abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175105772
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
12s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:13 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Die noemde ik boven dus al. Maar de eerste keer daar eten weet je echt niet wat je doet. Ik heb alles de eerste keer op medium gehouden. Vond achteraf de soep, wat te zoutig. Dus dat had wel een tikkeltje minder gekund en het mocht nog wel een tandje pittiger. Verder was 1 portie niet genoeg en ik heb dus nog maar kaedama besteld. Pas de 2e keer weet je eigenlijk pas of het je schikt.
ah okee.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:23:02 #177
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_175108106
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:49 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Je gaat genieten van het eten, de cultuur, het contrast tussen het drukke stadsleven en de natuur. En de net/beleefdheid van de mensen. Als je terug komt in Nederland, lijken we net een stel asociale tokkies.. :')
Da's sowieso na elk aziatisch land :P
"Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."
—Thomas A. Edison
pi_175108621
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 00:38 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

de beste ramen vind je toch in kleine familie shops. kwestie van proberen, en gewoon ergens naar binnen lopen.
je hoeft alleen maar te zeggen; "hello, ramen?'. en als ie doorvraagt, haal je je schouders op en lach je vriendelijk.
elke shop heeft wel een eigen stijl of doet het weer net anders.
ik heb in shopjes gegeten, waar je ramen met gedroogde inkvis kreeg, en ook een keer een gegrilde vliegende vis. lol.

en trouwens, probeer ook zeker een keer rode ramen. is eigenlijk chinees, geloof ik, behoorlijk peperig.
担々麺 たんたんめん tantanmen bedoel je zeker ? :) die is zeker lekker ja.

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes! 8-)

Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten? :9
Neem aan dat je de meeste standaard Japanse dingen erop heb staan?

焼肉 Yakiniku Japanse bbq, Je hebt tentjes met al you can eat en drink voor 4000 yen pp redelijke goede kwaliteit ook. Als je niet van het schransen bent heb je ook tentjes waar je per gerecht/bordje met vlees betaald van heel goedkoop tot heel duur.

牛カツ Gyuukatsu(medium gefrituurde lap rundervlees) met verschillende sausjes en dipjes van http://kyoto-katsugyu.com/ ;lekker en goedkoop :9

柚子ラーメン Yuzu Ramen van http://afuri.com/ meerdere locaties, ramen is bijna standaard kost voor Japanners ja, deze ramen is beetje apart gemaakt met yuzu(Japans citrusvruchtje, redelijk aparte maar lekkere smaak) zeer lichte ramen (verschilt per ramen, redelijk veel ramen vallen zwaar :P wel altijd lekker ofc!)

ローストビーフ 丼 Roast beef bowl, kommetje rijst met een lading roast beef erbovenop met een sausje erg lekker.

Verder niet echt Japans, je hebt ook veel curry tentjes in Japan die curry serveren met naan brood dat is ook altijd erg lekker :9 CoCo Ichibanya serveert ook lekkere Japanse stijl curry waar je zelf de pittigheid van lvl 1 tot 10 en 10 is ook echt stervenspittig en heel veel toppings!

Zoveel lekker eten in Japan teveel om op te noemen ;(
pi_175108838
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:48 schreef loonytik het volgende:

[..]

担々麺 たんたんめん tantanmen bedoel je zeker ? :) die is zeker lekker ja.

jep :)
pi_175108874
oh en wat je ook moet eten:
gyoza. liefst in een echte gyoza shop, maar veel restaurantjes hebben het ook als bijgerecht.
pi_175112069
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.

Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.

- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten

Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_175112341
registreer om deze reclame te verbergen
Bij uit eten in Japan is het vaak met weinig groente idd. komt om de kostprijs te drukken gok ik en het eten goedkoop te houden, groente (en fruit) is redelijk prijzig in Japan.

Bij gewoon thuis eten wordt er ook wat minder groenten gegeten in vergelijking met Nederland vind ik (wel meer dan wat je in restaurants krijgt). Ze eten wel weer meer ingelegde groentes bij de rijst, maar das ook maar een kleine hoeveelheid en zet niet echt de zoden aan de dijk :+

[ Bericht 1% gewijzigd door loonytik op 16-11-2017 15:41:05 ]
pi_175112876
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.

Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.

- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten

Was ik de enige die dat zo had ervaren?
niet helemaal zo, is mijn ervaring.
-ramen heeft ook altijd lenteuitjes en een plak zeewier.
-bij de betere curry restaurants kan je zelf je toevoegingen aangeven. teentjes knoflook, aubergine, wortel, echt van alles... en wortel en uitjes zit er meestal standaard in verwerkt. ook meestal een bakje rood tafelzuur op tafel.
-tonkatsu is inderdaad met spitskool salade. je kan extra vragen
-sushi heeft ook soms zeewier, en de stukjes gember die je tussen de hapjes eet staan ook op tafel.

maar inderdaad, het houdt niet over.

maar grappig genoeg, als je een echte tafel vol traditionele maaltijd hebt, barst het van de groenten. goede manier om zoiets te eten zonder dat het te duur is, is bento's, lunchboxes. verkrijgbaar op alle stations, maar ook in de conbi's.

[ Bericht 7% gewijzigd door pokkerdepok op 16-11-2017 16:09:17 ]
  donderdag 16 november 2017 @ 19:18:42 #184
52557 Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_175116469
quote:
2s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:23 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Da's sowieso na elk aziatisch land :P
Nou, ik vond die mensen in Beijing echt 10x niks en ik kan nog wel een paar andere steden noemen, maar ik wil de pret en verrassing niet drukken voor anderen.. ;)
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  vrijdag 17 november 2017 @ 08:32:49 #185
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_175126503
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 16:01 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

niet helemaal zo, is mijn ervaring.
-ramen heeft ook altijd lenteuitjes en een plak zeewier.
-bij de betere curry restaurants kan je zelf je toevoegingen aangeven. teentjes knoflook, aubergine, wortel, echt van alles... en wortel en uitjes zit er meestal standaard in verwerkt. ook meestal een bakje rood tafelzuur op tafel.
-tonkatsu is inderdaad met spitskool salade. je kan extra vragen
-sushi heeft ook soms zeewier, en de stukjes gember die je tussen de hapjes eet staan ook op tafel.

maar inderdaad, het houdt niet over.

maar grappig genoeg, als je een echte tafel vol traditionele maaltijd hebt, barst het van de groenten. goede manier om zoiets te eten zonder dat het te duur is, is bento's, lunchboxes. verkrijgbaar op alle stations, maar ook in de conbi's.
Wat je opnoemt kan ik niet echt als een portie groenten beschouwen (op de curry na)
Maar de standaard curry bevat slecht kleine stukjes wortel en aardappel.

Het is niet hetzelfde als je in Europa gaat eten, waar je 9 van de 10 keer een portie geroosterde groenten of rauwkost salade erbij krijgt.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_175127237
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 08:32 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Wat je opnoemt kan ik niet echt als een portie groenten beschouwen (op de curry na)
Maar de standaard curry bevat slecht kleine stukjes wortel en aardappel.

Het is niet hetzelfde als je in Europa gaat eten, waar je 9 van de 10 keer een portie geroosterde groenten of rauwkost salade erbij krijgt.
klopt... ik vind het ook jammer.
  vrijdag 17 november 2017 @ 14:32:47 #187
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_175132464
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 19:18 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Nou, ik vond die mensen in Beijing echt 10x niks en ik kan nog wel een paar andere steden noemen, maar ik wil de pret en verrassing niet drukken voor anderen.. ;)
Chinezen zijn idd weer een slag apart. Lekker boeren ook enzo :P
"Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."
—Thomas A. Edison
  maandag 20 november 2017 @ 19:01:27 #188
52557 Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_175200805
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.

Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.

- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten

Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Klopt, had ik ook en het fruit en groenten los kopen in een groente- en fruitwinkel is ontzettend duur. Ik was al gewaarschuwd door wat vrienden. Dus ik had uit voorzorg een pot vitaminen tabletten meegenomen.

Enige waar ik het had ervaren was in een Ryokan, dat je vegetarische gerechten kreeg. En ik denk dat local Japanners dat thuis misschien ook wel eten. Maar bij een uit-eten gelegenheid vond ik het lastig vinden. In ieder geval niet de groenteporties die ik zelf liever had gehad als ik zelf kook.

Dit kreeg ik meestal qua hoeveelheid groenten:
21820026_1402090296578030_2796882432572260352_n.jpg
21878833_154576815140681_6175255780065804288_n.jpg
21827860_307858556353142_5456744262961987584_n.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door Mr.Noodle op 20-11-2017 19:16:09 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_175212390
En weer thuis na 1 maand Japan.
  dinsdag 21 november 2017 @ 19:21:32 #190
52557 Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_175223550
Dat lekker weertje ook in Nederland...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_175231936
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 november 2017 09:41 schreef Aurelius het volgende:
En weer thuis na 1 maand Japan.
lekker, maandje
pi_175283887
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.

Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.

- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten

Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Was mij ook opgevallen toen ik er de eerste keer was; al vond ik het niet zo'n groot probleem. Komt hier ook wel eens voor dat we 2 weken lang alleen maar vlees/vis eten :D
Voor wat foto's, kijk hier
  woensdag 29 november 2017 @ 14:15:27 #193
83823 Vinno
Dat is ook.
pi_175382204
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 16:25 schreef speknek het volgende:
Vlieg zaterdag weer naar Japan, na er voor het laatst tien jaar geleden geweest te zijn. Zin in!
Probleem: al mijn shirts zijn van Superdry met kromme Japanse tekst erop, die kan ik natuurlijk niet aan daar, dan ben ik net zo'n sukkel als mensen met Engrish op hun shirt, met het verschil dat iedereen het daar kan lezen.
Wie kent er leuke Uniqlo e.d. kledingwinkels in Tokyo? Niet Shibuya 109, ik heb geen Japans tienerfiguur.
Goed punt dit :')
Ook maar eens ff goed kijken wat ik wel en niet mee neem :P
AFCA
pi_175398505
tokyo- ueno. buitenmarkt langs het spoor. heel veel goedkope kleding.
ikebukero- sun city mall.
pi_175407246
Jep, laatste keer Japan raakte mijn koffer kwijt in Dubai en toen heb ik inderdaad in Ueno kleding voor een paar dagen gekocht. Daar zit ook een Uniqlo.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  donderdag 30 november 2017 @ 17:19:33 #196
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_175407600
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.

Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.

- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten

Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Ik heb dat ook zo ervaren. Na 3 weken thuis vrat ik meteen een salade en bord groenten op. Maar dat ervaarde ik ook in Singapore al zo. Dus niet alleen Japan.

Het voelt door het gebrek aan groente allemaal vrij ongezond aan, en toch zijn t van die schriele mennekes :D
L'Amour menaçant
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
O+ Ang3l fantopic O+
pi_175407684
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:19 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik heb dat ook zo ervaren. Na 3 weken thuis vrat ik meteen een salade en bord groenten op. Maar dat ervaarde ik ook in Singapore al zo. Dus niet alleen Japan.

Het voelt door het gebrek aan groente allemaal vrij ongezond aan, en toch zijn t van die schriele mennekes :D
Is dat ook niet een beetje onderdeel van iedere dag buiten de deur eten? Als ik thuis iedere dag uit eten zou gaan eet ik ook minder groente dan wanneer ik thuis kook opzich.
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
  vrijdag 1 december 2017 @ 16:54:35 #198
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_175429210
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:23 schreef Jabberwocky het volgende:

[..]

Is dat ook niet een beetje onderdeel van iedere dag buiten de deur eten? Als ik thuis iedere dag uit eten zou gaan eet ik ook minder groente dan wanneer ik thuis kook opzich.
Denk dat de gemiddelde Japanner vaker uit eten gaat dan de Nederlander.
Ontbijt, lunch en dergelijke.

Ook in Europa krijg ik veel groenten op mijn bord als ik uit eten ga.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_175543009
Ik ga binnenkort voor het eerst! *O* ongelofelijk veel zin in.
Over eten gesproken, alle gerechten die op de laatste pagina’s staan vermeld heb ik opgezocht, en óveral zit vlees in.
Wat zouden jullie (naast sushi want ik eet soms wel wat vis) kunnen aanraden voor vegetariërs?
  donderdag 7 december 2017 @ 07:33:31 #200
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_175543017
Voor vegetatiers?
Seppuku (切腹), ook wel harakiri (腹切り) :)
Haters everywhere but I don't really care.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')