abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173598278
registreer om deze reclame te verbergen
Wauw Jagar wat knap van T zo op het fietsje. Dan ziet hij er opeens echt groot uit ja!

LeSage ook goed van S op het potje. Begrijpelijk dat je er trots op bent! Hier is L daar echt nog niet aan toe. Als we vragen of ze op de WC wil dan volgt er heel snel een neeee. :) Misschien ook een potje aanschaffen. Die stap is misschien wat kleiner dan met de verkleiner op de WC.
Die kleine luiertjes is dan echt zo'n groot verschil inderdaad. Dat is inderdaad zwaar LeSage. Kan je man het zoveel mogelijk van je overnemen?

Hier ligt L nog in het ledikantje en ik heb ook niet het idee dat ze al aan een ander bed toe is. Even kijken hoe we dat dadelijk gaan doen als F uit de wieg is gegroeid.

Welkom Quoi!!! Leuk om je updates hier weer verder te lezen. Ik kon ze in het babytopic ook mooi volgen :).

Arja wat knap van Emmy. Haar taalontwikkeling gaat geloof ik best snel hč!

Ik heb L net ook gewogen op de weegschaal, want ze ging er toevallig zelf op staan. Ze is bijna 2 en ze weegt 11.3 kg.

Oh en L was vandaag pas om 7.45 uur wakker :o O+ . Ze gunt ons nog even een uitslaapdagje in onze vakantie. Superfijn! & verder is ze zo lief de laatste tijd. Ze kan zichzelf steeds beter vermaken. Zorgt goed voor haar poppen en knuffels, dat ze op tijd eten, drinken, slapen en een schone luier hebben O+ .

Laatst zaten man en ik te treuzelen in de auto en toen hoorden we haar opeens zeggen: Duuuurt lang :D . Maar ik denk dat het gewoon een toevalstreffer was :P . Wel super grappig.
  dinsdag 5 september 2017 @ 13:17:45 #52
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173598855
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 10:47 schreef ikke_84 het volgende:
Quoi wat gaat Max trakteren?
Lange vingers :')

.... met daarop vingerpoppetjes van wilde dieren en een voelboekje "Hoe voelt Afrika?" voor de gastouder. Geen culinaire hoogstand, maar wel een leuk beleving voor de kindjes, dacht ik zo :)
  woensdag 6 september 2017 @ 11:52:31 #53
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173617754
Ik ouwehoer wel verder hoor :)
We zijn hier weer midden in de tandjesluiers beland. Ieuw. Dat 'ie prinsheerlijk ligt te slapen gisteravond, maar dat die lucht vanuit zijn kamer bijna beneden te ruiken is :{ Dan toch verschonen, sliep hij gewoon door op de commode! :o

Het is bijna chemisch afval jongen, yuk. Verder schep ik ook voor een maand kattenstront bij de buren én prik insuline bij een van hun katten. Ik voel me soms net een dierenverzorger van Blijdorp :7
pi_173617944
registreer om deze reclame te verbergen
Haha Q.

S. poept ook vaak in zijn slaap. Ik weet het al voordat ik naar boven loop, want ik hoor dan door de babyfoon: 'bah, bleh' _O- en daar heeft ie helemaal gelijk in, zo vies ooit :')

Ik moet wel wennen aan de zelfstandigheid die onze dreumes al krijgt. Dan zeg ik vanmorgen dat hij naar opa en oma gaat en dan wandelt hij alvast naar de deur. Draait nog een keer om en zwaait. Ik kijk een beetje uit naar een plakbaby O+
pi_173618059
oh echt? 's nachts poepen heeft T gelukkig al heeeel lang niet meer gedaan.

Ik vind dat zo leuk, LeSage. Zodra wij het kdv noemen pakt T ook z'n rugzak, probeert z'n schoenen aan te doen en de voordeur open te doen...

Vanmiddag komen m'n mannen weer thuis. Kan niet wachten!
pi_173618247
Die van mij heeft een hekel aan het kdv. Afscheid nemen is daar elke keer drama. Inmiddels zie ik er ook tegenop als ik hem weer moet wegbrengen -O- .

Wij zitten ook weer terug in de luiers; alles ging prima op de wc maar toen kwamen er weer kiezen met bijbehorende poepellende en lukte de wc even niet.
  woensdag 6 september 2017 @ 12:26:39 #57
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173618400
registreer om deze reclame te verbergen
Wat heerlijk LeSage! Een jongetje dat dan naar de deur loopt, daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen.

Jagär, je mannen weer terug :) En ben je opgeschoten qua werk? Heb ik goed opgepikt dat je met je proefschrift bezig bent?

Sillie, pffft, ik zie daar ook tegenop inmiddels. Ik ga er hier maar vanuit dat het een fase is. Sterkte met de poepellende.

Mijn schoonouders zitten een weekje in de buurt in een huisje (ze wonen ver weg) vanwege Max' verjaardag. Ik had beloofd om nog even langs te hoppen met de kleine man, dus dan doen we vanmiddag dan maar. I'll survive.
  woensdag 6 september 2017 @ 12:44:02 #58
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_173618675
Arja zo herkenbaar :D hier ook heel wat woordjes maar echt niet als er erom vraagt :{w en ook hier worden sommige woorden na een tijdje niet meer gebruikt maar herinner me van Lucas dat hij dat ook had dus volgens mij is dat normaal.

Quoi wat is hij groot geworden :o en die stats ook _O_ daar is de mijne echt mini bij.

Lesage dat is echt superknap hoor!
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_173618841
Oh Q, sterkte ;) en zo naar de deur wandelen is echt niet meer zo ver weg. Dat gaat ineens zo snel ;( O+

Jagar, eindelijk weer knuffelen met je kerels. Wat zou ik ze toch missen zeg!

Poepen is alleen bij de dutjes overdag gelukkig. Niet 's nachts, dat gaat baby straks wel weer doen denk ik ;)

Oh Sillie, dat lijkt me echt verschrikkelijk. Is het wel goed als hij er eenmaal even is?
pi_173618881
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 12:58 schreef LeSage het volgende:
Oh Q, sterkte ;) en zo naar de deur wandelen is echt niet meer zo ver weg. Dat gaat ineens zo snel ;( O+

Jagar, eindelijk weer knuffelen met je kerels. Wat zou ik ze toch missen zeg!

Poepen is alleen bij de dutjes overdag gelukkig. Niet 's nachts, dat gaat baby straks wel weer doen denk ik ;)

Oh Sillie, dat lijkt me echt verschrikkelijk. Is het wel goed als hij er eenmaal even is?
Pas als ik weg ben, dan is het zo over en ok. Maar hij kalmeert niet voor ik vertrek, dus ik laat elke keer een overstuur kind achter... :'(
pi_173619146
Veel plezier jager met de hereniging.

Grappig chanty dat je het herkent.
Nieuwste woorden van vandaag: tequilla en prothese.
Hoe ze daar bij komt :')
  woensdag 6 september 2017 @ 13:22:07 #62
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_173619251
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:16 schreef Arja het volgende:
Veel plezier jager met de hereniging.

Grappig chanty dat je het herkent.
Nieuwste woorden van vandaag: tequilla en prothese.
Hoe ze daar bij komt :')
Ook bij het juiste voorwerp? :+

Sillie als ik haar wegbreng is het ook huilen (bij man minder vaak). Hoort er helaas bij. Gelukkig haal ik ze meestal. Lucas huilde tot hij 2 was.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_173621783
Normaal is het huilen bij kdv (maar daarna super leuk en wil niet meer weg) maar vanochtend pakte hij een tractor en kroop er zo mee de hal op. Hij had geen oog meer voor mij. Sowieso alles op wielen. Oengoe noemt hij het :') auto dus.
pi_173625428
Half bijlees!

LeSage, oh wat knap die zindelijkheid! Hier heeft grootste héél veel interesse voor de wc dus die mag nadat ik geweest ben ook even op de verkleiner en dan een stukje wc papier deppen en weggooien. O+ Kleinste heeft te smalle billetjes, die gaat huilen. Ik zag zo'n leuk potje in de vorm van een wc, denk dat ik die ga halen voor hem haha.

Quoi, ook nog welkom hier met je dreumes-vermomd-als-peuter! :D

Jagar, zo cute op dat fietsje O+

Hier toevallig pas de peuterbedjes besteld. Eénpersoonsbedden had ook al gekund, maar dan staat hun kamer gelijk zo vol. Maar ze slapen snachts ook nog regelmatig bij mij.

Arja, echt super knap hoor zoveel praten!

Vieve bijna een peuter, wanneer is ze jarig?

Silly, dat lijkt me echt vreselijk, gelukkig gaat t daarna wel goed.

Hier ook pas weer even gewogen, kleinste is 8,1 kilo, grootste 10,2.

Ik vroeg me af wat jullie vinden van het volgende: hoe vind je de balans tussen troosten en "verwennen"? Zoals bekend delft kleinste vaak het onderspit bij ruzie en hij gaat dan hard huilen en troost zoeken. Nu zei iemand laatst dat ik m beter niet kan troosten omdat hij anders niet weerbaar/een moederskindje wordt. Ik probeer hem nu "luchtig" te troosten (dat was niet leuk he, ga maar met iets anders spelen *aai over bol*), maar soms wil hij dan echt erg graag even op schoot knuffelen (wat ik dus ook doe). Veiligheid versus weerbaarheid?

[ Bericht 0% gewijzigd door Madivi op 06-09-2017 20:15:36 ]
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
  woensdag 6 september 2017 @ 19:58:47 #65
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_173626999
Jeetje Madivi... Hij is 1! Leuk dat mensen iets roepen over verwennen, weerbaarheid en moederskindje maar hij is nog zo klein. Geef hem die veiligheid die hij zoekt. Dat is namelijk de basis voor weerbaarheid.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_173627279
Hoi-ik-lees-wel-mee-maar-kan-vaak-de-tijd-niet-vinden-om-te-reageren :P. Maar nu op pc dus dat is makkelijker ;).

Quoi nog gefeliciteerd met je maxidreumes! Wat een grote! Zijn jullie allebei ook lang? Succes met het chemische afval ;). Vreselijk vies idd, die lucht :{.

Sillie, hier ook nog steeds drama bij het wegbrengen, voelt zo shit hč.. :*.

LeSage wat knap!

Hier is de zindelijkheid ook weer even gepauzeerd, zelfde probleem als sillie al benoemde: tandjes. E heeft al twee dagen koorts, volgens mij alleen van zo'n stomme kies. Ze zegt ook vaak 'tandje auw, pijn'. Zo sneu. Maar desondanks mogen we eigenlijk nog niet klagen, tot nu toe heeft ze alleen van de kiezen echt veel last gehad, van de andere tandjes niet zo.

Madivi, ik zou doen wat voor jou goed voelt. Ik denk dat jij als moeder héél goed huiltjes kan onderscheiden en op basis daarvan kan handelen? :) Dat doe ik iig: als ik hoor dat het geen 'gemeende' huil is, dan geef ik er niet teveel aandacht aan, maar is het menens dan ben ik er voor haar. Kortom als de kleinste echt overstuur is van zo'n ruzie en jouw troost zoekt, dan zou ik er wss ook aan toegeven. En sowieso, hij heeft nog tijd zat om te leren hoe ie beter met het verlies om kan gaan lijkt me, hij is nu nog wat jong om het te snappen denk ik ;).
pi_173627552
Ik zoek meestal inderdaad een tussenweg. Is er echt iets aan de hand, dan lekker knuffelen en troosten. Is het niet zo erg, dan kloppen we de handjes af, geef ik 'm een aai over z'n bolletje en gaan we verder.
Adviezen die je zo lukraak naar je toe geslingerd krijgt moet je gewoon niet teveel mee doen :* jij bent de mama van je kindjes en weet heus wel wat je doet.
pi_173627598
Chanty, ja dat is ook mijn gevoel erbij. Vaak moeten ze beide even geknuffeld na een ruzie, grootste vond t natuurlijk ook niet leuk. Maar zulk commentaar kan me dan wel onzeker maken of ik niet te soft ben.

Zusje, wat sneu van de tandjes. En zindelijkheid komt vanzelf wel weer...

En idd soms is het echt duidelijk beetje jengelen (dan ook gelijk een dikke grijns als ik ze wel oppak) maar vaak is t ook wel echt verdriet om de ruzie, de schrik en moeheid achteraf.

Vind het altijd erg fijn om wat andere meningen te lezen hier.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_173627681
Welkom Quoi en Max! Max lijkt me een heerlijke dreumes.
Eens met zusje en chanty: niets mis met troosten. Als je nu elke keer de situatie voor hem ging oplossen dan geeft dat misschien een onhandig signaal (als ik iets wil ga ik naar mama en die regelt het), maar hij weet nu duidelijk nog niet hoe hij het kan oplossen en komt dan even vast te zitten in frustratie en verdriet en zoekt dan troost om daar uit te komen denk ik. Is een prima vaardigheid denk ik. Pas wanneer ze daar aan toe zijn kun je ze proberen gedrag te leren zodat er niet eentje 'altijd het onderspit delft'. Vertellen dat je soms om de beurt kunt doen enzovoorts. Ik vind dat met peuter en dreumes soms best lastig inschatten (wanneer/hoe), maar peuter kent natuurlijk al wat basisbeginselen van delen en heeft al inlevingsvermogen opgedaan en dat maakt het wel makkelijker natuurlijk.
pi_173628105
Tequila en prothese _O- _O- _O-
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173628224
Oe en zusje, je was het vast al van plan, maar als die koorts aanhoudt wel langs de huisarts he? Bij doorkomende tanden is de weerstand wat minder en daardoor zie je vaak dat kindjes ziek worden ten tijde van, maar ze zijn wel echt ziek dus dan geldt dezelfde 'regel' als altijd: koorts niet over na drie dagen=even laten nakijken (of eerder bij ernstig ziek natuurlijk). Zo sneu altijd die tandjes, ik kijk niet uit naar de laatste set kiezen.
Ik wilde net reageren dat ik het allemaal zo knap vind van die plasjes op potjes en spontaan doet mijn dreumes zijn eerste plasje-op-potje :D. Nu deed zijn zus dat op vroegere leeftijd en is die nog steeds niet helemaal zindelijk overdag, maar ik heb het genoteerd in zijn mijlpaaltjes schriftje :P
pi_173628242
L heeft van z'n eerste tanden al zo veel last gehad dat ik echt onderduik voor de kiezen :X

Ik ben net thuis en L ligt al in bed. Hij was heel moe geweest van de opvang en ik vind het zo niet leuk dat ik dan z'n oma stuur om hem op te halen en in bed te leggen omdat ik zelf een cursus had :'( :'(
pi_173633508
Hm nee vosje, ik was niet van plan langs de huisarts te gaan. Koorts is een groot woord, ze wordt 'sochtends wakker met verhoging en in de loop van de dag gaat ze richting de 38 graden. Niet echt schrikbarend. Als ik daarmee bij de huisarts kom zeggen ze toch dat ik het moet aankijken, moet zorgen dat ze goed drinken en dan kan ik weer gaan. Vind ik zo'n zonde van mijn tijd en die van de HA :P.

En hoera voor het eerste plasje! Ben je dan bij een tweede ook weer zo belachelijk trots? ;)

Dat is geen fijn vooruitzicht Nazil :X. Was ie er ook echt ziek van? Zo sneu hč.
  donderdag 7 september 2017 @ 08:53:30 #74
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_173633610
Arja, hoe komt Emmy in hemelsnaam aan tequila en prothese? :D :D
Het lijkt me een fase waarin je je met z'n tweeën je suf lacht om dit soort uitspraken.

quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:02 schreef Madivi het volgende:
Quoi, ook nog welkom hier met je dreumes-vermomd-als-peuter!

:D! Goede omschrijving.

Wel een dingetje dat je kleinste soms wordt ondergesneeuwd. Ik heb er weinig verstand van, maar gevoelsmatig zal teveel knuffelen op die leeftijd weinig consequenties hebben voor moederskindje ja/nee.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:08 schreef hetzusjevan het volgende:
Quoi nog gefeliciteerd met je maxidreumes! Wat een grote! Zijn jullie allebei ook lang? Succes met het chemische afval . Vreselijk vies idd, die lucht .
Ja, we zijn allebei ook van het type reus. Nogal lang :) Na nog flink wat poepluiers heeft hij nu een dag niks gedaan. Heb 'm dus met een waarschuwing afgegeven bij de gastouder >:)

quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:49 schreef Nazil het volgende:
L heeft van z'n eerste tanden al zo veel last gehad dat ik echt onderduik voor de kiezen :X

Ik ben net thuis en L ligt al in bed. Hij was heel moe geweest van de opvang en ik vind het zo niet leuk dat ik dan z'n oma stuur om hem op te halen en in bed te leggen omdat ik zelf een cursus had :'( :'(
Je knuffeltijd maar lekker snel inhalen!

Sterkte met de kies Zusjevan!

Ik heb vanmorgen Max even op zijn nieuwe loopfietsje gezet. Hij moest heel erg lachen en vond het geweldig. Er zat weinig beweging in verder :') :)
pi_173633817
Die woorden Arja _O-
Hier zijn woorden als Ikea en bouwmarkt goed ingeburgerd. Je kunt je voorstellen dat ons huis nog in halve verbouwmodus is :)

Mijn humeur is op dit moment niet echt om over naar huis te schrijven.
S. is kei verkouden, waardoor we vannacht amper geslapen hebben. Dus die is ook niet gezellig.
Dan loopt hij de hond weer te klieren of de hond hem.
Ik ren maar achter S. aan om zijn neus schoon te maken, wat voor hem gelijk staat aan een enkeltje hel.
Ik wil gewoon dat het vanavond is. :z
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')