abonnement Unibet Coolblue
pi_173557094
wat voor snijplank gebruiken jullie?
ik zoek eigenlijk een universele snijplank om groenten en rauw/gebakken vlees te snijden
nu heb ik zo'n dun kunststof dingetje waar ik geen lekkere dikke stukken vlees op kan snijden
pies on joe toe
pi_173557187
Kops hout vind ik het fijnste. Ik had aanvankelijk mijn bedenking mbt hygiëne, maar ik spoel het af onder kraan, en schrob het af en toe met grof zout, en ben nog niet ziek geworden. :)
pi_173557218
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
pies on joe toe
pi_173557223
Ik heb een groene
U MAD?
  zondag 3 september 2017 @ 10:02:19 #5
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557269
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
  zondag 3 september 2017 @ 10:04:09 #6
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173557299
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:02 schreef Zolderkamer het volgende:
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
Bij hout is dat toch ook zo?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_173557304
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:58 schreef bonke het volgende:
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
Ik ook. Maar zoals gezegd ben ik er nog nooit ziek van geweest. Voor kipfilet heb ik wel apparte snijplank.
  zondag 3 september 2017 @ 10:07:04 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557354
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Veel minder... Er was iets met het weer dichtgaan van de sneden ofzo.. bij hout was dat niet het geval
pi_173557460
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.

Kunststof snijplanken laten zich echter prima in de vaatwasser reinigen en zijn dan echt schoon en gedesinfecteerd.

Het maakt dus niet uit waar je gebruik van maakt, plastic of hout... Belangrijker is dat je minimaal twee snijplanken gebruikt: een voor groente en een voor vlees.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zondag 3 september 2017 @ 10:21:43 #10
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557573
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.


Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
pi_173557575
Ik heb er een van glas.
  zondag 3 september 2017 @ 10:22:43 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557590
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Zooo slecht voor je messen... :X
pi_173557604
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:22 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Zooo slecht voor je messen... :X
Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
  zondag 3 september 2017 @ 10:25:11 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557636
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:23 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
Meh dan blijf je bezig.. en zolang die messen slijper niet van vlees en bloed is.. is scherp ook maar relatief.. O-)
  zondag 3 september 2017 @ 10:29:34 #15
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_173557700
Zo'n gekleurd setje HACCP plastic snijplanken.
Gebruik eigenlijk alleen de rooie :P

Goed formaat en redelijk dikke plank.
Zoiets:
https://www.xxlhoreca.com(...)300xh15mm-6-kle.html

[ Bericht 24% gewijzigd door Hyperdude op 03-09-2017 10:53:32 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 september 2017 @ 10:30:33 #16
414785 sirdanilot
pi_173557714
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 3 september 2017 @ 10:42:04 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173557869
Koop een setje verschillende kunsstof snijplanken en gebruik de rauw vlees/vis plank alleen daarvoor, dus niet om daar gegaard vlees of groenten op te snijden.
Je gegaarde vlees snijden op de snijplank waar je de kool ofzo op gesneden hebt is geen issue.
Zet ze na ieder gebruik in de vaatwasser en was heet.
Kops hout is ook goed, maar zwaar en bewerkelijk, na ieder gebruik schrobben (en dat is niet ff natmaken in het vaatwater)
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 10:44:08 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173557895
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 10:45:57 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557921
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
  zondag 3 september 2017 @ 10:51:43 #20
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558027
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:30 schreef sirdanilot het volgende:
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden :)
pies on joe toe
pi_173558055
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Dan ben je niet goed snik.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_173558071
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 10:53 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan ben je niet goed snik.
Ook goedemorgen. :?
  zondag 3 september 2017 @ 10:54:33 #23
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558074
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
pies on joe toe
  zondag 3 september 2017 @ 10:58:44 #24
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173558157
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Hoe harder de plank hoe sneller je messen bot worden.. Bamboe is keihard volgens mij?
  zondag 3 september 2017 @ 11:00:52 #25
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558199
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
daarbij komt ook dat bamboe vrij licht is dus een grote plank zal niet al te zwaar zijn
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen :)
pies on joe toe
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 september 2017 @ 11:01:00 #26
414785 sirdanilot
pi_173558203
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:51 schreef bonke het volgende:

[..]

eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden :)
Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.

Bamboe zou ik niet aan beginnen.

Geultjes e.d. maakt het alleen maar lastiger schoon te maken. Simple is best.

https://cookinglife.nl/cosy-trendy-snijplank-haccp-rood/
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 september 2017 @ 11:01:27 #27
414785 sirdanilot
pi_173558206
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:00 schreef bonke het volgende:
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen :)
Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 3 september 2017 @ 11:03:17 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558238
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:45 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
Overdrijven is een vak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:03:54 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558249
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 10:53 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan ben je niet goed snik.
QFT
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173558252
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?
  zondag 3 september 2017 @ 11:04:48 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558262
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:06:16 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558281
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?
De vaat wordt duidelijk schoner, mede omdat het middel nogal wat agressiever is dan dubro.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:06:40 #33
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558285
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.
omdat ik in de loop van dit topic zelf ook een beetje aan het zoeken ben
pies on joe toe
pi_173558307
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.

En tijdens koken heb je toch regelmatig dat je klaar bent met snijwerkzaamheden, maar dat je nog met andere dingen bezig bent? Dan heb je mooi de tijd om je snijplank even te reinigen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:09:10 #35
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558334
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoon
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.

Bamboe zou ik niet aan beginnen.

Geultjes e.d. maakt het alleen maar lastiger schoon te maken. Simple is best.

https://cookinglife.nl/cosy-trendy-snijplank-haccp-rood/
die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te groot
plusminus 40 cm is groot zat
pies on joe toe
pi_173558352
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Ook goedemorgen. :?
Wat? Je bent niet goed snik.

Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.

Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.

Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.

En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging net zo schoon als glas.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zondag 3 september 2017 @ 11:10:50 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173558355
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Overdrijven is een vak.
Oké.. iedere maand dan..
  zondag 3 september 2017 @ 11:12:17 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558375
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:

[..]

9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoon

Je maakt hem nat in het afwaswater bedoel je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:13:09 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173558381
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:07 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.

En tijdens koken heb je toch regelmatig dat je klaar bent met snijwerkzaamheden, maar dat je nog met andere dingen bezig bent? Dan heb je mooi de tijd om je snijplank even te reinigen.
Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173558385
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:10 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Wat? Je bent niet goed snik.

Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.

Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.

Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.

En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging met zo schoon als glas.

Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken? :o

Ik dacht dat die bedoeld waren als onderlegger, voor als je aanrecht vies is. Of bijvoorbeeld om deeg op te rollen, of je gehaktballetjes op te draaien.

Zijn er mensen die echt snijden op glas? :'( :'(

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 11:21:48 ]
pi_173558536
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.
Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?

Daarnaast, het oog wil ook wat. Ik vind zo'n plastic ding op je aanrechtblad niet mooi. Zo'n snijplank uit warmkleurig hout zoals Amerikaans walnoten of purperhart heeft ook een mooie uitstraling. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2017 11:22:09 ]
  zondag 3 september 2017 @ 11:23:20 #42
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173558571
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken? :o

Ik dacht dat die bedoeld waren als onderlegger, voor als je aanrecht vies is. Of bijvoorbeeld om deeg op te rollen, of je gehaktballetjes op te draaien.

Zijn er mensen die echt snijden op glas? :'( :'(
Ze zijn hooguit handig om vis op te fileren idd
  zondag 3 september 2017 @ 11:27:24 #43
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_173558629
Hout kun je ook regelmatig in de olie zetten, stoot het water wat af zodat vleessappen makkelijker weg te wassen zijn.
  zondag 3 september 2017 @ 11:34:18 #44
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173558799
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:27 schreef Trashcanman het volgende:
Hout kun je ook regelmatig in de olie zetten, stoot het water wat af zodat vleessappen makkelijker weg te wassen zijn.
Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..
  zondag 3 september 2017 @ 11:35:42 #45
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_173558820
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:34 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..
Yes, of grof zout ontsmet ook goed 👍
  zondag 3 september 2017 @ 11:43:01 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173558941
Ik heb een grote houten snijplank van verlijmde blokjes en die vind ik fijn en daar doe ik alles op, inclusief rauwe kip. Ding was ik af met heet water en afwasmiddel. Iedereen moet zelf weten waar ie op wil snijden, maar ik doe dit. Klaar.

Heb ook wel een plastic planken, maar die vind ik niet fijn. Enige voordeel is dat die in de vaatwasser kunnen. Maar als er kip op heeft gelegen was ik hem evengoed eerst af, want ik vertrouw de vaatwasser niet.

En oja, als afgewassen zet ik hem zo te drogen :


  zondag 3 september 2017 @ 11:49:05 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173559034
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:21 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?

Daarnaast, het oog wil ook wat. Ik vind zo'n plastic ding op je aanrechtblad niet mooi. Zo'n snijplank uit warmkleurig hout zoals Amerikaans walnoten of purperhart heeft ook een mooie uitstraling. :)
Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 11:50:06 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173559055
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een grote houten snijplank van verlijmde blokjes en die vind ik fijn en daar doe ik alles op, inclusief rauwe kip. Ding was ik af met heet water en afwasmiddel. Iedereen moet zelf weten waar ie op wil snijden, maar ik doe dit. Klaar.

Heb ook wel een plastic planken, maar die vind ik niet fijn. Enige voordeel is dat die in de vaatwasser kunnen. Maar als er kip op heeft gelegen was ik hem evengoed eerst af, want ik vertrouw de vaatwasser niet.

En oja, als afgewassen zet ik hem zo te drogen :


[ afbeelding ]
Naast het vaatdoekje waar je alles mee doet? Vaatdoekjes horen in de was na gebruik, niet ophangen en dan weer gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 september 2017 @ 11:56:02 #49
414785 sirdanilot
pi_173559145
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:

[..]

die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te groot
plusminus 40 cm is groot zat
Nou dan zoek je een kleinere.

En dat het alleen voor vlees is komt door de HACCP kleuren snijplanken die in de horeca gebruikt worden. Thuis kun je hem geowon voor alle producten gebruiken.

In de horeca geldt:

blauw: vis
rood: rauw vlees
geel: gegaard vlees
groen: groenten
wit: zuivel en bakproducten

Maar van die kleuren hoef je je thuis natuurlijk niks aan te trekken want er geldt geen HACCP.

Als je mij niet gelooft, vraag het dan maar aan Piet
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173559381
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.
Nee, zeker niet. Maar wat heeft dat er mee te maken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')