Ik had zo'n avond met free wifi, image google en dan plaatjes van boerenkool en poffertjes opzoekenquote:Op donderdag 19 oktober 2017 19:15 schreef polariteit het volgende:
Wij hebben gewoon Google maps gebruikt, werkt ook uitstekend. Je moet wel een internetverbinding hebben, maar als je een simkaartje hebt heb je zo goed als overal 4g
Taalbarrière viel mij ook wel mee, zeker bij dingen touristische dingen. En als je toch in gesprek komt iemand die geen Engels kan, gebaren doen een hoop. Ik zal nooit een avond in een sushibar in Nagano vergeten waar we in gesprek raakten met een Japanner die geen Engels kende, maar met Google translate en gebaren kwamen we best ver. Geweldig.
Wagyu.quote:Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes!
Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten?
Okonomiyakiquote:Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes!
Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten?
Natto?quote:
Alles bij Torikizoku.quote:Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes!
Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten?
quote:
Kobe Beef in Kobe (Grade A)quote:Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes!
Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten?
Je gaat genieten van het eten, de cultuur, het contrast tussen het drukke stadsleven en de natuur. En de net/beleefdheid van de mensen. Als je terug komt in Nederland, lijken we net een stel asociale tokkies..quote:Op dinsdag 14 november 2017 22:40 schreef egeltje1985 het volgende:
Ik ga donderdag Ben best zenuwachtig, eerste keer zo lang vliegen, eerste keer Japan (of überhaupt Azië). Maar ik heb er ook heel veel zin in.
de beste ramen vind je toch in kleine familie shops. kwestie van proberen, en gewoon ergens naar binnen lopen.quote:Op dinsdag 14 november 2017 23:04 schreef Mr.Noodle het volgende:
Overigens van de "Chain Ramenshops" vind ik Ippudo wel goed. Heel veel anderen vonden Ichiran ook geweldig, maar ik vond die wat zout qua soep (al is die wel goed te tweaken) en beide zijn prima voor mensen die geen Japans kunnen. Ze hebben vaak wel iemand rondlopen die wat Engels spreekt en de bestelmachines hebben plaatjes, dus dat is vrij makkelijk te begrijpen. Nadeel is wel een beetje dat deze tot de iets duurdere Ramenshops behoren (¥790~¥1300)
Er zijn ook nog wel goedkopere Ramenshops te vinden vanaf ¥300, maar dan loop je vaak tegen een taalbarrière en soms geen bestelautomaat met plaatjes, dus dat maakt het wat lastiger. Maar de Ramen is bijna overal wel goed te eten. Het kwaliteit van het eten daar is echt goed over het algemeen.
Thanks mate! Aardig wat erbij gezet op de lijst.quote:Op dinsdag 14 november 2017 22:05 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Kobe Beef in Kobe (Grade A)
Soup Curry (Hokkaido)
Yakisoba (Gebakken soba noodles)
Onigiri (bijvoorbeeld zalm of tonijn, bij 7-Eleven)
Tsukemen (Dipping noodles)
Koude noodles (ben de naam even kwijt)
En verschillende sushi
Mocht je nog ergens in een Ryokan terecht komen. Die hebben vaak seizoenspecialiteiten. En daar krijg je vaak wel iets unieks van de streek, wat je niet in elke willekeurige grote stad kan vinden.
Klopt, de ramen van de kleinere shops is ook vaak prima te eten. Maar ik ben de namen er alweer van vergeten.. Maar het kost je eenmaal iets meer moeite. En ik denk als je zomaar wat geserveerd krijgt van de kok, dat je niet een al te moeilijke eter moet zijn.quote:Op woensdag 15 november 2017 00:38 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
de beste ramen vind je toch in kleine familie shops. kwestie van proberen, en gewoon ergens naar binnen lopen.
je hoeft alleen maar te zeggen; "hello, ramen?'. en als ie doorvraagt, haal je je schouders op en lach je vriendelijk.
elke shop heeft wel een eigen stijl of doet het weer net anders.
ik heb in shopjes gegeten, waar je ramen met gedroogde inkvis kreeg, en ook een keer een gegrilde vliegende vis. lol.
en trouwens, probeer ook zeker een keer rode ramen. is eigenlijk chinees, geloof ik, behoorlijk peperig.
Ik vergeet bijna Omurice te noemen.quote:Op woensdag 15 november 2017 12:47 schreef Bessensap het volgende:
[..]
Thanks mate! Aardig wat erbij gezet op de lijst.
Ik ben ook gek op ijsjes, dus de melonpan-ice cream staat er ook al op Maar ook snoepjes/lekkernijen ben ik dol op. Wat moet ik dan écht eten?
ramen is meestal gewoon ramen, dus niet echt veel risico.quote:Op woensdag 15 november 2017 20:28 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Klopt, de ramen van de kleinere shops is ook vaak prima te eten. Maar ik ben de namen er alweer van vergeten.. Maar het kost je eenmaal iets meer moeite. En ik denk als je zomaar wat geserveerd krijgt van de kok, dat je niet een al te moeilijke eter moet zijn.
Maar na een lange vlucht wil ik ook gewoon niet teveel willen nadenken over dat soort dingen, maar eigenlijk gewoon een bord warme noodles voor me hebben staan.
Die noemde ik boven dus al. Maar de eerste keer daar eten weet je echt niet wat je doet. Ik heb alles de eerste keer op medium gehouden. Vond achteraf de soep, wat te zoutig. Dus dat had wel een tikkeltje minder gekund en het mocht nog wel een tandje pittiger. Verder was 1 portie niet genoeg en ik heb dus nog maar kaedama besteld. Pas de 2e keer weet je eigenlijk pas of het je schikt.quote:Op woensdag 15 november 2017 23:08 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
de leukste ketens zijn nog, waar je een formuliertje krijgt, en dan kan je invullen hoeveel plakken vlees je wilt, hoeveel knoflook, hoeveel alles. ben de naam vergeten. maar je hebt er meerdere van.
dat soort customisen heb je ook vaak bij curry restaurants.
edit: Ichiran ws de naam, customise your own ramen-keten.
[ afbeelding ]
ah okee.quote:Op woensdag 15 november 2017 23:13 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Die noemde ik boven dus al. Maar de eerste keer daar eten weet je echt niet wat je doet. Ik heb alles de eerste keer op medium gehouden. Vond achteraf de soep, wat te zoutig. Dus dat had wel een tikkeltje minder gekund en het mocht nog wel een tandje pittiger. Verder was 1 portie niet genoeg en ik heb dus nog maar kaedama besteld. Pas de 2e keer weet je eigenlijk pas of het je schikt.
Da's sowieso na elk aziatisch landquote:Op dinsdag 14 november 2017 22:49 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Je gaat genieten van het eten, de cultuur, het contrast tussen het drukke stadsleven en de natuur. En de net/beleefdheid van de mensen. Als je terug komt in Nederland, lijken we net een stel asociale tokkies..
担々麺 たんたんめん tantanmen bedoel je zeker ? die is zeker lekker ja.quote:Op woensdag 15 november 2017 00:38 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
de beste ramen vind je toch in kleine familie shops. kwestie van proberen, en gewoon ergens naar binnen lopen.
je hoeft alleen maar te zeggen; "hello, ramen?'. en als ie doorvraagt, haal je je schouders op en lach je vriendelijk.
elke shop heeft wel een eigen stijl of doet het weer net anders.
ik heb in shopjes gegeten, waar je ramen met gedroogde inkvis kreeg, en ook een keer een gegrilde vliegende vis. lol.
en trouwens, probeer ook zeker een keer rode ramen. is eigenlijk chinees, geloof ik, behoorlijk peperig.
Neem aan dat je de meeste standaard Japanse dingen erop heb staan?quote:Op dinsdag 14 november 2017 08:47 schreef Bessensap het volgende:
Nog 4 maandjes!
Iemand nog tips van gerechten die ik MOET eten?
jepquote:Op donderdag 16 november 2017 12:48 schreef loonytik het volgende:
[..]
担々麺 たんたんめん tantanmen bedoel je zeker ? die is zeker lekker ja.
niet helemaal zo, is mijn ervaring.quote:Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.
Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.
- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten
Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Nou, ik vond die mensen in Beijing echt 10x niks en ik kan nog wel een paar andere steden noemen, maar ik wil de pret en verrassing niet drukken voor anderen..quote:Op donderdag 16 november 2017 12:23 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Da's sowieso na elk aziatisch land
Wat je opnoemt kan ik niet echt als een portie groenten beschouwen (op de curry na)quote:Op donderdag 16 november 2017 16:01 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
niet helemaal zo, is mijn ervaring.
-ramen heeft ook altijd lenteuitjes en een plak zeewier.
-bij de betere curry restaurants kan je zelf je toevoegingen aangeven. teentjes knoflook, aubergine, wortel, echt van alles... en wortel en uitjes zit er meestal standaard in verwerkt. ook meestal een bakje rood tafelzuur op tafel.
-tonkatsu is inderdaad met spitskool salade. je kan extra vragen
-sushi heeft ook soms zeewier, en de stukjes gember die je tussen de hapjes eet staan ook op tafel.
maar inderdaad, het houdt niet over.
maar grappig genoeg, als je een echte tafel vol traditionele maaltijd hebt, barst het van de groenten. goede manier om zoiets te eten zonder dat het te duur is, is bento's, lunchboxes. verkrijgbaar op alle stations, maar ook in de conbi's.
klopt... ik vind het ook jammer.quote:Op vrijdag 17 november 2017 08:32 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Wat je opnoemt kan ik niet echt als een portie groenten beschouwen (op de curry na)
Maar de standaard curry bevat slecht kleine stukjes wortel en aardappel.
Het is niet hetzelfde als je in Europa gaat eten, waar je 9 van de 10 keer een portie geroosterde groenten of rauwkost salade erbij krijgt.
Chinezen zijn idd weer een slag apart. Lekker boeren ook enzoquote:Op donderdag 16 november 2017 19:18 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Nou, ik vond die mensen in Beijing echt 10x niks en ik kan nog wel een paar andere steden noemen, maar ik wil de pret en verrassing niet drukken voor anderen..
Klopt, had ik ook en het fruit en groenten los kopen in een groente- en fruitwinkel is ontzettend duur. Ik was al gewaarschuwd door wat vrienden. Dus ik had uit voorzorg een pot vitaminen tabletten meegenomen.quote:Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.
Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.
- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten
Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Was mij ook opgevallen toen ik er de eerste keer was; al vond ik het niet zo'n groot probleem. Komt hier ook wel eens voor dat we 2 weken lang alleen maar vlees/vis etenquote:Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.
Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.
- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten
Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Goed punt ditquote:Op donderdag 14 september 2017 16:25 schreef speknek het volgende:
Vlieg zaterdag weer naar Japan, na er voor het laatst tien jaar geleden geweest te zijn. Zin in!
Probleem: al mijn shirts zijn van Superdry met kromme Japanse tekst erop, die kan ik natuurlijk niet aan daar, dan ben ik net zo'n sukkel als mensen met Engrish op hun shirt, met het verschil dat iedereen het daar kan lezen.
Wie kent er leuke Uniqlo e.d. kledingwinkels in Tokyo? Niet Shibuya 109, ik heb geen Japans tienerfiguur.
Ik heb dat ook zo ervaren. Na 3 weken thuis vrat ik meteen een salade en bord groenten op. Maar dat ervaarde ik ook in Singapore al zo. Dus niet alleen Japan.quote:Op donderdag 16 november 2017 15:25 schreef ASSpirine het volgende:
Oyakodon, rijst met een "omelet" met kip. Eenvoudig gerecht maar heel lekker.
Wat me opviel in mijn 2 weken vakantie in Japan, ik had relatief weinig groenten gegeten. Ik ben gewend om elke maaltijd toch een deftige portie groenten te eten, maar dat heb ik in Japan zelden gedaan.
- Ramen - op een paar bamboe scheuten na, is er geen groenten
- Curry - Op sommig plaatsen serveren ze fijn gesneden spitskool, maar niet overal
- Tonkatsu - Enkel wat fijn gesneden spitskool
- Sushi - spreekt voor zich
- Unagi - beetje gepekelde groenten
Was ik de enige die dat zo had ervaren?
Is dat ook niet een beetje onderdeel van iedere dag buiten de deur eten? Als ik thuis iedere dag uit eten zou gaan eet ik ook minder groente dan wanneer ik thuis kook opzich.quote:Op donderdag 30 november 2017 17:19 schreef Ang3l het volgende:
[..]
Ik heb dat ook zo ervaren. Na 3 weken thuis vrat ik meteen een salade en bord groenten op. Maar dat ervaarde ik ook in Singapore al zo. Dus niet alleen Japan.
Het voelt door het gebrek aan groente allemaal vrij ongezond aan, en toch zijn t van die schriele mennekes
Denk dat de gemiddelde Japanner vaker uit eten gaat dan de Nederlander.quote:Op donderdag 30 november 2017 17:23 schreef Jabberwocky het volgende:
[..]
Is dat ook niet een beetje onderdeel van iedere dag buiten de deur eten? Als ik thuis iedere dag uit eten zou gaan eet ik ook minder groente dan wanneer ik thuis kook opzich.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |