abonnement Unibet Coolblue
pi_173703836
Hoi allemaal,

(het is allemaal een beetje warrig, sorry)
Op dit moment moet ik echt even van me afschrijven en ik hoop op wat tips. Op dit moment hang ik enorm tegen een paniekaanval aan en ik weet niet waar ik het kwijt moet. Iedereen in mijn omgeving heeft hoge verwachtingen en hoop. Denken dat alles goed gaat, maar dat is zeker niet het geval.

Na een jaar van opname en daarna een jaar van "rehabilitatie/geïntegratie" (wat eigenlijk betekende heel rustig extra colleges volgen) ben ik nu, na de zomervakantie, begonnen met een fulltime stage. Begeleidster is tevreden, school is tevreden, iedereen denkt dat het goed gaat (wat op stage zeker het geval is), alleen elke avond ben ik compleet gesloopt, huilerig en paniekerig. Ik trek het gewoon niet. Het is te zwaar.
Dit jaar wil ik afstuderen, dus dit moet ik twintig weken zien vol te houden, waarna ik twee weken vrij ben en dan weer twintig weken op een andere plek. Het beroep is fantastisch, stage is heel erg leuk, alleen het is te zwaar.

Volgens mijn vriend is het doemdenken. Volgens mijn vrienden is het een kwestie van wennen. En iedereen denkt dat ik met twee/drie weken wel gewend ben. Dus ik wacht af tot oktober totdat ik aan de bel trek (als het nodig is). Alleen bij mijn vorige poging tot stage lopen eindigde ik binnen twee weken in de kliniek.
Daarvoor heb ik een andere opleiding gedaan, waarmee ik moest stoppen omdat ik een burn-out kreeg (twee keer geprobeerd om toen een fulltime stage te lopen en ik trok het niet). Ik weet niet of het nu faalangst is of de eerste tekenen van weer mislopen.

Dinsdag is mijn psych terug van vakantie en dan ga ik dit zeker bespreken. Alleen ik weet niet wat ik met mijn leven moet / wat mijn leven me waard is, als ik dit weer niet ga redden. Ik ben zo bang. Met andere woorden dikke paniek (het liefst zeg ik morgen/maandag af en bespreek ik het eerst met mijn psych).

Morgen weer twaalf uur aan de bak en dan zie ik wel weer verder. Alleen ik moet gewoon huilen bij de gedachte
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173704094
Blijf sowieso op je ademhaling letten meis. :* En hoe moeilijk het ook is, probeer het per dag te bekijken, dan loopt je hoofd minder over.

Probeer je te bedenken hoeveel vorderingen je hebt gemaakt die je absoluut niet aan had zien komen, misschien dat je daar wat zelfvertrouwen uit kan putten.

En als dan na x dagen blijft dat het teveel is, is dat nog steeds niet terug naar het begin he! Probeer niet te lang door te gaan, en je zorgen te bespreken. Als je een beetje waakzaam bent zijn er misschien wel aanpassingen te doen waardoor het wel dragelijker wordt. Het is niet alles of niks. :*

Je bent super bezig!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-09-2017 22:28:28 ]
pi_173704330
Je begeleidster is tevreden toch :)
Geef het een beetje aan haar en ik weet niet hoe veel uur je op een dag werkt of wat je taken zijn..
Je hoeft niet 120% te geven he..

Weet nog dat ik na 10 maanden thuis zitten tegen de arbo zei, ik zie mij nooit meer 40 uur werken.

En zij zei, tenzij je kanker of ongeneeselijk ziek bent kan je wel weer 40 uur werken..
Alleen rustig opbouwen en je lichaam/ hoofd laten wennen :)

Maak je niet gek, komt goed :*
Hell To The Liars
pi_173705148
Ik heb het idee dat je het jezelf erg moeilijk maakt. Dat je te veel van jezelf eist en daardoor na een werkdag helemaal gesloopt bent. Dat kan zorgen voor emoties.
ROBODEMONS..................|:(
pi_173705191
Eerlijk zijn. Geen mooi weer spelen. Dan zet je alleen maar iedereen op het verkeerde been.
En wat je nu doet lijkt me ook behoorlijk zwaar, zeker gezien wat je het afgelopen jaar hebt meegemaakt.

En wat Fripsel zegt, het is niet alles of niks. En dat het nu even niet gaat wil echt niet zeggen dat je meteen terugvalt.
pi_173706164
Ik ga het je hier ook nog even zeggen: lieverd je kan een stage best aan, maar 50 uur per week, met soms dagen van 12 uur is in jouw situatie gewoon gekkenwerk.. Als je het rustig zou opbouwen, dus beginnen met bijv. max. 30 uur per week en max. 8 uur per dag. En dan als je daar een beetje aangewend bent, een paar uur per week erbij, etc. Dan zou je misschien uiteindelijk wel die 50 uur p/w met dagen van soms 12 uur, kunnen redden..

Ik weet dat er ook praktische dingen meespelen waardoor het voor jou belangrijk is om het dit jaar te halen, maar die dingen zijn absoluut op te lossen..


En het allerbelangrijkste ben eerlijk naar je omgeving en je stage dat je het zwaar vind. Geef aan dat je het nog wel even wil aankijken om te zien of het niet gewoon een kwestie van wennen is.. Maar laat hun wel weten wat je voelt..
pi_173706277
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 22:19 schreef ChildoftheStars het volgende:

Morgen weer twaalf uur aan de bak
12 uur? Na een jaar opgenomen te zijn geweest, en een jaar herstel, terwijl je nu voor het eerst weer begint met werken, is dat gewoon te veel op één dag. Maximaal 8 uur per dag. Maximaal 5 dagen in de week (beter 3 of 4 zou ik eigenlijk zeggen, maar goed, dat is misschien niet makkelijk te regelen nu nog). Leg je situatie uit aan die begeleider en zeg dat dat je max is, stel dit ook als harde grens voor jezelf!

(later kun je misschien weer meer, maar dat zie je dan wel)

En daar moet je je ook niet voor schamen, je weet nu toch wat er gebeurt als je jezelf zo opblaast? Dan is het toch beter voor iedereen dat je dat voorkomt? Zowel voor die werkgever (die juist tevreden over je is en anders weer een nieuwe stagair moet opleiden), als je familie en vrienden, de samenleving (die er voor moet dokken als je weer out gaat), je vriend en niet te vergeten jezelf! Het is echt beter voor iedereen als jij wat grenzen stelt.

'maar misschien als ik hard mijn best doe kan ik het wel', ja natuurlijk, maar dat weet je niet, en dat er een flinke kans bestaat dat het fout gaat voel je zelf al aan, dat is duidelijk, en dat risico moet je gewoon niet willen nemen, niet nog een keer.

En verder: zorgen dat je behalve je stage verder niks hoeft te doen, avonden vrij houden, gewoon tv hangen of een boek lezen, vriend laten koken (of iets kant-en-klaar), vroeg naar bed (alleen iets anders doen als je daar op die avond zelf nog zin in hebt, niet van tevoren plannen)

Weekenden ook lekker vrij houden, geen dingen van tevoren plannen, als je wat doet dan beetje wandelen of fietsen in de omgeving, wat dingen bezoeken, beetje buiten zijn. 20% activiteiten 80% rust.
pi_173706855
Bedankt voor de lieve reacties :* Inmiddels ben ik weer wat rustiger...

Of ik me aanstel of niet, weet ik niet. Het is gewoon zoals ik het ervaar.

Voor mezelf heb ik een lijst gemaakt met signalen om op te letten en ik heb de decaan gemaild. Morgen/vandaag bespreek ik het met mijn begeleider.
De eerste signalen van te veel zijn er, dus ik probeer even wat ervoor te verzinnen.

De paniek is gelukkig weg en ik ben aan het zoeken naar oplossingen. Daarin ga ik ook begeleiding vragen vanuit school en met mijn psych.

80% rust in mijn vrije tijd is ook erg verstandig. Dat heb ik tot nu toe nog niet kunnen doen. Alles was erg hectisch afgelopen week en ik "moest" sociaal zijn. Morgen ga ik afspraken verschuiven.

En als laatste: Ik heb mijn beste vriend even gebeld. Doe begreep me gelukkig heel erg goed. Morgen bespreek ik het met mijn vriend

Allemaal heel erg bedankt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173706865
Het is misschien raar, maar ik heb vast knutselspullen klaar gelegd voor wanneer ik thuis kom en een serie in de download. Dan blijf ik na stage niet zo in het werk hangen, maar ontspan ook echt. Hoop ik...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 11 september 2017 @ 07:03:08 #10
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_173707056
Natuurlijk stel je je niet aan. Je komt van ver en je kunt enorm trots zijn op wat je wilt bereikeb en al bereikt hebt.

Goed dat je erkent dat het te snel te veel wordt, ik herinner me nog een kort gesprekje in de SC. Bespreek dit echt goed met je begeleider, jij hebt er niks aan wanneer je een terugval hebt, maar je stage en je begeleider zeker ook niet. Goed dat je aan de bel trekt!
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_173707089
Dank je wel :)
Blijkbaar is mijn grens lager dan verwacht, dat is jammer. Alleen ik ben blij dat ze tevreden zijn. Je hebt gelijk, mijn begeleidster wil (en gunt het me) dat het nu goed gaat en wil daar ook veel aan doen om me te helpen. Dus tijd om mijn mond open te trekken
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173707158
Probeer snachts ook te slapen. Laat je telefoon/tablet desnoods beneden liggen.
pi_173707177
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 07:18 schreef amaranta het volgende:
Probeer snachts ook te slapen. Laat je telefoon/tablet desnoods beneden liggen.
Meestal slaap ik 's nachts wel lang genoeg. Alleen ik was echt klaar en klaar wakker en dus al op :) Komend weekend ga ik op hetzelfde moment naar bed en eruit als door de week, dan slaap ik waarschijnlijk ook beter :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173707545
Heb je geen vakantieuren bij je stageadres?
pi_173707808
Neem je angstgevoelens en doemdenken niet zo serieus. Vertrouw op die mensen die wel mentaal in orde zijn en je waarderen om je prestaties. Mensen kunnen nog wel eens veel te kritisch zijn op zichzelf, iets waar jij duidelijk mee stoeit.
1 + 1 = blauw
pi_173708579
Overigens, bespreken met familie, vriend, vrienden, op een serieuze, volledige wijze. Misschien kunnen ze je op bepaalde fronten ontlasten (huishouden, etc.) of op andere wijze ondersteunen. Daarnaast, met je psycholoog bespreken wat je dwars zit en triggert.
pi_173708761
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 22:19 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hoi allemaal,

(het is allemaal een beetje warrig, sorry)
Op dit moment moet ik echt even van me afschrijven en ik hoop op wat tips. Op dit moment hang ik enorm tegen een paniekaanval aan en ik weet niet waar ik het kwijt moet. Iedereen in mijn omgeving heeft hoge verwachtingen en hoop. Denken dat alles goed gaat, maar dat is zeker niet het geval.

Na een jaar van opname en daarna een jaar van "rehabilitatie/geïntegratie" (wat eigenlijk betekende heel rustig extra colleges volgen) ben ik nu, na de zomervakantie, begonnen met een fulltime stage. Begeleidster is tevreden, school is tevreden, iedereen denkt dat het goed gaat (wat op stage zeker het geval is), alleen elke avond ben ik compleet gesloopt, huilerig en paniekerig. Ik trek het gewoon niet. Het is te zwaar.
Dit jaar wil ik afstuderen, dus dit moet ik twintig weken zien vol te houden, waarna ik twee weken vrij ben en dan weer twintig weken op een andere plek. Het beroep is fantastisch, stage is heel erg leuk, alleen het is te zwaar.

Volgens mijn vriend is het doemdenken. Volgens mijn vrienden is het een kwestie van wennen. En iedereen denkt dat ik met twee/drie weken wel gewend ben. Dus ik wacht af tot oktober totdat ik aan de bel trek (als het nodig is). Alleen bij mijn vorige poging tot stage lopen eindigde ik binnen twee weken in de kliniek.
Daarvoor heb ik een andere opleiding gedaan, waarmee ik moest stoppen omdat ik een burn-out kreeg (twee keer geprobeerd om toen een fulltime stage te lopen en ik trok het niet). Ik weet niet of het nu faalangst is of de eerste tekenen van weer mislopen.

Dinsdag is mijn psych terug van vakantie en dan ga ik dit zeker bespreken. Alleen ik weet niet wat ik met mijn leven moet / wat mijn leven me waard is, als ik dit weer niet ga redden. Ik ben zo bang. Met andere woorden dikke paniek (het liefst zeg ik morgen/maandag af en bespreek ik het eerst met mijn psych).

Morgen weer twaalf uur aan de bak en dan zie ik wel weer verder. Alleen ik moet gewoon huilen bij de gedachte
Kijk hoe ver je al bent nu en leef van dag tot dag.
Maak het niet moeilijker in je hoofd dan het is, kijk het nog even aan en bespreek het met je psych en begeleider.

Succes :*
pi_173709527
Klinkt erg zwaar. Kan je voor nu niet die 20 weken fulltime over meer weken uitsmeren door het parttime te doen en dan langzaam op te bouwen naar fulltime? 12 uur per dag is ook wel echt veel, ook voor iemand zonder jouw problemen.
pi_173709638
12 uur per dag is echt te veel. Je moet het gewoon in 8 doen.

Dat scheelt enorm en dan kun je het vast wel aan.

Bespreek het even met je begeleider. En kijk ook even in je stagecontract. Meestal staan daar gewoon het aantal uren stage in. Meer is niet nodig. Meeste begeleiders zullen dit begrijpen.

Een beetje extra om het goed te doen is natuurlijk prima. Maar 12 uur per dag slaat nergens op. Tevens moet je op het werk zelf genoeg pauzeren. Even buiten wandelen tussen de middag, kopje koffie of thee drinken en even kletsen over het weekend...

[ Bericht 4% gewijzigd door Spanky78 op 11-09-2017 17:22:04 ]
Whatever...
pi_173710071
Maak dagen van 8 uur (excl. reistijd, dat wel) en geen 12 uur.

En leer jezelf aan je minder druk te maken om dingen die er niet echt aan toe doen. Mensen met nijging tot overspanningheid en burnout trekken zich veel te veel aan en/óf komen niet voor zichzelf op.

Haal de mentale druk van de ketel en dan is 40 uur meestal prima te doen. 32 of 24 uur is imo ook teveel als je je geestelijk kapot maakt. Het is 'maar' werk/stage, niemand gaat dood door iets meer 'schijt' te hebben aan je werkgever. Uiteraard moet je geen laksheid gaan uitstralen, maar dat lijkt me duidelijk.

Er vanuit gaande dat je een stageovereenkomst hebt voor ca 40 uur p/w, eis van je werkgever deze uren na te komen. Ben overigens wel benieuwd wat voor stage je loopt. Én zorg ervoor dat je de stageuren zo goed mogelijk weet te combineren met je privéleven.

Ik heb een tijd fulltime stage gelopen en daarnaast 4 a 5 avonden gewerkt. Daar ben je na een half jaar ook wel klaar mee, zeg maar. Echter omdat stage geen druk opleverde en ik in een fijne routine zat, waren die 20 weken zo voorbij en de stagevergoeding + salaris bijbaantje leverde leuk geld op voor een student als ik.

[ Bericht 8% gewijzigd door Justinn op 11-09-2017 11:55:57 ]
pi_173710097
Dagen van 12 uur :o voor een stage!? Dat kan echt niet.
pi_173710251
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 07:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Dank je wel :)
Blijkbaar is mijn grens lager dan verwacht, dat is jammer. Alleen ik ben blij dat ze tevreden zijn. Je hebt gelijk, mijn begeleidster wil (en gunt het me) dat het nu goed gaat en wil daar ook veel aan doen om me te helpen. Dus tijd om mijn mond open te trekken
Ik vind je grens niet zo laag. 12 uur per dag werken is voor een 'normaal' mens al niet te doen.
pi_173711096
Bijna niemand kan structureel 60 uur per week werken hoor.
Lukt een tijdje, maar dan zijn we/ ze er wel klaar mee :)
Hell To The Liars
pi_173711328
Dat van die 12 uur had ik niet eens gezien. Dat is wel écht teveel. Zoiets komt zowel jou als je stage niet ten goede.
1 + 1 = blauw
pi_173715104
Wat goed dat je aan het luisteren bent naar je lijf en je hoofd! Gezien je voorgeschiedenis (die nu nog steeds meespeelt) en het aantal stage uren lijkt het me erg zwaar.

Maar COTS, wat ik in je OP niet teruglees is de twijfels die je omgeving had over je stage. Ik herinner me dat je het daar een poosje geleden over had. Zoals je het nu schrijft is iedereen hoopvol en positief en lijken ze je problemen zelfs een beetje te bagatelliseren. Dat is voor mij in tegenspraak met hoe het er een poosje geleden voor stond.

Ik bedoel het niet als kritiek, maar zou het zo kunnen zijn dat je, in je streven naar 'slagen', de signalen van je omgeving op dit moment een beetje verkeerd interpreteert?
Of is jouw situatie sinds een paar maanden zo veranderd dat men zo'n zware stage niet meer als onhaalbaar ziet?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_173715291
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 13:05 schreef Droopie het volgende:
Bijna niemand kan structureel 60 uur per week werken hoor.
Lukt een tijdje, maar dan zijn we/ ze er wel klaar mee :)
Niet als werken je hobby is.
pindazakje
pi_173715298
Overigens had ik hier al gepost volgens mij, vreemd dat die weg is. -O-
pindazakje
pi_173715369
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 11:49 schreef Elvi het volgende:
Dagen van 12 uur :o voor een stage!? Dat kan echt niet.
Is ook te veel. Ik vraag me af in hoeverre dit eigenlijk wel mag.
ROBODEMONS..................|:(
pi_173715486
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 16:56 schreef Hyaenidae het volgende:
Overigens had ik hier al gepost volgens mij, vreemd dat die weg is. -O-
Verbaasd het je echt dat die post weg is?
pi_173715500
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 17:10 schreef madam-april het volgende:

[..]

Verbaasd het je echt dat die post weg is?
Ja, stond toch niks raars of schokkends in?
Gaf alleen mijn kritische visie op het verhaal uit de OP.
pindazakje
pi_173715715
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 16:56 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Niet als werken je hobby is.
Zelfs voor die mensen is er een grens. Ik ken de stoere verhalen, ook in mijn omgeving. In de praktijk is het meeste gelogen, of gaat het om bijvoorbeeld het rijden van en naar afspraken, reizen in bepaalde periodes of andere zaken waarbij je wel tijd kwijt bent, maar niet 12 uur per dag keihard aan het werk zit.

De mensen die dat wel doen gaan er zonder uitzondering, 1 voor 1 aan kapot. Hetzij door stress, burn-outs of ze krijgen 1-2-3 hartinfarcten, hun vrouw loopt bij ze weg (of man) of ze raken aan de drank of drugs.
Whatever...
pi_173715730
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 17:11 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Ja, stond toch niks raars of schokkends in?
Gaf alleen mijn kritische visie op het verhaal uit de OP.
Het liet vooral een hoop gebrek aan inlevingsvermogen zien. Er staat een hele duidelijke uitgebreide OP waaruit blijkt dat TS serieuze klachten heeft inclusief diagnose en behandeling en dan kom jij "ik snap het niet dus stel je je niet aan?".

Dat is geen kritische visie, dat is een kortzichtige visie waar niemand iets mee kan.
  maandag 11 september 2017 @ 17:32:27 #33
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173715771
Ik snap werkelijk niet waarom je het jezelf zo moeilijk maakt.
Wees wat menselijker naar jezelf toe en ga minder uren stagelopen.
Áls je al iets zou moeten bewijzen aan iemand is het wel aan jezelf bewijzen dat je voor jezelf kunt zorgen en dit lijkt daar vrij ver van te staan.
De praktische bezwaren zijn op te lossen, de weg ergens naartoe hoeft niet altijd een lijdensweg te zijn.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173715836
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 17:29 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Het liet vooral een hoop gebrek aan inlevingsvermogen zien. Er staat een hele duidelijke uitgebreide OP waaruit blijkt dat TS serieuze klachten heeft inclusief diagnose en behandeling en dan kom jij "ik snap het niet dus stel je je niet aan?".

Dat is geen kritische visie, dat is een kortzichtige visie waar niemand iets mee kan.
Geef het niet teveel aandacht. Daar groeit onkruid juist harder van ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_173715847
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 17:29 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Het liet vooral een hoop gebrek aan inlevingsvermogen zien. Er staat een hele duidelijke uitgebreide OP waaruit blijkt dat TS serieuze klachten heeft inclusief diagnose en behandeling en dan kom jij "ik snap het niet dus stel je je niet aan?".

Dat is geen kritische visie, dat is een kortzichtige visie waar niemand iets mee kan.
^^ Dit dus..
pi_173716535
Bedankt voor alle lieve berichten :* en ik heb het besproken op stage. Ik ga dagen van tien uur doen (dat is trouwens gewoon exclusief het reizen, al is dat absoluut niet ver. Een half uurtje fietsen vind ik wel lekker en ontspannend). Hieronder zal ik even vertellen de hoe's en wat's. Sorry als ik warrig overkom of vergeet dingen te vertellen. Ik probeer zoveel mogelijk in te gaan op wat jullie zeiden. Vergeet ik iets, sorry!

Goed, om half zes naar huis gegaan na een gesprek met mijn begeleidster. Vandaag zelf mijn eigen cliënten gehad en ik heb de hele dag letterlijk zitten trillen van de stress (zo erg dat mensen vroegen waardoor ik zo trilde). Mijn begeleidster weet van mijn problemen en ze zag ook dat ik van de stress niet meer at op stage (eetstoornis). We hebben besloten dat ik maximaal tot zes uur werk. Dus twee uur korter. En dat ik de woensdagmiddag vrij ben om thuis aan mijn opdrachten te werken ipv tussen de cliënten door.
Over twee weken gaan we weer de twaalf uur per dag proberen (dat is haar norm van normaal). Dit maakt me nerveus. Mijn psych ziet me liever maximaal vier uur per dag stagelopen, omdat ze denkt dat fulltime er voor mij gewoon niet in gaat zitten (ook niet wanneer ik eenmaal werk) en ik begin te vrezen voor haar gelijk.

Voor de stage twijfelde mijn omgeving enorm. Alleen buiten mijn vriend om heb ik niemand in RL gesproken. Mijn moeder bijvoorbeeld maakt zich er wel zorgen om, en mijn beste vriend ook. Alleen dit is allemaal over de app en mail. Op FB post ik de leuke dingen en als mensen me naar mijn stage vragen, vertel ik over de leuke anekdotes. Daar komt niks van het hyperventileren, het huilen, de angst, de psychoses die ik verborgen houd en extreme stemmingswisselingen die ik in moet zien te houden terug. De somatische klachten die ik ervan heb (migraine etc) zien anderen ook niet. Zodoende dat hun beeld verschoven is. En mij psych heb ik anderhalf maand niet gesproken ivm haar vakantie

Mijn vriend heeft me van heel erg ver zien komen en ziet mij labiele staat van nu al als normaal functioneren. Hij heeft van me meegemaakt dat ik zo een gevaar voor mezelf kon zijn, dat ik niet alleen naar de WC mocht. Dan is een huilbui en wat hyperventilatie niks. Dat ziet hij als normaal bij mij. Hij ziet dat als "ach, zo is ze wanneer ze gestrest of moe is". Dat het niet te doen is voor mij, ziet hij niet. Wanneer ik zeg dat ik het niet trek, denkt hij dat het doemdenken/faalangst is. Hij is gewoon wat nuchter.

Helaas is het nog niet bekend wie vanuit de opleiding mijn begeleidster is, dus ik kan het nog niet bespreken met diegene. Dat is allemaal afwachten.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173716720
Ik vind echt dat je goede stappen hebt genomen voor vandaag mbt je stage!

Verder moet je jezelf niet te groot willen houden na je omgeving toe he. Ik weet dat dat aantrekkelijk kan zijn, en in sommige situaties schiet je er niks mee op om je ellende te delen. Maar ik vind dat je dit met je vriend toch wel zou moeten kunnen delen.

Heb je wel eens overwogen om extra begeleiding te zoeken naast de psycholoog? Ik heb via de gemeente een WMO indicatie gehad. Het kost wat intakegesprekken maar nu krijg ik naast mijn therapie een vaste begeleider ter ondersteuning. In mijn geval hulp om mijn dagelijks leven meer in een ritme te krijgen (ik wil altijd te hard en stort dan neer), hulp met communicatie met instanties en een sparringpartner voor mijn psychische klachten. Zodat ik bijvoorbeeld met iemand kan bespreken hoe ik het nu met vrijwilligerswerk aan kan pakken. Of dat ik een situatie wel goed aangepakt heb. Mijn therapeut is nu ook op vakantie, en ookal had ik het gevoel wel even rust te kunnen gebruiken mis ik nu toch iemand om me even wat extra positiviteit in te praten vanuit een neutraal oogpunt.

Ik heb zelf die indicatie gekregen omdat mijn vriend aan de andere kant van het land woont, en het contact met mijn ouders/familie niet super is. Ik heb dus een hele kleine kring voor zulke dingen en wil mijn vriend ook niet overbelasten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2017 18:31:01 ]
pi_173716744
12 uur per dag werken is absoluut niet normaal. :N
  maandag 11 september 2017 @ 18:31:58 #39
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173716749
Precies om deze reden heb ik geen stage gevolgd. Is het een mogelijkheid om je opleiding zonder stage af te ronden?
pi_173716761
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:31 schreef Elvi het volgende:
12 uur per dag werken is absoluut niet normaal. :N
Ik heb de balle verstand ervan, maar is het in sommige beroepen niet normaal om 12 uurs diensten te werken? :@
pi_173716762
quote:
9s.gif Op maandag 11 september 2017 18:31 schreef Gary_Oak het volgende:
Precies om deze reden heb ik geen stage gevolgd. Is het een mogelijkheid om je opleiding zonder stage af te ronden?
Nee, er zijn twee verplichte stages. In totaal moetje 45EC aan externe stages gelopen hebben en daarvoor interne stages
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173716778
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 18:32 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik heb de balle verstand ervan, maar is het in sommige beroepen niet normaal om 12 uurs diensten te werken? :@
In sommige beroepen wel, maar niet in de mijne
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173716798
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:33 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

In sommige beroepen wel, maar niet in de mijne
Worden die dagen van 12 uur dan verwacht vanuit je stagebedrijf? Of verwacht je dat van jezelf om het in een bepaalde tijdsspanne af te krijgen?
pi_173716832
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 18:30 schreef Fripsel het volgende:
Ik vind echt dat je goede stappen hebt genomen voor vandaag mbt je stage!

Verder moet je jezelf niet te groot willen houden na je omgeving toe he. Ik weet dat dat aantrekkelijk kan zijn, en in sommige situaties schiet je er niks mee op om je ellende te delen. Maar ik vind dat je dit met je vriend toch wel zou moeten kunnen delen.

Heb je wel eens overwogen om extra begeleiding te zoeken naast de psycholoog? Ik heb via de gemeente een WMO indicatie gehad. Het kost wat intakegesprekken maar nu krijg ik naast mijn therapie een vaste begeleider ter ondersteuning. In mijn geval hulp om mijn dagelijks leven meer in een ritme te krijgen (ik wil altijd te hard en stort dan neer), hulp met communicatie met instanties en een sparringpartner voor mijn psychische klachten. Zodat ik bijvoorbeeld met iemand kan bespreken hoe ik het nu met vrijwilligerswerk aan kan pakken. Of dat ik een situatie wel goed aangepakt heb. Mijn therapeut is nu ook op vakantie, en ookal had ik het gevoel wel even rust te kunnen gebruiken mis ik nu toch iemand om me even wat extra positiviteit in te praten vanuit een neutraal oogpunt.

Ik heb zelf die indicatie gekregen omdat mijn vriend aan de andere kant van het land woont, en het contact met mijn ouders/familie niet super is. Ik heb dus een hele kleine kring voor zulke dingen en wil mijn vriend ook niet overbelasten.
Toen ik in de kliniek zat is er wel over gesproken, alleen het is nooit opgestart. Op zich heb ik buiten mijn school geen moeilijkheden (behalve mezelf dan). Ik ga eens bespreken wat kan en wat voor mij handig is.

Groot houden is echt mijn zwakste punt. Ik ben heel bang om kwetsbaar te zijn. Mijn vriend probeer ik er wel in te betrekken, alleen hij neemt het gewoon niet serieus. Dat vind ik echt wel lastig. Ik moet bij mijn beste vrienden gewoon open en eerlijk zijn. Al wacht ik daar even mee totdat ik ze in RL zie
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173716843
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 18:34 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Worden die dagen van 12 uur dan verwacht vanuit je stagebedrijf? Of verwacht je dat van jezelf om het in een bepaalde tijdsspanne af te krijgen?
Nee, we moeten met de begeleidster meelopen. De mijne werkt zo veel, dus dat wordt ook van mij verwacht. Als het aan mij lag, deed ik absoluut niet zoveel uren
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 11 september 2017 @ 18:38:10 #46
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173716859
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:32 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, er zijn twee verplichte stages. In totaal moetje 45EC aan externe stages gelopen hebben en daarvoor interne stages
Aangezien het om de studiepunten gaat (tijd dus), kan je niet kiezen om wat langer je stage te volgen, maar dan dus met minder uren in de week?
  maandag 11 september 2017 @ 18:39:05 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173716879
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, we moeten met de begeleidster meelopen. De mijne werkt zo veel, dus dat wordt ook van mij verwacht. Als het aan mij lag, deed ik absoluut niet zoveel uren
Nou, daar heb je je antwoord

Kom voor jezelf op, hoppa
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173716880
quote:
99s.gif Op maandag 11 september 2017 18:38 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Aangezien het om de studiepunten gaat (tijd dus), kan je niet kiezen om wat langer je stage te volgen, maar dan dus met minder uren in de week?
Dat zou voor mijn financieel een groot probleem worden. Dit jaar moet ik eigenlijk afstuderen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 11 september 2017 @ 18:40:36 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173716906
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:39 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat zou voor mijn financieel een groot probleem worden. Dit jaar moet ik eigenlijk afstuderen
Want anders?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 september 2017 @ 18:40:48 #50
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173716910
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:39 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat zou voor mijn financieel een groot probleem worden. Dit jaar moet ik eigenlijk afstuderen
Die deadline had ik ook. Dat motiveerde mij enorm, maar ik kan het me voorstellen dat jij eraan onderuit gaat. Ik weet niet zo goed wat ik je moet adviseren. Zorg in ieder geval dat je leven buiten je stage om zo voorspelbaar en rustig mogelijk is. Je moet er niet aan denken om bij thuiskomst nog heel veel te huishouden bijvoorbeeld of je druk maken om geld.
pi_173716924
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 18:32 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik heb de balle verstand ervan, maar is het in sommige beroepen niet normaal om 12 uurs diensten te werken? :@
Ja, maar dan hoef je de volgende dag niet wéér 12 uur te werken. Dat is wettelijk zo geregeld.
pi_173717003
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, we moeten met de begeleidster meelopen. De mijne werkt zo veel, dus dat wordt ook van mij verwacht. Als het aan mij lag, deed ik absoluut niet zoveel uren
Is jouw begeleidster de enigste bij het stagebedrijf? Of zijn er meer stagiaires en dus meer begeleiders? Dan zou ik opperen of je niet kan wisselen met een begeleidster die 8 uur ipv 12 uur per dag als norm heeft. Daarbij zou het geen goede begeleidster zijn als ze niet in kan zien dat niet iedereen zoiets meteen oppakt. Bedoel je hebt workaholics die niks liever doen en je hebt de rest zeg maar. Als zij meer van het workaholic type is en jij niet matcht het gewoon niet en zou ik alleen al om die reden kijken of er een andere begeleidster is die beter bij je aansluit.
mag het weten
  maandag 11 september 2017 @ 18:46:56 #53
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173717007
Jouw stagebegeleider bij het bedrijf is gek. Sorry. 12 uur is niet normaal. Nooit. Voor niemand. En zeker niet als stage. Ik snap serieus niet waarom jouw school niet ingrijpt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173717365
12 uur per dag bij een stage wtf. Nog nooit gehoord :{
  maandag 11 september 2017 @ 19:06:23 #55
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173717410
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:46 schreef Tinkepink het volgende:
Jouw stagebegeleider bij het bedrijf is gek. Sorry. 12 uur is niet normaal. Nooit. Voor niemand. En zeker niet als stage. Ik snap serieus niet waarom jouw school niet ingrijpt.
Wellicht heeft TS dit nog helemaal niet gemeld. Of aangegeven dat zij dit hoogstwaarschijnlijk niet gaat trekken.

Daarnaast zijn er best plekken waar dit kan, in een geneeskunde opleiding of op een boorplatform ofzo, ik noem maar wat.

Maar als je toch wel een tikkie minder belastbaar bent is dit dus niet écht handig.

Accident waiting to happen en dat weet TS ook heus wel.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 september 2017 @ 19:25:36 #56
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173717798
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 19:06 schreef Molo het volgende:

[..]

Wellicht heeft TS dit nog helemaal niet gemeld. Of aangegeven dat zij dit hoogstwaarschijnlijk niet gaat trekken.

Daarnaast zijn er best plekken waar dit kan, in een geneeskunde opleiding of op een boorplatform ofzo, ik noem maar wat.

Maar als je toch wel een tikkie minder belastbaar bent is dit dus niet écht handig.

Accident waiting to happen en dat weet TS ook heus wel.
Het gaat hier niet om co-schappen oid. En ik meen me te herinneren dat TS in een ander topic zei dat ze het zou bespreken.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173718351
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, we moeten met de begeleidster meelopen. De mijne werkt zo veel, dus dat wordt ook van mij verwacht. Als het aan mij lag, deed ik absoluut niet zoveel uren
Raar. 8 uur is gewoon de standaard.
Whatever...
pi_173719125
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, we moeten met de begeleidster meelopen. De mijne werkt zo veel, dus dat wordt ook van mij verwacht. Als het aan mij lag, deed ik absoluut niet zoveel uren
Wat een onzin, jij kunt toch best 8 van de 12 uren die zij maakt met haar meelopen? Ook voor een normale baan is 12 uur niet normaal. Ik zou duidelijk aangeven dat je dat niet trekt en dat 8 uur per dag voor jou het maximale is. Desnoods smeer je de stage over meer tijd uit en werk je minder uren per week, zoals hier al gesuggereerd is.
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:39 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat zou voor mijn financieel een groot probleem worden. Dit jaar moet ik eigenlijk afstuderen
Dit studiejaar? Of dit kalenderjaar? Als het een studiejaar is kan je je wel minder uren veroorloven.
pi_173719196
Dit studie jaar. Hierna moet ik nog een stage lopen

Ik zal het aantal uren ook op school bespreken. Het is haar bedrijf, er werken ook mensen onder haar, maar die zitten op andere locaties in de provincie.
Standaard is het zeker niet, maar zoals ik eerder postte; de uren zijn gelukkig omlaag gebracht.

Heel erg bedankt allemaal :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173719283
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:29 schreef ChildoftheStars het volgende:
Dit studie jaar. Hierna moet ik nog een stage lopen

Ik zal het aantal uren ook op school bespreken. Het is haar bedrijf, er werken ook mensen onder haar, maar die zitten op andere locaties in de provincie.
Standaard is het zeker niet, maar zoals ik eerder postte; de uren zijn gelukkig omlaag gebracht.

Heel erg bedankt allemaal :*
Maar 10 uur is nog steeds belachelijk.
Je psych heeft aangegeven dat 4 uur een goede start zou zijn.
Neem meteen contact op met school morgen en kaart dit aan.
Zij willen ook echt niet dat hun leerlingen 10 of 12 uur per dag werken en er dan aan onderdoor gaan.
Je moet dit echt niet accepteren. Voor jezelf.
pi_173719308
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 19:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Raar. 8 uur is gewoon de standaard.
Mijn gevoel is ook dat Ts het doet omdat ze denkt dat het zo hoort.
Maar zo is het natuurlijk niet.
  maandag 11 september 2017 @ 20:33:30 #62
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173719310
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:32 schreef mootie het volgende:

[..]

Maar 10 uur is nog steeds belachelijk.
Je psych heeft aangegeven dat 4 uur een goede start zou zijn.
Neem meteen contact op met school morgen en kaart dit aan.
Zij willen ook echt niet dat hun leerlingen 10 of 12 uur per dag werken en er dan aan onderdoor gaan.
Je moet dit echt niet accepteren. Voor jezelf.
Volgens mij willen ze ook niet dat er 10 tot 12 uur wordt gewerkt zonder dat ze er aan onderdoor gaan.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173719345
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:33 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Volgens mij willen ze ook niet dat er 10 tot 12 uur wordt gewerkt zonder dat ze er aan onderdoor gaan.
Ik word hier serieus boos van. Op die stagebegeleider.
  maandag 11 september 2017 @ 20:36:21 #64
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173719373
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:35 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik word hier serieus boos van. Op die stagebegeleider.
Ik ook. Gek hè, dat je je zoiets zo erg aantrekt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173719404
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:36 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik ook. Gek hè, dat je je zoiets zo erg aantrekt.
Wat is dat voor iemand. Ze kent de voorgeschiedenis van TS en bedenkt dan dat 12 uur per dag werken een prima idee is.
pi_173719919
Het is verder echt een heel lief en tof mens :) Alleen "alle stagiaires kunnen dat, dus jij ook". Alleen het zit er echt niet in.
Ik hoop dat snel bekend is wie me begeleid vanuit de opleiding, want dan ga ik kijken of ik via school minder uren kan regelen. Zelf ben ik er blijkbaar niet assertief genoeg voor (was allang blij met tien uur). Hier ga ik inderdaad anders aan onderdoor. Mijn leven bestaat uit stage lopen en slapen en huilen.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173719976
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:54 schreef ChildoftheStars het volgende:
Het is verder echt een heel lief en tof mens :) Alleen "alle stagiaires kunnen dat, dus jij ook". Alleen het zit er echt niet in.
Ik hoop dat snel bekend is wie me begeleid vanuit de opleiding, want dan ga ik kijken of ik via school minder uren kan regelen. Zelf ben ik er blijkbaar niet assertief genoeg voor (was allang blij met tien uur). Hier ga ik inderdaad anders aan onderdoor. Mijn leven bestaat uit stage lopen en slapen en huilen.
Nee hoor, die 10 uur gewoon lekker niet accepteren. Gaat je school ook echt niet doen.
En jij gaat voor.
  maandag 11 september 2017 @ 20:58:50 #68
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173720068
Ook zoiets: geen stagebegeleider vanuit school. Heb zelf jarenlang op hbo- instellingen gewerkt en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.
Morgen stagebureau bellen. En na 8,5 uur aanwezigheid naar huis.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173720147
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:58 schreef Tinkepink het volgende:
Ook zoiets: geen stagebegeleider vanuit school. Heb zelf jarenlang op hbo- instellingen gewerkt en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.
Morgen stagebureau bellen. En na 8,5 uur aanwezigheid naar huis.
Normaal is er toch een vaste stagebegeleider? En die hoor je toch ook te kennen. En in dit geval zou ik denken dat er ook al wat gesprekken vooraf met de begeleider zijn geweest.
Wie laat al die steken nou vallen, school, bedrijf of ts.
  maandag 11 september 2017 @ 21:01:47 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173720168
Niet alle stagiaires kunnen dat, jij bent chronisch ziek en als gevolg daarvan verminderd belastbaar, iig op dit moment
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173720376
Dat van die stagebegeleiders wordt geregeld wanneer iedereen haar stageplaats heeft aangemeld. Dan worden vaste docenten ervoor aangewezen. De kans dat ik een bepaald docent heb, is groot, alleen nog niet zeker. Al vindt mijn stagebegeleidster het ook uiterst vervelend dat het nog niet bekend is wie mij gaat begeleiden. Niemand heeft nog een stagedocent. Ik heb alles netjes voor de zomer geregeld met school, alleen niet iedereen doet dat (helaas).
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173720400
En inderdaad assertiever zijn. Morgen ga ik na therapie dat bespreken met haar. Gewoon wat meer op mijn strepen staan. Heel erg eng. Alleen dit is niet vol te houden. Zeker omdat ik na stage thuis eigenlijk ook nog bezig moet (en dat lukt gewoon niet. Ik zit maar wat op Pinterest te scrollen)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 11 september 2017 @ 21:13:11 #73
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173720512
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 21:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
En inderdaad assertiever zijn. Morgen ga ik na therapie dat bespreken met haar. Gewoon wat meer op mijn strepen staan. Heel erg eng. Alleen dit is niet vol te houden. Zeker omdat ik na stage thuis eigenlijk ook nog bezig moet (en dat lukt gewoon niet. Ik zit maar wat op Pinterest te scrollen)
Laat desnoods je therapeut een brief schrijven dat je max 8 uur werkt. Is misschien minder eng.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173720584
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 21:13 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Laat desnoods je therapeut een brief schrijven dat je max 8 uur werkt. Is misschien minder eng.
Goed idee! Ik zet het op mijn lijstje voor morgen met een groot uitroepteken erachter
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173720617
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 21:13 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Laat desnoods je therapeut een brief schrijven dat je max 8 uur werkt. Is misschien minder eng.
6! Liever iets lager beginnen en dan uitbreiden.
pi_173721014
Ik kan ook maar 5 uur per dag werken, en niet eens 5 dagen in de week dus hoezo ga jij 12 uur _O-
pi_173721133
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:54 schreef ChildoftheStars het volgende:
Het is verder echt een heel lief en tof mens :) Alleen "alle stagiaires kunnen dat, dus jij ook". Alleen het zit er echt niet in.
Ik hoop dat snel bekend is wie me begeleid vanuit de opleiding, want dan ga ik kijken of ik via school minder uren kan regelen. Zelf ben ik er blijkbaar niet assertief genoeg voor (was allang blij met tien uur). Hier ga ik inderdaad anders aan onderdoor. Mijn leven bestaat uit stage lopen en slapen en huilen.
Stages zijn bedoeld om dingen te leren. Ik heb het idee dat jij nu meer bezig bent met overleven dan met leren. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Instellingen investeren in hun stagiaires zodat zij in de toekomst gediplomeerde collega's krijgen.

Jij moet rust en tijd krijgen om je te ontwikkelen in plaats van als een nachtkaarsje uit te gaan.

Misschien ook een gedachte om mee te nemen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 11 september 2017 @ 21:33:43 #78
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173721182
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 21:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
En inderdaad assertiever zijn. Morgen ga ik na therapie dat bespreken met haar. Gewoon wat meer op mijn strepen staan. Heel erg eng. Alleen dit is niet vol te houden. Zeker omdat ik na stage thuis eigenlijk ook nog bezig moet (en dat lukt gewoon niet. Ik zit maar wat op Pinterest te scrollen)
Een goede werkgever geeft om haar werknemers. Als jij het niet aankunt, moet je gewoon minder doen. Punt.
pi_173721437
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 21:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
En inderdaad assertiever zijn. Morgen ga ik na therapie dat bespreken met haar. Gewoon wat meer op mijn strepen staan. Heel erg eng. Alleen dit is niet vol te houden. Zeker omdat ik na stage thuis eigenlijk ook nog bezig moet (en dat lukt gewoon niet. Ik zit maar wat op Pinterest te scrollen)
Echt doen hoor, maak er desnoods 4 uur van als je niet meer kunt.
Straks ben je al opgebrand - en dan ben je nog niet eens begonnen!
pi_173721682
Je psychiater heeft 4 uur aangegeven. Dat lijkt me een prima uitgangspunt.
pi_173728634
Vandaag bij de psych geweest. Die was alles behalve blij met hoe ik erbij zat. Ze heeft me een brief met uitleg meegeven voor mijn stagebegeleidster, en die mag haar ook bellen met vragen. Dus eens zien wat er dan gebeurt. Ook is de stagedocent bekent. Dat toevallig mijn SLB'er. Gelukkig, want die weet ook de hoed en de rand van mijn achtergrond en problemen.
Ik ben een beetje in de war en uitgeput, maar weer aan de bak ;) Hups naar stage
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 12 september 2017 @ 11:41:51 #82
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173728679
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:38 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag bij de psych geweest. Die was alles behalve blij met hoe ik erbij zat. Ze heeft me een brief met uitleg meegeven voor mijn stagebegeleidster, en die mag haar ook bellen met vragen. Dus eens zien wat er dan gebeurt. Ook is de stagedocent bekent. Dat toevallig mijn SLB'er. Gelukkig, want die weet ook de hoed en de rand van mijn achtergrond en problemen.
Ik ben een beetje in de war en uitgeput, maar weer aan de bak ;) Hups naar stage
Of eerst even een uurtje pauze?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_173728875
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 11:38 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag bij de psych geweest. Die was alles behalve blij met hoe ik erbij zat. Ze heeft me een brief met uitleg meegeven voor mijn stagebegeleidster, en die mag haar ook bellen met vragen. Dus eens zien wat er dan gebeurt. Ook is de stagedocent bekent. Dat toevallig mijn SLB'er. Gelukkig, want die weet ook de hoed en de rand van mijn achtergrond en problemen.
Ik ben een beetje in de war en uitgeput, maar weer aan de bak ;) Hups naar stage
Denk dat er dan wel aanpassingen mogelijk zijn mbt stage, ook vanuit school. Als jij gewoon 4 u per dag stage loopt (op verschillende tijdstippen) draai je voldoende mee om ervaring op te doen. Thuis kun je dan nog aan stageopdrachten werken.

Meer dan 4 u kan gewoon te makkelijk teveel zijn waardoor het voor jou momenteel geen goede voorbereiding is op de toekomst, maar juist het tegenovergestelde.
pi_173730521
quote:
99s.gif Op maandag 11 september 2017 18:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Die deadline had ik ook. Dat motiveerde mij enorm, maar ik kan het me voorstellen dat jij eraan onderuit gaat. Ik weet niet zo goed wat ik je moet adviseren. Zorg in ieder geval dat je leven buiten je stage om zo voorspelbaar en rustig mogelijk is. Je moet er niet aan denken om bij thuiskomst nog heel veel te huishouden bijvoorbeeld of je druk maken om geld.
Ook al doe je langer dan 10 jaar over het behalen van je diploma, dan kun je toch gewoon langer de tijd daarvoor krijgen via de studentendecaan o.g.v. medische omstandigheden, of mis ik iets?
  dinsdag 12 september 2017 @ 13:54:15 #85
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173730535
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:52 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Ook al doe je langer dan 10 jaar over het behalen van je diploma, dan kun je toch gewoon langer de tijd daarvoor krijgen via de studentendecaan o.g.v. medische omstandigheden, of mis ik iets?
Ik denk dat ze het heeft over haar studiefinanciering. Binnen 10 jaar moet je je diploma hebben, anders moet je je prestatiebeurs terugbetalen. Of haar leenfase loopt af, dat kan ook. In ieder geval, DUO gaat daar over, niet haar decaan.
pi_173730663
Netjes, meteen aangepakt. ^O^
pi_173730936
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:54 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik denk dat ze het heeft over haar studiefinanciering. Binnen 10 jaar moet je je diploma hebben, anders moet je je prestatiebeurs terugbetalen. Of haar leenfase loopt af, dat kan ook. In ieder geval, DUO gaat daar over, niet haar decaan.
Ja, dat bedoel ik ook. Naar mijn weten kan die termijn opgerekt worden. De benodigde documenten moet je regelen via de decaan, bij mij althans. M.a.w.: die termijn van 10 jaar kan opgerekt worden indien je aantoonbaar door overmacht niet binnen dat tijdsbestek af kunt studeren.

Is daar jou nooit iets over verteld?
  dinsdag 12 september 2017 @ 14:32:16 #88
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173731184
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:17 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Ja, dat bedoel ik ook. Naar mijn weten kan die termijn opgerekt worden. De benodigde documenten moet je regelen via de decaan, bij mij althans. M.a.w.: die termijn van 10 jaar kan opgerekt worden indien je aantoonbaar door overmacht niet binnen dat tijdsbestek af kunt studeren.

Is daar jou nooit iets over verteld?
Klopt, maar met enkel 1 jaar. Ik denk dat TS daar al gebruik van heeft gemaakt.
pi_173731576
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:32 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Klopt, maar met enkel 1 jaar. Ik denk dat TS daar al gebruik van heeft gemaakt.
Heb je daar een bron voor? Ik vind er niets over.
  dinsdag 12 september 2017 @ 14:49:48 #90
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173731636
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:47 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Heb je daar een bron voor? Ik vind er niets over.
https://duo.nl/particulie(...)e-prestatiebeurs.jsp
https://duo.nl/particulie(...)e-diplomatermijn.jsp

Verlenging van de diplomatermijn kan blijkbaar ook zie ik nu (tweede link). Alleen zijn ze er niet duidelijk over met hoeveel precies.
pi_173731709
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:49 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

https://duo.nl/particulie(...)e-prestatiebeurs.jsp
https://duo.nl/particulie(...)e-diplomatermijn.jsp

Verlenging van de diplomatermijn kan blijkbaar ook zie ik nu (tweede link). Alleen zijn ze er niet duidelijk over met hoeveel precies.
Shit. Ik had je eerdere posts verkeerd gelezen. Jij zei studiefinanciering maar ik doelde op diplomatermijn. :+ De stufi kan dus 1 jaar verlengd worden.

Van de diplomatermijn is dat inderdaad niet bekend; ik had de links die jij geeft ook al bekeken.
  dinsdag 12 september 2017 @ 14:59:38 #92
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173731805
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:54 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Shit. Ik had je eerdere posts verkeerd gelezen. Jij zei studiefinanciering maar ik doelde op diplomatermijn. :+ De stufi kan dus 1 jaar verlengd worden.

Van de diplomatermijn is dat inderdaad niet bekend; ik had de links die jij geeft ook al bekeken.
Hehe. :+
pi_173731897
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:32 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Klopt, maar met enkel 1 jaar. Ik denk dat TS daar al gebruik van heeft gemaakt.
Studiefinanciering kan max een jaar extra.

De diplomatermijn wordt met 20 of 60 maanden verlengd. Een bron kan ik je helaas niet geven.

Formulier bestaat uit een deel wat je zelf invult (persoonsgegevens), een deel wat de studiebegeleider of decaan invult (studiegegevens, simpele verklaring van studieachterstand) en deel wat je psycholoog / behandelend arts invult. Niets persoonlijks verder, eigenlijk alleen een soort 'ik verklaar dat deze persoon bepaalde problematiek heeft' stukje zonder het echte verhaal. Want dat boeit ze bij de DUO niets, ze gaan af op de expertise van je zorgaanbieder en decaan. Enige vereiste is dat die behandelaar een BIG registratie heeft.

Kan het formulier helaas nergens meer online vinden.

[ Bericht 8% gewijzigd door probeer op 12-09-2017 15:10:16 ]
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:11:37 #94
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173731985
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Studiefinanciering kan max een jaar extra.

De diplomatermijn wordt met 20 of 60 maanden verlengd. Een bron kan ik je helaas niet geven.

Formulier bestaat uit een deel wat je zelf invult (persoonsgegevens), een deel wat de studiebegeleider of decaan invult (studiegegevens, simpele verklaring van studieachterstand) en deel wat je psycholoog / behandelend arts invult. Niets persoonlijks verder, eigenlijk alleen een soort 'ik verklaar dat deze persoon bepaalde problematiek heeft' stukje zonder het echte verhaal. Want dat boeit ze bij de DUO niets, ze gaan af op de expertise van je zorgaanbieder en decaan. Enige vereiste is dat die behandelaar een BIG registratie heeft.

Kan het formulier helaas nergens meer online vinden.
Inderdaad, van dat eerste heb ik ook gebruik gemaakt. Gelukkig haalde ik mijn diploma wel binnen dat termijn van 10 jaar. Als het goed is, heeft de studentendecaan dat formulier. Ik had het destijds niet zelf hoeven te printen in ieder geval.
pi_173732042
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:11 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Inderdaad, van dat eerste heb ik ook gebruik gemaakt. Gelukkig haalde ik mijn diploma wel binnen dat termijn van 10 jaar. Als het goed is, heeft de studentendecaan dat formulier. Ik had het destijds niet zelf hoeven te printen in ieder geval.
Onze decaan print de (lege) formulieren altijd bij de printer van de receptie, waar ik regelmatig zit te FoK!-en.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:59:18 #96
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_173732805
quote:
12s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:14 schreef probeer het volgende:

[..]

Onze decaan print de (lege) formulieren altijd bij de printer van de receptie, waar ik regelmatig zit te FoK!-en.
Mag ik je baan?
pi_173734687
Die voorzieningen van DUO heb ik opgebruikt inmiddels. Dus eigenlijk faal ik enorm. Ik heb hiervoor een studie gedaan, die ging mis op de fulltime stages. Daarna heb ik opnieuw rechten gekregen op stufi voor mijn huidige studie en daarvoor heb ik een extra jaar gekregen. Dus die vlieger gaat niet op. Dit jaar word ik dertig en eigenlijk vind ik het tijd dat ik ga werken (parttime ;)) ik wil niet meer achterlopen op mijn vrienden.

Maar goed... ik mail morgen mijn SLB'er/stagedocent (een en dezelfde persoon gelukkig en ze weet alles al) om ook haar dit probleem voor te leggen. Eens zien wat voor oplossing er kan komen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 12 september 2017 @ 17:36:30 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173734900
Je kunt van alles vinden en als ideale situatie zien, als het niet gaat gaat het niet.
Luister gewoon eens naar je psychiater, die heeft zo te horen wel realistische ideeën en steunt je flink.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173735003
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:36 schreef Molo het volgende:
Je kunt van alles vinden en als ideale situatie zien, als het niet gaat gaat het niet.
Luister gewoon eens naar je psychiater, die heeft zo te horen wel realistische ideeën en steunt je flink.
Jup, dat doe ik ook :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_173739401
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 18:31 schreef Elvi het volgende:
12 uur per dag werken is absoluut niet normaal. :N
Dit dus. Fulltime werkweek in Nederland is 40u (of zelfs nog minder tegenwoordig :o ) en dat is niet voor niks. Als je dan "maar 10 u/dag" werkt dan mag ik hopen dat je maar 4 dagen in de week werkt ofzo. :N
Hallon!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')