abonnement Unibet Coolblue
pi_177647531
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel. }:|
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:14:22 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647646
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:21:18 #253
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647776
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:28:34 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647915
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën over

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:30:54 #255
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647961
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:31:31 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647977
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Yessss, ergerlijk :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:05:49 #257
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_177648920
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:25:20 #258
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177649472
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?
pi_177649529
Met cassave kan je zowel iets hartigs als iets zoetigs maken. Je kan het frituren en eten met bakkeljauw/pindasambal/terie (soort patat wordt het dan). Maar je kan het ook malen en een cake van maken met kokos (bojo).
pi_177649643
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Niet alleen met eten. :D
  dinsdag 6 maart 2018 @ 22:17:40 #261
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_177651516
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.

Ik haal het uiteinde er ook altijd af, betere smaak of niet.
With the stars as her umbrella
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:06:13 #262
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652909
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.

Hoe de Chinese moeders het thuis doen weet ik niet, maar ben nog geen enkele afhaalrestaurant tegen gekomen waar de taugé was schoongemaakt. ;(

quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Dit is ook een kaolo wroko.

Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
_O- _O- _O-

Het voelt ook altijd als een straf maar aan het einde van de rot eeeeh, rit, weet je wel dat er iets heerlijks op je te wachten staat :9~
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:08:01 #263
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652948
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:21:00 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177653275
Ik denk eerlijk gezegd dat de taugé van vandaag anders/mooier is dan die van vroeger. En dat afhalen ook niet echt meer nodig is. Maar het minste vind ik toch wel dat je het afspoelt, het liefst met kokend water. Gewoon zo ongewassen in een gerecht pleuren vind ik vies.

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
pi_177656997
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
pi_177657041
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
pi_177657092
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-03-2018 09:52:40 ]
pi_177657154
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
oke, dus juist wel stuk maken...top!
pi_177657181
quote:
2s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:

[..]

Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
pi_177657407
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Die is nog niet rijp. ;)
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:11:59 #271
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675865
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Damn... en dat noemt zich chef?

Bah! }:|
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:15:20 #272
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675927
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_177680060
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)
Ga het sowieso binnenkort weer maken, want lekker...en dan gaat die madame jeanette er inderdaad aan, haha
  maandag 12 maart 2018 @ 11:37:29 #274
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_177764334
Faja Lobi! *O* *O*
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_177940826
iemand een goed recept voor de bouillon voor bloedworst?
  maandag 19 maart 2018 @ 22:25:12 #276
476763 DjessNL
Terug van weggeweest
pi_177944303
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?
pi_177944365
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:07 schreef Axia het volgende:
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel. }:|
Niet alleen die taugé baja, ook die kip pluizen of die krat knoflook voor de vriezer pellen. En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist of die knoflook plet zodat die schil eraf valt, dan kregen we klappen o|O
pi_177944440
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:

[..]

het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Groen kan je hem ook eten, is hij wel mild. Misschien als je begint is een hele kapot maken wel een beetje te veel. Je kan ook een stukje eraf snijden en dat fijn snijden en in het begin door je gerecht doen. en zo bouw je het op totdat je een hele aan kan.
  dinsdag 20 maart 2018 @ 14:13:22 #279
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177956584
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 22:27 schreef Tamilselvi het volgende:

En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_177956788
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
  dinsdag 20 maart 2018 @ 16:26:49 #281
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177960117
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk :@

Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 20 maart 2018 @ 16:53:59 #282
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_177960708
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
En vroeger werden kleren gewassen met een wasbord.

#teamkippluizenmeteenvork w/
With the stars as her umbrella
pi_177961412
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
Wacht, wat?
pi_177961682
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 16:26 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk :@

Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip... :P
pi_177961805
Zoals me tante altijd zegt: Je moet 1 kipfilet zo pluizen totdat je een hele pedaalemmerzak vol hebt. Dat kan alleen met de hand ;)
  donderdag 22 maart 2018 @ 03:06:13 #286
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_178003179
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  donderdag 22 maart 2018 @ 03:08:17 #287
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_178003191
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 17:42 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip... :P
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_178011150
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 03:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
Nee. Als je niet oppast vliegen sommige stukken ook nog uit de kom :|
pi_178022118
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 22:25 schreef DjessNL het volgende:
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?

Voor de beste pietjil en saoto soep:


Afhaalcentrum Warung Melatie!



Voor de beste Moksi-Meti/Gamba's/Nasi-goreng/Bruine bonen met zoutvlees etc.



  vrijdag 23 maart 2018 @ 06:24:49 #290
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_178027919
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:




[ Bericht 36% gewijzigd door vincenzo78 op 23-03-2018 06:37:53 ]
pi_178036253
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 06:24 schreef vincenzo78 het volgende:
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet de staafmixer, maar de handmixer :D
Maar inderdaad, het is nog steeds niet echt (al is het wel makkelijk en doe ik het ook wel eens op die manier :@ )
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:40:51 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187776729
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.

Ik maak het zuurgoed van @Tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
Spoilers!
pi_187776807
petjil maken en ipv satehsaus doe je de bakkeljauw erbij
pi_187776841
Doe je er nog een paar garnalen bij
pi_187776889
Lekker bij de heri heri!
pi_187776894
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.

Ik maak het zuurgoed van @:tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
Link van zuurgoed?
  zaterdag 6 juli 2019 @ 11:01:40 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187776964
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:55 schreef Fancy2 het volgende:

[..]

Link van zuurgoed?
Staat in de OP :)
Spoilers!
pi_187776995
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Staat in de OP :)
Thanks!
pi_187780969
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 19:57:01 #300
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187784038
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk :9 Het wint het van de petjil vooralsnog.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')