abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173595037
Hallo allemaal,

Ik ben waanhopig. Ik heb jaren lang laast van een verstope neus... jaren lang desloratadine gebruik en de symptomen waren onder controle. Maar toch regelmatig last van een verstope neus, pipende adem, kortademig, jeuk in neus/keel, soms rode ogen. Regelmatig last van bijholtenonsteking.

Bezoeken naar de longarts en KNO arts, verschillende pufjes dat mijn allergishe astma ondercontrole houden en verschillende neusprays geprobeerd. Volgends de KNO arts heb ik 1 poliep in mijn neus en een scheef tussenschoot, maar niet zo erg dat een operatie noodzakelijk is, wel een optie. Er is ook een allergietest (huid) gedaan maar er kwam niets uit.

Uiteindelijk gebruik ik foster for mijn astma en flixonase voor mijn vertope neus. Dit combinatie werk redelijk goed maar er zijn somige dagen/weken waar er geen einde is aan alle symptomen. Zoals deze dagen.

Afgelopen zondag begonnen de ergste klachten dus ik heb een pilletje desloratadine ingenomen maar van andere merk (Glenmark en normaal gesproken Aerius), waarop ik last van bijwerking kreeg: hartkloppeningen, meer jeuk in mijn neus/keel, dikke ogen, jeuk in mijn huid (dit is nieuw voor mij), onder andere. Dus de HA een speciale recept gegeven dat op medishe noodzaak de Aerius moest gegeven worden, en na veel geruzie met de apotheker kreeg ik dat wel mee. Na half uurtje dat ik heb Aerius ingenomen werden de symptomen steeds minder, maar na 8-9 uren kreeg ik weer de jeuk in de neus/keel dus weer een pilletje ingenomen en heb ik een beetje kunnen slapen.

Vanochtend werd ik wakker met een verstoppen neus maar niets ergs, maar na een half uurtje begon ik heel heel erg warm te krijgen, net zoals mijn gezicht in brand stond, mijn neus blijf verstop.

Ik ben gewoon waanhopig... ik weet niet wat ik allergish voor ben en overweeg wel de operatie van de KNO arts te nemen, maar ik ben doodbang van de tampons/plaatjes dat ze plaatsen in de neus en kan paar dagen niet ademen door mijn neus. Ik heb al paniekanvallen door mijn gewone verstope neus en benauwdheid... alleen om te denken hoe ik me ga voelen na de operatie word ik al heel erg paniekerig :S.

Graag jullie reactie of ervaringen...
  dinsdag 5 september 2017 @ 09:35:24 #2
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_173595068
Hallo,

Ik herken je verhaal van een maat van mij die ongeveer hetzelfde had..

Deze heeft uiteindelijk wel gekozen voor de operatie en zei dat het echt dom was dat hij dit niet eerder heeft gedaan.
Hij heeft er dus wel veel baat bij gehad..
  dinsdag 5 september 2017 @ 09:35:36 #3
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_173595071
Informeer eens of het onder verdoving kan?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushid§ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_173597541
Als eerste heb je gewoon gezondheidsproblemen waar je rekening mee moet houden. Waarom je de aerius niet continu gebruikt maar pas als de klachten beginnen is mij een raadsel, je bent nu steeds te laat.

De neusoperatie heb ik ook gehad en dat is vervelend maar wel te doen. Wat me meer opvalt is jouw beschrijving van de paniek, juist als je benauwd bent is het belangrijk om niet in paniek te raken en rustig te worden. Met de juiste ademhalingstechniek kun je rustiger worden en meer lucht krijgen, het lijkt mij verstandig dat je eens met een fysiotherapeut daaraan gaat werken.
pi_173601051
Hallo allemaal... bedankt voor jullie feedback.

Ik ben niet bang voor de pijn of verdoving... mijn probleem is meer de gebruik van tamponen... dat ik kan niet mij neus ademen voor par dagen lijk heel erg benauwd en omdat ik al astma heeft wordt al snel benauwd voor me. De KNO heeft gezegd dat de operatie is niet noodzakelijk maar dat kan misschien helpen.

@wespensteek: heeft het bij jou geholpen?

Ik weet dat ik moet niet in paniek raken maar het is echt zo dat als ik niet goed kan ademen dan vind ik heel eng en kan moelijk mijn ademenhaling beheersen.

Heb er iemand ook problemen mee?

Ik denk dat bij mij ligt ook een grote deel van de probleem aan allergie maar omdat we weten niet waarvoor ben ik allergisch het is lastig.
pi_173601713
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:09 schreef aira1984 het volgende:
Hallo allemaal... bedankt voor jullie feedback.

Ik ben niet bang voor de pijn of verdoving... mijn probleem is meer de gebruik van tamponen... dat ik kan niet mij neus ademen voor par dagen lijk heel erg benauwd en omdat ik al astma heeft wordt al snel benauwd voor me. De KNO heeft gezegd dat de operatie is niet noodzakelijk maar dat kan misschien helpen.

@wespensteek: heeft het bij jou geholpen?

Ik weet dat ik moet niet in paniek raken maar het is echt zo dat als ik niet goed kan ademen dan vind ik heel eng en kan moelijk mijn ademenhaling beheersen.

Heb er iemand ook problemen mee?

Ik denk dat bij mij ligt ook een grote deel van de probleem aan allergie maar omdat we weten niet waarvoor ben ik allergisch het is lastig.
Bij mij heeft het de operatie wel geholpen maar ik had vrij ernstige longproblemen dus het effect was ook beperkt. De Aerius hielp ook tegen allergie maar ik slikte die dus altijd. Van benauwdheid weet ik heel erg veel en ook hoe vervelend en angstaanjagend dat is daarom juist mijn advies om hulp te zoeken bij een fysiotherapeut. Een goede ademhalingstechniek en mogelijk training van bepaalde spieren zal het makkelijker maken daarnaast zie ik regelmatig mensen die het juist verergeren omdat ze verkeerd gaan ademen tot aan hyperventileren aan toe.

De tampons zijn vervelend maar de mond is wel vrij dus ademen lukt echt wel, als het een dagbehandeling is is de verdoving van de keel ook vervelend omdat je het gevoel hebt dat die opzwelt, bij een narcose heb je daar geen last van maar dat heeft andere nadelen.

Verder moet je zelf een keuze maken maar als het niet noodzakelijk is zou ik eerst denken aan continu gebruiken van aerius en fysiotherapie.
  dinsdag 5 september 2017 @ 15:48:27 #7
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_173601727
Allergie kan van alles zijn, dat is het nare. Als reguliere medicijnen niet helpen benader het dan eens via andere technieken. Onderstaand centrum kan ik je van harte aanbevelen; zij vonden aandoeningen/voedselallergieŰn die de reguliere geneeskunst niet vond.


http://www.maac.nl/
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_173603090
Ja, ik zal zeker de operatie overwegen, hoe aangstig het is voor mij.

Alleen dat wat ik bang voor ben is dat bij mij de grote probleem zit niet in mijn neus maar in een allergie. Want ik heb dagen die wel heel goed gaat... als het echt alleen een puur aan mijn neus lig dat zou het echt nooit goed gaan, toch?

Volgends de KNO arts mijn neuschoot is niet helemaal recht (maar ook niet super scheeft dus maar een klein beetje) en er zit 1 neuspoliep aan een kant. Dus als ik voor de operatie ga gaan ze mijn neuschoot rechtzetten, de poliep weghalen en daarnaast de ruimte tussen de holten groter maken. Maar als de klachten komen vooral door een allergie wordt met deze operatie niet opgelost.

Dus het lijkt me wel beter om eerst uitzoeken of er een allergie is voor dat ik beslist een operatie aan te gaan.

Iemand ervaring ermee met deze operatie/ allergien en wat gebeurd er daarna?
pi_173603365
Waarom krijg je paniek aanvallen van verstopte neus? Lijkt mij een vrij normaal verschijnsel
Je neus gaat ook dicht zitten bij hyperventilatie, misschien moet je eerst wat aan je psychische gesteldheid gaan doen
pi_173622757
Als het geen allergie is zou je deze tips kunnen proberen
https://omaweetraad.nl/gezondheid/verstopte-neus :)
pi_173636283
Ik heb ook sinds een aantal jaar astmatische allergie. Met name voor huisstofmijt en verschillende pollen. Heb ook 2 puffers maar die gebruik ik zo min mogelijk. Ik kan het redelijk onder controle houden met 1 antihistamine, hooikoorts tabletje per dag. Ik koop ze bij de Lidl. Enige bijwerking bij mij is dat ik s'avonds wat sneller in slaap val.
pi_173648458
Ik zou eerst eens beginnen met goed trouw je medicatie innemen, grote kans dat veel klachten verminderen. Denk bijv ook aan een combinatie antihistamine tabletjes en neusspray.

Tav de paniek: ga ademhalingsoefeningen doen (eventueel met begeleiding).

De operatie klinkt niet als de oplossing voor je problemen. Ik heb zelf eens een tijdje met van die tampons gelopen na een gebroken neus, het is vervelend maar viel mij mee.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')