abonnement Unibet Coolblue
pi_173816924
Ik wil binnenkort een biefstuk friet maken maar twijfel welk vlees ik zal gebruiken, wat is jullie advies? Ossenhaas? Rib-eye? Zesrib of toch de klassieke entrecote?

Daarnaast wat zouden jullie erbij serveren? Saus? Groente? Salade?
speak only if it improves the silence.
pi_173817117
Ik hou het zelf graag simpel. Ik zou dus gaan voor de entrecote, een beetje barbecuesaus en wat truffelmayonaise. Als salade wat rucola met balsamico-dressing en misschien nog een verdwaalde olijf.
pi_173817381
Een lekker stuk paardekogelbief, bedolven onder een berg steppegras.

Lekker op z'n Belgisch.
pi_173817797
Wagyu.
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zaterdag 16 september 2017 @ 21:55:59 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173817923
Wat is je budget, waar ga je je vlees kopen, wat vind je lekker?
pi_173817964
Zelf gesneden patat en een entrecote, lekker stukje vet voor de smaak, maar nog goed in een pan te bakken. Vetter vlees moet je grillen.
.
pi_173818274
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
pi_173829921
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Wat is je budget, waar ga je je vlees kopen, wat vind je lekker?
Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
speak only if it improves the silence.
  zondag 17 september 2017 @ 14:43:03 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173830100
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 14:37 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?

Maar goed, mijn antwoord : entrecote, friet, sla.
Ossenhaas is voor mietjes.
pi_173830479
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Tbone zou ik grillen, net als Ribeye
.
pi_173831294
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 14:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je daar je vlees koopt, waarom lijkt het in de OP dan net alsof je nooit kookt?

Maar goed, mijn antwoord : entrecote, friet, sla.
Ossenhaas is voor mietjes.

Die twee dingen hebben toch niks met elkaar te maken? Een goede slager maakt nog geen goede kok.

Daarnaast kook ik dagelijks maar dat wil niet zeggen dat iemand thuis is in alle soorten steaks die verkrijgbaar zijn!

Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
speak only if it improves the silence.
pi_173831508
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.

Als je een budgetkeuze wil met smaak, koop dan longhaas. Niet mals, wel veel smaak en redelijk goedkoop.
Eet het zelf bijna nooit omdat ik weinig bij een slager kom.
  zondag 17 september 2017 @ 15:33:48 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173831539
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 15:24 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Graag dan nog anwoord op de vraag waarom entrecote en geen ossenhaas? Die laatste wordt omschreven als het meest malse.
Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.

Hou van rood, rose of doorbakken?
pi_173832162
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.

Hou van rood, rose of doorbakken?
Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen.
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 15:32 schreef Bucketlist het volgende:

[..]

Wat wil je? Mals of smaak? Als je mals wil is ossenhaas een goede keuze. Dat is natuurlijk geen budgetkeuze. Wil je smaak is entrecote een goede keuze. Vet = smaak.

Als je een budgetkeuze wil met smaak, koop dan longhaas. Niet mals, wel veel smaak en redelijk goedkoop.
Eet het zelf bijna nooit omdat ik weinig bij een slager kom.
Fijn dat er ook mensen kunnen antwoorden zonder het opgeheven vingertje, bedankt en ik zal je informatie meenemen in de keuze.
speak only if it improves the silence.
pi_173836145
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 15:33 schreef RobinOok het volgende:

Ossenhaas is inderdaad de meest malse, maar ook de meest smakeloze en toch de duurste.
Ik vind entrecote lekkerder. Ribeye is moeilijker, door al het vet dat erdoor loopt, dat kun je thuis makkelijk verkloten.

Hou van rood, rose of doorbakken?
Eens wat betreft de ossenhaas :Y Het duurst en het meest teleurstellend. Erg smakeloos. Eigenlijk vind ik de structuur ook tč fijn en dat doet me dan aan het super goedkope lever denken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 17 september 2017 @ 17:57:19 #16
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_173836202
Jodenhaas/diamanthaas.
pi_173836493
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 14:55 schreef Fer het volgende:

[..]

Tbone zou ik grillen, net als Ribeye
Dat is inderdaad absoluut het lekkerste..
pi_173836784
Flat iron steak. Op zijn Nederlands een sukade waar de zeen uit is gesneden. Erg onbekend (in NL) maar erg veel smaak. Wel medium rare eten, dan is ie het meest mals.
  zondag 17 september 2017 @ 18:18:09 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173836786
quote:
14s.gif Op zondag 17 september 2017 17:57 schreef Verbodsbord het volgende:
Jodenhaas/diamanthaas.
Daar zou ik niet mee beginnen als je niet al te ervaren bent in het bakken van rood vlees.
pi_173836830
Steak (de) Bavette met gewoon de 'jus' van het vlees als saus, frites en (boter)sla. Sla kan je aanvullen en aanmaken met wat je wilt, al zou ik dat zelf vooral simpel/fris/licht houden, zowel qua dressing als qua overige ingrediėnten.

Steak de Bavette is af en toe (tijdens de Franse weken geloof ik?) bij de Lidl te koop en die is heerlijk vind ik zelf. Ook al een aantal keren voor gasten geserveerd en die waren er ook zeer over te spreken (de laatste keer bleef er zo goed als niks meer voor Mr. Forbry en voor mijzelf over, omdat de gasten het nog lekkerder vonden dan verwacht :') ). Wel goed klaarmaken met de juiste temperatuur en juiste snijwijze enzo. :)

Eventueel zou je voor een iets apartere noot, de frites van polenta kunnen maken. Erg lekker (en krokant). :Y

Bij de Lidl verkopen ze ook een (lekkere) (rode) wijn die er erg goed bij Steak (de) Bavette past, de Pays d'Oc Cabernet Sauvignon IGP 2015.
Tails tell tales
  zondag 17 september 2017 @ 18:24:39 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173836938
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
pi_173836974
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:08 schreef madam-april het volgende:
T-Bone steak. Geen saus (ik vind het echt een doodzonde om biefstuk met saus te eten). Salade: kropsla, eikenbladsla, lollo rosso & rucola met kleine stukjes komkommer, groene olijven en witte kaasblokjes in olie (de olie gebruik je tevens als dressing).
Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.
pi_173837017
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:25 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Dan heb jij nog nooit paardenlendebiefstuk met cantharellensaus gegeten.
Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
speak only if it improves the silence.
pi_173837073
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
Hier in Utrecht heb je paardenslagers
pi_173837112
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:27 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Paardenbiefstuk is heel lekker, ik kreeg het altijd als we naar opa in limburg gingen, maar waar is zo iets tegenwoordig nog te koop? de slager heeft het niet.
Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen.
pi_173837358
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:31 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Kanaalstraat in Utrecht heeft nog een heuse paardenslager, maar sinds het paardenvleesschandaal is het best gangbaar. Zelfs de lokale Vomar heeft het in de schappen liggen.
Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.
pi_173837503
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:40 schreef Bucketlist het volgende:

[..]

Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.
Bij mijn weten kun je paardenvlees net zo rauw eten als rundvlees, zelf ook meermaals gedaan.
pi_173837504
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:40 schreef Bucketlist het volgende:

[..]

Ik heb het bij de Vomar zien liggen. Is er een reden waarom je paardenbiefstuk goed moet doorbakken? Dit staat op de verpakking, en het was de reden dat ik het niet heb gekocht.
Zover ik weet niet..
pi_173837584
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:44 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Bij mijn weten kun je paardenvlees net zo rauw eten als rundvlees, zelf ook meermaals gedaan.
De paardenworst van W. van Beek O+
pi_173837909
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken.
speak only if it improves the silence.
pi_173838348
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:59 schreef TjjWester het volgende:
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken.
Van Beek is dé paardenslager!
pi_173838924
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 18:47 schreef madam-april het volgende:

[..]

De paardenworst van W. van Beek O+
Paardenworst ben ik gek genoeg dan weer totaal geen fan van :@ , maar gezien de kwaliteit van het vlees ben ik bij voorbaat overtuigd van zijn kunde.
pi_173839007
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:59 schreef TjjWester het volgende:
Deze gast bedoelen jullie? http://paardenslagerijwvanbeek.blogspot.nl/ ziet er niet professioneel uit maar ga er zeker van de week eens kijken.
Een betere ga je niet vinden.
pi_173839073
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 19:39 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Paardenworst ben ik gek genoeg dan weer totaal geen fan van :@ , maar gezien de kwaliteit van het vlees ben ik bij voorbaat overtuigd van zijn kunde.
Heb je ooit de paardenworst van Van Beek geproefd? Zo niet dan moet je dat echt een keer proberen! Hij is het lekkerste als hij warm is.. O+ het water loopt me al in de mond als ik eraan denk!
pi_173839196
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
Had (nog) niet gelezen dat TS zijn vlees altijd bij Siem van der Gragt koopt. :@

Ja, fucking prijzig en idd, vanglap klinkt een stuk minder luxe ;) Veel minder lekker ook. :P

Volgens de verpakkingen die ik nog in de vriezer heb liggen, slechts 14,90 per kilo bij de Lidl. Niet van een echte slager en ook niet ecologisch en alles, maar iig nog wel met 2 'beter leven'-sterren. :')

Nou ja, ik ben een enorme steak/biefstuk-liefhebber en vind deze echt heel lekker (mits goed bereid) :Y
Tails tell tales
pi_173839835
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 19:45 schreef madam-april het volgende:

[..]

Heb je ooit de paardenworst van Van Beek geproefd? Zo niet dan moet je dat echt een keer proberen! Hij is het lekkerste als hij warm is.. O+ het water loopt me al in de mond als ik eraan denk!
Hoe eet je die op? Warm impliceert dat je hem op de hand opeet?
speak only if it improves the silence.
  zondag 17 september 2017 @ 20:21:21 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173839995
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 15:54 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Rose, rood is geen optie ivm leeftijd gasten, doorbakken zijn schoenzolen.

Wat heeft rood zijn van steak met leeftijd te maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173840132
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heeft rood zijn van steak met leeftijd te maken?
Het word afgeraden voor bejaarden om rauw of bijna rauw/rood vlees te eten, advies is volledig doorbakken maar dat vind ik zonde. Rose is een mooi compromis.
speak only if it improves the silence.
pi_173840144
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:14 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Hoe eet je die op? Warm impliceert dat je hem op de hand opeet?
In plakken en dan inderdaad gewoon uit de hand.. :) Is echt heeerlijk!!
pi_173840160
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:27 schreef madam-april het volgende:

[..]

In plakken en dan inderdaad gewoon uit de hand.. :) Is echt heeerlijk!!
Meteen nadat je het gekocht hebt? Als een soort borrelhapje?
speak only if it improves the silence.
  zondag 17 september 2017 @ 20:28:23 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173840171
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:26 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Het word afgeraden voor bejaarden om rauw of bijna rauw/rood vlees te eten, advies is volledig doorbakken maar dat vind ik zonde. Rose is een mooi compromis.
Door wie wordt dat afgeraden?
Als mensen een heel lage weerstand hebben wellicht, maar het is onzin dat alle bejaarden dat hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173840205
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door wie wordt dat afgeraden?
Het voedingscentrum.
speak only if it improves the silence.
  zondag 17 september 2017 @ 20:31:30 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173840251
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:29 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Het voedingscentrum.
Oh dear
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173840282
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh dear
Het is algemeen bekend dat zwangere dames, kinderen en ouderen gevoelig zijn voor (bijna) rauw vlees.
speak only if it improves the silence.
  zondag 17 september 2017 @ 20:34:09 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173840332
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:32 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Het is algemeen bekend dat zwangere dames, kinderen en ouderen gevoelig zijn voor (bijna) rauw vlees.
Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173840357
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?
Ieder kwartaal volledig en wekelijks even schoon wrijven.
speak only if it improves the silence.
pi_173840716
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:18 schreef Queenshore het volgende:
Flat iron steak. Op zijn Nederlands een sukade waar de zeen uit is gesneden. Erg onbekend (in NL) maar erg veel smaak. Wel medium rare eten, dan is ie het meest mals.
oeh hier ben ik wel benieuwd naar, nog nooit van gehoord
pi_173840826
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 20:27 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Meteen nadat je het gekocht hebt? Als een soort borrelhapje?
Ja
pi_173840852
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 20:49 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ja
:9 ik kom binnenkort borrelen
pi_173840909
quote:
10s.gif Op zondag 17 september 2017 20:50 schreef Murdera het volgende:

[..]

:9 ik kom binnenkort borrelen
Haha jij bent altijd welkom Mur :*
pi_173849613
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173849697
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Twee keer? Ik heb altijd geleerd om frieten voor te bakken in ossewit en dan af te bakken in een neutrale olie.
speak only if it improves the silence.
pi_173849894
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever.
Dat het een compromis is ben ik ten dele met je eens puur om het feit dat het verschillende 'cuts' zijn aan één bot, daar volgen nou eenmaal keuzes uit ivm garing. Dat het niet voor de fijnproever is ben ik het absoluut mee oneens, natuurlijk is het een favoriet van notoire veeleters maar de écht grote (denk meer formaat bistecca alla Fiorentina) is ook voor fijnproevers geschikt in normale porties opgedeeld.
pi_173850337
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:08 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Twee keer? Ik heb altijd geleerd om frieten voor te bakken in ossewit en dan af te bakken in een neutrale olie.
Nog een compromis?
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:22 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat het een compromis is ben ik ten dele met je eens puur om het feit dat het verschillende 'cuts' zijn aan één bot, daar volgen nou eenmaal keuzes uit ivm garing. Dat het niet voor de fijnproever is ben ik het absoluut mee oneens, natuurlijk is het een favoriet van notoire veeleters maar de écht grote (denk meer formaat bistecca alla Fiorentina) is ook voor fijnproevers geschikt in normale porties opgedeeld.
Als de entrecote goed is, is de ossenhaas te ver door. Daar kun je overheen stappen maar van verfijning getuigt het niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173850833
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nog een compromis?

Nee dat was een tip van peter goossens, volgens hem zorgt ossewit voor de typische smaak en de arachide olie voor de krokantheid.
speak only if it improves the silence.
pi_173850955
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:16 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Nee dat was een tip van peter goossens, volgens hem zorgt ossewit voor de typische smaak en de arachide olie voor de krokantheid.
Arachide is niet helemaal neutraal en het idee dat het zo krokant mogelijk zou moeten zijn deel ik niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 18 september 2017 @ 13:31:10 #57
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_173851114
Ik heb het gisteren nog met bavette gedaan: 2 uur sous vide op 54 graden met wat boter en knoflook, daarna kort aanbakken voor het maillard-effect. Liefst doe ik er een witlofsalade bij (rauwe witlof in kleine reepjes snijden, appeltje erbij en dan wat mayonaise en appelciderazijn) en natuurlijk mayo bij de patat.
pi_173851262
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Arachide is niet helemaal neutraal en het idee dat het zo krokant mogelijk zou moeten zijn deel ik niet.
Als je het zo bekijkt is geen enkele olie neutraal!

Even samenvattend:

Als ik kies voor rund dan vragen om een entrecote.
Als ik kies voor paard dan vragen om een lende biefstuk?
Goede frietaardappelen van de groenteboer.
Sla?
speak only if it improves the silence.
pi_173851669
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:41 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Als je het zo bekijkt is geen enkele olie neutraal!
Raapolie is vrij neutraal geloof ik.

quote:
Even samenvattend:

Als ik kies voor rund dan vragen om een entrecote.
Als ik kies voor paard dan vragen om een lende biefstuk?
Goede frietaardappelen van de groenteboer.
Sla?
Ribeye is vaak wat mooier gemarmerd dan een entrecote. Die heeft een vetrand en is daarom misschien wat minder geschikt voor op de grill. Van paardenvlees weet ik niet zoveel, maar als je toch naar de paardenslager gaat, ik heb me weleens laten vertellen dat friet het lekkerste is met een mengsel van ossenwit en paardenvet.

Volgens mij is het bintje de klassieke frietaardappel, of de agria lekkerder is betwijfel ik aangezien hij veel andere voordelen heeft. Sla is lekker, ik vind gewone botersla het lekkerst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173853392
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 14:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Raapolie is vrij neutraal geloof ik.

[..]

Ribeye is vaak wat mooier gemarmerd dan een entrecote. Die heeft een vetrand en is daarom misschien wat minder geschikt voor op de grill. Van paardenvlees weet ik niet zoveel, maar als je toch naar de paardenslager gaat, ik heb me weleens laten vertellen dat friet het lekkerste is met een mengsel van ossenwit en paardenvet.

Volgens mij is het bintje de klassieke frietaardappel, of de agria lekkerder is betwijfel ik aangezien hij veel andere voordelen heeft. Sla is lekker, ik vind gewone botersla het lekkerst.
Ik ook :Y , maar desondanks wissel ik nog best vaak af en wanneer je iets "karaktervollers" wilt, zou ik eerder voor rucola of iets dergelijks gaan. Een tricolor(e)-mix vind ik ook erg lekker.

Qua dressing (@ TS): als je het simpel wilt houden, maar wel van een beetje zoetig houdt, is met suiker ingedikte/ingekookte balsamico azijn (balsamico siroop) wel erg lekker vind ik ...
Tails tell tales
pi_173853681
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:
T-bone is altijd een compromis, het is dan ook een Amerikaanse cut. Lekker groot maar niet voor de fijnproever. Bij steak frites zou ik voor de wat vettere en smaakvollere ribeye of entrecote van de grill gaan, ossenhaas is malser maar ook wat te subtiel en verfijnd van smaak.

Maar dan het moeilijkst, de friet. Een echte frietaardappel dik snijden en twee keer in ossenwit frituren.
Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.

Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Tails tell tales
pi_173855083
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:56 schreef Forbry het volgende:

[..]

Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.

Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Ik lees veel over kerntemperatuur en een therometer maar het is toch ten strengste verboden om iets in het vlees te steken? ivm uitlopende sappen.
speak only if it improves the silence.
pi_173855362
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:32 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ik ook :Y , maar desondanks wissel ik nog best vaak af en wanneer je iets "karaktervollers" wilt, zou ik eerder voor rucola of iets dergelijks gaan. Een tricolor(e)-mix vind ik ook erg lekker.

Qua dressing (@ TS): als je het simpel wilt houden, maar wel van een beetje zoetig houdt, is met suiker ingedikte/ingekookte balsamico azijn (balsamico siroop) wel erg lekker vind ik ...
Ik vind ruccola een half kruid, ik gebruik het graag maar niet als het basismateriaal van een salade, ik doe het wel vaak door de spinazie salade. Balsamico ben ik sowieso niet dol op, maar bij steak frites heb ik het liefst gewoon een frisse salade op basis van kropsla. Romainesla vind ik ook lekker, maar ijsbergsla is meer een hapje voor de dorst en al die zakjes uit de supermarkt vind ik niet zoveel. Ik heb ook het idee dat ze kleine bladeren kweken voor de looks en dan inleveren op smaak, zoals bij babyspinazie.

quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:56 schreef Forbry het volgende:

[..]

Steak bereiden vind ik het moeilijkst in de zin, dat je een goed (en nogal eens prijzig) stuk vlees best behoorlijk kan verprutsen. Bij frietjes die 'mislukt' zijn is het toch veel minder zonde, en die zijn, tenzij volledig verbrand natuurlijk, meestal ook nog best te eten. Maar van steak bereiden heb ik zelf ‘the hang of it’ wel. Als ik een beetje aandachtig te werk ga, gaat dat bijna altijd naar wens. Overigens, om eerlijk te zijn, (nog) niet helemaal op gevoel, want ik gebruik bijna altijd een vleesthermometer.
Ik kijk meestal gewoon naar de zijkant, als ik er met de kop niet bij ben wil het nog wel eens fout gaan, maar dan zit je er gewoon qua garing wat naast, het is niet meteen oneetbaar.

quote:
Zelf (aardappel)frietjes maken vind ik het moeilijkst in de zin dat ik het toch wel erg lastig vind om die (zo goed als) standaard 'perfect' te krijgen. Het is altijd maar weer de vraag of 'het goed gaat'. Ook wanneer ik het idee heb precies hetzelfde stramien te volgen (qua soort aardappelen, soort vet, hoe gesneden, voorbakken, drogen, temperatuur, oven/friteuse, eventuele kruiden, etc.) lijkt het iedere keer toch weer een beetje anders uit te pakken. Soms helemaal naar tevredenheid, maar lang niet altijd. Feitelijk zit er vast en zeker een lijn in, maar ik ben er blijkbaar gewoon (nog) niet zo goed in die te ontdekken. :')

Om die reden, juist als ik gasten heb ;( , vaak de neiging gewoon maar een bepaalde zak diepvriesfrites van de Aldi te gebruiken, want die worden wél altijd precies zoals ik ze hebben wil. :') Voor mij is (erg) krokant (althans, van buiten, de binnenkant moet juist een beetje zacht blijven) wel altijd het streven, al vind ik slappe(re) friet ook nog best lekker.
Ik eet bijna geen friet meer omdat de mindere varianten mij onbevredigd achterlaten en ik niet in mijn open keuken ga frituren. In olie gebakken, laat maar. Voorgesneden (diepvries)aardappelen, laat maar. Geen Belgische mayo, laat maar. Schil er nog aan, laat maar. Patatkruiden, nou word ik agressief. Het hele punt van friet is de aardappelsmaak goed tot zijn recht laten komen, dat kunnen ze met name in Belgische achterstandswijken bij zo'n semipermanent frietkot heel goed door zich alleen maar aan de basisregels te houden, terwijl al die hippe tentjes die er een eigen draai aan willen geven hopeloos in de fout gaan.

Perfectie heeft er ook niks mee te maken, het hoeft niet perfect krokant, het hoeft niet perfect van kleur, ze hoeven niet allemaal hetzelfde van vorm en dus smaak te zijn, er moeten juist een paar slappe tussen zitten, ze kunnen niet eens elke keer hetzelfde zijn omdat de aardappels varieren in leeftijd, maar ze moeten allemaal heel erg naar aardappel smaken. En daar gaat het bijna altijd fout. Thuis gaat het vaak fout in kleine frituurpannen met veel friet, dan koelt het vet te veel af.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_173936076
Ik vind het meest malse en smaakvolle stukje rundvlees altijd Bavette. Ook makkelijk te bereiden.

En bij een slager kopen uiteraard, niet bij een supermarkt.
pi_173936298
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
Wat de fuck zijn dat voor prijzen dan. :') Zelfs 16,50 euro voor een kilootje half om half gehakt.
pi_173936624
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 17:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik vind ruccola een half kruid, ik gebruik het graag maar niet als het basismateriaal van een salade, ik doe het wel vaak door de spinazie salade. Balsamico ben ik sowieso niet dol op, maar bij steak frites heb ik het liefst gewoon een frisse salade op basis van kropsla. Romainesla vind ik ook lekker, maar ijsbergsla is meer een hapje voor de dorst en al die zakjes uit de supermarkt vind ik niet zoveel. Ik heb ook het idee dat ze kleine bladeren kweken voor de looks en dan inleveren op smaak, zoals bij babyspinazie.

[..]

Ik kijk meestal gewoon naar de zijkant, als ik er met de kop niet bij ben wil het nog wel eens fout gaan, maar dan zit je er gewoon qua garing wat naast, het is niet meteen oneetbaar.

[..]

Ik eet bijna geen friet meer omdat de mindere varianten mij onbevredigd achterlaten en ik niet in mijn open keuken ga frituren. In olie gebakken, laat maar. Voorgesneden (diepvries)aardappelen, laat maar. Geen Belgische mayo, laat maar. Schil er nog aan, laat maar. Patatkruiden, nou word ik agressief. Het hele punt van friet is de aardappelsmaak goed tot zijn recht laten komen, dat kunnen ze met name in Belgische achterstandswijken bij zo'n semipermanent frietkot heel goed door zich alleen maar aan de basisregels te houden, terwijl al die hippe tentjes die er een eigen draai aan willen geven hopeloos in de fout gaan.

Perfectie heeft er ook niks mee te maken, het hoeft niet perfect krokant, het hoeft niet perfect van kleur, ze hoeven niet allemaal hetzelfde van vorm en dus smaak te zijn, er moeten juist een paar slappe tussen zitten, ze kunnen niet eens elke keer hetzelfde zijn omdat de aardappels varieren in leeftijd, maar ze moeten allemaal heel erg naar aardappel smaken. En daar gaat het bijna altijd fout. Thuis gaat het vaak fout in kleine frituurpannen met veel friet, dan koelt het vet te veel af.
Je vergeet de Vlaamse friet gemaakt van puree, te koop bij Kwalitaria.
.
  vrijdag 22 september 2017 @ 21:51:02 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173937147
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:01 schreef Myraela het volgende:

[..]

Wat de fuck zijn dat voor prijzen dan. :') Zelfs 16,50 euro voor een kilootje half om half gehakt.
Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
pi_173943168
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
Hij zit bij mij om de hoek en levert uitstekend vlees.
speak only if it improves the silence.
pi_173943262
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Prijzen waarmee je je geweten afkoopt.
Best goedkoop dan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 23 september 2017 @ 11:24:42 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173943445
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 11:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Hij zit bij mij om de hoek en levert uitstekend vlees.
Ik ben blij met mijn Turkse slager die om de hoek zit.
Dan bestel ik entrecote, hij vraagt hoeveel en ik zeg "doe maar een dikke plak".
En die blijkt dan 7 ons te wegen en daar betaal ik dan 7 euro voor en jij 26 euro.
pi_173948795
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben blij met mijn Turkse slager die om de hoek zit.
Dan bestel ik entrecote, hij vraagt hoeveel en ik zeg "doe maar een dikke plak".
En die blijkt dan 7 ons te wegen en daar betaal ik dan 7 euro voor en jij 26 euro.
En is de kwaliteit dan net zo goed? Want dat vind ik eigenlijk het belangrijkste.
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:12:54 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173949297
Vast niet. Maar het is niet 4 keer zo slecht.
Is een Kia net zo goed als een Porche? Nee, maar goed genoeg voor mij.
pi_173949318
Oké. Ik koop dan liever een Porsche. Ik word ook al een beetje huiverig van biefstuk van een Turkse slager.
pi_173949390
Nou al wagyu geprobeerd?
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:18:24 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173949412
Ik heb het tegenovergestelde. Ik wil best voor kwaliteit betalen, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vooral betaalt voor de naam / het merk. En daar pas ik (meestal) voor.
pi_173950329
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het tegenovergestelde. Ik wil best voor kwaliteit betalen, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vooral betaalt voor de naam / het merk. En daar pas ik (meestal) voor.
Je hebt geen idee waar de turk het vandaan haalt, je hebt geen idee in welke omstandigheden zo beest is opgegroeid of wat er allemaal ingespoten is.

Ik ben niet tegen vlees(zeer zeker niet) eten maar ik kies wel bewust voor vlees van een dier met een goed leven.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:55:18 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951281
Ik zie wat dat betreft weinig tot geen verschil met andere slagers. We wonen in Nederland en de regels zijn voor alle slagers hetzelfde.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:56:01 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951285
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:53 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Je hebt geen idee waar de turk het vandaan haalt, je hebt geen idee in welke omstandigheden zo beest is opgegroeid of wat er allemaal ingespoten is.

Ik ben niet tegen vlees(zeer zeker niet) eten maar ik kies wel bewust voor vlees van een dier met een goed leven.
Je hebt erg veel vooroordelen en fantasie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173951294
Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
  zaterdag 23 september 2017 @ 18:59:03 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951322
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:57 schreef bloodymary1 het volgende:

Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
Ja, snap ik. En dat zijn hele dure kaartjes. En dan nog moet je maar geloven dat het waar is.
Ik zou aan mijn Turkse slager kunnen vragen waar hij zijn koe heeft gekocht.
pi_173951379
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt erg veel vooroordelen en fantasie
Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
speak only if it improves the silence.
pi_173951398
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik zie wat dat betreft weinig tot geen verschil met andere slagers. We wonen in Nederland en de regels zijn voor alle slagers hetzelfde.
De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:32:52 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173951722
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:43:40 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951819
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:02 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
Tja, zo kwam ik vroeger de lokale chique slager nog wel eens tegen in het slachthuis bij de vrijbank en als er een noodslachting was.
Maar hou lekker vast aan je vooroordelen tegen turkse slagers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:43:51 #85
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173951820
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 18:57 schreef bloodymary1 het volgende:

Hele goede slagers geven vaak aan waar hun vlees vandaan komt.
Ook slechte slagers moeten dat gewoon kunnen verantwoorden.
And so is the past
  zaterdag 23 september 2017 @ 19:44:13 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173951826
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:03 schreef TjjWester het volgende:

[..]

De bioindustrie/plofbeesten is gewoon legaal in dit land en dat kan zomaar op jouw bord liggen.
Plofkoeien? Vertel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173951928
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Plofkoeien? Vertel.
Veel vleeskoeien staan volledig op stal en krijgen gemodificeerd voedsel waar ze sneller van groeien.

Het mag zo zijn dat de term plofkoeien niet is ingeburgerd maar ze bestaan wel degelijk, supervoedsel is gevaarlijk.
speak only if it improves the silence.
pi_173951963
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
Ik weet waar siem zijn rundvlees vandaan haalt, dat de koeien de gehele zomer buiten staan en dat hij regelmatig groepjes klanten heeft uitgenodigd om bij zijn leveranciers te gaan kijken!

Dat noem ik eerlijk over vlees.
speak only if it improves the silence.
pi_173952025
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En jij denkt dat ze god weet wat in die koeien spuiten?
Ah gossiepossie.
Geen spuiten. Groeivoer. En dat is inderdaad troep.
Dit, dus.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:03:28 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952085
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:55 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Veel vleeskoeien staan volledig op stal en krijgen gemodificeerd voedsel waar ze sneller van groeien.

Het mag zo zijn dat de term plofkoeien niet is ingeburgerd maar ze bestaan wel degelijk, supervoedsel is gevaarlijk.
Gemodificeeerd voedsel, ach gussie, vertel, ik lees met rode oortjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173952118
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemodificeeerd voedsel, ach gussie, vertel, ik lees met rode oortjes
Ooit van groeivoer gehoord? Dat komt niet zo uit de natuur.

Het is een vaststaand feit dat koeien tegenwoordig veel sneller groeien dan vroeger, soms wel de helft minder.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:11:15 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952213
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:05 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ooit van groeivoer gehoord? Dat komt niet zo uit de natuur.

Het is een vaststaand feit dat koeien tegenwoordig veel sneller groeien dan vroeger, soms wel de helft minder.
Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173952230
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
Gemodificeerd voedsel! Vieze grijze brokken die totaal niet lijken op gras! Gras is het allerbeste.
speak only if it improves the silence.
pi_173952356
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel! Vertel!
Wat is groeivoer?
Koeien die TBA krijgen toegedient is nog altijd een probleem in Nederland. Een klein probleem weliswaar, maar laten we niet doen alsof een hormoonhuishouding aan koeien toedienen totaal uitgeroeid is.
Dit, dus.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:26:36 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173952528
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:05 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ooit van groeivoer gehoord?
Nee. En Google ook niet, behalve dan voor koi karpers. Krijgen plofkoeien vissenvoer?
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:26:42 #96
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_173952532
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
Bavette, bij Siem van de Gragt nog steeds 37,50 euro de kilo. Hallo. Fucking hell.
Misschien dat het goedkoper is als je om vanglap vraagt? 8-)

Zijn entrecote is goedkoper, 37 euro de kilo. 8)7
Bavette is een hype. Dat zal wel de reden zijn. Entrecote goedkoper dan bavette is achterlijk.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:27:56 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173952558
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:12 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Gras is het allerbeste.
Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! w/
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:34:11 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952692
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:12 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Gemodificeerd voedsel! Vieze grijze brokken die totaal niet lijken op gras! Gras is het allerbeste.
Maar wat is het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:34:44 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173952708
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:19 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Koeien die TBA krijgen toegedient is nog altijd een probleem in Nederland. Een klein probleem weliswaar, maar laten we niet doen alsof een hormoonhuishouding aan koeien toedienen totaal uitgeroeid is.
TBA?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173953217
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! w/
Ik koop altijd Ierse rib-eye. Het verschil met een gewone proef je echt wel. :)
pi_173953257
Grootste probleem in Nederland is dat een taai, smakeloos stuk suddervlees een beetje wordt doodgeslagen en verkocht wordt als een biefstuk.
.
pi_173953901
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 14:37 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ik koop mijn vlees altijd bij siem van der gragt, budget is er niet, daarom dacht ik aan ossenhaas.
Chateaubriand met bearnaisesaus.

Maar een goede dikke entrecote is prima. Mooier nog is om een hele of iig een flink stuk te maken en dan aan te snijden IPV snijden en individueel bakken.

Daarbij zelfgemaakte friet met mosterdmayonaise, maar de bearnaisesaus kan ook.
Whatever...
  zaterdag 23 september 2017 @ 21:25:52 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173953941
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik koop altijd Ierse rib-eye. Het verschil met een gewone proef je echt wel. :)
Ik weet niet wat je denkt te proeven, maar ook Ierse koeien overleven de winter niet op gras.
pi_173954021
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 19:02 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Er zit een groot verschil tussen een duur stuk vlees waarbij je zeker weet dat het beest buiten heeft gelopen en een stuk vlees van de turkse slager die god weet waar vandaan komt.
Waarschijnlijk is het sowieso beter dan uit de supermarkt.

Ik ging vroeger, toen ik nog een Turkse winkel in de buurt had daar graag vlees halen. Best goed, niet duur en een slager met vakmanschap.
Whatever...
pi_173954136
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alleen niet haalbaar in Nederland. Zuid Amerika wel! w/
Jawel, in Nederland heb je "pure graze".
Die grazen puur hooi. Is 't niet mooi?

Jij kent Zé ook ;).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_173954252
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:36 schreef Rorsach het volgende:
Een lekker stuk paardekogelbief, bedolven onder een berg steppegras.

Lekker op z'n Belgisch.
steppegras lijkt op een zak opgewarmde chips
pi_173954299
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je denkt te proeven, maar ook Ierse koeien overleven de winter niet op gras.
Iers rundvlees (en Ierse boter) staan volgens mij toch wel bekend vanwege de hoge kwaliteit, o.a. omdat ze vnl. gras en in de winter hooi eten.
pi_173955290
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

TBA?
Gemodificeerd testosteron. 1 van de 5 meest voorkomende vormen van groeihormonen voor koeien.
Dit, dus.
  zaterdag 23 september 2017 @ 22:14:20 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173955321
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 september 2017 21:30 schreef sigme het volgende:

[..]

Jawel, in Nederland heb je "pure graze".
Die grazen puur hooi. Is 't niet mooi?

Jij kent Zé ook ;).
Oh, Zé?! Lang geleden, die mopperkont. :)
Maar juist van hem heb ik geleerd dat grassfed geen optie is in NL.
Maar dat is nu achterhaald?

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 23-09-2017 23:51:37 ]
  zaterdag 23 september 2017 @ 23:09:27 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173956276
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 22:12 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Gemodificeerd testosteron. 1 van de 5 meest voorkomende vormen van groeihormonen voor koeien.
Streng verboden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173956378
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Streng verboden
Goh, nee echt?

En nog lopen er ieder jaar nog bedrijven tegen de lamp. En dan laat ik importvlees nog buiten beschouwing. De belangen zijn te groot en troep in voer komt nog steeds voor.

Je eerdere reactie op die andere user sloeg nergens op.
Dit, dus.
pi_173958929
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 22:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, Zé?! Lang geleden, die mopperkont. :)
Maar juist van hem heb ik geleerd dat grassfed geen optie is in NL.
Maar dat is nu achterhaald?
Nee, dat blijft waar.
Maar het lukt de marketingjongens heel aardig om "hooi" als "gras" te verkopen.

Dan krijg je dus "grasgevoerd" rund dat op stal hooi stond te vreten.

Heb jij wel eens vlees bij Zé gekocht of ergens gegeten? Ik niet, staat op de lijst goede voornemens.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 24 september 2017 @ 09:42:00 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173959156
Nope. Of in ieder geval niet dat ik weet.
  zondag 24 september 2017 @ 10:45:57 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173960266
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 23:16 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Goh, nee echt?

En nog lopen er ieder jaar nog bedrijven tegen de lamp. En dan laat ik importvlees nog buiten beschouwing. De belangen zijn te groot en troep in voer komt nog steeds voor.

Je eerdere reactie op die andere user sloeg nergens op.
Dus je geeft toe dat het verboden is, en dat de opsporing functioneert.
Jouw posts en die van groeivoer slaan nergens op, zijn verdachtmakingen richting turkse slagers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173960386
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus je geeft toe dat het verboden is, en dat de opsporing functioneert.
Jouw posts en die van groeivoer slaan nergens op, zijn verdachtmakingen richting turkse slagers.
Waar heb ik überhaupt het woord Turks gebruikt? Wat een rare opmerking.

Natuurlijk wordt er streng op gecontroleerd. De EU is streng voor alles wat consumenten via de agrarische sector binnen krijgen. Maar doen alsof er niet geknoeid wordt met vlees, aangezien er inderdaad ieder jaar bedrijven tegen de lamp lopen, maar daarmee is niet al het vlees ineens hormoonvrij. Zo kinderlijk naļef ben je toch niet?
Dit, dus.
pi_173962263
quote:
7s.gif Op zondag 24 september 2017 09:28 schreef sigme het volgende:

[..]

Nee, dat blijft waar.
Maar het lukt de marketingjongens heel aardig om "hooi" als "gras" te verkopen.

Dan krijg je dus "grasgevoerd" rund dat op stal hooi stond te vreten.

Heb jij wel eens vlees bij Zé gekocht of ergens gegeten? Ik niet, staat op de lijst goede voornemens.
Ik ken de ze niet, maar ik heb het lekkerste rund ooit gegeten in een restaurant in Chili. Of het grassfeer was of niet weet ik niet.

Alleen dat ik een enorm stuk vlees van de grill kreeg. En het was heerlijk. Zelfs mijn collega, een vrouw die normaal vlees half opeet en dan laat liggen at een stuk van 500 gram ongeveer...

In Europa nooit meer zo goed rund gehad. Ook niet in sterrenrestaurants. Alhoewel je daar vaak ook geen rund krijgt.
Whatever...
pi_173963317
Ik eet graag fatsoenlijk rund, dus ik koop het bij "boeren" die hun eigen dieren laten slachten.
Maar ik denk dat voor de smaak de slager, en vooral het afhangen, een stuk bepalender zijn.

Van wat ik daar wel eens over gelezen heb zijn consumenten in zuid Amerika zich daar een stuk meer van bewust en gaan ze ook zelf heel anders om met het thuis bewaren van vlees.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_174053703
Misschien leek het door mijn 'Lidl-tip' anders, maar hier wordt een déél van het vlees ook bij een goede slager of rechtstreeks bij een 'boer' gehaald, zowel met het oog op dierenwelzijn als op betere kwaliteit.

Voor de geļnteresseerden (en voor wie vlees uit de supermarkt ook prima is) nog even m.b.t. die 'Lidl-tip': deze week is het Franse week bij de Lidl en de bavette zit er weer bij zag ik in de folder... :)
Tails tell tales
pi_174071467
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald.
speak only if it improves the silence.
  vrijdag 29 september 2017 @ 14:25:58 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174072818
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:56 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald.
JUmmie
Jammer dat er geen goede paardenslager hier in de buurt zit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174073466
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:30 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

:D
_O-
pi_174073527
Wat een gezeur allemaal zeg. En wat slecht om mensen die vlees eten als dom weg te zetten. Dat heeft geen enkel verband met elkaar. Ik eet ook vlees en heb een heel hoog IQ.
En de reden dat ik vlees eet?. Inderdaad omdat ik het lekker vind. En dat kan een dure biefstuk zijn, maar van een frikandel speciaal kan ik ook enorm genieten.
Ik haal wel vlees bij een goede slager, maar doe dat ook vooral omdat ik het lekker vind, het kwaliteitsverschil proef je dan toch wel. Dat het dan vaak een betere herkomst heeft is mooi meegenomen. Ik eet niet persé elke dag vlees, net hoe het uitkomt. Verder doneer ik aan Wakker dier en houd ontzettend van dieren, ben ook heel goed voor dieren. Dat zal dan wel weer enorm hypocriet zijn.
Maar daar heb ik helemaal schijt aan.
pi_174074381
Dat onderzoek over de psychologie van vleesetende mensen was toch uitgerekend één van die verzonnen onderzoeken van Diederik Stapel?
  vrijdag 29 september 2017 @ 15:58:39 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174074495
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 15:53 schreef Igen het volgende:
Dat onderzoek over de psychologie van vleesetende mensen was toch uitgerekend één van die verzonnen onderzoeken van Diederik Stapel?
Samen met Rood Vonk
Correct, daar refereerde ik ook aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 september 2017 @ 16:20:09 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174074931
Oja, dat fake onderzoek met gestolen foto van mijn biefstuk ook nog. _O-

  vrijdag 29 september 2017 @ 16:20:59 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174074944
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 16:20 schreef RobinOok het volgende:
Oja, dat fake onderzoek met gestolen foto van mijn biefstuk ook nog. _O-

[ link | afbeelding ]
Ik blijf erbij, je had aangifte moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 september 2017 @ 16:32:14 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174075177
In dit geval vond ik het zielig, ze werden al zo ontzettend publiekelijk gestraft.
  vrijdag 29 september 2017 @ 16:33:44 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174075213
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 16:32 schreef RobinOok het volgende:
In dit geval vond ik het zielig, ze werden al zo ontzettend publiekelijk gestraft.
Na, je bent nooit van het hard aanpakken van foto diefstal
En het was de kers op de pudding geweest, niet alleen onderzoeksfraude, ook nog schending van de auteurswet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174076324
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:46 schreef matspontius het volgende:

[..]

Waar zijn de argumenten? zo'n zinloze opmerking zet weinig zoden aan de dijk he slimmerd
Omdat het kan en het voor onze soort goed is om matig vlees te eten.

We zijn er door de evolutie mee uitgerust. Hoektanden, enzymen de vlees kunnen verteren. Gebrek aan vitaminen die toch nodig zijn als we helemaal geen vlees eten. Het leven is hard, al het leven ter aarde leeft ten koste van ander leven. Wij dus ook.

Zo. En nu een lekker biefstukje op de vrijdag. Ik neem jouw portie ook.
Whatever...
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:01:40 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174076592
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 17:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Omdat het kan en het voor onze soort goed is om matig vlees te eten.

We zijn er door de evolutie mee uitgerust. Hoektanden, enzymen de vlees kunnen verteren. Gebrek aan vitaminen die toch nodig zijn als we helemaal geen vlees eten. Het leven is hard, al het leven ter aarde leeft ten koste van ander leven. Wij dus ook.

Zo. En nu een lekker biefstukje op de vrijdag. Ik neem jouw portie ook.
Lekker
Ik had een soepje en Mettbroodjes, lekker rauw varkensgehakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174076616
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker
Ik had een soepje en Mettbroodjes, lekker rauw varkensgehakt
Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:05:13 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174076644
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:03 schreef 8777 het volgende:

[..]

Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.
Nee, waarom? Wordt jij ziek tartaar, filet american, osseworst? Rode steak?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174076663
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:03 schreef 8777 het volgende:

[..]

Word je daar niet ziek van? Dat rauwe gehakt.
Nee, en is erg lekker.

In de VS moet je het niet eten, want daar komt zo'n wormenziekte in varkensvlees voor, met eitjes die in het bloed worden opgenomen en zich in je spieren nestelen. Maar in Europa wordt daar streng op gecontroleerd.
pi_174076675
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, waarom? Wordt jij ziek tartaar, filet american, osseworst? Rode steak?
Dat eet ik nooit, ik hou niet zo van rauw vlees.
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:08:36 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174076705
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:06 schreef Igen het volgende:

[..]

Nee, en is erg lekker.

In de VS moet je het niet eten, want daar komt zo'n wormenziekte in varkensvlees voor, met eitjes die in het bloed worden opgenomen en zich in je spieren nestelen. Maar in Europa wordt daar streng op gecontroleerd.
Moet natuurlijk wel vers zijn en goed gekoeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:20:52 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174076901
Goed, zullen we het weer over steak en frieten hebben? Mijn lievelingssteaks zijn dry aged ribeye en sucadesteak. Liefst zo gemarmerd dat ze er pink uitzien.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174076908
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed, zullen we het weer over steak en frieten hebben? Mijn lievelingssteaks zijn dry aged ribeye en sucadesteak. Liefst zo gemarmerd dat ze er pink uitzien.

[ afbeelding ]
Da's een mooie!
Whatever...
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:24:17 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174076938
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Da's een mooie!
Toen A&P nog winkels in NL had kwam ik daar regelmatig zulk gemarmerde rib tegen, afgeprijst omdat niemand het wilde kopen, kocht dan alles op en we aten als goden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174076987
Boh, mooi plaatje Piet :9

Het lijkt me inderdaad niet zo zinvol om in een topic over steak te discussieren over vegetarisme, intelligentie en taalfouten.
Spoilers!
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:30:09 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174077015
Als ik strak heb die zo vet is, bak ik hem wat verder door dan mijn normale bloederig rood, zodat het vet zacht is, smelt en de steak heel boterig smaakt. Mooie aardappelig smakende dikke frieten erbij die in ossewit zijn gebakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:40:33 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174077130
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappig, terwijl ik de eerste was die Stapel ontmaskerde voor de oplichter die hij is.
Pardon? Ben jij mijnheer Ooijer? _O-
  vrijdag 29 september 2017 @ 18:41:34 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174077138
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pardon? Ben jij mijnheer Ooijer? _O-
Ik was eerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174077216
En de frites. Daar ben ik dan wel benieuwd naar.

Ikzelf houd van schil eraan. Beetje dikker gesneden. Zeg 12mm dik.

Voorbakken op 160 graden ongeveer 3 minuten. Helemaal terugkoelen en afbakken op 175.

Inmiddels heb ik echter een airfryer en bak ik ze daarin. Ook Lekker, maar net even anders. Duurt wel langer.

Daarbij zelfgeklopte mayo, met extra Dijon mosterd... Mosterdmayonaise dus. Hmmmmm.
Whatever...
  vrijdag 29 september 2017 @ 21:56:48 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174081337
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 18:47 schreef Spanky78 het volgende:
En de frites. Daar ben ik dan wel benieuwd naar.

Ikzelf houd van schil eraan. Beetje dikker gesneden. Zeg 12mm dik.

Voorbakken op 160 graden ongeveer 3 minuten. Helemaal terugkoelen en afbakken op 175.

Inmiddels heb ik echter een airfryer en bak ik ze daarin. Ook Lekker, maar net even anders. Duurt wel langer.

Daarbij zelfgeklopte mayo, met extra Dijon mosterd... Mosterdmayonaise dus. Hmmmmm.
En een mooie soort aardappels, binten zijn ideaal, maar frieslander gaat ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174082003
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En een mooie soort aardappels, binten zijn ideaal, maar frieslander gaat ook
Yup. Binten. Of agria.
Whatever...
pi_174082149
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 12:56 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb zojuist 1500 gram paardenbiefstuk gehaald.
Wanneer ga je het eten? En heb je al een plan voor de frieten?

Ik heb je topic enorm opgeschoond. Het zou nog te lezen moeten zijn op deze manier. Er stonden ook heus waardevolle reacties hier, helaas moesten die ook worden geruimd omdat de boel uit de hand liep vanwege te veel offtopic discussie.
Spoilers!
pi_174082236
Ook lekker is steak tartaar. In kleine stukjes gesneden biefstuk met eidooier, Dijon mosterd, kappertjes, augurkjes, sjalot.

Past perfect bij goede frieten en een leuke variatie. een wat minder goede biefstuk maak je zo ook weer echt lekker.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')