abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177647531
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel. }:|
pi_177647646
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:21:18 #253
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647776
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
pi_177647915
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën over

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:30:54 #255
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647961
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
pi_177647977
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Yessss, ergerlijk :+
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:05:49 #257
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_177648920
registreer om deze reclame te verbergen
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:25:20 #258
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177649472
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?
pi_177649529
Met cassave kan je zowel iets hartigs als iets zoetigs maken. Je kan het frituren en eten met bakkeljauw/pindasambal/terie (soort patat wordt het dan). Maar je kan het ook malen en een cake van maken met kokos (bojo).
pi_177649643
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Niet alleen met eten. :D
pi_177651516
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.

Ik haal het uiteinde er ook altijd af, betere smaak of niet.
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:06:13 #262
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652909
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.

Hoe de Chinese moeders het thuis doen weet ik niet, maar ben nog geen enkele afhaalrestaurant tegen gekomen waar de taugé was schoongemaakt. ;(

quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Dit is ook een kaolo wroko.

Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
_O- _O- _O-

Het voelt ook altijd als een straf maar aan het einde van de rot eeeeh, rit, weet je wel dat er iets heerlijks op je te wachten staat :9~
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:08:01 #263
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652948
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:21:00 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177653275
Ik denk eerlijk gezegd dat de taugé van vandaag anders/mooier is dan die van vroeger. En dat afhalen ook niet echt meer nodig is. Maar het minste vind ik toch wel dat je het afspoelt, het liefst met kokend water. Gewoon zo ongewassen in een gerecht pleuren vind ik vies.

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
pi_177656997
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
pi_177657041
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
  woensdag 7 maart 2018 @ 09:52:07 #267
5802 Techno
space flunky
pi_177657092
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
pi_177657154
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
oke, dus juist wel stuk maken...top!
pi_177657181
quote:
2s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:

[..]

Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
  woensdag 7 maart 2018 @ 10:09:59 #270
5802 Techno
space flunky
pi_177657407
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Die is nog niet rijp. ;)
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:11:59 #271
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675865
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Damn... en dat noemt zich chef?

Bah! }:|
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:15:20 #272
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675927
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_177680060
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)
Ga het sowieso binnenkort weer maken, want lekker...en dan gaat die madame jeanette er inderdaad aan, haha
  maandag 12 maart 2018 @ 11:37:29 #274
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_177764334
Faja Lobi! *O* *O*
pi_177940826
iemand een goed recept voor de bouillon voor bloedworst?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')