Chateaubriand met bearnaisesaus.quote:Op zondag 17 september 2017 14:37 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
Ik weet niet wat je denkt te proeven, maar ook Ierse koeien overleven de winter niet op gras.quote:Op zaterdag 23 september 2017 20:57 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik koop altijd Ierse rib-eye. Het verschil met een gewone proef je echt wel.
Waarschijnlijk is het sowieso beter dan uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 23 september 2017 19:02 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
Jawel, in Nederland heb je "pure graze".quote:Op zaterdag 23 september 2017 20:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel!
steppegras lijkt op een zak opgewarmde chipsquote:Op zaterdag 16 september 2017 21:36 schreef Rorsach het volgende:
Een lekker stuk paardekogelbief, bedolven onder een berg steppegras.
Lekker op z'n Belgisch.
Iers rundvlees (en Ierse boter) staan volgens mij toch wel bekend vanwege de hoge kwaliteit, o.a. omdat ze vnl. gras en in de winter hooi eten.quote:Op zaterdag 23 september 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik weet niet wat je denkt te proeven, maar ook Ierse koeien overleven de winter niet op gras.
Gemodificeerd testosteron. 1 van de 5 meest voorkomende vormen van groeihormonen voor koeien.quote:
Oh, Zé?! Lang geleden, die mopperkont.quote:Op zaterdag 23 september 2017 21:30 schreef sigme het volgende:
[..]
Jawel, in Nederland heb je "pure graze".
Die grazen puur hooi. Is 't niet mooi?
Jij kent Zé ook .
Streng verbodenquote:Op zaterdag 23 september 2017 22:12 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Gemodificeerd testosteron. 1 van de 5 meest voorkomende vormen van groeihormonen voor koeien.
Goh, nee echt?quote:
Nee, dat blijft waar.quote:Op zaterdag 23 september 2017 22:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, Zé?! Lang geleden, die mopperkont.
Maar juist van hem heb ik geleerd dat grassfed geen optie is in NL.
Maar dat is nu achterhaald?
Dus je geeft toe dat het verboden is, en dat de opsporing functioneert.quote:Op zaterdag 23 september 2017 23:16 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Goh, nee echt?
En nog lopen er ieder jaar nog bedrijven tegen de lamp. En dan laat ik importvlees nog buiten beschouwing. De belangen zijn te groot en troep in voer komt nog steeds voor.
Je eerdere reactie op die andere user sloeg nergens op.
Waar heb ik überhaupt het woord Turks gebruikt? Wat een rare opmerking.quote:Op zondag 24 september 2017 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus je geeft toe dat het verboden is, en dat de opsporing functioneert.
Jouw posts en die van groeivoer slaan nergens op, zijn verdachtmakingen richting turkse slagers.
Ik ken de ze niet, maar ik heb het lekkerste rund ooit gegeten in een restaurant in Chili. Of het grassfeer was of niet weet ik niet.quote:Op zondag 24 september 2017 09:28 schreef sigme het volgende:
[..]
Nee, dat blijft waar.
Maar het lukt de marketingjongens heel aardig om "hooi" als "gras" te verkopen.
Dan krijg je dus "grasgevoerd" rund dat op stal hooi stond te vreten.
Heb jij wel eens vlees bij Zé gekocht of ergens gegeten? Ik niet, staat op de lijst goede voornemens.
JUmmiequote:Op vrijdag 29 september 2017 12:56 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald.
Samen met Rood Vonkquote:Op vrijdag 29 september 2017 15:53 schreef Igen het volgende:
Dat onderzoek over de psychologie van vleesetende mensen was toch uitgerekend één van die verzonnen onderzoeken van Diederik Stapel?
Ik blijf erbij, je had aangifte moeten doen.quote:Op vrijdag 29 september 2017 16:20 schreef RobinOok het volgende:
Oja, dat fake onderzoek met gestolen foto van mijn biefstuk ook nog.
[ link | afbeelding ]
Na, je bent nooit van het hard aanpakken van foto diefstalquote:Op vrijdag 29 september 2017 16:32 schreef RobinOok het volgende:
In dit geval vond ik het zielig, ze werden al zo ontzettend publiekelijk gestraft.
Omdat het kan en het voor onze soort goed is om matig vlees te eten.quote:Op vrijdag 29 september 2017 11:46 schreef matspontius het volgende:
[..]
Waar zijn de argumenten? zo'n zinloze opmerking zet weinig zoden aan de dijk he slimmerd
Lekkerquote:Op vrijdag 29 september 2017 17:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Omdat het kan en het voor onze soort goed is om matig vlees te eten.
We zijn er door de evolutie mee uitgerust. Hoektanden, enzymen de vlees kunnen verteren. Gebrek aan vitaminen die toch nodig zijn als we helemaal geen vlees eten. Het leven is hard, al het leven ter aarde leeft ten koste van ander leven. Wij dus ook.
Zo. En nu een lekker biefstukje op de vrijdag. Ik neem jouw portie ook.
Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker
Ik had een soepje en Mettbroodjes, lekker rauw varkensgehakt
Nee, waarom? Wordt jij ziek tartaar, filet american, osseworst? Rode steak?quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:03 schreef 8777 het volgende:
[..]
Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.
Nee, en is erg lekker.quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:03 schreef 8777 het volgende:
[..]
Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.
Dat eet ik nooit, ik hou niet zo van rauw vlees.quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, waarom? Wordt jij ziek tartaar, filet american, osseworst? Rode steak?
Moet natuurlijk wel vers zijn en goed gekoeld.quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:06 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee, en is erg lekker.
In de VS moet je het niet eten, want daar komt zo'n wormenziekte in varkensvlees voor, met eitjes die in het bloed worden opgenomen en zich in je spieren nestelen. Maar in Europa wordt daar streng op gecontroleerd.
Da's een mooie!quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, zullen we het weer over steak en frieten hebben? Mijn lievelingssteaks zijn dry aged ribeye en sucadesteak. Liefst zo gemarmerd dat ze er pink uitzien.
[ afbeelding ]
Toen A&P nog winkels in NL had kwam ik daar regelmatig zulk gemarmerde rib tegen, afgeprijst omdat niemand het wilde kopen, kocht dan alles op en we aten als goden.quote:
Pardon? Ben jij mijnheer Ooijer?quote:Op vrijdag 29 september 2017 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grappig, terwijl ik de eerste was die Stapel ontmaskerde voor de oplichter die hij is.
Ik was eerderquote:Op vrijdag 29 september 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pardon? Ben jij mijnheer Ooijer?
En een mooie soort aardappels, binten zijn ideaal, maar frieslander gaat ookquote:Op vrijdag 29 september 2017 18:47 schreef Spanky78 het volgende:
En de frites. Daar ben ik dan wel benieuwd naar.
Ikzelf houd van schil eraan. Beetje dikker gesneden. Zeg 12mm dik.
Voorbakken op 160 graden ongeveer 3 minuten. Helemaal terugkoelen en afbakken op 175.
Inmiddels heb ik echter een airfryer en bak ik ze daarin. Ook Lekker, maar net even anders. Duurt wel langer.
Daarbij zelfgeklopte mayo, met extra Dijon mosterd... Mosterdmayonaise dus. Hmmmmm.
Yup. Binten. Of agria.quote:Op vrijdag 29 september 2017 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En een mooie soort aardappels, binten zijn ideaal, maar frieslander gaat ook
Wanneer ga je het eten? En heb je al een plan voor de frieten?quote:Op vrijdag 29 september 2017 12:56 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |