abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173480798
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 14:26:31 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173481147
Hypocrisie viert ook weer hoogtij rond die aftocht die ISIS naar Deir ez-Zor heeft gekregen vanuit het Syrisch-Libanese grensgebied:

DIea7XmUwAAKPL9?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 15:19:52 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173482231
SAA aan de poorten van Uqayribat in de Hama-pocket:

DIesm_KVYAEg2hz?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173482265
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:19 schreef Szura het volgende:
SAA aan de poorten van Uqayribat in de Hama-pocket:

[ afbeelding ]
ze blijven die pockets opknippen, nice work
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173482348
Defense officials: Assad will regain control of most of Syria within one year

quote:
Embattled Syrian President Bashar Assad is likely to regain control of most of Syria's territory by the end of 2018, senior defense officials told Israel Hayom Tuesday.

The assessment is based on several regional and international processes, chiefly the U.S.'s decision to halt aid to Syrian rebel groups fighting to unseat Assad and Washington's apparent loss of interest in the outcome of the six-year civil war; the fact that moderate Sunni states have also rolled back their support of the rebels and, in contrast, Iran's massive support of the Assad regime.

Until recently, the prevailing assessment in the Israeli defense establishment was that Syria would not revert to the political situation that existed before the civil war erupted in March 2011, and that Syria was destined to split into autonomous territories based on the geographic control of the local ethnic groups. The current assessment, however, speaks of Assad's renewed takeover of Syria and contradicts former Defense Minister Ehud Barak's 2011 assessment that the Assad regime would collapse by 2012.
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=44987
pi_173484718
DIexZEXUQAIFoVu.jpg
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_173487090
De Amerikanen die de hezz Isis, kalamoun deir deal saboteren :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 19:38:45 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173487775
quote:
10s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:10 schreef Slayage het volgende:
De Amerikanen die de hezz Isis, kalamoun deir deal saboteren :D
Alsof een weg en een bruggetje bombarderen dat verhindert :'). Hypocriete Amerikanen, in Manbij deden ze hetzelfde. En Irak loopt ook te klagen over die deal, maar verhindert ondertussen (onder Amerikaanse druk) dat de PMU ff het grensgebied lekker opkuist. Veel krokodillentranen de laatste dagen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173497365
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Alsof een weg en een bruggetje bombarderen dat verhindert :'). Hypocriete Amerikanen, in Manbij deden ze hetzelfde. En Irak loopt ook te klagen over die deal, maar verhindert ondertussen (onder Amerikaanse druk) dat de PMU ff het grensgebied lekker opkuist. Veel krokodillentranen de laatste dagen.
brett_mcgurk twitterde op woensdag 30-08-2017 om 09:20:25 Irreconcilable #ISIS terrorists should be killed on the battlefield, not bused across #Syria to the Iraqi border without #Iraq's consent 1/2 reageer retweet
mooi iig dat hij door twitteraars wordt herinnerd aan eerder beleid ;)

een paar maanden terug nog bij tabqa dit bv. :P

US confirms Kurdish forces made a deal with Islamic State over Tabqa surrender
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 31 augustus 2017 @ 14:01:08 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173502426
Belangrijke bergketen op weg naar Deir ez-Zor gepakt:

DIjkVk-W4AA2naJ?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173503206
Waar gaat Irak zich nu op focussen, nu Mosul en Tal Afar e.d. in ingenomen?

Al Hawija?
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_173504376
Deal tussen coalitie en russen dus? Wel aannemelijk iig. Ik kan me best voor stellen dat de Koerden geen zin hebben om weer zoveel slachtoffers te maken voor een niet Koerdische stad en dat de coalitie de Russen/Iran niet te veel voor de voeten willen lopen met het risico op confrontatie s.

Hammurabi_News twitterde op donderdag 31-08-2017 om 09:30:26 Sources: SDF wouldn't take #DeirEzZor & the regime`ll have the chance to reach its areas in DZ before any offensive… https://t.co/fsOC1BjV1F reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173504402
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 14:40 schreef zarGon het volgende:
Waar gaat Irak zich nu op focussen, nu Mosul en Tal Afar e.d. in ingenomen?

Al Hawija?
Kirkuk })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 31 augustus 2017 @ 23:34:41 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173517497
DIk-yDLWsAEy4qn?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173517779
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
_O_
Terrorism is the poor mans war, war is the rich mans terrorism.
pi_173519581
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
:D
  vrijdag 1 september 2017 @ 09:27:53 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173520626
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
pi_173520656
Denken jullie dat er nog ongeregeldheden gaan ontstaan rond het referendum van de koerden? Vele landen willen niet dat die wordt ingevoerd.
pi_173521081
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:27 schreef Richestorags het volgende:
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
Huh, wat bedoel je precies?
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_173521110
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
wXTmPIi.png

:P.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_173521252
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:54 schreef zarGon het volgende:

[..]

Huh, wat bedoel je precies?
Ik denk dat hij ten Oosten van el-Fadghami bedoeld.
pi_173521389
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:05 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ik denk dat hij ten Oosten van el-Fadghami bedoeld.
Oh, het gaat om het plaatje van Wikipedia in de OP.

Zie dat nergens anders terug, was hard aan het zoeken naar een SAA-pocket langs de grens...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
  vrijdag 1 september 2017 @ 14:11:12 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173525385
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:12 schreef zarGon het volgende:

[..]

Oh, het gaat om het plaatje van Wikipedia in de OP.

Zie dat nergens anders terug, was hard aan het zoeken naar een SAA-pocket langs de grens...
Die ja. Heb niet het idee dat dat bestaat in het echt of wel?
  vrijdag 1 september 2017 @ 15:58:44 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173527306
Troepen zijn Uqayribat binnengedrongen, belangrijkste plaats in de Hama-pocket.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173528590
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die ja. Heb niet het idee dat dat bestaat in het echt of wel?
Nergens anders terug te zien.

Het is overigens een oude versie. Hier is de recentste: https://upload.wikimedia.(...)ese_insurgencies.png.

Info: https://commons.wikimedia(...)ese_insurgencies.png.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_173529460
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:27 schreef Richestorags het volgende:
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
PMU
pi_173529981
Gaat zeer goed, pocket is gedicht en SAA hard op weg naar Deir Ezzor. De bevrijding van heel syrie os ophanden!!
  vrijdag 1 september 2017 @ 18:31:13 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173530001
Uqayribat naar verluidt al bevrijd :o
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 2 september 2017 @ 04:16:11 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173537953
http://foreignpolicy.com/(...)illing-in-syria/amp/

Hier moet echt veel meer aandacht voor komen. Zeker gezien de apocalyptische berichtgeving rondom het Syrisch/Russische luchtoffensief in Aleppo afgelopen jaar. Het verschil in publiciteit is stuitend.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 2 september 2017 @ 11:46:48 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173540684
DItYC47WAAE2gNH?format=jpg&name=large
Ze gaan die driehoek pakken
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173543493
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 04:16 schreef Szura het volgende:
http://foreignpolicy.com/(...)illing-in-syria/amp/

Hier moet echt veel meer aandacht voor komen. Zeker gezien de apocalyptische berichtgeving rondom het Syrisch/Russische luchtoffensief in Aleppo afgelopen jaar. Het verschil in publiciteit is stuitend.
Raqqa, maar ook alle andere gebieden waar Isis het voor het zeggen heeft, hoeft niet te rekenen op sympathie van "de media". Daar zit het grootst verschil met Aleppo, denk ik.
Maar uiteraard speelt ook dat het Syrische regime en al haar backers in de westerse media over het algemeen niet te boek staan als de "good guys", waardoor dat offensief makkelijker te framen als een humanitaire ramp.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173543563
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 18:29 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De bevrijding van heel syrie os ophanden!!
Daar moet je nog nog geduld voor hebben :p ik weet daarnaast niet wat je verstaat onder bevrijd gebeid. Is afrin of Kobani of manbij bevrijd bv? ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 2 september 2017 @ 15:24:02 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173543635
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Raqqa, maar ook alle andere gebieden waar Isis het voor het zeggen heeft, hoeft niet te rekenen op sympathie van "de media". Daar zit het grootst verschil met Aleppo, denk ik.
Maar uiteraard speelt ook dat het Syrische regime en al haar backers in de westerse media over het algemeen niet te boek staan als de "good guys", waardoor dat offensief makkelijker te framen als een humanitaire ramp.
Waarheid. Het Syrische regime heeft de propagandaoorlog al in de beginjaren verloren en alle vloggende activisten van de oppositie zijn de darlings geworden. Beeld is wel enigszins aan het keren, maar ook alleen maar omdat het regime aan de winnende hand is en het aanblijven van Assad de nieuwe realiteit is die aan het doordringen is.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173556950
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 18:31 schreef Szura het volgende:
Uqayribat naar verluidt al bevrijd :o
beetje voorbarig kennelijk, als je al die meldingen bekijkt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173557011
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Waarheid. Het Syrische regime heeft de propagandaoorlog al in de beginjaren verloren en alle vloggende activisten van de oppositie zijn de darlings geworden. Beeld is wel enigszins aan het keren, maar ook alleen maar omdat het regime aan de winnende hand is en het aanblijven van Assad de nieuwe realiteit is die aan het doordringen is.
Omdat de "rebellen" iedere onafhankelijke journalist een kopje kleiner maken, komt er gn echt nieuws uit de gebieden die door hen worden bezet. En dan krijg je dat er alleen nog maar propaganda wordt geproduceerd. Het hielp wel dat een aantal partijen Assad weg wilde hebben, dus wordt dat effect alleen maar versterkt. Nu deze boodschap door de realiteit ingehaald wordt zie je inderdaad het beeld enigszins verschuiven.
  zondag 3 september 2017 @ 10:17:46 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173557511
quote:
10s.gif Op zondag 3 september 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

beetje voorbarig kennelijk, als je al die meldingen bekijkt
Ja lees nu vage claims over kinderen die in bomauto's worden gezet enzo. Niet te verifiren natuurlijk. Anyway, kwestie van tijd.

Net als dit:
DIwWOXoUEAARmKQ?format=jpg&name=large

So close
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173558290
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:35 schreef drexciya het volgende:

[..]

Omdat de "rebellen" iedere onafhankelijke journalist een kopje kleiner maken, komt er gn echt nieuws uit de gebieden die door hen worden bezet. En dan krijg je dat er alleen nog maar propaganda wordt geproduceerd. Het hielp wel dat een aantal partijen Assad weg wilde hebben, dus wordt dat effect alleen maar versterkt. Nu deze boodschap door de realiteit ingehaald wordt zie je inderdaad het beeld enigszins verschuiven.
Heeft Assad ook niet gedaan :Z

Lijkt me duidelijk dat beide kanten bloed aan hun handen hebben en smerig zijn.
pi_173558439
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:06 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heeft Assad ook niet gedaan :Z

Lijkt me duidelijk dat beide kanten bloed aan hun handen hebben en smerig zijn.
Er is natuurlijk wel een verschil tussen een gebied waarin nog wel onafhankelijke journalisten zijn en niet. Dan moeten de reguliere media niet doen alsof daar objectief nieuws vandaan komt. En dat is wel wat ze hebben gedaan.

Dat Assad ook nogal wat discutabele kanten heeft is bekend, en sowieso is een oorlog altijd smerig, zeker in dit soort gebieden.
pi_173558524
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:16 schreef drexciya het volgende:

Dat Assad ook nogal wat discutabele kanten heeft is bekend
_O- _O- :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173560196
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_173560207
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 3 september 2017 @ 15:00:26 #45
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173562802
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:07 schreef IPA35 het volgende:
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
Exact. En dan is er weer een soort van IS pocket, gescheiden door de Eufraat. IS zal slechts sporadisch met bootjes kunnen oversteken, maar zeker niet met zwaar materiaal. Ik ben benieuwd of ze na het bereiken van Deir-Ezzor gelijk de stad proberen te veroveren of een pincer richting Abu Kamal vanuit Deir Ezzor en ten zuiden van de T2.

Ben benieuwd of Rusland de FOAB op de Thardah bergen gaat gooien trouwens. Een ideale locatie om dat ding eens in de praktijk uit te testen.
  zondag 3 september 2017 @ 15:05:16 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173562928
quote:
Inspirerend verhaal en een mooi initiatief.

Jammer alleen dat het NRC klakkeloos dit soort uitspraken als feiten opschrijft:

quote:
Uit de keuken verschijnt chef-kok Radwan Alkuosa (30). Met een pet achterover op zijn hoofd en een brede glimlach gaat hij naar Alazhar toe. „Ik hou van deze man”, zegt hij. Alkuosa’s tocht van Syri naar Nederland is nu bijna twee jaar geleden. In gebroken Nederlands vertelt hij hoe hij vanuit Syri naar Libi reisde, en van daaruit met de boot naar Griekenland vertrok. 6.000 euro betaalde hij, om samen met 200 anderen in een klein bootje de zee over te steken. Zelfs als alles weer rustig is, wil Alkuosa niet terugkeren naar Syri. „Ik ben bang voor de regering en politie daar. Assad zelf heeft ook miljoenen burgers gedood.”
Er zijn nog niet 1 miljoen doden gevallen in het conflict.
pi_173563091
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:05 schreef Richestorags het volgende:

Jammer alleen dat het NRC klakkeloos dit soort uitspraken als feiten opschrijft:

[..]

Er zijn nog niet 1 miljoen doden gevallen in het conflict.
als het tussen aanhalingstekens is kan je alles opschrijven en ermee wegkomen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173563468
wat is deze :')

OrientNewsEn twitterde op zondag 03-09-2017 om 15:05:59 #US-led coalition drops supplies of water, food on #ISIS convoy in east of #Syria - Al-#Arabiya TV https://t.co/CUcCZ4XK4g reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173564032
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact. En dan is er weer een soort van IS pocket, gescheiden door de Eufraat. IS zal slechts sporadisch met bootjes kunnen oversteken, maar zeker niet met zwaar materiaal. Ik ben benieuwd of ze na het bereiken van Deir-Ezzor gelijk de stad proberen te veroveren of een pincer richting Abu Kamal vanuit Deir Ezzor en ten zuiden van de T2.

Ben benieuwd of Rusland de FOAB op de Thardah bergen gaat gooien trouwens. Een ideale locatie om dat ding eens in de praktijk uit te testen.
Neem aan dat ze eerst gebieden ten westen van de stad willen veiligstellen en connecten met de luchthaven.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 3 september 2017 @ 18:38:36 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173568203
quote:
10s.gif Op zondag 3 september 2017 15:24 schreef Slayage het volgende:
wat is deze :')

OrientNewsEn twitterde op zondag 03-09-2017 om 15:05:59 #US-led coalition drops supplies of water, food on #ISIS convoy in east of #Syria - Al-#Arabiya TV https://t.co/CUcCZ4XK4g reageer retweet
Fake news volgens de coalitie.

quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:07 schreef IPA35 het volgende:
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
Misschien wel een dag :o

DI0CZ0eV4AATAVU?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')