abonnement Unibet Coolblue
pi_173500252




Het nieuws tot zover

quote:
Noord-Koreaanse leider roept op tot meer raketlanceringen

Kim Jong-un dreigt met meer lanceringen boven zee zodat Noord-Korea op termijn het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Oceaan kan bereiken. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia gemeld in de nacht van dinsdag op woensdag. De waarschuwing komt een dag nadat het land voor het eerst een raket over Japan schoot. De Verenigde Naties (VN) veroordeelden de raketlancering.

Noord-Korea laat weten dat Kim Jong-un aanwezig was bij het afschieten van de raket. Volgens staatsmedia was de lancering een reactie op gezamenlijke oefeningen van het Amerikaanse en Zuid-Koreaanse leger. De raket van dinsdag was pas een eerste stap van de militaire operatie om Guam te bereiken, aldus Kim Jong-un. Het projectiel vloog over het noorden van Japan en landde in zee.

Noord-Korea dreigde eerder al het eiland Guam aan te vallen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde de Verenigde Staten niet te bedreigen. De Veiligheidsraad van de VN schrijft in een reactie op de lancering van dinsdag dat het belangrijk is dat Noord-Korea onmiddellijk concrete stappen neemt om de spanning in de regio te verminderen. De VN reppen niet over nieuwe sancties. Dat zouden Rusland en China niet willen.

https://www.ad.nl/buitenl(...)nceringen~a131edc8a/
Tijdlijn rakettesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hwasong-12


Hwasong-14


Taepodong-2


[ Bericht 11% gewijzigd door Odaiba op 31-08-2017 12:08:56 ]
pi_173501395
pi_173502932
quote:
Zo'n raketijsje gaat Japan koud op het dak vallen.
pi_173504645
Don't Forget That North Korea's Nuclear Tech Could Be Up For Sale https://www.buzzfeed.com/(...)utm_term=.klO6LBPKxp
pi_173505166
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:59 schreef Netflixed het volgende:
Don't Forget That North Korea's Nuclear Tech Could Be Up For Sale https://www.buzzfeed.com/(...)utm_term=.klO6LBPKxp
Dat is een logisch gevolg van het maken van die bommen. Als je er tien hebt, verkoop je er toch acht. Is dik geld mee te verdienen lijkt me.
pi_173505248
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 16:22 schreef sneakydesert het volgende:

[..]

Dat is een logisch gevolg van het maken van die bommen. Als je er tien hebt, verkoop je er toch acht. Is dik geld mee te verdienen lijkt me.
Ach, Trump verkoopt ook wapens aan Saudi Arabië. Kan allemaal.
pi_173505609
VS viel Irak en Afghanistan aan voor veel minder. Waarom gebeurt er niks? Saaie shit.
pi_173506354
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 16:46 schreef Cockwhale het volgende:
VS viel Irak en Afghanistan aan voor veel minder. Waarom gebeurt er niks? Saaie shit.
Omdat het land en de regio anders is dan het midden oosten.
pi_173506892
SkyNewsBreak twitterde op donderdag 31-08-2017 om 17:40:47 Foreign Office says it has summoned the North Korean ambassador to make clear how strongly UK condemns latest missile test launch over Japan reageer retweet
pi_173516398
  donderdag 31 augustus 2017 @ 22:59:41 #11
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173516447
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 16:46 schreef Cockwhale het volgende:
VS viel Irak en Afghanistan aan voor veel minder. Waarom gebeurt er niks? Saaie shit.
Er zitten te weinig delfstoffen in noord korea
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_173518675
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 22:59 schreef _--_ het volgende:

[..]

Er zitten te weinig delfstoffen in noord korea
https://nos.nl/artikel/21(...)-korea-opdrogen.html

quote:
De Brit Roger Barrett reist al sinds 1994 op en neer naar Noord Korea. Hij noemt zichzelf handelsagent voor internationale bedrijven die willen handelen met het geïsoleerde land.

Hij zit vooral in metaal en mineralen. Volgens hem bestaat Noord-Korea voor 80 procent uit bergen waar veel grondstoffen inzitten, dus daar liggen veel profijtelijke kansen voor het oprapen, vooral voor Europese bedrijven. Maar zijn investeerders trekken zich nu door de sancties meer en meer terug.
"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
pi_173522047


Die oranje damp is toch stikstofdioxide? (NO 2 )
pi_173522321
Reuters twitterde op vrijdag 01-09-2017 om 10:18:41 Putin warns North Korea situation on verge of 'large-scale conflict' https://t.co/HFpANVJ945 reageer retweet
PoetinGod
pi_173522352
Ergens is het toch te gek voor woorden dat iemand een raket over Japan laat vliegen.

Hoe geschift ben je dan?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_173522846
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Ergens is het toch te gek voor woorden dat iemand een raket over Japan laat vliegen.

Hoe geschift ben je dan?
Om de VS en anderen tot onderhandelen te dwingen? Vorige keer (31 Aug 1998: The rocket was launched eastward, passing over Japan at an altitude of over 200 km) leek het te lukken...
quote:
June 19, 2000: Apparently encouraged by the North-South summit, the United States relaxes sanctions on North Korea, allowing a “wide range” of trade in commercial and consumer goods, easing restrictions on investment, and eliminating prohibitions on direct personal and commercial financial transactions. Sanctions related to terrorism and missile proliferation remain in place. The next day, North Korea reaffirms its moratorium on missile tests.
https://www.armscontrol.org/factsheets/dprkchron#1999
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_173523031
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Ergens is het toch te gek voor woorden dat iemand een raket over Japan laat vliegen.

Hoe geschift ben je dan?
Er zijn gekkere dingen gebeurd, zoals dat je tientallen tonnen aan kernwapenafval voor een vreemde mogendheid in je eigen land opslaat. Ook dat is te gek voor woorden. *AHUM.
pi_173531250
Frankrijk: "Ze kunnen ook Europa halen binnen enkele maanden": https://www.timesofisrael(...)urope-within-months/
pi_173531425
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free

quote:
Poetin waarschuwt voor 'grootschalig militair conflict' tussen beide Korea's

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwt dat Noord- en Zuid-Korea 'balanceren op de rand van een 'grootschalig militair conflict'. Hij zei vrijdag dat de Amerikaanse aanpak van Noord-Korea een 'doodlopende weg' is. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian waarschuwde tegelijkertijd dat Noord-Korea 'binnen enkele maanden' beschikt over een nucleaire langeafstandsraket die de VS en Europa kan treffen.

Volgens Poetin is de situatie zo uit de hand gelopen, dat een oorlog niet moet worden uitgesloten. Volgens hem moeten de VS, Rusland en de landen in de regio zonder voorwaarden vooraf gaan praten met Pyongyang

De Russische leider betoogt dat de economische en militaire druk op Noord-Korea om het nucleaire programma te stoppen helemaal niets uithaalt. 'Het is misplaatst en nutteloos', aldus de president in een artikel dat het Kremlin verspreidde, voorafgaande aan een top in het Chinese Xiamen.

Poetin: 'De problemen in de regio moeten worden opgelost door een dialoog tussen alle betrokken partijen, zonder voorwaarden vooraf. Provocaties, druk en militaristische en beledigende retoriek zijn een doodlopende weg.' In reactie op oefeningen van de VS in Zuid-Korea, liet Moskou vorige week Tu-95-bommenwerpers vliegen in het gebied. Het gebeurt niet vaak dat Rusland dit doet. De Tu-95's kunnen nucleaire bombardementen uitvoeren.

Rusland was zo'n tien jaar geleden een van de deelnemers aan het 'zes partijenoverleg', bedoeld om Noord-Korea te overreden de omstreden kern- en raketprogramma's aan banden te leggen. Dit overleg mislukte echter. Sindsdien is Noord-Korea getroffen door een reeks internationale sancties, opgelegd door de Verenigde Naties. Deze konden echter niet voorkomen dat Pyongyang een kernmacht werd en nu beschikt over een langeafstandsraket waarmee het de VS kan treffen.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft het land nu ook de technologie onder de knie gekregen om deze raket te voorzien van een kernwapen. Pyongyang zou nu beschikken over zeker zo'n zestig atoombommen.

De Franse minister Le Drian waarschuwde dat het moment snel dichterbij komt dat Noord-Korea's nucleaire langeafstandsraket operationeel wordt. Ook hij drong erop aan dat het conflict met Kim middels onderhandelingen wordt opgelost. 'In een paar maanden zal het een realiteit zijn', aldus Le Drian in een radio-interview over Noord-Korea's kernraket. 'De situatie is buitengewoon serieus en explosief als Noord-Korea in staat zal zijn om de VS en zelfs Europa aan te vallen.'

De Franse bewindsman, die donderdag met zijn Chinese collega sprak, deed een beroep op Peking om druk uit te oefenen op Pyongyang. 'Noord-Korea moet de weg vinden richting onderhandelingen', aldus de minister. China is de belangrijkste handelspartner van Noord-Korea. Rusland was na de Tweede Wereldoorlog ook een belangrijke steunpilaar van het Noord-Koreaanse regime. Deze rol werd echter steeds meer overgenomen door China dat nu de meeste invloed heeft op Kim.

Noord-Korea pronkt meer en meer met een nieuwe commando-eenheid in het hoogoplopend conflict met de VS en Zuid-Korea. Vier maanden nadat de zwaarbewapende elite-soldaten voor het eerst aan de buitenwereld werden getoond, ging de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un deze week met ze op de foto. Lees dit artikel van Volkskrant-verslaggever Stieven Ramdharie over de geheimzinnige eenheid die in geval van oorlog Zuid-Korea moet binnenglippen.

De kritiek van Poetin komt op een moment dat de VS en Zuid-Korea hun jaarlijkse militaire oefeningen in het gebied afronden. Op donderdag lieten de VS strategische bommenwerpers van het type B-1 Lancer over Zuid-Korea vliegen om Noord-Korea nogmaals te waarschuwen niet te ver te gaan.

De B-1's oefenden samen met Zuid-Koreaanse F-15's een bombardement op belangrijke doelwitten van Noord-Korea. Volgens de VS was de oefening een 'directe reactie' op de lancering dinsdag door Noord-Korea van een middellange afstandsraket. Deze raket, een Hwasong-12, vloog tot boosheid van Tokio over Japan.

Noord-Korea veroordeelde meteen de oefening als 'een wilde militaire daad'. Het officiële nieuwsagentschap prees tegelijk de lancering van de Hwasong-12 als Pyongyangs 'eerste militaire operatie in de Stille Oceaan'. Kim zei eerder deze week dat hij zich nu wil gaan richten op het Amerikaanse eiland Guam, vanaf waar de B-1's opereren. Guam ligt op ruim drieduizend kilometer van Noord-Korea en is binnen het bereik van de Hwasong-12.
pi_173547639
Rusland past divide and conquer toe, zo komt rusland er stetker uit.
pi_173547816
Met een schoenzool kun je niet praten.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_173554511
Reuters twitterde op zondag 03-09-2017 om 00:28:50 North Korea says has developed more advanced hydrogen bomb: KCNA https://t.co/Tv5fuowA75 reageer retweet
pi_173554648
YonhapNews twitterde op zaterdag 02-09-2017 om 23:53:27 (URGENT) N.K leader watches H-bomb to be loaded on new ICBM: KCNA https://t.co/ZoN1yjv0IJ reageer retweet
pi_173554863

pi_173555101
Hydrogen bombs?

Iets zegt me dat Putin de Noord Koreanen aan het bewapenen is geslagen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')