abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173471045
registreer om deze reclame te verbergen
Ik moet die effe van me afschrijven.

Mijn vader is ziek en accepteert zijn ziekte niet en verwaarloost zichzelf. Sinds een lange tijd is ook zijn persoonlijke hygiŽne niet ok en dit is nog lief uitgedrukt.

Een paar voorbeelden:

- vieze vuile nagels
- vet haar
- poets zelfden of nooit zijn tanden meer
- draagt dagenlang dezelfde kledij terwijl hij niet eens deo draagt en die kleren dus stinken
- onwijs erge stinkvoeten
- onverzorgde en vieze baard
- zijn kussensloop is helemaal donker en vies
- huis is steeds smerig, maar dit kan wel door ouderdom en die ziekte komen. Hij heeft een spierziekte en mijn stiefmoeder is ook niet meer de jongste dus help ik steeds wanneer ik kan in hun huishouden.

Maar zijn persoonlijke hygiŽne vind ik echt niet meer kunnen.

Wanneer ik hem een kus geef ruik ik hem gewoon, hij stinkt uren in de wind. Ik heb het een paar keer vriendelijk gemeld, maar ik kan er echt niet meer tegen en nou zeg ik het hem dat ie stinkt. Nou heb ik ruzie met mijn stiefmoeder dat ik Łberhaupt zo'n dingen durf te zeggen tegen mijn vader. Maar zij is ook niet bepaalde de meest hygiŽnische vrouw, maar goed 't is mijn moeder niet dus zeg ik er niks van.

Hij was vroeger zo'n trotse man, het doet me gewoon echt pijn om hem zo te zien.Laatst ookbwaren we samen op pad en waren zijn beide wimpers vol met troep. Echt smerig al beweerde hij zich wel gewassen te hebben.. :r :r

Overdrijf ik? Moet ik mijn mond houden en hem gewoon zijn gang laten gaan?

Als ik er wat van zeg gaat het een dagje ofzo goed, maar dan hervalt ie weer......

;( ;( ;( ;(
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 22:13:24 #2
279571 JanCees
#FREEONLOGISCH
pi_173471167
Is ie depressief ook?
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.

JanCees FOR ADMIN 2018
pi_173471311
Moeilijk om je vader zo te zien. En een moeilijke situatie ook. Kan zijn vrouw niet iets betekenen in de zin van dat hij naar de huisarts gestuurd wordt?
pi_173471383
registreer om deze reclame te verbergen
Wat lastig. Al eens geprobeerd een gesprek te voeren over hoe het met hem gaat, zonder meteen over hygiŽne te beginnen? Eens rustig zitten en aangeven dat je je zorgen over hem maakt en of dat terecht is. Dat je merkt/het idee hebt l dat hij *inserts iets wat opvalt, bijvoorbeeld minder buiten komt of minder aan z'n hobby werkt* en of dat klopt.
pi_173471649
Hij gaat wel nog naar het werk, maar eens ie thuis is zit hij constant op de bank.

Soms helpt ie nog wel of probeert hij, maar door zijn spierziekte is het allemaal wat moeilijk. Op zondag maakt ie wel nog regelmatig een uitstapje en ze gaan nog vaak op reis.

Maar dit veranderd niks aan zijn hygiŽne, helaas.... Zelfs naar het werk is ie allesbehalve fris en fruitig.... Ben benieuwd naar wat collega's van hem moeten denken soms.... :@
pi_173471690
En praten doet ie nog amper, enkel met mijn stiefmoeder. Sinds hij ziek is sluit hij zich steeds meer af van de buitenwereld.

Af en toe lukt het wel, maar dan kan hij uit het niets ontploffen en agressief worden als ik wat zeg wat ie niet leuk vindt.....
pi_173471983
registreer om deze reclame te verbergen
Heftig hoor!

Al is het niet helemaal hetzelfde, ik heb zelf een moeder die zichzelf ook niet goed verzorgt. Haar situatie is niet zo ernstig als die van jouw vader, maar ik begrijp wel hoe het voelt om je ouders te zien aftakelen door dingen die ze zichzelf aandoen.

Je zal ongetwijfeld wel voornamelijk advies krijgen als: laat jouw vader los, je kan de ander niet veranderen. Maar wat zegt jouw gevoel? Denk je dat jouw vader en stiefmoeder door iemand overtuigd kunnen worden dat ze hulp moeten accepteren?
pi_173472122
Thuishulp?

Komt volgens mij om de dag of iedere dag een ouder persoon douchen. Maar dat moet je wel aanvragen
pi_173472236
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:58 schreef Fatoeman het volgende:
Dat moet je wel aanvragen
Mis. Dat moet HIJ aanvragen. Als iemand geen direct gevaar vormt voor zichzelf of anderen, kan hij niet gedwongen worden om hulp te aanvaarden. En dat is ontzettend frustrerend voor naasten.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 00:18:17 #10
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173473365
Het kan depressie zijn door zijn ziekte en ouder worden.

Mijn vader heeft Alzheimer en al lang voor zijn ziekte kamde hij zijn haar niet meer, trok hij zich terug op zijn kantoortje.

Vergelijk het met een kat die zich terugtrekt voordat hij doodgaat.
Not all those who wander are lost.
pi_173474852
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 00:18 schreef Mishu het volgende:
Het kan depressie zijn door zijn ziekte en ouder worden.

Mijn vader heeft Alzheimer en al lang voor zijn ziekte kamde hij zijn haar niet meer, trok hij zich terug op zijn kantoortje.

Vergelijk het met een kat die zich terugtrekt voordat hij doodgaat.
Maar dan zal je op het werk ook steken laten vallen. De vader van TS werkt blijkbaar nog wel.
Eigenlijk zouden ze hem er daar misschien op aan moeten spreken.
pi_173474865
Herken het wel, maar dan bij m'n grootvader. Je kan inderdaad niets doen als iemand geen hulp wilt aanvaarden. Het moet dan vrij erg zijn wil het gedwongen worden. Aan de ene kant natuurlijk goed, aan de andere kant gun je iemand om zijn waardigheid te behouden op andere manieren. Je wil een familielid niet gaan zien als een vieze man.
pi_173475635
Hij is sowieso depressief.
Dat zijn klassieke signalen.
pi_173476139
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:52 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

Je zal ongetwijfeld wel voornamelijk advies krijgen als: laat jouw vader los, je kan de ander niet veranderen. Maar wat zegt jouw gevoel?
Kijk, ik ben moslim en ik kan mijn vader niet laten vallen. Dit zal ik ook nooit doen.

Maar ik moet wel bekennen dat ik de laatste weken de boodschap niet echt meer tactvol overbreng en het hem gewoon straight zeg dat ie stinkt en smerig is. Subtiele hints werken niet, maar grof zijn blijkbaar ook niet.....

En het ergste nog, hij was vroeger zo'n trotse en nette man.

Laatst ging ik bij hem thuis naar de wc en zag ik zelfs poep aan de muur...... :r :r ;( ;(
pi_173476176
En daarnaast drinkt ie ook gewoon nog, dat ie drinkt is zijn probleem en kan ik niet over oordelen maar elke dag een fles of 2 wijn drinken? ;(
pi_173476206
Hulp zoeken. Professioneel.
pi_173476230
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
pi_173476369
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:14 schreef Karig_Hutje het volgende:
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
Hij woont in BelgiŽ en zonder zijn akkoord gebeurt er niks. Hij weigert zelfs een aanvraag te doen om zijn medicatie vergoed te krijgen. Is een zeldzame ziekte en de medicatie kost tussen de 500 a 600 euro per maand.

Die documenten heeft hij gewoon weggegooid. Niet nodig zegt ie want hij is niet ziek.

;(
pi_173476429
En probleem is ook dat ik tijdelijk opnieuw bij hem ingetrokken heb en dus dagelijks wordt geconfronteerd met die problemen.

Elke dag hebben we ruzie en ben ik zogenaamd de slechte zoon. Mijn stiefmoeder zegt zelfs dat ik hem moet laten genieten van zijn laatste jaren dat zijn spieren nog werken.

Maar dit is toch geen oplossing? Vies en smerig zijn en (bijna)?elke avond je ziekte wegzuipen. Dan valt ie half dronken in slaap op de bank..... Echt een hoopje ellende ;(

En het ergste is dat mijn stiefmoeder, die geen moslima is, dit allemaal goed vindt...... :(
pi_173476511
Als je bij hem woont kun je toch iedere dag stiekem schone kleding klaar leggen en vieze kleding in de wasmand doen? En zijn schoenen van binnen inspuiten met droogshampoo, dat haalt de stinkgeur eruit.

Is het fysiek ook lastig voor hem om te douchen? Misschien kan je een douchestoel regelen en dat je stiefmoeder hem dan wast. Als hij dat ook wil uiteraard, maar misschien is hij nu bang om uit te glijden of zo. Of gewoon om afhankelijk te zijn en daarom doet hij de dingen die hij zelf niet meer (goed) kan, maar gewoon niet.

En neemt je stiefmoeder alleen haar deel van het bed mee bij het verschonen of zo? Klinkt alsof het huishouden haar ook boven het hoofd is gegroeid.
hallo ik ben chai ik weet alles beter ik praat altijd met leestekens blablabla
pi_173476940
Als je bij hem inwoont kun je ook de huishouding doen in plaats van ruzie te maken.
pi_173477058
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:14 schreef Karig_Hutje het volgende:
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
Die kunnen iemand langs sturen, maar verder blijft het allemaal op vrijwillige basis. Je handen zijn gebonden.
pi_173477679
quote:
2s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:00 schreef machtpen het volgende:
Als je bij hem inwoont kun je ook de huishouding doen in plaats van ruzie te maken.
Dit doe ik toch ook? Staat toch in de op?

En kleren voor hem klaarleggen maakt niks uit, hij is erg eigenwijs en doet er niks mee.

En wat het huishouden betreft, hun huis is ook smerig en ik probeer dus te helpen waar ik kan. Echter is het dweilen met de kraan open en word ik zelfs een freak genoemd omdat ik zo vaak aan het poetsen ben.....

Mijn vader flipt hem dan helemaal en zegt dat ik mij niet met zijn leven en huis moet bezighouden :')

Ik ga gelukkig binnenkort weer weg, maar ik wist echt niet dat het zo erg was.
pi_173477778
Een man kussen? Vrij gay. :r

:P

Ik snap wel dat het voor jou vervelend is om hem zo te zien. Je kijkt toch op tegen je vader en je ziet hem eigenlijk gewoon vergaan.

Toch lijkt het me niet bevorderlijk om hier aandacht op te blijven vestigen. Op deze manier creŽer je enkel wrijving. Het zou zo zonde zijn als dat is wat er overblijft van jullie relatie.
pi_173478067
Wat het moslim-gebeuren te maken heeft met geven om je ouders weet ik niet, maar als hij stinkt en jij kust hem, dan heb jij een probleem en niet hij.

Waarom maak jij zulke vreemde beslissingen?
1 + 1 = blauw
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')