abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173684451
registreer om deze reclame te verbergen
Uitgerekende data:

2017

15 september: Nanuke
16 september: LeSage (jongen)

1 oktober: Frummeltje86
19 oktober: aloria
31 oktober: LadyS

3 november: DevilsAndDust (meisje)
24 november: rena (meisje)
25 november: twist02 (jongen)

2 december: Zonnestraal02 (jongen)
3 december: ***Waterdruppel & Norther*** (jongen)
9 december: KapiteinCupcake (tweeling)
9 december: Krisvc (jongen)
13 december: elliebell (jongen)
15 december: Pannenkoekenmix (jongen)
30 december: vencodark (meisje)

2018

1 januari: minilot

6 februari: BellaaElisa (meisje)
11 februari: OliviaIsTaken
13 februari: ***LuDann***
19 februari: EDMAN- [vader]

2 maart: Kimpossible (meisje)
5 maart: Songeur
11 maart: D.U.M.A.N.
15 maart: SilverSjoiis (tweeling)
15 maart: Little Miss Naughty
31 maart: Mabawa.

1 april: DonnaRush

8 mei: L0t..
9 mei: Philomijn

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor aanpassingen graag een dm/pm/quote. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door LeSage op 10-09-2017 09:53:06 ]
  zaterdag 9 september 2017 @ 22:20:57 #2
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173684732
Onze dame mag wel in de OP O+
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_173688583
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:08 schreef LeSage het volgende:
...
Mag mijn UD naar 31 maart?
Dank u :*
pi_173689248
registreer om deze reclame te verbergen
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_173689281
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Dat is stom, ik snap dat ook nooit. "joh zodra we beginnen aan de uitdrijving zal ik je berichten ok :')"
clone - kloon - ke kapa
pi_173690295
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 10:10 schreef Nanuke het volgende:
Hier zijn inmiddels de eerste nieuwsgierige verkapte 'is hij er al?' vragen ook binnen. Alsof men het niet geweten had als hij er al was. }:|
Oh irritant hč? :{
Ik heb de vorige keer tegen m'n schoonouders gezegd dat voor elke keer dat ze dat vroegen, er een dag bij kwam voordat we ze zouden bellen als het echt zo ver was >:)
Ze snapten natuurlijk wel dat we dat niet echt zouden doen, maar het hielp wel :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690409
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:50 schreef rena het volgende:

[..]

Begrijp me niet verkeerd, misschien heb ik het verkeerd verwoord, het had ook elk ander woord dan BV kunnen zijn, ik heb een hekel aan alles waarin mensen tot het extreme hun mening doorduwen om andere mensen een rotgevoel te bezorgen over zichzelf :{w en dat kan religieus fanatisme zijn maar ook over zoiets als het moederschap wat ik erg veel zie gebeuren op internet en ook in het echte leven. Als ik nu al zie, als aanstaande nieuwe moeder, waar je mee te maken krijgt aan veroordelen en ongevraagde meningen terwijl het juist een periode zou moeten zijn waarin je elkaar kunt steunen en helpen waar het kan. Ik geloof echt in leven en laten leven.

Ik wil zelf trouwens ook BV gaan geven als het me lukt, dus hierin is BV echt een voorbeeldwoord, sorry.
Daar gaat het helemaal niet om :).
Het is echt heel lastig om iets te zeggen als de ander offended raakt bij iets van kritiek. In kwetsbare zwangerschap wel meer gevoelig punt natuurlijk, maar ik weet gewoon soms ook niet hoe iets te zeggen zonder dat de ander het als waardeoordeel over zichzelf opvat. Met jezelf de schuld inschuiven komt niemand echt verder.

Om nog even bij hetzelfde onderwerp te blijven:
Wat mij betreft gaat het om helpen het beste voor het kind te doen en dat is dan toch de moeder en haar natuur vertrouwen ipv verkeerde adviezen en verwachtingen (daar gaat imo ook veel in fout - dat de bv bijv niet lukt omdat men denkt dat een baby om de 4u gevoed hoort te worden. De baby is afhankelijk van de ouder(s) en hun omgevingsinvloeden - als buitenstaander kan je alleen daar invloed op uitoefenen.)
Als bv toch niet lukt om wat voor reden dan ook, met alle respect want geen mens is perfect en dat hoef je jezelf niet aan te rekenen. Is ook helemaal niet wenselijk om het jezelf aan te rekenen want dan leef je een gebrek aan zelfliefde voor aan je kind. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden is wat anders, bijv leren van je (onvrijwillige) keuzes of wat je overkomt en zelfreflectie toepassen etc. Het leven is imo één grote leerschool :).
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).

[ Bericht 0% gewijzigd door Unihipili op 10-09-2017 11:55:13 ]
pi_173690458
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:30 schreef Vieve6 het volgende:
Als mensen trots zijn op een lange borstvoedingsperiode en ondanks vele problemen hebben doorgezet, kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Ik zou zelf heel trots zijn geweest als ik het wel had kunnen doorzetten ondanks dat het negatieve gevoel zo overheerste op dat moment. (Terwijl er juist lichamelijk niet zo veel problemen waren, behalve 1 borstontsteking). Dat iemand dan zo veel kan doorstaan en toch doorzet vind ik superknap. Juist omdat ik het zelf zo moeilijk vond. Ik zou dat dan ook niet als een negatief oordeel van de ander voelen, maar het gewoon een hele mooie prestatie vinden van de ander. Dus de trots zou ik niet onder stoelen of banken steken voor een ander, heel terecht trots :* !
O+ Ik hoop dat als je het dit keer weer gaat proberen, het je een stuk soepeler afgaat.

quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:22 schreef Kimpossible het volgende:

[..]

LeSage, dat jij je gekwetst voelt komt naar mijn idee júist door dames zoals uit mijn voorbeeld. Een voorbeeld iets te dichtbij om echt 'buitenstaander' te kunnen zijn, overigens. Juist niet de vrouwen die knokken en het gevecht niet winnen, maar de vrouwen die helemaal niet echt willen en daar niet eerlijk over durven te zijn en vervolgens moet allerlei slappe verhalen komen die gewoon onjuist zijn, dat is wat mij raakt. Omdat ik eenzelfde strijd voerde als jou, als Lu, als Vivi en alle anderen, met die nuance dat ik dankbaar ben dat het hier uiteindelijk wel gelukt is.

Stoppen zonder strijd is een persoonlijke keuze, die er mag zijn zonder dat daar flauwekul argumenten voor over tafel hoeven vliegen. Jouw lijf, jouw borsten, jouw baby. Zeg dan gewoon dat je niet meer wilde, zodat het de vrouwen die een echte strijd leveren niet hoeft te raken omdat het van die druiven oplevert die stomme vragen stellen tijdens voorlichtingen omdat ze de realiteit niet kennen, noch begrijpen (door gebrek aan ervaring en niet-volledige verhalen). Wees gewoon eerlijk, omdat dat er altijd mag zijn.
Hier ben ik het ook wel mee eens. En je hebt helaas ook een groep die wel graag wilde maar waarbij de hulp en de voorlichting hopeloos te kort schoten. Wat ik weleens voorbij hoor komen is bijvoorbeeld al heel snel bijvoeden met kunstvoeding zonder dat daar echt een noodzaak voor is en daarmee een vicieuze cirkel op gang brengen met de ondergang van de borstvoeding tot gevolg. Of een arts die aanraadt alles te kolven zodat je ziet wat je baby binnenkrijgt, vervolgens paniek want het gekolfde lijkt te weinig en dan overgaan op KV. Dat is jammer en werkt de verhalen van 'melk op/niet genoeg melk' ook in de hand.

LeSage, je door manflu getroffen man. Wat een noodlot. ;(

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 20:11 schreef CassElliot het volgende:
Even een vraagje tussendoor: zijn er meer dames hier die eerder een ks hebben gehad en die nu last hebben van het binnenste litteken? Ik heb de afgelopen dagen steeds meer pijn. Ik voel mijn kindje goed, dus ben daarvoor niet angstig, maar inmiddels kan ik bijna geen beweging meer maken of zelfs stilliggen zonder pijn :{ Woensdag gaan we naar de vk, dan leg ik het daar ook even voor, maar wilde even kijken of er herkenning is hier. Ze waarschuwde de vorige keer al dat het door verklevingen wat pijnlijker of gevoeliger kan zijn, maar dit.. :X
Ik heb wel wat last, zeker bij groeispurtjes, maar niks zoals jij dat beschrijft. Wat ontzettend rot zeg. :{ Ben benieuwd wat de VK ervan zegt. Hoe gaat het verder met je?

BN99 gefeliciteerd en meteen sterkte, het klinkt als een erg onzekere periode. Okala, jij ook gefeliciteerd!
pi_173690614
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:
Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).
Of eigenlijk vierde keuze: na fulltime kolven en donormelk. 8-) Niet dat dit de norm is en je jezelf 3 keer zou moeten verantwoorden om voor kunstvoeding te kiezen, want zoals gezegd heeft elke keuze ook nadelen en dat weegt voor iedereen (en per keer) anders.
pi_173690621
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:48 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Waar ik het niet mee eens ben is kv gelijkstellen aan bv, kv is gewoon tweede keuze dus nee het is niet gelijk, maar ja als het je niet lukt om bv te geven, dan is kv een tweede keuze (of eigenlijk derde na donormelk maar ok) en aan ieder om die te maken :).

En met "als het lukt" doe je jezelf tekort, je kan er vanuit gaan dat je het kan, je lichaam is ervoor gemaakt, (soms werkt de natuur niet mee), maar daarbij ook lief zijn voor jezelf als het tegenvalt wat je van tevoren gewoon niet kan voorspellen :).
Wauw... :') :')

Anders hou je het gewoon even lekker bij jezelf; is dat nu echt zo moeilijk? FV is toevallig wel degelijk mijn eerste keuze en daar heb jij niks over te zeggen ;) :W

En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?

Zo jammer :N ik bedacht me gisteravond nog hoe fijn de 'discussie' hier verliep, met respect en begrip naar elkaar toe...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173690686
Wat is kv?
pi_173690711
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:08 schreef twist02 het volgende:
En "er vanuit gaan dat het lukt, want je lichaam is ervoor gemaakt", dat zeg jij ook tegen mensen als ze zeggen dat ze hopen dat een kindje krijgen hen gegeven is? :?
Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
pi_173690716
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Ah, logisch. :) Thanks.
pi_173690740
Kunstvoeding.

Ik hou me verder buiten de discussie, het kan me werkelijk geen klap schelen wat andere mensen kiezen en waarom ze dat kiezen. Zolang ik voor mij doe wat goed voelt.

Anyway, ik tikte gister de 27 weken aan. Volgens mijn app is dat het derde trimester. Als cadeautje kreeg ik lektetten. Maar manmanman, wat gaat zo'n tweede zwangerschap snel. :o
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173690761
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173691704
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 12:18 schreef twist02 het volgende:
Dat zou ik in eerste instantie ook zo opgevat hebben, als de rest van haar post niet zo'n vervelend toontje had ;)
De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
pi_173692291
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
disclaimer
pi_173692813
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Dit, dat, alles.
pi_173692914
Die je zelf geen duit in het zakje SQ? :+

Live and let live is mijn motto in zo goed als alles. Voor mij persoonlijk was het niet proberen te geven van bv geen optie, maar een ander heeft toch weer heel andere beweegredenen? Gisteren had ik in de auto met drie meiden die ik niet zo goed kende (ik carpoolde naar het vrijgezellenfeest van mijn zusje) nog een leuk gesprek over bv. De een had het zelf niet geprobeerd omdat ze de tepels van haar schoonzus helemaal kapot waren gegaan, de andere twee hebben geen kinderen en verbaasden zich er helemaal over dat ik nog stééds (7 maanden :D ) bv geef. Totaal niet veroordelend hoor, maar meer uit naīviteit, ze dachten echt dat het altijd enkel iets voor de eerste weken was. :)
pi_173693097
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:54 schreef Philomijn het volgende:
^pakt popcorn

:7

Ik blijf me verbazen over het feit dat er altijd mensen zijn met een mening over wat een ander doet. Dat moet iedereen toch lekker zelf weten?
Welkom to parenting.

Echt, iedereen heeft overal een mening over, en het is natuurlijk heel erg persoonlijk. Als jij iets heel bewust anders doet dan een vriendin kan zij zich al aangevallen voelen. Ik probeer me er meestal niets van aan te trekken, maar dat is best lastig. Mijn moeder heeft er een handje van om te vertellen hoe we het MOETEN doen. Erg frustrerend, maar ze bedoelt het goed. Ik denk uiteindelijk dat de meeste mensen het goed bedoelen, maar dat voelt niet altijd zo.

Laatst was de duutser met dreumes boodschappen doen, en 't had een meltdown in de supermarkt. De duutser vertelde dat 4 mensen hem ongevraagd advies hebben gegeven over wat hij nu moest doen.. 8)7
pi_173693730
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij probeert Uni haar vertrouwen te versterken, zoals Bloesem het eerder had over mensen in hun kracht zetten. Gebrek aan vertrouwen in het kunnen geven van borstvoeding is namelijk echt totaal funest voor je kansen. Niet zo negatief opvatten dus. ;)

DUMAN: kv = kunstvoeding = zuigelingenvoeding = poedermelk
Dit inderdaad :). Daarom schaarde ik het onder ook een tweede keuze.
En ook precies wat ik bedoel met het is moeilijk om iets te zeggen over het onderwerp want wordt automatisch negatiever opgevat dan bedoeld.

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
En hechting.. Baby's kennen helemaal geen fles, wat een baby wil is nabijheid en een tiet. Er zal geen baby schreeuwen om de fles na de geboorte. Dat is dus tweede keuze. (Feit en mening wordt hier nog wel eens door elkaar gehaald).
En wederom niks naar jou Vivi of wie dan ook, ik heb de eerste twee weken ook fulltime gekolfd dus niks live tiet ;).

Stel de vrouw gaat helemaal onderdoor aan de borstvoeding, door (psychologisch) trauma, borstontsteking na borstonsteking of gebrek aan hulp en verkeerd advies etc... Dan is kv een beter optie want blijere mama blijere baby.
Maar een echte langetermijnoplossing voor de oorzaak is het niet. Kan wel op dat moment de beste keuze zijn.

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
pi_173693939
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 13:30 schreef Stormqueen het volgende:
Ah, mijn favoriete discussie vlamt weer op O+
En straks in het babytopic weer! *O*
  zondag 10 september 2017 @ 14:45:32 #23
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173694108
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
ik zou het zo fijn vinden as mensen dit lezen en dan gewoon zien dat het een feit is, dat het mij verder worst is wat ze doen maar gewoon beseffen dat kv niet in de buurt komt van de voedingswaarde van bv.
  zondag 10 september 2017 @ 14:46:03 #24
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173694120
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili

Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we [b] samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor.
Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173694144
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili het volgende:
Leven en laten leven, niet helemaal mee eens. De baby's van nu zijn de toekomst, en daar zijn we samen allemaal een beetje verantwoordelijk voor. Met kop in het zand steken kom ik iig niet vooruit. Het zou fijn zijn als er wat meer steun voor elkaar is, zoals borstvoedingvriendelijk advies en bijv meer hulp voor de ouders zowel voor als na de bevalling, langer ouderschapsverlof, minder de focus op het kind als het probleem - alsin, die moet zich maar aanpassen. Soms is bijv de bv de moeder te veel omdat ze ook nog moet koken en het huishouden moet doen, alleen in huis is omdat de man moet werken, postnatale depressie heeft en daar geen adequate hulp voor is etc. Maar het uitgangspunt is vrouwen moeten het allemaal zelf kunnen, daar is dan kv voor en baby's moeten doorslapen anders kan moeders niet naar het werk etc. (Ook weer zo'n onderwerp waar velen over zullen vallen). Terwijl ik vind dat het uitgangspunt zou moeten zijn zorgen voor zij die toekomst maken. Jonge ouders en hun kinderen.
Ik ben het met je eens dat er adequate hulp moet zijn voor mensen die zelf heel graag bv willen geven, in een depressie terechtkomen, enz. Maar als iemand (sorry twist, ik pik jou er even uit als voorbeeld ;) ) een weloverwogen keuze voor kv heeft gemaakt, wie ben ik dan in hemelsnaam om me daarmee te bemoeien? Ik mag daar het mijne van denken, maar waarom zou ik iemand proberen een andere (mijn) richting op te duwen? Strontvervelend lijkt me dat.
pi_173694206
Oh zo bedoel ik het ook niet, ik ga nergens mijn keuze opdringen, dat werkt toch alleen maar averechts. Ben geen jehovagetuige, om maar even iets te vergelijken :7. Maar soms komen er dingen ter sprake en dan afhankelijk van het moment zeg ik iets of niks. Vandaar mijn 'niet helemaal' mee eens ;). En hier op een forum is het natuurlijk anders dan irl.
pi_173694251
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:46 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Klopt, het is niet het enige maar wel onderdeel van een opeenstapeling.
pi_173694371
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:03 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Welkom to parenting.

Echt, iedereen heeft overal een mening over, en het is natuurlijk heel erg persoonlijk. Als jij iets heel bewust anders doet dan een vriendin kan zij zich al aangevallen voelen. Ik probeer me er meestal niets van aan te trekken, maar dat is best lastig. Mijn moeder heeft er een handje van om te vertellen hoe we het MOETEN doen. Erg frustrerend, maar ze bedoelt het goed. Ik denk uiteindelijk dat de meeste mensen het goed bedoelen, maar dat voelt niet altijd zo.

Laatst was de duutser met dreumes boodschappen doen, en 't had een meltdown in de supermarkt. De duutser vertelde dat 4 mensen hem ongevraagd advies hebben gegeven over wat hij nu moest doen.. 8)7
Oh ja ik deal al regelmatig met meningen van anderen, aangezien ik veganistisch eet. Ik verheug me nu al op de meningen over zwanger en een veganistisch eetpatroon. :') Gelukkig werken mijn schouders heel goed.
Dit, dat, alles.
pi_173694514
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:46 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Nee, gewoon nee. De toekomst veranderd geen flikker op basis van de gegeven voeding. Daar ligt veel meer aan ten grondslag dan tiet of fles en de eerste weken/maanden/jaren van een kinderleven.
Juist dit ja. Wat zul je mensen pijn doen door te stellen dat hun kinderen niet zo'n goede toekomst hebben omdat ze kv krijgen. Zolang een baby liefde krijgt, eten en een schone luier is alles oké.
pi_173694623
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:50 schreef Unihipili het volgende:
Oh zo bedoel ik het ook niet, ik ga nergens mijn keuze opdringen, dat werkt toch alleen maar averechts. Ben geen jehovagetuige, om maar even iets te vergelijken :7. Maar soms komen er dingen ter sprake en dan afhankelijk van het moment zeg ik iets of niks. Vandaar mijn 'niet helemaal' mee eens ;). En hier op een forum is het natuurlijk anders dan irl.
Ik vind je anders behoorlijk fundamentalistisch overkomen in je vorige post, met stellingen dat de toekomst van de wereld deels bepaald wordt door het type voeding dat kinderen krijgen en dat we ons daar allemaal druk om zouden moeten maken :o
pi_173695004
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

De volgorde die ze noemde van eerste, tweede keuze klopt natuurlijk wel, als je puur naar de voedingswaarde van de melk kijkt. Wat in een individueel geval (en op een bepaald moment) de beste keuze is, dat is van tig factoren afhankelijk.
Ik ga ook echt niet bestrijden dat fv en bv van samenstelling verschillen en dat bv voordelen biedt die fv nooit kan nabootsen, dat is zeker zo :Y

Waar ik in het vorige topic al voor probeerde te pleiten, was nu net de nuancering die jij geeft. Lege uitspraken als "X is het beste", daar kan ik niet zoveel mee. Onderbouwde uitspraken zoals jij hier doet, daar kan ik alleen maar voor zijn :)

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:28 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Dit inderdaad :). Daarom schaarde ik het onder ook een tweede keuze.
En ook precies wat ik bedoel met het is moeilijk om iets te zeggen over het onderwerp want wordt automatisch negatiever opgevat dan bedoeld.

Het is voor jou blijkbaar lastig om je genuanceerd uit te drukken, dat klopt ;)
quote:
[..]

En hechting.. Baby's kennen helemaal geen fles, wat een baby wil is nabijheid en een tiet. Er zal geen baby schreeuwen om de fles na de geboorte.
Mijn baby schreeuwde -volgens mij- vooral om voeding na de geboorte; ik heb zowel het woord 'fles' als 'tiet' niet gehoord :D en d'r eerste flesje ging er meteen prima in ;)
quote:
Leven en laten leven, niet helemaal mee eens.
'Nough said... :')
Grappig dat je zelf ook de vergelijking met Jehova's maakt, die had ik n.a.v. je posts ook in m'n hoofd... :+

Excuses aan de popcorn-liefhebbers, maar verder wilde ik het hier graag bij laten ;)
For the record: ik heb er geen enkel voordeel bij als andere moeders voor fv kiezen (werk niet bij Nutricia o.i.d.); ik wil alleen maar aangeven dat je wel degelijk een keuze hebt, al lijkt dat soms niet zo.
En als ik lees hoeveel strijd sommige bv-moeders leveren (al dan niet met het gewenste resultaat) heb ik daar niks anders dan diep respect voor ^O^

Wat anders: mijn peuter en ik hebben net een kwartier gefascineerd toe zitten kijken hoe d'r broertje haar duploblokjes van m'n buik af schopte :D _O- O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173695088
Mijn moeder heeft mijn zus, mij en broertje nooit de borst willen geven. Dat zag ze toen niet zitten.
Dat heeft er echt niet voor gezorgd dat wij een minder goede start hebben gekregen dan kinderen die bv hebben gehad.
Hoe kan je stellen dat dit invloed heeft op je kansen in de wereld?
Dat is toch compleet verknipt? :?
pi_173695270
eerste keuze of tweede keuze, wat maakt het uit? zolang een baby maar een van de twee (of beide) krijgt.
  zondag 10 september 2017 @ 15:48:23 #34
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173695284
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 15:34 schreef vencodark het volgende:
Mijn moeder heeft mijn zus, mij en broertje nooit de borst willen geven. Dat zag ze toen niet zitten.
Dat heeft er echt niet voor gezorgd dat wij een minder goede start hebben gekregen dan kinderen die bv hebben gehad.

Dat vind ik dus juist wel, een betere start op basis van voeding en immunologie.
In nederland met hoge inentingsgraad en schoon water al het minder effect hebben dan bijvoorbeeld op plekken waar dit niet is.

Moedermelk bevat veel levende witte bloedcellen. Het zijn cellen die ziekteverwekkers ‘opslokken’ en zo vernietigen,en moedermelk bevat een soort kopieën van stukjes ziekteverwekker en dit zet het lichaam aan tot het maken van geheugencellen gericht tegen een specifieke ziekteverwekker. Moedermelk is dus eigenlijk baby's eerste vaccin.

Vind ik je moeder een slechte moeder omdat ze de keus maakte voor kunstvoeding, welnee :N
Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
  zondag 10 september 2017 @ 15:49:56 #35
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173695311
Ah wacht dat verklaart een hoop. Al mijn falen in het leven is het gebrek aan bv aan te rekenen!

Gelukkig zijn dat nooit fouten geweest waar ik zelf voor verantwoordelijk ben geweest O+ .

It all makes sense now.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 10 september 2017 @ 16:20:40 #36
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173695873
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 15:48 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Dat vind ik dus juist wel, een betere start op basis van voeding en immunologie.
In nederland met hoge inentingsgraad en schoon water al het minder effect hebben dan bijvoorbeeld op plekken waar dit niet is.

Moedermelk bevat veel levende witte bloedcellen. Het zijn cellen die ziekteverwekkers ‘opslokken’ en zo vernietigen,en moedermelk bevat een soort kopieën van stukjes ziekteverwekker en dit zet het lichaam aan tot het maken van geheugencellen gericht tegen een specifieke ziekteverwekker. Moedermelk is dus eigenlijk baby's eerste vaccin.

Vind ik je moeder een slechte moeder omdat ze de keus maakte voor kunstvoeding, welnee :N
Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
Waarom stoor jij je daar aan? Omdat het dan lijkt alsof jouw 'prestatie' minder intensief is of omdat er nogal nonchalant om wordt gegaan met feitelijkheden?

Zelfs al is dat laatste het geval, dat reflecteerd niet op jouw kinderen en/of jouw manier van opvoeden, dus waarom is dat dan zo'n issue?

Ik zie in deze discussie ook totaal niet dat iemand bv downgrade, ik ben het zeker eens met dat bv de beste voeding is die je kind kan krijgen, ben het ook eens met dat er te weinig kundige en beschikbare begeleiding is, maar de toon die af en toe van de borstvoeding fanaticus klinkt is alsof het de enige manier is om jezelf onvoorwaardelijk voor je kind in te kunnen zetten. Als je het niet geeft, of niet lang genoeg, zet je je kind al op 1-0 achterstand. En, laten we dan even bij de feitelijkheden blijven, dat is gewoon niet waar.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173695877
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:49 schreef AwayTL het volgende:
Ah wacht dat verklaart een hoop. Al mijn falen in het leven is het gebrek aan bv aan te rekenen!

Gelukkig zijn dat nooit fouten geweest waar ik zelf voor verantwoordelijk ben geweest O+ .

It all makes sense now.
Ja joh, vandaar dat Sjaak zo vaak ziek was! Dat kwam allemaal door de verkeerde voeding.

Oh nee, die had wel bv de eerste 8 weken. Maar ja, toen was hij al levensbedreigend ziek geweest en ook al gewoon ziek. N = 1 enzo, maar ik vind dat soort dingen altijd maar een hoop geblaat.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_173696141
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 15:48 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Maar ik stoor mij wel aan het downgraden van borstvoeding door mensen die een andere keus maken.
Ik weet niet of je mij hier ook mee bedoelt? Ik hoop het niet, want het is zeker niet mijn bedoeling om bv te downgraden :)

Zoals ik al aangaf, bestrijd ik ook echt niet dat bv op het gebied van samenstelling voordelen biedt die fv niet heeft.

Maar andersom worden er ook eigenschappen/voordelen van bv genoemd die niet meer / niet altijd opgaan of simpelweg nergens op slaan.
Ik heb me vooraf zo goed mogelijk proberen te verdiepen in de voordelen van bv en kwam daarbij echt een hoop onzin tegen :N met stip op 1 de "101 redenen om bv te geven"-lijst uit het bv-topic. Die onzinnige/ongenuanceerde info heeft mij eerder gesterkt in mijn keuze dan dat het me deed twijfelen (hoewel ik onbewust mijn keuze al een beetje gemaakt had denk ik, eerlijk is eerlijk ;) ).

Dus nee, downgraden is niet eerlijk/gewenst, maar onterecht ophemelen net zo min lijkt me :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173696215
Ik heb mijn kind bv gegeven, maar misschien waren we véél eerder (5 maanden) achter zijn allergie gekomen als ik dat niet had gedaan. En dan te bedenken dat ik graag bv wilde geven om de kans op allergieën te verkleinen...

Laat iedereen in zijn waarde, ook al is hun keuze niet jouw keuze. En zeker hier op het forum, waar iedereen eigenlijk best wel bewust bezig is met hun kind en opvoeding enz.
pi_173696299
Ik heb zelf nooit bv gehad, en zal een ander persoon daar zelf ook nooit op veroordelen, dat was juist het hele punt van de post die ik probeerde te maken. Zelf wil ik het wel heel graag gaan doen, maar ik geloof dat kinderen met kv ook groot worden, dat ben ik zelf ook geworden :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 10 september 2017 @ 16:46:55 #41
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173696318
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
  zondag 10 september 2017 @ 16:52:25 #42
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_173696409
Omdat mensen feiten niet los kunnen zien van de bijpassende emoties.
Ik zeg borstvoeding is betere voeding dan kunstvoeding, ik zeg niets over iemands keuzes, opvoedmanier of levensbeschouwing, ik zeg iets over de voeding en mensen kunnen dat soms al niet lezen zonder dat ze vinden dat iemand zegt dat hun keus minder is.

De keus vind ik niet minder, het is een gelijkwaardige keus waar de voeding dat niet is.

Ik vind het geen enkel probleem als mensen voor kunstvoeding kiezen, ik vind ze ook niet minder als moeder, het zal mij echt worst wezen eerlijk waar. Maar dat die moeder dan zegt dat borstvoeding niet meer voordelen heeft op gebied van voeding en immunologie vind ik heel jammer. Want dat heeft het gewoon wel.

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 16:35 schreef twist02 het volgende:

Ik heb me vooraf zo goed mogelijk proberen te verdiepen in de voordelen van bv en kwam daarbij echt een hoop onzin tegen :N met stip op 1 de "101 redenen om bv te geven"-lijst uit het bv-topic.
Die 101 feiten lijst vind ik ook niet prettig, ik vind borstvoeding.com en eurolac vaak helemaal niet prettig als het aankomt op borstvoedingsinformatie
  zondag 10 september 2017 @ 17:25:21 #43
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_173696950
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:52 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Klopt, het is niet het enige maar wel onderdeel van een opeenstapeling.
Nee, om precies te zijn is het een correlatiefactor, geen causatie. Veel van de dingen hieronder correleren. Maar dat is dus echt niet allemaal veroorzaakt door één van die dingen en zéker niet afhankelijk van één van die dingen. Dat is echt mensen onnodig een rotgevoel geven.

Op populatieniveau correleren bijvoorbeeld:
Hoogopgeleide ouders
Goede sociaal economische positie
Bv krijgen
Goede medische zorg
Goede voeding
Intelligentie
Succesvolle schoolcarriere
Minder adhd
Minder criminaliteit
Minder SIDS/wiegendood
Minder roken
Minder overgewicht


Etc etc etc. Het is natuurlijk heel geruststellend om te doen alsof iets wat jij hebt gedaan wat op die lijst staat de causale factor is voor al die andere dingen, maar het is baarlijke nonsens.
pi_173697509
Kan ik met vijf weken al een harde buik hebben? Vorige zwangerschap niet gehad, maar net met 12 kilo dreumes vier verdiepen trap op gelopen en m'n buik voelde zo vreemd..
pi_173697665
Geen idee of dat al kan eigenlijk...
Misschien je buikspieren die protesteerden ofzo?
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173697765
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Gefeliciteerd! Wat fijn, een mooie knipper!
pi_173698239
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Een knipper! Wat fijn, gefeliciteerd *O*
clone - kloon - ke kapa
pi_173698251
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Wat een oninteressante kut discussie :D

Maar ik moest dus vandaag met spoed naar het ziekenhuis (verdenking eug).
En ik had eigenlijk morgenavond een echo bij de VK, dus nu hebben we vandaag al een knipper gezien met 7 weken en 2 dagen :D want alles is harstikke goed.

Dus ik kan in de lijst op 27 april.

Wel morgen door naar de huisarts voor de klachten, maar dat terzijde.
Yaay een knipper! Gefeliciteerd!

Ik mag dinsdag, dan zit ik ook op de 7 weken en 2 dagen :)
pi_173698895
SC had je berichtje gemist, maar wat fijn van de knipper! *O*
Was wel even een spannend dagje dan, of niet? :o
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_173699379
quote:
17s.gif Op zondag 10 september 2017 16:52 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ik vind het geen enkel probleem als mensen voor kunstvoeding kiezen, ik vind ze ook niet minder als moeder, het zal mij echt worst wezen eerlijk waar. Maar dat die moeder dan zegt dat borstvoeding niet meer voordelen heeft op gebied van voeding en immunologie vind ik heel jammer. Want dat heeft het gewoon wel
Maar ik lees nergens hier dat iemand dat zegt :? Denk dat de meeste kv moeders dat heus wel weten, maar zelf hun weloverwogen keuze hebben gemaakt.

SC, gefeliciteerd met de knipper! Wat is eug? :@
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 10 september 2017 @ 19:41:17 #51
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173699431
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 19:38 schreef rena het volgende:

[..]

Maar ik lees nergens hier dat iemand dat zegt :? Denk dat de meeste kv moeders dat heus wel weten, maar zelf hun weloverwogen keuze hebben gemaakt.

SC, gefeliciteerd met de knipper! Wat is eug? :@
Extra uteriene graviditeit, maw buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
  zondag 10 september 2017 @ 19:48:09 #52
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_173699582
Ehm, ik schaam me even diep, want ik heb serieus echt al maanden niks van me laten horen :@ Ik lees wel regelmatig mee, maar raak simpelweg niet aangehaakt. Niet aan jullie te wijten hoor, ik heb gewoon mega drukke maanden achter de rug ;) Huis verkocht, nog even verhuisd met 32 weken zwangerschap... Inmiddels ben ik vandaag op de kop af alweer 37 weken zwanger van ons kleine mannetje! O+ Hopelijk lukt het me om de komende tijd weer wat aan te haken.
  zondag 10 september 2017 @ 19:48:57 #53
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_173699601
En super van de knipper SC! *O*
  zondag 10 september 2017 @ 20:09:57 #54
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173700084
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 19:20 schreef twist02 het volgende:
SC had je berichtje gemist, maar wat fijn van de knipper! *O*
Was wel even een spannend dagje dan, of niet? :o
Ja zeker, ik lig al twee weken op bed en vandaag een extra naar gevoel erbij.
Gebeld naar de vk en ik moest gelijk door naar het ziekenhuis, maar gelukkig is alles goed.

Maar ik lig inmiddels weer plat, dus waar nu de pijn vandaan komt :{
Extreem misselijk, buikkrampen en hoge brandende rugpijn.
pi_173700160
Wat fijn van de knipper, wat rot van de rest, sc...
pi_173700240
Wat naar SC :{ , ik hoop dat je je snel beter voelt!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_173700789
SC gefeliciteerd met een knipper.
Hoop dat je snel van de pijn af bent en als het niet gaat gewoon de huisartsenpost bellen hoor😉

Rena hoe gaat het met jouw? Al een beetje gewend aan het dieet? Mag je het eerst met een dieet proberen of heb je al insuline gekregen?

Voor alle nieuwe zwangere gefeliciteerd en welkom *G*
pi_173701312
SC, gefeliciteerd met je knipper O+

Ik vind het oprecht jammer dat in een discussie die ik startte naar aanleiding van een kwetsende opmerking er vervolgens nogal kwetsende dingen worden gezegd.
Natuurlijk, voor het beschermen tegen ziektes is bv beter dan kv. Maar nee, je maakt mij dus echt niet wijs dat mensen die bv kregen later betere mensen worden. Alsof je kind gedoemd is te mislukken als het geen bv heeft gehad.
Er downgrade niemand bv, maar je hoeft het ook niet te upgraden naar een soort levenselixer waardoor je hele leven beter gaat zijn.

Wij deden vandaag een dagje bloemencorso. Was echt heerlijk om nog een leuke dag met z'n 3tjes te hebben. Nu wel kapotmoe :')
En de baby is vanaf nu ook echt welkom. Mijn beide zusjes zijn zeer actief met het corso (ik voor de kindjes ook) en waren zo bang dat hij dit weekend zou komen :') nou, dat heb ik tegengehouden, dus nu kan het los })
pi_173701821
Onze ene kat is nog altijd niet terug, ik heb veelal pijn en de wereld is stom. Doe mij nu maar verse bavy, dan is er in elk geval weer iets leuks. Bah. Wat kan een mens zich naar voelen om dingen zeg. ;(

SC, dat klinkt niet lekker, ik hoop dat je je snel beter voelt! :*

En welkom terug, Frummeltje. :P Ben je al gewend aan het nieuwe huis?
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_173701891
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:05 schreef Nanuke het volgende:
Onze ene kat is nog altijd niet terug, ik heb veelal pijn en de wereld is stom. Doe mij nu maar verse bavy, dan is er in elk geval weer iets leuks. Bah. Wat kan een mens zich naar voelen om dingen zeg. ;(

SC, dat klinkt niet lekker, ik hoop dat je je snel beter voelt! :*

En welkom terug, Frummeltje. :P Ben je al gewend aan het nieuwe huis?
Wat rot van je kat ;( ik hoop zo voor je dat ie dadelijk ineens voor de deur staat!
Ik gun je ook een baby O+
pi_173702071
SC wat naar dat je zoveel last hebt.
Wel yay voor je knipper!

Ahh Nanuke wat rot van je kat
;(
pi_173702130
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 20:09 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ja zeker, ik lig al twee weken op bed en vandaag een extra naar gevoel erbij.
Gebeld naar de vk en ik moest gelijk door naar het ziekenhuis, maar gelukkig is alles goed.

Maar ik lig inmiddels weer plat, dus waar nu de pijn vandaan komt :{
Extreem misselijk, buikkrampen en hoge brandende rugpijn.
Ah wat naar -O- hopelijk knap je gauw weer wat op.

Nanuke, bah ik moet er niet aan denken dat een van onze katten weg zou zijn. Snap heel goed dat je je daar rot over voelt ;( die stomme beesten betekenen toch stiekem best veel.
pi_173702334
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:05 schreef Nanuke het volgende:
Onze ene kat is nog altijd niet terug, ik heb veelal pijn en de wereld is stom. Doe mij nu maar verse bavy, dan is er in elk geval weer iets leuks. Bah. Wat kan een mens zich naar voelen om dingen zeg. ;(

SC, dat klinkt niet lekker, ik hoop dat je je snel beter voelt! :*

En welkom terug, Frummeltje. :P Ben je al gewend aan het nieuwe huis?
Bleh! Katten zijn gek, we hebben ooit eens gehad dat de kat van mijn ouders 3 dagen van huis was, ineens stond ie voor de deur. En laatst 1 van onze eigen katten. Hopelijk even op avontuur
♥ J & S
pi_173702359
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
pi_173702403
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Wat verdrietig, sterkte :*
clone - kloon - ke kapa
pi_173702410
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 21:15 schreef VitaBella het volgende:

[..]

Ah wat naar -O- hopelijk knap je gauw weer wat op.

Nanuke, bah ik moet er niet aan denken dat een van onze katten weg zou zijn. Snap heel goed dat je je daar rot over voelt ;( die stomme beesten betekenen toch stiekem best veel.
Haha, mooi gezegd.
Onze hond vecht nog wel eens met andere honden (hij aan de lijn, andere los) en dan ben ik zo boos op hem, maar aan de andere kant vind ik hem dan ook ontzettend zielig :')
pi_173702418
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Ach, wat verdrietig ;( veel sterkte!
pi_173702440
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Wat rot zeg. Sterkte :*
pi_173702662
Wat fijn van de knipper SC! O+ Verder klinkt het wel heel naar, heb je vaker dit soort klachten gehad?

quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 19:48 schreef Frummeltje86 het volgende:
Ehm, ik schaam me even diep, want ik heb serieus echt al maanden niks van me laten horen :@ Ik lees wel regelmatig mee, maar raak simpelweg niet aangehaakt. Niet aan jullie te wijten hoor, ik heb gewoon mega drukke maanden achter de rug ;) Huis verkocht, nog even verhuisd met 32 weken zwangerschap... Inmiddels ben ik vandaag op de kop af alweer 37 weken zwanger van ons kleine mannetje! O+ Hopelijk lukt het me om de komende tijd weer wat aan te haken.
Respect, nog even verhuizen met die termijn! Gaat alles goed verder? 37 weken alweer :o, hopelijk kun je nog even genieten van een paar weekjes rust!

BN, sterkte!
pi_173703154
Thanks allemaal. Maar t is m'n eigen schuld. Het liep hier in huis al even niet zo lekker (ze ligt niet zo makkelijk bij de andere katten en als t weer dan omslaat is t altijd even weer onrustig onderling), en heb haar zelf naar buiten gelaten. Dusja. Normaal komt ze echter altijd wel terug om te eten (we voeren vaste tijden), maar nu dus al sinds woensdag niet. Man vermoed dat iemand dr meegenomen heeft, omdat ze altijd naar iedereen toekomt en zo. Ik kan me dat echter niet goed voorstellen, want wie doet dat nou? Nouja. Hopen dat ze komende week toch nog weer aankomt. Ondanks dat ze heel vervelend kan zijn, is t niet compleet zonder haar.

BN99, wat verdrietig. ;( :*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_173704860
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Oh nee -O- wat ontzettend rot. :*
pi_173704915
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 21:24 schreef LeSage het volgende:

[..]

Haha, mooi gezegd.
Onze hond vecht nog wel eens met andere honden (hij aan de lijn, andere los) en dan ben ik zo boos op hem, maar aan de andere kant vind ik hem dan ook ontzettend zielig :')
Zelfde gevoel hier als ik 's ochtends weer eens net niet in een haarbal of kotsje sta :') maar als ze dan weer naar je toe komen om te kroelen O+ All is forgotten :')
pi_173705239
SC een knipper! Tof!!!! Gefeliciteerd! O+

BN wat ontzettend naar! :'( Kun je snel bij de verloskundige terecht? Sterkte :*

Nanuke, een vermissing van een van mijn katten is altijd een van m'n grootste angsten omtrent die domme beesten. Ik hoop dat ze snel haar weg terug vindt :*

Frummel, lekker cocoonen in je nieuwe huis!!
Dit, dat, alles.
pi_173705822
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Oh, nee! :'( Was het vers bloed?
pi_173707079
BN99, wat vervelend :'(
Heel veel sterkte.

Nanuke, ik hoop op een snelle hereniging met de kat! Die van ons is ook al twee keer weggelopen dit jaar (en daarvoor nooit in zijn 8-jarige leven). Eerste keer was hij drie weken weg, daarna een weekje. Beide keren hadden mensen de dierenambulance gebeld (hij zat heel dichtbij ons huis maar wist de weg niet terug, hij gaat normaal nooit via de voordeur naar buiten maar ontsnapte nu -waarschijnlijk beide keren- bij het buitenzetten van de vuilnis). Ik hoop dat iemand hem snel vindt!

SC, gefeliciteerd met het kloppende hartje! Ik hoop wel dat je je snel beter zal voelen, dit klinkt erg naar!
pi_173708272
BN99, Sterkte!

Malteser, hoe gaat het bij jou? Woensdag is de dag, toch?

Manoman, ik ben afgedraaid. Dreumes is erg verkouden en sliep niet lekker. Elk half uur huilen. Om half 1 maar bij ons in bed gehaald, maar dat sliep niet beter, want zijn kleine handjes frummelen de hele tijd aan me. Tijd voor een kopje koffie.
pi_173708313
BN99 veel sterkte!

SC - wat fijn een knipper!

Ik heb vanmiddag de termijnecho. Dan weten we of m'n UD in maart of april gaat liggen! En ik krijg het formulier voor de NIPT mee, dus die ook even laten afnemen deze week.
pi_173708363
Wat spannend DonnaRush! Veel plezier en succes!
Dit, dat, alles.
pi_173708598
SC fijn dat je een kloppend hartje hebt gezien. Hopelijk gaan alle klachten snel weg.

BN99, heel veel sterkte.

Frummeltje fijn om te lezen dat het goed gaat, helemaal geīnstalleerd in het nieuwe huis?

Jagärtrut pittig zo'n nacht, jammer is dat, dat als ze ziek zijn ze vaak minder goed slapen. Hier ook een verkouden dreumes en peuter, ik weet een klein beetje hoe je je voelt.

Donnarush spannend termijn echo, ben benieuwd welke maand het wordt.
pi_173708669
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 09:31 schreef DonnaRush het volgende:
BN99 veel sterkte!

SC - wat fijn een knipper!

Ik heb vanmiddag de termijnecho. Dan weten we of m'n UD in maart of april gaat liggen! En ik krijg het formulier voor de NIPT mee, dus die ook even laten afnemen deze week.
Ah spannend! Veel plezier vanmiddag!
pi_173708687
Ik had vanmorgen mijn eerste ochtendmisselijkheid ;( had nog wel zo gehoopt dat het weg zou blijven haha.
pi_173708720
Ben benieuwd Donna. Misschien delen we straks wel UD :)
pi_173708760
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 09:56 schreef Mabawa. het volgende:
Ben benieuwd Donna. Misschien delen we straks wel UD :)
Mijn eigen berekening is 30 maart, dus het zou zomaar kunnen dat we de UD gaan delen! *O*

De laatste echo met 9+3 gaf als meting een UD op 1 april aan. Stiekem hoop ik wel eind maart. Terwijl die 1-2 dagen geen zak uit maakt natuurlijk. Bevallen doe ik toch wss in april. En wss ook op m'n vriend z'n verjaardag haha. :')
pi_173708794
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 20:32 schreef Waterdruppel het volgende:
Rena hoe gaat het met jouw? Al een beetje gewend aan het dieet? Mag je het eerst met een dieet proberen of heb je al insuline gekregen?
Lief dat je het vraagt :) Ja, het gaat wel goed, tot noch toe lijkt het goed te gaan met mijn aangepaste eten en mezelf prikken, mijn waarden blijven onder de 7,3 en volgens mij zolang ik daaronder blijf hoef ik geen insuline te krijgen! Moet de 25e terug naar de diëtiste :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_173708810
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 21:22 schreef BN99 het volgende:
Bij mij is het vanavond helaas mis gegaan.
Veel bloed en stolsels verloren.
Ik ga ervan uit dat dit beide vruchtjes waren.
Oh nee, wat erg ;( Veel sterkte! :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_173710111
BN99, wat erg, veel sterkte.

SC een knipper! *O* Maar wat rot van de pijn joh. Ze weten niet waar het vandaan komt? Kan het niet je maag zijn?

Nanuke, wat rot van je kat. :o Hopelijk komt ie toch snel weer terug en is er niks aan de hand.

Donna, veel plezier bij de termijn echo!

Jagar, hielp de koffie? Klinkt als een echt rotnacht idd, sterkte.
pi_173710133
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 11:50 schreef LuDann het volgende:

SC een knipper! *O* Maar wat rot van de pijn joh. Ze weten niet waar het vandaan komt? Kan het niet je maag zijn?

Of darmen? Voor m'n gevoel knal ik zo nu en dan echt uit elkaar van de pijn omdat ik dan weer verstopt zit. Kan zelfs wel zijn een uur nadat ik gepoept hebt. Er komt gewoon niet voldoende uit om weer leeg te raken en als er dan iets van ruimte is gaan m'n darmen meteen weer aan de slag. Echt vreselijke buikpijn heb ik er soms van.
Vond dat in het begin ook heel lastig te scheiden en werd er heel onzeker van.
Misschien is het dit totaal niet, maar het kan wel echt enorm veel pijn doen.
pi_173710218
Wij waren gisteren in een tropisch zwembad met peuter en mijn man en ik hebben dan de uitstekende regel dat hij zich met peuter vermaakt terwijl ik me van wat glijbanen afstort. :7

Sta ik in de rij te wachten, stoot een vrouw me aan en zegt met een blik op mijn buik 'deze is wel heel steil hoor'. Ik ken deze glijbaan, en er stond een bord bij met verboden van 0-6 jaar, maar niks over zwangeren. Ik zeg iets van 'bedankt, maar ik maak me geen zorgen'. Prima verder, maar ze gaat vervolgens dus met haar kind van nog geen jaar van diezelfde glijbaan. Grappig wel, dat zou ik dus nooit doen, en wat ik deed zou zij kennelijk dus nooit doen. :P

En ik had vanochtend echt een fijne droom zeg. Ik droomde dat ik in het ziekenhuis was met allemaal andere zwangeren in een wachtruimte. We moesten wachten op een bed. Ik stond in de rij en toen moest ik opeens persen en was mijn baby opeens daar. Ik riep 'zo, dat was makkelijk!' :+ Dat was met 37 weken en de baby was 3400 gram. Ik dacht toen, 'wat een verschil kan die 500 gram maken zeg' omdat mijn dochter met 3950 gram er niet uitkwam. En toen mochten we gewoon meteen naar huis want alles was goed met de baby en ik had geen KS gehad. O+

Ik ben wel bezig met dat wel/geen KS geloof ik. :')
pi_173710235
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 11:53 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Of darmen? Voor m'n gevoel knal ik zo nu en dan echt uit elkaar van de pijn omdat ik dan weer verstopt zit. Kan zelfs wel zijn een uur nadat ik gepoept hebt. Er komt gewoon niet voldoende uit om weer leeg te raken en als er dan iets van ruimte is gaan m'n darmen meteen weer aan de slag. Echt vreselijke buikpijn heb ik er soms van.
Vond dat in het begin ook heel lastig te scheiden en werd er heel onzeker van.
Misschien is het dit totaal niet, maar het kan wel echt enorm veel pijn doen.
Darmen kan ook ja, heb ik ook veel last van gehad in het begin. Maar omdat ze schreef over brandende hoge rugpijn, ik heb dat ook weleens gehad bij erge maagpijn.
  maandag 11 september 2017 @ 12:09:59 #90
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173710352
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 12:00 schreef LuDann het volgende:

[..]

Darmen kan ook ja, heb ik ook veel last van gehad in het begin. Maar omdat ze schreef over brandende hoge rugpijn, ik heb dat ook weleens gehad bij erge maagpijn.
Ik heb vooral krampen onderin mijn buik, als een aanhoudende ovulatiepijn.
Twijfel wel om een afspraak te maken bij de huisarts, wat is er nou te doen aan rugpijn?

Maar ik zit pas in week 7 en kan al niet meer goed zitten, fietsen of lang lopen... dat valt wel een beetje tegen (vooral omdat ik de pijn totaal niet herken).
pi_173710390
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 12:09 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ik heb vooral krampen onderin mijn buik, als een aanhoudende ovulatiepijn.
Twijfel wel om een afspraak te maken bij de huisarts, wat is er nou te doen aan rugpijn?

Maar ik zit pas in week 7 en kan al niet meer goed zitten, fietsen of lang lopen... dat valt wel een beetje tegen (vooral omdat ik de pijn totaal niet herken).
Misschien massage of fysio? Bepaalde vormen van Ischias (schrijf ik dat goed?) kan je ook in je rug krijgen toch?
Ik heb al vanaf het begin veel pijn in m'n bil. Moet ook naar de fysio als het erger wordt. Kan ook ischias worden/zijn.
  maandag 11 september 2017 @ 12:13:06 #92
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173710392
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 11:59 schreef LuDann het volgende:

Ik ben wel bezig met dat wel/geen KS geloof ik. :')
Een keizersnede lijkt me zo eng ;(
Sowieso ziekenhuizen zijn eng.

Ik ga gewoon weer lekker thuisbevallen zonder hechting of knip hoor :P

quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 12:13 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Misschien massage of fysio? Bepaalde vormen van Ischias (schrijf ik dat goed?) kan je ook in je rug krijgen toch?
Ik heb al vanaf het begin veel pijn in m'n bil. Moet ook naar de fysio als het erger wordt. Kan ook ischias worden/zijn.
Ik zal er eens naar kijken.

In het ziekenhuis gister zaten ze me al bang te maken met een longembolie.
Ik ben ook lekker benauwd namelijk.
pi_173710558
Hmm, dat klinkt wel angstaanjagend SC. Ik zou toch even naar de huisarts gaan denk ik. Of de verloskundige?

Ik zou ook dolgraag lekker thuis willen bevallen, maar volgende de gyn is de kans dat ik gewoon vaginaal zal kunnen bevallen maar 55%. Ik vind dat nogal weinig en als de kans op een spoed KS zo groot is dan overweeg ik om dan maar een geplande KS te doen. Dan hoef ik niet eerst nog door een halve bevalling heen en kunnen we alles plannen met opvang dochter en werk man enzo.
  maandag 11 september 2017 @ 12:30:37 #94
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_173710620
Bn99, sterkte! 😔

Nanuke, wat rot van je kat, ik hoop dat hij snel thuis is! 😐

Vanmorgen urine na laten kijken i.v.m. harde buiken, geen infectie gevonden. Vk vond de harde buiken niet zorgwekkend, dus dat geloven we dan maar. Waarschijnlijk doe ik dus toch te veel. Baby ligt al goed met zijn hoofdje in het bekken.
Tijdens het voelen naar positie e.d . keek ze erg serieus en vroeg of ik al een groeiecho had gehad. Heb ik niet en ze zei dat de gynaecoloog dat dan waarschijnlijk wel zou doen. Stomme is dat ik dus niet heb gevraagd waarom ze dat vroeg :@ Dus nu zit ik me af te vragen of ze een grote of juist kleine baby gevoeld heeft

[ Bericht 0% gewijzigd door LadyS op 11-09-2017 12:35:46 ]
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_173710635
Darmen en zwangerschap :N dat blijft gewoon een dingetje.

Jagar, zulke nachten vind ik wel het heftigste aan een tweede zwangerschap.

Ik keek 'mijn man is klusser' terug en moest mijn tranen inhouden :') hormonen... :{

Lu, kan me voorstellen dat het je bezighoudt. Ik verbaas me erover dat ik zelf eigenlijk best zin heb in de bevalling :+ nou ja, voornamelijk dat ik dit wachten zo saai vind en super veel zin heb in het baby'tje.

Vanmorgen bij de vk geweest en weer goedgekeurd. Het is deze keer wel heel erg routine steeds. Afspraak voor volgende week staat weer, dan ben in alweer over de 40 weken heen :o
pi_173710654
_O- daar heb je weinig aan, LadyS. Misschien even telefonisch spreekuur bellen en het navragen? :)
  maandag 11 september 2017 @ 12:36:16 #97
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_173710690
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 12:26 schreef LuDann het volgende:
Hmm, dat klinkt wel angstaanjagend SC. Ik zou toch even naar de huisarts gaan denk ik. Of de verloskundige?

Ik zou ook dolgraag lekker thuis willen bevallen, maar volgende de gyn is de kans dat ik gewoon vaginaal zal kunnen bevallen maar 55%. Ik vind dat nogal weinig en als de kans op een spoed KS zo groot is dan overweeg ik om dan maar een geplande KS te doen. Dan hoef ik niet eerst nog door een halve bevalling heen en kunnen we alles plannen met opvang dochter en werk man enzo.
Mijn nichtje vond het juist heel fijn vertelde ze, een geplande ks ipv vaginaal bevallen. Ze vond het prettig om van te voren te weten wanneer en hoe laat het kindje zou komen.

Ze heeft hier zonder medische noodzaak voor gekozen, ik wist niet eens dat dat kon.
pi_173711158
DonnaRush, succes vanmiddag!

LuDann, die glijbaanmevrouw :X.

LeSage weer goedgekeurd, fijn.

SacreC, ik zou toch even de huisarts bellen. Of een fysiotherapeut. Ik kom in het normale leven mijn weken al niet door zonder fysio maar in zwangere staat heb ik het nog veel harder nodig. Misschien kunnen ze wat masseren of hebben ze goede tips.
Ik had bij Twix een geplande sectio en het was werkelijk prachtig! Niet eng, niet naar maar heel mooi. Een sectio kan dus ook heel fijn en goed gaan.

quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 09:27 schreef Jagärtrut het volgende:
BN99, Sterkte!

Malteser, hoe gaat het bij jou? Woensdag is de dag, toch?

Manoman, ik ben afgedraaid. Dreumes is erg verkouden en sliep niet lekker. Elk half uur huilen. Om half 1 maar bij ons in bed gehaald, maar dat sliep niet beter, want zijn kleine handjes frummelen de hele tijd aan me. Tijd voor een kopje koffie.
Het gaat niet goed maar woensdag is de echo. We zullen zien.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sterkte voor jou vandaag! Smaakt koffie nog? Dat is een van de dingen die mij niet meer smaakt als ik zwanger ben.
pi_173711165
Kan dat zonder medische noodzaak ja? Dat lijkt me nogal een uitzondering dan, ik geloof niet dat de meeste gyns dat zomaar als keuze aanbieden.

LadyS, ik zou ook even bellen, anders blijft dat door je hoofd spoken lijkt me.

LeSage weer goedgekeurd. *O* En fijn toch, dat je uitkijkt naar de bevalling. :Y
  maandag 11 september 2017 @ 13:11:23 #100
409579 LuDann
All the way
pi_173711200
Wat vervelend dat het niet goed gaat Malteser. Van je spoiler zou ik ook niet vrolijk worden. Een beetje inlevingsvermogen is wel zo fijn natuurlijk, helemaal in jouw situatie...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')