abonnement Unibet Coolblue
pi_173737978
Hier 3x 150ml dieetmelk (die niet altijd helemaal op gaan) en verder denk ik nog iets van 250ml water? Maar het wisselt per dag. Als hij weinig drinkt, bied ik slappe diksap of thee aan, dat is dan interessanter en gaat er dan vaak wel in. En 'natter' fruit.
  dinsdag 12 september 2017 @ 20:05:36 #152
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173738098
Frans drinkt ook alleen maar veel als het in een bidon zit. Uit een open beker gaat prima, maar na 2 slokjes uit een beker is het genoeg.

Hij drinkt overigens alleen maar ranja.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173738645
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:22 schreef LuDann het volgende:
Hmm, als Wolk 3 volle bekers op een dag leegkrijgt is het veel geloof ik. Ik weet het niet precies, ze heeft de hele dag toegang tot verschillende flesjes bekers/flesjes water. Daarnaast een beker melk in de ochtend waarvan ze zo'n 50 cc drinkt en een halve beker thee.
Japie drinkt ook zoiets. Zolang er voldoende plasluiers zijn ga ik er maar van uit dat het goed gaat. Maar het kostte me wel een kind om tot die acceptatie te komen. Ik bied het ondertussen maar veel aan, maar blijkbaar drinken ze gewoon weinig. Fruit eten ze gelukkig wel heel goed, dat is ook vocht. Maar overstromende plasluiers is wel een redelijk onbekend fenomeen hier. Tenzij hij ruim een halve dag dezelfde luier aan zou hebben of zo.

Uit eten vind ik wel gezellig dus geen noodzakelijk kwaad, maar ontspannen is het meestal niet nee. Ook als we bij familie eten niet trouwens. Diner doen we eigenlijk alleen op vakantie, dat gaat dan wel goed en ik geniet dan ook wel van het uitje met zn vieren. Dat je echt vier drankjes en vier gerechten bestelt en zo O+
Lunch doen we wel regelmatig maar dan wordt het meestal iets kindvriendelijks. Ik geniet er inmiddels extra van als ik met een vriendin ergens eet of zo :+

En we zijn niet zo oppasserig, dus met zn tweeen uit eten is denk ik op een hand te tellen sinds we kinderen hebben :@ we zeggen vooral dat we dat vaker moeten doen maar in the end regelen we het zelden.
pi_173738691
B is geen graadmeter die drinkt veel. Maar als een kind 'genoeg' plast is er niets aan de hand toch?

Vandaag tijdens het avondeten 'Mama kunnen jullie stoppen met praten, ik wil rustig eten'. Ik piste bijna in mijn broek.
pi_173738775
Wij splitsen vaak op, we zijn 1x samen weggeweest sinds J er is. Onze ouders vangen J al op bij ziekte en extra werkdagen, die wil ik niet te veel belasten. En een andere oppas hebben we nog niet gezocht. Als cadeautje krijgen we binnenkort wel weer een avondje oppas, dan gaan we samen naar de bioscoop. Zin in!
pi_173738795
Wij zijn zaterdag nog met zijn 2tjes uit eten geweest. B was bij mijn moeder vanaf de middag en wij sliepen daar zelf ook. Erg fijn! Even met zijn 2en, hadden we ook best wel nodig.

Verder hebben we 2 oppasmeisjes en komt donderdag een 3e langs voor kennismaking.

Met B gaan we soms uit eten. Hij vindt het zo gezellig maar eenmaal ter plekke is ie er na 5 minuten al klaar mee en kan echt niet stilzitten. Dus het wordt al snel een pannekoeken tent.
pi_173738921
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:30 schreef Hupje het volgende:
Wij splitsen vaak op, we zijn 1x samen weggeweest sinds J er is. Onze ouders vangen J al op bij ziekte en extra werkdagen, die wil ik niet te veel belasten. En een andere oppas hebben we nog niet gezocht. Als cadeautje krijgen we binnenkort wel weer een avondje oppas, dan gaan we samen naar de bioscoop. Zin in!
Dit ja. Leuk zo'n uitje samen in het vooruitzicht!

De kleuter gaat nu wel af en toe uit logeren, maar peuter is nog niet geweest. Maar een dag/avond met één kind voelt nu al heel rustig, haha
pi_173739118
Mijn peuter en dreumes zijn ook nooit enorme zuipschuitjes geweest, maar ik zet meestal standaard een rietbeker met water voor de zelfbediening neer dus heb ook niet zo'n zicht op wat ze binnenkrijgen.
Ik ga er maar vanuit dat ze zelf wel aanvoelen wat ze nodig hebben. Niet ieder lijfje werkt hetzelfde dus de 1 zal meer drinken dan de ander. Zolang ze heldere lichte urine hebben is het goed toch?
Fruit is helemaal het einde hier en andere waterige dingen zoals komkommer en paprika wordt als een malle gesnaaid dus daar zal ook veel mee binnenkomen :Y
Uit eten met kinderen is voor ons beperkt tot nu toe tot lunch bij de binnenspeeltuin en pannekoekenrestaurant. Ik geloof dat we sinds de geboorte van peuter nog maar tweemaal zonder uit eten zijn gegaan. Waarvan de eerste keer ook nog eens met onrustig gevoel, want dat was de eerste keer dat ze zonder ons moest gaan slapen :')
Moet ookwel bekennen dat ik het avondeten met aansluitend even samenzijn en dan het avondritueelriedeltje echt heerlijk vind. Uit eten deden we voor de kinderen al weinig en nu vind ik het dus echt jammer om de momenten voor het slapengaan te missen O+
  dinsdag 12 september 2017 @ 20:50:45 #159
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_173739458
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.

We hebben wel een poule van 3 mogelijke slaapadressen, waar de schoonouders het vaakst worden ingezet. Die zijn nl altijd thuis, dus is het wat makkelijker regelen :@ .

In oktober gaan ze een heel weekend naar mijn vader. Het was zo schattig. Toen ik het appte kreeg ik meteen terug: 'oh, dan heb ik al wat, maar dat zeg ik wel af. Gezellig met de mannen, leuk!' . Dat vind ik zo gewelig he. Mijn moeder komt altijd met 5 mitsen en maren aan alvorens ze ja zegt, waardoor ik alweer kribbig wordt want 'graag of niet hoor' :( .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_173739955
Naar een restaurant gaan is echt I's favoriete bezigheid. :D. We hebben een boek dat Meneer Tijger wordt wild heet. Daarin wil meneer Tijger niet meer netjes zijn en in de stad wonen, dus hij vertrekt naar de wildernis. Maar daar mist hij de stad, zijn huis en zijn vrienden - 'en de restaurantjes!', roept I daar dan achteraan. :'). Het gaat vaak ook best wel goed. Het is nog maar één keer voorgekomen dat het echt niet ging en dat is al een hele poos geleden.
We gaan samen ook heel graag uit eten, maar dat doen we niet supervaak. Toen we nog echt flink aan het klussen waren ging I regelmatig een weekend naar mijn ouders en dan maakten we van de gelegenheid gebruik om ook samen iets te gaan doen op zaterdagavond. Verder kwam de oppas vorige week voor de tweede keer ooit, dat dan weer wel. :+. Zo fijn wel dat we nu een ontzettend lieve en betrouwbare oppas hebben, op wie I ontzettend dol is (de oudste dochter van onze gastouder). We gaan wel binnenkort weer lekker samen een weekendje weg, nog even voor de baby komt. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173739993
Wat lief van je vader, Away. O+. Bij mijn ouders kan het ook altijd. Ook als het eigenlijk niet kan. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173740529
Wat betreft logeeradressen zijn wij wel beperkt. Mijn moeder wil heel graag maar kan het niet wat betreft gezondheid dus dan slapen wij er ook. Met hem eten en op bed leggen, kan wel gelukkig. Daar genieten ze samen enorm van. En het is een uur rijden dat maakt het ook niet altijd handig.

Bij mijn schoonouders kan het niet helaas. Mijn schoonmoeder kan het ook niet wat betreft gezondheid.

Bij mijn schoonzus en zwager heeft ie meerdere keren gelogeerd. Daar gaat hij volgende week vrijdag ook heen. Dat is echt feest, een grote neef van 6 en een nichtje van dezelfde leeftijd. Andersom gebeurt ook, gezellig vind ik dat!
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:07:16 #163
409579 LuDann
All the way
pi_173742130
Ok, meer slechte drinkers lees ik. Wolk heeft geen problemen met de stoelgang en is niet uitgedroogd maar echt dikke plasluiers zijn ook een zeldzaamheid hier. Ik ga er ook maar een beetje vanuit dat ze het zelf wel regelt dan.

Ze krijgt nu water, thee of melk, ik stap liever niet ergens anders naar over omdat ik vermoed dat dan het einde zoek raakt. :P Ze lijkt gewoon tevreden met wat ze krijgt en als ze dorst heeft vraagt ze om water en dan wil ze het ook NU. Fruit eet ze natuurlijk ook gewoon, net als dingen als kwark en appelmoes soms, waar ook vocht in zit. Ze is ook gek op soep en pap, maar dat eet ze beiden niet elke dag.

Wolk heeft trouwens nog nooit gelogeerd. :@ De schoonouders zijn de enigen die weleens oppassen maar die moeten van ver komen. Dan slaapt ze gewoon lekker in haar eigen bed. Voor logeren werd ze tot voor kort ook nog te vaak wakker 's nachts, dat zagen beide paren grootouders niet zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door LuDann op 12-09-2017 22:15:27 ]
pi_173742159
Restaurantjes vindt F ook leuk. Hij is echt gepikeerd als we in de stad zijn maar dan niet ergens gaan lunchen :')

Hier ook een uitje in de planning komend weekend; kinderen uit logeren en wij samen eten en naar het theater O+ Super fijn dat baby nu goed uit de fles drinkt en ook kv drinkt, dat geeft me een hoop ruimte om weer weg te gaan.
Laatste keer viel ik wel om half 11 al om van de slaap, beetje jammer :')
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:08:26 #165
327807 Mariposas
יה&#14
pi_173742168
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:50 schreef AwayTL het volgende:
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.
Wij ook hoor, als we twee weekenden per maand het hele weekend thuis zijn ('s avonds) is dat veel.

Wat lief van je vader. O+
Mijn vader is al weken van te voren zenuwachtig van enthousiasme als peuter komt logeren. Dat is echt dikke mik tussen die twee. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposas op 13-09-2017 06:42:59 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_173742504
J heeft ook nog nooit gelogeerd. Een hele dag bij opa en oma waren de dutjes altijd al lastig of gingen niet, dus ik durf het hen niet aan te doen, ons alshetnietmijneigenbedisdangaikechtnietslapen jongetje. Plus daarbij dat hun andere kleinkinderen regelmatig komen logeren en ik zie hoe zwaar dat eigenlijk voor hen is.

Wel leuk hoor, de mensen die regelmatig wat samen doen! Dat kan ik soms best benijden.
pi_173742720
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:50 schreef AwayTL het volgende:
Zo, ik voel me weer een vreemde eend. Wij gaan best vaak met zn 2en weg. Feestje, festival, weekend weg, uit eten. Daarnaast dan nog de feestjes waar 1 van ons naar toe gaat en de ander thuis blijft.

We hebben wel een poule van 3 mogelijke slaapadressen, waar de schoonouders het vaakst worden ingezet. Die zijn nl altijd thuis, dus is het wat makkelijker regelen :@ .

In oktober gaan ze een heel weekend naar mijn vader. Het was zo schattig. Toen ik het appte kreeg ik meteen terug: 'oh, dan heb ik al wat, maar dat zeg ik wel af. Gezellig met de mannen, leuk!' . Dat vind ik zo gewelig he. Mijn moeder komt altijd met 5 mitsen en maren aan alvorens ze ja zegt, waardoor ik alweer kribbig wordt want 'graag of niet hoor' :( .
Wij doen ook regelmatig dingen met z'n tweeën of met vrienden. Ik vind het niet erg, T. is heel graag bij m'n ouders of schoonouders dus daar maken we graag gebruik van :+. Denk dat hij sowieso eens per maand ergens logeert. Verder blijft er idd 1 van ons thuis.
We sporten allebei ook graag, dus doordeweeks zijn we ook omstebeurt de hort op :+

Morgen infoavond groep 1/2 :X. En ook fijn, had T. best laat ingeschreven voor de BSO. Eerder had niet uitgemaakt bleek, er is een wachtlijst van 7 tot 10 kinderen voor elke dag :o.
Ik ga dus wekelijks 4 uur ouderschapsverlof opnemen. Heerlijk!
pi_173743014
:o GotC wat een wachtlijst! Fijn dat je het toch zelf op kunt lossen.

Man en ik doen zelden iets samen. Dat komt een beetje omdat we het niet fijn vinden om 3 kinderen ergens onder te brengen. Heel af en toe vragen we mijn vader om op te passen bij ons thuis, maar dan willen we dus weer niet al te laat thuiskomen omdat hij anders zo lang verplicht moet opblijven.
Onze oudste gaat overigens wel elke vrijdag logeren bij mijn zus, maar dat doet ze omdat ze het leuk vindt. O+
pi_173743173
Dat is wel heel leuk Nikki, voor je zus en je oudste O+. Ik laat anderen ook liever niet hier oppassen 's avonds, voel me dan ook zo schuldig.

Ja die wachtlijst is niet mis. Populaire school, flinke nieuwbouwwijk ernaast.. Ik wacht nog op een basisschool in de wijk. We hebben nog wel de optie voor BSO op een andere locatie, maar dat wil ik liever niet.
  dinsdag 12 september 2017 @ 22:36:42 #170
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173743230
N heeft ook nog nooit gelogeerd, want in slaap vallen zonder mama is toch wel lastig. Mijn ouders passen wel vaak op, en mijn schoonouders ook wel. Maar dat is meer zodat man en ik kunnen werken, niet om samen wat te doen. Dat doen we eigenlijk zelden, want met N is het veel leuker :P

Donderdag t/m zaterdag moet ik voor het eerst weg zonder N :o echg geen zin in, zou het wel goed gaan, herkent ze me straks nog... Bah :{
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173743297
Hier ook een slechte drinker, maar sinds kort gaat het wat beter. Stoelgang is wel wat minder (geen stevige poep zeg maar), maar ik merk als we stiekem weer boter op haar brood smeren (boterweigeraar hier), dat het een stuk beter gaat. Ze krijgt blijkbaar te weinig vet binnen.

Vervolgens hoorden we vandaag bij het cb dat M. aan de zware kant is en volgde het standaard riedeltje over gezond eten :{ Zoveel vreselijk veel eet ze al niet en groenten/fruit gaan juist best goed (daar ging het grootste deel van de riedel over: geen vlees als eerste geven, eerst groenten laten eten! Zeker geen toetje geven want 'dat hebben ze gelijk door' en met honger naar bed kon ook prima.)

Echt, géén idee wat ik hier nu eigenlijk mee aan moet eigenlijk en ze zat ook nog in het groene gebied qua gewicht hoewel het gewicht wel een stijgende lijn aangaf.
pi_173743611
Wat moet je daarmee inderdaad als je weet dat je kind meest gezonde dingen eet? Kan ze niet gewoon voor een lengtegroeispurtje zitten dan? Ik denk dat ze zo'n standaardverhaaltje zullen vertellen voor het geval dat een kind inderdaad teveel vlees, fastfood , koek en snoep binenkrijgt. Als je weet dat dat niet het geval is, is het toch goed lijkt me?
pi_173743926
Samen uit eten? Wat is dat? Dat is sinds Sjaak niet meer voorgekomen. Soms mis ik het, maar ooit komt dat vast wel. Sjaak is ook nog nooit wezen logeren. Ik durf het niet aan, wil een ander 'er niet mee opzadelen'. Hij heeft een behoorlijke gebruiksaanwijzing en ik voel me dan schuldig naar die ander.

Drinken gebeurt hier ongeveer 3 tot 4 rietjesbekers per dag. Soms zijn het er maar 2 en de volgende dag weer 5. Sjaak denkt: "hoe de wind waait, waait mijn hoedje."
pi_173744386
Och, ik lees het alleen maar met enthousiasme of een ministeekje jaloezie als je zelf wel meer onderneemt! Leuk juist, en fijn als dat makkelijk gaat. Het is hier vooral een behoeftekwestie, praktisch kan het wel. Maar logeren wil ik zelf gewoon nog niet met peuter want mn baaaaby! Ik voel nog altijd een steen in mn maag als kleuter eens niet thuis slaapt (al wordt dat minder, het went!). Ik hanteer dus de lijn 'als je er zelf om kunt vragen dan mag je logeren' :+

En ik geniet vooral heel erg van de tijd met zn vieren. Ik heb weinig behoefte aan anderen op het moment. /blaaaaa :D maar dat komt later echt wel weer.
pi_173744713
Ik voel mij vreemde eend in de bijt :')

Uit eten gaan vind ik echt niet relaxed of het lekkerste of gezellig. Ik haal liever een goed stuk vlees en kook/bbq dat samen.
Dat was voor kind en allergiën ook al zo. :)

Drinken doet wurm trouwens prima. Vooral als we water met een smaakje maken. Prakken er een aardbei in ofzo. Of vandaag blauwedruivensap gemaakt. Dat verdun ik voor hem. Blauwe toet ervan, maar het was goedgekeurd. We maken ook zelf ijsthee met munt en citroen verbana. Dat gaat er goed in.
Het allerbeste is nog gewoon water en ijsklonten en een rietje en een citroenschijfje en een stamper O+

Maar als hij super dorst heeft drinkt hij het zelfs het vijverwater opgehengeld met een gietertje :')
Schudden voor gebruik
pi_173745173
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 22:50 schreef Vosje6 het volgende: Als je weet dat dat niet het geval is, is het toch goed lijkt me?
Ja, dat klopt ook wel hoor. Alleen in mijn achterhoofd blijft het nu toch een beetje malen ondanks dat we alle vragen met 'nee' konden beantwoorden. Ze gaf nog allerlei dingen aan: of we het bord te vol gooien of dat we M. te veel dwingen om het bord leeg te eten (doen we juist niet), veel snoep bij de oppas, etc.. Misschien volgt er inderdaad nog wel een groeispurt. Daar had ik niet eens over nagedacht!

@logeren en uit eten gaan: logeren gebeurde hier met de geboorte van J. onverwachts en dat ging prima. Op zich wel voor herhaling vatbaar dus, hoewel ik denk dat de volgende keer toch ook pas op verzoek van M. is. We hebben er zelf nog vrij weinig behoefte aan.

Uit eten gaan vind ik eerlijk gezegd nog wel lastig met een peuter die niet zo goed stil kan zitten. Als we ergens heen gaan, moet er dus ook wel echt een speelhoek zijn of genoeg entertainment mee in de tas. Dan eet ik liever gewoon thuis. Sowieso zit M. sinds een tijdje weer in de 'ik eet als een Rapleyende baby-fase' dus voorlopig gaan we nergens heen. (Behalve pap en yoghurt wordt alles weer met de handen gegeten.) Dan liever samen met mijn man of een vriendin uit eten :P
pi_173745382
Kazy, wij hadden de laatste keer dat we bij het cb waren precies hetzelfde. Ik trok het me eerst best wel aan, maar dat is nu gezakt. Ik weet wat mijn kind eet en hij is niet dik. Dus ik ga gewoon zo door.
pi_173745815
Interessant om de verschillen te lezen in logeren en oppassen! Wij hebben geluk met onze oppasmeisjes, is via het KDV, die hebben een oppaspoule. En B vindt dat reuze gezellig. Gebeurt iets van 1 x in de 2,5 maand dus niet wekelijks. Daar vind ik het ook te gezellig voor met zijn 3tjes.
  woensdag 13 september 2017 @ 08:35:00 #179
327807 Mariposas
יה&#14
pi_173745872
Wat vervelend dat het cb je zo'n gevoel gaf, kazy. Ik neem aan dat je hebt gezegd dat snoepen, grote porties e.d. Allemaal niet aan de orde zijn, wat was dan uiteindelijk haar conclusie, als je niets 'verkeerd' doet?

Wat eten jullie peuters als ontbijt? Ik ben pasgeleden gestopt met de papfles. Brood eet hij 2 hapjes van. Pap in een kom wordt meestal een kliederzooi, peuter vindt bestek namelijk zwaar overschat. }:|
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_173746152
Hier wordt brood met hagelslag gegeten 's ochtends. Iets anders erop resulteert in niet eten. Brood met vlees wordt het vlees af gegeten. }:|
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173746174
Mari, N. is een echte broodeter, maar soms maak ik ook wel eens gezonde muffins (banaan/havermout/besjes) voor haar of een bananenpannenkoekje. Vooral die muffins laten zich heel makkelijk bewaren, dus met één keer bakken heb ik voor de halve week genoeg. Pap wilde ze als baby niet en hebben we later ook nooit meer geprobeerd.

N. vindt bestek ook niet zo heel interessant, ook buiten de deur laten we haar nog gewoon met de handjes eten. Daarna poetsen we natuurlijk wel de hele boel extra goed, maar dat spreekt voor zich natuurlijk.
pi_173746203
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 08:35 schreef Mariposas het volgende:
Wat vervelend dat het cb je zo'n gevoel gaf, kazy. Ik neem aan dat je hebt gezegd dat snoepen, grote porties e.d. Allemaal niet aan de orde zijn, wat was dan uiteindelijk haar conclusie, als je niets 'verkeerd' doet?

Wat eten jullie peuters als ontbijt? Ik ben pasgeleden gestopt met de papfles. Brood eet hij 2 hapjes van. Pap in een kom wordt meestal een kliederzooi, peuter vindt bestek namelijk zwaar overschat. }:|
Dat heb ik inderdaad aangegeven. De verpleegkundige wist het ook niet. Ze had het nog over babyvet, maar M. loopt al een hele poos dus dat is het denk ik ook niet. Ze vroeg zelfs of ze een volle luier omhad met wegen maar die hadden we net verschoond. Uiteindelijk stelde ze voor om over een poosje nog eens te wegen om te kijken hoe het gaat. Ik denk dat we dat dan maar gaan doen.

Als ontbijt eet M. een kommetje Brinta met melk. (Een van de weinige dingen die ze wel met bestek eet.) We doen er relatief weinig melk in zodat het wat dikker blijft en niet de hele kamer door vliegt. Brood ging hier 's ochtends trouwens ook voor geen meter.
pi_173746227
Brinta, boterhammen, beschuitjes, toast..dat soort dingen :)
pi_173746378
I eet 's ochtends boterhammen (al dan niet geroosterd - dat zou je misschien nog kunnen proberen Mari?) of yoghurt met muesli. In het weekend nemen we er wat meer tijd voor en dan bakt Baard wel regelmatig bananenpannenkoekjes.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173746456
Melle logeert ook wel regelmatig, opas en omas vinden het vooral leuk en niet belastend. En Melba vindt het ook prima.

Hij was ook toen hij nig lastiger was met naar bed gaan trouwens altijd prima naar bed te brengen door de oma's, bij hen thuis. Andere omgeving doet soms wonderen voor hoe dat gaat. Thuis bleef het toen wel gewoon zoals het was overigens.
Kwak
pi_173747096
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.

Ontbijt is hier brood met zelfgekozen beleg. Maar even geen losse vleeswaren meer, want dat wordt er ineens vanaf gegeten. Ontbijt is altijd 100-150 ml dieetmelk (soms met wat moeite) en 1 hap tot 1 snee brood, dat wisselt.
pi_173747233
B wisselt ontbijt af, of van die Lu crackers met zoete smeersels of hetzelfde als zijn andere mama: Cruesli met yoghurt en honing.
Het is echt heel lang die crackers geweest, bewust met smeersels zodat hij het er niet af eet. Maar sinds een paar weken wil hij steeds vaker cruesli met yoghurt.
Sinds de vakantie naar Frankrijk in de zomer drinkt ie water bij het ontbijt want hij vond de melk daar zo vies dat hij het afgezworen heeft..... :D
pi_173747309
Logeren en oppas: regelmatig, al dan niet doordat ik voor werk weg moet. Lucas en opa's en oma's (twee van de drie stellen in elk geval) zijn dikke vrienden, dus iedereen vindt dat geweldig. Hij vraagt zelf zelfs wel eens wanneer hij weer mag logeren :+
We hebben 3 lieve oppas-zussen, via een oud-bruidspaar van mij O+ Zij zijn fantastisch met hem, doen alles (ook koken/eten/in bed leggen/badderen indien nodig of handig) en hij zegt 'ik *oppas* zooooo lief!' Dus volgens mij zit dat ook wel goed. Wij hebben het door de weken heen vaak zo onregelmatig druk (ik werk ook vaak 's avonds of ben twee of 3 dagen van huis) dat uit eten ook echt een nuttige bijpraatmogelijkheid is. J werkt nu (gelukkig) weer behoorlijk regelmatig; 2 dagen in de week 9-17 en een half dagje vrijwilligerswerk.

Ontbijt: bruinbroodje met honging/pinnakaas/appetoop (hij kiest het beleg) met water. Of een krentenbol als dat een keer zo uitkomt (want haast). En op zondag altijd geroosterde witbroodjes, traditie uit mijn gezin O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_173747320
Ketel ontbijt met twee tot vier sneeën (afhankelijk van honger) brood met pindakaas of appelstroop. Hij eet de korstjes niet meteen op, maar snackt daar gedurende de dag vaak nog op. :') Met een bekertje melk of aangelengd sap. Sowieso is hij wel een zuiplapje, we mogen zijn beker regelmatig bijvullen en hij komt er ook echt om vragen.

Vanavond is hij weer lekker in de plassen stampend naar de gastouder gegaan. O+
pi_173747377
Oh ja, logeren. Ik vond het ook lang spannend, maar sinds een half jaartje gaat hij zo nu en dan naar opa en oma (mijn ouders; schoonouders wonen te ver weg en zijn gezondheidstechnisch ook niet in staat op te passen). Dat is voor iedereen dikke pret; opa en oma genieten van zijn aanwezigheid en hij wordt schandalig verwend. En voor ons is even tijd met zijn tweetjes, rustig uitslapen etc ook heel fijn.

Mijn nichtje past heel soms 's avonds op, maar dat vind ik toch nog wel spannend vaak, dus losse avondjes uit doen we niet vaak. Gelukkig vinden we met zijn drieën eropuit ook leuk, en gaat het buiten de deur eten prima.
  woensdag 13 september 2017 @ 10:21:43 #191
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173747385
Ontbijt is bv, met daarna yoghurt met van die chocoladerondjes erin. Maar daar eet ze vaak maar heel weinig van. Brood eet ze alleen met hagelslag, maar dan ook maar een paar hapjes. Crackers likt ze alleen het beleg eraf.
Meestal gaat N daarna met papa de stad in, dan eten ze vaak nog een eitje bij het café hiernaast (of soms taart, als ze naar een ander cafeetje gaan...). Of naar de bibliotheek, daar hebben ze lekkere tosti's.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173747895
Hoe waren de ervaringen met zo'n peuterwekker hier ook al weer? Dus een of ander figuur/beest wat dan wel of niet z'n ogen open heeft ofzo :)

Want onze Minion is qua slapen flink aan het klooien op het moment :{ maar als we zeggen dat het nog nacht is, pikt ze dat verrassend goed en slaapt soms nog rustig verder. Dus ik heb de naïeve hoop dat ze dat van zo'n wekker ook pikt :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  woensdag 13 september 2017 @ 13:12:43 #193
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173750275
Hier gaat dat heel goed, Sam heeft echt autoriteit :+.
KuikenGuppy
pi_173750354
Zolang je geen partner hebt die zegt: 'Oh, Nijntje is nog niet wakker? Nou ja, kruip toch maar gezellig bij ons in bed' gaat het heel goed.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173751029
_O- _O- _O- DaD!

Wij hebben aap MoMo en na een aanloop werkt het nu heel goed. Er zijn zelfs ochtenden dat ie gaat lezen tot aap zijn ogen opendoet, maar dat zijn wel uitzonderingen. Het is meer: 'B is aap wakker? Nee?! Dan moet je nog even slapen of dutten, doei'. En dat gaat steeds beter.
pi_173751485
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:06 schreef Hupje het volgende:
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.
Mijn man zei net toevallig ook dat M. gisteren niet helemaal recht stond met meten. Ik ging net dus nog eens kijken naar de meting die we vorige maand zelf hadden gedaan op het cb. (We gingen toen voor J. en hadden M. zelf ook even gewogen enzo. Die cijfers staan niet in het systeem, want het was geen inloopspreekuur dus dat mocht niet.) Toen was ze een halve centimeter langer en 400 gram lichter. Best kans dus inderdaad dat er ergens een meetfout in zit.
pi_173751504
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:06 schreef Hupje het volgende:
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.

Ontbijt is hier brood met zelfgekozen beleg. Maar even geen losse vleeswaren meer, want dat wordt er ineens vanaf gegeten. Ontbijt is altijd 100-150 ml dieetmelk (soms met wat moeite) en 1 hap tot 1 snee brood, dat wisselt.
Staand en liggend scheelt hier 3 cm!
Kwak
pi_173751541
Ontbijten? Dat ligt ergens tussen 2 happen droge cracker/beschuit en 1 boterham met beleg. En een beker melk. Meer blieft meneer niet in de ochtend. Soms eet hij iets van ontbijtgranen, maar vaak niet. Ach ja.
pi_173752699
Hier onbijt peuter met een bak fruit, dikke yoghurt erover en wat muesli, zelfde als zijn ouders :+

Uit logeren gaat hij ook geregeld, laatst ook voor het eerst samen met zijn babybroertje. Ik vind het heerlijk om samen een avond of nacht weg te gaan dus ben blij dat (schoon)ouders zich dan beschikbaar stellen als logeerplek.
pi_173759315
Ontbijten zijn mijnesse wel goed in. Elke dag een bakje yoghurt met 'vogelvoer' (granola dus) :')

Wij zitten al maanden in de periode wel/geen middagslaapje en het begint inmiddels wel een beetje frustererend te worden. Bij niet slapen vallen ze rond half 5 van ellende om en is het tijdens het avondeten drama. En bij wel slapen zijn ze 's avonds niet fatsoenlijk naar bed te krijgen voor half 9. Vandaag was een dag zonder middagslaapje en ik was blij toen ze om half 7 op bed lagen. :X

Eerder vanmiddag gingen T en S voor controle naar de tandarts. Een speciale kindertandarts waar ouders niet meer mee naar binnen mogen vanaf het 4e jaar. Toen S naar binnen mocht liep hij zelf de behandelkamer in en ik hoefde nu al niet meer mee. Kleine stoere! :o T vond het wat spannender, maar omdat zijn grote broer al was voorgegaan wilde hij toch ook wel alleen naar binnen. Vandaag hebben T en S een fluorbehandeling gehad om hun kaaskiesjes iets steviger te maken, dus de tandarts heeft ook echt iets gedaan. T vertelde achteraf wel dat hij het een beetje eng vond en dat hij een klein beetje moest huilen omdat hij de mevrouwen eng vond. Ik vond het zo knap dat hij dat kon benoemen en ook dat hij alsnog in zijn eentje binnen is gebleven en heeft gedaan wat er van hem verwacht werd. Wat kun je dan trots zijn als mama. O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')