abonnement Unibet Coolblue
pi_173634883
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Sites;
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


Luister naar Crypto Fever - Faberyayo & Abel
pi_173634942
Jonge... m'n lapo...
Lambo of Rekt
pi_173634976
Hmm, gister wat Golem ingekocht, maar dat was geen onverstandige beslissing. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_173634997
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:04 schreef Scrummie het volgende:
Mensen met MyEtherWallet, krijg net bericht op Slack;

Omdat er een fork aan zit te komen eind van de maand is 2FA een verplichting vanaf dan. Accounts zonder 2FA krijgen geen support voor de fork, en er is dus risico op verlies van ETH.

Heb zelf geen ETH, maar wees gewaarschuwd.
Lijkt me de zoveelste Slack scam om je je private key afhandig te maken

edit: wat niggeplease zegt
pi_173635028
quote:
Ja sorry, lees het nu ook net :').

Zal voortaan toch even wat beter checken met dit soort dingen, denk je nieuws te brengen voor iedereen ;(.
pi_173635087
Voor de nieuwkomers, probeer zoveel mogelijk "online" opslag van coins bij wazige exchanges en wallet services te voorkomen. Het lijkt goed te gaan, tot het mis gaat dan is er geen support.

Je contante geld leg je ook niet in de brievenbus van de buren
pi_173635166
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:39 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ja sorry, lees het nu ook net :').

Zal voortaan toch even wat beter checken met dit soort dingen, denk je nieuws te brengen voor iedereen ;(.
vrees dat er toch wat mensen in trappen.
pi_173635231
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:36 schreef dimmak het volgende:
Hmm, gister wat Golem ingekocht, maar dat was geen onverstandige beslissing. :)
Ook wel grappig. Golem en OMG komen samen voor een meeting. Golem stijgt met 30% en OMG blijft gelijk :D
pi_173635250
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:39 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ja sorry, lees het nu ook net :').

Zal voortaan toch even wat beter checken met dit soort dingen, denk je nieuws te brengen voor iedereen ;(.
Maar als je logisch nadenkt slaat het verhaal ook gewoon als een natte krant op een drol. Waarom zou je 2fa op mew aan moet zetten omdat er een fork komt.

Bij elke fork die ik nu gezien hebt zijn de private keys van de oude Blockchain altijd blijven bestaan op de nieuwe blockchain, wat ook logisch is. Bij een fork wordt de bestaande Blockchain (en dus ook de database) als het ware geknipt en geplakt naar de nieuwe blockchain waar misschien wel een ander protocol op komt.

Als alle keys, en dus ook de seeds, allemaal gewijzigd worden na een fork, wat een trammelant haal je dan op je schouders zeg.
pi_173635362
Noobvraagje...
Er zijn nu ongeveer zo'n 16.500.000 Bitcoins in omloop, en op Coinmarketcap zie ik een maximum supply van 21.000.000 Bitcoins.
Is dit de max aan Bitcoins die er dan komen te circuleren, en wanneer zouden ze aan die 21 miljoen kunnen komen en wat gebeurt er dan met de prijs...?
pi_173635367
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:55 schreef daankes het volgende:

[..]

Ook wel grappig. Golem en OMG komen samen voor een meeting. Golem stijgt met 30% en OMG blijft gelijk :D
Ja wat betreft de situatie golem, omisego en Ethereum... Dat gerucht over samenwerking vind ik dan wel ergens op slaan :P hoe zie jij dat? Kans dat de 3 partnerships aan gaan. Omisego en Ethereum werken natuurlijk al samen.

Omisego wel graag als betaalkanaal gebruikt gaan worden in het Oosten. Op het moment kan het ethereum blockchain alleen nooit zoveel transacties per seconden aan als OMG waar zou moeten maken. Eerste stap is een nieuwe blockchain: plasma. Hier gaat OMG op draaien. Nu is het gerucht volgens mij om de transactiesnelheid van plasma nog sneller te maken door de rekenkracht van golem te implementeren door middel van hun decentrale super computer. Dan zou plasma/OMG de eerste app zijn voor golem. Nu is golem alleen nog niet zo ver in hun ontwikkeling.

Geinige is dat de founder van golem (zarowski oid) net als Vitalik een adviseur is voor OMG. En nu zijn golem en omisego op de zelfde locatie voor een presentatie en gaan ze zich huisvesten in hetzelfde kantoor. Ook al heeft golem in een statement op Twitter gezegd dat ze niet samen gaan werken met omisego, zou dit in de toekomst natuurlijk wel kunnen gaan plaatsvinden. Misschien als golem wat verder is in hun roadmap en plasma tevens het levenslicht gezien heeft?

[ Bericht 0% gewijzigd door fckdedeurkruk op 07-09-2017 11:33:55 ]
pi_173635384
Ik wil graag nog wat in slaan van één coin, ik zit te denken om wat extra Verge aan te schaffen, ik zie veel goed nieuws op de horizon
pi_173635399
Iemand die hier nog zrx of emc2 hold ?
En heeft het erg veel zin om waltoncoin te holden?
pi_173635423
zit iemand in deze ico? https://www.kickico.com/whitepaper
pi_173635429
Kan iemand mij vertellen waarom ze wel of niet in PIVX zitten?
pi_173635469
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:05 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Ja wat betreft de situatie golem, omisego en Ethereum... Dat gerucht over samenwerking vind ik dan wel ergens op slaan :P hoe zie jij dat? Kans dat de 3 partnerships aan gaan. Omisego en Ethereum werken natuurlijk al samen.

Omisego wel graag als betaalkanaal gebruikt gaan worden in het Oosten. Op het moment kan het ethereum blockchain alleen nooit zoveel transacties per seconden aan als OMG waar zou moeten maken. Eerste stap is een nieuwe blocjchsin: plasma. Hier gaat OMG op draaien. Nu is het gerucht volgens mij om de transactiesnelheid van plasma nog sneller te maken door de rekenkracht van golem te implementeren door middel van hun decentrale super computer. Dan zou plasma/OMG de eerste app zijn voor golem. Nu is golem alleen nog niet zo ver in hun ontwikkeling.

Geinige is dat de founder van golem (zarowski oid) net als Vitalik een adviseur is voor OMG. En nu zijn golem en omisego op de zelfde locatie voor een presentatie en gaan ze zich huisvesten in hetzelfde kantoor. Ook al heeft golem in een statement op Twitter gezegd dat ze niet samen gaan werken met omisego, zou dit in de toekomst natuurlijk wel gaan plaatsvinden. Misschien als golem wat verder is in hun roadmap en plasma tevens het levenslicht gezien heeft?
Dat is inderdaad wel een groot deel van het verhaal. Verder heb ik eigenlijk wel veel vertrouwen in OMG voor de toekomst. Hebben regelmatig meetings met grote banken in Azië en de geruchten gaan dat ze ook op korte termijn nauwer gaan samenwerken met de centrale bank van Thailand. Verder hebben ze recentelijk ook nog een partnership gesloten met McDonalds Thailand.

Gebeurt daar veel in ieder geval, zijn helder in hun toekomstplannen en lijkt een van de grote coins in Azië te kunnen gaan worden (wellicht samen met NEO).
pi_173635635
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:05 schreef DrSnuggle het volgende:
Noobvraagje...
Er zijn nu ongeveer zo'n 16.500.000 Bitcoins in omloop, en op Coinmarketcap zie ik een maximum supply van 21.000.000 Bitcoins.
Is dit de max aan Bitcoins die er dan komen te circuleren, en wanneer zouden ze aan die 21 miljoen kunnen komen en wat gebeurt er dan met de prijs...?
21M is de max inderdaad. Elke 4 jaar ongeveer (na 210.000 blocks) wordt de coinbase reward (wat de miners onvangen na het minen van een block) gehalveerd. Was deze aan het begin 50 BTC, nu bevat deze nog 12,5 BTC. Daardoor komen er steeds minder BTC op de markt totdat in (ongeveer) het jaar 2140 de allerlaatste BTC is gemined.

https://en.bitcoin.it/wiki/Controlled_supply

Wat dat met de prijs gaat doen is vooral afhankelijk van de adoptie. Als niemand ze wil hebben zal de prijs 0 zijn. Hoe meer mensen ze willen hebben hoe hoger de prijs.
pi_173635670
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:20 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

21M is de max inderdaad. Elke 4 jaar ongeveer (na 210.000 blocks) wordt de coinbase reward (wat de miners onvangen na het minen van een block) gehalveerd. Was deze aan het begin 50 BTC, nu bevat deze nog 12,5 BTC. Daardoor komen er steeds minder BTC op de markt totdat in (ongeveer) het jaar 2140 de allerlaatste BTC is gemined.

https://en.bitcoin.it/wiki/Controlled_supply

Wat dat met de prijs gaat doen is vooral afhankelijk van de adoptie. Als niemand ze wil hebben zal de prijs 0 zijn. Hoe meer mensen ze willen hebben hoe hoger de prijs.
Typfoutje? of wordt het echt zo zwaar om die allerlaatste te minen? :{
pi_173635757
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:10 schreef metallicelmo het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom ze wel of niet in PIVX zitten?
Vooral door mooie verhalen op reddit :')
Maar ik heb ondertussen al door dat iedereen in zijn eigen belang lult
Zelfde met waltoncoin die ik had aangeschaft
Nu lees ik zelf mij in en als iets interessant lijkt lees ik pas hoe erover gedacht wordt
Maar mijn eigen oordeel is beslissend bij aankoop

Maar goed de halve markt slaat nergens meer op, de meest waardeloze coins worden gepumpt om vervolgens weer 30 procent van zijn waarde te verliezen. en zo gaat het week in week uit.
pi_173635795
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:27 schreef chantalxx het volgende:

[..]

Vooral door mooie verhalen op reddit :')
Maar ik heb ondertussen al door dat iedereen in zijn eigen belang lult
Zelfde met waltoncoin die ik had aangeschaft
Nu lees ik zelf mij in en als iets interessant lijkt lees ik pas hoe erover gedacht wordt
Maar mijn eigen oordeel is beslissend bij aankoop
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:08 schreef chantalxx het volgende:
Iemand die hier nog zrx of emc2 hold ?
En heeft het erg veel zin om waltoncoin te holden?
Huh
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_173635832
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:29 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]


[..]

Huh
Die waltoncoin heb ik al een tijdje, maar ik weet niet of het zin heeft om te holden.
Ik denk dat ik het beter ergens anders in kan steken
pi_173635834
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:22 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Typfoutje? of wordt het echt zo zwaar om die allerlaatste te minen? :{
Geen typfoutje. Doordat de supply steeds halveert duurt het erg lang om de laatste hele bitcoins te minen. De laatste periode is de mining reward tenslotte maar 1 satoshi (= 0,00000001 BTC) per block, dus ja dat gaat niet hard.

Zie deze tabel: https://en.bitcoin.it/wik(...)d_Bitcoins_Long_Term
We zitten nu in "reward era" 3, elke Era duurt ongeveer 4 jaar. Je ziet dat over een jaar of 15 al wel 99% van de BTC's is gemined, maar die laatste 1% duurt dan nog zo'n 100 jaar.
pi_173636013
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:31 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Geen typfoutje. Doordat de supply steeds halveert duurt het erg lang om de laatste hele bitcoins te minen. De laatste periode is de mining reward tenslotte maar 1 satoshi (= 0,00000001 BTC) per block, dus ja dat gaat niet hard.

Zie deze tabel: https://en.bitcoin.it/wik(...)d_Bitcoins_Long_Term
We zitten nu in "reward era" 3, elke Era duurt ongeveer 4 jaar. Je ziet dat over een jaar of 15 al wel 99% van de BTC's is gemined, maar die laatste 1% duurt dan nog zo'n 100 jaar.
Nice mooi schema. Dus over 2 jaar en zo'n 8 maanden wordt de block reward gehalveerd. Ik zet het alvast in de agenda. ;)

Wel leuk dat wij gaan meemaken dat er ongeveer 99 procent van de bitcoin in omloop zullen zijn. Lijkt me wel dat de koers dan dusdanig hoog moet zijn om het voor miners nog rendabel te maken transacties te blijven verifiëren.
pi_173636282
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:44 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Nice mooi schema. Dus over 2 jaar en zo'n 8 maanden wordt de block reward gehalveerd. Ik zet het alvast in de agenda. ;)

Wel leuk dat wij gaan meemaken dat er ongeveer 99 procent van de bitcoin in omloop zullen zijn. Lijkt me wel dat de koers dan dusdanig hoog moet zijn om het voor miners nog rendabel te maken transacties te blijven verifiëren.
De transaction fee zal een belangrijkere rol gaan spelen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')