abonnement Unibet Coolblue
pi_173552747
Krijg morgen familie op de vreet en die eten dat graag, ik wil ze op hun wenken bedienen maar omdat er in de winkel geen stoofperen meer te koop waren heb ik alleen maar een paar kilo conference-peren in huis.
Is dat ook te doen?
pi_173552912
Denk het niet. Conference peren zijn veel zachter en rauw eetbaar.
Stoofperen moeten koken om zachter te worden
pi_173553542
Nee
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  zaterdag 2 september 2017 @ 23:57:05 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173554191
Korter koken, langer "marineren".
Oh, morgen. Forget it.

Maar goed, als je peren toch gekocht hebt is mijn tip : zoek een Engels recept. Zij kennen geen stoofperen, dus alle recepten zijn voor gewone.
pi_173555477
ligt er aan of je stoofhanden hebt.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 3 september 2017 @ 10:28:01 #6
414785 sirdanilot
pi_173557672
Als ze nog flink hard (onrijp) zijn kun je denk ik wel iets maken wat op stoofperen lijkt. Maar zo lekker als dat het met Gieser Wiederman stoofpeertjes wordt, krijg je het gewoon niet. Punt uit. Het is en blijft gewoon een ander product.

Ik vrees ook dat ze van nature niet rood zullen worden (tenzij je de boel helemaal kapot kookt) dus ik zou maar even terug naar de supermarkt gaan voor flipje bessensap uit een flesje of b.v. rode wijn of port.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173570073
Goed, het kan dus wel.
Pan vol gegooid met kaneel en vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap.
2 uur laten stofen.
Iets lichter van kleur, valt niet uit elkaar, best lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door Werkman op 04-09-2017 18:25:34 ]
pi_173577472
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 19:41 schreef Werkman het volgende:
Gowed, het kan dus wel.
Pan vol gegooid met kaneel en vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap.
2 uur laten stofen.
Iets lichter van kleur, valt niet uit elkaar, best lekker.
Oh wow, ik had perenmoes verwacht! Valt weer mee.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 september 2017 @ 10:18:37 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173578479
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 08:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh wow, ik had perenmoes verwacht!
Ik ook, als je alleen kaneel, vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap bij je peren gooit.
pi_173586261
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 10:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ook, als je alleen kaneel, vanillesuiker, kruidnagelen en wat citroensap bij je peren gooit.
Wat gooi jij er dan bij?
  maandag 4 september 2017 @ 19:42:20 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173587642
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 18:29 schreef Werkman het volgende:

[..]

Wat gooi jij er dan bij?
Rode wijn! Port! Witte wijn! Soms ook wat water.
pi_173604259
Ja hoor, gaat goed. De perenboom hier in de tuin hangt vol met conference peren. Maak er elk jaar stoofperen, perenjam, perentaart etc van.
Ik kook ze lekker lang, want wij houden van "snotperen" oftewel lekker zacht ;) nog nooit meegemaakt dat het moes werd. Gewoon op een laag pitje laten sudderen tot ze heerlijk zacht zijn.
Ik flikker er altijd een hoop bessenjenever bij. Heerlak 8-)
Altijd de sarcasme modus aan
pi_173615977
Je kan gewone peertjes heel goed in zijn geheel (wel geschild) koken in zoete witte wijn met vanille, suiker en kaneelstokje. Als de peertjes, kies dus peertjes die ongeveer even groot zijn, gaar zijn, uit de pan en de wijn inkoken tot een siroop. Peer op bordje, siroop er over, beetje mascarpone er bij en het bordje een beetje opleuken met kaneelpoeder. Heerlijk herfsttoetje.
pi_173800716
Gieser Wildeman met alleen suiker en kaneel (gewoon uit een potje) een uur of 3 a 4 net aan de kook laten pruttelen. Alleen het eerste uur af en toe omscheppen.
Zo makkelijk is het.
Alle andere ingredienten zijn overbodig.
Wie dit leest is gek
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')