abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173643305
Ik ben op zoek naar een gratis programma op 7 filmpjes van youtube op een dvd te zetten.
De filmpjes moeten direct na elkaar afspelen zonder pauze.

Iemand hier een handig programma voor?

Groetjes
  Forum Admin donderdag 7 september 2017 @ 18:56:29 #2
58651 crew  murp
murp
pi_173643566
Windows movie maker al geprobeerd?
pi_173650717
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:40 schreef Pizzapuntje het volgende:
Ik ben op zoek naar een gratis programma om 7 filmpjes van YouTube op een DVD te zetten.
De filmpjes moeten direct na elkaar afspelen zonder pauze.

Iemand hier een handig programma voor?

Groetjes
Wat je wil is technisch gezien minder eenvoudig dan je wellicht denkt, omdat (1) de video's die je van YouTube hebt geript waarschijnlijk .mp4, .mkv of .webm bestanden zijn die video- en audiocodecs gebruiken die verschillen van de MPEG2 video en LPCM, MPA of AC3 audio van het DVD Video systeem, (2) omdat de resolutie wellicht niet overeenkomt met één van de resoluties die door het DVD Video systeem worden ondersteund, (3) omdat video's die je van YouTube downloadt progressief zijn terwijl DVD Video met interlaced MPEG2 werkt, en tenslotte (4) omdat de framerate van video's die je van YouTube hebt gedownload anders kan zijn dan de 25 fps waarmee PAL DVD's werken.

Je zou eigenlijk drie verschillende programma's nodig hebben, namelijk (a) een conversieprogramma voor codecconversie van je video en audio, (b) een DVD authoring programma en (c) een brandprogramma.

Maar gelukkig zijn er alles-in-één programma's waarmee je de klus eenvoudig kunt klaren, zij het dat de resultaten daarmee vaak iets minder goed zijn dan met gespecialiseerde losse programma's. Ik kan je DVDStyler aanraden, volledig gratis én open source, dus geen fratsen.

Let op: er blijken Windows binaries in omloop te zijn die zijn gebundeld met adware, en die wil je niet hebben. Download de meest recente en correcte versie van het programma hier (32 bits versie, check) of hier (64 bits versie, check).

[ Bericht 2% gewijzigd door Riparius op 08-09-2017 13:30:37 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')