FOK!forum / Sport / [Bodybuilding] #525 op naar bulking season
ZuidGrenszaterdag 9 september 2017 @ 17:54
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op ťťn van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriŽnteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieŽn over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn ťťn van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseÔne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er nŠ die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend ťn hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen ťn de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 ŗ 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variŽren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: SteroÔden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

OfficiŽle site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2015
1. Phil Heath [ 8895-phil-heath-51_final.jpg

2. Dexter Jackson
1874-dexter-jackson-31_final.jpg

3. Shawn Rhoden
2931-shawn-rhoden-43_final.jpg

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

m7.jpg

m8.jpg

SPOILER: FOK! Powerlifting doelen 31-12-2016
Artoo
Squat: 125
Bench: 65
Deadlift: 150

PluisigNijntje
Squat 90kg 5x5 (nu krap aan 70)
DL 120 1x5 (denk dat dit erg ambitieus is, nu 75, erg sneu I know)
OHP 45 kg 5x5 (nu 30)
Bench: vind ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend
C&J: 60kg
Snatch: 50kg

Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120

VASND

SQ 140
BP 85
DL 200

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow).

08-07-2016: Foto's Mr Olympia hersteld en geŁpdate naar 2015, foto's Arnold Schwarzenegger hersteld. Doelen-spoiler hersteld. Versiebeheer en doelen-spoilers omgewisseld (Eleiko).
Faeroerzaterdag 9 september 2017 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:53 schreef ZuidGrens het volgende:
heb je moeite met vreten?
Ja, vooral omdat ik het niet teveel wil spreiden qua carb timing. Gelukkig binnenkort een mini-cut. _O-
ZuidGrenszaterdag 9 september 2017 @ 18:53
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:39 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ja, vooral omdat ik het niet teveel wil spreiden qua carb timing. Gelukkig binnenkort een mini-cut. _O-
Heb je een blender? Kan je veel kcals op een snelle en (als je wil) gezonde manier mee naar binnen krijgen. Werkt voor mij iig
Hamzoefzaterdag 9 september 2017 @ 18:54
Per ongeluk op dit topic geklikt.

Carb timing. :') Please____
Faeroerzaterdag 9 september 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:54 schreef Hamzoef het volgende:
Per ongeluk op dit topic geklikt.

Carb timing. :') Please____
Als jij 700 gram carbs in zoveel mogelijke maaltijden wilt delen ga je gang, maar dan niet huilen als jouw alvleesklier je de middelvinger gaat geven.
ZuidGrenszaterdag 9 september 2017 @ 19:07
Is 700 gram carbs niet wat veel? Wat is je onderhoud?
Faeroerzaterdag 9 september 2017 @ 19:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:07 schreef ZuidGrens het volgende:
Is 700 gram carbs niet wat veel? Wat is je onderhoud?
~5.300 kcals op dit moment
Hamzoefzaterdag 9 september 2017 @ 19:12
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:08 schreef Faeroer het volgende:

[..]

~5.300 kcals op dit moment
Onderhoud? Bedoel je niet bulk?
Faeroerzaterdag 9 september 2017 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:12 schreef Hamzoef het volgende:

Bedoel je niet bulk?
Nee, blijf stabiel op 5.300
Hamzoefzaterdag 9 september 2017 @ 19:17
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:14 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Nee, blijf stabiel op 5.300
Stats?
Snakeyzaterdag 9 september 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:53 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Hoe lang duurde deze training?

en @ Faeroer, heb je moeite met vreten?
Ik poste in een gesloten topic zie ik net. :P

Ongeveer een 1:15 doe ik daarover.
Faeroerzaterdag 9 september 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:17 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Stats?
5kg DB front raise
ZuidGrenszaterdag 9 september 2017 @ 19:52
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:27 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik poste in een gesloten topic zie ik net. :P

Ongeveer een 1:15 doe ik daarover.
Ja, snapte ook geen reet van wat er gebeurde.

Maar dat is op zich wel een prima tijd. Al zou ik er waarschijnlijk langer over doen :D Heb nogal de neiging om lang te rusten en om me heen te staren. Ziet er wel uit als een harde workout.

Ben ik trouwens de enige die regelmatig de tel kwijt raakt mbt het aantal reps? Soms heb ik al moeite met de setjes, maar ik heb ook de neiging om een herhaling als twee te tellen :') Facking triest, ben verder niet gehandicapt of zo maar het is soms wel storend.
ZuidGrenszaterdag 9 september 2017 @ 19:53
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:08 schreef Faeroer het volgende:

[..]

~5.300 kcals op dit moment
Dan snap ik wel dat je moeite hebt met eten. Niet lullig bedoeld, maar ben je een Łberecto van 2.12 meter?
Questularzondag 10 september 2017 @ 07:40
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:27 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik poste in een gesloten topic zie ik net. :P

Ongeveer een 1:15 doe ik daarover.
Om terug te komen over je vraag of ik een bb of pl schema wil: dat maakt me niks uit ik wil me gewoon eens inlezen en kijken wat me aanstaat.
Eleikozondag 10 september 2017 @ 08:24
https://www.ad.nl/buitenl(...)rorbotsing~a1f98c7b/
broodnodig.brood.nodig.zondag 10 september 2017 @ 22:34
Hoe doen jullie het eigenlijk met kleding.. en dan met name bijv. overhemden?
Ik beschouw mijzelf alles behalve groot/breed.. maar ik zit (vooral met dicht te knopen kleding) wel +/- 2 maten "groter" dan de maat die bij mijn lengte past - met als gevolg dat je veel te lange mouwen en te lang overhemd hebt. Dat heeft dan vooral te maken met de breedte bij de schouders. Alle kleding lijkt echt puur gebaseerd op een ongetrainde man met smalle schouders :{

Goede winkel, bepaalde merken.. of alles op maat laten maken (en zo ja, waar)?
Snakeymaandag 11 september 2017 @ 09:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:52 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ja, snapte ook geen reet van wat er gebeurde.

Maar dat is op zich wel een prima tijd. Al zou ik er waarschijnlijk langer over doen :D Heb nogal de neiging om lang te rusten en om me heen te staren. Ziet er wel uit als een harde workout.

Ben ik trouwens de enige die regelmatig de tel kwijt raakt mbt het aantal reps? Soms heb ik al moeite met de setjes, maar ik heb ook de neiging om een herhaling als twee te tellen :') Facking triest, ben verder niet gehandicapt of zo maar het is soms wel storend.
Bench press kost het meeste tijd, en dan vooral door rusttijden tussen de zwaardere benches door. Ik had mezelf een soort van aangeleerd om tijdens de warm up setjes al langere rusttijden te hebben todat ik me bedacht dat dat niet nodig is.

Ook al ben in om 7 in de gym ben ik gelimiteerd in mn tijd omdat ik iets na 9 uur mn dochter naar de opvang breng. Dus ik heb op zich wel de tijd maar kan niet te lang blijven hangen. Het assist werk kan ik vrij snel doen, triceps en facepulls superset ik bv, en je hebt bij assist niet veel tijd nodig om te rusten. Vlak erna ben ik dan wel even gaar maar dat is met 20 minuten weg.
Rauw.maandag 11 september 2017 @ 10:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:52 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ben ik trouwens de enige die regelmatig de tel kwijt raakt mbt het aantal reps? Soms heb ik al moeite met de setjes, maar ik heb ook de neiging om een herhaling als twee te tellen :') Facking triest, ben verder niet gehandicapt of zo maar het is soms wel storend.
Nee, altijd. Ik turf sets ook af op m'n whiteboard :')
Cue_maandag 11 september 2017 @ 10:11
Soms lukt het me al niet om normaal tot 4 of 5 te tellen. Voel je je soms echt een mongool :')
Lamabalmaandag 11 september 2017 @ 10:48
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 10:02 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Nee, altijd. Ik turf sets ook af op m'n whiteboard :')
Ik heb daarom altijd een spotter bij me. Die telt voor me :')
Snakeymaandag 11 september 2017 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 07:40 schreef Questular het volgende:

[..]

Om terug te komen over je vraag of ik een bb of pl schema wil: dat maakt me niks uit ik wil me gewoon eens inlezen en kijken wat me aanstaat.
Dit is een redelijk stukje over PL.

http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt4.htm

En hier vind je een shit load aan PL workouts.

http://muscleandbrawn.com(...)rkouts-and-routines/

[ Bericht 9% gewijzigd door Snakey op 11-09-2017 12:19:39 ]
Snakeymaandag 11 september 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:52 schreef ZuidGrens het volgende:

Ben ik trouwens de enige die regelmatig de tel kwijt raakt mbt het aantal reps? Soms heb ik al moeite met de setjes, maar ik heb ook de neiging om een herhaling als twee te tellen :') Facking triest, ben verder niet gehandicapt of zo maar het is soms wel storend.
Eh nee, wel sets soms. Vooral DL sets als ik 8 x 3 x 150 doe bv. Dan zet ik stippen op de kolom bij het platform. :P

mvk9bn.jpg
Artoomaandag 11 september 2017 @ 13:23
Alles boven de 5 is een probleem :+ In mijn gym hebben we een telraam :D Sets houd ik daar bij, reps moet ik maar gewoon trachten bij te houden.
Faeroermaandag 11 september 2017 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:53 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Dan snap ik wel dat je moeite hebt met eten. Niet lullig bedoeld, maar ben je een Łberecto van 2.12 meter?
Nah, 1 meter 93 dus zoveel is het nou ook weer niet maar ik wil liever niet te vaak insuline pieken in m'n lichaam hebben dus de maaltijden zijn minder frequent maar per maaltijd wat groter dan bij zeg 6-8 maaltijden/dag. Kan men lacherig over doen, maar ik train er fijner mee.

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 07:40 schreef Questular het volgende:

[..]

Om terug te komen over je vraag of ik een bb of pl schema wil: dat maakt me niks uit ik wil me gewoon eens inlezen en kijken wat me aanstaat.
Ik doe nu zelf push/pull/legs/rust/upper/lower/rust. 2x frequentie, waarvan upper en lower 90% pompwerk is en push/pull/legs kracht+beetje volume is. Dat laatste neemt in intensiteit toe in blocks van 6 weken, dan een week rust, en dan een 1RM.

Eerste PPL week is bijvoorbeeld:

SPOILER
Push:
Smith Incline Press 4x10 (2 min rest)
Decline Press 1x15/12/10/8/6/15
Shoulder Press 3x10-12, 1x20
EZ Skullcrusher 3x8-10
SS Tricep Rope/DB Extention 3x10-12
SS DB Lateral Raise 3x12-15

Pull:
Deadlift/Rack Pulls 4x10 (2 min rest)
Pulldown/High Row 1x15/12/10/8/15
BB Seal Row 3x5-8
1H DB Row/1H machine row 3x10-12, 1x20
SS Incline Bicep Curl 3x10-12
SS Face Pulls 3x12-15
DB Rear Delt Destroyer 1x60/30 50%/10 25%/10 0%

Legs:
Back Squat 4x10 (2 min rest)
Glute Ham Raise 3x6-8, 1x12
Leg Press (feet low, V shape, push outwards) 1x15/12/10/8/6/15
Smith Squat/V-Squat (upright, 1.5 reps) 3x10-12
SS Leg Extension 3x15-20
SS Leg Curl 3x12-15
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 22:34 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:
Hoe doen jullie het eigenlijk met kleding.. en dan met name bijv. overhemden?
Ik beschouw mijzelf alles behalve groot/breed.. maar ik zit (vooral met dicht te knopen kleding) wel +/- 2 maten "groter" dan de maat die bij mijn lengte past - met als gevolg dat je veel te lange mouwen en te lang overhemd hebt. Dat heeft dan vooral te maken met de breedte bij de schouders. Alle kleding lijkt echt puur gebaseerd op een ongetrainde man met smalle schouders :{

Goede winkel, bepaalde merken.. of alles op maat laten maken (en zo ja, waar)?
Overhemden en pantalons/jasjes voor het werk altijd op maat. Je kan voor niet zo heel veel geld bij suit supply terecht, als je geen goede zaken in de buurt hebt. Zal er iig beter uitzien dan confectiematen bij iemand die traint. Zeker qua schouders en quads. Er zijn natuurlijk ook wel broeken met veel stretch erin waar je wel mee kan wegkomen, maar die moet je ook maar net tegenkomen. Heb zelf een broek die met elke maat mee lijkt te gaan, maar de rest niet zo. :D
Dizornmaandag 11 september 2017 @ 14:59
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 14:00 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Nah, 1 meter 93 dus zoveel is het nou ook weer niet maar ik wil liever niet te vaak insuline pieken in m'n lichaam hebben dus de maaltijden zijn minder frequent maar per maaltijd wat groter dan bij zeg 6-8 maaltijden/dag. Kan men lacherig over doen, maar ik train er fijner mee.
Niet elke maaltijd lokt een insuline piek uit, met name afhankelijk wat je in je mik stouwt en in welke hoeveelheden. Misschien is je gevoel dan ook niet gebaseerd op een insuline piek.

Maar, als je je er fijner bij voelt moet je het vooral doen hoor, niet als kritiek bedoeld. ^O^
ZetaOSdinsdag 12 september 2017 @ 05:35
a0585d904f7d05942381e6f11dea771a.jpg

Koning: dit gaat alle verbeelding te boven
PHILIPSBURG - Koning Willem-Alexander is geschokt door wat hij in de gym heeft gezien. „Ik denk dat wat wij hier hebben aangetroffen, dat gaat alle verbeelding te boven. Overal waar je kijkt zie je potjes creatine/whey consentraat omgevallen op de grond liggen, gewichten liggen door elkaar heen van hun plek”, zegt hij tegen De Telegraf.

Tegelijkertijd zie je ook mensen de schouders eronder zetten. Maar ja, waar begin je op zo’n moment?! Juist! Squats! "Ik heb een hoop gezien in mijn leven,
15 sets met 200 kilo dit had ik nog nooit gezien.”

Maar alles is hier even onvoorstelbaar”, vervolgt de koning. „De opbouwfase kan nog lang duren. Maar dat is altijd zo als je spieren gaat kweken .
Maar het geloof is er dat Sint-Maarten er uiteindelijk bovenop gaat komen.”

Ook minister Plasterk is erg onder de indruk. „Ik heb een paar keer vandaag gehoord dat mensen het een oorlogsgebied noemen. Dat snap ik wel. Mensen kijken geschokt voor zich uit en roepen One more Rep!.
513tjQNeOXL._CR84,0,331,331_UX128.jpg
De gevolgen zijn echt verschrikkelijk.” Enorme spierkramen in toch al een verwoeste gym.

„Het was al een Sportschool van grote verschillen tussen rijk en arm en die verschillen worden door deze storm allen maar groter. De goedgebouwde schouders van de rijken staan nog en bij de armen zijn alle gains weg.”
Rauw.dinsdag 12 september 2017 @ 07:38
Genoeg zware dingen rond te tillen daar.
ZetaOSwoensdag 13 september 2017 @ 01:56
Koning rondt bezoek aan getroffen Gyms af.

2c4296e83a405a665c0759268bd6076e.jpg

WILLEMSTAD - Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk hebben hun bezoek aan Gym-Maarten, Saba-les en Sinterklaas afgerond. Ze bezochten dinsdag de kleine Saba ochtend- les, waar de orkaan Irma ook huishield maar de schade niet zo ernstig was als op de gym.

Na een training in een beschadigd gym zonder whey shake, begon de dag met squats in het zwaar gehavend kracht gedeelte. Koning Willem-Alexander toonde zich opnieuw onder de indruk van de PR`s, die hij een dag daarvoor al van dichtbij had gezien. Vanuit de helikopter was te zien dat voor het squatrek een groep mensen stond te wachten op een mogelijkheid zelf een PR te zetten.

Op Sabales sprak de koning met gymrats. In een korte toespraak op de gym riep hij hen op geen betterbelly banden meer te dragen. Nederland zal hen niet in de steek laten, zei Willem-Alexander.

Met een pullup schema van de kustwacht vloog het gezelschap terug naar CuraÁao. Vier volwassenen en een kind die eerder niet de gym uit wilde, zijn de gym uitgetrapt.

[ Bericht 6% gewijzigd door ZetaOS op 13-09-2017 05:25:00 ]
onlogischwoensdag 13 september 2017 @ 09:24
My Fitness Pal is trouwens echt een fijne app :)

Gebruik 'm sinds een paar weken om mijn voeding op bij te houden en het werkt voor mij zoveel beter als ik tot op de kcal nauwkeurig zie wat ik binnen krijg. Veel beter dan een samengsteld voedinsschema waar ik de kcals heb uitgerekend. Ook helpt het wel dat ik letterlijk alles afweeg momenteel. Dus ook de hoeveelheid pindakaas die op mijn boterham gaat :') :+

Meer mensen die deze app dagelijks gebruiken? :)
Cue_woensdag 13 september 2017 @ 09:29
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 09:24 schreef onlogisch het volgende:
Meer mensen die deze app dagelijks gebruiken? :)
Wel gedaan.
Totdat ik toch dagelijks ongeveer hetzelfde at / wist wat ik op een dag kon eten.
Nu gebruik ik hem enkel nog om mijn gewicht in bij te houden.
onlogischwoensdag 13 september 2017 @ 09:37
quote:
6s.gif Op woensdag 13 september 2017 09:29 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Wel gedaan.
Totdat ik toch dagelijks ongeveer hetzelfde at / wist wat ik op een dag kon eten.
Nu gebruik ik hem enkel nog om mijn gewicht in bij te houden.
Ik weet ook wel wat ik ongeveer kan eten. Maar het helpt me echt om exact binnen te krijgen wat ik nodig heb op een dag.

Ander vraagje ; iemand tips wat goed verzadigd en weinig kcal bevat? Op niet trainingsdagen eet ik 500kcal minder dan op trainingsdagen. Maar het is iedere keer een sport om niet te veel trek te hebben overdag :)
Artoowoensdag 13 september 2017 @ 09:41
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 09:37 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ik weet ook wel wat ik ongeveer kan eten. Maar het helpt me echt om exact binnen te krijgen wat ik nodig heb op een dag.

Ander vraagje ; iemand tips wat goed verzadigd en weinig kcal bevat? Op niet trainingsdagen eet ik 500kcal minder dan op trainingsdagen. Maar het is iedere keer een sport om niet te veel trek te hebben overdag :)
Volumevoer. Maaltijden met in ieder geval flink wat eiwitten en veel groenten will do the trick.
Faeroerwoensdag 13 september 2017 @ 11:24
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 09:37 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ik weet ook wel wat ik ongeveer kan eten. Maar het helpt me echt om exact binnen te krijgen wat ik nodig heb op een dag.

Ander vraagje ; iemand tips wat goed verzadigd en weinig kcal bevat? Op niet trainingsdagen eet ik 500kcal minder dan op trainingsdagen. Maar het is iedere keer een sport om niet te veel trek te hebben overdag :)
Broccoli, gewoon kaolo grote kopen en die opeten als je honger hebt. Dan heb je geen honger meer.
Questularwoensdag 13 september 2017 @ 11:41
Naar het werk neem ik overnight oats mee als ontbijt, een kip met sla, eiwit shake, banaan en wat ongezouten nootjes. Zo krijg ik binnen wat ik binnen moet krijgen zonder echt veel honger te hebben gedurende de dag. Pak ik bv brood mee ipv de oats en kip dan merk ik dat ik veel meer met een honger gevoel rondloop.
Lamabalwoensdag 13 september 2017 @ 13:39
Tering, de halve dag al last van die spiertrekkingen in mijn biceps. Daar kun je echt gek van worden. Iemand die weet hoe je dit iets kan minderen? Glucose helpt niet en ik slik al magnesium tabletten
Faeroerwoensdag 13 september 2017 @ 13:47
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:39 schreef Lamabal het volgende:
Tering, de halve dag al last van die spiertrekkingen in mijn biceps. Daar kun je echt gek van worden. Iemand die weet hoe je dit iets kan minderen? Glucose helpt niet en ik slik al magnesium tabletten
Misschien helpt kalium, zit dacht ik in bananen.
Lamabalwoensdag 13 september 2017 @ 20:29
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:47 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Misschien helpt kalium, zit dacht ik in bananen.
Het hielp een beetje, of het is iets mentaal, maar het is iets minder geworden ;)
Rauw.donderdag 14 september 2017 @ 08:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 13:39 schreef Lamabal het volgende:
Tering, de halve dag al last van die spiertrekkingen in mijn biceps. Daar kun je echt gek van worden. Iemand die weet hoe je dit iets kan minderen? Glucose helpt niet en ik slik al magnesium tabletten
Genoeg water drinken.

(En bananen eten inderdaad)
Rauw.donderdag 14 september 2017 @ 08:59
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 11:41 schreef Questular het volgende:
Naar het werk neem ik overnight oats mee als ontbijt, een kip met sla, eiwit shake, banaan en wat ongezouten nootjes. Zo krijg ik binnen wat ik binnen moet krijgen zonder echt veel honger te hebben gedurende de dag. Pak ik bv brood mee ipv de oats en kip dan merk ik dat ik veel meer met een honger gevoel rondloop.
Dit heb ik ook, ik kan de hele dag brood blijven eten want ik raak er niet vol van.
Eiwitrijk voedsel werkt veel beter voor mij.
warp995donderdag 14 september 2017 @ 11:09
Ik ben nu onlangs begonnen met krachttrainingen in de sportschool. Wat ik nu sommige mensen zie doen is in hun eerste set de gewichten hoger te zetten en in de sets erna lager omdat ze dan moeier worden. Ik heb ook de neiging om dit te doen, maar je kan ze beter toch op hetzelfde gewicht laten staan?

En als je ze op een gewicht zet, moet je het dan makkelijk aankunnen of soms dat als je een set van 10 doet op het laatst de 10 net niet haalt? Ik merk ook dat ik nu nog bij sommige een beetje tussen 2 gewichten inzit.
Dizorndonderdag 14 september 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:09 schreef warp995 het volgende:
Ik ben nu onlangs begonnen met krachttrainingen in de sportschool. Wat ik nu sommige mensen zie doen is in hun eerste set de gewichten hoger te zetten en in de sets erna lager omdat ze dan moeier worden. Ik heb ook de neiging om dit te doen, maar je kan ze beter toch op hetzelfde gewicht laten staan?

En als je ze op een gewicht zet, moet je het dan makkelijk aankunnen of soms dat als je een set van 10 doet op het laatst de 10 net niet haalt? Ik merk ook dat ik nu nog bij sommige een beetje tussen 2 gewichten inzit.
Het belangrijkste van trainen is dat je je spieren/lichaam een prikkel geeft waaraan ze zich gaan aanpassen. Er is meer dan genoeg informatie over dit soort dingen te vinden maar even heel kort door de bocht betekent het dat je spieren lang genoeg op spanning moeten staan en dat het gewicht dat je verplaatst redelijk groot moet zijn (ergens tussen de 60 en 90% van je maximum, heel breed genomen).

Betreft je tweede, wat mij betreft kan je beter het lagere gewicht pakken en zorgen dat je de beweging nauwkeurig uitvoert, eventueel maak je je reps langzamer of doe je er meer om te zorgen dat je alsnog genoeg 'prikkel' krijgt. Je hoeft zeker niet elke training 'tot failure' te gaan (slechts enkele programma's maken hier gebruik van), omdat je herstel achteraf ook wat langer is.
Faeroerdonderdag 14 september 2017 @ 12:47
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:09 schreef warp995 het volgende:
Ik ben nu onlangs begonnen met krachttrainingen in de sportschool. Wat ik nu sommige mensen zie doen is in hun eerste set de gewichten hoger te zetten en in de sets erna lager omdat ze dan moeier worden. Ik heb ook de neiging om dit te doen, maar je kan ze beter toch op hetzelfde gewicht laten staan?

En als je ze op een gewicht zet, moet je het dan makkelijk aankunnen of soms dat als je een set van 10 doet op het laatst de 10 net niet haalt? Ik merk ook dat ik nu nog bij sommige een beetje tussen 2 gewichten inzit.
Ken maar weinig mensen die 1-3 jaar trainen en volledig verzuren met 3x10.
warp995donderdag 14 september 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 11:45 schreef Dizorn het volgende:

[..]
Betreft je tweede, wat mij betreft kan je beter het lagere gewicht pakken en zorgen dat je de beweging nauwkeurig uitvoert, eventueel maak je je reps langzamer of doe je er meer om te zorgen dat je alsnog genoeg 'prikkel' krijgt. .
Thanks, dit zal ik in het achterhoofd houden bij de volgende keer, kijken hoe dat uitpakt :)
Snakeyvrijdag 15 september 2017 @ 11:17
Het viel me vanmorgen ineens op dat er een behoorlijk verschil in fysiek is tussen degenen die hun oefeningen met goede form/techniek doen, en degenen die dat niet doen.

De meesten van hen 'ken' ik al een paar jaar. Het viel me eigenlijk op omdat ik iemand eerder deze week heb geleerd hoe hij facepulls moet doen, waar hij vanmorgen een zooitje van maakte. Zo iemand waar je 1000x tegen kan zeggen dat het niet om zo zwaar mogelijk gaat maar in eerste instantie om de juiste techniek/form gaat.

Anyway, iedereen die langer in de sportschool rondhangt kent ze wel. Ze trainen al jaren maar je ziet er weinig of niets van terug in hun fysiek. Dat zette ik af tegen een paar jongens die duidelijk voor goede techniek gaan boven gewicht. Ze liften niet bijzonder zwaar, maar wat ze doen doen ze (bijna) altijd met perfecte form. En je ziet het duidelijk terug in hun fysiek.
Questularvrijdag 15 september 2017 @ 11:58
Over de juiste techniek gesproken, ik dacht dat mijn vorm bij deadliften prima was. Laatst toch nog eens wat vorm filmpjes bekeken en ik ben er achter gekomen dat ik mn glutes te weinig activeer tijdens de deadlift. Kleine aanpassing gedaan van mn startpositie en ik merk meteen dat ik nu veel beter mn glutes gebruik tijdens het liften.
Dizornvrijdag 15 september 2017 @ 12:11
Ik begin nu met deadliften met een paar setjes RDL om het gevoel van hamstrings/glutes goed te voelen.

Gister geŽxperimenteerd met hookgrip, erachter gekomen dat ik behoorlijk korte vingers heb (wist ik al) maar op zich voelde het wel meteen vťťl steviger.
spacerijenvrijdag 15 september 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 09:24 schreef onlogisch het volgende:
My Fitness Pal is trouwens echt een fijne app :)

Gebruik 'm sinds een paar weken om mijn voeding op bij te houden en het werkt voor mij zoveel beter als ik tot op de kcal nauwkeurig zie wat ik binnen krijg. Veel beter dan een samengsteld voedinsschema waar ik de kcals heb uitgerekend. Ook helpt het wel dat ik letterlijk alles afweeg momenteel. Dus ook de hoeveelheid pindakaas die op mijn boterham gaat :') :+

Meer mensen die deze app dagelijks gebruiken? :)
Ik doe hetzelfde. Elke calorie gaat in MFP en elke gram wordt afgewogen. Je moet je ocd ergens in kwijt hŤ :7
Snorrenbaardvrijdag 15 september 2017 @ 22:37
Dit weekend Mr.Olympia, Phil Heath zal hem vast winnen maar hoop dat Big Ramy z´n shit voor elkaar heeft en wat concurrentie kan tonen.
Faeroerzaterdag 16 september 2017 @ 10:56
Flinke PR op 3 rep en 1 rep 11cm blockpulls, daarna nog wat lats en rear delts gedaan maar ik kwam niet verder dan 6 setjes totaal. Beetje teveel geweest _O-
relativityzaterdag 16 september 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 12:19 schreef spacerijen het volgende:

[..]

Ik doe hetzelfde. Elke calorie gaat in MFP en elke gram wordt afgewogen. Je moet je ocd ergens in kwijt hŤ :7
Daar wordt je toch gewoon helemaal tureluurs van???

Ik eet gezond maar let totaal niet op mijn kcal inname :P
Buitendamzaterdag 16 september 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 12:01 schreef relativity het volgende:

[..]

Daar wordt je toch gewoon helemaal tureluurs van???

Ik eet gezond maar let totaal niet op mijn kcal inname :P
Als ecto is dat prioriteit #1
Eleikozaterdag 16 september 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 22:37 schreef Snorrenbaard het volgende:
Dit weekend Mr.Olympia, Phil Heath zal hem vast winnen maar hoop dat Big Ramy z´n shit voor elkaar heeft en wat concurrentie kan tonen.
Na de prejudging liggen Phil, Ramy en Bonac dicht bij elkaar.
Ik vond zelf Phil er (nog) niet geweldig uit zien.
Op bb.nl is de verwachting dat Phil morgen droger en gedefinieerder is.
En de huidige Mr. Olympia heeft vaak een streepje voor, dus ik vrees dat die arrogante kwal (mijn mening) weer gaat winnen. Ik hoop dat Bonac het wordt, ook om het signaal af te geven dat het niet alleen om massa gaat.

Ik denk:
1. Phil Heath
2. Big Ramy
3. William Bonac
4-7: Rhoden, Dexter, Winklaar, Curry.
Faeroerzaterdag 16 september 2017 @ 14:29
Big Ramy moet winnen, of desnoods iemand anders zolang het maar geen Phil Heath wordt want hij is echt een mongool eerste klas.
Eleikozondag 17 september 2017 @ 07:32
1. Phil Heath
2. Big Ramy
3. William Bonac
4. Dexter Jackson
5. Shawn Rhoden
6. Roelly Winklaar
7. Nathan de Asha
8. Brandon Curry
9. Josh Lenartowizc
10. Cedric McMillan

[ Bericht 0% gewijzigd door Eleiko op 17-09-2017 07:41:54 ]
Vinniieezondag 17 september 2017 @ 08:22
https://www.ad.nl/bizar/s(...)lterschijf~a9a2e5ed/
McNultyzondag 17 september 2017 @ 08:24
quote:
wat liep je te doen viespeuk
Vinniieezondag 17 september 2017 @ 08:27
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 08:24 schreef McNulty het volgende:

[..]

wat liep je te doen viespeuk
Ik niks, ben geen krachtpatser :s)
McNultyzondag 17 september 2017 @ 08:32
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 08:27 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Ik niks, ben geen krachtpatser :s)
oh
Faeroerzondag 17 september 2017 @ 09:11
Phil zag er echt niet beter uit _O- Corrupt zooitje daar, zeker een judge gegayd ofzo

CBJwGCw.png :')

[ Bericht 16% gewijzigd door Faeroer op 17-09-2017 14:24:01 ]
onlogischzondag 17 september 2017 @ 10:24
Goedemorgen. Zo legday op het programma, maar heb last van mijn onderrug.

Tips?
Eleikozondag 17 september 2017 @ 15:59
quote:
5s.gif Op zondag 17 september 2017 10:24 schreef onlogisch het volgende:
Goedemorgen. Zo legday op het programma, maar heb last van mijn onderrug.

Tips?
Tsja. Als je de onderrug wil ontzien worden het machines. Leg Press, Leg Curl (liggend heeft mijn voorkeur), Leg Extension, Hip Extension (lijkt gay maar is het niet). Kuiten ook zittend, vele mogelijkheden.
Faeroerzondag 17 september 2017 @ 16:39
Ook uitkijken met je rug als je leg press doet, goed die glutes in het stoeltje zetten als je wat hoger in gewicht gaat.
Snakeyzondag 17 september 2017 @ 20:53
Woei, dat wordt hard werken morgen. :P

Ik ben benieuwd hoeveel ik met de slingshot kan benchen. Ik denk minstens 150 kilo.

Bench press 60kg 2 sets 5, 70kg 2 sets 3, 80kg 3, 95kg 2, 110kg 2, 120kg 2, 130kg 2

110kg 3 sets 3s paused on chest.

Add slingshot
120kg 2 add weight doing 2s to a max 2

Flat dbell 3 sets all out reps aim for 20

Band pushdowns 3 sets 12s work hard and heavy

Tate press 3 sets 10s lets start doing these heavier

Rope face pulls 3 sets 15s these are moderate weight
Eleikozondag 17 september 2017 @ 22:39
quote:
10s.gif Op zondag 17 september 2017 09:11 schreef Faeroer het volgende:
Phil zag er echt niet beter uit _O- Corrupt zooitje daar, zeker een judge gegayd ofzo

[ afbeelding ] :')
Ramy staat hier ook voor Phil. En Phil taat er hier ook op zijn onvoordeligst bij. Schouders en rug waren zeker beter bij Phil, maar overall zou het mijn keuze ook niet zijn.
Faeroermaandag 18 september 2017 @ 09:39
quote:
7s.gif Op zondag 17 september 2017 20:53 schreef Snakey het volgende:
Woei, dat wordt hard werken morgen. :P

Ik ben benieuwd hoeveel ik met de slingshot kan benchen. Ik denk minstens 150 kilo.

Bench press 60kg 2 sets 5, 70kg 2 sets 3, 80kg 3, 95kg 2, 110kg 2, 120kg 2, 130kg 2

110kg 3 sets 3s paused on chest.

Add slingshot
120kg 2 add weight doing 2s to a max 2

Flat dbell 3 sets all out reps aim for 20

Band pushdowns 3 sets 12s work hard and heavy

Tate press 3 sets 10s lets start doing these heavier

Rope face pulls 3 sets 15s these are moderate weight
Kreeg met m'n blauwe er wel 20-25kg op als ik het mij goed herinner. Helaas heb ik mijn slingshot te klein gekocht. ;( Ik kan het niet meer aan. We hebben in de gym wel nog zo'n zwarte, maar dat is iets teveel van het goede denk ik.
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 10:10
quote:
10s.gif Op maandag 18 september 2017 09:39 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Kreeg met m'n blauwe er wel 20-25kg op als ik het mij goed herinner. Helaas heb ik mijn slingshot te klein gekocht. ;( Ik kan het niet meer aan. We hebben in de gym wel nog zo'n zwarte, maar dat is iets teveel van het goede denk ik.
Ik heb de originele, die geeft je 10 - 15% extra.

2 x 130 ging goed, tweede rep was niet makkelijk maar met wat toegevoegde agressie kon ik hem toch locken.

Ik drukte 2 x 150 met slingshot. :P

Nog een 160 geprobeerd maar dat lukte net niet helaas. Voelde wel goed in mn handen, maar zodra de slingshot zn werk had gedaan vertraagde het als een auto tegen een muur en moest mn spotter aan het werk. :D
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 10:11
Een zwarte slingshot is voor de jongens die meer dan 180 kilo benchen trouwens. Daar zijn we nog even niet aan toe. :P
Faeroermaandag 18 september 2017 @ 10:26
quote:
7s.gif Op maandag 18 september 2017 10:10 schreef Snakey het volgende:
Ik drukte 2 x 150 met slingshot. :P

Nog een 160 geprobeerd maar dat lukte net niet helaas. Voelde wel goed in mn handen, maar zodra de slingshot zn werk had gedaan vertraagde het als een auto tegen een muur en moest mn spotter aan het werk. :D
Denk je dat je 160 gehaald had als je die 150 daarvoor met maar 1 rep zou hebben gedaan? Hoewel dat wellicht tegen je programma in gaat.
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 10:36
quote:
10s.gif Op maandag 18 september 2017 10:26 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Denk je dat je 160 gehaald had als je die 150 daarvoor met maar 1 rep zou hebben gedaan? Hoewel dat wellicht tegen je programma in gaat.
Dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Misschien, maar misschien was ik 5 of 10cm hoger vastgelopen. We zullen het nooit weten. :P
ZuidGrensmaandag 18 september 2017 @ 15:06
Is het raar dat ik moest Googlen wat een slingshot is?
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 15:30
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 15:06 schreef ZuidGrens het volgende:
Is het raar dat ik moest Googlen wat een slingshot is?
En dan kreeg je eerst allerlei dingen die er niks mee te maken hebben waarschijnlijk. :P

Maar nee, dat is niet raar. :)
ComedyShortsGamermaandag 18 september 2017 @ 16:51
Sinds ongeveer begin augustus ben ik onder mijn onderhoud aan het eten omdat ik wel vond dat er weer wat kilo's af mochten. Zo gezegd zo gedaan, een logboek:
SPOILER

29/7: 86.0
31/7: 86.4
2500 kcal
2/8: 85.6
5/8: 84.7
7/8: 85.2
9/8: 84.2
11/8: 84.1
13/8: 84.4
16/8: 84.4
2300 ipv 2500
19/8: 83.9
20/8: 8
21/8: 83.6
25/8 83.7
28/8: 82.9
2sept 82.6
4/9: 82.2
11/9: 81.9
17/9: 80.8
Op dit moment 20 jaar en 1.80m
Ik heb altijd mezelf gewogen onder nagenoeg dezelfde omstandigheden: na het opstaan, direct na mijn eerste wcbezoek en zelfde hoeveelheid kleding. Zit natuurlijk soms wat schommelingen; is normaal. Uiteindelijk toch wel wat kg aan vet en vocht verloren. Stats zijn op de compounds in ieder geval vrijwel gelijk gebleven (gaat wel steeds lastiger).
Maar ik zit toch eigenlijk wel met het vet rond mijn buik. Ik wil absoluut geen sixpack/shredded/8% of dat soort dingen maar ik heb het gevoel dat ik daar genetisch makkelijk vet opsla en heel moeilijk kan verliezen. Ook zie ik eigenlijk gewoon dat op dat gebied nauwelijks wat veranderd is. Wil daar wel het liefst ook wat van verliezen, maar zal dat dan simpelweg nog langer op zich wachten?
Iedereen is natuurlijk anders maar ik mag toch hopen dat als ik onder de 80 kom dat ook langzaam iets minder wordt? Mijn vraag is dan ook aan de mensen die zich hier in hetzelfde schuitje bevonden of bevinden; herkenden jullie dit ook of hebben jullie wat meer 'geluk'?
Viel me wel op namelijk, waar je over het hele lichaam wel duidelijk zag dat de hoeveelheid vet iets afnam bleef het daar op het oog redelijk intact. Misschien als ik meet dat er dan wel iets af is maar met het oog niet echt waarneembaar. Ik gok dan op een stukje genetica :P
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 17:03
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 16:51 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Sinds ongeveer begin augustus ben ik onder mijn onderhoud aan het eten omdat ik wel vond dat er weer wat kilo's af mochten. Zo gezegd zo gedaan, een logboek:
SPOILER

29/7: 86.0
31/7: 86.4
2500 kcal
2/8: 85.6
5/8: 84.7
7/8: 85.2
9/8: 84.2
11/8: 84.1
13/8: 84.4
16/8: 84.4
2300 ipv 2500
19/8: 83.9
20/8: 8
21/8: 83.6
25/8 83.7
28/8: 82.9
2sept 82.6
4/9: 82.2
11/9: 81.9
17/9: 80.8
Op dit moment 20 jaar en 1.80m
Ik heb altijd mezelf gewogen onder nagenoeg dezelfde omstandigheden: na het opstaan, direct na mijn eerste wcbezoek en zelfde hoeveelheid kleding. Zit natuurlijk soms wat schommelingen; is normaal. Uiteindelijk toch wel wat kg aan vet en vocht verloren. Stats zijn op de compounds in ieder geval vrijwel gelijk gebleven (gaat wel steeds lastiger).
Maar ik zit toch eigenlijk wel met het vet rond mijn buik. Ik wil absoluut geen sixpack/shredded/8% of dat soort dingen maar ik heb het gevoel dat ik daar genetisch makkelijk vet opsla en heel moeilijk kan verliezen. Ook zie ik eigenlijk gewoon dat op dat gebied nauwelijks wat veranderd is. Wil daar wel het liefst ook wat van verliezen, maar zal dat dan simpelweg nog langer op zich wachten?
Iedereen is natuurlijk anders maar ik mag toch hopen dat als ik onder de 80 kom dat ook langzaam iets minder wordt? Mijn vraag is dan ook aan de mensen die zich hier in hetzelfde schuitje bevonden of bevinden; herkenden jullie dit ook of hebben jullie wat meer 'geluk'?
Viel me wel op namelijk, waar je over het hele lichaam wel duidelijk zag dat de hoeveelheid vet iets afnam bleef het daar op het oog redelijk intact. Misschien als ik meet dat er dan wel iets af is maar met het oog niet echt waarneembaar. Ik gok dan op een stukje genetica :P
Bijna elke man heeft dat. Als we vetter worden is dat op onze core als eerste zichtbaar, en gaat ook als laatste weg.
spacerijenmaandag 18 september 2017 @ 17:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 12:01 schreef relativity het volgende:

[..]

Daar wordt je toch gewoon helemaal tureluurs van???

Ik eet gezond maar let totaal niet op mijn kcal inname :P
Valt best mee als je het gewend bent. Vind het houvast dat het geeft erg prettig :)
Dizornmaandag 18 september 2017 @ 17:46
Je bent nu ~80kg bij 1.80m en nog helemaal niet zo superlang bezig met krachttrainen dus ik verwacht dat je nog vet genoeg bij je draagt; helemaal niet gek dat je dan nog geen ripped abs hebt. Sowieso denk ik dat de meeste voorbeelden van duidelijke abs photoshop en/of steroids zijn, zijn maar weinig mensen waarbij continu hun sixpack er doorheen knalt. Dat is het vervelende, je beeld van wat je wil/wat je denkt dat kan is nogal vervormd door internet.

Ik zou trouwens kijken waarom je compounds niet vooruitgaan in 1-2 maanden tijd. Ook als je aan het afvallen bent moet dat best wel kunnen. Als je denkt te weinig te eten kan je beter cardio erbij doen en dan meer eten.
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 18:04
Voor overhead pressers. Goede korte uitleg om je schouders te sparen.

https://www.t-nation.com/(...)campaign=article6341
Lamabalmaandag 18 september 2017 @ 19:30
quote:
7s.gif Op maandag 18 september 2017 18:04 schreef Snakey het volgende:
Voor overhead pressers. Goede korte uitleg om je schouders te sparen.

https://www.t-nation.com/(...)campaign=article6341
Nu dit nog bij bench press fixen. Man wat krijg ik toch soms een last van mijn schouders bij het BPen
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 19:30 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Nu dit nog bij bench press fixen. Man wat krijg ik toch soms een last van mijn schouders bij het BPen
Rug hard maken, schouders naar beneden houden en je ellenbogen niet te ver van je lichaam laten gaan. Dat lost vaak al 70% van het probleem op.
ZuidGrensmaandag 18 september 2017 @ 20:05
quote:
7s.gif Op maandag 18 september 2017 18:04 schreef Snakey het volgende:
Voor overhead pressers. Goede korte uitleg om je schouders te sparen.

https://www.t-nation.com/(...)campaign=article6341
Gelukkig, doe ik 'm toch goed :P Maar ik blijf OHP risky te vinden om het gewicht te verhogen, toch een lijpe oefening wat dat betreft. Zieke mentale plateaus. Laatst met een maat van me getraind en toen lukte het wel, misschien heb ik iemand nodig om stoer voor te doen om mezelf echt te kunnen motiveren.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 12:01 schreef relativity het volgende:

[..]

Daar wordt je toch gewoon helemaal tureluurs van???

Ik eet gezond maar let totaal niet op mijn kcal inname :P
Ik voer ook alles in, weeg het niet altijd af. Heb op 3000 kcals een foutenmarge van ongeveer 200 kcal.

Voordeel is wel dat ik veel voedingsmiddelen toch iedere dag nuttig. Melk, Brinta, kwark, boterham met pindakaas/kipfilet, rijstwafels, pure chocola en walnoten. Vaak ook in (ongeveer) dezelfde hoeveelheden. Al blijft rijst en Brinta soms lastig om in te schatten. Heb nu zo'n keukenweegschaal aangeschaft, super handig.
Lamabalmaandag 18 september 2017 @ 20:49
quote:
7s.gif Op maandag 18 september 2017 19:45 schreef Snakey het volgende:

[..]

Rug hard maken, schouders naar beneden houden en je ellenbogen niet te ver van je lichaam laten gaan. Dat lost vaak al 70% van het probleem op.
Denk dat het grootste probleem toch mijn ellebogen zijn. Ik focus me namelijk al best veel op het rug hard maken.
Snakeymaandag 18 september 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:05 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Gelukkig, doe ik 'm toch goed :P Maar ik blijf OHP risky te vinden om het gewicht te verhogen, toch een lijpe oefening wat dat betreft. Zieke mentale plateaus. Laatst met een maat van me getraind en toen lukte het wel, misschien heb ik iemand nodig om stoer voor te doen om mezelf echt te kunnen motiveren.

Het is de kuttigste oefening om progressie te maken. Maar het voelt geweldig als je die progressie maakt.

Ik denk dat het voor iedereen zo werkt, als er iemand bij is doe je toch net dat stapje harder.
ComedyShortsGamermaandag 18 september 2017 @ 22:31
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 17:46 schreef Dizorn het volgende:
Je bent nu ~80kg bij 1.80m en nog helemaal niet zo superlang bezig met krachttrainen dus ik verwacht dat je nog vet genoeg bij je draagt; helemaal niet gek dat je dan nog geen ripped abs hebt. Sowieso denk ik dat de meeste voorbeelden van duidelijke abs photoshop en/of steroids zijn, zijn maar weinig mensen waarbij continu hun sixpack er doorheen knalt. Dat is het vervelende, je beeld van wat je wil/wat je denkt dat kan is nogal vervormd door internet.

Ik zou trouwens kijken waarom je compounds niet vooruitgaan in 1-2 maanden tijd. Ook als je aan het afvallen bent moet dat best wel kunnen. Als je denkt te weinig te eten kan je beter cardio erbij doen en dan meer eten.
Ik was eigenlijk altijd in de veronderstelling dat je bij het onder onderhoud eten als naturel niet kon gainen zeker in zo'n lange tijd?
Cue_maandag 18 september 2017 @ 22:38
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 22:31 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Ik was eigenlijk altijd in de veronderstelling dat je bij het onder onderhoud eten als naturel niet kon gainen zeker in zo'n lange tijd?
Als beginner gaat het gemakkelijker dan gevorderde.
En het zal niet zo hard gaan. Maar volgens mij is er nog geen hard bewijs dat t echt niet kan.
spacerijendinsdag 19 september 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:05 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ik voer ook alles in, weeg het niet altijd af. Heb op 3000 kcals een foutenmarge van ongeveer 200 kcal.

Voordeel is wel dat ik veel voedingsmiddelen toch iedere dag nuttig. Melk, Brinta, kwark, boterham met pindakaas/kipfilet, rijstwafels, pure chocola en walnoten. Vaak ook in (ongeveer) dezelfde hoeveelheden. Al blijft rijst en Brinta soms lastig om in te schatten. Heb nu zo'n keukenweegschaal aangeschaft, super handig.
Is bij mij ook. Ontbijt, lunch en tussendoortjes zijn elke dag hetzelfde. Pas alleen de hoeveelheden van sommige producten (havermout, whey, pindakaas) aan om aan goede verdeling K/E/V te komen, rekening houdend met mijn avondeten.
Faeroerdinsdag 19 september 2017 @ 12:06
Beetje vage vraag. Weet iemand hoe het zit met herstel als je bijvoorbeeld in de vroege ochtend je compound doet (zeg, back squat) en later op de dag of in de avond de rest van je leg day afmaakt? Ik wil proberen om twee van de compounds (back squat, bench) thuis in de vroege ochtend te doen, zodat ik minder hoef te haasten in de gym om vervolgens op het werk te verschijnen. Ik kan het ook volledig in de avond doen doordeweeks, maar dan heb ik echt een kleine window qua eten en trainen.
Snakeydinsdag 19 september 2017 @ 14:08
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 september 2017 12:06 schreef Faeroer het volgende:
Beetje vage vraag. Weet iemand hoe het zit met herstel als je bijvoorbeeld in de vroege ochtend je compound doet (zeg, back squat) en later op de dag of in de avond de rest van je leg day afmaakt? Ik wil proberen om twee van de compounds (back squat, bench) thuis in de vroege ochtend te doen, zodat ik minder hoef te haasten in de gym om vervolgens op het werk te verschijnen. Ik kan het ook volledig in de avond doen doordeweeks, maar dan heb ik echt een kleine window qua eten en trainen.
Herstel is nogal persoonsgebonden. Ik zou het gewoon proberen en kijken hoe het gaat.

Ik kreeg doordat ik zoveel bench werk had gisteren mn assists niet gedaan ivm tijd. Die heb ik vanmorgen gedaan. Tot dusver voel ik me een klein beetje moe (ook door een kleine die wat slaapproblemen heeft, en daarmee ik dus ook :P ) maar so far so good. Ik ga wat vroeger naar bed vanavond zodat ik mn DL sessie morgen uitgerust kan doen.
onlogischdinsdag 19 september 2017 @ 14:16
Is whey voor jullie whey?

Geloven jullie in de verschillen van whey aanbieders? Of is vinden jullie het bullshit en is de whey van de action (jaja die verkopen het :D ) waarschijnlijk of zeker net zo 'goed' als die van bijvoorbeeld XXL nutrition?
Faeroerdinsdag 19 september 2017 @ 15:09
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 14:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Herstel is nogal persoonsgebonden. Ik zou het gewoon proberen en kijken hoe het gaat.

Ik kreeg doordat ik zoveel bench werk had gisteren mn assists niet gedaan ivm tijd. Die heb ik vanmorgen gedaan. Tot dusver voel ik me een klein beetje moe (ook door een kleine die wat slaapproblemen heeft, en daarmee ik dus ook :P ) maar so far so good. Ik ga wat vroeger naar bed vanavond zodat ik mn DL sessie morgen uitgerust kan doen.
Ik ga het proberen, thanks. De avond zou puur isolatie/pompen worden, dus gewoon even die spieren wakker maken.
Snakeydinsdag 19 september 2017 @ 15:25
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:09 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik ga het proberen, thanks. De avond zou puur isolatie/pompen worden, dus gewoon even die spieren wakker maken.
Pcies, als je niet 2x per dag compound oefeningen gaat doen zou je er niet veel verschil van moeten merken.

Ik heb een paar jaar geleden zo getrained (3x per week) en begon spontaan gewicht te verliezen. :D
ComedyShortsGamerdinsdag 19 september 2017 @ 15:31
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2017 22:38 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Als beginner gaat het gemakkelijker dan gevorderde.
En het zal niet zo hard gaan. Maar volgens mij is er nog geen hard bewijs dat t echt niet kan.
Ja zal mij niet lukken vrees ik, als ik ga overloaden zal ik waarschijnlijk elke oefening falen in de huidige stand.
spacerijendinsdag 19 september 2017 @ 15:33
quote:
5s.gif Op dinsdag 19 september 2017 14:16 schreef onlogisch het volgende:
Is whey voor jullie whey?

Geloven jullie in de verschillen van whey aanbieders? Of is vinden jullie het bullshit en is de whey van de action (jaja die verkopen het :D ) waarschijnlijk of zeker net zo 'goed' als die van bijvoorbeeld XXL nutrition?
Whey is whey. Enige verschil is wat ze er nog meer bij gooien. Voor mij is smaak en zo min mogelijk vet erin het belangrijkste.
Dizorndinsdag 19 september 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:31 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Ja zal mij niet lukken vrees ik, als ik ga overloaden zal ik waarschijnlijk elke oefening falen in de huidige stand.
De hele reden dat je gaat falen is omdat je nu al 'weet' dat je gaat falen.

Het is in veruit de meeste gevallen prima mogelijk om kracht op te bouwen, ook als je aan het afvallen bent, als je dat afvallen op een goede manier doet. Ik ben nog altijd overtuigd dat je spiermassa kan opbouwen en vet afvallen tegelijk ook. Maar zelfs als je gťťn spiermassa opbouwt kan je sterker worden.
Snakeydinsdag 19 september 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:33 schreef spacerijen het volgende:

[..]

Whey is whey. Enige verschil is wat ze er nog meer bij gooien. Voor mij is smaak en zo min mogelijk vet erin het belangrijkste.
Er zit een behoorlijk verschil in de balans van amino's in verschillende merken, en vooral de hoeveelheid suiker. De hoeveelheid vet is niet zo belangrijk, die kan je gewoon in je dagelijkse macro's opnemen.

quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:49 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Denk dat het grootste probleem toch mijn ellebogen zijn. Ik focus me namelijk al best veel op het rug hard maken.
Ellenbogen of schouders? Om je ellenbogen te beschermen is het goed om zo hard mogelijk in de bar te knijpen tijdens het benchen. (Eigenlijk altijd maar vooral met bench en OHP).

Als je nu in je handen knijpt moet je maar kijken/voelen wat er met de spieren om je ellenboog gebeurt, die spannen aan waarmee je je ellenbogen veel stijver kan houden.
Snakeydinsdag 19 september 2017 @ 15:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:48 schreef Dizorn het volgende:

[..]

De hele reden dat je gaat falen is omdat je nu al 'weet' dat je gaat falen.

Het is in veruit de meeste gevallen prima mogelijk om kracht op te bouwen, ook als je aan het afvallen bent, als je dat afvallen op een goede manier doet. Ik ben nog altijd overtuigd dat je spiermassa kan opbouwen en vet afvallen tegelijk ook. Maar zelfs als je gťťn spiermassa opbouwt kan je sterker worden.
Ik lees steeds vaker dat vet verliezen en spieropbouw mogelijk is, maar eigenlijk alleen als je al een redelijke (spier) basis hebt. Voor beginners of mensen die niet zoveel spiermassa hebben is het een heel ander verhaal.
spacerijendinsdag 19 september 2017 @ 15:53
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:48 schreef Snakey het volgende:

[..]

Er zit een behoorlijk verschil in de balans van amino's in verschillende merken, en vooral de hoeveelheid suiker. De hoeveelheid vet is niet zo belangrijk, die kan je gewoon in je dagelijkse macro's opnemen.

Weer wat geleerd :)
Dizorndinsdag 19 september 2017 @ 15:57
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:51 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik lees steeds vaker dat vet verliezen en spieropbouw mogelijk is, maar eigenlijk alleen als je al een redelijke (spier) basis hebt. Voor beginners of mensen die niet zoveel spiermassa hebben is het een heel ander verhaal.
Dat is precies het tegenovergestelde als wat normaal gezegd wordt dat juist alleen beginners spiermassa kunnen kweken terwijl ze afvallen.

Ik heb gewoon nog nooit een logische uitleg gehoord over waarom het nŪet zou kunnen. Met mijn kennis zou ik zeggen dat het proces van spieropbouw (muscle protein synthesis etc etc) niet een tegenhanger is dan vetafbraak (gluconeogenese).

Heel kort door de bocht bekeken doet je lichaam dan "wat nodig is": reageren op zowel de stimulus om je spieren te doen groeien, als energie halen uit vetreserves omdat je te weinig binnenkrijgt.
Ethanolicdinsdag 19 september 2017 @ 16:07
Welk bulkkuurtje pakken jullie dit najaar?
McNultydinsdag 19 september 2017 @ 16:07
Beginners met een hoog vetpercentage kunnen afvallen en spiermassa opbouwen.
Een calorisch tekort is per definitie katabool, alleen komt deze groep ermee weg omdat
a. een licht gewicht al voor spiergroei zorgt zonder hoge eisen te stellen aan herstel
b. er een aanzienlijke calorische reserve aanwezig is

De rest gaat van een koude kermis terugkomen.
McNultydinsdag 19 september 2017 @ 16:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:07 schreef Ethanolic het volgende:
Welk bulkkuurtje pakken jullie dit najaar?
patat
Dizorndinsdag 19 september 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:07 schreef McNulty het volgende:
Beginners met een hoog vetpercentage kunnen afvallen en spiermassa opbouwen.
Een calorisch tekort is per definitie katabool, alleen komt deze groep ermee weg omdat
a. een licht gewicht al voor spiergroei zorgt zonder hoge eisen te stellen aan herstel
b. er een aanzienlijke calorische reserve aanwezig is

De rest gaat van een koude kermis terugkomen.
Precies het standaard verhaaltje, in tegenstelling tot wat meneer slang zegt dus.

Nogmaals, zover ik kan inschatten is het afbreken van vet en het opbouwen van spier niet een tegengesteld proces. Dus tenzij je dit statement daadwerkelijk kan onderbouwen voegt dit vrij weinig aan een discussie toe.
McNultydinsdag 19 september 2017 @ 16:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:15 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Precies het standaard verhaaltje, in tegenstelling tot wat meneer slang zegt dus.

Nogmaals, zover ik kan inschatten is het afbreken van vet en het opbouwen van spier niet een tegengesteld proces. Dus tenzij je dit statement daadwerkelijk kan onderbouwen voegt dit vrij weinig aan een discussie toe.
Succes met spiermassa opbouwen in een cut.
Dizorndinsdag 19 september 2017 @ 16:19
Sterk argument. Is me trouwens wel gelukt, bij een laag vetpercentage en niet als gehele beginner.
Ethanolicdinsdag 19 september 2017 @ 16:19
Het zal in theorie vast mogelijk zijn, met minimale resultaten (indien natty natuurlijk).
In de praktijk komt daar niets van terecht, moet je routine echt 99% on point zijn.
Snakeydinsdag 19 september 2017 @ 16:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:07 schreef McNulty het volgende:
Beginners met een hoog vetpercentage kunnen afvallen en spiermassa opbouwen.
Een calorisch tekort is per definitie katabool, alleen komt deze groep ermee weg omdat
a. een licht gewicht al voor spiergroei zorgt zonder hoge eisen te stellen aan herstel
b. er een aanzienlijke calorische reserve aanwezig is

De rest gaat van een koude kermis terugkomen.
Tenzij je, blijkbaar, al flink groot bent en daarmee vrij makkelijk vet verbrand.

Ik snap sowieso niet waarom je als beginner die spiermassa op wil bouwen al gelijk met cutten en bulken begint. Je moet gewoon vreten zodat je groeit. Daarmee bedoel ik niet dat je jezelf naar de 20 of zelfs 30% vet moet eten, maar gewoon genoeg om een goede basis te kunnen bouwen en sterk kan worden.
Faeroerdinsdag 19 september 2017 @ 16:21
Ik ben al blij als ik m'n spierverlies tijdens een cut kan voorkomen. _O-
McNultydinsdag 19 september 2017 @ 16:51
quote:
16s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:19 schreef Dizorn het volgende:
Sterk argument. Is me trouwens wel gelukt, bij een laag vetpercentage en niet als gehele beginner.
Hoe weet je dat zeker? Vaak zien bodybuilders er groter uit bij een laag vetpercentage ondanks dat hun LBM toch echt omlaag is gegaan.
Dizorndinsdag 19 september 2017 @ 17:23
Ik heb geen pret-DEXA gedaan om het te bevestigen maar:
- Grote verbeteringen op de lifts
- Gewicht langzaam omlaag
- Meer definitie

Als ik geen spiermassa was aangekomen ben ik in ieder geval beduidend sterker geworden met een afnemend gewicht.
McNultydinsdag 19 september 2017 @ 17:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 17:23 schreef Dizorn het volgende:
Ik heb geen pret-DEXA gedaan om het te bevestigen maar:
- Grote verbeteringen op de lifts
- Gewicht langzaam omlaag
- Meer definitie

Als ik geen spiermassa was aangekomen ben ik in ieder geval beduidend sterker geworden met een afnemend gewicht.
Krachttoename tijdens eens cut is niet zo heel uniek, zeker je als een routine hebt die rekening houdt met je verminderde vermogen om te herstellen. Hoeft niet per se te betekenen dat je spiermassa hebt opgebouwd.
Mijn gok is dat je vooral vooruit bent gegaan op de dl en squat, aangezien de press en bench meer te lijden hebben tijdens een cut.

Maar meer kracht op een lager gewicht / bf is ook een mooi resultaat.
Quotidiendinsdag 19 september 2017 @ 22:44
Hoe kan ik op 2500 kcal gewicht onderhouden terwijl ik 58kg weeg en de hele dag in een bureaustoel zit?
Faeroerdinsdag 19 september 2017 @ 22:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 22:44 schreef Quotidien het volgende:
Hoe kan ik op 2500 kcal gewicht onderhouden terwijl ik 58kg weeg en de hele dag in een bureaustoel zit?
Aids of wiskunde moeilijk
Quotidiendinsdag 19 september 2017 @ 23:10
Mwah, ik meet alles af en als ik iets in moet schatten doe ik dat heel conservatief.
Bajedinsdag 19 september 2017 @ 23:18
Ik heb een irritatie aan de achterkant van Mn schouders bij elke borstoefening na een aantal setjes. Iemand die mij hiermee kan helpen?
Snakeywoensdag 20 september 2017 @ 10:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:07 schreef Ethanolic het volgende:
Welk bulkkuurtje pakken jullie dit najaar?
Boldenone en pizza.
Snakeywoensdag 20 september 2017 @ 10:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 22:44 schreef Quotidien het volgende:
Hoe kan ik op 2500 kcal gewicht onderhouden terwijl ik 58kg weeg en de hele dag in een bureaustoel zit?
Moeilijk te zeggen. Ben je 58 kilo en 1 meter 50 hoog, of 2 meter 6? Hoe ziet je training er nu uit, doe je naast zitten en trainen nog andere dingen, cardio bv? Wil je aankomen of afvallen? Etc.
Rauw.woensdag 20 september 2017 @ 10:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 23:18 schreef Baje het volgende:
Ik heb een irritatie aan de achterkant van Mn schouders bij elke borstoefening na een aantal setjes. Iemand die mij hiermee kan helpen?
Een dokter of specialist wel denk ik.
Snakeywoensdag 20 september 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 23:18 schreef Baje het volgende:
Ik heb een irritatie aan de achterkant van Mn schouders bij elke borstoefening na een aantal setjes. Iemand die mij hiermee kan helpen?
Waar precies? Achterkant schouder is een beetje vaag. Weet je wanneer het begonnen is? Is het een spier of zit het dieper? Train je achterkant schouders/rug genoeg? Etc.
ComedyShortsGamerwoensdag 20 september 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:48 schreef Dizorn het volgende:

[..]

De hele reden dat je gaat falen is omdat je nu al 'weet' dat je gaat falen.

Het is in veruit de meeste gevallen prima mogelijk om kracht op te bouwen, ook als je aan het afvallen bent, als je dat afvallen op een goede manier doet. Ik ben nog altijd overtuigd dat je spiermassa kan opbouwen en vet afvallen tegelijk ook. Maar zelfs als je gťťn spiermassa opbouwt kan je sterker worden.
Nee eerder omdat ik al weken struggle om het gewicht te behouden, dus dan lijkt me niet dat je dan even progressive overload kan toepassen.

En het feit dat er in dit topic discussie is over wel of niet spiermassa aanzetten tijdens het eten onder onderhoud zegt eigenlijk ook genoeg. Men is er nog niet over uit.
Dizornwoensdag 20 september 2017 @ 14:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 12:03 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Nee eerder omdat ik al weken struggle om het gewicht te behouden, dus dan lijkt me niet dat je dan even progressive overload kan toepassen.

En het feit dat er in dit topic discussie is over wel of niet spiermassa aanzetten tijdens het eten onder onderhoud zegt eigenlijk ook genoeg. Men is er nog niet over uit.
Al is er discussie of je spiermŠssa aan kan zetten, kracht kan je met gelijkblijvende spiermassa ook vergroten. Maar hť, je hoeft van mij niet te overloaden hoor.
Quotidienwoensdag 20 september 2017 @ 15:25
quote:
7s.gif Op woensdag 20 september 2017 10:23 schreef Snakey het volgende:

[..]

Moeilijk te zeggen. Ben je 58 kilo en 1 meter 50 hoog, of 2 meter 6? Hoe ziet je training er nu uit, doe je naast zitten en trainen nog andere dingen, cardio bv? Wil je aankomen of afvallen? Etc.
1 meter 82. Ik doe een minimaal beetje cardio 3x per week. Liften ga ik pas weer doen als ik 65+ kg weeg. Aankomen natuurlijk.
Faeroerwoensdag 20 september 2017 @ 17:45
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 15:25 schreef Quotidien het volgende:

[..]

1 meter 82. Ik doe een minimaal beetje cardio 3x per week. Liften ga ik pas weer doen als ik 65+ kg weeg. Aankomen natuurlijk.
Wil je niet liever aankomen terwijl je lift? Kan je flink wat mooie massa mee pakken als beginner.
Quotidienwoensdag 20 september 2017 @ 17:46
quote:
10s.gif Op woensdag 20 september 2017 17:45 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Wil je niet liever aankomen terwijl je lift? Kan je flink wat mooie massa mee pakken als beginner.
Heb ik vorig jaar geprobeerd, maar toen raakte ik na 2 maanden al een plateau. Ik ga niet weer met die spaghettislierten daar aan de gewichten zitten. :')
Faeroerwoensdag 20 september 2017 @ 17:51
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 17:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Heb ik vorig jaar geprobeerd, maar toen raakte ik na 2 maanden al een plateau. Ik ga niet weer met die spaghettislierten daar aan de gewichten zitten. :')
Je kan ook thuis met dumbbells aan de gang gaan, al is het maar op laag gewicht. Gewoonweg aankomen zonder te liften lijkt mij een beetje zonde.
ZuidGrenswoensdag 20 september 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 17:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Heb ik vorig jaar geprobeerd, maar toen raakte ik na 2 maanden al een plateau. Ik ga niet weer met die spaghettislierten daar aan de gewichten zitten. :')
Waarom niet? Iedereen moet ergens beginnen, ze lachen je echt niet uit hoor. Zo dacht ik ook toen ik zestien was. Ga eens drie maanden aan een stuk vier keer per week trainen en flink vreten. Je kan online gewoon je onderhoud uitrekenen. 400 kcal erboven gaan zitten, 80% gezond en 20% dingen eten die je lekker vindt om jezelf te belonen.

Weet iemand trouwens hoe het zit met eten na je training? Normaal neem ik altijd een 250ml melk met een scoop whey en een handje noten. Vandaag kwam ik echter net terug van het trainen en moest ik vervolgens met spoed ergens op af, mijn nichtje was gevallen en moest naar de dokterspost gebracht worden. Dan laat je uiteraard alles meteen vallen, maar net zat ik dus te eten en bedacht ik me dat dit pas mijn eerste maaltijd sinds ik getraind had was. Heeft ongeveer drie uur tussen gezeten. Maakt dit nog iets uit? Soms (na legday) voel ik me niet zo lekker het eerste uurtje na het trainen en vreet ik ook ff niks.
Quotidienwoensdag 20 september 2017 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 19:41 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Waarom niet? Iedereen moet ergens beginnen, ze lachen je echt niet uit hoor. Zo dacht ik ook toen ik zestien was. Ga eens drie maanden aan een stuk vier keer per week trainen en flink vreten. Je kan online gewoon je onderhoud uitrekenen. 400 kcal erboven gaan zitten, 80% gezond en 20% dingen eten die je lekker vindt om jezelf te belonen.
Ben vorig jaar december ook begonnen hoor, toen een maand of 3 3x per week fullbody gedaan. Na 3 maanden kwam ik niks meer aan en gingen mijn lifts niet meer omhoog. Daarna in de zomer nog een korte poging gedaan, ook tevergeefs. Dus bijna een jaar verder en nog steeds als kippenborstje daar binnenlopen. No thanks :')
Dizornwoensdag 20 september 2017 @ 20:29
Als je niks aan kwam, at je gewoon te weinig. En als je nog geen 65kg bij 1.82m bent ga je er ook wat aan hebben om gewicht aan te komen als het geen spiermassa is.
Quotidienwoensdag 20 september 2017 @ 20:36
Dit is wat ik toen zo op een dag at:

2L melk: 1300
Halve kilo griekse yoghurt: 600
Uiteenlopende warme maaltijd 's avonds: ~800
Boterhammen pindakaas: 700
2 bananen: 200

Om en nabij 3600 per dag. Als ik vreetkick had uitschieters naar 4500. Ben hiermee toen maanden op hetzelfde gewicht blijven steken.
Faeroerwoensdag 20 september 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:36 schreef Quotidien het volgende:
Om en nabij 3600 per dag. Als ik vreetkick had uitschieters naar 4500. Ben hiermee toen maanden op hetzelfde gewicht blijven steken.
Meer eten, minder wiet roken. Gooi havermout/brinta door die melk.
ComedyShortsGamerwoensdag 20 september 2017 @ 20:50
quote:
14s.gif Op woensdag 20 september 2017 14:08 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Al is er discussie of je spiermŠssa aan kan zetten, kracht kan je met gelijkblijvende spiermassa ook vergroten. Maar hť, je hoeft van mij niet te overloaden hoor.
Hoe dan?
ComedyShortsGamerwoensdag 20 september 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 15:25 schreef Quotidien het volgende:

[..]

1 meter 82. Ik doe een minimaal beetje cardio 3x per week. Liften ga ik pas weer doen als ik 65+ kg weeg. Aankomen natuurlijk.
58 kilo met 1.82 is niet echt gezond natuurlijk :P Voordeel is wel dat je lekker lang flink kan bulken en groeien

Dus hup naar de KFC! ;) hehe
ZuidGrenswoensdag 20 september 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:26 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ben vorig jaar december ook begonnen hoor, toen een maand of 3 3x per week fullbody gedaan. Na 3 maanden kwam ik niks meer aan en gingen mijn lifts niet meer omhoog. Daarna in de zomer nog een korte poging gedaan, ook tevergeefs. Dus bijna een jaar verder en nog steeds als kippenborstje daar binnenlopen. No thanks :')
Dan at je gewoon te weinig. Heb je moeite met (veel) eten? Geloof me, als je meer eet dan je verbrandt kom je gewoon aan. Als je moeite hebt met eten moet je gewoon een blender kopen en daar veel voeding met hoge kcals in gooien. Dan kan je het drinken en hoef je niet een in keer grote hoeveelheden naar binnen te werken.
ZuidGrenswoensdag 20 september 2017 @ 21:19
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:36 schreef Quotidien het volgende:
Dit is wat ik toen zo op een dag at:

2L melk: 1300
Halve kilo griekse yoghurt: 600
Uiteenlopende warme maaltijd 's avonds: ~800
Boterhammen pindakaas: 700
2 bananen: 200

Om en nabij 3600 per dag. Als ik vreetkick had uitschieters naar 4500. Ben hiermee toen maanden op hetzelfde gewicht blijven steken.
Overigens snap ik dat het moeilijk is hoor, zeker met jouw gewicht. Maar als je veel vreet en (redelijk goed) traint kom je echt aan
Quotidienwoensdag 20 september 2017 @ 21:32
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 21:19 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Overigens snap ik dat het moeilijk is hoor, zeker met jouw gewicht. Maar als je veel vreet en (redelijk goed) traint kom je echt aan
Als je het lijstje leest zie je dat de kcals er waren, een overschot van 1000-1500 per dag. En 3x per week een 5x5 programma in de sportschool.
Maargoed, ik ben inmiddels weer goed op weg en de onsjes komen er langzaam maar zeker aan. Alleen gaat het nog veel langzamer dan zou moeten.
Ethanolicwoensdag 20 september 2017 @ 21:41
quote:
6s.gif Op woensdag 20 september 2017 10:21 schreef Snakey het volgende:

[..]

Boldenone en pizza.
Not bad.
Robinhoowoensdag 20 september 2017 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:36 schreef Quotidien het volgende:
Dit is wat ik toen zo op een dag at:

2L melk: 1300
Halve kilo griekse yoghurt: 600
Uiteenlopende warme maaltijd 's avonds: ~800
Boterhammen pindakaas: 700
2 bananen: 200

Om en nabij 3600 per dag. Als ik vreetkick had uitschieters naar 4500. Ben hiermee toen maanden op hetzelfde gewicht blijven steken.
Meer echte maaltijden ipv die hoeveelheid melk.
Snakeydonderdag 21 september 2017 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 23:03 schreef Robinhoo het volgende:

[..]

Meer echte maaltijden ipv die hoeveelheid melk.
Je calorieen eten is inderdaad beter dan ze drinken, maar in dit geval zou ik zeggen drink nog meer volle melk. 58 kilo bij 1.82 isniegoed.
Snakeydonderdag 21 september 2017 @ 10:21
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 23:03 schreef Robinhoo het volgende:

[..]

Meer echte maaltijden ipv die hoeveelheid melk.
Je calorieen eten is inderdaad beter dan ze drinken, maar in dit geval zou ik zeggen drink nog meer volle melk. 58 kilo bij 1.82 isniegoed.

Ik woog meer toen ik speed/coke verslaafd was een eeuwigheid geleden. :D
Cue_donderdag 21 september 2017 @ 10:22
2L melk per dag, dan word je toch helemaal niet lekker :X Tenminste niet om dit elke dag te doen.

Toch wel jaloers, ik als vrouw kom al aan van 2000kcal (met 6x sporten in de week) Als ik dan bedenk wat jullie enkel al kunnen eten en dan stabiel kunnen blijven / langzaam aankomen. Wat een leven!
Lamabaldonderdag 21 september 2017 @ 10:30
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:48 schreef Snakey het volgende:

[..]

Er zit een behoorlijk verschil in de balans van amino's in verschillende merken, en vooral de hoeveelheid suiker. De hoeveelheid vet is niet zo belangrijk, die kan je gewoon in je dagelijkse macro's opnemen.

[..]

Ellenbogen of schouders? Om je ellenbogen te beschermen is het goed om zo hard mogelijk in de bar te knijpen tijdens het benchen. (Eigenlijk altijd maar vooral met bench en OHP).

Als je nu in je handen knijpt moet je maar kijken/voelen wat er met de spieren om je ellenboog gebeurt, die spannen aan waarmee je je ellenbogen veel stijver kan houden.
Hmm, thanks voor de tip
Snakeydonderdag 21 september 2017 @ 10:35
quote:
6s.gif Op donderdag 21 september 2017 10:22 schreef Cue_ het volgende:
2L melk per dag, dan word je toch helemaal niet lekker :X Tenminste niet om dit elke dag te doen.

Toch wel jaloers, ik als vrouw kom al aan van 2000kcal (met 6x sporten in de week) Als ik dan bedenk wat jullie enkel al kunnen eten en dan stabiel kunnen blijven / langzaam aankomen. Wat een leven!
Groot verschil inderdaad. Heeft vooral met (natuurlijke) testosteron en spiermassa te maken.

Met GOMAD drink je bijna 4 liter melk per dag. :P

K44Sdonderdag 21 september 2017 @ 16:02
Hallo allen, is PWO ook geschikte bij alleen maar hardlopen?
Smoofiedonderdag 21 september 2017 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 16:02 schreef K44S het volgende:
Hallo allen, is PWO ook geschikte bij alleen maar hardlopen?
Nee
Quotidiendonderdag 21 september 2017 @ 16:49
quote:
6s.gif Op donderdag 21 september 2017 10:22 schreef Cue_ het volgende:
2L melk per dag, dan word je toch helemaal niet lekker :X Tenminste niet om dit elke dag te doen.

Toch wel jaloers, ik als vrouw kom al aan van 2000kcal (met 6x sporten in de week) Als ik dan bedenk wat jullie enkel al kunnen eten en dan stabiel kunnen blijven / langzaam aankomen. Wat een leven!
Voor mij is dat dus omgekeerd, kwam ik op 2000kcal maar aan. En nee, 2l melk per dag is niet zo fijn, maar je moet er wat voor over hebben.

Volgens mij heb ik ook gewoon een belachelijk metabolisme. Op werk, school, onder vrienden stond ik steeds bekend als die gast die Šltijd honger had en met eten bezig was. Toen stopte ik alleen met eten omdat ik geen tijd/zin meer had :D Maar altijd dun gebleven.
Robinhoodonderdag 21 september 2017 @ 19:18
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 16:49 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Voor mij is dat dus omgekeerd, kwam ik op 2000kcal maar aan. En nee, 2l melk per dag is niet zo fijn, maar je moet er wat voor over hebben.

Volgens mij heb ik ook gewoon een belachelijk metabolisme. Op werk, school, onder vrienden stond ik steeds bekend als die gast die Šltijd honger had en met eten bezig was. Toen stopte ik alleen met eten omdat ik geen tijd/zin meer had :D Maar altijd dun gebleven.
Ik ben sinds 3 maanden beetje serieus bezig. Heb altijd veel gesport, deed thuis oefeningen met een kettlebell, voetbalde en liep veel hard. Tot dat afgelopen mei/juni mij de sportschool trok en ik graag echt meer in spiermassa wil aankomen. Ik houd geen calorieŽn bij, maar ik vreet gewoon zo veel als ik kan (heb nu net macaroni op wat volgens Honig een recept voor 3-4 personen is). Doe dit nu al 2/3 maanden zo, gewoon bunkeren en trainen de rest zie ik later wel als ik het op deze manier 'zat' ben.
ZetaOSvrijdag 22 september 2017 @ 04:58
Het heeft geen zin om te leven als je niet kunt deadliften.
spacerijenvrijdag 22 september 2017 @ 11:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 04:58 schreef ZetaOS het volgende:
Het heeft geen zin om te leven als je niet kunt deadliften.
+1

Ik deadlift dus ik besta
Snakeyvrijdag 22 september 2017 @ 12:25
Na vanmorgen voor de tweede keer deze week stiff leg DL's gedaan te hebben kunnen ze me even gestolen worden...
Faeroervrijdag 22 september 2017 @ 12:52
Ik denk dat ik binnenkort meer focus ga leggen op barbell/DB hamstring oefeningen. Merk dat m'n romanian achteruit is gegaan, terwijl mijn gewone deadlift en rackpulls erg omhoog zijn gegaan. Geen idee waarom. Merk ook dat m'n enkelmobiliteit stukken beter kan.
Artoovrijdag 22 september 2017 @ 12:53
Snakeyvrijdag 22 september 2017 @ 13:04
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 12:52 schreef Faeroer het volgende:
Ik denk dat ik binnenkort meer focus ga leggen op barbell/DB hamstring oefeningen. Merk dat m'n romanian achteruit is gegaan, terwijl mijn gewone deadlift en rackpulls erg omhoog zijn gegaan. Geen idee waarom. Merk ook dat m'n enkelmobiliteit stukken beter kan.
Als je het een tijdje niet doet gaat het best flink achteruit, terwijl het een heel goede assist is voor deads.

Ik deed vanmorgen 3 sets 10 met 100 kilo. Buiten dat ik buiten adem was stonden mn hams in de fik. :D

Ik deed ze fluitend 3 sets 10 120 een tijdje geleden...
Faeroervrijdag 22 september 2017 @ 13:14
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 september 2017 13:04 schreef Snakey het volgende:

[..]

Als je het een tijdje niet doet gaat het best flink achteruit, terwijl het een heel goede assist is voor deads.

Ik deed vanmorgen 3 sets 10 met 100 kilo. Buiten dat ik buiten adem was stonden mn hams in de fik. :D

Ik deed ze fluitend 3 sets 10 120 een tijdje geleden...
Misschien is dat ook wel een idee, gewoon als assist erin gooien zodat ik ze in ieder geval blijf doen. Heb ze echt al maanden niet gedaan. :D Kreeg toen wel een goede burn, maar het was echt klote vandaag. 'Knakte' steeds eruit ofzo, spanning weg. Heb toen maar wat machines gedaan. _O-
Snakeyvrijdag 22 september 2017 @ 13:16
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 13:14 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Misschien is dat ook wel een idee, gewoon als assist erin gooien zodat ik ze in ieder geval blijf doen. Heb ze echt al maanden niet gedaan. :D Kreeg toen wel een goede burn, maar het was echt klote vandaag. 'Knakte' steeds eruit ofzo, spanning weg. Heb toen maar wat machines gedaan. _O-
Altijd lekker om na je DL sessie een paar romanians te doen. Of paused DL, even stoppen net onder de knieeen en dan locken. :P
relativityzaterdag 23 september 2017 @ 08:40
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 15:51 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik lees steeds vaker dat vet verliezen en spieropbouw mogelijk is, maar eigenlijk alleen als je al een redelijke (spier) basis hebt. Voor beginners of mensen die niet zoveel spiermassa hebben is het een heel ander verhaal.
Inderdaad. Het gaat er meestal om dat als je spiermassa aankomt je lichaam in rust meer verbruikt. Daarnaast staat de metabolisering zelfs nog een paar dagen na zware inspanning een tandje hoger.
relativityzaterdag 23 september 2017 @ 08:49
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:36 schreef Quotidien het volgende:
Dit is wat ik toen zo op een dag at:

2L melk: 1300
Halve kilo griekse yoghurt: 600
Uiteenlopende warme maaltijd 's avonds: ~800
Boterhammen pindakaas: 700
2 bananen: 200

Om en nabij 3600 per dag. Als ik vreetkick had uitschieters naar 4500. Ben hiermee toen maanden op hetzelfde gewicht blijven steken.
Het probleem wat jij ervaart heb ik ook jaren gehad. Had ook precies hetzelfde gewicht. En elke dag calorieŽn naar binnen jassen alsof het niks was.

Wat mij heel erg veel heeft geholpen: nog meer eten. Beginnen met twee keer warm per dag. Soms drie. Op vakantie zelfs tot 6x.

Daarnaast zou ik cardio volledig droppen en alleen korte intensieve kracht trainingen doen (5x5). Met nadruk op compound.

Dat doe ik nu nog steeds en ben 15+ kilo aangekomen binnen korte tijd. Nu kan ik nog steeds mijzelf de hele tijd volgooien met eten zonder aan te komen. Al zit ik op 4000-5000 kcal per dag. Als ik niet sport kom ik nauwelijks aan.

Oja... en minder drinken, meer havermout e.d. eten
Agentperryzondag 24 september 2017 @ 11:49
Niet helemaal on topic maar waar kopen jullie (over)hemden?

Ik heb altijd een enorme hoeveelheid stof over rond mijn taille en bij mijn schouders vaak niet genoeg ruimte, zijn er merken die rekening houden met krachtsporters?

Iets op maat laten maken past nog niet helemaal binnen mijn budget.
broodnodig.brood.nodig.zondag 24 september 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 11:49 schreef Agentperry het volgende:
Niet helemaal on topic maar waar kopen jullie (over)hemden?

Ik heb altijd een enorme hoeveelheid stof over rond mijn taille en bij mijn schouders vaak niet genoeg ruimte, zijn er merken die rekening houden met krachtsporters?

Iets op maat laten maken past nog niet helemaal binnen mijn budget.
Heb toevallig dezelfde vraag gesteld eerder.. wordt toch maatwerk.. suit supply oid.

Overigens had ik ook nog een vraagje, misschien of er (ervaren cutters) zijn met een antwoord. Welke 3 of 4 vuistregels hadden jullie het meest aan tijdens de cut (en dan voornamelijk de laatste kilo's)?

Ben lang niet zo fanatiek als de meesten (uiteraard terug te zien in het resultaat :+ ), maar heb de afgelopen tijd vooral kcal in bijgehouden en hoog in de eiwitten. Nu merk ik dat ik met deze manier een beetje tegen een grens aanloop, dus toch maar tandje bijzetten en meer inhoudelijk op de voeding letten.
Agentperryzondag 24 september 2017 @ 14:49
Verlaag je je calorieŽn gaandeweg de cut? Want de hoeveelheid waar je in het begin op kan cutten daar val je dieper in je cut niet meer van af.

Enige vuistregel die ik aanhoud is IIFYM.
broodnodig.brood.nodig.zondag 24 september 2017 @ 14:56
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 14:49 schreef Agentperry het volgende:
Verlaag je je calorieŽn gaandeweg de cut? Want de hoeveelheid waar je in het begin op kan cutten daar val je dieper in je cut niet meer van af.

Enige vuistregel die ik aanhoud is IIFYM.
Ben erg lui geweest.. ik let op mijn eiwit inname.. en niet eens precies.. ik neem m'n kwark, shakes en kip. Dan geloof ik het wel. Qua kcal zit ik eerder te laag dan nodig. Zit denk ik vaak max. rond de 2000 kcal per dag (in m'n bulk rond de 3500).

Koolhydraten, vet etc. check ik (nog) niet. Ja, lazy cut :+ .
Agentperryzondag 24 september 2017 @ 15:19
Refeed geprobeerd?
Faeroerzondag 24 september 2017 @ 15:49
Ik probeer wel frequenter te eten qua eiwitten in een cut, just in case. Of het helpt mag broscience weten, maar kwaad kan het niet denk ik. Ook doe ik pas cardio aan het eind van de cut, laatste 3-4 weken ofzo. Kracht setjes ook niet vergeten, niet alleen maar pompen en naar huis racen.
Quotidienzondag 24 september 2017 @ 16:12
Ik ga vandaag na het opstaan op de weegschaal staan en zit op 60,3, daarna even fijn poepen en daarna was het 60,8 :')
Maar dit terzijde.
Ethanoliczondag 24 september 2017 @ 22:07
quote:
10s.gif Op zondag 24 september 2017 16:12 schreef Quotidien het volgende:
Ik ga vandaag na het opstaan op de weegschaal staan en zit op 60,3, daarna even fijn poepen en daarna was het 60,8 :')
Maar dit terzijde.
Op dat gewicht zou ik een liter chocomel drinken per dag. Ik zit echter op 87kg van de dirty summer bulk. *)
Morgen start de cut.
MrNileszondag 24 september 2017 @ 22:36
Is een bcaa van 8:1:1 nog nuttig? Die ik nu heb is behoorlijk prijzig, de bcaa van 4:1:1 zit rond de §10-15. Zijn die ook prima? Naast bcaa neem ik los ook nog glutamine.
Quotidienmaandag 25 september 2017 @ 01:23
quote:
14s.gif Op zondag 24 september 2017 22:07 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Op dat gewicht zou ik een liter chocomel drinken per dag. Ik zit echter op 87kg van de dirty summer bulk. *)
Morgen start de cut.
Ik drink 4x per week een liter chocomel voor het slapen gaan. :7
Ethanolicmaandag 25 september 2017 @ 08:40
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 22:36 schreef MrNiles het volgende:
Is een bcaa van 8:1:1 nog nuttig? Die ik nu heb is behoorlijk prijzig, de bcaa van 4:1:1 zit rond de §10-15. Zijn die ook prima? Naast bcaa neem ik los ook nog glutamine.
Nog nooit 8:1:1 gehad.

Ik zou gewoon lekker die andere kopen.
Snakeydinsdag 26 september 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 22:36 schreef MrNiles het volgende:
Is een bcaa van 8:1:1 nog nuttig? Die ik nu heb is behoorlijk prijzig, de bcaa van 4:1:1 zit rond de §10-15. Zijn die ook prima? Naast bcaa neem ik los ook nog glutamine.
Ik ken alleen 2.1.1. volgens mij. Je kan trouwens ook BCAA kopen waar glutamine in zit.
Snakeydinsdag 26 september 2017 @ 13:03
Nou krijg ik natuurlijk overal BCAA reclame. En vond ik toch een 4.1.1.. :P

https://xxlnutrition.com/(...)nnel&_=1506423761130
Faeroerdinsdag 26 september 2017 @ 13:14
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:03 schreef Snakey het volgende:
Nou krijg ik natuurlijk overal BCAA reclame. En vond ik toch een 4.1.1.. :P

https://xxlnutrition.com/(...)nnel&_=1506423761130
https://xxlnutrition.com/es/nld/xxl-nutrition/bcaa-recovery
1 kilo en gluta
Snakeydinsdag 26 september 2017 @ 13:44
quote:
Goeie prijs. Ik zou het eigenlijk moeten nemen schijnt. Leucine op mijn leeftijd schijnt goed te zijn voor training en herstel.
Faeroerdinsdag 26 september 2017 @ 13:59
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:44 schreef Snakey het volgende:

[..]

Goeie prijs. Ik zou het eigenlijk moeten nemen schijnt. Leucine op mijn leeftijd schijnt goed te zijn voor training en herstel.
BCAA is 1 van de weinige supplementen (behalve whey en creatine dan) dat ik koop.
Snakeydinsdag 26 september 2017 @ 14:10
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:59 schreef Faeroer het volgende:

[..]

BCAA is 1 van de weinige supplementen (behalve whey en creatine dan) dat ik koop.
Ik ook, als ik het niet vergeet. Ik vergeet de BCAA en creatine vaak, doe je wel lekker lang met 1 pot. :P
Snakeydinsdag 26 september 2017 @ 14:22
Ow, ik heb een hele pot Leucine in de kast staan zie ik net. :')
Dimachaerusdinsdag 26 september 2017 @ 21:53
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:59 schreef Faeroer het volgende:

[..]

BCAA is 1 van de weinige supplementen (behalve whey en creatine dan) dat ik koop.
Hoezo koop je BCAA's? Ik lees overal dat het weggegooid geld is. Tenzij laag proteÔn dieet en/of fasted cardio.
agterdinsdag 26 september 2017 @ 21:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 21:53 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Hoezo koop je BCAA's? Ik lees overal dat het weggegooid geld is. Tenzij laag proteÔn dieet en/of fasted cardio.
Dit.
Ik zie de voordelen niet zo, als je al voldoende proteÔne eet.
Cue_dinsdag 26 september 2017 @ 22:37
Whey en creatine, vind ik meer dan genoeg.

Tegenwoordig meer bezig met de standaard lifts en dan iets hoger in herhalingen. Wel beetje wennen.
agterdinsdag 26 september 2017 @ 22:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:37 schreef Cue_ het volgende:
Whey en creatine, vind ik meer dan genoeg.

Tegenwoordig meer bezig met de standaard lifts en dan iets hoger in herhalingen. Wel beetje wennen.
Hoezo dat dan? Vanwaar de verandering?
Cue_dinsdag 26 september 2017 @ 23:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:48 schreef agter het volgende:


Hoezo dat dan? Vanwaar de verandering?
Ik de zoveel tijd variŽren we de workouts een beetje.
Houdt het interessant, kijken waar m'n voorkeuren inzitten.
Kijken wat werkt voor mij. Dat soort dingen.
Googkewoensdag 27 september 2017 @ 02:12
Ik kom me ook maar eens aanmelden hier. Op een halfjaar na heb ik altijd wat aangemodderd met powertraining. Dat halfjaartje deed ik het wel goed, maar geraakte gedesillusioneerd dat een Jeff Seid bv onhaalbaar is :'). Ik bedoel, ik wil nog een leven waar ik niet hele tijd aan eten moet denken en als ik wegga. Ik heb gewoon graag bier en friet in het weekend en we halen altijd op zondag wat uit (ik woon nog thuis). Doordeweeks lukte het wel maar in het weekend wou ik leven.

Hierdoor ben ik bij hardlopen en badminton terechtgekomen. Ik doe dit heel graag; 1 x op recreatief niveau en hardlopen probeer 2, meestal 3 per week aan te houden.

Per toeval ben ik terug bij KT beland omdat m'n zus wou afvallen, eigenlijk al van januari. Goed, we hebben best wat aan gemondderd maar goed ze is wat gewicht verloren. Het kon veel en veel beter maar zij en m'n familie vinden eten als een fitnessboy overdreven. Dus geen rekening houden met eiwitten etc.

De zin is toch wel teruggekomen sinds ik 2 maanden sukkel met een knieblessure. Ik en m'n zus doen 2x week full bodywarmer waarbij we deadlift wel niet hebben (hernia gehad en schrik ervoor).

Goed, FF m'n levensverhaal gepost:

Ik ga dinsdag en donderdag trainen. Moet ik dan ook al in het weekend en maandag een eiwitbehoefte nastreven van 86kg x 1,5kg ?

Als ik terug ga hardlopen, blijft dit hetzelfde of wordt dit meer?
Quotidienwoensdag 27 september 2017 @ 03:35
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 02:12 schreef Googke het volgende:
Moet ik dan ook al in het weekend en maandag een eiwitbehoefte nastreven van 86kg x 1,5kg ?
129kg aan eiwitten is wat optimistisch.
Googkewoensdag 27 september 2017 @ 11:53
quote:
7s.gif Op woensdag 27 september 2017 03:35 schreef Quotidien het volgende:

[..]

129kg aan eiwitten is wat optimistisch.
Zoveel eiwitten? Dan moet ik haast wel met shakes beginnen terwijl ik zoveel mogelijk normaal wil doen qua supplementen... Is het anders meer? Alles spreekt elkaar tegen op het net, ik zie de bomen door het bos niet meer..
Cue_woensdag 27 september 2017 @ 11:54
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:53 schreef Googke het volgende:

[..]

Zoveel eiwitten? Dan moet ik haast wel met shakes beginnen terwijl ik zoveel mogelijk normaal wil doen qua supplementen... Is het anders meer? Alles spreekt elkaar tegen op het net, ik zie de bomen door het bos niet meer..
Ik zou in grammen eiwitten gaan denken en niet in KG ;)
Faeroerwoensdag 27 september 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 21:53 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Hoezo koop je BCAA's? Ik lees overal dat het weggegooid geld is. Tenzij laag proteÔn dieet en/of fasted cardio.
Zit op 315g proteÔne, maar ik train wel altijd fasted in de vroege ochtend (05:00/08:00).
Googkewoensdag 27 september 2017 @ 12:00
quote:
6s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:54 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik zou in grammen eiwitten gaan denken en niet in KG ;)
Ah ok.. Late dienst gehad, dan gebeurt dat weleens haha.
Artoowoensdag 27 september 2017 @ 13:16
Gaan er van hier nog mensen naar de SAP Cup? :)
Googkedonderdag 28 september 2017 @ 01:36
Zo, ik heb een ''schemaatje'' gefabriceerd wat niet zo slecht uitziet. Hoeveel eiwitinname nemen jullie? 1.5 of 2 per gewicht? M'n weegschaal is kapot, maar ik gok dat ik 86 kg weeg op 1m89. Vetpercentage zal wel 18% zijn :').
Faeroerdonderdag 28 september 2017 @ 11:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 01:36 schreef Googke het volgende:
Zo, ik heb een ''schemaatje'' gefabriceerd wat niet zo slecht uitziet. Hoeveel eiwitinname nemen jullie? 1.5 of 2 per gewicht? M'n weegschaal is kapot, maar ik gok dat ik 86 kg weeg op 1m89. Vetpercentage zal wel 18% zijn :').
Ik houd een minimum aan van 1,7-2,0/KG, onderzoek laat niet echt weten wat nou optimaal is maar liever iets teveel dan iets te weinig. Minder zou wellicht ook kunnen, maar boeiend, kip is lekker.
Quotidienmaandag 2 oktober 2017 @ 17:58
Ik begin vanaf volgende week weer met werken, 32 uur in de supermarkt. Dus waarschijnlijk 4 dagen in de week drie kwartier fietsen (heen en terug) en dan 8 uur redelijk actief werk doen. Wat voor effect heeft dit op mijn calorieverbruik ongeveer? Momenteel zit ik met niks doen en 10 uur slapen op 2500. 60kg en 1m82.
Ik snap dat dit voor iedereen anders is maar wat zal het ongeveer schelen? Straks ook nog naar de sportschool wat ook nog een extra 300-500 is 3 dagen per week. Moet ik dan 4500 kcal eten om aan te komen? :')
Lamabalmaandag 2 oktober 2017 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 17:58 schreef Quotidien het volgende:
Ik begin vanaf volgende week weer met werken, 32 uur in de supermarkt. Dus waarschijnlijk 4 dagen in de week drie kwartier fietsen (heen en terug) en dan 8 uur redelijk actief werk doen. Wat voor effect heeft dit op mijn calorieverbruik ongeveer? Momenteel zit ik met niks doen en 10 uur slapen op 2500. 60kg en 1m82.
Ik snap dat dit voor iedereen anders is maar wat zal het ongeveer schelen? Straks ook nog naar de sportschool wat ook nog een extra 300-500 is 3 dagen per week. Moet ik dan 4500 kcal eten om aan te komen? :')
My fitness pal. Gebruik het
Quotidienmaandag 2 oktober 2017 @ 19:55
Ik snap eigenlijk niet waarom MFP zo veel gebruikt wordt, meestal komt de voedingswaarde in die app totaal niet overeen met wat er op de verpakking van het product staat, en ook qua hoeveelheden zit ik zoveel aan te passen dat ik het beter gewoon zelf bij kan houden met een weegschaal en info op de verpakking zelf. Ik gebruik momenteel een excel bestandje dat automatisch berekent wat je verbruikt en waar alles overzichtelijk bij elkaar staat.
Cue_maandag 2 oktober 2017 @ 20:00
Omdat, ondanks je het zelf evt bij sommige zaken dient aan te passen, er veel toch wel te vinden is.
En je macro's gewoon tig keer makkelijker bij te houden zijn dan in Excel.
App werkt makkelijker op mobiel dan Excel.

Het is altijd checken of t overeen komt met t etiket, maar op een gegeven moment weet je dat wel van je vaste voedsel.
Dus ook handig met maaltijden kopiŽren enzo.
Cue_maandag 2 oktober 2017 @ 20:00
Daarbij zijn er maar weinig mensen goed genoeg in Excel om zoiets voor zichzelf te maken :+

(Zelf zou ik t wel kunnen maar t dan te vaak net wat anders willen hebben en maar bezig blijven. Zonde van de tijd)
Quotidienmaandag 2 oktober 2017 @ 20:02
Ik heb het ook niet zelf gemaakt, gewoon iets van internet afgeplukt :P
Qua macro's is mfp natuurlijk wel goed, maar ik focus me momenteel vooral op gewoon een beetje gevarieerd eten, als ik fitness vooral op eiwitten en calorieŽn.
Eleikomaandag 2 oktober 2017 @ 21:27
https://www.ad.nl/bizar/a(...)ankdrukken~a0870978/
Eleikomaandag 2 oktober 2017 @ 21:29
quote:
7s.gif Op donderdag 21 september 2017 10:35 schreef Snakey het volgende:

[..]

Groot verschil inderdaad. Heeft vooral met (natuurlijke) testosteron en spiermassa te maken.

[..]
Brotip voor vrouwen: stop met de pil: die verlaagd je natuurlijke testosteronniveau.
MrNileswoensdag 4 oktober 2017 @ 09:19
vraagje...hoe en wat over bulken....

ben een al wat oudere fokker (bijna 40) en op dit moment flink aan het trainen.
Ik kom van boven de 20% vet...en ben nu gezakt naar rond de 15%.
Zit nu op ongeveer 1600kcal bij een gewicht van 65kg.

Nu is mijn vraag...tot hoever moet ik zakken in vetpercentage om aan een clean bulk te beginnen.
Zoals ik het begreep is het dan slim om 5 a 10% boven onderhoud te gaan eten.
Ik verwacht geen wonderen meer op mijn leeftijd..maar een paar kilo aankomen in een half jaar tijd moet toch wel te doen zijn.

In de cleanbulk...wat is dan aan te raden aan macro's?
2 - 2.2g eitwit per kg lichaamsgewicht
30% vet
en rest aanvullen met koolhydraten?
Dimachaeruswoensdag 4 oktober 2017 @ 21:53
Iemand hier ervaring met test only kuurtjes?
Snakeydonderdag 5 oktober 2017 @ 09:43
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:53 schreef Dimachaerus het volgende:
Iemand hier ervaring met test only kuurtjes?
Yep, werkt prima.
Eleikodonderdag 5 oktober 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:53 schreef Dimachaerus het volgende:
Iemand hier ervaring met test only kuurtjes?
1. Ben jij al 21?
2. Zorg eerst dat je training en voeding 100% op orde zijn.
McNultyzondag 8 oktober 2017 @ 19:48
quote:
7s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 09:43 schreef Snakey het volgende:

[..]

Yep, werkt prima.
hoeveel gebruik je?
Faeroerzondag 8 oktober 2017 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:53 schreef Dimachaerus het volgende:
Iemand hier ervaring met test only kuurtjes?
Beetje lege vraag zo.
relativityzondag 8 oktober 2017 @ 20:29
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 09:19 schreef MrNiles het volgende:
vraagje...hoe en wat over bulken....

ben een al wat oudere fokker (bijna 40) en op dit moment flink aan het trainen.
Ik kom van boven de 20% vet...en ben nu gezakt naar rond de 15%.
Zit nu op ongeveer 1600kcal bij een gewicht van 65kg.

Nu is mijn vraag...tot hoever moet ik zakken in vetpercentage om aan een clean bulk te beginnen.
Zoals ik het begreep is het dan slim om 5 a 10% boven onderhoud te gaan eten.
Ik verwacht geen wonderen meer op mijn leeftijd..maar een paar kilo aankomen in een half jaar tijd moet toch wel te doen zijn.

In de cleanbulk...wat is dan aan te raden aan macro's?
2 - 2.2g eitwit per kg lichaamsgewicht
30% vet
en rest aanvullen met koolhydraten?
Waarom niet gelijk beginnen aan clean bulk en flink trainen. Misschien wat cardio erbij doen. Maar snap niet dat je eerst zo veel wilt afvallen en dan wilt gaan aankomen. Ik als je spiermassa aankomt door het bulken en harder trainen wordt het sowieso makkelijker vet te verliezen...
Snakeyzondag 8 oktober 2017 @ 21:12
quote:
0s.gif Op zondag 8 oktober 2017 19:48 schreef McNulty het volgende:

[..]

hoeveel gebruik je?
Voor een eerste kuur zou ik niet boven de 250 p/w gaan voor 8 -12 weken.

Wat ik gebruik is niet zo interesant.
Rauw.maandag 9 oktober 2017 @ 18:36
Training gaat op het moment niet ideaal hier, sinds het seizoen weer begonnen is maar een aantal keer een goede squatsessie gehad.

Iemand hier met advies over in-season training?

Ik houd mijn eerst gestelde schema niet vol, de wedstrijden zijn te taxing om op maandag met fatsoenlijke vorm te Squatten (mijn positie vraagt veel van benen/core)
Ma - Squats/BP 5/3/1 + 3x8FSL
Di - 2 uur Rugby
Wo - rust
Do - 2 uur Rugby
Vr - Deadlift/OHP 5/3/1 + 3x8 FSL
Za -rust
Zo - Wedstrijd (80min)

Ik verneem dat de maandag ťcht niet gaat, het benchpressen gaat nog aardig maar de squats zijn eigenlijk niet verstandig te doen.

Ik heb nu 2 scenarios bedacht die wellicht zouden werken.
De eerste is dat ik op Op maandag alleen maar Benchpress en dinsdag voor de rugby training aan mijn 5/3/1 squats + FSL doe, wat inhoud dat ik lichtelijk vermoeid aan de training begin.

De tweede is dat ik de maandagtraining naar Woensdag verhuis waardoor ik 4 dagen achtereen train

Heeft iemand er iets zinnigs over te zeggen? Ervaringen/ tips?

De hoop op goede progressie heb ik al een beetje laten varen, maar er moet toch een manier zijn om in-season kracht te behouden?
Snakeymaandag 9 oktober 2017 @ 19:05
quote:
Ik denk niet dat iemand hier je vragen kan beantwoorden. Wendler heeft ook een forum, ik denk dat je daar beter af bent omdat er daar veel meer ervaring zit met wat jij doet.
Cue_maandag 9 oktober 2017 @ 19:45
Zou vooral kijken wat lichamelijk en geestelijk te doen is.
Je kan nog zulke leuke dingen bedenken maar als t niet gaat, gaat t niet.

Iedereen vindt andere belasting fijner.
Dizorndinsdag 10 oktober 2017 @ 08:36
quote:
7s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:36 schreef Rauw. het volgende:
Training gaat op het moment niet ideaal hier, sinds het seizoen weer begonnen is maar een aantal keer een goede squatsessie gehad.

Iemand hier met advies over in-season training?

Ik houd mijn eerst gestelde schema niet vol, de wedstrijden zijn te taxing om op maandag met fatsoenlijke vorm te Squatten (mijn positie vraagt veel van benen/core)
Ma - Squats/BP 5/3/1 + 3x8FSL
Di - 2 uur Rugby
Wo - rust
Do - 2 uur Rugby
Vr - Deadlift/OHP 5/3/1 + 3x8 FSL
Za -rust
Zo - Wedstrijd (80min)

Ik verneem dat de maandag ťcht niet gaat, het benchpressen gaat nog aardig maar de squats zijn eigenlijk niet verstandig te doen.

Ik heb nu 2 scenarios bedacht die wellicht zouden werken.
De eerste is dat ik op Op maandag alleen maar Benchpress en dinsdag voor de rugby training aan mijn 5/3/1 squats + FSL doe, wat inhoud dat ik lichtelijk vermoeid aan de training begin.

De tweede is dat ik de maandagtraining naar Woensdag verhuis waardoor ik 4 dagen achtereen train

Heeft iemand er iets zinnigs over te zeggen? Ervaringen/ tips?

De hoop op goede progressie heb ik al een beetje laten varen, maar er moet toch een manier zijn om in-season kracht te behouden?
Wat ik wel kan zeggen is dat ik op maandag uberhaubt geen heftige training zou plannen als je wedstrijden zo zwaar zijn. Dan kan je beter als je Ūets wil doen een soort herstel-training doen, danwel iets trainen wat je op zondagen minder gebruik. Maar volle back squatten de dag na een intensieve wedstrijd lijkt me geen goede planning.

Ik weet natuurlijk niet hoe je trainingen eruit zien maar ik zou geneigd zijn om op woensdag je zware sessie te doen, dus SQ+DL. Denk dat een BP/OHP sessie op vrijdag je minder in de weg staat voor de wedstrijd. Of je op donderdag nog goed kan trainen hangt dan af van je soort training en daar heb ik uiteraard gewoon te weinig kennis over.
Rauw.dinsdag 10 oktober 2017 @ 08:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 08:36 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Wat ik wel kan zeggen is dat ik op maandag uberhaubt geen heftige training zou plannen als je wedstrijden zo zwaar zijn. Dan kan je beter als je Ūets wil doen een soort herstel-training doen, danwel iets trainen wat je op zondagen minder gebruik. Maar volle back squatten de dag na een intensieve wedstrijd lijkt me geen goede planning.

Ik weet natuurlijk niet hoe je trainingen eruit zien maar ik zou geneigd zijn om op woensdag je zware sessie te doen, dus SQ+DL. Denk dat een BP/OHP sessie op vrijdag je minder in de weg staat voor de wedstrijd. Of je op donderdag nog goed kan trainen hangt dan af van je soort training en daar heb ik uiteraard gewoon te weinig kennis over.
Trainingen bestaan op donderdag voornamelijk uit skill+lopen
Op dinsdag doen we HIIT dingen en contacttraining (Maar daar herstel ik wel relatief snel van)

Heb het een nu een aantal weken geprobeerd, had verwacht dat het wel zou wennen maar het gaat inderdaad gewoon niet.
Deadlifts+OHP op vrijdag is niet het probleem, ik herstel van Deadlifts snel genoeg.
Squatten heb ik iets meer herstel voor nodig (2/3 dagen), dus dat kan ik niet te ver naar achteren schuiven.

De komende weken ga ik woensdag SQ+BP doen, en dan vrijdag DL+OHP.
4 dagen op rij is niet ideaal maar met goed eten en slapen moet het wel gaan.

Trial and error.
Faeroerdinsdag 10 oktober 2017 @ 09:50
2 weken niet echt naar behoren getraind. Te druk en geen zin. :')

Vanochtend maar wat deadlift singles gedaan, seal row dropsets bij 8 reps, wide-pulley en nog wat full retard DB rows. Ging wel redelijk goed. Misschien m'n programma weer eens aanpassen en een krachtcycle erin gooien.
Dizorndinsdag 10 oktober 2017 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 08:51 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Trainingen bestaan op donderdag voornamelijk uit skill+lopen
Op dinsdag doen we HIIT dingen en contacttraining (Maar daar herstel ik wel relatief snel van)

Heb het een nu een aantal weken geprobeerd, had verwacht dat het wel zou wennen maar het gaat inderdaad gewoon niet.
Deadlifts+OHP op vrijdag is niet het probleem, ik herstel van Deadlifts snel genoeg.
Squatten heb ik iets meer herstel voor nodig (2/3 dagen), dus dat kan ik niet te ver naar achteren schuiven.

De komende weken ga ik woensdag SQ+BP doen, en dan vrijdag DL+OHP.
4 dagen op rij is niet ideaal maar met goed eten en slapen moet het wel gaan.

Trial and error.
Ter vergelijking, ik train nu gemiddeld 8 keer per week, met 1x 'bootcamp' KT en 1x daadwerkelijk met zware gewichten smijten. Dat doe ik op donderdag, terwijl ik woensdag 2x train ('s ochtends technisch, 's middags op verzuringsdrempel dus intensief); vrijdag rustig/technisch, zaterdag heel lang duur-stuk, zondag sparren dus hard. Daarnaast zit ik aan een gewichtsklasse dus vreet ik mezelf niet helemaal vol om te herstellen, slaap heb ik wel hard nodig idd (liefst 9u/nacht).

Tot nu toe maak ik nog steeds goede vooruitgang met de krachttraining ondanks alles eromheen (Laatste week 3x8 DL 125kg, Anderson squats 8x80/8x90/4x100), weeg continu <75kg).

Het is heel anders om op zo'n manier te trainen dan op de BB/PL manier zoals de meeste mensen hier doen, maar het is werkbaar en je kan in principe vooruitgang blijven boeken, alleen niet op dezelfde manier als eerder :)
Njosnavelinwoensdag 11 oktober 2017 @ 11:01
Ik kom hier weer eens even gluren :W

Sinds een klein half jaar weer (voor mijn doen) redelijk fanatiek bezig met KT, 2-3x per week, met al best wel wat resultaat vind ik zelf.
Laatste tijd probeer ik ook beter op mijn voeding te letten nadat ik een aantal kg was afgevallen. Omdat ik geen vlees en vis eet probeer ik goed in de gaten te houden of ik qua eiwitten wel voldoende binnen krijg.

Zal binnenkort ook eens wat foto's posten van begin en nu.
#ANONIEMzaterdag 14 oktober 2017 @ 14:04
Ga een moeilijke tijd tegemoet vrees ik. Hand in het gips nu en kan nu een paar weken niet fitnessen en voordat ik het weer zwaar kan belasten ben ik weer een poos verder. Baal hier zo van want je raakt al je kracht weer kwijt :'(. Kan ik wťťr opnieuw beginnen
Faeroerzaterdag 14 oktober 2017 @ 14:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:04 schreef Azpilicueta het volgende:
Ga een moeilijke tijd tegemoet vrees ik. Hand in het gips nu en kan nu een paar weken niet fitnessen en voordat ik het weer zwaar kan belasten ben ik weer een poos verder. Baal hier zo van want je raakt al je kracht weer kwijt :'(. Kan ik wťťr opnieuw beginnen
Benen en core lukt ook niet? Conditiewerk?
#ANONIEMzaterdag 14 oktober 2017 @ 14:19
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:18 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Benen en core lukt ook niet? Conditiewerk?
Denk niet dat zweet icm gips een goede combinatie is
Ethanoliczaterdag 14 oktober 2017 @ 14:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:19 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Denk niet dat zweet icm gips een goede combinatie is
Gips gaat hoe dan ook stinken. Zou gewoon lekker op lage intensiteit, isolatie LB en core trainen en wat LISS op een hometrainer. Mooie mogelijkheid om wat vet te verbranden.
Vinniieezaterdag 14 oktober 2017 @ 17:33
Setje bowflex 552i op de kop getikt voor een meier.
#ANONIEMzaterdag 14 oktober 2017 @ 21:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:29 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Gips gaat hoe dan ook stinken. Zou gewoon lekker op lage intensiteit, isolatie LB en core trainen en wat LISS op een hometrainer. Mooie mogelijkheid om wat vet te verbranden.
Ja, denk dat ik een weekje niks doe en dan zoiets ga doen. Al die weken niks kunnen zie ik echt niet zitten
Rauw.maandag 16 oktober 2017 @ 09:32
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 17:33 schreef Vinniiee het volgende:
Setje bowflex 552i op de kop getikt voor een meier.
Nice pick _O_
Cue_maandag 16 oktober 2017 @ 09:51
Owja, laatst een filmpje daarover gezien. Best handig lijkt me, al vraag ik me af hoe het voelt mbt gewichtsverdeling op de dumbell.
Vinniieemaandag 16 oktober 2017 @ 10:13
quote:
6s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:51 schreef Cue_ het volgende:
Owja, laatst een filmpje daarover gezien. Best handig lijkt me, al vraag ik me af hoe het voelt mbt gewichtsverdeling op de dumbell.
Hoe bedoel je? Als je een gewicht instelt komt er gewoon aan beide kanten evenveel gewicht te zitten?

Ze zijn wel vrij lang, dus als je gewicht aan de buitenkant hebt zitten zorgt het wel dat ie wat makkelijker om je hand draait (om het zo maar te zeggen). Maar dat is dan weer goed voor de stabiliteit :7
Cue_maandag 16 oktober 2017 @ 10:21
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 10:13 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Hoe bedoel je? Als je een gewicht instelt komt er gewoon aan beide kanten evenveel gewicht te zitten?

Ze zijn wel vrij lang, dus als je gewicht aan de buitenkant hebt zitten zorgt het wel dat ie wat makkelijker om je hand draait (om het zo maar te zeggen). Maar dat is dan weer goed voor de stabiliteit :7
Mbt dat laatste bedoel ik idd. Dat het gelijk is lijkt me logisch. Maar lijkt me ook wel verschil in zitten met hoe het voelt of je enkel gewichten aan de buitenringen hebt, of eentje buiten en binnen of enkel binnenringen.
Vinniieemaandag 16 oktober 2017 @ 10:39
quote:
6s.gif Op maandag 16 oktober 2017 10:21 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Mbt dat laatste bedoel ik idd. Dat het gelijk is lijkt me logisch. Maar lijkt me ook wel verschil in zitten met hoe het voelt of je enkel gewichten aan de buitenringen hebt, of eentje buiten en binnen of enkel binnenringen.
In principe maakt dat niet zoveel uit.
Njosnavelinmaandag 16 oktober 2017 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:04 schreef Azpilicueta het volgende:
Ga een moeilijke tijd tegemoet vrees ik. Hand in het gips nu en kan nu een paar weken niet fitnessen en voordat ik het weer zwaar kan belasten ben ik weer een poos verder. Baal hier zo van want je raakt al je kracht weer kwijt :'(. Kan ik wťťr opnieuw beginnen
Wat is er gebeurd met je hand?
Helemaal opnieuw beginnen hoef je overigens sowieso niet dankzij spiergeheugen.
GetRektCyawoensdag 18 oktober 2017 @ 18:55
Ben na de vakantie ook te hard gegaan vrees ik, nu flink pijn in de rechterschouder met alle press oefeningen. Binnenkort maar een afspraak maken met de fysio en kijken wat de schade is......Hopelijk is het alleen rust nemen.....
onlogischwoensdag 18 oktober 2017 @ 20:59
Stop er maar mee mannen ;(

Teveel sporten verhoogt hartaanval bij met name blanke mannen
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 15:22
Ik heb nu zo'n weight gainer, 30g eiwitten en 600kcal per 150g. Hoe ongezond is dit? :P
Snakeydonderdag 19 oktober 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 15:22 schreef Quotidien het volgende:
Ik heb nu zo'n weight gainer, 30g eiwitten en 600kcal per 150g. Hoe ongezond is dit? :P
Hoeveel suikers?
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 16:38 schreef Snakey het volgende:

[..]

Hoeveel suikers?
39g per portie dus dat lijkt me redelijk veel. Die vent van de voedingswinkel vond het wel meevallen zei die, zag er ook wel uit alsof die wist wat die doet. Maar die moet ook z'n spul verkopen natuurlijk.
Gerd_von_Fotzendonderdag 19 oktober 2017 @ 16:40
iemand ervaring met juggernaut method?
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 16:51
quote:
Gek dat ze dat alleen bij blanken zien. Misschien iets met anabolen te maken?
Snakeydonderdag 19 oktober 2017 @ 17:47
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 16:39 schreef Quotidien het volgende:

[..]

39g per portie dus dat lijkt me redelijk veel. Die vent van de voedingswinkel vond het wel meevallen zei die, zag er ook wel uit alsof die wist wat die doet. Maar die moet ook z'n spul verkopen natuurlijk.
Dat is veel ja. Een extra portie rijst op een dag help je waarschijnlijk een stuk meer.
Snakeydonderdag 19 oktober 2017 @ 17:48
Wendler over je DL omhoog krijgen.

https://jimwendler.com/bl(...)ow-to-tug-like-a-pro
onlogischdonderdag 19 oktober 2017 @ 18:35
quote:
5s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 16:51 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Gek dat ze dat alleen bij blanken zien. Misschien iets met anabolen te maken?
Geen idee. Maar het is geen afstudeerprojectje geweest van een stagiair of zo. Er is ruim 10 jaar onderzoek onder een behoorlijk grote groep naar gedaan. Best wel schokkend als je het zo leest.
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 18:57
quote:
15s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 18:35 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Geen idee. Maar het is geen afstudeerprojectje geweest van een stagiair of zo. Er is ruim 10 jaar onderzoek onder een behoorlijk grote groep naar gedaan. Best wel schokkend als je het zo leest.
Dus we zijn op het punt gekomen dat letterlijk alles wat we doen slecht voor ons is.
onlogischdonderdag 19 oktober 2017 @ 19:08
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 18:57 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Dus we zijn op het punt gekomen dat letterlijk alles wat we doen slecht voor ons is.
Eens hoor.

Maar cijfers liegen niet.
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 19:10
quote:
14s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:08 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Eens hoor.

Maar cijfers liegen niet.
Maar dan nog wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Ik ga echt niet stoppen met sporten nu. 8)7
Gerd_von_Fotzendonderdag 19 oktober 2017 @ 19:12
mijn squat zuigt, zowel front als back, maar mijn benen zien eruit als er 200kg in zit

pls help
onlogischdonderdag 19 oktober 2017 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:10 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Maar dan nog wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Ik ga echt niet stoppen met sporten nu. 8)7
Logisch. Dat schrijft dat onderzoek ook. Maar dat vind ik wel een beetje tegenstrijdig :') Het is niet 8% of 6% hť. Nee, 86%! En ook echt onder blanke mannen :') ;( :{
onlogischdonderdag 19 oktober 2017 @ 19:34
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:12 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:
mijn squat zuigt, zowel front als back, maar mijn benen zien eruit als er 200kg in zit

pls help
Ik heb gisteren voor het eerst frontsquad geprobeerd...
Ik heb zelden zo staan klungelen tijdens een workout :) :D

Vanmiddag wat filmpjes gekeken over de techniek maar het lijkt erop dat ik mijn polsen in buigbaarheid moet gaan trainen :') Want mijn polsen doen erg zeer i.v.m. de zeer onnatuurlijke houding. Maar kruislings was al helemaal geen succes :{
Vinniieedonderdag 19 oktober 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:34 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ik heb gisteren voor het eerst frontsquad geprobeerd...
Ik heb zelden zo staan klungelen tijdens een workout :) :D

Vanmiddag wat filmpjes gekeken over de techniek maar het lijkt erop dat ik mijn polsen in buigbaarheid moet gaan trainen :') Want mijn polsen doen erg zeer i.v.m. de zeer onnatuurlijke houding. Maar kruislings was al helemaal geen succes :{
Twee vingers al geprobeerd ipv je hele hand?

Split squats zijn nog erger _O-
Vinniieedonderdag 19 oktober 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:12 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:
mijn squat zuigt, zowel front als back, maar mijn benen zien eruit als er 200kg in zit

pls help
Wat is het probleem?
Faeroerdonderdag 19 oktober 2017 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:14 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Logisch. Dat schrijft dat onderzoek ook. Maar dat vind ik wel een beetje tegenstrijdig :') Het is niet 8% of 6% hť. Nee, 86%! En ook echt onder blanke mannen :') ;( :{
Uit een universiteit van alabama. :') Doe hetzelfde onderzoek bij een Finse uni en je krijgt het tegenovergestelde. Foponderzoekjes
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:29
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 20:46 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Uit een universiteit van alabama. :') Doe hetzelfde onderzoek bij een Finse uni en je krijgt het tegenovergestelde. Foponderzoekjes
Waarom zou een Finse universiteit dit beter doen dan een universiteit uit Alabama? Zo kun je alles wel afschrijven.
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:34 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ik heb gisteren voor het eerst frontsquad geprobeerd...
Ik heb zelden zo staan klungelen tijdens een workout :) :D

Vanmiddag wat filmpjes gekeken over de techniek maar het lijkt erop dat ik mijn polsen in buigbaarheid moet gaan trainen :') Want mijn polsen doen erg zeer i.v.m. de zeer onnatuurlijke houding. Maar kruislings was al helemaal geen succes :{
Wat is het voordeel van front squats?
onlogischdonderdag 19 oktober 2017 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:43 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wat is het voordeel van front squats?
Meer focus op je quadriceps.
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:44
quote:
14s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:43 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Meer focus op je quadriceps.
Aha. Lijkt me geen makkelijke oefening.
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:46
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:44 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Aha. Lijkt me geen makkelijke oefening.
Squats sowieso zijn sowieso best wel kut. Mijn knieŽn knakken bij elke herhaling en die bar laat een blauwe plek op mijn rug achter. :'(
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Squats sowieso zijn sowieso best wel kut. Mijn knieŽn knakken bij elke herhaling en die bar laat een blauwe plek op mijn rug achter. :'(
Heb je geen bar pad? Ik heb een tijdje terug een eigen gekocht want bij mijn sportschool is er vaak geen te vinden.
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:50
KnieŽn die knakken klinkt trouwens niet zo goed. Heb je een blessure gehad ofzo?
FlippingCoindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:52
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:44 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Aha. Lijkt me geen makkelijke oefening.
Voor mij was het dramatsich, ligt er vooral aan of je flexibel genoeg bent om de barbell goed te kunnen plaatsen; ik meen dat over het algemeen vrouwen er iets minder moeite mee hebben.
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:53
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:50 schreef Njosnavelin het volgende:
KnieŽn die knakken klinkt trouwens niet zo goed. Heb je een blessure gehad ofzo?
Nop, mijn voeten en handen knakken ook best veel eigenlijk. :')
FlippingCoindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:54
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Squats sowieso zijn sowieso best wel kut. Mijn knieŽn knakken bij elke herhaling en die bar laat een blauwe plek op mijn rug achter. :'(
Squat je low bar of high bar?
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:55
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:52 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Voor mij was het dramatsich, ligt er vooral aan of je flexibel genoeg bent om de barbell goed te kunnen plaatsen; ik meen dat over het algemeen vrouwen er iets minder moeite mee hebben.
Hm okee. Ik ben wel redelijk flexibel dus misschien moet ik het eens proberen. Alleen focus op quadriceps vind ik wat minder interessant, gaat me meer om de andere kant :+
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:55
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:54 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Squat je low bar of high bar?
High bar
FlippingCoindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:55
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:55 schreef Quotidien het volgende:

[..]

High bar
En waar heb je de blauwe plekken?
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:56
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:55 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

En waar heb je de blauwe plekken?
Op m'n rug, ik gebruik zo'n hoodie met capuchon, alleen nadeel is dat je de stang niet stevig op je rug hebt.
FlippingCoindonderdag 19 oktober 2017 @ 22:58
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:56 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Op m'n rug, ik gebruik zo'n hoodie met capuchon, alleen nadeel is dat je de stang niet stevig op je rug hebt.
Probeer het anders eens met een hemd/shirt dan is het misschien makkelijker aanvoelen hoe de barbell het best te plaatsen op je traps, en heb je de ellebogen naar beneden of wat omhoog?

Als je merkt dat de barbell niet stevig ligt is dit sowieso niet goed, je wilt niet dat er zware gewichten gaan glijden/rollen/schuiven op je rug.
Quotidiendonderdag 19 oktober 2017 @ 22:59
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:58 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Probeer het anders eens met een hemd/shirt dan is het misschien makkelijker aanvoelen hoe de barbell het best te plaatsen op je traps, en heb je de ellebogen naar beneden of wat omhoog?
Wat omhoog om die spieren naar achter te trekken en de bar op die spieren te leggen.
FlippingCoindonderdag 19 oktober 2017 @ 23:02
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:59 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Wat omhoog om die spieren naar achter te trekken en de bar op die spieren te leggen.
Ja dat zou wel een betere rustplaats moeten geven voor de barbell.
Vinniieedonderdag 19 oktober 2017 @ 23:13
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:55 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Hm okee. Ik ben wel redelijk flexibel dus misschien moet ik het eens proberen. Alleen focus op quadriceps vind ik wat minder interessant, gaat me meer om de andere kant :+
Dan heb je meer aan hip thrusts :+
Njosnavelindonderdag 19 oktober 2017 @ 23:16
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 23:13 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Dan heb je meer aan hip thrusts :+
Die doe ik ook natuurlijk :7
onlogischvrijdag 20 oktober 2017 @ 08:57
quote:
10s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 20:46 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Uit een universiteit van alabama. :') Doe hetzelfde onderzoek bij een Finse uni en je krijgt het tegenovergestelde. Foponderzoekjes
En op basis waarvan wil jij dit weg bagatelliseren? Tenzij je een vooraanstaand arts bent met een scala aan argumenten denk ik niet dat jij in de positie bent om hier het predicaat 'Foponderzoekjes' aan te hangen.

Dit is gewoon een gedegen onderzoek waar 25 jaar lang data is verzameld van ruim 3000 mensen en waar ze 6 jaar over hebben gedaan om het volledig uit te schrijven.

Het hele onderzoek vind je hier.

quote:
Conclusion

In summary, these results showed that white individuals who participated in 3 times the recommended guidelines for PA over 25 years had higher odds of developing coronary subclinical atherosclerosis by middle age. Collectively, these data suggest that the biological mechanisms associated with increased CAC and high levels of PA deserve further evaluation. Likewise, the impact of modestly higher levels of CAC in aging, highly active individuals on CV outcomes also deserves further attention.
#ANONIEMvrijdag 20 oktober 2017 @ 09:40
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 20:08 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wat is er gebeurd met je hand?
Helemaal opnieuw beginnen hoef je overigens sowieso niet dankzij spiergeheugen.
Klap uitgedeeld, maar ik doelde meer dat je snel terugvalt qua kracht en conditie. En als mijn hand uit het gips is dan kan ik het nog niet meteen zwaar belasten.

Maar het is niet anders. Is ook mijn eigen schuld met veel consequenties :+
Dizornvrijdag 20 oktober 2017 @ 10:14
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 08:57 schreef onlogisch het volgende:

[..]

En op basis waarvan wil jij dit weg bagatelliseren? Tenzij je een vooraanstaand arts bent met een scala aan argumenten denk ik niet dat jij in de positie bent om hier het predicaat 'Foponderzoekjes' aan te hangen.

Dit is gewoon een gedegen onderzoek waar 25 jaar lang data is verzameld van ruim 3000 mensen en waar ze 6 jaar over hebben gedaan om het volledig uit te schrijven.

Het hele onderzoek vind je hier.

[..]

Wat mij in ieder geval opvalt is dat de personen die zoveel bewegen alsnog een BMI van 28 hadden gemiddeld. De uitkomstmaat die ze gebruiken is met name "CAC>0" ofwel of er ťnige vorm van verkalking te vinden is, hoeft niet per se ernstig te zijn dus. Er is amper gekeken naar Šndere levensstijlfactoren, soort van beweging, etc. Het is een studie, maar ik zou nooit mijn hele gedachtengang omgooien op basis van 1 zo'n onderzoek.
Ethanolicvrijdag 20 oktober 2017 @ 10:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 10:14 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Wat mij in ieder geval opvalt is dat de personen die zoveel bewegen alsnog een BMI van 28 hadden gemiddeld. De uitkomstmaat die ze gebruiken is met name "CAC>0" ofwel of er ťnige vorm van verkalking te vinden is, hoeft niet per se ernstig te zijn dus. Er is amper gekeken naar Šndere levensstijlfactoren, soort van beweging, etc. Het is een studie, maar ik zou nooit mijn hele gedachtengang omgooien op basis van 1 zo'n onderzoek.
Mensen die nog altijd BMI gebruiken :')_!

Verder wel eens met je post.
Cue_vrijdag 20 oktober 2017 @ 11:57
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 22:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Squats sowieso zijn sowieso best wel kut. Mijn knieŽn knakken bij elke herhaling en die bar laat een blauwe plek op mijn rug achter. :'(
Dat doen die van mij ook regelmatig. Vooral in t begin. Niets ernstigs aan (bij mij dan)

Blauwe plek van barbell had ik enkel toen ik hem te hoog had / in m'n nek zowat.
Wat lager en nergens geen last meer van. Maar beetje blauwe plek is niet zo erg.
Quotidienvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:02
Iemand nog tips voor calorierijk eten voor in shakes? Ik heb van de week zo'n blender gekocht en ben een beetje aan het experimenteren.
Faeroervrijdag 20 oktober 2017 @ 13:03
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 08:57 schreef onlogisch het volgende:
Ik heb je post niet helemaal gelezen, maar volgens mij ben je een beetje mad. Maak je niet zo druk, het leven is al kort genoeg voor blanke sporters. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:02 schreef Quotidien het volgende:
Iemand nog tips voor calorierijk eten voor in shakes? Ik heb van de week zo'n blender gekocht en ben een beetje aan het experimenteren.
Havermout, melk, banaan, whey, pindakaas, olijfolie.
onlogischvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:03
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:03 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik heb je post niet helemaal gelezen, maar volgens mij ben je een beetje mad. Maak je niet zo druk, het leven is al kort genoeg voor blanke sporters. :')
Ik ben helemaal niet mad. Maar fijn dat je aangeeft dat je niet mijn hele post gelezen hebt.
Daarmee hoef ik jouw posts dus niet langer serieus te nemen :+
Quotidienvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 10:44 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Mensen die nog altijd BMI gebruiken :')_!

Verder wel eens met je post.
Alle medici gebruiken gewoon BMI hoor.
Quotidienvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:06
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:03 schreef Faeroer het volgende:

Havermout, melk, banaan, whey, pindakaas, olijfolie.
Dit is precies wat ik er nu indoe, alleen olijfolie en pindakaas erin hou ik niet binnen. :') Zo nasty he.
Faeroervrijdag 20 oktober 2017 @ 13:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:06 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Dit is precies wat ik er nu indoe, alleen olijfolie en pindakaas erin hou ik niet binnen. :') Zo nasty he.
Daar wen je op den duur wel aan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:05 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Alle medici gebruiken gewoon BMI hoor.
Werkt alleen niet zo goed bij sporters, vet % wordt niet meegenomen dus iemand is al te snel 'te zwaar'.
Quotidienvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:09
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:07 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Daar wen je op den duur wel aan.

[..]

Werkt alleen niet zo goed bij sporters, vet % wordt niet meegenomen dus iemand is al te snel 'te zwaar'.
Toen ik begon met aankomen dronk ik een half glas olijfolie, na 2 dagen heb ik dat letterlijk uitgekotst. _O-
Laatst zag ik nog een oud voedingsschema van toen ik begon, iets lachwekkenders zul je niet snel vinden.

BMI neemt spiermassa niet mee idd, dus wat dat betreft zal het niet een goede maatstaaf zijn.
Faeroervrijdag 20 oktober 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:09 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Toen ik begon met aankomen dronk ik een half glas olijfolie, na 2 dagen heb ik dat letterlijk uitgekotst. _O-
Laatst zag ik nog een oud voedingsschema van toen ik begon, iets lachwekkenders zul je niet snel vinden.

BMI neemt spiermassa niet mee idd, dus wat dat betreft zal het niet een goede maatstaaf zijn.
Ja erm je moet ook niet zoveel nemen... ik doe 1 eetlepel ~10gram in een shake. Half glas is gewoon een diarree drankje. :')
PabstBlueRibbonvrijdag 20 oktober 2017 @ 13:15
Ik vraag mij af of iemand mij kan helpen met advies mbt het weer oppakken van fitness.

Ik heb jaren redelijk intensief gesport, maar eigenlijk zonder resultaat. Dit heeft ook te maken met dat ik ADHD en nog wat emotionele shit heb. Maar eigenlijk door de ADHD gaat mijn hele structuur door de war. Als ik mij instelde om te gaan sporten, dan werd dat het hele hoofddoel voor de dag. Er komen dan allemaal gedachten in mijn kop die mij tegenhouden om te gaan. Ik kon ze wel overwinnen en ging dan toch. Maar dit alleen vreet zoveel energie dat alle andere dingen die ik in mijn leven belangrijk vind erdoor belemmerd worden.

Ik heb nu al bijna een jaar niet gesport. Ik wil het graag oppakken. Maar ik wou dat het wat makkelijker wordt. Dat het een soort routine-ding gaat worden. 3 a 4 keer per week ruim een uur sporten moet wel voldoende zijn om resultaat te bereiken. Ik ambieer niet om Mr Olympia te worden, maar ik zou mezelf enigszins gespierd willen zien voor komende zomer.

Ik denk dat deze struggles voor velen wel herkenbaar zijn. Hoe ga je ermee om?

Voor mijzelf een goede drive is vooral sociale contacten. Dan wordt de sportschool een plek die je graag wilt bezoeken ipv iets waar je tegenaan hikt.
Quotidienvrijdag 20 oktober 2017 @ 15:22
De mogelijkheden met zo'n blender zijn echt eindeloos. _O_
Shake + weight gainer met melk in zo'n fles en je zit al op 2100 kcal. Echt ideaal als je moeite hebt met genoeg eten.
Snakeyvrijdag 20 oktober 2017 @ 17:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:15 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Ik vraag mij af of iemand mij kan helpen met advies mbt het weer oppakken van fitness.

Ik heb jaren redelijk intensief gesport, maar eigenlijk zonder resultaat. Dit heeft ook te maken met dat ik ADHD en nog wat emotionele shit heb. Maar eigenlijk door de ADHD gaat mijn hele structuur door de war. Als ik mij instelde om te gaan sporten, dan werd dat het hele hoofddoel voor de dag. Er komen dan allemaal gedachten in mijn kop die mij tegenhouden om te gaan. Ik kon ze wel overwinnen en ging dan toch. Maar dit alleen vreet zoveel energie dat alle andere dingen die ik in mijn leven belangrijk vind erdoor belemmerd worden.

Ik heb nu al bijna een jaar niet gesport. Ik wil het graag oppakken. Maar ik wou dat het wat makkelijker wordt. Dat het een soort routine-ding gaat worden. 3 a 4 keer per week ruim een uur sporten moet wel voldoende zijn om resultaat te bereiken. Ik ambieer niet om Mr Olympia te worden, maar ik zou mezelf enigszins gespierd willen zien voor komende zomer.

Ik denk dat deze struggles voor velen wel herkenbaar zijn. Hoe ga je ermee om?

Voor mijzelf een goede drive is vooral sociale contacten. Dan wordt de sportschool een plek die je graag wilt bezoeken ipv iets waar je tegenaan hikt.
Als je jaren trained zonder resultaat ligt dat aan je training, voeding etc. Het kan niet zo zijn dat je door ADHD geen progressie zou kunnen maken. Dat is, als je inderdaad ging zoals je hierboven aangeeft.

Met jouw conditie moet je jezelf duidelijkheid geven. Dus een duidelijk doel hebben. Je wil gespierder worden dus zoek een schema wat bij je past en voor spieropbouw zorgt, en hou je daar aan..
De meeste mensen kunnen niet zonder doel trainen omdat ze eindigen met 'ik doe maar wat' en een beetje doelloos in de sportschool rondlopen, voor jou geldt dat nog een beetje meer.

Het kost iedereen moeite om trainen een routine te maken. :) Precies de reden waarom zoveel sportscholen meer spookleden hebben dan mensen die daadwerkelijk de sportschool bezoeken. Het is ook voor jou dus een kwestie van gewoon doen. Je doelen voor ogen houden, je niet meteen doodstaren op je einddoel maar begrijpen dat spieropbouw in kleine stapjes komt, en volhouden. Het duurt even, maar uiteindelijk wordt het routine. En dan nog loop je tegen periodes aan dat je geen zin hebt waarbij je allerlei excuses gaat maken om niet te gaan. Gewoon niet intrappen en toch gaan.

Het is voor iedereen de enige manier om progressie te maken. Als je merkt dat je het een obsessie maakt even een stapje terug in je denken proberen te maken en proberen het niet te groot te maken.
ComedyShortsGamervrijdag 20 oktober 2017 @ 17:44
Tijdje niet meer gepost hier. Ben al sinds 1 aug bezig met onder onderhoud te eten en woog op dat moment 86 kg, vandaag zit ik op 77.5 onder vrijwel gelijke omstandigheden. Misschien wel iets te snel gegaan in die maanden maar ik merkte pas halverwege oktober dat ik gewicht dat ik normaal voor/op 1 aug deed iets achteruit ging. Op de compounds doe ik nu in vergelijking met 2,5 maanden geleden enkele kg's minder om de sets te kunnen halen, op kracht. Heeft uiteindelijk toch nog lang geduurd vond ik dus het werd natuurlijk ook tijd. Verder ga ik dit binnenkort ook gewoon makkelijk inhalen als ik weer in kcal ga toenemen.
Het vet rond m'n buik is wel altijd iets wat als eerst komt en als laatst weggaat, zelfs na ongv. 9 kilo vet/vocht merk ik dat er nog wel wat meer weg kan. Niet zozeer naar sixpack (8% vp?) achtig, dat is iets wat ik totaal niet wil, maar meer iets persoonlijks dat het nog niets beter kan.
Ik ga in ieder geval denk ik nog door tot eind van de maand en dan is het weer tijd om te groeien.
Njosnavelinvrijdag 20 oktober 2017 @ 18:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 09:40 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Klap uitgedeeld, maar ik doelde meer dat je snel terugvalt qua kracht en conditie. En als mijn hand uit het gips is dan kan ik het nog niet meteen zwaar belasten.

Maar het is niet anders. Is ook mijn eigen schuld met veel consequenties :+
Dat bedoelde ik ook, ook dat herstelt snel.
Quotidienzondag 22 oktober 2017 @ 18:44
Gister tegen de 5000 kcal gepakt. _O_ Ik probeer nu een maand minimaal 4000 per dag te pakken, kijken hoe dat uitpakt. Als ik merk dat ik skinnyfat word stop ik er gelijk mee.
Njosnavelinzondag 22 oktober 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 18:44 schreef Quotidien het volgende:
Gister tegen de 5000 kcal gepakt. _O_ Ik probeer nu een maand minimaal 4000 per dag te pakken, kijken hoe dat uitpakt. Als ik merk dat ik skinnyfat word stop ik er gelijk mee.
Wow, wat heb je daar allemaal voor moeten eten?
Quotidienzondag 22 oktober 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 18:44 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wow, wat heb je daar allemaal voor moeten eten?
Shakes :P
Njosnavelinzondag 22 oktober 2017 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 18:44 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Shakes :P
Pfoe, lijkt me verschrikkelijk.

Ik heb gisteren 2 setjes 50 kg gehipthrust 8-)
Quotidienzondag 22 oktober 2017 @ 18:51
Valt reuze mee eigenlijk.

Hip thrusts ben ik niet bekend mee, maar congrats. :)
Xa1ptzondag 22 oktober 2017 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 18:44 schreef Quotidien het volgende:
Gister tegen de 5000 kcal gepakt. _O_ Ik probeer nu een maand minimaal 4000 per dag te pakken, kijken hoe dat uitpakt. Als ik merk dat ik skinnyfat word stop ik er gelijk mee.
De grootste opgave is nog om dat enigszins gezond te doen.
Hamzoefzondag 22 oktober 2017 @ 20:26
quote:
9s.gif Op zondag 22 oktober 2017 20:21 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

De grootste opgave is nog om dat enigszins gezond te doen.
Tja, wat is gezond. Feitelijk is zoveel boven je onderhoud eten nooit gezond.
Xa1ptzondag 22 oktober 2017 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Tja, wat is gezond. Feitelijk is zoveel boven je onderhoud eten nooit gezond.
True. Ik let verder niet echt op eigenlijk. Zolang ik m'n portie citroenen, noten, soms vis, overnight oats met fruit en honing e.d. en een relatief gezonde avondmaaltijd op heb, vind ik schranzen niet zo'n probleem.
Quotidienzondag 22 oktober 2017 @ 20:32
quote:
9s.gif Op zondag 22 oktober 2017 20:21 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

De grootste opgave is nog om dat enigszins gezond te doen.
Er zit niks bij dat echt ongezond is. Geen fast food, chips of frietjes oid.

quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 20:26 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Tja, wat is gezond. Feitelijk is zoveel boven je onderhoud eten nooit gezond.
https://www.reddit.com/r/(...)s_8000_calorie_diet/

8000 kcal. Nou is dat natuurlijk helemaal gebalanceerd en sport ie er veel bij, maar zo'n enorm overschot is niet per definitie ongezond.
setozondag 22 oktober 2017 @ 21:04
Schema's die acteurs zogenaamd hebben gebruikt voor films moet je nooit serieus nemen.
Quotidienmaandag 23 oktober 2017 @ 12:14
Ik moet 4-5 keer per dag poepen nu. :') Je moet er wat voor over hebben he.
Lamabalmaandag 23 oktober 2017 @ 20:24
Hallon,

Half jaar geleden had ik wat studievertraging opgelopen en toen was er een immens tijdsbestek over in mijn leven. Omdat ik altijd al sportte maar nooit echt met regelmaat en geen serieuze insteek wou ik het maar eens goed oppakken.

In 20 a ~25 weken ben ik wel redelijk gegroeid ( ~ 4kg) maar het belangrijkste is dat ik nu regelmaat heb.
Ik train 4 keer per week en volg eigenlijk een schema wat vroeger mij is aangeleerd maar heb het zonder nadenken gewoon overgenomen.

Huidige stats zijn: 94 kilo met 13% lichaamsvet (Basic fit meting, dus weet niet hoe accuraat)
SPOILER: Huidig fysiek
Fitnes1.jpeg

fit2.jpeg

Mijn vraag is of jullie schema's aanraden voor spieropbouw etc. En waar naar te kijken qua voeding. Ik hoef geen directe informatie maar als iemand goede artikelen heeft of tips heeft waar ik naar moet gaan kijken dan zou me dat goed helpen.

Op dit moment train ik als volgt:

Maandag: Borst/triceps
Dinsdag: Rug/biceps
Woensdag: benen/buik
Donderdag : Schouders en wat rest oefeningen

Zelf streef ik toch wel naar de 100 kilo + te gaan. Qua PR's heb ik zelf nog niet een idee

[ Bericht 9% gewijzigd door Lamabal op 23-10-2017 20:34:33 ]
ComedyShortsGamermaandag 23 oktober 2017 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:24 schreef Lamabal het volgende:
Hallon,

Half jaar geleden had ik wat studievertraging opgelopen en toen was er een immens tijdsbestek over in mijn leven. Omdat ik altijd al sportte maar nooit echt met regelmaat en geen serieuze insteek wou ik het maar eens goed oppakken.

In 20 a ~25 weken ben ik wel redelijk gegroeid ( ~ 4kg) maar het belangrijkste is dat ik nu regelmaat heb.
Ik train 4 keer per week en volg eigenlijk een schema wat vroeger mij is aangeleerd maar heb het zonder nadenken gewoon overgenomen.

Huidige stats zijn: 94 kilo met 13% lichaamsvet (Basic fit meting, dus weet niet hoe accuraat)
SPOILER: Huidig fysiek
Mijn vraag is of jullie schema's aanraden voor spieropbouw etc. En waar naar te kijken qua voeding. Ik hoef geen directe informatie maar als iemand goede artikelen heeft of tips heeft waar ik naar moet gaan kijken dan zou me dat goed helpen.

Op dit moment train ik als volgt:

Maandag: Borst/triceps
Dinsdag: Rug/biceps
Woensdag: benen/buik
Donderdag : Schouders en wat rest oefeningen

Zelf streef ik toch wel naar de 100 kilo + te gaan. Qua PR's heb ik zelf nog niet een idee
Wat zijn je stats op de compounds?

Dus je traint 4 keer per week? Je zou een upper/lower body kunnen proberen zodat je elke spiergroep zo'n 2 keer per week traint. Dat is wel een goed streven. Of fullbody, alleen bij beide uiteraard wel de rust goed in de gaten houden.
Eleikodinsdag 24 oktober 2017 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:24 schreef Lamabal het volgende:
Hallon,

Half jaar geleden had ik wat studievertraging opgelopen en toen was er een immens tijdsbestek over in mijn leven. Omdat ik altijd al sportte maar nooit echt met regelmaat en geen serieuze insteek wou ik het maar eens goed oppakken.

In 20 a ~25 weken ben ik wel redelijk gegroeid ( ~ 4kg) maar het belangrijkste is dat ik nu regelmaat heb.
Ik train 4 keer per week en volg eigenlijk een schema wat vroeger mij is aangeleerd maar heb het zonder nadenken gewoon overgenomen.

Huidige stats zijn: 94 kilo met 13% lichaamsvet (Basic fit meting, dus weet niet hoe accuraat)
SPOILER: Huidig fysiek
Mijn vraag is of jullie schema's aanraden voor spieropbouw etc. En waar naar te kijken qua voeding. Ik hoef geen directe informatie maar als iemand goede artikelen heeft of tips heeft waar ik naar moet gaan kijken dan zou me dat goed helpen.

Op dit moment train ik als volgt:

Maandag: Borst/triceps
Dinsdag: Rug/biceps
Woensdag: benen/buik
Donderdag : Schouders en wat rest oefeningen

Zelf streef ik toch wel naar de 100 kilo + te gaan. Qua PR's heb ik zelf nog niet een idee
Hoe lang heb je dit schema al?
En hoe ziet je voedingsschema er uit?
Begrijp ik dat je in Groningen woont?
Ga eens trainen bij Kelderwerk, of de ACLO.
Eleikodinsdag 24 oktober 2017 @ 09:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 13:15 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Ik vraag mij af of iemand mij kan helpen met advies mbt het weer oppakken van fitness.

Ik heb jaren redelijk intensief gesport, maar eigenlijk zonder resultaat. Dit heeft ook te maken met dat ik ADHD en nog wat emotionele shit heb. Maar eigenlijk door de ADHD gaat mijn hele structuur door de war. Als ik mij instelde om te gaan sporten, dan werd dat het hele hoofddoel voor de dag. Er komen dan allemaal gedachten in mijn kop die mij tegenhouden om te gaan. Ik kon ze wel overwinnen en ging dan toch. Maar dit alleen vreet zoveel energie dat alle andere dingen die ik in mijn leven belangrijk vind erdoor belemmerd worden.

Ik heb nu al bijna een jaar niet gesport. Ik wil het graag oppakken. Maar ik wou dat het wat makkelijker wordt. Dat het een soort routine-ding gaat worden. 3 a 4 keer per week ruim een uur sporten moet wel voldoende zijn om resultaat te bereiken. Ik ambieer niet om Mr Olympia te worden, maar ik zou mezelf enigszins gespierd willen zien voor komende zomer.

Ik denk dat deze struggles voor velen wel herkenbaar zijn. Hoe ga je ermee om?

Voor mijzelf een goede drive is vooral sociale contacten. Dan wordt de sportschool een plek die je graag wilt bezoeken ipv iets waar je tegenaan hikt.
Dan lijkt het me fijn om een trainingsmaatje te hebben waarmee je afspreekt. En die je dan dus opbelt als je tijdslijn dreigt te ontsporen. Verder: een goed schema, een goede sportschool, goed eten en voldoende rust/slaap helpt ook.

Succes!
Lamabaldinsdag 24 oktober 2017 @ 11:01
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 20:37 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Wat zijn je stats op de compounds?

Dus je traint 4 keer per week? Je zou een upper/lower body kunnen proberen zodat je elke spiergroep zo'n 2 keer per week traint. Dat is wel een goed streven. Of fullbody, alleen bij beide uiteraard wel de rust goed in de gaten houden.
Het verschilt. Zelf vind ik het heerlijk om soms de zondag nog mee te pakken en wordt het dus 5 dagen.

Stats op compound durft ik niet zo te zeggen. Dit dus een ruwe schatting.

BP: 75
DL: 90
SQ: 65

Ik weet dat ik uit verhouding ben met Squats, maar dat is nogal moeilijk voor me. Ik doe het liever wat lichter met de juiste form te krijgen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 09:13 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Hoe lang heb je dit schema al?
En hoe ziet je voedingsschema er uit?
Begrijp ik dat je in Groningen woont?
Ga eens trainen bij Kelderwerk, of de ACLO.
Dit schema hou ik nu dus 25 weken aan ofzo.
Ik heb zelf niet echt een specifiek voedingsschema. Ik probeer simpelweg gewoon in de ochtend een bak Brinta met banaan te eten. Dan ga ik over op brood met kipfilet en in de middag is het meestal een bak kwark . Dan een whey shake of een blikje tonijn en voor het sporten een banaan.

Waarom zou ik naar aclo willen? De basicfit waar ik heen ga voldoet eigenlijk wel. Kelderwerk zat vroeger wel in de buurt maar die is helaas weg
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 09:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 11:01 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Het verschilt. Zelf vind ik het heerlijk om soms de zondag nog mee te pakken en wordt het dus 5 dagen.

Stats op compound durft ik niet zo te zeggen. Dit dus een ruwe schatting.

BP: 75
DL: 90
SQ: 65

Ik weet dat ik uit verhouding ben met Squats, maar dat is nogal moeilijk voor me. Ik doe het liever wat lichter met de juiste form te krijgen.
Zijn die squats inderdaad uit verhouding? Daarmee zit je toch altijd een stuk lager?
Mooi resultaat trouwens al voor zo'n korte periode.
Vinniieewoensdag 25 oktober 2017 @ 09:15
Zou zeggen dat juist de bench uit verhouding is met squat en deadlift
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:06
quote:
11s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 09:15 schreef Vinniiee het volgende:
Zou zeggen dat juist de bench uit verhouding is met squat en deadlift
Zwaar vergeleken met de rest bedoel je?
75 kg BP kan ik me niks bij voorstellen, ik zit nog op 20 _O-
setowoensdag 25 oktober 2017 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:06 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Zwaar vergeleken met de rest bedoel je?
75 kg BP kan ik me niks bij voorstellen, ik zit nog op 20 _O-
Als je BP hoger is dan je SQ is er wat uit verhouding ja :P
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:10
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:08 schreef seto het volgende:

[..]

Als je BP hoger is dan je SQ is er wat uit verhouding ja :P
Met zijn deadlifts zit hij er nog wel boven :P
Vinniieewoensdag 25 oktober 2017 @ 10:16
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:06 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Zwaar vergeleken met de rest bedoel je?
75 kg BP kan ik me niks bij voorstellen, ik zit nog op 20 _O-
Ja. Deadlift is meestal zwaarder dan squat, bench lichter dan squat.

Dus bench loopt voor en dat is op zich mooi, volgens mij is het wel algemeen dat bench omhoog krijgen het moeilijkst is van die drie lifts :P
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:25
Vol