abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173714605
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 16:05 schreef 2NutZ het volgende:

[..]

Niks aan toe te voegen. Grafwijven. Eerst allemaal prima vinden en dan te weinig aandacht krijgen en dit doen. Echt walgelijk, lekker het plezier en het leven van je vriend vergallen omdat jij aandacht te kort komt als wijf :r

Als het nou dagelijks was of elk weekend een hele dag ofzo... mja :')
Het zit je wel hoog he ;(.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_173714637
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 12:03 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Meen je dat? De helft van het jaar blijft voor jou dan 3 avonden per week over waarbij hij de schoenen, knopen en het muziekinstrument aan het poetsen is, zijn huishouden moet doen en waarschijnlijk verder te moe is om van de bank af te komen... Vaak hebben dat soort mensen nog wel wat energie in het begin van de relatie omdat alles nieuw is maar dat kakt al snel in.
Ja ik meen dat.
Er is altijd een oplossing te vinden.
pi_173714821
Wat een topper, nou ik zou mijn hobby niet aan de kant doen. Was ooit een die opperde dat ik de motor maar weg moest doen, rij nog steeds met de motor rond en mis hem niet.
Als je een relatie begint met iemand kies je voor het hele pakket en niet halverwege gaan klagen.
pi_173715176
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 09:45 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:

[..]

En avond in de week en zaterdagochtend. Dat zijn de repetitietijden. Daarnaast komen natuurlijk optredens, vaak op vrijdag en zaterdag. Dat zijn natuurlijk net de momenten die we samen hebben. Hoeveel dat er zijn verschilt heel erg. In de winter en het najaar hebben we eigenlijk nauwelijks optredens.

Het werkt helaas niet zo bij ons dat je simpelweg kunt aangeven dat je minder repeteert dan de rest van de band.
Dit is absoluut niet overdreven veel voor een hobby. Er blijft genoeg tijd voor haar over. Ze wist van de hobby toen de relatie begon. Los van het feit dat een ultimatum al stompzinnig is in relaties, overdrijft ze ook nog.
pi_173717380
Heeft ze zelf geen eigen leven om te leiden, of heeft ze die aan de kant geschoven en verwacht ze dat vriendlief haar even elke dag van de week, jaar in jaar uit gaat vermaken? Zo komt ze wel op me over namelijk.
  maandag 11 september 2017 @ 19:37:22 #106
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173718087
Zoek een nieuwe vriendin. Eigen leven gaat voor het meisje. Punt.
pi_173718185
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op maandag 11 september 2017 19:37 schreef Gary_Oak het volgende:
Zoek een nieuwe vriendin. Eigen leven gaat voor het meisje. Punt.
Nu overdrijf je wel echt zwaar
pi_173718213
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 19:40 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Nu overdrijf je wel echt zwaar
Uhuh! Egt niet hoor!
  maandag 11 september 2017 @ 19:45:38 #109
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173718292
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 19:40 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Nu overdrijf je wel echt zwaar
Ok, misschien te hard geponeerd, maar als een meid me gaat chanteren op de manier als bij TS, is ze foetsie hoor. :')
pi_173718435
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 09:45 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:

[..]

En avond in de week en zaterdagochtend. Dat zijn de repetitietijden. Daarnaast komen natuurlijk optredens, vaak op vrijdag en zaterdag. Dat zijn natuurlijk net de momenten die we samen hebben. Hoeveel dat er zijn verschilt heel erg. In de winter en het najaar hebben we eigenlijk nauwelijks optredens.

Het werkt helaas niet zo bij ons dat je simpelweg kunt aangeven dat je minder repeteert dan de rest van de band.
Als dit waar is, dan zou ik die zogenaamde vriendin snel buiten zetten. Ze mag blij zijn dat je een leuke hobby hebt. Zoek een vrouw die jou ook wat plezier gunt.
Whatever...
pi_173718470
quote:
15s.gif Op maandag 11 september 2017 09:57 schreef Nobu het volgende:
Dat is toch niet vrij veel tijd? Ik verwachtte iets waar je de halve week mee bezig was, dit is niet meer dan je aan voetbal in de kelderklasse kwijt zou zijn.
  maandag 11 september 2017 @ 19:55:52 #112
365231 Fera
Fire & Blood
pi_173718509
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 09:42 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:

[..]

Muziek. Ik zit bij een muziekkorps/showband. Op landelijk niveau komen we heel goed mee.

[..]

Ja, toen kenden we elkaar al. Toen was ze er ook nog wat positiever over.
Het is haar goed recht om aan te geven dat ze het niet fijn vindt, maar een ultimatum stellen vind ik not done. Al helemaal niet omdat ze je heeft leren kennen terwijl je al in die band zat. Die hobby kreeg ze erbij en dat wist ze ook van tevoren.

Het probleem ligt in ieder geval bij haar, dus zij moet een oplossing zoeken voor haar ontevredenheid. Door een ultimatum te stellen legt ze dat bij jou neer en dat vind ik persoonlijk erg oneerlijk.

Je kan proberen samen te kijken of je de tijd die je over hebt naast het repeteren wat flexibeler kan indelen. Of ze kan in ieder geval mee naar de optredens. Ik zou het wel leuk vinden mijn vriend in actie te zien. :P
Zelf zit ik bij een toneelvereniging en mijn vriend is soms ook bij de repetities en ook zeker bij de uitvoeringen aanwezig. :)

Repeteren jullie trouwens lang? Die vrijdagavond en zaterdag lijkt me nog wel te overzien. Lijkt me lastiger als je een weekendje weg wil, maar dat moet nog steeds mogelijk zijn, lijkt me?
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
pi_173718600
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 12:59 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ben het geheel met luuntje eens. Ook als dat betekend dat we nog maar 3 avonden in de week hebben.
Hobby's zijn belangrijk en als je dat als partner niet kan steunen pas je misschien gewoon niet zo goed bij elkaar.

Voor de ts, kan ze niet af en toe mee naar optredens bv? Dan reis je samen (met anderen erbij of niet), deel je het een beetje samen. Zo krijg je toch meer samen tijd. Niet zozeer 1 op 1, maar toch. Door het gedeeltelijk samen te delen wordt het iets waar de ander niet volledig buiten staat. Kan ze een beetje meepraten erover, ben je meer bij elkaar, win win. Nou ja, mits ze daar plezier in kan vinden natuurlijk.
Een eigen leven en eigen interesses worden alleen maar belangrijker als je langere tijd samenwoont.

Ik heb mijn hobby's ook nodig om thuis een beetje leuk te blijven. Ik word ongelukkig als ik niet regelmatig wat leuks kan doen.

Mijn vrouw heeft trouwens ook zo haar eigen dingetjes. Gelukkig maar. Is samen zijn ook weer iets wat na erg te zijn ook weer leuk is.
Whatever...
  maandag 11 september 2017 @ 20:05:04 #114
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_173718667
Kun je haar er niet bij betrekken? Meenemen naar optredens, bijvoorbeeld. Kan ze zich misschien nog nuttig maken ook, als roadie.
pi_173719484
Flauw gedoe en onzin verwijderd. Probeer het wat meer constructief en serieus te houden a.u.b.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  maandag 11 september 2017 @ 21:07:34 #116
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_173720330
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 09:21 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:
Ik heb een hobby die vrij veel tijd kost op dit moment. Mijn vrienden ken ik eigenlijk allemaal van die hobby dus sociaal gezien is het ook wel een belangrijk iets voor mij.
Zelf bedacht ik me ook steeds meer dat het voor mij misschien iets teveel tijd gaat kosten en het viel mij op dat ik er met vlagen minder voldoening uithaal dan ik dacht.

Mijn vriendin vindt alleen dat het echt teveel tijd kost een heeft mij nu mijn of meer voor de keus tussen haar en mijn hobby gezet. Ze geeft aan dat we samen te weinig tijd hebben een ziet niets in een relatie die op deze manier voortduurt.

Ik vind het erg vervelend dat mijn vriendin dit zo ziet een mij zo voor deze keus zet. Het moeilijkste op dit moment is dat ik al mijn vrienden daar heb zitten. Stoppen met die hobby zal dus zeker impact hebben op mijn vriendschappen met hun. Ook vind ik het vervelend dat mijn vriendin van mij verwacht dat ik moet kiezen. Ik weet dan ook niet zo goed wat nu verstandig is om te doen.

Het idee dat ze me voor deze keuze zet vind ik ook totaal niet fijn omdat ik denk dat dit keuzes zijn die mensen zelf moeten maken zonder dat een partner daar invloed op uit wil oefenen.

Wie heeft eerder ook eens zon situatie meegemaakt en hoe gingen jullie daarmee om? Wat zouden jullie doen?
TS, stoppen omdat je vriendin dit wil is het laatste wat je moet doen.
Als je stopt met je hobby doe dat dan alleen als je het echt zelf wil.
Het doet er niet toe hoeveel tijd je hobby kost het is jou hobby en je vriendin heeft hier mee te dealen.
Doordat je vriendin er nu zoveel druk op legt voel je schuldig als je lekker met je vrienden muziek gaat maken en is de voldoening minder dan voorheen.

Ik lees in verdere reacties hoeveel tijd je hobby kost en hoeveel jullie elkaar zien, als dat voor jou vriendin te weinig is het misschien goed om met elkaar te praten en elkaars wensen uit te spreken.

Mijn ex vond ook dat ik alle vrije tijd aan hem noest besteden en zat bloed chagerijnig op de bank als ik weg ging ( ook bij een muziek vereniging en eigen bandje)

Het is belangrijk in een relatie dat je ruimte hebt en geeft aan elkaar voor je eigen dingen.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_173721564
Stoppen met je hobby voor je vriendin moet je sowieso niet doen. Als je niet meer je eigen ding kunt doen in je relatie zit er iets mis.
Dus daar moet je of samen uitkomen of voor jezelf kiezen, simpel gezegd, lastiger uit te voeren.

Nu moet ik toegeven dat ik de hobby van mijn vriend ook behoorlijk probeer in te perken. Maar hij zit anders iedere avond tot 2 uur snachts en t hele weekend achter de pc of in zijn hobby schuur dus dat ligt net wat anders.

Gewoon bespreekbaar maken en goede afspraken maken als je t weekend 2 optredens hebt, kun je altijd de zondag nog voor haar reserveren. Je komt er vast wel uit.
pi_173727059
Ik vind het een beetje hypocriet TS, zo veel tijd steek je ook weer niet in je hobby. Daarbij werkt je vriendin ook in de avonden doordeweeks, moet jij haar dan maar een ultimatum stellen om een andere baan te zoeken?
Lekker je hobby blijven uitoefenen, er zijn zat vrouwen die dat wel respecteren.
  dinsdag 12 september 2017 @ 09:52:47 #119
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_173727080
Ik vraag me af wat er nog meer aan de hand is. Ongeveer hetzelfde heb ik gezien bij een vriend van me. Zijn ex zei ook tegen hem dat hij moest kappen met het wekelijkse avondje pokeren.

Uiteindelijk bleek gewoon dat zij hem aan het wegpesten was. Het liep al niet lekker, en ze begon dingen te zoeken waarmee hij aan haar moest bewijzen dat de relatie belangrijk was. In dat proces maakte ze hem het leven zuur. Net zolang totdat hij de deur uit liep. Ze had, waarschijnlijk onbewust, gewoon niet de moed om de relatie te verbreken.

Dus TS, wat is hier aan de hand?
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_173727122
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 09:52 schreef Hallmark het volgende:
Ik vraag me af wat er nog meer aan de hand is. Ongeveer hetzelfde heb ik gezien bij een vriend van me. Zijn ex zei ook tegen hem dat hij moest kappen met het wekelijkse avondje pokeren.

Uiteindelijk bleek gewoon dat zij hem aan het wegpesten was. Het liep al niet lekker, en ze begon dingen te zoeken waarmee hij aan haar moest bewijzen dat de relatie belangrijk was. In dat proces maakte ze hem het leven zuur. Net zolang totdat hij de deur uit liep. Ze had, waarschijnlijk onbewust, gewoon niet de moed om de relatie te verbreken.

Dus TS, wat is hier aan de hand?
En dan met de dooddoener dus je vindt poker belangrijker dan ik?
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:04:57 #121
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_173728157
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Een eigen leven en eigen interesses worden alleen maar belangrijker als je langere tijd samenwoont.

Ik heb mijn hobby's ook nodig om thuis een beetje leuk te blijven. Ik word ongelukkig als ik niet regelmatig wat leuks kan doen.

Mijn vrouw heeft trouwens ook zo haar eigen dingetjes. Gelukkig maar. Is samen zijn ook weer iets wat na erg te zijn ook weer leuk is.
Dit, heel erg dit. Ik word chagrijnig als ik niet regelmatig mijn eigen ding kan doen. En soms klaagt mijn vriendin ook wel eens dat ik zo ongezellig ben als ik niet met haar naar een of andere zinloos TV programma kijkt, maar ik word er niet gezelliger op als ik dat tegen mijn zin moet gaan doen.

Mijn vriendin heeft dat trouwens helemaal niet zo, ze kan zich lastig alleen amuseren en dat stoort me wel eens, want dan gaat ze piekeren en dat pakt meestal niet goed uit voor haar eigen gemoedsrust.
Don't let my username fool you...
pi_173728502
Ts, doe je buiten dit nog iets voor jezelf?
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_173728860
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 14:19 schreef Buurtzwaan het volgende:

[..]

Ik denk meer dat TS het ultimatum van zijn vriendin dwarszit. En het aantal uren wat hij eraan besteedt klinkt niet zoveel. Zijn vriendin heeft zo te zien meer behoefte aan samenzijn en dat ze nu naar een tijdje erachter komt dat het niet matched op dat gebied. Persoonlijk zou ik mijn hobby's niet opgeven en iemand zoeken die daar wat minder moeite mee heeft.
Kan ik me iets bij voorstellen hoor. Ik vind het alleen een beetje vreemd dat er zo over die vriendin gekotst wordt alleen omdat ze haar grenzen aangeeft. Okee, dat zijn dan grenzen waar de meeste het niet mee eens zouden zijn, maar wees blij dat ze duidelijk communiceert.
  dinsdag 12 september 2017 @ 12:13:38 #124
456793 TheInnocent
not thatinnocent
pi_173729051
Nooit je passie opgeven, je gaat diep ongelukkig worden als je die hobby die zoveel voor je betekent opgeeft.

Jammer dat ze niet voelt (of niet gunt?) hoe belangrijk dit voor je is en hoe gelukkig je hobby je maakt, maar ook jammer dat ze niet gelukkig kan zijn met de tijd die je wel kam vrijmaken (wat inderdaad niet zoveel is als zij nodig heeft), maar een ultimatum vind ik erg. "Geef je leven en je geluk op voor mij" moet je sowieso niet van iemand willen denk ik.
pi_173729077
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 12:13 schreef TheInnocent het volgende:
Nooit je passie opgeven, je gaat diep ongelukkig worden als je die hobby die zoveel voor je betekent opgeeft.

Jammer dat ze niet voelt (of niet gunt?) hoe belangrijk dit voor je is en hoe gelukkig je hobby je maakt, maar ook jammer dat ze niet gelukkig kan zijn met de tijd die je wel kam vrijmaken (wat inderdaad niet zoveel is als zij nodig heeft), maar een ultimatum vind ik erg. "Geef je leven en je geluk op voor mij" moet je sowieso niet van iemand willen denk ik.
Je kunt je ook gewoon een beetje aan elkaar aanpassen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')