abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173684451
registreer om deze reclame te verbergen
Uitgerekende data:

2017

15 september: Nanuke
16 september: LeSage (jongen)

1 oktober: Frummeltje86
19 oktober: aloria
31 oktober: LadyS

3 november: DevilsAndDust (meisje)
24 november: rena (meisje)
25 november: twist02 (jongen)

2 december: Zonnestraal02 (jongen)
3 december: ***Waterdruppel & Norther*** (jongen)
9 december: KapiteinCupcake (tweeling)
9 december: Krisvc (jongen)
13 december: elliebell (jongen)
15 december: Pannenkoekenmix (jongen)
30 december: vencodark (meisje)

2018

1 januari: minilot

6 februari: BellaaElisa (meisje)
11 februari: OliviaIsTaken
13 februari: ***LuDann***
19 februari: EDMAN- [vader]

2 maart: Kimpossible (meisje)
5 maart: Songeur
11 maart: D.U.M.A.N.
15 maart: SilverSjoiis (tweeling)
15 maart: Little Miss Naughty
31 maart: Mabawa.

1 april: DonnaRush

8 mei: L0t..
9 mei: Philomijn

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor aanpassingen graag een dm/pm/quote. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door LeSage op 10-09-2017 09:53:06 ]
  zaterdag 9 september 2017 @ 22:20:57 #2
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173684732
Onze dame mag wel in de OP O+
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_173688583
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:08 schreef LeSage het volgende:
...
Mag mijn UD naar 31 maart?
Dank u :*
pi_173689248
registreer om deze reclame te verbergen
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_173689281
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Dat is stom, ik snap dat ook nooit. "joh zodra we beginnen aan de uitdrijving zal ik je berichten ok :')"
clone - kloon - ke kapa
pi_173690295
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Oh irritant hč? :{
Ik heb de vorige keer tegen m'n schoonouders gezegd dat voor elke keer dat ze dat vroegen, er een dag bij kwam voordat we ze zouden bellen als het echt zo ver was >:)
Ze snapten natuurlijk wel dat we dat niet echt zouden doen, maar het hielp wel :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690409
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:50 schreef rena het volgende:

[..]

Begrijp me niet verkeerd, misschien heb ik het verkeerd verwoord, het had ook elk ander woord dan BV kunnen zijn, ik heb een hekel aan alles waarin mensen tot het extreme hun mening doorduwen om andere mensen een rotgevoel te bezorgen over zichzelf :{w en dat kan religieus fanatisme zijn maar ook over zoiets als het moederschap wat ik erg veel zie gebeuren op internet en ook in het echte leven. Als ik nu al zie, als aanstaande nieuwe moeder, waar je mee te maken krijgt aan veroordelen en ongevraagde meningen terwijl het juist een periode zou moeten zijn waarin je elkaar kunt steunen en helpen waar het kan. Ik geloof echt in leven en laten leven.

Ik wil zelf trouwens ook BV gaan geven als het me lukt, dus hierin is BV echt een voorbeeldwoord, sorry.
Daar gaat het helemaal niet om :).
Het is echt heel lastig om iets te zeggen als de ander offended raakt bij iets van kritiek. In kwetsbare zwangerschap wel meer gevoelig punt natuurlijk, maar ik weet gewoon soms ook niet hoe iets te zeggen zonder dat de ander het als waardeoordeel over zichzelf opvat. Met jezelf de schuld inschuiven komt niemand echt verder.

Om nog even bij hetzelfde onderwerp te blijven:
Wat mij betreft gaat het om helpen het beste voor het kind te doen en dat is dan toch de moeder en haar natuur vertrouwen ipv verkeerde adviezen en verwachtingen (daar gaat imo ook veel in fout - dat de bv bijv niet lukt omdat men denkt dat een baby om de 4u gevoed hoort te worden. De baby is afhankelijk van de ouder(s) en hun omgevingsinvloeden - als buitenstaander kan je alleen daar invloed op uitoefenen.)
Als bv toch niet lukt om wat voor reden dan ook, met alle respect want geen mens is perfect en dat hoef je jezelf niet aan te rekenen. Is ook helemaal niet wenselijk om het jezelf aan te rekenen want dan leef je een gebrek aan zelfliefde voor aan je kind. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden is wat anders, bijv leren van je (onvrijwillige) keuzes of wat je overkomt en zelfreflectie toepassen etc. Het leven is imo één grote leerschool :).
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).

[ Bericht 0% gewijzigd door Unihipili op 10-09-2017 11:55:13 ]
pi_173690458
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:30 schreef Vieve6 het volgende:
Als mensen trots zijn op een lange borstvoedingsperiode en ondanks vele problemen hebben doorgezet, kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Ik zou zelf heel trots zijn geweest als ik het wel had kunnen doorzetten ondanks dat het negatieve gevoel zo overheerste op dat moment. (Terwijl er juist lichamelijk niet zo veel problemen waren, behalve 1 borstontsteking). Dat iemand dan zo veel kan doorstaan en toch doorzet vind ik superknap. Juist omdat ik het zelf zo moeilijk vond. Ik zou dat dan ook niet als een negatief oordeel van de ander voelen, maar het gewoon een hele mooie prestatie vinden van de ander. Dus de trots zou ik niet onder stoelen of banken steken voor een ander, heel terecht trots :* !
O+ Ik hoop dat als je het dit keer weer gaat proberen, het je een stuk soepeler afgaat.

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:22 schreef Kimpossible het volgende:

[..]

LeSage, dat jij je gekwetst voelt komt naar mijn idee júist door dames zoals uit mijn voorbeeld. Een voorbeeld iets te dichtbij om echt 'buitenstaander' te kunnen zijn, overigens. Juist niet de vrouwen die knokken en het gevecht niet winnen, maar de vrouwen die helemaal niet echt willen en daar niet eerlijk over durven te zijn en vervolgens moet allerlei slappe verhalen komen die gewoon onjuist zijn, dat is wat mij raakt. Omdat ik eenzelfde strijd voerde als jou, als Lu, als Vivi en alle anderen, met die nuance dat ik dankbaar ben dat het hier uiteindelijk wel gelukt is.

Stoppen zonder strijd is een persoonlijke keuze, die er mag zijn zonder dat daar flauwekul argumenten voor over tafel hoeven vliegen. Jouw lijf, jouw borsten, jouw baby. Zeg dan gewoon dat je niet meer wilde, zodat het de vrouwen die een echte strijd leveren niet hoeft te raken omdat het van die druiven oplevert die stomme vragen stellen tijdens voorlichtingen omdat ze de realiteit niet kennen, noch begrijpen (door gebrek aan ervaring en niet-volledige verhalen). Wees gewoon eerlijk, omdat dat er altijd mag zijn.
Hier ben ik het ook wel mee eens. En je hebt helaas ook een groep die wel graag wilde maar waarbij de hulp en de voorlichting hopeloos te kort schoten. Wat ik weleens voorbij hoor komen is bijvoorbeeld al heel snel bijvoeden met kunstvoeding zonder dat daar echt een noodzaak voor is en daarmee een vicieuze cirkel op gang brengen met de ondergang van de borstvoeding tot gevolg. Of een arts die aanraadt alles te kolven zodat je ziet wat je baby binnenkrijgt, vervolgens paniek want het gekolfde lijkt te weinig en dan overgaan op KV. Dat is jammer en werkt de verhalen van 'melk op/niet genoeg melk' ook in de hand.

LeSage, je door manflu getroffen man. Wat een noodlot. ;(

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 20:11 schreef CassElliot het volgende:
Even een vraagje tussendoor: zijn er meer dames hier die eerder een ks hebben gehad en die nu last hebben van het binnenste litteken? Ik heb de afgelopen dagen steeds meer pijn. Ik voel mijn kindje goed, dus ben daarvoor niet angstig, maar inmiddels kan ik bijna geen beweging meer maken of zelfs stilliggen zonder pijn :{ Woensdag gaan we naar de vk, dan leg ik het daar ook even voor, maar wilde even kijken of er herkenning is hier. Ze waarschuwde de vorige keer al dat het door verklevingen wat pijnlijker of gevoeliger kan zijn, maar dit.. :X
Ik heb wel wat last, zeker bij groeispurtjes, maar niks zoals jij dat beschrijft. Wat ontzettend rot zeg. :{ Ben benieuwd wat de VK ervan zegt. Hoe gaat het verder met je?

BN99 gefeliciteerd en meteen sterkte, het klinkt als een erg onzekere periode. Okala, jij ook gefeliciteerd!
pi_173690614
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).
Of eigenlijk vierde keuze: na fulltime kolven en donormelk. 8-) Niet dat dit de norm is en je jezelf 3 keer zou moeten verantwoorden om voor kunstvoeding te kiezen, want zoals gezegd heeft elke keuze ook nadelen en dat weegt voor iedereen (en per keer) anders.
pi_173690621
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).
Wauw... :') :')

Anders hou je het gewoon even lekker bij jezelf; is dat nu echt zo moeilijk? FV is toevallig wel degelijk mijn eerste keuze en daar heb jij niks over te zeggen ;) :W

En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?

Zo jammer :N ik bedacht me gisteravond nog hoe fijn de 'discussie' hier verliep, met respect en begrip naar elkaar toe...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690686
Wat is kv?
pi_173690711
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:08 schreef twist02 het volgende:
En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?
Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
pi_173690716
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Ah, logisch. :) Thanks.
pi_173690740
Kunstvoeding.

Ik hou me verder buiten de discussie, het kan me werkelijk geen klap schelen wat andere mensen kiezen en waarom ze dat kiezen. Zolang ik voor mij doe wat goed voelt.

Anyway, ik tikte gister de 27 weken aan. Volgens mijn app is dat het derde trimester. Als cadeautje kreeg ik lektetten. Maar manmanman, wat gaat zo'n tweede zwangerschap snel. :o
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173690761
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173691704
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:18 schreef twist02 het volgende:
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
pi_173692291
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
disclaimer
pi_173692813
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Dit, dat, alles.
pi_173692914
Die je zelf geen duit in het zakje SQ? :+

Live and let live is mijn motto in zo goed als alles. Voor mij persoonlijk was het niet proberen te geven van bv geen optie, maar een ander heeft toch weer heel andere beweegredenen? Gisteren had ik in de auto met drie meiden die ik niet zo goed kende (ik carpoolde naar het vrijgezellenfeest van mijn zusje) nog een leuk gesprek over bv. De een had het zelf niet geprobeerd omdat ze de tepels van haar schoonzus helemaal kapot waren gegaan, de andere twee hebben geen kinderen en verbaasden zich er helemaal over dat ik nog stééds (7 maanden :D ) bv geef. Totaal niet veroordelend hoor, maar meer uit naīviteit, ze dachten echt dat het altijd enkel iets voor de eerste weken was. :)
pi_173693097
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:54 schreef Philomijn het volgende:
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Welkom to parenting.

Echt, iedereen heeft overal een mening over, en het is natuurlijk heel erg persoonlijk. Als jij iets heel bewust anders doet dan een vriendin kan zij zich al aangevallen voelen. Ik probeer me er meestal niets van aan te trekken, maar dat is best lastig. Mijn moeder heeft er een handje van om te vertellen hoe we het MOETEN doen. Erg frustrerend, maar ze bedoelt het goed. Ik denk uiteindelijk dat de meeste mensen het goed bedoelen, maar dat voelt niet altijd zo.

Laatst was de duutser met dreumes boodschappen doen, en 't had een meltdown in de supermarkt. De duutser vertelde dat 4 mensen hem ongevraagd advies hebben gegeven over wat hij nu moest doen.. 8)7
pi_173693730
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dit inderdaad :). Daarom schaarde ik het onder ook een tweede keuze.
En ook precies wat ik bedoel met het is moeilijk om iets te zeggen over het onderwerp want wordt automatisch negatiever opgevat dan bedoeld.

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
En hechting.. Baby's kennen helemaal geen fles, wat een baby wil is nabijheid en een tiet. Er zal geen baby schreeuwen om de fles na de geboorte. Dat is dus tweede keuze. (Feit en mening wordt hier nog wel eens door elkaar gehaald).
En wederom niks naar jou Vivi of wie dan ook, ik heb de eerste twee weken ook fulltime gekolfd dus niks live tiet ;).

Stel de vrouw gaat helemaal onderdoor aan de borstvoeding, door (psychologisch) trauma, borstontsteking na borstonsteking of gebrek aan hulp en verkeerd advies etc... Dan is kv een beter optie want blijere mama blijere baby.
Maar een echte langetermijnoplossing voor de oorzaak is het niet. Kan wel op dat moment de beste keuze zijn.

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
pi_173693939
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:30 schreef Stormqueen het volgende:
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
En straks in het babytopic weer! *O*
  zondag 10 september 2017 @ 14:45:32 #23
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173694108
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
ik zou het zo fijn vinden as mensen dit lezen en dan gewoon zien dat het een feit is, dat het mij verder worst is wat ze doen maar gewoon beseffen dat kv niet in de buurt komt van de voedingswaarde van bv.
  zondag 10 september 2017 @ 14:46:03 #24
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173694120
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we [b] samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor.
Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173694144
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili het volgende:
Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Ik ben het met je eens dat er adequate hulp moet zijn voor mensen die zelf heel graag bv willen geven, in een depressie terechtkomen, enz. Maar als iemand (sorry twist, ik pik jou er even uit als voorbeeld ;) ) een weloverwogen keuze voor kv heeft gemaakt, wie ben ik dan in hemelsnaam om me daarmee te bemoeien? Ik mag daar het mijne van denken, maar waarom zou ik iemand proberen een andere (mijn) richting op te duwen? Strontvervelend lijkt me dat.
pi_173694206
Oh zo bedoel ik het ook niet, ik ga nergens mijn keuze opdringen, dat werkt toch alleen maar averechts. Ben geen jehovagetuige, om maar even iets te vergelijken :7. Maar soms komen er dingen ter sprake en dan afhankelijk van het moment zeg ik iets of niks. Vandaar mijn 'niet helemaal' mee eens ;). En hier op een forum is het natuurlijk anders dan irl.
pi_173694251
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:46 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Klopt, het is niet het enige maar wel onderdeel van een opeenstapeling.
pi_173694371
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:03 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Welkom to parenting.

Echt, iedereen heeft overal een mening over, en het is natuurlijk heel erg persoonlijk. Als jij iets heel bewust anders doet dan een vriendin kan zij zich al aangevallen voelen. Ik probeer me er meestal niets van aan te trekken, maar dat is best lastig. Mijn moeder heeft er een handje van om te vertellen hoe we het MOETEN doen. Erg frustrerend, maar ze bedoelt het goed. Ik denk uiteindelijk dat de meeste mensen het goed bedoelen, maar dat voelt niet altijd zo.

Laatst was de duutser met dreumes boodschappen doen, en 't had een meltdown in de supermarkt. De duutser vertelde dat 4 mensen hem ongevraagd advies hebben gegeven over wat hij nu moest doen.. 8)7
Oh ja ik deal al regelmatig met meningen van anderen, aangezien ik veganistisch eet. Ik verheug me nu al op de meningen over zwanger en een veganistisch eetpatroon. :') Gelukkig werken mijn schouders heel goed.
Dit, dat, alles.
pi_173694514
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:46 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Juist dit ja. Wat zul je mensen pijn doen door te stellen dat hun kinderen niet zo'n goede toekomst hebben omdat ze kv krijgen. Zolang een baby liefde krijgt, eten en een schone luier is alles oké.
pi_173694623
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:50 schreef Unihipili het volgende:
Oh zo bedoel ik het ook niet, ik ga nergens mijn keuze opdringen, dat werkt toch alleen maar averechts. Ben geen jehovagetuige, om maar even iets te vergelijken :7. Maar soms komen er dingen ter sprake en dan afhankelijk van het moment zeg ik iets of niks. Vandaar mijn 'niet helemaal' mee eens ;). En hier op een forum is het natuurlijk anders dan irl.
Ik vind je anders behoorlijk fundamentalistisch overkomen in je vorige post, met stellingen dat de toekomst van de wereld deels bepaald wordt door het type voeding dat kinderen krijgen en dat we ons daar allemaal druk om zouden moeten maken :o
pi_173695004
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
Ik ga ook echt niet bestrijden dat fv en bv van samenstelling verschillen en dat bv voordelen biedt die fv nooit kan nabootsen, dat is zeker zo :Y

Waar ik in het vorige topic al voor probeerde te pleiten, was nu net de nuancering die jij geeft. Lege uitspraken als "X is het beste", daar kan ik niet zoveel mee. Onderbouwde uitspraken zoals jij hier doet, daar kan ik alleen maar voor zijn :)

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Dit inderdaad :). Daarom schaarde ik het onder ook een tweede keuze.
En ook precies wat ik bedoel met het is moeilijk om iets te zeggen over het onderwerp want wordt automatisch negatiever opgevat dan bedoeld.

Het is voor jou blijkbaar lastig om je genuanceerd uit te drukken, dat klopt ;)
quote:
[..]

En hechting.. Baby's kennen helemaal geen fles, wat een baby wil is nabijheid en een tiet. Er zal geen baby schreeuwen om de fles na de geboorte.
Mijn baby schreeuwde -volgens mij- vooral om voeding na de geboorte; ik heb zowel het woord 'fles' als 'tiet' niet gehoord :D en d'r eerste flesje ging er meteen prima in ;)
quote:
Leven en laten leven, niet helemaal mee eens.
'Nough said... :')
Grappig dat je zelf ook de vergelijking met Jehova's maakt, die had ik n.a.v. je posts ook in m'n hoofd... :+

Excuses aan de popcorn-liefhebbers, maar verder wilde ik het hier graag bij laten ;)
For the record: ik heb er geen enkel voordeel bij als andere moeders voor fv kiezen (werk niet bij Nutricia o.i.d.); ik wil alleen maar aangeven dat je wel degelijk een keuze hebt, al lijkt dat soms niet zo.
En als ik lees hoeveel strijd sommige bv-moeders leveren (al dan niet met het gewenste resultaat) heb ik daar niks anders dan diep respect voor ^O^

Wat anders: mijn peuter en ik hebben net een kwartier gefascineerd toe zitten kijken hoe d'r broertje haar duploblokjes van m'n buik af schopte :D _O- O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173695088
Mijn moeder heeft mijn zus, mij en broertje nooit de borst willen geven. Dat zag ze toen niet zitten.
Dat heeft er echt niet voor gezorgd dat wij een minder goede start hebben gekregen dan kinderen die bv hebben gehad.
Hoe kan je stellen dat dit invloed heeft op je kansen in de wereld?
Dat is toch compleet verknipt? :?
pi_173695270
eerste keuze of tweede keuze, wat maakt het uit? zolang een baby maar een van de twee (of beide) krijgt.
  zondag 10 september 2017 @ 15:48:23 #34
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173695284
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 15:34 schreef vencodark het volgende:
Mijn moeder heeft mijn zus, mij en broertje nooit de borst willen geven. Dat zag ze toen niet zitten.
Dat heeft er echt niet voor gezorgd dat wij een minder goede start hebben gekregen dan kinderen die bv hebben gehad.

Dat vind ik dus juist wel, een betere start op basis van voeding en immunologie.
In nederland met hoge inentingsgraad en schoon water al het minder effect hebben dan bijvoorbeeld op plekken waar dit niet is.

Moedermelk bevat veel levende witte bloedcellen. Het zijn cellen die ziekteverwekkers ‘opslokken’ en zo vernietigen,en moedermelk bevat een soort kopieën van stukjes ziekteverwekker en dit zet het lichaam aan tot het maken van geheugencellen gericht tegen een specifieke ziekteverwekker. Moedermelk is dus eigenlijk baby's eerste vaccin.

Vind ik je moeder een slechte moeder omdat ze de keus maakte voor kunstvoeding, welnee :N
Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
  zondag 10 september 2017 @ 15:49:56 #35
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173695311
Ah wacht dat verklaart een hoop. Al mijn falen in het leven is het gebrek aan bv aan te rekenen!

Gelukkig zijn dat nooit fouten geweest waar ik zelf voor verantwoordelijk ben geweest O+ .

It all makes sense now.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 10 september 2017 @ 16:20:40 #36
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173695873
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 15:48 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Dat vind ik dus juist wel, een betere start op basis van voeding en immunologie.
In nederland met hoge inentingsgraad en schoon water al het minder effect hebben dan bijvoorbeeld op plekken waar dit niet is.

Moedermelk bevat veel levende witte bloedcellen. Het zijn cellen die ziekteverwekkers ‘opslokken’ en zo vernietigen,en moedermelk bevat een soort kopieën van stukjes ziekteverwekker en dit zet het lichaam aan tot het maken van geheugencellen gericht tegen een specifieke ziekteverwekker. Moedermelk is dus eigenlijk baby's eerste vaccin.

Vind ik je moeder een slechte moeder omdat ze de keus maakte voor kunstvoeding, welnee :N
Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
Waarom stoor jij je daar aan? Omdat het dan lijkt alsof jouw 'prestatie' minder intensief is of omdat er nogal nonchalant om wordt gegaan met feitelijkheden?

Zelfs al is dat laatste het geval, dat reflecteerd niet op jouw kinderen en/of jouw manier van opvoeden, dus waarom is dat dan zo'n issue?

Ik zie in deze discussie ook totaal niet dat iemand bv downgrade, ik ben het zeker eens met dat bv de beste voeding is die je kind kan krijgen, ben het ook eens met dat er te weinig kundige en beschikbare begeleiding is, maar de toon die af en toe van de borstvoeding fanaticus klinkt is alsof het de enige manier is om jezelf onvoorwaardelijk voor je kind in te kunnen zetten. Als je het niet geeft, of niet lang genoeg, zet je je kind al op 1-0 achterstand. En, laten we dan even bij de feitelijkheden blijven, dat is gewoon niet waar.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173695877
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:49 schreef AwayTL het volgende:
Ah wacht dat verklaart een hoop. Al mijn falen in het leven is het gebrek aan bv aan te rekenen!

Gelukkig zijn dat nooit fouten geweest waar ik zelf voor verantwoordelijk ben geweest O+ .

It all makes sense now.
Ja joh, vandaar dat Sjaak zo vaak ziek was! Dat kwam allemaal door de verkeerde voeding.

Oh nee, die had wel bv de eerste 8 weken. Maar ja, toen was hij al levensbedreigend ziek geweest en ook al gewoon ziek. N = 1 enzo, maar ik vind dat soort dingen altijd maar een hoop geblaat.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_173696141
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 15:48 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
Ik weet niet of je mij hier ook mee bedoelt? Ik hoop het niet, want het is zeker niet mijn bedoeling om bv te downgraden :)

Zoals ik al aangaf, bestrijd ik ook echt niet dat bv op het gebied van samenstelling voordelen biedt die fv niet heeft.

Maar andersom worden er ook eigenschappen/voordelen van bv genoemd die niet meer / niet altijd opgaan of simpelweg nergens op slaan.
Ik heb me vooraf zo goed mogelijk proberen te verdiepen in de voordelen van bv en kwam daarbij echt een hoop onzin tegen :N met stip op 1 de "101 redenen om bv te geven"-lijst uit het bv-topic. Die onzinnige/ongenuanceerde info heeft mij eerder gesterkt in mijn keuze dan dat het me deed twijfelen (hoewel ik onbewust mijn keuze al een beetje gemaakt had denk ik, eerlijk is eerlijk ;) ).

Dus nee, downgraden is niet eerlijk/gewenst, maar onterecht ophemelen net zo min lijkt me :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173696215
Ik heb mijn kind bv gegeven, maar misschien waren we véél eerder (5 maanden) achter zijn allergie gekomen als ik dat niet had gedaan. En dan te bedenken dat ik graag bv wilde geven om de kans op allergieën te verkleinen...

Laat iedereen in zijn waarde, ook al is hun keuze niet jouw keuze. En zeker hier op het forum, waar iedereen eigenlijk best wel bewust bezig is met hun kind en opvoeding enz.
pi_173696299
Ik heb zelf nooit bv gehad, en zal een ander persoon daar zelf ook nooit op veroordelen, dat was juist het hele punt van de post die ik probeerde te maken. Zelf wil ik het wel heel graag gaan doen, maar ik geloof dat kinderen met kv ook groot worden, dat ben ik zelf ook geworden :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 10 september 2017 @ 16:46:55 #41
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173696318
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
  zondag 10 september 2017 @ 16:52:25 #42
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173696409
Omdat mensen feiten niet los kunnen zien van de bijpassende emoties.
Ik zeg borstvoeding is betere voeding dan kunstvoeding, ik zeg niets over iemands keuzes, opvoedmanier of levensbeschouwing, ik zeg iets over de voeding en mensen kunnen dat soms al niet lezen zonder dat ze vinden dat iemand zegt dat hun keus minder is.

De keus vind ik niet minder, het is een gelijkwaardige keus waar de voeding dat niet is.

Ik vind het geen enkel probleem als mensen voor kunstvoeding kiezen, ik vind ze ook niet minder als moeder, het zal mij echt worst wezen eerlijk waar. Maar dat die moeder dan zegt dat borstvoeding niet meer voordelen heeft op gebied van voeding en immunologie vind ik heel jammer. Want dat heeft het gewoon wel.

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 16:35 schreef twist02 het volgende:

Ik heb me vooraf zo goed mogelijk proberen te verdiepen in de voordelen van bv en kwam daarbij echt een hoop onzin tegen :N met stip op 1 de "101 redenen om bv te geven"-lijst uit het bv-topic.
Die 101 feiten lijst vind ik ook niet prettig, ik vind borstvoeding.com en eurolac vaak helemaal niet prettig als het aankomt op borstvoedingsinformatie
  zondag 10 september 2017 @ 17:25:21 #43
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_173696950
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:52 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Klopt, het is niet het enige maar wel onderdeel van een opeenstapeling.
Nee, om precies te zijn is het een correlatiefactor, geen causatie. Veel van de dingen hieronder correleren. Maar dat is dus echt niet allemaal veroorzaakt door één van die dingen en zéker niet afhankelijk van één van die dingen. Dat is echt mensen onnodig een rotgevoel geven.

Op populatieniveau correleren bijvoorbeeld:
Hoogopgeleide ouders
Goede sociaal economische positie
Bv krijgen
Goede medische zorg
Goede voeding
Intelligentie
Succesvolle schoolcarriere
Minder adhd
Minder criminaliteit
Minder SIDS/wiegendood
Minder roken
Minder overgewicht


Etc etc etc. Het is natuurlijk heel geruststellend om te doen alsof iets wat jij hebt gedaan wat op die lijst staat de causale factor is voor al die andere dingen, maar het is baarlijke nonsens.
pi_173697509
Kan ik met vijf weken al een harde buik hebben? Vorige zwangerschap niet gehad, maar net met 12 kilo dreumes vier verdiepen trap op gelopen en m'n buik voelde zo vreemd..
pi_173697665
Geen idee of dat al kan eigenlijk...
Misschien je buikspieren die protesteerden ofzo?
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173697765
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Gefeliciteerd! Wat fijn, een mooie knipper!
pi_173698239
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Een knipper! Wat fijn, gefeliciteerd *O*
clone - kloon - ke kapa
pi_173698251
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Yaay een knipper! Gefeliciteerd!

Ik mag dinsdag, dan zit ik ook op de 7 weken en 2 dagen :)
pi_173698895
SC had je berichtje gemist, maar wat fijn van de knipper! *O*
Was wel even een spannend dagje dan, of niet? :o
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173699379
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 16:52 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ik vind het geen enkel probleem als mensen voor kunstvoeding kiezen, ik vind ze ook niet minder als moeder, het zal mij echt worst wezen eerlijk waar. Maar dat die moeder dan zegt dat borstvoeding niet meer voordelen heeft op gebied van voeding en immunologie vind ik heel jammer. Want dat heeft het gewoon wel
Maar ik lees nergens hier dat iemand dat zegt :? Denk dat de meeste kv moeders dat heus wel weten, maar zelf hun weloverwogen keuze hebben gemaakt.

SC, gefeliciteerd met de knipper! Wat is eug? :@
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')