Nelvalhil | dinsdag 5 september 2017 @ 21:44 |
Ouders op vakantie, woon nog thuis, moet dus ook al het huishouden doen + een volle collegeweek + werk. Dus ik heb het druk. Om wat tijd te besparen heb ik ene paar liter pastasaus ingevroren. Nu betwijfel ik of het morgenavond in de koelkast (op 4 graden C) ontdooit is. Kan ik de saus op het aanrecht laten ontdooien en vervolgens nog een paar dagen in de koelkast bewaren? | |
Trashcanman | dinsdag 5 september 2017 @ 21:45 |
Hoe vaak wil je er precies van eten? | |
Nelvalhil | dinsdag 5 september 2017 @ 21:47 |
Totdat het bakje op is Nee, geen idee precies. ~3 keer? edit; denk namelijk niet dat ik de helft van het bakje nóg eens kan invriezen. Misschien even in twee kleinere bakjes moeten doen.. | |
Trashcanman | dinsdag 5 september 2017 @ 21:52 |
Lijkt me het handigst ja. Avond er voor bakje laten ontdooien en het kan zo de pan in. | |
Nelvalhil | dinsdag 5 september 2017 @ 21:56 |
In de koelkast? | |
Trashcanman | dinsdag 5 september 2017 @ 21:58 |
Zou prima moeten kunnen ja. | |
Lienekien | dinsdag 5 september 2017 @ 22:00 |
Voortaan per portie invriezen in ziplocks die je plat in de vriezer legt. Vriest snel in, ontdooit snel, per portie te ontdooien, neemt minder ruimte in. | |
Nelvalhil | dinsdag 5 september 2017 @ 22:01 |
Bedankt voor de suggestie! Klinkt inderdaad heel praktisch | |
Lienekien | dinsdag 5 september 2017 @ 22:06 |
Ziplocks van de Ikea. Je moet er even handigheid in krijgen. Ik doe de nog hete saus in de zakjes, goed de lucht eruit laten (brand je vingers niet), goed zippen (uiteraard) en dan in een bak koud water om af te koelen. Eenmaal gekoeld even drogen met een theedoek en dan op een stapel in de vriezer. | |
Spanky78 | dinsdag 5 september 2017 @ 22:08 |
Kans is groot dat het niet ontdooid is morgen. Echter wil je het ook in de koelkast ontdooien om er een paar dagen van te eten. Misschien eerst de grootste kou eraf halen die de bak in een wasbak koud water te zetten. Dit ontdooit sneller en houdt het product koel tot het echt ontdooid raakt. 2 uurtjes in de wasbak en dan de koelkast in maakt de kans dat je het morgen kunt eten een stuk groter. Anders wordt het bikkelen. | |
Nelvalhil | dinsdag 5 september 2017 @ 22:08 |
Ik kijk het wel even aan | |
Lienekien | dinsdag 5 september 2017 @ 22:09 |
En bikken. | |
RobinOok | dinsdag 5 september 2017 @ 22:52 |
Waarom zet je de pan niet eerst even in de gootsteen met koud water? In ieder geval tot je je vingers niet meer hoeft te branden. | |
Lienekien | woensdag 6 september 2017 @ 06:32 |
Ik zorg wel dat ik mijn vingers niet brand. | |
Id_do_her | woensdag 6 september 2017 @ 06:58 |
Ik zou beginnen met het buiten de vriezer leggen. |