bonke | vrijdag 8 september 2017 @ 10:02 |
zoals mijn oma die maakte dikke koek is een soort van pannenkoek van een cm of 10 dik gevuld met rozijnen ed mijn oma maakte die vroeger altijd in een grote gietijzeren pan en dan stond die koek een hele dag op een petroleumstelletje te bakken nu heb ik dus een grote gietijzeren Dutch oven gekocht en ga ik straks een 2de hands petroleumstelletje halen maar nu komt het je kan een dikke koek ook gewoon in de oven bakken en dat duurt dan zo'n anderhalf uur maar ik wil het dus op dat petroleumstelletje doen, hoelaat moet ik dan beginnen om rond een uur of 6 s 'avonds die koek klaar te hebben? | |
Symphonic | vrijdag 8 september 2017 @ 10:06 |
http://www.smulweb.nl/rec(...)tfries-streekgerecht | |
Postbus100 | vrijdag 8 september 2017 @ 10:13 |
Daar moest ik ook aan denken: broeder, poffert, boffert, tulband, dat idee. (edit: je hebt ook een Groningse variant) | |
bonke | vrijdag 8 september 2017 @ 10:26 |
http://www.smulweb.nl/recepten/759147/Grootmoeders-dikke-koek dat recept had ik al gevonden maar ik wil dus eigenlijk weten hoelang zo`n koek op een heel laag pitje moet | |
Symphonic | vrijdag 8 september 2017 @ 10:38 |
Sentiment is leuk, maar ik denk dat je enit blij wordt van de overlast van een petroleumstel. | |
Thezappa | vrijdag 8 september 2017 @ 21:21 |
lijkt me echt tering ranzig | |
Isabeau | vrijdag 8 september 2017 @ 21:22 |
Het ruikt vast heel nostalgisch | |
mootie | vrijdag 8 september 2017 @ 21:32 |
Is echt heel, heel, heel erg lekker. | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 08:00 |
tegenwoordig heb je ook petroleum wat reukloos brand | |
Tinkepink | zaterdag 9 september 2017 @ 08:04 |
Je zegt het zelf al: de hele dag. Ik zou om 11 uur beginnen. | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 08:11 |
dan moet het wel stoppen met regenen want ik heb nog niks in huis om het te maken gister wel het 2de hands petroleumstelletje gehaald maar nog geen petroleum en ik dacht : lekker vroeg deruit, spulletjes halen en aan de gang maarja die regen | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 10:12 |
zow die staat er op, nu nog ff een uurtje of 8 wachten | |
kipje1234 | zaterdag 9 september 2017 @ 18:22 |
krijgen we het eindresultaat ook te zien? ben wel benieuwd! | |
RobinOok | zaterdag 9 september 2017 @ 18:26 |
Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Pleeeeease? | |
mootie | zaterdag 9 september 2017 @ 18:29 |
Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker? Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen? | |
mootie | zaterdag 9 september 2017 @ 18:30 |
Hmmm ik zie dat de wand lekker is ingeboterd. Ook met kaneel? Die korst | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 18:36 |
en ik moet wel zeggen dat ik hem nog een minuut of 10 in de oven heb gedaan vanwege het bruine korstje en ook dat ie wel lekker is maar niet zo smaakt zoals mijn oma hem maakte dit is meer gewoon taartdeeg met roziijnen en veel suiker, dus zoet wel een lekkere krokante korst maar niet een krokante en harde korst ps: ruim 7 uur op het brandertje gestaan | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 18:37 |
ik heb ergens gelezen dat dat wel kan | |
mootie | zaterdag 9 september 2017 @ 19:05 |
Ik zal mijn moeder eens bellen. Heb er nu echt zin in. En dan lekker warm nog, lekkere lel roomboter, | |
RobinOok | zaterdag 9 september 2017 @ 19:22 |
Ik zou dan liever een braadpan in de oven zetten, denk ik, maar op internet zijn er genoeg mensen die inderdaad zulke dingen in de slowcooker bereiden. Ik zou dan wel een bodempje van bakpapier maken, met een optillint eronder, zo ongeveer als deze mevrouw : https://www.365daysofcrockpot.com/slow-cooker-cornbread/ Zodat je de koek uit je slowcooker kunt tillen. | |
bonke | zaterdag 9 september 2017 @ 19:26 |
bij mij viel die zo uit me pannetje, kon het pannetje zo weer in het rek zetten | |
RobinOok | zaterdag 9 september 2017 @ 19:43 |
Ja, snap ik, maar een binnenpan van een slowcooker is loeizwaar. Als je die om gaat kieperen loop je kans dat ie uit je handen glijdt en kapot klettert. Weg slowcooker. Ik zou liever tillen. Sowieso omdat het minder kans geeft op aan-de-bodem-blijven-plakken. | |
derLudolf | zondag 10 september 2017 @ 20:22 |
Waar kom je vandaan? Je hebt nu iets West Fries gemaakt, maar misschien was het wel poffert wat je oma maakte. Die bereid je overigens au bain marie en wordt gemaakt met een mengsel van tarwe en boekweitmeel | |
Postbus100 | zondag 10 september 2017 @ 20:27 |
Mijn moeder maakte poffert niet au bain marie maar in een speciale poffertpan. Au bain marie is volgens mij de shortcut voor als je geen poffertpan hebt, maar het hoort oorspronkelijk in een poffertpan. 1,5-2 uur op het laagste vuurtje en de deksel mag er niet vanaf want dan stort je in | |
HaverMoutKoekje | zondag 10 september 2017 @ 20:29 |
Hey, maakt nu iemand dikke koek bij HHB | |
derLudolf | zondag 10 september 2017 @ 20:31 |
Die vul je toch met water? | |
Postbus100 | zondag 10 september 2017 @ 20:36 |
Mijn moeder niet. Een zoektocht op internet leert mij dat mijn moeder poffert bakt in een zogeheten wonderpan. Geen idee, nooit van gehoord, maar het werkt wel [ Bericht 18% gewijzigd door Postbus100 op 10-09-2017 22:40:50 ] |