abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173668937
registreer om deze reclame te verbergen
Er is vandaag echt enorm veel gebeurd en wil het gewoon even ergens kwijt. Advies met wat ik het best zou kunnen doen hoor ik graag.

Mijn achtergrond:
Jongeman van 21 jaar, bijna 6 jaar werkzaam bij de Albert Heijn.

Ik zit enorm in de clinch met mijn Supermarkt Manager en Assistent Supermarkt Manager. Het begon afgelopen zaterdag bij het lossen van de avondvracht waarbij ik mijn schouder bezeerde tijdens het laden van de vrachtwagen. Mijn teamleider heeft toen gezegd dat hij het af zou maken en dat ik kon gaan vullen.

De dag erna werd ik wakker met enorme pijn waarna ik de dag erna een afspraak maakte (zondag is er geen huisarts aanwezig) voor de huisarts. Dinsdag heeft de huisarts mij verteld dat ik een ontstoken pees heb en dat ik het rustig aan moet doen om het niet erger te laten worden.

Woensdagavond heb ik dit gemeld aan mijn ASM die mij heeft verteld om zelf maar even vervanging te regelen voor de dagen dat ik moet vullen. Ik ben toen aan het werk gegaan en heb er niks meer over gezegd. Het werk wat ik doordeweeks doe is afprijzen, iets waarvan ik dacht dat het mijn schouder niet zoveel zou belasten.

De dag erna werd ik wakker met enorme pijn in mijn schouder, maar ik koppelde dit niet aan het werk wat ik de dag ervoor had gedaan. Dus ik ben maar weer gaan werken. Deze keer (donderdagavond) was de SM aanwezig en heb ik aan hem de situatie uitgelegd. Reactie: zoek zelf maar even vervanging voor wat je niet kan doen. Ik dus gehoorzamen en mensen vragen of ze de komende zaterdagen voor mij kunnen werken. Ik had iemand gevonden en heb dit direct gemeld. Ik kreeg de opdracht om het in de planning te gaan aanpassen.

Dus ik braaf de planning aanpassen en mijn tijden wegstrepen. Komt de SM het kantoor weer inlopen met de opmerking: ''Jij bent nu jouw probleem in mijn tijd aan het oplossen. Doe dat voortaan maar na werktijd'. Hier ging ik op in en zei ik dat het ook zijn probleem is en dat ik hem ook nog eens geld aan het besparen ben, omdat ik in principe gewoon 'ziek' ben. Volgens hem moest ik maar even de arbeidswet doornemen want blijkbaar zit ik fout. Hierbij gelaten en toen ging ik weer aan het werk.

Het zat wel erg diep dat hij zei dat het ''mijn probleem'' was dus ik ben weer terug gelopen om te vragen waarom hij zo reageerde en dat het een situatie is die we beiden zouden moeten oplossen. Hij haalde aan dat de enige die kan bepalen of ik wel of niet kan werken de arboarts is. Dat klopt inderdaad, maar daarna vertelde hij mij wel dat ik andere werkzaamheden kan verrichten die licht genoeg voor mijn arm zullen zijn. Beweringen die haaks op elkaar staan, maar goed.

Ik heb vervolgens verteld dat de manier hoe hij het zei dat deze situatie ''mijn probleem'' is mij wel diep zit, omdat het geen enkel teken vertoond van enig begrip. Zijn woorden: ''Dat jij je zo voelt, voel ik niks voor. Daar zit ik niet mee''. Bij mij ging er een knop om en ben toen weggelopen om mijn werk af te maken.

De dag erna (vandaag, vrijdag dus) ben ik in de avond naar mijn werk gegaan om mij persoonlijk ziek te melden. Ook de werkzaamheden die ik doordeweeks verrichten verergerde alles alleen maar. Ik heb toen netjes gewacht tot de SM aanwezig was en heb mijzelf persoonlijk afgemeld. Mocht hij het er niet mee eens zijn, dan kan hij de arbodienst inschakelen.

Toen begon het feestje. Mijn SM ging helemaal uit zijn slof en beweerde dat ik hem belachelijk aan het maken was. Mijn ASM zat er ook bij en zei dat ik even normaal moest doen, want wat ik deed kon niet. Ik sprak beiden heren aan met hun achternaam en 'u' wat ze opvatte als arrogantie. Mijn SM begon te schreeuwen dat ik hem aan het zwart maken was en dat ik maar even aan alle mensen die hier werken moet vragen wat ze van hem vinden en wat ze van mij vinden. Hierop heb ik geantwoord dat ik met deze mensen werk en weet wat ze van mij en van hem vinden. En dat wat ze zeiden niet positief was.

Kon hij niet hebben en schreeuwde: Als ik boos word, word ik goed boos en daar weet Simone alles van. (Ze heet geen Simone, maar voor het verhaal wel even zo genoemd.) Die liep toevallig net over de gang voorbij dus die kon alles horen. Ik zei dat het jammer was dat het zo liep en dat het waarschijnlijk ook zo moet eindigen. Ik gaf hem een hand en die heeft hij na enige aarzeling geschut.

Verhaal voorbij? Hahaha, nee. De SM weigerde mij ziek te melden. Ik bleef bij mijn standpunt om dat gewoon maar wel te doen en bij enige twijfel de arboarts in te schakelen. Dit wilde hij niet en ik moest maar vertrekken. Ik weigerde, want ik wilde zekerheid of ik nou wel of niet ziek word gemeld. Hierop zei hij dat ik moest vertrekken en pakte hij mij bij mijn schouders en schoof mij aan de kant. Ik zei nee, ik blijf. Heeft hij mij verteld dat ik een winkelverbod zal krijgen en dat ik bij deze ben aangehouden ''voor het niet gehoorzamen van de winkeleigenaar''. Hij dreigde met de politie en pakte zijn telefoon om de beveiliging te bellen. (Draaide hij ook nog het verkeerde nummer :') ). Beveiliging kwam maar niet en de discussie ging verder.

Vanaf dat moment heb ik alles opgenomen om later terug te luisteren. Het kwam toen aan op een ja-en-nee spelletje, mijn arrogante houding, omdat ik ze beide met hun achternaam en 'u' aansprak, en dat het aan mij licht hoe ik de woorden ''Dat jij je zo voelt, voel ik niks voor. Daar zit ik niet mee'' heb geÔnterpreteerd. Uiteindelijk gaf hij op en zei hij dat ik maar niet hoef te komen. Ik heb nog het nummer van de arbodienst gevraagd en die weigerde hij eerst te geven. Op advies van hem heb ik de arbeidswet doorgenomen en heb uitgelegd dat hij mij dat verplicht is. Vervolgens nog even verhaal gedaan bij mensen die het gehoord hebben en naar huis gegaan.

Ik vind het enorm jammer dat het zo loopt, want ik werk al bijna 6 jaar bij deze Albert Heijn en weet eigenlijk niet echt wat ik moet doen. Ik heb de ahsignaallijn al ingelicht, maar ik weet niet welke stappen ik nog meer kan nemen om ervoor te zorgen dat dit aan het licht komt bij het hoofdkantoor. Niet alleen ik word zo behandeld, maar ook de andere parttimers die het niet goed weten en hun mond niet open durven te trekken. Wat zou ik kunnen doen om ervoor te zorgen dat dit wordt aangepakt?

TLDR:
Schouder overwerkt tijdens het laden van de vracht. Ik moest maar zelf vervanging gaan regelen voor mijn werktijden. Supermarkt manager gaf aan dat hij niks voelt voor mijn situatie en dat ik mijn probleem maar niet in zijn tijd moet oplossen. Vandaag langs gegaan om mij volledig ziek te melden. Hier ging de SM en ASM niet mee akkoord omdat ik volgens hen niet ziek was en gewoon kon werken. De SM heeft gedreigd om mij een winkelverbod op te leggen omdat ik hem niet gehoorzaamde. De ASM beschuldigde mij ervan dat ik arrogant was omdat ik beide heren aansprak met hun achternaam en 'u'.
  vrijdag 8 september 2017 @ 23:55:52 #2
364261 Limburg82
I shit you not.
pi_173669044
Ik heb het met verbazing gelezen. Echt advies heb ik niet. De arbeidsverhouding is verstoord. Dit komt niet meer goed.
pi_173669096
De hoeveelheid regels die zij overtreden als werkgever moet je niet bij willen werken.

Helaas buiten dat soort franchisers maar al te graag 16 tot 20-jarigen uit, tijd voor jou om op te stappen. Ik acht de kans klein dat jij een revolutie binnen de AH gaat veroorzaken.
pi_173669103
registreer om deze reclame te verbergen
Sowieso moet je hier nog weel een transitievergoeding uit slepen. Indien bovenstaande waar is hebben beide heren zich flink misdragen.

Heb jij compromitterend materiaal opgenomen?
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_173669114
Tip voor je volgende baan: als je niet kan werken meldt je je ziek op de juiste wijze en laat ze het verder uitzoeken.
pi_173669141
21 jaar, dan ben je toch al te duur voor een supermarkt. Liever 2 frisse 15 jarigen voor dat geld
pi_173669156
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 september 2017 23:59 schreef phpmystyle het volgende:
Heb jij compromitterend materiaal opgenomen?
Sorry, kan je dat toelichten?
pi_173669174
Als je ziek bent en de man stuurt je weg ga je weg, zelfs als je ziek bent en de man stuurt je niet weg ga je weg. Nu je thuis bent blijf je ook lekker ziek tot de schouder is herstelt, zorg wel dat je het geld krijgt waar je volgens CAO recht op hebt. Ik neem aan dat je een vast contract hebt voor een aantal uren. De arboarts/bedrijfsarts kan beoordelen wanneer je weer arbeidsgeschikt wordt laat werkgever daar maar voor zorgen.
pi_173669177
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:03 schreef Bucketlist het volgende:
21 jaar, dan ben je toch al te duur voor een supermarkt. Liever 2 frisse 15 jarigen voor dat geld
Klopt. Ik ben net klaar met studeren en druk zoekende naar een baan. Op mijn 16de een vast contract gekregen dus van mij konden ze niet af.
pi_173669237
Even los van het feit dat je manager in jou verhaal over komt als een enorme hufter.

Het klinkt alsof je dit niet slim hebt aangepakt. Je bent een zinloze discussie aangegaan die vervolgens steeds verder uit de hand is gelopen. Wat je had moeten doen was de zinloze discussie beŽindigen zodra je zag dat je geen medewerking kreeg van je manager en dit niet op een normale manier uit te praten viel. Vervolgens jezelf op een officiŽle manier ziek melden (bijvoorbeeld via de mail zodat het opschrift staat) en een consult bij de bedrijfsarts aanvragen.
Een discussie met je baas over het wel of niet ziek zijn is totaal irrelevant.
pi_173669274
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:11 schreef Brollebol het volgende:

Het klinkt alsof je dit niet slim hebt aangepakt. Je bent een zinloze discussie aangegaan die vervolgens steeds verder uit de hand is gelopen. Wat je had moeten doen was de zinloze discussie beŽindigen zodra je zag dat je geen medewerking kreeg van je manager en dit niet op een normale manier uit te praten viel. Vervolgens jezelf op een officiŽle manier ziek melden (bijvoorbeeld via de mail zodat het opschrift staat) en een consult bij de bedrijfsarts aanvragen.
Een discussie met je baas over het wel of niet ziek zijn is totaal irrelevant.
Klinkt wel leuk in theorie maar in de praktijk pakt het nou vaak eenmaal anders uit.

Dan doel ik niet op het officieel ziek melden en dat schriftelijk doen, maar die discussies en de drang om door te werken (loyaal aan je werkgever willen zijn) vind ik wel menselijk hoor.
  zaterdag 9 september 2017 @ 00:17:11 #12
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173669313
Teken niks en bevestig per e-mail je mondelinge ziekmelding.

Bel het Juridisch Loket even voor een advocaat.
Not all those who wander are lost.
pi_173669399
Voortaan als je wat hebt. bellen, ziek melden en niet komen opdagen (en van tevoren foto van het werkrooster maken)

[ Bericht 72% gewijzigd door Nizno op 09-09-2017 04:13:03 ]
.
  Donald Duck held zaterdag 9 september 2017 @ 00:42:10 #14
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_173669593
Je wordt te oud (te duur) voor dat soort werk en dit bewust steeds verder laten oplopen is een prachtkans voor ze om je zelf te laten opstappen.
♥ Rozen zijn rood ♥
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
♥ Kristel, ik hou van jou! ♥
pi_173669720
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:04 schreef Ryoku het volgende:

[..]

Sorry, kan je dat toelichten?
Jij zei dat je een en ander hebt opgenomen, blijkt uit dat fragment dat jouw leidinggevende een behoorlijk intimiderende houding aanneemt?
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_173669958
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:52 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Jij zei dat je een en ander hebt opgenomen, blijkt uit dat fragment dat jouw leidinggevende een behoorlijk intimiderende houding aanneemt?
Ja. Beide leidingevende (SM en ASM) verheffen hun stem flink in de opname. Ook worden er kreten als 'mond houden' genoemd. Ik weet niet of dat ook als intimiderend opgevat kan worden.
pi_173670079
Overigens dat zelf op moeten lossen van een rooster, dat slaat werkelijk nergens op. Waarom zou je dat moeten doen? Ik bedoel het is die lul zijn werk; niet het jouwe. Ophoeren met die ongein. :r
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173670329
quote:
13s.gif Op zaterdag 9 september 2017 01:35 schreef Geralt het volgende:
Overigens dat zelf op moeten lossen van een rooster, dat slaat werkelijk nergens op. Waarom zou je dat moeten doen? Ik bedoel het is die lul zijn werk; niet het jouwe. Ophoeren met die ongein. :r
dat!
pi_173670450
Wat voor contract heb je?
Play hard, go pro.
pi_173670546
Regel anders iemand die zich voordoet als journalist en het hoofdkantoor van de appie belt om te vragen hoe het zit met al die overtredingen van filiaal X. "Ok en medewerkers mogen zich dus niet ziek melden? Zelfs niet als ze bij de dokter zijn geweest? Wie maakt deze regels?"

Misschien mag je je dan wel gewoon ziek melden als je ziek bent.

Was toen ook zo bij de Primark, daar kwam snel verandering in toen.
pi_173670805
Je moet "Boos" bellen. Tim lost het wel op en wij hebben er dan ook nog lol van.
  zaterdag 9 september 2017 @ 08:11:48 #22
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_173670849
Je hebt de goede stappen gezet, knap van je.

Ik begrijp dat je ook op doordeweekse dagen veel werkt en contract van 12+ uren hebt? In je verhaal is het mij niet duidelijk of het een franchisenemer is of reguliere winkel. Je zou eventueel een overplaatsing kunnen aanvragen. En anders zou ik alsnog op zoek gaan naar wat anders. Je verdient het om fatsoenlijk te worden behandeld.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_173671547
Wetgeving is in dat opzich heel simpel. Als je ziek bent meld je je ziek volgens de manier die moet van het bedrijf. Je hoeft inprincipe niet eens te zeggen wat je hebt, alleen dat je ziek bent (is privť namelijk). Het bedrijf schakelt een bedrijfsarts in en daar moet je dan langskomen. Die bepaald wat je hebt en hoelang je ongeveer afwezig bent. Een bedrijf mag nooit, maar dan ook nooit, een ziekmelding weigeren.

Vraagje aan TS. Hoe loopt normaal een ziekmelding via je bedrijf? Neem aan dat je dat wel weet als je er 6 jaar werkt. Dus via leidinggevende of PZ?
pi_173673335
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 03:38 schreef Aethereal het volgende:
Wat voor contract heb je?
Een contract voor onbepaalde tijd voor 9 uur per week.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:37 schreef alopio het volgende:
Wetgeving is in dat opzich heel simpel. Als je ziek bent meld je je ziek volgens de manier die moet van het bedrijf. Je hoeft inprincipe niet eens te zeggen wat je hebt, alleen dat je ziek bent (is privť namelijk). Het bedrijf schakelt een bedrijfsarts in en daar moet je dan langskomen. Die bepaald wat je hebt en hoelang je ongeveer afwezig bent. Een bedrijf mag nooit, maar dan ook nooit, een ziekmelding weigeren.

Vraagje aan TS. Hoe loopt normaal een ziekmelding via je bedrijf? Neem aan dat je dat wel weet als je er 6 jaar werkt. Dus via leidinggevende of PZ?
Je belt voor 9 uur op de dag dat je moet werken. Die ziekmelding loopt of via een leidinggevende of een teamleider die dan opneemt.

Ik ben gisteren langsgegaan omdat ik in de buurt was. Ook leek het mij fatsoenlijk om het zo snel mogelijk door te geven, zodat ze tijdig vervanging konden regelen.
pi_173673411
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:24 schreef Ryoku het volgende:
Ik ben gisteren langsgegaan omdat ik in de buurt was.
Niet heel handig want bellen was genoeg geweest maar dan nog dan had je daarna gewoon weg moeten gaan en ze het maar laten uitzoeken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')