FOK!forum / Culinesse à gogo / Kun je handperen ook als stoofperen klaar maken?
Werkmanzaterdag 2 september 2017 @ 22:35
Krijg morgen familie op de vreet en die eten dat graag, ik wil ze op hun wenken bedienen maar omdat er in de winkel geen stoofperen meer te koop waren heb ik alleen maar een paar kilo conference-peren in huis.
Is dat ook te doen?
Charlie_Brownzaterdag 2 september 2017 @ 22:41
Denk het niet. Conference peren zijn veel zachter en rauw eetbaar.
Stoofperen moeten koken om zachter te worden
gianni61zaterdag 2 september 2017 @ 23:09
Nee
RobinOokzaterdag 2 september 2017 @ 23:57
Korter koken, langer "marineren".
Oh, morgen. Forget it.

Maar goed, als je peren toch gekocht hebt is mijn tip : zoek een Engels recept. Zij kennen geen stoofperen, dus alle recepten zijn voor gewone.
pfefferkatzezondag 3 september 2017 @ 02:32
ligt er aan of je stoofhanden hebt.
sirdanilotzondag 3 september 2017 @ 10:28
Als ze nog flink hard (onrijp) zijn kun je denk ik wel iets maken wat op stoofperen lijkt. Maar zo lekker als dat het met Gieser Wiederman stoofpeertjes wordt, krijg je het gewoon niet. Punt uit. Het is en blijft gewoon een ander product.

Ik vrees ook dat ze van nature niet rood zullen worden (tenzij je de boel helemaal kapot kookt) dus ik zou maar even terug naar de supermarkt gaan voor flipje bessensap uit een flesje of b.v. rode wijn of port.
Werkmanzondag 3 september 2017 @ 19:41
Goed, het kan dus wel.
Pan vol gegooid met kaneel en vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap.
2 uur laten stofen.
Iets lichter van kleur, valt niet uit elkaar, best lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door Werkman op 04-09-2017 18:25:34 ]
Isabeaumaandag 4 september 2017 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 19:41 schreef Werkman het volgende:
Gowed, het kan dus wel.
Pan vol gegooid met kaneel en vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap.
2 uur laten stofen.
Iets lichter van kleur, valt niet uit elkaar, best lekker.
Oh wow, ik had perenmoes verwacht! Valt weer mee.
RobinOokmaandag 4 september 2017 @ 10:18
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 08:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh wow, ik had perenmoes verwacht!
Ik ook, als je alleen kaneel, vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap bij je peren gooit.
Werkmanmaandag 4 september 2017 @ 18:29
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 10:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ook, als je alleen kaneel, vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap bij je peren gooit.
Wat gooi jij er dan bij?
RobinOokmaandag 4 september 2017 @ 19:42
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 18:29 schreef Werkman het volgende:

[..]

Wat gooi jij er dan bij?
Rode wijn! Port! Witte wijn! Soms ook wat water.
Ceetje..dinsdag 5 september 2017 @ 17:42
Ja hoor, gaat goed. De perenboom hier in de tuin hangt vol met conference peren. Maak er elk jaar stoofperen, perenjam, perentaart etc van.
Ik kook ze lekker lang, want wij houden van "snotperen" oftewel lekker zacht ;) nog nooit meegemaakt dat het moes werd. Gewoon op een laag pitje laten sudderen tot ze heerlijk zacht zijn.
Ik flikker er altijd een hoop bessenjenever bij. Heerlak 8-)
MrsDuckwoensdag 6 september 2017 @ 10:12
Je kan gewone peertjes heel goed in zijn geheel (wel geschild) koken in zoete witte wijn met vanille, suiker en kaneelstokje. Als de peertjes, kies dus peertjes die ongeveer even groot zijn, gaar zijn, uit de pan en de wijn inkoken tot een siroop. Peer op bordje, siroop er over, beetje mascarpone er bij en het bordje een beetje opleuken met kaneelpoeder. Heerlijk herfsttoetje.
Nieuwschierigvrijdag 15 september 2017 @ 22:34
Gieser Wildeman met alleen suiker en kaneel (gewoon uit een potje) een uur of 3 a 4 net aan de kook laten pruttelen. Alleen het eerste uur af en toe omscheppen.
Zo makkelijk is het.
Alle andere ingredienten zijn overbodig.