FOK!forum / Culinesse à gogo / welke snijplank
bonkezondag 3 september 2017 @ 09:44
wat voor snijplank gebruiken jullie?
ik zoek eigenlijk een universele snijplank om groenten en rauw/gebakken vlees te snijden
nu heb ik zo'n dun kunststof dingetje waar ik geen lekkere dikke stukken vlees op kan snijden
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 09:54
Kops hout vind ik het fijnste. Ik had aanvankelijk mijn bedenking mbt hygiëne, maar ik spoel het af onder kraan, en schrob het af en toe met grof zout, en ben nog niet ziek geworden. :)
bonkezondag 3 september 2017 @ 09:58
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
de_boswachterzondag 3 september 2017 @ 09:58
Ik heb een groene
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:02
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
_--_zondag 3 september 2017 @ 10:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:02 schreef Zolderkamer het volgende:
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
Bij hout is dat toch ook zo?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 10:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:58 schreef bonke het volgende:
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
Ik ook. Maar zoals gezegd ben ik er nog nooit ziek van geweest. Voor kipfilet heb ik wel apparte snijplank.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:07
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Veel minder... Er was iets met het weer dichtgaan van de sneden ofzo.. bij hout was dat niet het geval
Jordy-Bzondag 3 september 2017 @ 10:14
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.

Kunststof snijplanken laten zich echter prima in de vaatwasser reinigen en zijn dan echt schoon en gedesinfecteerd.

Het maakt dus niet uit waar je gebruik van maakt, plastic of hout... Belangrijker is dat je minimaal twee snijplanken gebruikt: een voor groente en een voor vlees.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:21
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.


Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 10:21
Ik heb er een van glas.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:22
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Zooo slecht voor je messen... :X
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 10:23
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:22 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Zooo slecht voor je messen... :X
Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:23 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
Meh dan blijf je bezig.. en zolang die messen slijper niet van vlees en bloed is.. is scherp ook maar relatief.. O-)
Hyperdudezondag 3 september 2017 @ 10:29
Zo'n gekleurd setje HACCP plastic snijplanken.
Gebruik eigenlijk alleen de rooie :P

Goed formaat en redelijk dikke plank.
Zoiets:
https://www.xxlhoreca.com(...)300xh15mm-6-kle.html

[ Bericht 24% gewijzigd door Hyperdude op 03-09-2017 10:53:32 ]
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 10:30
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 10:42
Koop een setje verschillende kunsstof snijplanken en gebruik de rauw vlees/vis plank alleen daarvoor, dus niet om daar gegaard vlees of groenten op te snijden.
Je gegaarde vlees snijden op de snijplank waar je de kool ofzo op gesneden hebt is geen issue.
Zet ze na ieder gebruik in de vaatwasser en was heet.
Kops hout is ook goed, maar zwaar en bewerkelijk, na ieder gebruik schrobben (en dat is niet ff natmaken in het vaatwater)
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 10:44
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:45
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
bonkezondag 3 september 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:30 schreef sirdanilot het volgende:
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden :)
Jordy-Bzondag 3 september 2017 @ 10:53
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Dan ben je niet goed snik.
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 10:54
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 10:53 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan ben je niet goed snik.
Ook goedemorgen. :?
bonkezondag 3 september 2017 @ 10:54
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 10:58
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Hoe harder de plank hoe sneller je messen bot worden.. Bamboe is keihard volgens mij?
bonkezondag 3 september 2017 @ 11:00
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
daarbij komt ook dat bamboe vrij licht is dus een grote plank zal niet al te zwaar zijn
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen :)
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:51 schreef bonke het volgende:

[..]

eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden :)
Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.

Bamboe zou ik niet aan beginnen.

Geultjes e.d. maakt het alleen maar lastiger schoon te maken. Simple is best.

https://cookinglife.nl/cosy-trendy-snijplank-haccp-rood/
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:00 schreef bonke het volgende:
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen :)
Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:03
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:45 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
Overdrijven is een vak.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:03
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 10:53 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan ben je niet goed snik.
QFT
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 11:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?
De vaat wordt duidelijk schoner, mede omdat het middel nogal wat agressiever is dan dubro.
bonkezondag 3 september 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.
omdat ik in de loop van dit topic zelf ook een beetje aan het zoeken ben
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 11:07
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.

En tijdens koken heb je toch regelmatig dat je klaar bent met snijwerkzaamheden, maar dat je nog met andere dingen bezig bent? Dan heb je mooi de tijd om je snijplank even te reinigen.
bonkezondag 3 september 2017 @ 11:09
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoon
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.

Bamboe zou ik niet aan beginnen.

Geultjes e.d. maakt het alleen maar lastiger schoon te maken. Simple is best.

https://cookinglife.nl/cosy-trendy-snijplank-haccp-rood/
die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te groot
plusminus 40 cm is groot zat
Jordy-Bzondag 3 september 2017 @ 11:10
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Ook goedemorgen. :?
Wat? Je bent niet goed snik.

Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.

Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.

Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.

En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging net zo schoon als glas.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 11:10
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Overdrijven is een vak.
Oké.. iedere maand dan..
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:

[..]

9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoon

Je maakt hem nat in het afwaswater bedoel je
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:13
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:07 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.

En tijdens koken heb je toch regelmatig dat je klaar bent met snijwerkzaamheden, maar dat je nog met andere dingen bezig bent? Dan heb je mooi de tijd om je snijplank even te reinigen.
Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 11:13
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:10 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Wat? Je bent niet goed snik.

Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.

Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.

Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.

En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging met zo schoon als glas.

Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken? :o

Ik dacht dat die bedoeld waren als onderlegger, voor als je aanrecht vies is. Of bijvoorbeeld om deeg op te rollen, of je gehaktballetjes op te draaien.

Zijn er mensen die echt snijden op glas? :'( :'(

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 11:21:48 ]
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 11:21
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.
Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?

Daarnaast, het oog wil ook wat. Ik vind zo'n plastic ding op je aanrechtblad niet mooi. Zo'n snijplank uit warmkleurig hout zoals Amerikaans walnoten of purperhart heeft ook een mooie uitstraling. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 11:22:09 ]
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken? :o

Ik dacht dat die bedoeld waren als onderlegger, voor als je aanrecht vies is. Of bijvoorbeeld om deeg op te rollen, of je gehaktballetjes op te draaien.

Zijn er mensen die echt snijden op glas? :'( :'(
Ze zijn hooguit handig om vis op te fileren idd
Trashcanmanzondag 3 september 2017 @ 11:27
Hout kun je ook regelmatig in de olie zetten, stoot het water wat af zodat vleessappen makkelijker weg te wassen zijn.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:27 schreef Trashcanman het volgende:
Hout kun je ook regelmatig in de olie zetten, stoot het water wat af zodat vleessappen makkelijker weg te wassen zijn.
Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..
Trashcanmanzondag 3 september 2017 @ 11:35
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:34 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..
Yes, of grof zout ontsmet ook goed 👍
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 11:43
Ik heb een grote houten snijplank van verlijmde blokjes en die vind ik fijn en daar doe ik alles op, inclusief rauwe kip. Ding was ik af met heet water en afwasmiddel. Iedereen moet zelf weten waar ie op wil snijden, maar ik doe dit. Klaar.

Heb ook wel een plastic planken, maar die vind ik niet fijn. Enige voordeel is dat die in de vaatwasser kunnen. Maar als er kip op heeft gelegen was ik hem evengoed eerst af, want ik vertrouw de vaatwasser niet.

En oja, als afgewassen zet ik hem zo te drogen :


4932149952_a2f7e9b6b0_b.jpg
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:21 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?

Daarnaast, het oog wil ook wat. Ik vind zo'n plastic ding op je aanrechtblad niet mooi. Zo'n snijplank uit warmkleurig hout zoals Amerikaans walnoten of purperhart heeft ook een mooie uitstraling. :)
Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 11:50
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een grote houten snijplank van verlijmde blokjes en die vind ik fijn en daar doe ik alles op, inclusief rauwe kip. Ding was ik af met heet water en afwasmiddel. Iedereen moet zelf weten waar ie op wil snijden, maar ik doe dit. Klaar.

Heb ook wel een plastic planken, maar die vind ik niet fijn. Enige voordeel is dat die in de vaatwasser kunnen. Maar als er kip op heeft gelegen was ik hem evengoed eerst af, want ik vertrouw de vaatwasser niet.

En oja, als afgewassen zet ik hem zo te drogen :


[ afbeelding ]
Naast het vaatdoekje waar je alles mee doet? Vaatdoekjes horen in de was na gebruik, niet ophangen en dan weer gebruiken.
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:

[..]

die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te groot
plusminus 40 cm is groot zat
Nou dan zoek je een kleinere.

En dat het alleen voor vlees is komt door de HACCP kleuren snijplanken die in de horeca gebruikt worden. Thuis kun je hem geowon voor alle producten gebruiken.

In de horeca geldt:

blauw: vis
rood: rauw vlees
geel: gegaard vlees
groen: groenten
wit: zuivel en bakproducten

Maar van die kleuren hoef je je thuis natuurlijk niks aan te trekken want er geldt geen HACCP.

Als je mij niet gelooft, vraag het dan maar aan Piet
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 12:13
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.
Nee, zeker niet. Maar wat heeft dat er mee te maken?
Trashcanmanzondag 3 september 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:13 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee, zeker niet. Maar wat heeft dat er mee te maken?
Ik denk dat hij doelt op het lang moeten drogen na het schoonmaken van zo'n plank.
golferzondag 3 september 2017 @ 12:36
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:43 schreef RobinOok het volgende:


[ afbeelding ]
Bah, vaatdoekjes.
Bacteriebom. :{
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:13 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee, zeker niet. Maar wat heeft dat er mee te maken?
Dat als je zes-zeven dagen in de week kookt, je geen zin hebt in gepruts, maar gewoon de plank in de vaatwasser zet
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat als je zes-zeven dagen in de week kookt, je geen zin hebt in gepruts, maar gewoon de plank in de vaatwasser zet
Ok, ik snap je punt.

SPOILER
maar vind nog steeds dat het gepruts wel meevalt
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 12:51
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:10 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Wat? Je bent niet goed snik.

Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.

Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.

Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.

En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging net zo schoon als glas.

Ik gebruik deze glazen plaat al jaren en er is nog nooit iets gebeurd. Ik heb al mijn vingers nog.
Komt vast omdat ik niet goed snik ben.

:W
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 13:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:51 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Ik gebruik deze glazen plaat al jaren en er is nog nooit iets gebeurd. Ik heb al mijn vingers nog.
Komt vast omdat ik niet goed snik ben.

:W
Je bent echt niet goed snik als je je messen zo bot als een honkbalknuppel snijdt op zo een glazen snijplank.

Jij weet echt niks van koken, ga je eens even inlezen.
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:51 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Ik gebruik deze glazen plaat al jaren en er is nog nooit iets gebeurd. Ik heb al mijn vingers nog.
Komt vast omdat ik niet goed snik ben.

:W
Ik weet niet of je nou sarcastisch bent of niet. Maar ik ga er even van uit dat je serieus bent. Wat voor messen gebruik je dan? En wat snijd je zo al?
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 13:27
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:11 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik weet niet of je nou sarcastisch bent of niet. Maar ik ga er even van uit dat je serieus bent. Wat voor messen gebruik je dan? En wat snijd je zo al?
Ik denk dat mevrouw niet verder komt dan het opensnijden van een pakje knorr wereldgerechten met een mes. :')
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 13:34
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Naast het vaatdoekje waar je alles mee doet? Vaatdoekjes horen in de was na gebruik, niet ophangen en dan weer gebruiken.
Ja, ook dat weet ik en ook dat boeit me niet.
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 13:56
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 13:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, ook dat weet ik en ook dat boeit me niet.
Mij boeit het ook niks maar ik ben niet bepaald een hygiëneprins, ben nu eenmaal maar een student.

Als ik meer om hygiëne zou geven zou het vaatdoekje er wel uitgaan. Of na gebruik uitspoelen en in de wasmand.
Trashcanmanzondag 3 september 2017 @ 13:58
Bitchfight in een plankjestopic, kan ook alleen hier O+
Lucky_Strikezondag 3 september 2017 @ 14:52
Mijn kunststof snijplanken worden aanzienlijk minder schoon in een gewoon sopje dan in de vaatwasser.

Gelukkig heb ik binnenkort weer een vaatwasser. Dan koop ik allemaal nieuwe planken. Ik denk van die gekleurde horecaplanken. Lekker groot ook.
golferzondag 3 september 2017 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 14:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn kunststof snijplanken worden aanzienlijk minder schoon in een gewoon sopje dan in de vaatwasser.
. Ik denk van die gekleurde horecaplanken. Lekker groot ook.
Die heb ik ook. Ideaal. Kan je jaren mee vooruit.
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 14:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn kunststof snijplanken worden aanzienlijk minder schoon in een gewoon sopje dan in de vaatwasser.

Gelukkig heb ik binnenkort weer een vaatwasser. Dan koop ik allemaal nieuwe planken. Ik denk van die gekleurde horecaplanken. Lekker groot ook.
Maar zo lelijk!
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:02
Mooie snijplanken willen.. _O-
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:04
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:02 schreef Zolderkamer het volgende:
Mooie snijplanken willen.. _O-
>10.000 aan een keuken uitgeven en dan lelijke snijplanken willen. :')
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:04 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

>10.000 aan een keuken uitgeven en dan lelijke snijplanken willen. :')
Niet je keuken zelf gebouwd hebben en je snijplank uit een boom zagen..
Die hele rommel heeft me nog geen 3000 gekost..
fespozondag 3 september 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:56 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Nou dan zoek je een kleinere.

En dat het alleen voor vlees is komt door de HACCP kleuren snijplanken die in de horeca gebruikt worden. Thuis kun je hem geowon voor alle producten gebruiken.

In de horeca geldt:

blauw: vis
rood: rauw vlees
geel: gegaard vlees
groen: groenten
wit: zuivel en bakproducten

Maar van die kleuren hoef je je thuis natuurlijk niks aan te trekken want er geldt geen HACCP.

Als je mij niet gelooft, vraag het dan maar aan Piet
;(

Rood voor rauw vlees
Blauw voor vis, schaal- en schelpdieren
Groen voor groenten en fruit
Geel voor gevogelte
Bruin voor gebraden vlees en worst
Wit voor kaas en brood

dit is voor de horeca, voor thuis gebruik helemaal niet nodig tenzij je thuis ook je producten een dagsticker e.d. geeft. 8)7
voor thuisgebruik kan je prima met 1 of 2 planken, of je moet dagelijks diverse producten gebruiken.


maar die kleurenplankjes van de Blokker die tegenwoordig iedereen heel trots gebruikt :')

[ Bericht 13% gewijzigd door fespo op 03-09-2017 15:12:55 ]
Lucky_Strikezondag 3 september 2017 @ 15:06
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 14:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar zo lelijk!
Ze liggen toch in een lade dus dat boeit niet.

Ik vind 1 of 2 vaatdoekjes per dag trouwens prima. Ik heb net wat waterspetters, 3 broodkruimels en een klein koffievlekje weggepoetst. Dat doekje kan ik prima straks weer gebruiken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-09-2017 15:20:56 ]
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:07
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:06 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Niet je keuken zelf gebouwd hebben en je snijplank uit een boom zagen..
Die hele rommel heeft me nog geen 3000 gekost..
Alleen aan een goede oven/kookplaat/afzuigkap ben je meer kwijt, en dan heb je het nog iets over de rest van de apparatuur, maar goed we gaan offtopic nu.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:07 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Alleen aan een goede oven/kookplaat/afzuigkap ben je meer kwijt, en dan heb je het nog iets over de rest van de apparatuur, maar goed we gaan offtopic nu.
Ik heb geen oven.. (iig geen gasoven) en doe niet aan inbouwapparaten (behalve de glazen kookplaat).. Veel te moeilijk gedoe.. en heeft geen enkel nut
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:11
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:08 schreef Zolderkamer het volgende:
en heeft geen enkel nut
Dat is onzin. Misschien vind je het het geld niet waar, maar het heeft wel nut.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:11 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat is onzin. Misschien vind je het het geld niet waar, maar het heeft wel nut.
Welk nut zou het precies moeten hebben dan?
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 15:14
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je bent echt niet goed snik als je je messen zo bot als een honkbalknuppel snijdt op zo een glazen snijplank.

Jij weet echt niks van koken, ga je eens even inlezen.
Wat boeit het jou eigenlijk wat ik in mijn keuken gebruik?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:14
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Welk nut zou het precies moeten hebben dan?
Los van de esthetiek hebben de top rang inbouwapparaten veel meer features dan vrijstaande apparatuur.
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 15:15
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:06 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ze liggen toch in een lade dus dat boeit niet.
oh, je gebruikt ze niet, ja, nee, dan kan het wel. :+
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:14 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Los van de esthetiek hebben de top rang inbouwapparaten veel meer features dan vrijstaande apparatuur.
Geen enkel nut dus...
Mijn vriezer vriest.. mijn koeler koelt.. mijn afwasmachine doet de afwas..
Net als ieder ander.. en het resultaat is zonder enig verschil...
Je bent met meer features alleen maar tijd kwijt om het in te stellen.. en een hoop meer geld kwijt om het te kopen en te repareren/vervangen als het weer eens stuk gaat..

In een mooie keuken word je eten echt niet lekkerder.. en mooi is maar net wat je smaak is..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:21
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:17 schreef Zolderkamer het volgende:
Je bent met meer features alleen maar tijd kwijt om het in te stellen.. en een hoop meer geld kwijt om het te kopen en te repareren/vervangen als het weer eens stuk gaat..

In een mooie keuken word je eten echt niet lekkerder.. en mooi is maar net wat je smaak is..
In mijn oven met allerlei functies is het bakresultaat echt wel beter dan in een oven van een paar honderd euro. Ook is het gebruiksgemak veel groter. Automatisch reiniging is ook erg prettig.

In een inbouw-stoomoven gaat stomen ook veel makkelijker, en ja een beter resultaat. Zelfde geldt voor sous vide.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 15:21:32 ]
Lucky_Strikezondag 3 september 2017 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

oh, je gebruikt ze niet, ja, nee, dan kan het wel. :+
:6
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:11 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik weet niet of je nou sarcastisch bent of niet. Maar ik ga er even van uit dat je serieus bent. Wat voor messen gebruik je dan? En wat snijd je zo al?
Groenten, fruit, uien en knoflook. Vlees snijd ik niet, ik gebruik die plaat wel om gehakt aan te maken of vlees te kruiden.
Messen: Broodmes, vleesmes (wat ik dus gebruik om fruit enz. te snijden) en wat schilmesjes.
Gewoon gekocht bij de Blokker.
Zijn er nog meer zaken waarover ik verantwoording moet afleggen; wil je soms ook weten wat voor pannen, servies of glazen ik gebruik?

8)7
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:22 schreef Hiddendoe het volgende:
Zijn er nog meer zaken waarover ik verantwoording moet afleggen;
Haha, triggered much?
Hiddendoezondag 3 september 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:23 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Haha, triggered much?
Dat gezeik altijd.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:21 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

In mijn oven met allerlei functies is het bakresultaat echt wel beter dan in een oven van een paar honderd euro. Ook is het gebruiksgemak veel groter. Automatisch reiniging is ook erg prettig.

In een inbouw-stoomoven gaat stomen ook veel makkelijker, en ja een beter resultaat. Zelfde geldt voor sous vide.
Onzin.. je hoeft er misschien wat minder voor te doen.. Hetzelfde resultaat kun je met elke oven krijgen.. er zit absoluut geen enkel verschil in buiten evt gemak..

Stomen kan net zo op 1001 manieren..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:25 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Dat gezeik altijd.
Nou nou. Het was slechts een vraag uit interesse, uiteraard hoef je geen verantwoording af te leggen, ik was gewoon benieuwd. Ik kan me er namelijk niets bij voorstellen.
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:27
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Onzin.. je hoeft er misschien wat minder voor te doen.. Hetzelfde resultaat kun je met elke oven krijgen.. er zit absoluut geen enkel verschil in buiten evt gemak..
Mag jij denken, ik kan uit eigen ervaring berichten dat dat niet het geval is. :) Mensen met ervaring zullen dit beamen.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:27 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Mag jij denken, ik kan uit eigen ervaring berichten dat dat niet het geval is. :) Mensen met ervaring zullen dit beamen.
Mensen die je dat wijsmaken hebben geen ervaring.. En dat laat dus precies zien waarom ze al die opties nodig hebben om iets fatsoenlijks uit een oven te krijgen..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:33
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:31 schreef Zolderkamer het volgende:
Mensen die je dat wijsmaken hebben geen ervaring..
Dude, ik heb zelf ervaring met goedkope ovens en hele goede inbouwovens. Ik laat me dus niets wijsmaken, het is eigen ervaring.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 15:34
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:31 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Mensen die je dat wijsmaken hebben geen ervaring.. En dat laat dus precies zien waarom ze al die opties nodig hebben om iets fatsoenlijks uit een oven te krijgen..
Vertel, hoe braad jij een ham zo dat de zwoerd krokant knapperig wordt?
Hoe braad jij een gans zodat de huid knapperig wordt en het vlees sappig blijft?
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:36
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:33 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dude, ik heb zelf ervaring met goedkope ovens en hele goede inbouwovens. Ik laat me dus niets wijsmaken, het is eigen ervaring.
Vooral dat ie ingebouwd is maakt het verschil inderdaad he? _O-
Ohja.. en duur.. vooral heel duur moet ie zijn.. De hele keuken..
Anders smaakt het niet goed.. ^O^

[ Bericht 12% gewijzigd door Zolderkamer op 03-09-2017 15:41:32 ]
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:37
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel, hoe braad jij een ham zo dat de zwoerd krokant knapperig wordt?
Hoe braad jij een gans zodat de huid knapperig wordt en het vlees sappig blijft?
Wat boeit jou dat nou weer? Jij weet zelf alles al beter dan ieder ander.. dus het heeft geen enkel nut om jou dat te gaan uitleggen...

Want zelfs al zou ik het precies zo uitleggen als jij het doet heb je wel weer iets aan te merken.. :')
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 15:41
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:37 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wat boeit jou dat nou weer? Jij weet zelf alles al beter dan ieder ander.. dus het heeft geen enkel nut om jou dat te gaan uitleggen...

Want zelfs al zou ik het precies zo uitleggen als jij het doet heb je wel weer iets aan te merken.. :')
Die mond vol tanden zijn bij jou iig inbouw
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:43
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:36 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Vooral dat ie ingebouwd is maakt het verschil inderdaad he? _O-
Nee, alleen de markt voor vrijstaand is beperkt tot lager budget, waardoor deze niet van topfuncties voorzien zijn.

Als je het niet aan wilt nemen, your loss. Als je je het kan permiteren zou je toch eens moeten kijken. Ga desnoods maar eens naar een kook-demonstratie. Dan zul je zien dat dingen als goede sensoren van vochtgehalte, gaarheid etc. echt een meerwaarde hebben.

Meemaken is geloven.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:44
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die mond vol tanden zijn bij jou iig inbouw
Die enorme betweter past niet in mijn oven.. sorry..
Ga jij lekker in je oven van 80.000 euro je gans stoppen gast..

Dan koop ik even een woning..
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:43 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee, alleen de markt voor vrijstaand is beperkt tot lager budget, waardoor deze niet van topfuncties voorzien zijn.

Als je het niet aan wilt nemen, your loss. Als je je het kan permiteren zou je toch eens moeten kijken. Ga desnoods maar eens naar een kook-demonstratie. Dan zul je zien dat dingen als goede sensoren van vochtgehalte, gaarheid etc. echt een meerwaarde hebben.

Meemaken is geloven.
Onzin.. zijn allemaal hulpmiddeltjes die overbodig zijn.. Vroeger smaakte het ook goed en was een houtblok voldoende.. die kennis is alleen totaal vergaan
Je kan ook een kok inhuren.. dan hoef je nergens op te letten en eet je ook lekker..
Is precies zo'n voorbeeld..

Btw als je een beetje apparatuur wilt koop je geen consumenten spul.. Maarja dat is dan weer niet mooi genoeg :')
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:51
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:47 schreef Zolderkamer het volgende:
Onzin.. zijn allemaal hulpmiddeltjes die overbodig zijn..
giphy.gif

Oké
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 15:52
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Die enorme betweter past niet in mijn oven.. sorry..
Ga jij lekker in je oven van 80.000 euro je gans stoppen gast..

Dan koop ik even een woning..
Niets mis als je het geld er niet voor hebt, maar klets geen onzin dat jij er dezelfde resultaten in kan behalen.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:53
quote:
10s.gif Op zondag 3 september 2017 15:51 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Oké
Ik heb ook een rekenmachine nodig omdat ik niet kan rekenen.. En het is makkelijk.. en nuttig voor mij.. want zonder word het een drama..

Maar dat betekent niet dat iedereen zonder rekenmachine niet kan rekenen..
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 15:54
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:47 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Onzin.. zijn allemaal hulpmiddeltjes die overbodig zijn.. Vroeger smaakte het ook goed en was een houtblok voldoende.. die kennis is alleen totaal vergaan
Je kan ook een kok inhuren.. dan hoef je nergens op te letten en eet je ook lekker..
Is precies zo'n voorbeeld..

Btw als je een beetje apparatuur wilt koop je geen consumenten spul.. Maarja dat is dan weer niet mooi genoeg :')
In die tijd was koolmonoxide vergiftiging een belangrijke doodsoorzaak bij mensen die in de keuken werkte.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:56
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niets mis als je het geld er niet voor hebt, maar klets geen onzin dat jij er dezelfde resultaten in kan behalen.
Ik moet steeds harder om je lachen pietje.. Noem eens 1 ding wat je absoluut niet kan zonder een bepaalde optie op een oven?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 15:56
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:53 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik heb ook een rekenmachine nodig omdat ik niet kan rekenen.. En het is makkelijk.. en nuttig voor mij.. want zonder word het een drama..

Maar dat betekent niet dat iedereen zonder rekenmachine niet kan rekenen..
Ik begrijp wat je probeert te zeggen, maar je metafoor gaat niet helemaal op. We kunnen hier eindeloos over discussiëren, maar daar worden we het niet over eens. Het enige wat ik kan zeggen, maar dan val ik in herhaling, is dat je het zelf eens moet ervaren.

Ik denk dat je dan, ondanks je vooringenomen scepsis, toch van gedacht zal veranderen. Misschien vind je je het geld nog steeds niet waard,omdat je resultaten nu ook goed zijn, maar je zal wel de meerwaarde erkennen.

Goede ninja-edit van d/t fout trouwens. ;)
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 15:56
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In die tijd was koolmonoxide vergiftiging een belangrijke doodsoorzaak bij mensen die in de keuken werkte.
Ja... en..?
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 15:57
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik moet steeds harder om je lachen pietje.. Noem eens 1 ding wat je absoluut niet kan zonder een bepaalde optie op een oven?
Als er ergens gelachen wordt is het hier wel, om jouw geroep wat je niet waar kan maken, heb je net twee vragen gesteld, geen antwoord op gezien. Waarom zou ik dan de jouwe beantwoorden?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:00
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 15:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik moet steeds harder om je lachen pietje.. Noem eens 1 ding wat je absoluut niet kan zonder een bepaalde optie op een oven?
Erken jij dat zuurstofgehalte en vochtegehalte van belang is voor een goed bakresultaat? Of bijvoorbeeld de kerntemperatuur van een braadstuk?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 16:00:55 ]
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:56 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je probeert te zeggen, maar je metafoor gaat niet helemaal op. We kunnen hier eindeloos over discussiëren, maar daar worden we het niet over eens. Het enige wat ik kan zeggen, maar dan val ik in herhaling, is dat je het zelf eens moet ervaren.

Ik denk dat je dan, ondanks je vooringenomen scepsis, toch van gedacht zal veranderen. Misschien vind je je het geld nog steeds niet waard,omdat je resultaten nu ook goed zijn, maar je zal wel de meerwaarde erkennen.

Goede ninja-edit van d/t fout trouwens. ;)
Ja maar als het enige is dat je kan zeggen dat je het moet ervaren.. dan geloof ik je al niet.. Met genoeg tijd is dat resultaat ook te behalen met een andere oven.. Vochtreguleren kan ook handmatig..
Ik hoor geen enkel overtuigend feit buiten dat het makkelijker is..

Ja ik ben een drama met dt.. en met rekenen.. al was deze wel heel erg :Y
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:01
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In die tijd was koolmonoxide vergiftiging een belangrijke doodsoorzaak bij mensen die in de keuken werkte.
Wel gezellig, die kanaries in de keuken.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:01
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als er ergens gelachen wordt is het hier wel, om jouw geroep wat je niet waar kan maken, heb je net twee vragen gesteld, geen antwoord op gezien. Waarom zou ik dan de jouwe beantwoorden?
Ah.. Das helder Piet.. ^O^
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 16:02
Hebben inbouwovens tegenwoordig sensoren voor gaarheid? Daar hebben ze bij de gbbo of hhb nog nooit van gehoord. Spannend.
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:02
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Hebben inbouwovens tegenwoordig sensoren voor gaarheid? Daar hebben ze bij de gbbo of hhb nog nooit van gehoord. Spannend.
gbbo hhb? Wat is dat?
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:00 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Erken jij dat zuurstofgehalte en vochtegehalte van belang is voor een goed bakresultaat? Of bijvoorbeeld de kerntemperatuur van een braadstuk?
Erken jij ook dat om dat te kunnen waarborgen, je dat ook met losse zaken kunt regelen maar daar meer moeite voor moet doen?
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:00 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Erken jij dat zuurstofgehalte en vochtegehalte van belang is voor een goed bakresultaat? Of bijvoorbeeld de kerntemperatuur van een braadstuk?
Wat dacht je van een goede thermostaat op je oven?
Of hoe ga je grillen zonder een grill?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:03
Door dit topic overweeg ik nu trouwens ook nieuwe kunststof snijplanken te kopen. :') Iemand aanraders?
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:04
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 16:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Erken jij ook dat om dat te kunnen waarborgen, je dat ook met losse zaken kunt regelen maar daar meer moeite voor moet doen?
Als jij een taart bakt, hoe meet jij dat het zuurstofgehalte?
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:01 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Wel gezellig, die kanaries in de keuken.
Een teflonpannetje op het vuur zonder vet en ze vallen zo dood neer.
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

gbbo hhb? Wat is dat?
Great British Bake Off en Heel Holland Bakt.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:04 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Als jij een taart bakt, hoe meet jij dat het zuurstofgehalte?
Op dezelfde manier als de oven dat zou doen..
(alsof ik het zuurstofgehalte in een taart ga meten.. ik ben toch niet helemaal debiel..?)

Het smaakt of het smaakt niet.. gehaltes hoeven mij dat echt niet te vertellen.. ik kan dat prima zelf ondervinden door.. ja echt: te proeven..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:07
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 16:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Great British Bake Off en Heel Holland Bakt.
Geen idee wat dit is, maar klinkt als een of andere kookwedstrijd.
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:07
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 16:06 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Op dezelfde manier als de oven dat zou doen..
(alsof ik het zuurstofgehalte in een taart ga meten.. ik ben toch niet helemaal debiel..?)

Het smaakt of het smaakt niet.. gehaltes hoeven mij dat echt niet te vertellen.. ik kan dat prima zelf ondervinden door.. ja echt: te proeven..
Zo werkt dat niet. Temperatuur wordt constant aangepast op basis van vochtgehalte voor het beste resultaat.
Pietverdrietzondag 3 september 2017 @ 16:07
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:03 schreef Hamzoef het volgende:
Door dit topic overweeg ik nu trouwens ook nieuwe kunststof snijplanken te kopen. :') Iemand aanraders?
Ik koop ze gewoon bij de aldi of de lidl als ze daar in de aanbieding zijn.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:09
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:07 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Zo werkt dat niet. Temperatuur wordt constant aangepast op basis van vochtgehalte voor het beste resultaat.
Ja.. en dus kun je geen vocht meten en zelf de temperatuur aanpassen?

Het is nog steeds enkel iets wat het makkelijker maakt maar waar je ook prima zonder kunt..
RobinOokzondag 3 september 2017 @ 16:11
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:07 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Geen idee wat dit is, maar klinkt als een of andere kookwedstrijd.
Yup. Waar ze volgens mij blij zouden zijn met inbouwovens met sensoren voor gaarheid. Scheelt een hoop soggy bottom-up. :@
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:11
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 16:09 schreef Zolderkamer het volgende:
Ja.. en dus kun je geen vocht meten en zelf de temperatuur aanpassen?

Inderdaad.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:11
Ze waren trouwens woensdag in de aanbieding bij de aldi.. met een beetje geluk liggen ze er nog wel..
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:12
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:11 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Inderdaad.
En waarom precies zou dat niet kunnen dan?
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:16
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 16:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Yup. Waar ze volgens mij blij zouden zijn met inbouwovens met sensoren voor gaarheid. Scheelt een hoop soggy bottom-up. :@
Ik denk dat het resultaat dan nog niet perfect is.... iedere oven is altijd net een beetje anders.. als je je eigen oven niet hebt.. heb je nooit precies het juiste resultaat.. simpelweg omdat de sensoren net even anders zijn of op een andere plek zitten..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:20
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 16:12 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En waarom precies zou dat niet kunnen dan?
Omdat je niet continu het vochtgehalte kunt meten, duh.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:20 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Omdat je niet continu het vochtgehalte kunt meten, duh.
Tuurlijk wel.. als de oven dat kan, kan je dat zelf ook..
Het is niet iets buitenaards wat je oven kan ofzo..
#ANONIEMzondag 3 september 2017 @ 16:23
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 16:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Tuurlijk wel.. als de oven dat kan, kan je dat zelf ook..
Het is niet iets buitenaards wat je oven kan ofzo..
Nou ben je aan het trollen of niet? Oven meet constant het zuurstofgehalte, en past temperatuur en eventueel vochtgehalte daarop aan. Dit doet de oven terwijl deze aan het bakken is, en de oven dus dicht zit.

Hoe wil je handmatig het zuurstofgehalte meten zonder oven te open? Juist dat gaat niet.
Lucky_Strikezondag 3 september 2017 @ 16:32
Ik vind het best interessant om over dure/minder dure apparatuur te praten. Maar hier ging het over snijplanken.
Zolderkamerzondag 3 september 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 16:23 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nou ben je aan het trollen of niet? Oven meet constant het zuurstofgehalte, en past temperatuur en eventueel vochtgehalte daarop aan. Dit doet de oven terwijl deze aan het bakken is, en de oven dus dicht zit.

Hoe wil je handmatig het zuurstofgehalte meten zonder oven te open? Juist dat gaat niet.
Je pleurt er een voeler in.. draadje door de deur.. en klaar is ketel..

Maar om niet te veel offtopic te gaan: stop nooit een snijplank in je oven..
Steenkoolmaandag 4 september 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je bent echt niet goed snik als je je messen zo bot als een honkbalknuppel snijdt op zo een glazen snijplank.

Jij weet echt niks van koken, ga je eens even inlezen.
Hoe krijg jij dit je strot uit? Jij bent degene die altijd uit de hoogte doet terwijl je telkens weer door de mand valt als nietsnut met praatjes.

Vertel eens wat over de snijplanken die 'jullie' in Brazilië gebruiken. :')
bonkevrijdag 8 september 2017 @ 09:57
mooie bamboe 40 x 30 x 3 cm plank gekocht :) met gootjes aan de bovenkant :)
RobinOokvrijdag 8 september 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 09:57 schreef bonke het volgende:
mooie bamboe 40 x 30 x 3 cm plank gekocht :) met gootjes aan de bovenkant :)
Mooi! Laat je ons hier straks weten hoe lang die is meegegaan?
bonkevrijdag 8 september 2017 @ 11:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mooi! Laat je ons hier straks weten hoe lang die is meegegaan?
niet al te lang, ligt nu te branden in de open haard ( hout was op en ik had zin in een fikkie )
:)
RobinOokvrijdag 8 september 2017 @ 11:28
Grapjas.
cofimaandag 2 maart 2020 @ 00:07
Aangezien dit gehele topic puur en alleen over snijplanken gaat.... :9

Wij maken al jaren gebruik van goedkope, kunststof snijplankjes, terwijl we een butler houten snijplank ter decoratie hebben liggen. Mijn vriendin vindt het zonde om de butler te gebruiken, want hij is zo mooi... :{

Wat raden jullie aan (vanuit hygiënische perspectieven)? Butler gebruiken of doorgaan op de kunststof snijplankjes?
Sapstengelmaandag 2 maart 2020 @ 00:12
Heb zelf deze https://www.knivesandtool(...)houten-snijplank.htm

Bevalt prima. In het begin geolied met druivenpitolie en regelmatig herhaal ik dat. Blijven daardoor geen geurtjes in achter, in tegenstelling tot plastic planken. Die ruiken soms nog 3 dagen naar uien. En is mooi groot, kan er een paar soorten groentes tegelijk op snijden bijvoorbeeld.
cofimaandag 2 maart 2020 @ 12:24
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:12 schreef Sapstengel het volgende:
Heb zelf deze https://www.knivesandtool(...)houten-snijplank.htm

Bevalt prima. In het begin geolied met druivenpitolie en regelmatig herhaal ik dat. Blijven daardoor geen geurtjes in achter, in tegenstelling tot plastic planken. Die ruiken soms nog 3 dagen naar uien. En is mooi groot, kan er een paar soorten groentes tegelijk op snijden bijvoorbeeld.
Dank je! Ik denk dat ik maar lak aan mijn vriendin haar esthetische ideeen ga hebben en nog een laag je olie op de plank smeer en hem ga gebruiken. :s)
Jordy-Bmaandag 2 maart 2020 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 00:07 schreef cofi het volgende:
Aangezien dit gehele topic puur en alleen over snijplanken gaat.... :9
Altijd mooi, zo'n old school fittie. :P

Jammer dat Piet vertrokken is :{

quote:
Best wel een redelijke prijs. Natuurlijk heb je bij de Ikea een houten plank voor de helft van het geld, maar niet met kopshout.

[ Bericht 4% gewijzigd door Jordy-B op 02-03-2020 13:42:45 ]
Sapstengelmaandag 2 maart 2020 @ 17:07
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 13:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Altijd mooi, zo'n old school fittie. :P

Jammer dat Piet vertrokken is :{
[..]

Best wel een redelijke prijs. Natuurlijk heb je bij de Ikea een houten plank voor de helft van het geld, maar niet met kopshout.

Vond 25 euro inderdaad prima. Helemal omdat ik hem nu al 2 jaar gebruik en je er nog steeds niks van terugziet na regelmatig oliën.

@cofi of je houdt die mooie plank gewoon voor je vriendin en bestelt deze extra erbij voor al het snijwerk.
cofimaandag 2 maart 2020 @ 17:39
quote:
@:cofi of je houdt die mooie plank gewoon voor je vriendin en bestelt deze extra erbij voor al het snijwerk.
Ik zal hem wel bij gaan houden / oliën. Net weer een nieuw laagje erop gedaan. Het is een gebruiksvoorwerp, toch!?
O-)