abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173527550
registreer om deze reclame te verbergen
Over pijn gesproken, ik verkondigde laatst nog dat ze niet beet, maar sindsdien doet ze het toch minstens eens per dag :P niet fijn. Komen vast nog meer anders door. Maar alsnog veel minder naar dan die pijn van de eerste paar weken, vind ik.

Nu overdag het voeden redelijk succesvol losgekoppeld van het slapen. de avond en nacht nog niet aangedurfd, maar ben voorlopig nog geen hele nacht weg dus het hoeft ook nog niet. Hoop op plotselinge omslag in nachtvoedingen.
Heerlijk Blue, doorslaap voor jou!
pi_173528095
Keerzijde van de ervaring dat pijn heel normaal kan zijn in het begin, is dat ik pas na 2,5 week een lactatiekundige ingeschakeld heb omdat het niet beter werd. En dan ga je jezelf wel afvragen of het niet beter was afgelopen als ze er eerder bij betrokken was.
  vrijdag 1 september 2017 @ 17:06:57 #28
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173528657
Ik heb ook na 2 weken een lk ingeschakeld omdat het aanhappen zo'n pijn deed. Maar die kon niet echt veel bijdragen, behalve dat het heel normaal is en N verder goed aanhapte. En ze gaf me *O* Rite-aids *O* en *O* Lansinoh *O* En na nog 2 weken was het zo goed als over.
Maar idd, gemeen dat niemand je daar iets over vertelt voordat je bv gaat geven :{
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173529563
registreer om deze reclame te verbergen
ZZ hapte niet zo goed aan, dus alles wat die rite-aids en dergelijke verlichtten qua pijn werd weer tenietgedaan omdat ze om de haverklap wou drinken. Achteraf snapte ik wel waarom: ze kreeg veel te weinig binnen en was vrijwel gestopt met groeien. :X
pi_173530102
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:23 schreef L-E het volgende:
Ik ken genoeg vrouwen die een bv-sieraad hebben/willen zonder dat ze bv zien als wijwater, maar gewoon ter afsluiting van een periode, of vanwege de trots die kan samenhangen met het gevecht dat bv geven soms is :)

Ik heb nog steeds een flesje melk in de vriezer van Elva, nog zonder bestemming. De heersende moedermelksieraden sluiten niet aan bij mijn idee van mooi :+
nee, bij mij ook niet. Maar ik heb wel wat prachtigs gezien ooit. Daar heb ik het toch nog voor bewaard. Ik kan er ook echt niets anders mee. Er zit naast verlopen datum ook soja ei koemelk en nootjes in (toen at ik dat).
Schudden voor gebruik
pi_173530197
Ik vraag mij nu echt af of mijn tepels zo zijn afgestompt :') ik heb echt nooit pijn ervaren bij aanhappen.

Alleen nu mijn cyclus op gang is rond de eisprong voelt het een beetje ruk. Maar dat is wat anders :)

Bedankt voor de tips. Ik ga eens kijken of pastauriseren helpt.
Schudden voor gebruik
pi_173530262
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
waarom wil je vriezervoorraad voor een kind van ruim 2? Wat is dan de noodzaak? Oprechte vraag hoor. Maar hij kan toch prima water/ chakra thee/ fristi drinken als jij er niet bent?
Omdat ik wat wil hebben voor het geval dat. En voor als hij behoefte aan mijn melk heeft en ik er eena net ben. Voor als ik papa eens wat wil laten geven. Voor als ik straks wat droger ga worden als ik ooit eens zwanger raak/blijf. Voor... voor... ik kan zo nog wel duizend dingen en zaken bedenken.

Overigens fristy.......
Schudden voor gebruik
pi_173530331
Oh nee, met kma is fristi minder handig, sorry :P

Fristi O+
disclaimer
  vrijdag 1 september 2017 @ 19:31:53 #34
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173530945
Zeg, jullie zijn niet zo goed voor de illusie dat de tweede ronde bv met minder pijn en venijn start als de eerste ronde. :')
n keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
  vrijdag 1 september 2017 @ 19:37:59 #35
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_173531042
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 19:31 schreef Kimpossible het volgende:
Zeg, jullie zijn niet zo goed voor de illusie dat de tweede ronde bv met minder pijn en venijn start als de eerste ronde. :')
Hier wel!
Bij de oudste echt nagels in mijn vel en op mijn tanden bijtend de seconden afgeteld de eerste weken. Bij de jongste geen een keer gehad :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 1 september 2017 @ 19:39:56 #36
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_173531078
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 19:37 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Hier wel!
Bij de oudste echt nagels in mijn vel en op mijn tanden bijtend de seconden afgeteld de eerste weken. Bij de jongste geen moment gehad :)
Dankje :9 zoooveeeel afgezien met de dame, al met bloedblaren uit het Z-H op dag 1. Tot zover de fantastische begeleiding. Overigens heb ik wl heel veel gehad aan een LK, maar bleef de techniek van onze luie happert gewoon matig. 33 maanden lang :')
n keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_173531338
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 19:37 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Hier wel!
Bij de oudste echt nagels in mijn vel en op mijn tanden bijtend de seconden afgeteld de eerste weken. Bij de jongste geen een keer gehad :)
hier ook niet, hoogstens een beetje gevoelig maar nowhere near pijn ofzo :)
disclaimer
pi_173531654
Hier tweede keer ook geen centje pijn!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173532218
Ik ging ook de tweede keer bij het aanhappen door de grond de eerste +/- twee weken. Verder muv spruw totaal geen pijn gehad bij het voeden.
pi_173532691
Hier leek de tweede keer nog pijnlijker dan de eerste keer, maar dat kwam waarschijnlijk ook voor een groot deel doordat ze slecht aanhapten. En ik denk dat het ook wel van invloed is hoelang je al gestopt was.

Wij hadden gisteren een extra bezoekje aan het cb om te wegen. Vorige keer waren ze namelijk net niet genoeg aangekomen voor een sticker, en ook deze keer zijn we weer gezakt -O- Lala heeft haar lijntje op -2,5 gevolgd en was wel ok aangekomen (3750) al zou het fijn zijn als het wat meer was, maar Em was te weinig aangekomen (3680) en zit nu onder het -2,5 lijntje. Ze drinken alles van borstvoeding live, alleen op mijn werkdagen krijgen ze de ene dag afgekolfde melk en de andere kunstvoeding. Wel nog maar 80ml per keer omdat ze nog zo klein zijn en ik daar volgens de formule op uit kwam, dat gaan we nu iig wel ophogen naar 100, kijken of ze dat opdrinken. Ze drinken 7~10 keer per dag per baby en per sessie een andere kant, dus geen idee waar het door komt. Echt tips had ze ook niet, behalve kolven en dat geven zodat ik kon zien wat er in gaat, maar daar ga ik niet aan beginnen, dan houd ik geen leven meer over. Ik bedacht me vannacht wel dat Em al een tijdje flink verkouden is waardoor ze soms ook wat lastiger ademt en drinken dus ook vermoeiender zal zijn, dus wellicht dat het verschil daardoor verklaarbaar is, maar dan nog groeien ze niet goed genoeg. In bijna 11 weken zitten ze nu op +1,2 kg en +1 kg. Beetje jammer dat ik hier dan toch weer heel onzeker door word. Bij elk huiltje denk ik nu 'ze zullen wel honger hebben'.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173533601
Poeh FF, dat is ook frustrerend. Drinken ze de 80 wel altijd leeg?
disclaimer
pi_173533637
Hee wat vervelend FF. Zou het nog zin hebben om je advies elders te halen? En was O een harde groeier?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173533891
Wat vervelend, FF, dat het je onzeker maakt. Heb je hun gewichten ook al op de borstvoeding curve uitgezet? Dat maakt soms zoveel verschil...
pi_173534313
Wat vervelend FF! "Kolven zodat je weet wat er ingaat" vind ik echt zo'n stom advies altijd. Het is een handige bijkomstigheid als je toch al aan het kolven bent, maar om daarvoor het drinken aan de borst op te schorten.. :N

Zou het er niet mee te maken hebben dat je een eenling na borst 1 nog een "toetje" aan borst 2 zou kunnen geven en nu met de tweeling niet? :@
pi_173534578
Het lastige is dat ik ze niet zie drinken uit een fles, want dat is als ik er niet ben. Op het kdv gaven ze wel aan dat Em waarschijnlijk nog wel wat meer had gelust en ook al binnen de 3 uur voor een volgende voeding kwam. Over Lala hebben ze dat niet gezegd. Ik heb met hen nu ook afgesproken dat ze in principe gewoon mogen geven op verzoek, dat was in eerste instantie niet helemaal goed overgekomen.

O was overigens een flinke baby bij de geboorte met 4,5 kilo, daar komt de tweeling nu nog niet bij in de buurt :D Hij was ook geen enorme groeier, maar zijn lijntje ging wel stijler. Hij had pas na 4 maanden een flinke dip.

marel, dat is op zich wel een goed punt. Ik heb de WHO curve gepakt ( http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/ ), maar ook daar wijken ze van de lijntjes af. Emma gaat van -1 naar bijna -3 daar.

Ik vraag me idd ook af in hoeverre dit kan komen door het tweeling zijn en het klein zijn bij de geboorte, maar je zou zeggen dat de productie zich daarop aan zou moeten passen.

voor de duidelijkheid wat grafiekjes:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173535239
Wat naar ff :{
Is het niet juist 'beter' om ze ieder hun eigen vaste borst te geven? Lijkt mij dat als er dan 1 niet optimaal drinkt, ze de keer erna bij dezelfde borst er misschien meer uit haalt (dat je voller aanvoelt ook bijvoorbeeld) terwijl ze bij de andere borst juist weer meer haar best moet doen...
Maar lekenpraat hoor dit :+ misschien een lk vragen hoe dat zit met tweelingen?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_173535689
He FF, wat vervelend! Groot gelijk dat je niet aan kolven ipv voeden begint want kolfopbrengst verteld je alleen wat je kolft, niet wat je kind drinkt. Mij heeft het wel een keer geholpen toen ik bij eerste zo'n advies volgde omdat ik toen binnen 12 uur al zag dat mijn melkproductie echt wel voldoende was. Moet er niet aan denken wat er was gebeurd als dat niet zo was want toen wist ik nog zo weinig van bv...
Klein, vroeggeborenen schijnen vaak meer energie input nodig om dezelfde groei te bereiken en hebben vaak minder energie om dat binnen te halen. Als dat laatste aan de hand zou zijn zou je met tijdelijke maatregelen dat kunnen doorbreken. Meer melk in het flesje, na drinken van een kant later (nadat zusje de andere kant heeft gedronken?) nog eens de andere kant proberen aan te bieden. Lijkt me heel lastig met een tweeling (hoe kun je dat bolwerken met zoiets als regeldagen?).
:*

Ervaring tweede bv periode: enorm verschil met eerste. Ik wist hoe het moest, er was snel veel melk en zelfs geen echte heel duidelijke regeldagen gehad.
  zaterdag 2 september 2017 @ 04:48:48 #48
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173537992
Ik zie eigenlijk twee prachtige lijntjes, FF? Em lijkt idd net iets af te buigen zo, maar ze zou ook net vlak voor een groeispurtje kunnen zitten. Wat is je gevoel erbij?
KuikenGuppy
pi_173539690
Ik zie een lijntje waarbij je alert moet zijn idd. Als ze op het kdv meer lusten en eerder komen, hebben ze meer voeding nodig. Laat dat rekenregeltje los en kijk wat ze op kunnen. Voeden op verzoek is niet alleen het moment maar ook de hoeveelheid. En dat kan ook nog tussen je baby's verschillen!
pi_173540616
En dat verschil in hoeveelheid kan ook nog per dagdeel verschillen ;)
Schudden voor gebruik
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')