeker niet alles klakkeloos aan te nemen van een ander, maar je kan je wel openstellen voor een ander. Ik ben ook weleens een betweter hoor. Maar ik vind het wel goed als ik iets op een andere manier kan zien door wat iemand zegt. Het kan weleens confronterend zijn; op het moment zelf vind ik dat niet zo leuk, maar op den duur kan ik dat een plekje geven en er iets mee doen.

Ik weet dat je ASS hebt. Gedrag wat veel mensen zien als koppig is daar wel kenmerkend voor. Heeft niet met onwil of arrogantie te maken, maar meer met dat mensen met ASS langer de tijd nodig hebben om hun visie op iets bij te stellen. Daarbovenop zit vaak angst. Ze zijn bijvoorbeeld als kind vaak in de maling genomen omdat ze daarvoor makkelijke slachtoffers zijn. En dat is uiteraard gewoon ontzettend kut om mee te maken. Ik kan me wel voorstellen dat ze uit zelfbescherming heel skeptisch worden naar anderen.

Ik weet niet hoe jij denkt hoe anderen hier naar jou kijken. Ik denk dat de meeste mensen jou best een aardige kerel vinden - ik in ieder geval wel - en niemand zal zeggen dat je dom bent. Echter vind ik het persoonlijk weleens lastig om met jou te communiceren. Je neemt niet makkelijk iets aan van een ander en het is jammer dat je bepaalde posts negatiever beleeft dan ze zijn bedoeld. Het maakt niet dat ik je daardoor minder aardig vind, maar de communicatie wordt daardoor wel moeilijker en voor mij vermoeiender, want dan moet ik mij continu afvragen "hoe zal hij het interpreteren". Anderen hebben dat denk ik ook en die kunnen lacherig en cynisch erop reageren. Gevolg: jij voelt je klote daardoor.

Is niet bedoeld als verwijt overigens. Ik vind het vooral voor jou vervelend. Ook al is dit maar internet en zijn mensen anoniem: ik weet uit eigen ervaring dat woorden soms erg pijn doen.

Ik denk ook dat jij op jou manier juist wel je best doet om je open naar anderen te stellen. Je gaat in ieder geval naar psychische hulpverleners. Ook daarover kan ik meepraten hoe verschrikkelijk frustrerend het is als ze maar in hun diagnosen en boekenwijsheid blijven hangen in plaats van zich te verdiepen in jou als persoon, wat je wilt bereiken en wat je nodig hebt.
  zondag 1 oktober 2017 @ 13:33:49 #36
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174112888
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 11:53 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik had er gisteren uitgebreid op willen antwoorden. Was toen bij mijn moeder en die klikte het weg toen ik wat anders ging doen :') (Die leest het trouwens niet hoor)

Wat ik op FOK! vaak tegenkom is dat jij je moeilijk laat overtuigen dat dingen weleens anders kunnen zijn dan jij denkt.
Naja, als ik iets zo goed als zeker weet en een 1 of andere flippo me hier even komt melden dat ie in z'n oneindige trollerlollerigheid 't eventjes beter weet, dan ga ik zoiemand natuurlijk niet serieus nemen. Wat dacht je dan? Ik ga uiteraard zoiemand niet serieus nemen, maakt niet uit hoe aardig zoiemand doet.

Iemand zal met goede argumenten moeten komen als ie mij wilt overtuigen van een objectiviteit waar ik wat te verbeteren heb. Maar ik denk eerlijk gezegd dat wat je hier vertelt, niet het onderste uit je kan is. Je bent veel te indirect en veel te "sociaal wenselijk".
quote:
Dat vele nadenken en analyseren doe ik ook trouwens. Waar veel mensen na n gedachte alweer stoppen met redeneren, denk ik nog eens 100 dingen bovenop. Ik vind het ook wel beledigend als mensen kortzichtige conclusies opdringen en lijken te denken dat dat niet in mijn hoofd is opgekomen, terwijl ik dat allang had bedacht maar door de vele gedachten erbovenop zie ik het alweer genuanceerder of complexer. Dat herken jij vast ook wel, toch?
No offense, maar ik vind dat je jezelf hier wel een tinkeltje beetje overschat :)
quote:
Dat neemt niet weg dat je alles weet. Je hoeft zeker niet alles klakkeloos aan te nemen van een ander, maar je kan je wel openstellen voor een ander. Ik ben ook weleens een betweter hoor. Maar ik vind het wel goed als ik iets op een andere manier kan zien door wat iemand zegt. Het kan weleens confronterend zijn; op het moment zelf vind ik dat niet zo leuk, maar op den duur kan ik dat een plekje geven en er iets mee doen.
Ik bedenk me net, misschien dat je bij mij "koppig zijn" met "consequent zijn" verwart.
Veel mensen hebben de neiging om dingen te gaan geloven, alleen maar op basis van "maar zoveel mensen vinden dat!" of omdat iemand 100x hetzelfde tegen iemand heeft gezegd...vooral als ze daarvoor bepaalde verbale trucjes gebruiken die gewoonlijk veel mensen aanspreken op hun "ik" en hun emoties.
quote:
Ik weet dat je ASS hebt. Gedrag wat veel mensen zien als koppig is daar wel kenmerkend voor
wat NIKS zegt over of het koppig IS :)
quote:
Heeft niet met onwil of arrogantie te maken, maar meer met dat mensen met ASS langer de tijd nodig hebben om hun visie op iets bij te stellen.
Wat?..
Leg uit. Deze heb ik volgens mij nooit eerder gehoord.
quote:
Daarbovenop zit vaak angst. Ze zijn bijvoorbeeld als kind vaak in de maling genomen omdat ze daarvoor makkelijke slachtoffers zijn. En dat is uiteraard gewoon ontzettend kut om mee te maken. Ik kan me wel voorstellen dat ze uit zelfbescherming heel skeptisch worden naar anderen.
Eerlijk gezegd meen ik dat dit niet onterecht is. Kijk alleen maar naar fok en hoe mensen hier met elkaar omgaan. Zodra ze ergens mee weg kunnen komen, is sociaal zijn "out the window".
Verbaast me niks dat met dat soort mensen zoveel autisten zelfmoord plegen. No offense, maar dat is in essentie wel zo'n beetje de belangrijkste reden waarom dit soort mensen dat doen en waarom ze hun leven niet meer zien zitten...omdat de wereld verrot is en hun niet accepteert, van kindsafaan al niet maar als volwassene eigenlijk ook niet (tenzij ik met ze mee ga doen en braindead ga spelen, wat voor mij "non-negotiable" is).

Grenzen respecteren doen ze ook niet dus grenzen aangeven heeft geen zin, communiceren heeft geen zin, om een gelijke behandeling vragen heeft geen zin, eerlijk zijn ze toch niet.

En het is zo makkelijk om hier wat aan te doen. gewoon normaal tegen elkaar doen. Maar ik zie dat niet gebeuren hoor, eerder het tegenovergestelde. Ze willen gewoon niet. Mensen die werken aan een betere wereld, worden zelfs tegengewerkt, ook op fok. Sorry hoor maar ik voel hier geen oneindige trots voor dit forum opborrelen nu. Eerder ongeloof, schaamte en frustratie. Ik ga dat niet faciliteren. Het zijn egosten.

Ik ga hier wel even wat informatie over googlen, momentje.

edit:
http://blog.theautismsite.com/suicidal-risk/
quote:
In mid-November 2015, a nightmare became her reality when Shane, her son with autism, committed suicide. He was bright, warm-hearted, and only 11 years old. Bullying and loneliness was what compelled him, she believes.

And he's not the only one, sadly. According to one study, those on the autism spectrum are 28 times more likely to exhibit suicidal thoughts and behaviors than their non-depressed, neurotypical counterparts.

edit2: (meerdere voorbeelden/redenen)
http://autism.wikia.com/wiki/Suicide
quote:

-Mental illness. Mental illnesses such as depression and anxiety can make life difficult to bear, especially if they are untreated or undertreated.
-Self hatred. With prominent organizations stating that autistic people destroy their families' lives,[4] and therapies focused upon normalization, autistic people may grow to hate their autism and themselves.[5][6] This may happen especially if anti-autism sentiment is strong within the family, but can also come from other sources. zoals fok dus!
-Bullying. Autistic people are more likely to be bullied.
-Abuse. Autistic people are at higher risk for abuse, including emotional, sexual,[7] and physical abuse.[8] They may be abused in therapy, particularly compliance therapies such as ABA or therapies that focus on normalization (e.g. quiet hands).[9][10][11][12]
-Lack of coping skills. Autistic people may have fewer close relationships, and fewer tools for handling negative emotions.[13]

De laatste hier genoemde reden kan ik trouwens wel verklaren.
quote:
Ik weet niet hoe jij denkt hoe anderen hier naar jou kijken. Ik denk dat de meeste mensen jou best een aardige kerel vinden - ik in ieder geval wel - en niemand zal zeggen dat je dom bent.
Wees daar niet zo zeker van.
Ik heb een beetje een hekel aan dat negatieve hier. Maar dat negatieve komt door het rotte van ze. Ze kunnen wel destructief zijn, maar sorry zeggen dat kunnen ze niet.
Als ze hun fouten al niet kunnen toegeven, dan is er toch geen platform voor gelijkheid?
Ik word niet gewaardeerd voor wie en wat ik ben en eerlijk gezegd heb ik eerder het idee dat bijvoorbeeld de crew me liever weg zou willen zien, aangezien ik al meerdere jaren partijdig weggemodereerd word.

Ik zie zelden een "dank je", maar klagen dat hoor ik vrij vaak. Ik ervaar de fokkers vaak als negatief en het verbaast me niks dat de bezoekerscijfers terug blijven lopen. Als iemand via google hier terecht komt, al die ouwe zooi blijft gewoon jarenlang vindbaar, niet erg uitnodigend.

Zulke mensen verdienen mijn respect niet.

Er zijn natuurlijk wel mensen die ik wel de moeite waard vind en met wie ik omgang wel leuk vind. Die weten wel dat ik het over hun heb ;)
quote:
Echter vind ik het persoonlijk weleens lastig om met jou te communiceren.
Dat is wederzijds hoor.
quote:
Je neemt niet makkelijk iets aan van een ander en het is jammer dat je bepaalde posts negatiever beleeft dan ze zijn bedoeld.
Zeker na het gebeuren in 2016 hier voel ik me niet erg geroepen om me nog erg kwetsbaar op te stellen hier. Je bent toch vogelvrij, so why bother?
quote:
Het maakt niet dat ik je daardoor minder aardig vind, maar de communicatie wordt daardoor wel moeilijker en voor mij vermoeiender, want dan moet ik mij continu afvragen "hoe zal hij het interpreteren". Anderen hebben dat denk ik ook en die kunnen lacherig en cynisch erop reageren. Gevolg: jij voelt je klote daardoor.
Niemand dwingt je om met mij om te gaan? Als ik jou niet beval, dan zeg je toch gewoon lekker niks tegen me?
quote:
Is niet bedoeld als verwijt overigens. Ik vind het vooral voor jou vervelend. Ook al is dit maar internet en zijn mensen anoniem: ik weet uit eigen ervaring dat woorden soms erg pijn doen.
Anders leg jij het ze uit?
quote:
Ik denk ook dat jij op jou manier juist wel je best doet om je open naar anderen te stellen. Je gaat in ieder geval naar psychische hulpverleners. Ook daarover kan ik meepraten hoe verschrikkelijk frustrerend het is als ze maar in hun diagnosen en boekenwijsheid blijven hangen in plaats van zich te verdiepen in jou als persoon, wat je wilt bereiken en wat je nodig hebt.
Je doet 't een beetje klinken alsof ik me niet open zou -durven- stellen of zo _O-
Dat is niet het geval. Overigens heb ik (afgezien van een psycho-therapeut) geen psychische begeleiding meer. Dat is (als ik even admintermen ga gebruiken) "een heel klein beetje misgegaan!" :)

[ Bericht 1% gewijzigd door magnetronkoffie op 01-10-2017 13:45:41 ]
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zondag 1 oktober 2017 @ 13:36:03 #37
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_174112926
Een tikkeltje grappige dit topic.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_174113850
quote:
11s.gif Op zondag 1 oktober 2017 13:36 schreef Copycat het volgende:
Een tikkeltje grappige dit topic.
Pffff.... Weet niet of ik erom moet lachen. Ik kan mijn gevoel beter uitdrukken met deze smiley:

|:(
  zondag 1 oktober 2017 @ 14:55:11 #39
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174114783
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 14:13 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Pffff.... Weet niet of ik erom moet lachen. Ik kan mijn gevoel beter uitdrukken met deze smiley:

|:(
Zoals ik al een beetje aangaf, je uitleggen heeft helemaal geen zin. Maar uiteraard ben jij niet de koppige hier en heb je helemaal gelijk, toch? :)

Maar afgezien dan van je gevoel, wat zegt je verstand nu?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174117009
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 14:55 schreef magnetronkoffie het volgende:
Maar afgezien dan van je gevoel, wat zegt je verstand nu?
Mijn verstand zegt: niet teveel moeite in stoppen.

Maar misschien moet jij eens wat meer je gevoel gaan onderzoeken. En je afvragen waarom je overal tegenin gaat
  zondag 1 oktober 2017 @ 17:30:34 #41
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174118325
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 16:30 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Mijn verstand zegt: niet teveel moeite in stoppen.

Maar misschien moet jij eens wat meer je gevoel gaan onderzoeken. En je afvragen waarom je overal tegenin gaat
Hoe ironisch...ik schrijf iets over zelfmoord en autisme, krijg net een berichtje binnen van de moeder van een autistische vrouw die ik kende, dat ze is overleden.

En nu mag jij 1 keer raden wat de doodsoorzaak is.

Het is een reel probleem en jij zit hier alleen maar aan jezelf te denken!

Mijn verstand zegt me dat deze mensen beter verdienen dan alleen maar "niet teveel moeite in stoppen".

grapjas.

Je hebt geen flauw idee wat ik voel, egost.

En? Wat zegt je verstand nu?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174118543
Verrassende topickaap dit.
  zondag 1 oktober 2017 @ 17:45:22 #43
78918 SeLang
Black swans matter
pi_174118635
Ik heb gewoon meestal gelijk. Andere mensen ervaren dat als koppig.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_174118820
quote:
11s.gif Op zondag 1 oktober 2017 13:36 schreef Copycat het volgende:
Een tikkeltje grappige dit topic.
Het liep anders dan verwacht. Beter!
pi_174119057
quote:
13s.gif Op zondag 1 oktober 2017 17:30 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Hoe ironisch...ik schrijf iets over zelfmoord en autisme, krijg net een berichtje binnen van de moeder van een autistische vrouw die ik kende, dat ze is overleden.

En nu mag jij 1 keer raden wat de doodsoorzaak is.

Het is een reel probleem en jij zit hier alleen maar aan jezelf te denken!

Mijn verstand zegt me dat deze mensen beter verdienen dan alleen maar "niet teveel moeite in stoppen".

grapjas.

Je hebt geen flauw idee wat ik voel, egost.

En? Wat zegt je verstand nu?
Volgens mij interpreteer je Pabst zijn post verkeerd. Hij heeft het niet over autisten an sich, maar over de manier waarop er hier op dit moment gediscussieerd wordt. Tenminste, zo lees ik het.

En gecondoleerd met je verlies, dat is altijd kut.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:44:41 #46
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174121319
Om maar terug naar de originele op te gaan: Soms is het niet erg om aan een bepaalde overtuiging vast te houden, omdat het kan laten zien dat je als persoon stevig in je schoenen staat. Daar bedoel ik niet mee dat men zijn eigen ideen tot den treuren bij anderen blijft doordrammen of nooit eens zijn ongelijk toegeeft, maar dat het soms goed is om niet overall ja en amen op andermans mening te geven en een eigen koers te varen. Voor die laatste groep kan ik respect opbrengen, omdat veel mensen toch vaak onder de druk van anderen buigen. Wat de eerste categorie betreft, dat zijn vermoeiende types.
pi_174122354
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:44 schreef Buurtzwaan het volgende:
Om maar terug naar de originele op te gaan: Soms is het niet erg om aan een bepaalde overtuiging vast te houden, omdat het kan laten zien dat je als persoon stevig in je schoenen staat. Daar bedoel ik niet mee dat men zijn eigen ideen tot den treuren bij anderen blijft doordrammen of nooit eens zijn ongelijk toegeeft, maar dat het soms goed is om niet overall ja en amen op andermans mening te geven en een eigen koers te varen. Voor die laatste groep kan ik respect opbrengen, omdat veel mensen toch vaak onder de druk van anderen buigen. Wat de eerste categorie betreft, dat zijn vermoeiende types.
Het verschil met Fok en het echte leven is vooral dat je bij een goede vriend eerder denkt, laat maar joh we komen er niet uit, we houden erover op.
En in de toekomst bespreek je het amper meer.

Ik kan soms ook best koppig zijn, maar nog veel vaker bewaar ik de lieve vrede.

Op Fok is die noodzaak er vaak niet, want de meeste mensen zijn passanten en/ of heb je er weinig mee.
Hell To The Liars
  zondag 1 oktober 2017 @ 20:48:51 #48
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174123240
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:20 schreef Droopie het volgende:

[..]

Het verschil met Fok en het echte leven is vooral dat je bij een goede vriend eerder denkt, laat maar joh we komen er niet uit, we houden erover op.
En in de toekomst bespreek je het amper meer.

Ik kan soms ook best koppig zijn, maar nog veel vaker bewaar ik de lieve vrede.

Op Fok is die noodzaak er vaak niet, want de meeste mensen zijn passanten en/ of heb je er weinig mee.
Daar zit wat in, online resulteert het vaak in scheldpartijen als men er niet uitkomt :'), maar offline heb ik ook wel eens met vermoeiende doordrammers te maken gehad. Dat ik op een begeven moment die persoon maar tegen zichzelf liet lullen.
pi_174123266
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 18:03 schreef Samzz het volgende:

[..]

Volgens mij interpreteer je Pabst zijn post verkeerd. Hij heeft het niet over autisten an sich, maar over de manier waarop er hier op dit moment gediscussieerd wordt. Tenminste, zo lees ik het.
Ik bedoelde al helemaal niet dat je geen aandacht aan autisme moet schenken.

Ik heb op mijn werk trouwens vaak met autisme te maken. Op mijn werk begeleiden we mensen met diverse psychische stoornissen die daardoor niet kunnen functioneren in de arbeidsmarkt. Ik word zelf trouwens ook begeleid, want ik heb ook mijn issues en een fulltime betaalde baan is voorlopig geen optie. De meesten kunnen op zich goed functioneren, maar door emotionele problemen of moeite met plannen en organiseren omdat ze ASS of ADHD hebben, lopen ze vast. Ik heb zelf ADHD, borderline en ik word binnenkort getest op autisme. Dat heb ik waarschijnlijk niet en dat is het gevolg van andere dingen. Maar zolang PsyQ daar niet zeker van is, kom ik niet in aanmerking voor schematherapie, want "dat werk niet bij autisme". (Nogal een benadering die zwartwit is trouwens)

Ik begeleid een paar mensen die wat meer beperkt zijn dan ik. Ik heb onder anderen een jongen die heel erg autistisch is en een andere jongen heeft het in een veel mildere vorm. Die jongen die het heel erg heeft, moet in de keuken lunches voorbereiden. Ik moet met veel dingen rekening houden, maar als ik dat doe en er zijn niet teveel prikkels, dan functioneert hij goed. Meestal zit hij in een hoekje op een stoel te gamen. Als er een bestelling komt, vraag ik rustig aan hem of hij dat wil doen en dat gaat goed. Wel leuk om te zien dat hij mij blijkbaar vertrouwt. Ik laat hem gewoon als hij zit te gamen, maar ik behandel hem niet alsof hij debiel is. Als hij helemaal op zijn gemak is, gaat hij vanuit zichzelf contact zoeken met anderen, probeert hij grapjes te maken en komt hij met initiatieven voor in de keuken. Maar je moet je wel aan een reeks dingen houden, anders raakt hij ontregeld. Als het buiten warmer is dan 18 graden, komt hij niet.

In de meeste gevallen is autisme veel subtieler en merk je nauwelijks of helemaal niet dat iemand het heeft. Zou jij de volgende persoon bijvoorbeeld aanzien voor iemand met ASS?


Het gedrag van Magnetronkoffie herken ik trouwens wel terug in de mensen op mijn werk en ook andere mensen met autisme. Ik kan weleens door iets van mening veranderen. Als zij niet snappen waarom, dan heb je voor hen afgedaan. Dan vinden ze je onbetrouwbaar en nemen ze niks meer van je aan. En dat bedoel ik met: ik ga er geen moeite in stoppen.

Magnetronkoffie is intelligent genoeg, dus ik ga hem niet anders behandelen dan anderen.
pi_174123341
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:49 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik bedoelde al helemaal niet dat je geen aandacht aan autisme moet schenken.


Zo leest je post ook niet, vind ik :). Je hebt t gewoon over de manier van reageren in dit topic, toch?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')