abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173557094
registreer om deze reclame te verbergen
wat voor snijplank gebruiken jullie?
ik zoek eigenlijk een universele snijplank om groenten en rauw/gebakken vlees te snijden
nu heb ik zo'n dun kunststof dingetje waar ik geen lekkere dikke stukken vlees op kan snijden
pies on joe toe
pi_173557187
Kops hout vind ik het fijnste. Ik had aanvankelijk mijn bedenking mbt hygiëne, maar ik spoel het af onder kraan, en schrob het af en toe met grof zout, en ben nog niet ziek geworden. :)
pi_173557218
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
pies on joe toe
  zondag 3 september 2017 @ 09:58:23 #4
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_173557223
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb een groene
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  zondag 3 september 2017 @ 10:02:19 #5
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557269
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
  zondag 3 september 2017 @ 10:04:09 #6
468509 _--_
Democratiam non audet.
pi_173557299
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:02 schreef Zolderkamer het volgende:
Plastic is meer onhygiënisch dan hout omdat de vleessappen onder het plastic (sneden) gaat zitten en het er niet uit gaat bij schoonmaken
Bij hout is dat toch ook zo?
Op maandag 6 november 2017 19:08 schreef FlippingCoin het volgende:
ik zou secret een 9/10 geven
Groningen onafhankelijk: https://goo.gl/LML2QX
pi_173557304
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:58 schreef bonke het volgende:
hout heeft ook mijn voorkeur maar ook het hygiënische aspect vind ik belangrijk
dus echt hardhout of misschien bamboe ?:)
Ik ook. Maar zoals gezegd ben ik er nog nooit ziek van geweest. Voor kipfilet heb ik wel apparte snijplank.
  zondag 3 september 2017 @ 10:07:04 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557354
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Veel minder... Er was iets met het weer dichtgaan van de sneden ofzo.. bij hout was dat niet het geval
pi_173557460
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Bij hout is dat toch ook zo?
Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.

Kunststof snijplanken laten zich echter prima in de vaatwasser reinigen en zijn dan echt schoon en gedesinfecteerd.

Het maakt dus niet uit waar je gebruik van maakt, plastic of hout... Belangrijker is dat je minimaal twee snijplanken gebruikt: een voor groente en een voor vlees.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zondag 3 september 2017 @ 10:21:43 #10
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557573
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Bij hout gaan de snedes juist open staan als de plank droogt.


Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
pi_173557575
Ik heb er een van glas.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/</a>
  zondag 3 september 2017 @ 10:22:43 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557590
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Zooo slecht voor je messen... :X
pi_173557604
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:22 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Zooo slecht voor je messen... :X
Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/</a>
  zondag 3 september 2017 @ 10:25:11 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557636
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:23 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Klopt, maar ik heb ook een goede messenslijper.
Meh dan blijf je bezig.. en zolang die messen slijper niet van vlees en bloed is.. is scherp ook maar relatief.. O-)
  zondag 3 september 2017 @ 10:29:34 #15
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_173557700
Zo'n gekleurd setje HACCP plastic snijplanken.
Gebruik eigenlijk alleen de rooie :P

Goed formaat en redelijk dikke plank.
Zoiets:
https://www.xxlhoreca.com(...)300xh15mm-6-kle.html

[ Bericht 24% gewijzigd door Hyperdude op 03-09-2017 10:53:32 ]
#ivorytowerlivesmatter
pi_173557714
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 3 september 2017 @ 10:42:04 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173557869
Koop een setje verschillende kunsstof snijplanken en gebruik de rauw vlees/vis plank alleen daarvoor, dus niet om daar gegaard vlees of groenten op te snijden.
Je gegaarde vlees snijden op de snijplank waar je de kool ofzo op gesneden hebt is geen issue.
Zet ze na ieder gebruik in de vaatwasser en was heet.
Kops hout is ook goed, maar zwaar en bewerkelijk, na ieder gebruik schrobben (en dat is niet ff natmaken in het vaatwater)
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 10:44:08 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173557895
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat was het ja.. en de sneden in kunststof gingen juist dicht voor ze echt goed schoon werden door de warmte in de vaatwasser..
Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 september 2017 @ 10:45:57 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173557921
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je snijplankoppervlakte meer kras is dan oorspronkelijk, is het tijd hem te vervangen.
Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
  zondag 3 september 2017 @ 10:51:43 #20
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558027
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:30 schreef sirdanilot het volgende:
Als je een houten snijplank hebt, dan moet je die goed verzorgen. Inolien bijvoorbeeld. Meteen afwassen.

Kunststof HACCP snijplanken zijn waarschijnlijk makkelijker voor je.

Idealiter houd je sowieso een apart plank voor rauw vlees/vis en voor andere dingen.

Iets van een broodplank of zo kan natuurlijk juist uitstekend van hout, als je veel brood snijdt.
eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden :)
pies on joe toe
pi_173558055
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:21 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik heb er een van glas.
Dan ben je niet goed snik.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_173558071
quote:
14s.gif Op zondag 3 september 2017 10:53 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan ben je niet goed snik.
Ook goedemorgen. :?
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/</a>
  zondag 3 september 2017 @ 10:54:33 #23
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558074
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
pies on joe toe
  zondag 3 september 2017 @ 10:58:44 #24
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_173558157
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!

volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
Hoe harder de plank hoe sneller je messen bot worden.. Bamboe is keihard volgens mij?
  zondag 3 september 2017 @ 11:00:52 #25
64781 bonke
pipo koeie
pi_173558199
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
daarbij komt ook dat bamboe vrij licht is dus een grote plank zal niet al te zwaar zijn
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen :)
pies on joe toe
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')