THEFXR | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:01 |
Die ik koop zijn allemaal zuur, ik wil niet blijven geld verspillen aan zure sap. dus wie weet een lekkere tegen een goede prijs? | |
Ama | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:02 |
Ik vind verse sinaasappelsap het lekkerste. | |
Hallojo | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:03 |
Dit inderdaad. | |
Notorious_Roy | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:04 |
Deze https://www.ah.nl/product(...)lsap-met-vruchtvlees | |
THEFXR | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:05 |
klopt, maar dat is zo'n gedoe. dus ik hou het bij de plastic/karton verpakkingen. | |
THEFXR | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:05 |
staat genoteerd | |
Ama | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:06 |
Bij de Jumbo heb je een automaat waar je verse sinaasappelsap kan maken. | |
THEFXR | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:07 |
die ken ik, ja. 2 euro per 500 ml | |
nogeenoudebekende | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:07 |
Die sap in de koeling bij de Lidl is best goed te pruimen. Verder wil ik je meegeven dat sinaasappelsap nou eenmaal zuur is. Wil je zoet moet je een ander sapje nemen of genoegen nemen met een sloot toegevoegde suikers. | |
Pizzakoppo | dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:34 |
Betere is er niet. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 augustus 2017 @ 16:16 |
Je kan ook vers sap kopen, dus niet die tetrapak ellende van concentraat en water. Staat in de koeling in de supermarkt, maar let wel op, niet alle sap die in de koeling staat is vers. Even de ingredientendeclaratie lezen. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 augustus 2017 @ 16:18 |
Uit concentraat btw | |
gargamelnl | dinsdag 29 augustus 2017 @ 16:46 |
Yep en dan met (echte) karnemelk | |
Aphrodyte | woensdag 30 augustus 2017 @ 15:22 |
Vers geperst en anders niets. Die pakken zijn een aanfluiting. | |
Cause_Mayhem | woensdag 30 augustus 2017 @ 15:31 |
Geen sinaasappelsap, maar probeer eens de fles clematine sap van de ah. Deze dus: Is zoeter dan sinaasappelsap. Misschien dat dit meer is ding is. Anders de bloedsinaasappel of Valencia, die zijn ook erg lekker. Of natuurlijk zelf persen. | |
THEFXR | woensdag 30 augustus 2017 @ 15:42 |
het ziet er goddelijk uit | |
#ANONIEM | woensdag 30 augustus 2017 @ 19:06 |
Dit ja. Sowieso met een grote boog om CoolBest heen lopen. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 30-08-2017 19:06:39 ] | |
Morrigan | woensdag 30 augustus 2017 @ 23:50 |
Ik wist niet eens dat je dat kon kopen. Ooit zelfgemaakt, omdat ik per ongeluk persmandarijnen ipv gewone mandarijnen had gekocht en dat was toch een partij lekker. | |
LPFAN | donderdag 31 augustus 2017 @ 00:24 |
Oh dat is lekker ja | |
LPFAN | donderdag 31 augustus 2017 @ 00:25 |
Ja idd, krijg ook altijd veel maagzuur van die pakken en niet van vers geperst. En het is zoveel lekkerder. | |
Fokpop | donderdag 31 augustus 2017 @ 01:33 |
appelsientje | |
Dagoduck | donderdag 31 augustus 2017 @ 01:36 |
Die hebben wij ook altijd (maar wel de grote fles), gewoon simpel en ik vind hem lekker. Natuurlijk is vers lekkerder maar pfff... te lui voor. | |
Tamabralski | donderdag 31 augustus 2017 @ 01:44 |
Die uit pak worden verhit. Geen wonder dat die sappen zuurder smaken. | |
Tamabralski | donderdag 31 augustus 2017 @ 01:46 |
Proef je dan nog wat van de sinaasappelsap. Of zit de smaak dan meer tussen je oren. Lijkt me zonde. | |
Tamabralski | donderdag 31 augustus 2017 @ 01:47 |
Oh die bij albert heijn uit de koeling in glazen flesjes worden vers geperst. Met kiwi of banaan. | |
Sarasi | donderdag 31 augustus 2017 @ 02:03 |
Innocent! | |
gargamelnl | donderdag 31 augustus 2017 @ 12:00 |
Is niet zonde is erg lekker. Het staat niet voor niets heel vaak op de menukaart van wellness / sauna gelegenheden voor de hoofdprijs. | |
Rene | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:58 |
Verse of zelfgeperste met een citroentje erdoorheen | |
sirdanilot | donderdag 31 augustus 2017 @ 23:51 |
Wel vers geperst sap willen, maar niet zelf willen persen Nederlanders Koop gewoon een citruspersje en pers het zelf. Zo gepiept. Niet zeiken. En als je niet eerder wil opstaan s ochtends, dan pers je het toch savonds, pleur het in een kan en heb je de volgende ochtend vers sap. Altijd dat gezeik van luie nederlanders die niks in de keuken willen doen, word er echt moe van. | |
Fer | donderdag 31 augustus 2017 @ 23:54 |
Van gemanipuleerde sinasappels die zoveel suiker bevatten dat het sap nog zoeter dan cola wordt. | |
Lunatiek | vrijdag 1 september 2017 @ 00:08 |
Met karnemelk is heerlijk. Het maakt het m.i. minder zuur... | |
Pietverdriet | vrijdag 1 september 2017 @ 06:02 |
En wat is dan het verschil met gekocht vers sap? | |
RobinOok | vrijdag 1 september 2017 @ 06:26 |
Als mijn moeder vroeger zelf sinaasappels perste ging daar gewoon voldoende suiker bij om het lekker zoet te maken. Those were the days! | |
THEFXR | vrijdag 1 september 2017 @ 10:05 |
dat je dan geen luie flikker bent, volgens hem | |
sirdanilot | vrijdag 1 september 2017 @ 10:35 |
Vers gekocht sap is 1. duurder 2. niet zo vers als wanneer je zelf de avond ervoor of dezelfde ochtend perst. Ligt echt al langer dan 8 uur in de koeling hoor. | |
sirdanilot | vrijdag 1 september 2017 @ 10:36 |
Waar haal je vandaan dat die gemanipuleerd zouden zijn? Die dingen zijn uiteraard wel gekweekt op zoetheid ja. En dat is maar goed ook want anders moet je er een sloot suiker bij flikkeren om het zoet genoeg te krijgen. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 september 2017 @ 09:47 |
Als ik sap pers is dat heel duur sap. Niets mis met gekocht vers sap, nooit het probleem dat je perssinaasappelen erg zuur zijn, of vies, droog zodat er weinig sap uit komt. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 september 2017 @ 10:12 |
Een sinaasappel is trouwens een hybride van Manderijn en Pompelmoes. Zuidvruchten als manderijnen, sinaasappels, pompelmoezen, bittere sinaasappels, citroenen, grapefruit etc zijn biologisch trouwens iets bijzonders, ze zijn allemaal met elkaar te kruisen en verliezen daarbij hun vruchtbaarheid niet. Er is dan ook een enorme variatie aan soorten. | |
THEFXR | zaterdag 2 september 2017 @ 10:53 |
kijk, dat zijn solide argumenten, had er nog niet eens over nagedacht. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 september 2017 @ 13:34 |
Ik heb een hele mooie sappers, En maak daar graag eens sap mee, maar meestal haal ik gewoon een fles. Geen gedoe met sschoonmaken en vooral, geen verrassing met zure of vieze sinaasappels. | |
ErkendFokker | woensdag 6 september 2017 @ 10:52 |
Valencia van AH excellent. Wel duur maar echt de allerlekkerste | |
Pietverdriet | woensdag 6 september 2017 @ 20:01 |
Als ik zo die sappen bekijk, tussen de 5 en 8 suikerklontjes aan suikers per glas | |
Ole | woensdag 6 september 2017 @ 20:51 |
Zelfgeperst ook. Er zitten al gauw 3 of meer sinaasappels in een glas. | |
Pietverdriet | woensdag 6 september 2017 @ 21:16 |
Natuurlijk zelfgeperst ook | |
Mylene | woensdag 6 september 2017 @ 21:30 |
Ik zag Tropicana weer in de schappen staan bij AH, tegen de 3 euro een pak. Mij te duur. Ik vind Cool Best en Innocent af en toe wel lekker. | |
THEFXR | woensdag 6 september 2017 @ 22:18 |
coolbest is van poeder gemaakt | |
Marsenal | donderdag 7 september 2017 @ 13:07 |
Is dat echt waar? Ik vind coolbest ook best lekker, maar drink verder zelden jus d'orange. | |
Zolderkamer | donderdag 7 september 2017 @ 13:09 |
Sinaasappels die een poosje liggen worden zoeter.. (of minder zuur dat kan ook) Ze verliezen wel wat vocht maar het sap is des te lekkerder.. | |
Zolderkamer | donderdag 7 september 2017 @ 13:11 |
Vrijwel alle verpakte sinaasappelsap komt in poeder binnen Bij coolbest is het vooral het koeling marketing trucje.. Wat wel grappig is, is dat er meer vitamine c in sap uit een pak zit, dan uit vers (zelf) geperst sap https://www.npo3.nl/keuri(...)10-2005/POW_00007420 (vanaf 9:00 min ongeveer) Toen kvw nog een tof programma was [ Bericht 7% gewijzigd door Zolderkamer op 07-09-2017 13:19:18 ] | |
Pietverdriet | donderdag 7 september 2017 @ 18:56 |
Er is trouwens niet zoveel mis met sap uit concentraat, het bespaart veel transportkosten bijvoorbeeld. Het is alleen wat minder lekker dan goed vers sap, maar vers sap uit onrijpe sinaasappels is weer helemaal niet lekker. | |
Pietverdriet | donderdag 7 september 2017 @ 19:00 |
Sinaasappels rijpen niet na, net zo min als perzikken, ananas of meloenen. | |
Zolderkamer | donderdag 7 september 2017 @ 19:24 |
Oh dat kan.. geen idee.. maar de smaak van het sap word wel anders (minder zuur) naar verloop van tijd.. | |
ieniminimuis | dinsdag 12 september 2017 @ 15:53 |
Uhm ik koop altijd biologische sap bij de hoogvliet van het merk Bio+ geloof ik. En anders naar de Algarve gaan, daar hebben ze de beste sinaasappelsap. | |
Nieuwschierig | zaterdag 23 september 2017 @ 18:42 |
Kartonsinasappelappelsap kun je wat oppeppen door er wat citroensap (uit zo'n geel plastic bolletje) en wat zoetstof (uit zo'n pilonvormig flesje) er bij te doen | |
#ANONIEM | zaterdag 23 september 2017 @ 18:51 |
Klopt. Bij de Jumbo hier verkopen ze verse sinaasappelsap waar dan 14 sinaasappels voor gebruikt zijn (althans, dat staat op de fles). Ik ben altijd gek geweest van jus 'd orange maar sinds ik een eigen sinaasappelpers heb gekregen koop ik nooit meer verpakkingen. |