abonnement Unibet Coolblue
pi_173684451
Uitgerekende data:

2017

15 september: Nanuke
16 september: LeSage (jongen)

1 oktober: Frummeltje86
19 oktober: aloria
31 oktober: LadyS

3 november: DevilsAndDust (meisje)
24 november: rena (meisje)
25 november: twist02 (jongen)

2 december: Zonnestraal02 (jongen)
3 december: ***Waterdruppel & Norther*** (jongen)
9 december: KapiteinCupcake (tweeling)
9 december: Krisvc (jongen)
13 december: elliebell (jongen)
15 december: Pannenkoekenmix (jongen)
30 december: vencodark (meisje)

2018

1 januari: minilot

6 februari: BellaaElisa (meisje)
11 februari: OliviaIsTaken
13 februari: ***LuDann***
19 februari: EDMAN- [vader]

2 maart: Kimpossible (meisje)
5 maart: Songeur
11 maart: D.U.M.A.N.
15 maart: SilverSjoiis (tweeling)
15 maart: Little Miss Naughty
31 maart: Mabawa.

1 april: DonnaRush

8 mei: L0t..
9 mei: Philomijn

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor aanpassingen graag een dm/pm/quote. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door LeSage op 10-09-2017 09:53:06 ]
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 9 september 2017 @ 22:20:57 #2
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173684732
Onze dame mag wel in de OP O+
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_173688583
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:08 schreef LeSage het volgende:
...
Mag mijn UD naar 31 maart?
Dank u :*
pi_173689248
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_173689281
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Dat is stom, ik snap dat ook nooit. "joh zodra we beginnen aan de uitdrijving zal ik je berichten ok :')"
clone - kloon - ke kapa
pi_173690295
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Oh irritant hč? :{
Ik heb de vorige keer tegen m'n schoonouders gezegd dat voor elke keer dat ze dat vroegen, er een dag bij kwam voordat we ze zouden bellen als het echt zo ver was >:)
Ze snapten natuurlijk wel dat we dat niet echt zouden doen, maar het hielp wel :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690409
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:50 schreef rena het volgende:

[..]

Begrijp me niet verkeerd, misschien heb ik het verkeerd verwoord, het had ook elk ander woord dan BV kunnen zijn, ik heb een hekel aan alles waarin mensen tot het extreme hun mening doorduwen om andere mensen een rotgevoel te bezorgen over zichzelf :{w en dat kan religieus fanatisme zijn maar ook over zoiets als het moederschap wat ik erg veel zie gebeuren op internet en ook in het echte leven. Als ik nu al zie, als aanstaande nieuwe moeder, waar je mee te maken krijgt aan veroordelen en ongevraagde meningen terwijl het juist een periode zou moeten zijn waarin je elkaar kunt steunen en helpen waar het kan. Ik geloof echt in leven en laten leven.

Ik wil zelf trouwens ook BV gaan geven als het me lukt, dus hierin is BV echt een voorbeeldwoord, sorry.
Daar gaat het helemaal niet om :).
Het is echt heel lastig om iets te zeggen als de ander offended raakt bij iets van kritiek. In kwetsbare zwangerschap wel meer gevoelig punt natuurlijk, maar ik weet gewoon soms ook niet hoe iets te zeggen zonder dat de ander het als waardeoordeel over zichzelf opvat. Met jezelf de schuld inschuiven komt niemand echt verder.

Om nog even bij hetzelfde onderwerp te blijven:
Wat mij betreft gaat het om helpen het beste voor het kind te doen en dat is dan toch de moeder en haar natuur vertrouwen ipv verkeerde adviezen en verwachtingen (daar gaat imo ook veel in fout - dat de bv bijv niet lukt omdat men denkt dat een baby om de 4u gevoed hoort te worden. De baby is afhankelijk van de ouder(s) en hun omgevingsinvloeden - als buitenstaander kan je alleen daar invloed op uitoefenen.)
Als bv toch niet lukt om wat voor reden dan ook, met alle respect want geen mens is perfect en dat hoef je jezelf niet aan te rekenen. Is ook helemaal niet wenselijk om het jezelf aan te rekenen want dan leef je een gebrek aan zelfliefde voor aan je kind. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden is wat anders, bijv leren van je (onvrijwillige) keuzes of wat je overkomt en zelfreflectie toepassen etc. Het leven is imo één grote leerschool :).
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).

[ Bericht 0% gewijzigd door Unihipili op 10-09-2017 11:55:13 ]
pi_173690458
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:30 schreef Vieve6 het volgende:
Als mensen trots zijn op een lange borstvoedingsperiode en ondanks vele problemen hebben doorgezet, kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Ik zou zelf heel trots zijn geweest als ik het wel had kunnen doorzetten ondanks dat het negatieve gevoel zo overheerste op dat moment. (Terwijl er juist lichamelijk niet zo veel problemen waren, behalve 1 borstontsteking). Dat iemand dan zo veel kan doorstaan en toch doorzet vind ik superknap. Juist omdat ik het zelf zo moeilijk vond. Ik zou dat dan ook niet als een negatief oordeel van de ander voelen, maar het gewoon een hele mooie prestatie vinden van de ander. Dus de trots zou ik niet onder stoelen of banken steken voor een ander, heel terecht trots :* !
O+ Ik hoop dat als je het dit keer weer gaat proberen, het je een stuk soepeler afgaat.

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:22 schreef Kimpossible het volgende:

[..]

LeSage, dat jij je gekwetst voelt komt naar mijn idee júist door dames zoals uit mijn voorbeeld. Een voorbeeld iets te dichtbij om echt 'buitenstaander' te kunnen zijn, overigens. Juist niet de vrouwen die knokken en het gevecht niet winnen, maar de vrouwen die helemaal niet echt willen en daar niet eerlijk over durven te zijn en vervolgens moet allerlei slappe verhalen komen die gewoon onjuist zijn, dat is wat mij raakt. Omdat ik eenzelfde strijd voerde als jou, als Lu, als Vivi en alle anderen, met die nuance dat ik dankbaar ben dat het hier uiteindelijk wel gelukt is.

Stoppen zonder strijd is een persoonlijke keuze, die er mag zijn zonder dat daar flauwekul argumenten voor over tafel hoeven vliegen. Jouw lijf, jouw borsten, jouw baby. Zeg dan gewoon dat je niet meer wilde, zodat het de vrouwen die een echte strijd leveren niet hoeft te raken omdat het van die druiven oplevert die stomme vragen stellen tijdens voorlichtingen omdat ze de realiteit niet kennen, noch begrijpen (door gebrek aan ervaring en niet-volledige verhalen). Wees gewoon eerlijk, omdat dat er altijd mag zijn.
Hier ben ik het ook wel mee eens. En je hebt helaas ook een groep die wel graag wilde maar waarbij de hulp en de voorlichting hopeloos te kort schoten. Wat ik weleens voorbij hoor komen is bijvoorbeeld al heel snel bijvoeden met kunstvoeding zonder dat daar echt een noodzaak voor is en daarmee een vicieuze cirkel op gang brengen met de ondergang van de borstvoeding tot gevolg. Of een arts die aanraadt alles te kolven zodat je ziet wat je baby binnenkrijgt, vervolgens paniek want het gekolfde lijkt te weinig en dan overgaan op KV. Dat is jammer en werkt de verhalen van 'melk op/niet genoeg melk' ook in de hand.

LeSage, je door manflu getroffen man. Wat een noodlot. ;(

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 20:11 schreef CassElliot het volgende:
Even een vraagje tussendoor: zijn er meer dames hier die eerder een ks hebben gehad en die nu last hebben van het binnenste litteken? Ik heb de afgelopen dagen steeds meer pijn. Ik voel mijn kindje goed, dus ben daarvoor niet angstig, maar inmiddels kan ik bijna geen beweging meer maken of zelfs stilliggen zonder pijn :{ Woensdag gaan we naar de vk, dan leg ik het daar ook even voor, maar wilde even kijken of er herkenning is hier. Ze waarschuwde de vorige keer al dat het door verklevingen wat pijnlijker of gevoeliger kan zijn, maar dit.. :X
Ik heb wel wat last, zeker bij groeispurtjes, maar niks zoals jij dat beschrijft. Wat ontzettend rot zeg. :{ Ben benieuwd wat de VK ervan zegt. Hoe gaat het verder met je?

BN99 gefeliciteerd en meteen sterkte, het klinkt als een erg onzekere periode. Okala, jij ook gefeliciteerd!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 10 september 2017 @ 12:08:09 #9
269689 crew  Viv
pi_173690614
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).
Of eigenlijk vierde keuze: na fulltime kolven en donormelk. 8-) Niet dat dit de norm is en je jezelf 3 keer zou moeten verantwoorden om voor kunstvoeding te kiezen, want zoals gezegd heeft elke keuze ook nadelen en dat weegt voor iedereen (en per keer) anders.
pi_173690621
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).
Wauw... :') :')

Anders hou je het gewoon even lekker bij jezelf; is dat nu echt zo moeilijk? FV is toevallig wel degelijk mijn eerste keuze en daar heb jij niks over te zeggen ;) :W

En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?

Zo jammer :N ik bedacht me gisteravond nog hoe fijn de 'discussie' hier verliep, met respect en begrip naar elkaar toe...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690686
Wat is kv?
Protčge moi de mes désirs.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 10 september 2017 @ 12:14:51 #12
269689 crew  Viv
pi_173690711
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:08 schreef twist02 het volgende:
En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?
Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
pi_173690716
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Ah, logisch. :) Thanks.
Protčge moi de mes désirs.
pi_173690740
Kunstvoeding.

Ik hou me verder buiten de discussie, het kan me werkelijk geen klap schelen wat andere mensen kiezen en waarom ze dat kiezen. Zolang ik voor mij doe wat goed voelt.

Anyway, ik tikte gister de 27 weken aan. Volgens mijn app is dat het derde trimester. Als cadeautje kreeg ik lektetten. Maar manmanman, wat gaat zo'n tweede zwangerschap snel. :o
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173690761
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 10 september 2017 @ 13:05:07 #16
269689 crew  Viv
pi_173691704
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:18 schreef twist02 het volgende:
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
  zondag 10 september 2017 @ 13:30:10 #17
149959 SQ
snelle trees
pi_173692291
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
disclaimer
pi_173692813
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Dit, dat, alles.
pi_173692914
Die je zelf geen duit in het zakje SQ? :+

Live and let live is mijn motto in zo goed als alles. Voor mij persoonlijk was het niet proberen te geven van bv geen optie, maar een ander heeft toch weer heel andere beweegredenen? Gisteren had ik in de auto met drie meiden die ik niet zo goed kende (ik carpoolde naar het vrijgezellenfeest van mijn zusje) nog een leuk gesprek over bv. De een had het zelf niet geprobeerd omdat ze de tepels van haar schoonzus helemaal kapot waren gegaan, de andere twee hebben geen kinderen en verbaasden zich er helemaal over dat ik nog stééds (7 maanden :D ) bv geef. Totaal niet veroordelend hoor, maar meer uit naīviteit, ze dachten echt dat het altijd enkel iets voor de eerste weken was. :)
pi_173693097
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:54 schreef Philomijn het volgende:
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Welkom to parenting.

Echt, iedereen heeft overal een mening over, en het is natuurlijk heel erg persoonlijk. Als jij iets heel bewust anders doet dan een vriendin kan zij zich al aangevallen voelen. Ik probeer me er meestal niets van aan te trekken, maar dat is best lastig. Mijn moeder heeft er een handje van om te vertellen hoe we het MOETEN doen. Erg frustrerend, maar ze bedoelt het goed. Ik denk uiteindelijk dat de meeste mensen het goed bedoelen, maar dat voelt niet altijd zo.

Laatst was de duutser met dreumes boodschappen doen, en 't had een meltdown in de supermarkt. De duutser vertelde dat 4 mensen hem ongevraagd advies hebben gegeven over wat hij nu moest doen.. 8)7
pi_173693730
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dit inderdaad :). Daarom schaarde ik het onder ook een tweede keuze.
En ook precies wat ik bedoel met het is moeilijk om iets te zeggen over het onderwerp want wordt automatisch negatiever opgevat dan bedoeld.

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
En hechting.. Baby's kennen helemaal geen fles, wat een baby wil is nabijheid en een tiet. Er zal geen baby schreeuwen om de fles na de geboorte. Dat is dus tweede keuze. (Feit en mening wordt hier nog wel eens door elkaar gehaald).
En wederom niks naar jou Vivi of wie dan ook, ik heb de eerste twee weken ook fulltime gekolfd dus niks live tiet ;).

Stel de vrouw gaat helemaal onderdoor aan de borstvoeding, door (psychologisch) trauma, borstontsteking na borstonsteking of gebrek aan hulp en verkeerd advies etc... Dan is kv een beter optie want blijere mama blijere baby.
Maar een echte langetermijnoplossing voor de oorzaak is het niet. Kan wel op dat moment de beste keuze zijn.

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
pi_173693939
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:30 schreef Stormqueen het volgende:
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
En straks in het babytopic weer! *O*
  zondag 10 september 2017 @ 14:45:32 #23
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173694108
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
ik zou het zo fijn vinden as mensen dit lezen en dan gewoon zien dat het een feit is, dat het mij verder worst is wat ze doen maar gewoon beseffen dat kv niet in de buurt komt van de voedingswaarde van bv.
  zondag 10 september 2017 @ 14:46:03 #24
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173694120
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we [b] samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor.
Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173694144
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili het volgende:
Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Ik ben het met je eens dat er adequate hulp moet zijn voor mensen die zelf heel graag bv willen geven, in een depressie terechtkomen, enz. Maar als iemand (sorry twist, ik pik jou er even uit als voorbeeld ;) ) een weloverwogen keuze voor kv heeft gemaakt, wie ben ik dan in hemelsnaam om me daarmee te bemoeien? Ik mag daar het mijne van denken, maar waarom zou ik iemand proberen een andere (mijn) richting op te duwen? Strontvervelend lijkt me dat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')