abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173737978
registreer om deze reclame te verbergen
Hier 3x 150ml dieetmelk (die niet altijd helemaal op gaan) en verder denk ik nog iets van 250ml water? Maar het wisselt per dag. Als hij weinig drinkt, bied ik slappe diksap of thee aan, dat is dan interessanter en gaat er dan vaak wel in. En 'natter' fruit.
  dinsdag 12 september 2017 @ 20:05:36 #152
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173738098
Frans drinkt ook alleen maar veel als het in een bidon zit. Uit een open beker gaat prima, maar na 2 slokjes uit een beker is het genoeg.

Hij drinkt overigens alleen maar ranja.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173738645
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:22 schreef LuDann het volgende:
Hmm, als Wolk 3 volle bekers op een dag leegkrijgt is het veel geloof ik. Ik weet het niet precies, ze heeft de hele dag toegang tot verschillende flesjes bekers/flesjes water. Daarnaast een beker melk in de ochtend waarvan ze zo'n 50 cc drinkt en een halve beker thee.
Japie drinkt ook zoiets. Zolang er voldoende plasluiers zijn ga ik er maar van uit dat het goed gaat. Maar het kostte me wel een kind om tot die acceptatie te komen. Ik bied het ondertussen maar veel aan, maar blijkbaar drinken ze gewoon weinig. Fruit eten ze gelukkig wel heel goed, dat is ook vocht. Maar overstromende plasluiers is wel een redelijk onbekend fenomeen hier. Tenzij hij ruim een halve dag dezelfde luier aan zou hebben of zo.

Uit eten vind ik wel gezellig dus geen noodzakelijk kwaad, maar ontspannen is het meestal niet nee. Ook als we bij familie eten niet trouwens. Diner doen we eigenlijk alleen op vakantie, dat gaat dan wel goed en ik geniet dan ook wel van het uitje met zn vieren. Dat je echt vier drankjes en vier gerechten bestelt en zo O+
Lunch doen we wel regelmatig maar dan wordt het meestal iets kindvriendelijks. Ik geniet er inmiddels extra van als ik met een vriendin ergens eet of zo :+

En we zijn niet zo oppasserig, dus met zn tweeen uit eten is denk ik op een hand te tellen sinds we kinderen hebben :@ we zeggen vooral dat we dat vaker moeten doen maar in the end regelen we het zelden.
pi_173738691
registreer om deze reclame te verbergen
B is geen graadmeter die drinkt veel. Maar als een kind 'genoeg' plast is er niets aan de hand toch?

Vandaag tijdens het avondeten 'Mama kunnen jullie stoppen met praten, ik wil rustig eten'. Ik piste bijna in mijn broek.
pi_173738775
Wij splitsen vaak op, we zijn 1x samen weggeweest sinds J er is. Onze ouders vangen J al op bij ziekte en extra werkdagen, die wil ik niet te veel belasten. En een andere oppas hebben we nog niet gezocht. Als cadeautje krijgen we binnenkort wel weer een avondje oppas, dan gaan we samen naar de bioscoop. Zin in!
pi_173738795
Wij zijn zaterdag nog met zijn 2tjes uit eten geweest. B was bij mijn moeder vanaf de middag en wij sliepen daar zelf ook. Erg fijn! Even met zijn 2en, hadden we ook best wel nodig.

Verder hebben we 2 oppasmeisjes en komt donderdag een 3e langs voor kennismaking.

Met B gaan we soms uit eten. Hij vindt het zo gezellig maar eenmaal ter plekke is ie er na 5 minuten al klaar mee en kan echt niet stilzitten. Dus het wordt al snel een pannekoeken tent.
pi_173738921
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:30 schreef Hupje het volgende:
Wij splitsen vaak op, we zijn 1x samen weggeweest sinds J er is. Onze ouders vangen J al op bij ziekte en extra werkdagen, die wil ik niet te veel belasten. En een andere oppas hebben we nog niet gezocht. Als cadeautje krijgen we binnenkort wel weer een avondje oppas, dan gaan we samen naar de bioscoop. Zin in!
Dit ja. Leuk zo'n uitje samen in het vooruitzicht!

De kleuter gaat nu wel af en toe uit logeren, maar peuter is nog niet geweest. Maar een dag/avond met n kind voelt nu al heel rustig, haha
pi_173739118
Mijn peuter en dreumes zijn ook nooit enorme zuipschuitjes geweest, maar ik zet meestal standaard een rietbeker met water voor de zelfbediening neer dus heb ook niet zo'n zicht op wat ze binnenkrijgen.
Ik ga er maar vanuit dat ze zelf wel aanvoelen wat ze nodig hebben. Niet ieder lijfje werkt hetzelfde dus de 1 zal meer drinken dan de ander. Zolang ze heldere lichte urine hebben is het goed toch?
Fruit is helemaal het einde hier en andere waterige dingen zoals komkommer en paprika wordt als een malle gesnaaid dus daar zal ook veel mee binnenkomen :Y
Uit eten met kinderen is voor ons beperkt tot nu toe tot lunch bij de binnenspeeltuin en pannekoekenrestaurant. Ik geloof dat we sinds de geboorte van peuter nog maar tweemaal zonder uit eten zijn gegaan. Waarvan de eerste keer ook nog eens met onrustig gevoel, want dat was de eerste keer dat ze zonder ons moest gaan slapen :')
Moet ookwel bekennen dat ik het avondeten met aansluitend even samenzijn en dan het avondritueelriedeltje echt heerlijk vind. Uit eten deden we voor de kinderen al weinig en nu vind ik het dus echt jammer om de momenten voor het slapengaan te missen O+
  dinsdag 12 september 2017 @ 20:50:45 #159
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173739458
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.

We hebben wel een poule van 3 mogelijke slaapadressen, waar de schoonouders het vaakst worden ingezet. Die zijn nl altijd thuis, dus is het wat makkelijker regelen :@ .

In oktober gaan ze een heel weekend naar mijn vader. Het was zo schattig. Toen ik het appte kreeg ik meteen terug: 'oh, dan heb ik al wat, maar dat zeg ik wel af. Gezellig met de mannen, leuk!' . Dat vind ik zo gewelig he. Mijn moeder komt altijd met 5 mitsen en maren aan alvorens ze ja zegt, waardoor ik alweer kribbig wordt want 'graag of niet hoor' :( .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173739955
Naar een restaurant gaan is echt I's favoriete bezigheid. :D. We hebben een boek dat Meneer Tijger wordt wild heet. Daarin wil meneer Tijger niet meer netjes zijn en in de stad wonen, dus hij vertrekt naar de wildernis. Maar daar mist hij de stad, zijn huis en zijn vrienden - 'en de restaurantjes!', roept I daar dan achteraan. :'). Het gaat vaak ook best wel goed. Het is nog maar n keer voorgekomen dat het echt niet ging en dat is al een hele poos geleden.
We gaan samen ook heel graag uit eten, maar dat doen we niet supervaak. Toen we nog echt flink aan het klussen waren ging I regelmatig een weekend naar mijn ouders en dan maakten we van de gelegenheid gebruik om ook samen iets te gaan doen op zaterdagavond. Verder kwam de oppas vorige week voor de tweede keer ooit, dat dan weer wel. :+. Zo fijn wel dat we nu een ontzettend lieve en betrouwbare oppas hebben, op wie I ontzettend dol is (de oudste dochter van onze gastouder). We gaan wel binnenkort weer lekker samen een weekendje weg, nog even voor de baby komt. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173739993
Wat lief van je vader, Away. O+. Bij mijn ouders kan het ook altijd. Ook als het eigenlijk niet kan. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173740529
Wat betreft logeeradressen zijn wij wel beperkt. Mijn moeder wil heel graag maar kan het niet wat betreft gezondheid dus dan slapen wij er ook. Met hem eten en op bed leggen, kan wel gelukkig. Daar genieten ze samen enorm van. En het is een uur rijden dat maakt het ook niet altijd handig.

Bij mijn schoonouders kan het niet helaas. Mijn schoonmoeder kan het ook niet wat betreft gezondheid.

Bij mijn schoonzus en zwager heeft ie meerdere keren gelogeerd. Daar gaat hij volgende week vrijdag ook heen. Dat is echt feest, een grote neef van 6 en een nichtje van dezelfde leeftijd. Andersom gebeurt ook, gezellig vind ik dat!
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:07:16 #163
409579 LuDann
All the way
pi_173742130
Ok, meer slechte drinkers lees ik. Wolk heeft geen problemen met de stoelgang en is niet uitgedroogd maar echt dikke plasluiers zijn ook een zeldzaamheid hier. Ik ga er ook maar een beetje vanuit dat ze het zelf wel regelt dan.

Ze krijgt nu water, thee of melk, ik stap liever niet ergens anders naar over omdat ik vermoed dat dan het einde zoek raakt. :P Ze lijkt gewoon tevreden met wat ze krijgt en als ze dorst heeft vraagt ze om water en dan wil ze het ook NU. Fruit eet ze natuurlijk ook gewoon, net als dingen als kwark en appelmoes soms, waar ook vocht in zit. Ze is ook gek op soep en pap, maar dat eet ze beiden niet elke dag.

Wolk heeft trouwens nog nooit gelogeerd. :@ De schoonouders zijn de enigen die weleens oppassen maar die moeten van ver komen. Dan slaapt ze gewoon lekker in haar eigen bed. Voor logeren werd ze tot voor kort ook nog te vaak wakker 's nachts, dat zagen beide paren grootouders niet zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door LuDann op 12-09-2017 22:15:27 ]
pi_173742159
Restaurantjes vindt F ook leuk. Hij is echt gepikeerd als we in de stad zijn maar dan niet ergens gaan lunchen :')

Hier ook een uitje in de planning komend weekend; kinderen uit logeren en wij samen eten en naar het theater O+ Super fijn dat baby nu goed uit de fles drinkt en ook kv drinkt, dat geeft me een hoop ruimte om weer weg te gaan.
Laatste keer viel ik wel om half 11 al om van de slaap, beetje jammer :')
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:08:26 #165
327807 Mariposas
יה&#14
pi_173742168
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:50 schreef AwayTL het volgende:
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.
Wij ook hoor, als we twee weekenden per maand het hele weekend thuis zijn ('s avonds) is dat veel.

Wat lief van je vader. O+
Mijn vader is al weken van te voren zenuwachtig van enthousiasme als peuter komt logeren. Dat is echt dikke mik tussen die twee. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposas op 13-09-2017 06:42:59 ]
No hay mal que dure cien aos ni cuerpo que lo aguante
pi_173742504
J heeft ook nog nooit gelogeerd. Een hele dag bij opa en oma waren de dutjes altijd al lastig of gingen niet, dus ik durf het hen niet aan te doen, ons alshetnietmijneigenbedisdangaikechtnietslapen jongetje. Plus daarbij dat hun andere kleinkinderen regelmatig komen logeren en ik zie hoe zwaar dat eigenlijk voor hen is.

Wel leuk hoor, de mensen die regelmatig wat samen doen! Dat kan ik soms best benijden.
pi_173742720
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:50 schreef AwayTL het volgende:
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.

We hebben wel een poule van 3 mogelijke slaapadressen, waar de schoonouders het vaakst worden ingezet. Die zijn nl altijd thuis, dus is het wat makkelijker regelen :@ .

In oktober gaan ze een heel weekend naar mijn vader. Het was zo schattig. Toen ik het appte kreeg ik meteen terug: 'oh, dan heb ik al wat, maar dat zeg ik wel af. Gezellig met de mannen, leuk!' . Dat vind ik zo gewelig he. Mijn moeder komt altijd met 5 mitsen en maren aan alvorens ze ja zegt, waardoor ik alweer kribbig wordt want 'graag of niet hoor' :( .
Wij doen ook regelmatig dingen met z'n tween of met vrienden. Ik vind het niet erg, T. is heel graag bij m'n ouders of schoonouders dus daar maken we graag gebruik van :+. Denk dat hij sowieso eens per maand ergens logeert. Verder blijft er idd 1 van ons thuis.
We sporten allebei ook graag, dus doordeweeks zijn we ook omstebeurt de hort op :+

Morgen infoavond groep 1/2 :X. En ook fijn, had T. best laat ingeschreven voor de BSO. Eerder had niet uitgemaakt bleek, er is een wachtlijst van 7 tot 10 kinderen voor elke dag :o.
Ik ga dus wekelijks 4 uur ouderschapsverlof opnemen. Heerlijk!
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:31:00 #168
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_173743014
:o GotC wat een wachtlijst! Fijn dat je het toch zelf op kunt lossen.

Man en ik doen zelden iets samen. Dat komt een beetje omdat we het niet fijn vinden om 3 kinderen ergens onder te brengen. Heel af en toe vragen we mijn vader om op te passen bij ons thuis, maar dan willen we dus weer niet al te laat thuiskomen omdat hij anders zo lang verplicht moet opblijven.
Onze oudste gaat overigens wel elke vrijdag logeren bij mijn zus, maar dat doet ze omdat ze het leuk vindt. O+
Mama van 3!
pi_173743173
Dat is wel heel leuk Nikki, voor je zus en je oudste O+. Ik laat anderen ook liever niet hier oppassen 's avonds, voel me dan ook zo schuldig.

Ja die wachtlijst is niet mis. Populaire school, flinke nieuwbouwwijk ernaast.. Ik wacht nog op een basisschool in de wijk. We hebben nog wel de optie voor BSO op een andere locatie, maar dat wil ik liever niet.
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:36:42 #170
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173743230
N heeft ook nog nooit gelogeerd, want in slaap vallen zonder mama is toch wel lastig. Mijn ouders passen wel vaak op, en mijn schoonouders ook wel. Maar dat is meer zodat man en ik kunnen werken, niet om samen wat te doen. Dat doen we eigenlijk zelden, want met N is het veel leuker :P

Donderdag t/m zaterdag moet ik voor het eerst weg zonder N :o echg geen zin in, zou het wel goed gaan, herkent ze me straks nog... Bah :{
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173743297
Hier ook een slechte drinker, maar sinds kort gaat het wat beter. Stoelgang is wel wat minder (geen stevige poep zeg maar), maar ik merk als we stiekem weer boter op haar brood smeren (boterweigeraar hier), dat het een stuk beter gaat. Ze krijgt blijkbaar te weinig vet binnen.

Vervolgens hoorden we vandaag bij het cb dat M. aan de zware kant is en volgde het standaard riedeltje over gezond eten :{ Zoveel vreselijk veel eet ze al niet en groenten/fruit gaan juist best goed (daar ging het grootste deel van de riedel over: geen vlees als eerste geven, eerst groenten laten eten! Zeker geen toetje geven want 'dat hebben ze gelijk door' en met honger naar bed kon ook prima.)

Echt, gn idee wat ik hier nu eigenlijk mee aan moet eigenlijk en ze zat ook nog in het groene gebied qua gewicht hoewel het gewicht wel een stijgende lijn aangaf.
pi_173743611
Wat moet je daarmee inderdaad als je weet dat je kind meest gezonde dingen eet? Kan ze niet gewoon voor een lengtegroeispurtje zitten dan? Ik denk dat ze zo'n standaardverhaaltje zullen vertellen voor het geval dat een kind inderdaad teveel vlees, fastfood , koek en snoep binenkrijgt. Als je weet dat dat niet het geval is, is het toch goed lijkt me?
pi_173743926
Samen uit eten? Wat is dat? Dat is sinds Sjaak niet meer voorgekomen. Soms mis ik het, maar ooit komt dat vast wel. Sjaak is ook nog nooit wezen logeren. Ik durf het niet aan, wil een ander 'er niet mee opzadelen'. Hij heeft een behoorlijke gebruiksaanwijzing en ik voel me dan schuldig naar die ander.

Drinken gebeurt hier ongeveer 3 tot 4 rietjesbekers per dag. Soms zijn het er maar 2 en de volgende dag weer 5. Sjaak denkt: "hoe de wind waait, waait mijn hoedje."
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_173744386
Och, ik lees het alleen maar met enthousiasme of een ministeekje jaloezie als je zelf wel meer onderneemt! Leuk juist, en fijn als dat makkelijk gaat. Het is hier vooral een behoeftekwestie, praktisch kan het wel. Maar logeren wil ik zelf gewoon nog niet met peuter want mn baaaaby! Ik voel nog altijd een steen in mn maag als kleuter eens niet thuis slaapt (al wordt dat minder, het went!). Ik hanteer dus de lijn 'als je er zelf om kunt vragen dan mag je logeren' :+

En ik geniet vooral heel erg van de tijd met zn vieren. Ik heb weinig behoefte aan anderen op het moment. /blaaaaa :D maar dat komt later echt wel weer.
pi_173744713
Ik voel mij vreemde eend in de bijt :')

Uit eten gaan vind ik echt niet relaxed of het lekkerste of gezellig. Ik haal liever een goed stuk vlees en kook/bbq dat samen.
Dat was voor kind en allergin ook al zo. :)

Drinken doet wurm trouwens prima. Vooral als we water met een smaakje maken. Prakken er een aardbei in ofzo. Of vandaag blauwedruivensap gemaakt. Dat verdun ik voor hem. Blauwe toet ervan, maar het was goedgekeurd. We maken ook zelf ijsthee met munt en citroen verbana. Dat gaat er goed in.
Het allerbeste is nog gewoon water en ijsklonten en een rietje en een citroenschijfje en een stamper O+

Maar als hij super dorst heeft drinkt hij het zelfs het vijverwater opgehengeld met een gietertje :')
Schudden voor gebruik
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')