abonnement Unibet Coolblue
pi_173849613
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173849697
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Twee keer? Ik heb altijd geleerd om frieten voor te bakken in ossewit en dan af te bakken in een neutrale olie.
speak only if it improves the silence.
pi_173849894
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever.
Dat het een compromis is ben ik ten dele met je eens puur om het feit dat het verschillende 'cuts' zijn aan één bot, daar volgen nou eenmaal keuzes uit ivm garing. Dat het niet voor de fijnproever is ben ik het absoluut mee oneens, natuurlijk is het een favoriet van notoire veeleters maar de écht grote (denk meer formaat bistecca alla Fiorentina) is ook voor fijnproevers geschikt in normale porties opgedeeld.
pi_173850337
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:08 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Twee keer? Ik heb altijd geleerd om frieten voor te bakken in ossewit en dan af te bakken in een neutrale olie.
Nog een compromis?
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:22 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat het een compromis is ben ik ten dele met je eens puur om het feit dat het verschillende 'cuts' zijn aan één bot, daar volgen nou eenmaal keuzes uit ivm garing. Dat het niet voor de fijnproever is ben ik het absoluut mee oneens, natuurlijk is het een favoriet van notoire veeleters maar de écht grote (denk meer formaat bistecca alla Fiorentina) is ook voor fijnproevers geschikt in normale porties opgedeeld.
Als de entrecote goed is, is de ossenhaas te ver door. Daar kun je overheen stappen maar van verfijning getuigt het niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173850833
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nog een compromis?

Nee dat was een tip van peter goossens, volgens hem zorgt ossewit voor de typische smaak en de arachide olie voor de krokantheid.
speak only if it improves the silence.
pi_173850955
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:16 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Nee dat was een tip van peter goossens, volgens hem zorgt ossewit voor de typische smaak en de arachide olie voor de krokantheid.
Arachide is niet helemaal neutraal en het idee dat het zo krokant mogelijk zou moeten zijn deel ik niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 18 september 2017 @ 13:31:10 #57
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_173851114
Ik heb het gisteren nog met bavette gedaan: 2 uur sous vide op 54 graden met wat boter en knoflook, daarna kort aanbakken voor het maillard-effect. Liefst doe ik er een witlofsalade bij (rauwe witlof in kleine reepjes snijden, appeltje erbij en dan wat mayonaise en appelciderazijn) en natuurlijk mayo bij de patat.
pi_173851262
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Arachide is niet helemaal neutraal en het idee dat het zo krokant mogelijk zou moeten zijn deel ik niet.
Als je het zo bekijkt is geen enkele olie neutraal!

Even samenvattend:

Als ik kies voor rund dan vragen om een entrecote.
Als ik kies voor paard dan vragen om een lende biefstuk?
Goede frietaardappelen van de groenteboer.
Sla?
speak only if it improves the silence.
pi_173851669
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:41 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Als je het zo bekijkt is geen enkele olie neutraal!
Raapolie is vrij neutraal geloof ik.

quote:
Even samenvattend:

Als ik kies voor rund dan vragen om een entrecote.
Als ik kies voor paard dan vragen om een lende biefstuk?
Goede frietaardappelen van de groenteboer.
Sla?
Ribeye is vaak wat mooier gemarmerd dan een entrecote. Die heeft een vetrand en is daarom misschien wat minder geschikt voor op de grill. Van paardenvlees weet ik niet zoveel, maar als je toch naar de paardenslager gaat, ik heb me weleens laten vertellen dat friet het lekkerste is met een mengsel van ossenwit en paardenvet.

Volgens mij is het bintje de klassieke frietaardappel, of de agria lekkerder is betwijfel ik aangezien hij veel andere voordelen heeft. Sla is lekker, ik vind gewone botersla het lekkerst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173853392
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 14:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Raapolie is vrij neutraal geloof ik.

[..]

Ribeye is vaak wat mooier gemarmerd dan een entrecote. Die heeft een vetrand en is daarom misschien wat minder geschikt voor op de grill. Van paardenvlees weet ik niet zoveel, maar als je toch naar de paardenslager gaat, ik heb me weleens laten vertellen dat friet het lekkerste is met een mengsel van ossenwit en paardenvet.

Volgens mij is het bintje de klassieke frietaardappel, of de agria lekkerder is betwijfel ik aangezien hij veel andere voordelen heeft. Sla is lekker, ik vind gewone botersla het lekkerst.
Ik ook :Y , maar desondanks wissel ik nog best vaak af en wanneer je iets "karaktervollers" wilt, zou ik eerder voor rucola of iets dergelijks gaan. Een tricolor(e)-mix vind ik ook erg lekker.

Qua dressing (@ TS): als je het simpel wilt houden, maar wel van een beetje zoetig houdt, is met suiker ingedikte/ingekookte balsamico azijn (balsamico siroop) wel erg lekker vind ik ...
Tails tell tales
pi_173853681
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.

Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Tails tell tales
pi_173855083
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:56 schreef Forbry het volgende:

[..]

Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.

Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Ik lees veel over kerntemperatuur en een therometer maar het is toch ten strengste verboden om iets in het vlees te steken? ivm uitlopende sappen.
speak only if it improves the silence.
pi_173855362
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:32 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ik ook :Y , maar desondanks wissel ik nog best vaak af en wanneer je iets "karaktervollers" wilt, zou ik eerder voor rucola of iets dergelijks gaan. Een tricolor(e)-mix vind ik ook erg lekker.

Qua dressing (@ TS): als je het simpel wilt houden, maar wel van een beetje zoetig houdt, is met suiker ingedikte/ingekookte balsamico azijn (balsamico siroop) wel erg lekker vind ik ...
Ik vind ruccola een half kruid, ik gebruik het graag maar niet als het basismateriaal van een salade, ik doe het wel vaak door de spinazie salade. Balsamico ben ik sowieso niet dol op, maar bij steak frites heb ik het liefst gewoon een frisse salade op basis van kropsla. Romainesla vind ik ook lekker, maar ijsbergsla is meer een hapje voor de dorst en al die zakjes uit de supermarkt vind ik niet zoveel. Ik heb ook het idee dat ze kleine bladeren kweken voor de looks en dan inleveren op smaak, zoals bij babyspinazie.

quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:56 schreef Forbry het volgende:

[..]

Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.
Ik kijk meestal gewoon naar de zijkant, als ik er met de kop niet bij ben wil het nog wel eens fout gaan, maar dan zit je er gewoon qua garing wat naast, het is niet meteen oneetbaar.

quote:
Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Ik eet bijna geen friet meer omdat de mindere varianten mij onbevredigd achterlaten en ik niet in mijn open keuken ga frituren. In olie gebakken, laat maar. Voorgesneden (diepvries)aardappelen, laat maar. Geen Belgische mayo, laat maar. Schil er nog aan, laat maar. Patatkruiden, nou word ik agressief. Het hele punt van friet is de aardappelsmaak goed tot zijn recht laten komen, dat kunnen ze met name in Belgische achterstandswijken bij zo'n semipermanent frietkot heel goed door zich alleen maar aan de basisregels te houden, terwijl al die hippe tentjes die er een eigen draai aan willen geven hopeloos in de fout gaan.

Perfectie heeft er ook niks mee te maken, het hoeft niet perfect krokant, het hoeft niet perfect van kleur, ze hoeven niet allemaal hetzelfde van vorm en dus smaak te zijn, er moeten juist een paar slappe tussen zitten, ze kunnen niet eens elke keer hetzelfde zijn omdat de aardappels varieren in leeftijd, maar ze moeten allemaal heel erg naar aardappel smaken. En daar gaat het bijna altijd fout. Thuis gaat het vaak fout in kleine frituurpannen met veel friet, dan koelt het vet te veel af.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173936076
Ik vind het meest malse en smaakvolle stukje rundvlees altijd Bavette. Ook makkelijk te bereiden.

En bij een slager kopen uiteraard, niet bij een supermarkt.
pi_173936298
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
Wat de fuck zijn dat voor prijzen dan. :') Zelfs 16,50 euro voor een kilootje half om half gehakt.
pi_173936624
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 17:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind ruccola een half kruid, ik gebruik het graag maar niet als het basismateriaal van een salade, ik doe het wel vaak door de spinazie salade. Balsamico ben ik sowieso niet dol op, maar bij steak frites heb ik het liefst gewoon een frisse salade op basis van kropsla. Romainesla vind ik ook lekker, maar ijsbergsla is meer een hapje voor de dorst en al die zakjes uit de supermarkt vind ik niet zoveel. Ik heb ook het idee dat ze kleine bladeren kweken voor de looks en dan inleveren op smaak, zoals bij babyspinazie.

[..]

Ik kijk meestal gewoon naar de zijkant, als ik er met de kop niet bij ben wil het nog wel eens fout gaan, maar dan zit je er gewoon qua garing wat naast, het is niet meteen oneetbaar.

[..]

Ik eet bijna geen friet meer omdat de mindere varianten mij onbevredigd achterlaten en ik niet in mijn open keuken ga frituren. In olie gebakken, laat maar. Voorgesneden (diepvries)aardappelen, laat maar. Geen Belgische mayo, laat maar. Schil er nog aan, laat maar. Patatkruiden, nou word ik agressief. Het hele punt van friet is de aardappelsmaak goed tot zijn recht laten komen, dat kunnen ze met name in Belgische achterstandswijken bij zo'n semipermanent frietkot heel goed door zich alleen maar aan de basisregels te houden, terwijl al die hippe tentjes die er een eigen draai aan willen geven hopeloos in de fout gaan.

Perfectie heeft er ook niks mee te maken, het hoeft niet perfect krokant, het hoeft niet perfect van kleur, ze hoeven niet allemaal hetzelfde van vorm en dus smaak te zijn, er moeten juist een paar slappe tussen zitten, ze kunnen niet eens elke keer hetzelfde zijn omdat de aardappels varieren in leeftijd, maar ze moeten allemaal heel erg naar aardappel smaken. En daar gaat het bijna altijd fout. Thuis gaat het vaak fout in kleine frituurpannen met veel friet, dan koelt het vet te veel af.
Je vergeet de Vlaamse friet gemaakt van puree, te koop bij Kwalitaria.
.
  vrijdag 22 september 2017 @ 21:51:02 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173937147
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:01 schreef Myraela het volgende:

[..]

Wat de fuck zijn dat voor prijzen dan. :') Zelfs 16,50 euro voor een kilootje half om half gehakt.
Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
pi_173943168
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
Hij zit bij mij om de hoek en levert uitstekend vlees.
speak only if it improves the silence.
pi_173943262
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
Best goedkoop dan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 23 september 2017 @ 11:24:42 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173943445
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 11:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Hij zit bij mij om de hoek en levert uitstekend vlees.
Ik ben blij met mijn Turkse slager die om de hoek zit.
Dan bestel ik entrecote, hij vraagt hoeveel en ik zeg "doe maar een dikke plak".
En die blijkt dan 7 ons te wegen en daar betaal ik dan 7 euro voor en jij 26 euro.
pi_173948795
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben blij met mijn Turkse slager die om de hoek zit.
Dan bestel ik entrecote, hij vraagt hoeveel en ik zeg "doe maar een dikke plak".
En die blijkt dan 7 ons te wegen en daar betaal ik dan 7 euro voor en jij 26 euro.
En is de kwaliteit dan net zo goed? Want dat vind ik eigenlijk het belangrijkste.
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:12:54 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173949297
Vast niet. Maar het is niet 4 keer zo slecht.
Is een Kia net zo goed als een Porche? Nee, maar goed genoeg voor mij.
pi_173949318
Oké. Ik koop dan liever een Porsche. Ik word ook al een beetje huiverig van biefstuk van een Turkse slager.
pi_173949390
Nou al wagyu geprobeerd?
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:18:24 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173949412
Ik heb het tegenovergestelde. Ik wil best voor kwaliteit betalen, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vooral betaalt voor de naam / het merk. En daar pas ik (meestal) voor.
pi_173950329
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het tegenovergestelde. Ik wil best voor kwaliteit betalen, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vooral betaalt voor de naam / het merk. En daar pas ik (meestal) voor.
Je hebt geen idee waar de turk het vandaan haalt, je hebt geen idee in welke omstandigheden zo beest is opgegroeid of wat er allemaal ingespoten is.

Ik ben niet tegen vlees(zeer zeker niet) eten maar ik kies wel bewust voor vlees van een dier met een goed leven.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:55:18 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951281
Ik zie wat dat betreft weinig tot geen verschil met andere slagers. We wonen in Nederland en de regels zijn voor alle slagers hetzelfde.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:56:01 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951285
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:53 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Je hebt geen idee waar de turk het vandaan haalt, je hebt geen idee in welke omstandigheden zo beest is opgegroeid of wat er allemaal ingespoten is.

Ik ben niet tegen vlees(zeer zeker niet) eten maar ik kies wel bewust voor vlees van een dier met een goed leven.
Je hebt erg veel vooroordelen en fantasie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173951294
Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:59:03 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951322
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:57 schreef bloodymary1 het volgende:

Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
Ja, snap ik. En dat zijn hele dure kaartjes. En dan nog moet je maar geloven dat het waar is.
Ik zou aan mijn Turkse slager kunnen vragen waar hij zijn koe heeft gekocht.
pi_173951379
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt erg veel vooroordelen en fantasie
Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
speak only if it improves the silence.
pi_173951398
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie wat dat betreft weinig tot geen verschil met andere slagers. We wonen in Nederland en de regels zijn voor alle slagers hetzelfde.
De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:32:52 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951722
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:43:40 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951819
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:02 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
Tja, zo kwam ik vroeger de lokale chique slager nog wel eens tegen in het slachthuis bij de vrijbank en als er een noodslachting was.
Maar hou lekker vast aan je vooroordelen tegen turkse slagers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:43:51 #85
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173951820
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:57 schreef bloodymary1 het volgende:

Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
Ook slechte slagers moeten dat gewoon kunnen verantwoorden.
And so is the past
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:44:13 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951826
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
Plofkoeien? Vertel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173951928
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Plofkoeien? Vertel.
Veel vleeskoeien staan volledig op stal en krijgen gemodificeerd voedsel waar ze sneller van groeien.

Het mag zo zijn dat de term plofkoeien niet is ingeburgerd maar ze bestaan wel degelijk, supervoedsel is gevaarlijk.
speak only if it improves the silence.
pi_173951963
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
Ik weet waar siem zijn rundvlees vandaan haalt, dat de koeien de gehele zomer buiten staan en dat hij regelmatig groepjes klanten heeft uitgenodigd om bij zijn leveranciers te gaan kijken!

Dat noem ik eerlijk over vlees.
speak only if it improves the silence.
pi_173952025
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
Geen spuiten. Groeivoer. En dat is inderdaad troep.
Dit, dus.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:03:28 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952085
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:55 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Veel vleeskoeien staan volledig op stal en krijgen gemodificeerd voedsel waar ze sneller van groeien.

Het mag zo zijn dat de term plofkoeien niet is ingeburgerd maar ze bestaan wel degelijk, supervoedsel is gevaarlijk.
Gemodificeeerd voedsel, ach gussie, vertel, ik lees met rode oortjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173952118
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemodificeeerd voedsel, ach gussie, vertel, ik lees met rode oortjes
Ooit van groeivoer gehoord? Dat komt niet zo uit de natuur.

Het is een vaststaand feit dat koeien tegenwoordig veel sneller groeien dan vroeger, soms wel de helft minder.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:11:15 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952213
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:05 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ooit van groeivoer gehoord? Dat komt niet zo uit de natuur.

Het is een vaststaand feit dat koeien tegenwoordig veel sneller groeien dan vroeger, soms wel de helft minder.
Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173952230
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
Gemodificeerd voedsel! Vieze grijze brokken die totaal niet lijken op gras! Gras is het allerbeste.
speak only if it improves the silence.
pi_173952356
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
Koeien die TBA krijgen toegedient is nog altijd een probleem in Nederland. Een klein probleem weliswaar, maar laten we niet doen alsof een hormoonhuishouding aan koeien toedienen totaal uitgeroeid is.
Dit, dus.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:26:36 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173952528
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:05 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ooit van groeivoer gehoord?
Nee. En Google ook niet, behalve dan voor koi karpers. Krijgen plofkoeien vissenvoer?
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:26:42 #96
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_173952532
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
Bavette is een hype. Dat zal wel de reden zijn. Entrecote goedkoper dan bavette is achterlijk.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:27:56 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173952558
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:12 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Gras is het allerbeste.
Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! w/
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:34:11 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952692
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:12 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Gemodificeerd voedsel! Vieze grijze brokken die totaal niet lijken op gras! Gras is het allerbeste.
Maar wat is het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:34:44 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952708
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:19 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Koeien die TBA krijgen toegedient is nog altijd een probleem in Nederland. Een klein probleem weliswaar, maar laten we niet doen alsof een hormoonhuishouding aan koeien toedienen totaal uitgeroeid is.
TBA?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173953217
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! w/
Ik koop altijd Ierse rib-eye. Het verschil met een gewone proef je echt wel. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')