abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173534236
registreer om deze reclame te verbergen
Systeem:
Windows 10 (Windows 8.1 in het verleden gratis geupgraded naar Windows 10)
I7 3770K,
Gigabyte Z77 moederbord
16 gig ram
MSI GTX 980

Aangezien mijn LAN adapter van mijn moederbord niet meer ondersteund wordt door Microsoft vanochtend een nieuwe netwerk kaart op mijn mobo geklikt. Maar nu krijg ik de melding dat Windows moet worden geactiveerd.

Als ik aangeef dat ik recent de hardware heb aangepast en kies voor probleem oplossen lijkt het goed te gaan. Hij geeft mij ook de vraag "is dit uw computer" ik klik op activeren en vervolgens krijg ik de melding:
"Windows kan niet worden geactiveerd
We kunnen Windows niet opnieuw activeren op dit apparaat. Probeer het later opnieuw.
Meer informatie
U kunt dit apparaat ook activeren door naar de Store te gaan en een authentiek exemplaar van Windows aan te schaffen.

gedaan tot nu toe

01-09-2017 ochtend:
1 uur in de telefoon gehangen met een medewerker van Microsoft Customer support. Die heeft zelf geprobeerd om op afstand te activeren via "recent hardware gewijzigd" niet gelukt, geprobeerd om het te activeren in DDOS via SLMGR oid, ook niet gelukt. Daarna Windows 10 fresh install met behoud van programms uitgevoerd ook zonder geluk

01-09-2017 middag:
Gechat met een Customer medewerker en die vroeg om het aankoopbewijs van de computer, dat maar gestuurd... Geen reactie verder.

Ik vind het belachelijk dat het zo moeilijk is voor Microsoft om ervoor te zorgen dat mijn Windows weer actief is. Windows 8.1 legaal gekocht, legaal naar windows 10 bijgewerkt en als ik dan een nieuwe netwerkkaart koop is het ineens niet meer mogelijk allemaal.

01-09-2017 avond:
Zojuist de Windows 8.1 licentiecode ingevoerd en vervolgens de melding gekregen dat de vorige Windows versie niet was geactiveerd en dat het daarom niet alsnog kan.

Als iemand mij hierbij kan helpen, graag
pi_173534299
Was het een OEM versie?
pi_173534369
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:35 schreef Fokker89 het volgende:
Was het een OEM versie?
Dat is toch dat 't voorgeinstalleerd is? zoja, was een OEM.
pi_173534397
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:39 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Dat is toch dat 't voorgeinstalleerd is? zoja, was een OEM.
Dan kun je vermoed ik vrij weinig, alleen hopen dat Microsoft je een nieuwe activatiecode kan geven.
  Moderator vrijdag 1 september 2017 @ 22:45:46 #5
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173534469
En als je de originele netwerkkaart er weer terug in hangt of is het er eentje op het moederbord? Dat je die ernaast gewoon in laat oid?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173534800
quote:
5s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:45 schreef jogy het volgende:
En als je de originele netwerkkaart er weer terug in hangt of is het er eentje op het moederbord? Dat je die ernaast gewoon in laat oid?
De netwerkkaart zit in/ op mijn moederbord, ik heb de LAN configurator adapter oid uitgezet.
  Moderator vrijdag 1 september 2017 @ 23:11:24 #7
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173534968
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:02 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

De netwerkkaart zit in/ op mijn moederbord, ik heb de LAN configurator adapter oid uitgezet.
Zet die weer eens aan dan?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173535021
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:11 schreef jogy het volgende:

[..]

Zet die weer eens aan dan?
Gedaan en Windows 10 is weer actief, ik dacht dat ik hem moest uitzetten omdat ik er geen gebruik van maak :o ... Aan de ene kant blij ik nu heel blij dat Windows 10 actief is aan de andere kant voel ik mij dom en ook verward. :')

Mijn internetkabel is aangesloten op een nieuwe netwerkkaart. Ik heb die nieuwe netwerkkaart gekocht omdat ik gek werd van de blue screens of death.
  Moderator vrijdag 1 september 2017 @ 23:15:44 #9
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173535043
Dat die knurften van Microsoft daar niet aan konden denken :'). Blij dat ie weer werkt. *O*.

Oh en nu maar hopen dat die bluescreens weg blijven natuurlijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173535062
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:15 schreef jogy het volgende:
Dat die knurften van Microsoft daar niet aan konden denken :'). Blij dat ie weer werkt. *O*.

Oh en nu maar hopen dat die bluescreens weg blijven natuurlijk.
Hartelijk dank!
  Moderator vrijdag 1 september 2017 @ 23:41:23 #11
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173535461
Succes! ^O^. Eventueel kan je nu nog een keer terugbellen en de geactiveerde versie overhevelen oid. In het geval dat de crashes terugkomen zeg maar.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173535527
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:41 schreef jogy het volgende:
Succes! ^O^. Eventueel kan je nu nog een keer terugbellen en de geactiveerde versie overhevelen oid. In het geval dat de crashes terugkomen zeg maar.
Wat bedoel je hiermee? hoe kan ik een geactiveerde versie overhevelen? De Blue Screen's of deaths gebeurden voor de nieuwe netwerkkaart en voordat ik de LAN configurator uit had elke paar uur wel. Ik ga nu eens kijken of ze terug komen of niet.
  Moderator zaterdag 2 september 2017 @ 00:00:39 #13
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173535743
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:45 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Wat bedoel je hiermee? hoe kan ik een geactiveerde versie overhevelen? De Blue Screen's of deaths gebeurden voor de nieuwe netwerkkaart en voordat ik de LAN configurator uit had elke paar uur wel. Ik ga nu eens kijken of ze terug komen of niet.
Ik bedoel dat er misschien meer mogelijk is nu je jouw windows geactiveerd kan krijgen. Al is het alleen maar als bewijs dat het echt jouw windows is. Als je die support knakkers nog een keer belt zeg maar.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator zaterdag 2 september 2017 @ 00:07:26 #14
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173535861
En doe anders dit nu alvast als je het niet al gedaan hebt https://support.microsoft(...)fter-hardware-change
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173536251
quote:
5s.gif Op zaterdag 2 september 2017 00:07 schreef jogy het volgende:
En doe anders dit nu alvast als je het niet al gedaan hebt https://support.microsoft(...)fter-hardware-change
Ik krijg de optie "een account toevoegen" niet. Ik ga maar eens zoeken hoe ik ervoor kan zorgen dat ik beheerder ben. Geen idee waarom ik dat niet ben want het is mijn computer en ik ben de enige die het gebruikt..

Edit: ik ben administrator, maar ik kan dus geen account toevoegen

dit:
quote:
Als u uw Microsoft-account wilt toevoegen en aan de digitale licentie wilt koppelen, gaat u als volgt te werk:

Selecteer de knop Start , selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > > Activering > en selecteer vervolgens Een account toevoegen. U kunt alleen uw Microsoft-account toevoegen als u als een beheerder bent aangemeld.
Geef uw Microsoft-account en wachtwoord op en selecteer Aanmelden. U moet ook het wachtwoord voor uw lokale account invoeren als het Microsoft-account dat u hebt ingevoerd, geen verbonden account is.
Nadat u uw Microsoft-account hebt toegevoegd, wordt Windows is geactiveerd met een digitale licentie die aan uw Microsoft-account is gekoppeld op de pagina Activering weergegeven.
kan ik dus niet doen.

hier bel ik denk ik dinsdag even over

[ Bericht 8% gewijzigd door LethalNinja op 02-09-2017 00:53:09 ]
pi_173537334
Ik heb je de onboard netwerkkaart uit laten schakelen om problemen te voorkomen, ik hoop dat je blue screens nu niet terugkomen. We wachten af! :)
Powered by Janetjeģ
pi_173542668
quote:
11s.gif Op vrijdag 1 september 2017 23:14 schreef LethalNinja het volgende:

Mijn internetkabel is aangesloten op een nieuwe netwerkkaart. Ik heb die nieuwe netwerkkaart gekocht omdat ik gek werd van de blue screens of death.
Ik vind het maar een raar verhaal en denk daarom dat er iets anders aan de hand is. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen een netwerkdevice 'niet meer ondersteunen' en het veroorzaken van blue screens of death. Dat laatste zou niet mogen voorkomen en duidt sowieso op een hardwaredefect of een ernstige programmeerfout. Over welke naar verluidt niet meer ondersteunde netwerkchip hebben we het hier eigenlijk? En wat is het typenummer van je moederbord? Allemaal informatie die ik mis in je verhaal zodat niet is te verifiŽren of de conclusies die je zelf kennelijk hebt getrokken wel juist zijn.
pi_173543140
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:28 schreef Riparius het volgende:

[..]

Ik vind het maar een raar verhaal en denk daarom dat er iets anders aan de hand is. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen een netwerkdevice 'niet meer ondersteunen' en het veroorzaken van blue screens of death. Dat laatste zou niet mogen voorkomen en duidt sowieso op een hardwaredefect of een ernstige programmeerfout. Over welke naar verluidt niet meer ondersteunde netwerkchip hebben we het hier eigenlijk? En wat is het typenummer van je moederbord? Allemaal informatie die ik mis in je verhaal zodat niet is te verifiŽren of de conclusies die je zelf kennelijk hebt getrokken wel juist zijn.
Als jij meer duidelijkheid kan geven dan graag! Ik vind de hele situatie ook vreemd. Ik heb meerdere BSOD gehad, vaak was dat in combinatie met het gebruik van EXPRESS VPN. Dit op willekeurige momenten vaak dus binnen een dag. Ik vind het een goed teken dat ik sinds vanochtend nog geen BSOD heb gehad ondanks dat de LAN Configurator adapter aan is en de EXPRESS VPN ook.

Mijn moederbord is een Gigabyte Z77 moederbord. Conclusies, tja ik noem het theoriŽn, samenvattingen van mijn bevindingen..........

Ik heb hier btw ook contact over gehad met Alternate.
pi_173543265
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 14:54 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Als jij meer duidelijkheid kan geven dan graag! Ik vind de hele situatie ook vreemd. Ik heb meerdere BSOD gehad, vaak was dat in combinatie met het gebruik van EXPRESS VPN. Dit op willekeurige momenten vaak dus binnen een dag. Ik vind het een goed teken dat ik sinds vanochtend nog geen BSOD heb gehad ondanks dat de LAN Configurator adapter aan is en de EXPRESS VPN ook.

Mijn moederbord is een Gigabyte Z77 moederbord. Conclusies, tja ik noem het theoriŽn, samenvattingen van mijn bevindingen..........

Ik heb hier btw ook contact over gehad met Alternate.
Dat je een Z77 moederbord had wist ik al, dat staat ook in je OP. Maar ik wil graag het exacte typenummer van je moederbord, Gigabyte heeft namelijk tientallen verschillende moederborden geproduceerd met de Z77 chipset, en die borden hebben verschillende LAN chips. Meestal is de Ethernet chip een type van Realtek of van Intel, maar ik kan me echt niet voorstellen dat die niet meer ondersteund zouden worden in Windows 10. Als dat zo zou zijn, dan zouden namelijk tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd problemen hebben met Windows 10 door zo'n Ethernet chip, en dat is niet zo.
pi_173543366
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:01 schreef Riparius het volgende:

[..]

Dat je een Z77 moederbord had wist ik al, dat staat ook in je OP. Maar ik wil graag het exacte typenummer van je moederbord, Gigabyte heeft namelijk tientallen verschillende moederborden geproduceerd met de Z77 chipset, en die borden hebben verschillende LAN chips. Meestal is de Ethernet chip een type van Realtek of van Intel, maar ik kan me echt niet voorstellen dat die niet meer ondersteund zouden worden in Windows 10. Als dat zo zou zijn, dan zouden namelijk tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd problemen hebben met Windows 10 door zo'n Ethernet chip, en dat is niet zo.
Ok, het is de: GA-Z77X-D3H, ik heb een quallcom gigabit ethernet controller NDIS 6.30
pi_173543722
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:08 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Ok, het is de: GA-Z77X-D3H, ik heb een quallcom gigabit ethernet controller NDIS 6.30
Volgens Gigabyte zelf zit er een Atheros LAN controller op je moederbord, en dat is inderdaad een ongebruikelijk type. Maar ik kan me niet voorstellen dat die niet door Windows 10 ondersteund zou worden omdat Gigabyte een grote fabrikant is die wereldwijd veel moederborden verkoopt. Ik neem aan dat je LAN gewoon werkte vůůrdat je die VPN software hebt geÔnstalleerd? Je BSOD's wijzen eerder op een programmeerfout in je VPN software, en daarvoor moet je bij je VPN provider zijn. Je zou ook eens uit kunnen zoeken of er wellicht nieuwere drivers voor die Atheros controller te vinden zijn.
pi_173544023
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:29 schreef Riparius het volgende:

[..]

Volgens Gigabyte zelf zit er een Atheros LAN controller op je moederbord, en dat is inderdaad een ongebruikelijk type. Maar ik kan me niet voorstellen dat die niet door Windows 10 ondersteund zou worden omdat Gigabyte een grote fabrikant is die wereldwijd veel moederborden verkoopt. Ik neem aan dat je LAN gewoon werkte vůůrdat je die VPN software hebt geÔnstalleerd? Je BSOD's wijzen eerder op een programmeerfout in je VPN software, en daarvoor moet je bij je VPN provider zijn. Je zou ook eens uit kunnen zoeken of er wellicht nieuwere drivers voor die Atheros controller te vinden zijn.
Heb al gekeken voor patches, wordt niet meer ondersteund, ook bevestigd hierin:
"
quote:
Beste LN,

Vriendelijk bedankt voor uw email.
Via deze link kunt u de laatste drivers downloaden voor uw moederbord. Echter zijn er voor Windows 10 geen LAN drivers beschikbaar. Wanneer u Windows 8 heeft geŁpgrade naar Windows 10 kan dit wellicht de problemen veroorzaken.

Indien u nog vragen heeft verneem ik deze graag.
pi_173544180
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:49 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Heb al gekeken voor patches, wordt niet meer ondersteund, ook bevestigd hierin:
"

[..]

Is dat een antwoord van de fabrikant van de LAN chip of van je VPN provider? Het lijkt me dat je zo van het kastje naar de muur wordt gestuurd omdat die twee partijen zullen proberen elkaar de schuld te geven van jouw probleem.

En: werkte je LAN nu wel goed in Windows 10 vůůrdat je die VPN software had geÔnstalleerd?
pi_173544577
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:49 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Heb al gekeken voor patches, wordt niet meer ondersteund, ook bevestigd hierin:

[..]

Ik heb nog eens even gezocht en er blijken meer mensen problemen te hebben met deze Atheros LAN controller nŠ een upgrade naar Windows 10, zie bijvoorbeeld hier. Ook hier problemen met exact dezelfde LAN controller na een upgrade naar Windows 10. Het zijn wel niet exact jouw problemen, maar dat is omdat jij ook nog specifieke VPN software erbij gebruikt.

Op de HP support site wordt ook nog aangegeven dat deze driver (die ook geschikt is voor Windows 10) de problemen op zou lossen, dus als je dat nog niet hebt geprobeerd zou ik dat alsnog proberen. Let op: je moet de onderste download button op deze pagina aanklikken, niet de button daarboven, dat is reclame.
pi_173552179
Update: ik ben toch nog eens in je probleem gedoken en het blijkt dat versie 2.1.0.21 de laatste officiŽle driver versie is voor de Atheros Qualcomm LAN controller op je moederbord, maar deze driver dateert van 2013 en is dus ontwikkeld in een tijd dat er van Windows 10 nog geen sprake was. Sommige sites geven aan dat deze driver ook geschikt zou zijn voor Windows 10, en vaak is het inderdaad zo dat drivers voor de 32 bits versie of de 64 bits versie van Windows 8 ook wel werken met de corresponderende versie (32 bits resp. 64 bits) van Windows 10, maar gegarandeerd is dat niet.

Nu blijkt er echter ook een niet officiŽle driver versie 2.1.0.26 te bestaan die dateert van september 2016 en die inderdaad is ontwikkeld om de problemen in Windows 10 op te lossen, dus deze zou ook jouw problemen op moeten lossen. Deze driver kun je hier vinden.

Let op: het bestand win10-2.1.0.26-whql.zip bevat geen installer, maar wel twee .inf bestanden (eentje voor 32 bits versies en eentje voor 64 bits versies van Windows). Pak de bestanden van het .zip archief uit in een aparte map en klik de met de rechter muisknop op het betreffende .inf bestand voor jouw Windows versie (32 bits of 64 bits), dan zie je in het context menu een optie om de drivers te installeren. Na installatie eerst rebooten, daarna zou de Atheros Qualcomm LAN controller op je moederbord correct moeten werken onder Windows 10.

Ik zie nu pas dat je al eerder een topic had geopend over dit probleem en dat zowel Dubbeldrank als Alternate je hebben wijsgemaakt dat er geen Windows 10 driver zou bestaan voor de LAN controller op jouw moederbord. Nochtans had ik die driver binnen een klein half uurtje gevonden. Het loont dus om eerst zelf wat beter te zoeken, dan had je je die hele heisa met het aanschaffen en inbouwen van een netwerkkaartje en het opnieuw activeren van Windows kunnen besparen.

Nog een laatste aanvulling: als je de driver liever met installer hebt dan kun je die hier vinden. De driver die deze versie installeert onder Windows 10 is identiek met de versie in het bestand win10-2.1.0.26-whql.zip van de site ath-drivers.eu.

[ Bericht 9% gewijzigd door Riparius op 03-09-2017 20:40:59 ]
pi_173556905
Er bestaat ook geen officiŽle Windows 10 driver voor die netwerk adapter klootviool met je "Dubbeldrank heeft je wijsgemaakt...", zak even lekker in de stront ofzo... :')
Powered by Janetjeģ
  zondag 3 september 2017 @ 09:58:22 #27
2629 Juup©
Zelden serieus, soms wel.
pi_173557221
quote:
13s.gif Op zondag 3 september 2017 09:24 schreef Dubbeldrank het volgende:
Er bestaat ook geen officiŽle Windows 10 driver voor die netwerk adapter klootviool met je "Dubbeldrank heeft je wijsgemaakt...", zak even lekker in de stront ofzo... :')
:D
Het is zoals het is, en zo niet dan toch.
pi_173559599
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 22:16 schreef Riparius het volgende:
Update: ik ben toch nog eens in je probleem gedoken en het blijkt dat versie 2.1.0.21 de laatste officiŽle driver versie is voor de Atheros Quallcomm LAN controller op je moederbord, maar deze driver dateert van 2013 en is dus ontwikkeld in een tijd dat er van Windows 10 nog geen sprake was. Sommige sites geven aan dat deze driver ook geschikt zou zijn voor Windows 10, en vaak is het inderdaad zo dat drivers voor de 32 bits versie of de 64 bits versie van Windows 8 ook wel werken met de corresponderende versie (32 bits resp. 64 bits) van Windows 10, maar gegarandeerd is dat niet.

Nu blijkt er echter ook een niet officiŽle driver versie 2.1.0.26 te bestaan die dateert van september 2016 en die inderdaad is ontwikkeld om de problemen in Windows 10 op te lossen, dus deze zou ook jouw problemen op moeten lossen. Deze driver kun je hier vinden.

Let op: het bestand win10-2.1.0.26-whql.zip bevat geen installer, maar wel twee .inf bestanden (eentje voor 32 bits versies en eentje voor 64 bits versies van Windows). Pak de bestanden van het .zip archief uit in een aparte map en klik de met de rechter muisknop op het betreffende .inf bestand voor jouw Windows versie (32 bits of 64 bits), dan zie je in het context menu een optie om de drivers te installeren. Na installatie eerst rebooten, daarna zou de Atheros Quallcomm LAN controller op je moederbord correct moeten werken onder Windows 10.

Ik zie nu pas dat je al eerder een topic had geopend over dit probleem en dat zowel Dubbeldrank als Alternate je hebben wijsgemaakt dat er geen Windows 10 driver zou bestaan voor de LAN controller op jouw moederbord. Nochtans had ik die driver binnen een klein half uurtje gevonden. Het loont dus om eerst zelf wat beter te zoeken, dan had je je die hele heisa met het aanschaffen en inbouwen van een netwerkkaartje en het opnieuw activeren van Windows kunnen besparen.

Nog een laatste aanvulling: als je de driver liever met installer hebt dan kun je die hier vinden. De driver die deze versie installeert onder Windows 10 is identiek met de versie in het bestand win10-2.1.0.26-whql.zip van de site ath-drivers.eu.
Ik ben blij met alle hulp die ik heb gekregen, dus ook die van Dubbeldrank en Alternate. Dubbeldrank heeft verschillende dingen voor mij op een rijtje gezet en toegelicht dus dat waardeer ik zeer.

Alternate heeft ook gereageerd en nagedacht en die wilden mij gewoon een netwerkkaart met windows 10 support verkopen ze kozen niet meteen een dure dus dat vind ik ook goede service.

Al om al zit ik nu voorlopig in een goede situatie want: gisteren heb ik mijn LAN configurator aangezet en mijn express vpn aan laten staan (hele nacht) en ik heb nog geen blue screen of death gehad. Geen crash (zul je zien komt hij zo)..

Ik denk dat het helpt dat mijn internet kabel nu is aangesloten op de nieuwe losse netwerkkaart, nouja "los? "hij is gewoon aangesloten op mijn MOBO via PCI-1 :').........
pi_173561076
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:32 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Ik ben blij met alle hulp die ik heb gekregen, dus ook die van Dubbeldrank en Alternate. Dubbeldrank heeft verschillende dingen voor mij op een rijtje gezet en toegelicht dus dat waardeer ik zeer.

Alternate heeft ook gereageerd en nagedacht en die wilden mij gewoon een netwerkkaart met windows 10 support verkopen ze kozen niet meteen een dure dus dat vind ik ook goede service.

Al om al zit ik nu voorlopig in een goede situatie want: gisteren heb ik mijn LAN configurator aangezet en mijn express vpn aan laten staan (hele nacht) en ik heb nog geen blue screen of death gehad. Geen crash (zul je zien komt hij zo)..

Ik denk dat het helpt dat mijn internet kabel nu is aangesloten op de nieuwe losse netwerkkaart, nouja "los? "hij is gewoon aangesloten op mijn MOBO via PCI-1 :').........
Ik begrijp dat je de situatie liever zo laat nu je via je nieuwe netwerkkaartje draait en alles in orde lijkt te zijn, maar al dat gedoe waarover je schrijft in je beide topics was niet nodig geweest. Met driver versie 2.1.0.26 werkt de Atheros LAN controller op je moederbord ook onder Windows 10 correct.
  Moderator zondag 3 september 2017 @ 14:30:03 #30
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173562108
Hoe dan ook is het niet altijd even handig om niet officiŽle drivers te gebruiken. Er zal waarschijnlijk niet veel schimmigs mee zijn maar toch, op zijn minst zullen eventuele beveiligingslekken in die driver niet meer worden geŁpdate. Kan je beter een netwerkkaart nemen die nog wel actief wordt ondersteund.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173562751
quote:
3s.gif Op zondag 3 september 2017 14:30 schreef jogy het volgende:
Hoe dan ook is het niet altijd even handig om niet officiŽle drivers te gebruiken. Er zal waarschijnlijk niet veel schimmigs mee zijn maar toch, op zijn minst zullen eventuele beveiligingslekken in die driver niet meer worden geŁpdate. Kan je beter een netwerkkaart nemen die nog wel actief wordt ondersteund.
De driver van ath-drivers.eu is WHQL gecertificeerd en bovendien worden drivers voor Qualcomm Atheros producten actief verder ontwikkeld door de community. Gebruikers kunnen per email op de hoogte worden gehouden van updates. Als het om een driver voor Linux ging zou niemand hier een probleem van maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Riparius op 03-09-2017 20:42:30 ]
pi_173595080
Net weer eens gechat met de Microsoft klantenservice. Ik heb gevraagd of ze konden noteren dat Windows geactiveerd was en en zouden het in het klantdossier zetten. Ik mocht er geen bevestiging van krijgen dus dat was wel weer jammer.

Positieve is dat ik de afgelopen dagen geen enkele netwerk crash heb gehad!
  Moderator dinsdag 5 september 2017 @ 09:46:20 #33
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173595157
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:36 schreef LethalNinja het volgende:
Net weer eens gechat met de Microsoft klantenservice. Ik heb gevraagd of ze konden noteren dat Windows geactiveerd was en en zouden het in het klantdossier zetten. Ik mocht er geen bevestiging van krijgen dus dat was wel weer jammer.

Positieve is dat ik de afgelopen dagen geen enkele netwerk crash heb gehad!
Ik zou het gewoon zo laten dan :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173597939
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:46 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik zou het gewoon zo laten dan :@.
Mee eens, het niet meer gebruiken is blijkbaar al genoeg, de nieuwe netwerkkaart is ondersteund en heeft deze problemen niet. Dat het uitschakelen van een netwerk adapter zo'n effect op de registratie van het moederbord in de systemen van Microsoft had ik ook niet voorzien. Voor zover ik weet was alleen het serienummer van het moederbord bepalend met het hardwareprofiel waar je een aantal aanpassingen per jaar in kan maken zonder problemen.
Powered by Janetjeģ
  Moderator dinsdag 5 september 2017 @ 12:24:33 #35
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_173598077
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:15 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Mee eens, het niet meer gebruiken is blijkbaar al genoeg, de nieuwe netwerkkaart is ondersteund en heeft deze problemen niet. Dat het uitschakelen van een netwerk adapter zo'n effect op de registratie van het moederbord in de systemen van Microsoft had ik ook niet voorzien. Voor zover ik weet was alleen het serienummer van het moederbord bepalend met het hardwareprofiel waar je een aantal aanpassingen per jaar in kan maken zonder problemen.
Het is ook extreem suf dat het uitschakelen van de netwerkkaart deze onzin teweeg brengt natuurlijk :'). ik heb het zelf nooit meegemaakt iig. En dat Microsoft het ůůk niet kan/wil oplossen door de registratie weer vrij te geven is gewoon raar. Mja, dan maar een workaround, ook best.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_173598163
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Het is ook extreem suf dat het uitschakelen van de netwerkkaart deze onzin teweeg brengt natuurlijk :'). ik heb het zelf nooit meegemaakt iig. En dat Microsoft het ůůk niet kan/wil oplossen door de registratie weer vrij te geven is gewoon raar. Mja, dan maar een workaround, ook best.
Exact, ontzettend slap van ze. Dit heb ik ook nog niet meegemaakt, al moet ik zeggen dat moederborden doorgaans vervangen worden als er een onderdeel niet meer werkt. Maar goed, in het geval van de TS zou ik dat ook niet doen. De rest van zijn computer is nog prima.
Powered by Janetjeģ
pi_173690492
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:30 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Exact, ontzettend slap van ze. Dit heb ik ook nog niet meegemaakt, al moet ik zeggen dat moederborden doorgaans vervangen worden als er een onderdeel niet meer werkt. Maar goed, in het geval van de TS zou ik dat ook niet doen. De rest van zijn computer is nog prima.
Ik houd hem inderdaad lekker zo. Nu een week de computer 24/7 aan laten staan met vpn etc en geen enkele crash. Toch elke dag weer ff gekeken van "en is het blue screen?" maar nee de huidige configuratie loopt nu prima...

Ik maak deze computer "op" en dan koop ik hierna wel weer een nieuwe game pc, dan heb ik sowieso een nieuwe mobo etc nodig aangezien ik dan voor een 7800K cpu etc ga, hopelijk is er dan al DDR 5 ram maar das koffiedik kijken
pi_173690810
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:55 schreef LethalNinja het volgende:

[..]

Ik houd hem inderdaad lekker zo. Nu een week de computer 24/7 aan laten staan met vpn etc en geen enkele crash. Toch elke dag weer ff gekeken van "en is het blue screen?" maar nee de huidige configuratie loopt nu prima...

Ik maak deze computer "op" en dan koop ik hierna wel weer een nieuwe game pc, dan heb ik sowieso een nieuwe mobo etc nodig aangezien ik dan voor een 7800K cpu etc ga, hopelijk is er dan al DDR 5 ram maar das koffiedik kijken
Niet actief gebruiken heeft je probleem al opgelost dus, prima dus. DDR5 kan je nog wel even op wachten, dat komt pas in 2020 op de markt. De i7-7800X is er nu al, lastig! :P
Powered by Janetjeģ
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')