SPOILER: Zuurgoed volgens Tem en NegentiendertigOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Maizenakoekjes volgens KillemWieftOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Gado gado heet in Suriname petjel en je maakt het met petjelsaus.
Een rotiplaat warm je op in de magnetron in een boterhamzakje. Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Halverwege draaien.
Meer recepten:
http://sranangkukru.net/
https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/
Rudolf van 24Kitchen maakt 'pom' en wordt uitgelachen
[ Bericht 45% gewijzigd door Lucky_Strike op 29-08-2017 17:45:59 ]Spoilers!
Yup, in z'n geheel ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:05 schreef Tem het volgende:
Gaan die er in zijn geheel in dan? Wil het wel eens gaan proberen, klinkt goed
Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukkenquote:Op maandag 28 augustus 2017 23:17 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Yup, in z'n geheel ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.
Ze zijn ook op zuur verkrijgbaar in een zakje (met rode ui), ik haal dat altijd op de markt bij Reigersbos in Amsterdam ZO.
Okersoep oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.quote:
Succes!quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:18 schreef Tem het volgende:
[..]
Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukken
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:21 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Okersoep oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.
[..]
Succes!
Ja, heerlijk maar met de Surinaamse variant van pindasaus dan hè.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Liever met pindasambal, dat smaakt niet hetzelfde als pindasausquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Niet te vergeten de grietbana soep.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!
Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Nee, de pindasaus overheerst vind ik. Liever zonder.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Noh, is net kikkerdril. Een grit'banasupu bijv is veel lekkerderquote:Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!
Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.
Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:36 schreef Tem het volgende:
[..]
Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.
Bedankt, vanavond deze eens proberen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:44 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.
Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo?quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef Tem het volgende:
[..]
Bedankt, vanavond deze eens proberen.
Was nog niet eerder in die toko geweest. Hebben wel leuke spulletjes daar. Ga er maar eens meer heen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:59 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.
Dit doe ik ook altijd.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
zie reactie van vincenzo78, ingevroren ongeveer anderhalve minuut, anders denk ik een halve minuutquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:57 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo?
30-45- sec op 900W daar worden die van Parbo in ieder geval niet droog van. De zelfgemaakte van m'n ma trouwens ook niet, maar zij maakt ze met melk ipv water. Die zijn super zacht!
Ik vind de roti van mijn moeder ook lekkerder dan die van de toko. Mijn moeder kookt naast Hollands al haar hele leven allerlei buitenlandse gerechten.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Mama's roti is de bestquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Pom sws nooit buiten, en mijn moeder's roti's zijn de allerlekkerstequote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
wat is de vraag?quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Mot ik potverdomme een ? plaatsen om de vraag te herleiden???quote:
ey saka yu skafu yere!quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 14:47 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Mot ik potverdomme een ? plaatsen om de vraag te herleiden???
U snapt natuurlijk wel welke vraag ik probeerde te stellen, mevrouw Doe.
Heel plat gezegd: vind je de roti's van de toko nog wel te vreten nadat u een huisgemaakte roti heeft geproefd?
Persoonlijk eet ik nog alleen roti als ik huisgemaakte roti's tot mijn beschikking heb.
Tadaaa!quote:
Mooie OP.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 16:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Tadaaa!
Als iemand nog toevoegingen ofzo heeft, hoor ik het graag.
Weer ik veel Zo noemde Vincenzo het in het eerste topic.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:34 schreef JaneDoe het volgende:
die op!
maaruh gado gado met petjilsaus heet toch petjil?
ohhhh, dat verklaart t!quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Weer ik veel Zo noemde Vincenzo het in het eerste topic.
Okquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:43 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
ohhhh, dat verklaart t!
maar voor de duidelijkheid, gado gado is indonesisch, petjil/petjel is de surinaamse versie
weet niet zeker wat er in de indonesische variant hoort, maar bij de surinaamse meestal: taugé, witte kool of spitskool, kousenband en dagubladquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ok
Gaan er in de Surinaamse versie ook andere groenten door?
Iwanius, waarom regel je geen Surinaamse vrouw dan hoef je al deze dingen niet meer te kopen?quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 18:39 schreef Iwanius het volgende:
Vroeg avondeten
[ afbeelding ]
Yup...roti & saoto soep allebei kleine portie.
[ afbeelding ]
Yup, welbekend van de tv serie. Limited edition binnengekregen, dus gelijk roken!
[ afbeelding ]
Soato soep met alle toebehoren en teveel aardappelchipjes & tauge vond ik Oh ja: en te donker de bouillon.
[ afbeelding ]
Roti met alles erop en eraan. Jus was goed en bijgeleverde sambal ook.
Ik schrik altijd van het geblaf van dagublad.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:52 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
weet niet zeker wat er in de indonesische variant hoort, maar bij de surinaamse meestal: taugé, witte kool of spitskool, kousenband en dagublad
Wat zei ik?quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Weer ik veel Zo noemde Vincenzo het in het eerste topic.
Tjonge tjonge. Ik wil het niet al te verwarrend maken door gewoon gado gado te blijven noemen en dan steek je me zo in de rug.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:43 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
ohhhh, dat verklaart t!
maar voor de duidelijkheid, gado gado is indonesisch, petjil/petjel is de surinaamse versie
Ja, duuuuh, echt niet. Is alletwee Indonesisch.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 17:43 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
ohhhh, dat verklaart t!
maar voor de duidelijkheid, gado gado is indonesisch, petjil/petjel is de surinaamse versie
Hoe goed bedoeld ook, je hebt ons in de war gebracht met je gado gadoquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:22 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Wat zei ik?
Ik zie mijn naam voorbij komen.
Het zijn alletwee groentengerechten, soort warme salades, waar van alles in kan zitten.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe goed bedoeld ook, je hebt ons in de war gebracht met je gado gado
Ja en nou komt Robin het nog even makkelijker maken ook.
blaffende dagus bijten nietquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:20 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Ik schrik altijd van het geblaf van dagublad.
in surinaamse is het van oorsprong idd een javaans gerechtquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, duuuuh, echt niet. Is alletwee Indonesisch.
Gewone pindasaus is niks in dit verband.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 19:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het zijn alletwee groentengerechten, soort warme salades, waar van alles in kan zitten.
Verschil zit hem voornamelijk in de saus. Petjelsaus of gewonere pindasaus.
En er zijn meer varianten : http://keasberry.com/nl/r(...)met-pindasaus-welke/
Waren top. Bedankt voor de tip, kousenband daar was ook lekker vers.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:59 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.
Ach hetzelfde gaat op voor die kant-en-klare Thaise/Indiaase/Italiaanse etc troep die in de supermarkt ligt.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Deels ordinaire linkdump, deels een interessante discussie:
Zijn nu een stuk 13 filmpjes waarin Howard Komproe de zogenaamde Surinaamse gerechten, voornamelijk te koop bij de grotere supermarkten, onder de loep neemt.
De Bara Burger in het bovenstaand filmpje vond ik zelf wel smakelijk eruit zien, plus een grappige vorm van Fusion. Maar hij proeft ook de instant Sauto van de Appie of de Roti van de Hema.
Waar ligt de grens in deze gekkigheid? Wanneer mag je echt NIET iets Surinaams noemen?
quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 20:43 schreef Tem het volgende:
[..]
Waren top. Bedankt voor de tip, kousenband daar was ook lekker vers.
Dit keer heb ik twee tomaten gebruikt ipv wat tomatenpuree maar ik denk dat ik volgende keer een combinatie doe.
Dat is idd een duidelijke grens, zodra het K&K in de schappen ligt zal er meestal ingeleverd zijn op de smaak.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:36 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ach hetzelfde gaat op voor die kant-en-klare Thaise/Indiaase/Italiaanse etc troep die in de supermarkt ligt.
Klinkt als een ratjetoe..quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:44 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Dat is idd een duidelijke grens, zodra het K&K in de schappen ligt zal er meestal ingeleverd zijn op de smaak.
Maar die Bara Burger? En een vriend van me had laatst een kliekje garnalen in masala door de spaghetti heen gedraaid. Naar zijn woorden was het 'echt spang'. Hoe puur kunnen we zijn in de Surinaamse keuken?
Wat is dat nou weer voor ka sani een baraburger, hou op hoor.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 21:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Deels ordinaire linkdump, deels een interessante discussie:
Zijn nu een stuk 13 filmpjes waarin Howard Komproe de zogenaamde Surinaamse gerechten, voornamelijk te koop bij de grotere supermarkten, onder de loep neemt.
De Bara Burger in het bovenstaand filmpje vond ik zelf wel smakelijk eruit zien, plus een grappige vorm van Fusion. Maar hij proeft ook de instant Sauto van de Appie of de Roti van de Hema.
Waar ligt de grens in deze gekkigheid? Wanneer mag je echt NIET iets Surinaams noemen?
Klinkt wel zo maar ik ben toch benieuwd. Pasta is erg neutraal van smaak, net als rijst.quote:
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:44 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Wat is dat nou weer voor ka sani een baraburger, hou op hoor.
Een bara is lekker met een chutney, niet gevuld met kipkerrie, niet als burger bun.
Heeft iemand hier een lekker bojo recept?
Mango- of aardappelchutney als je het mij vraagt aloo ka chokha mijn goooddd, dat heb ik lang niet gegeten. Eten mensen dat met bara, ja? De combi klinkt lekker, moet ik een keer proberen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)
Recept heb ik niet zo snel liggen, maar een geheimpje van mijn moeder kan ik je wel geven: gebruik ook koffiemelk in je beslag
Je moet ook niet die hele dag achter internet zitten!!!!.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 23:20 schreef KillemWieft het volgende:
Sinds ik dit topic volg ben ik 3kg aangekomen.
Ja, binnen onze familie was het standaard op feestjes dat iemand eerst met de Bara rondging, en daar achter aan ook iemand met chutney en Alu ke Tchoka. Vind het zelf een heerlijke combi!quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:59 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Mango- of aardappelchutney als je het mij vraagt aloo ka chokha mijn goooddd, dat heb ik lang niet gegeten. Eten mensen dat met bara, ja? De combi klinkt lekker, moet ik een keer proberen.
Thanks voor de bojotip, koffiemelk klinkt idd wel als een verrijking voor dat bojobeslag. Mocht je nog aan het recept komen dan houd ik me aanbevolen
bara met tomati ke tjokha (dacht altijd dat je t zo schreef )... mi gado mi jezuuuuus!quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, de echte purist aan het woord! IS het dan ook specifiek een Mango chutney, of mag een "Alu ke Tchoka" ook? (Vergeef me de spelling, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet: gestampte aardappels met tomaat, peper en ui. Het liefst dan ook nog 'afgeblust' met hete olie)
Recept heb ik niet zo snel liggen, maar een geheimpje van mijn moeder kan ik je wel geven: gebruik ook koffiemelk in je beslag
Wheheheheeeey... ja de fonetische spelling is altijd wel een beetje lastig maar gelukkig begrijpen we elkaar wel!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:19 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
bara met tomati ke tjokha (dacht altijd dat je t zo schreef )... mi gado mi jezuuuuus!
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:30 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Wheheheheeeey... ja de fonetische spelling is altijd wel een beetje lastig maar gelukkig begrijpen we elkaar wel!
Sowieso Tomati ke Tchoka is goed, heel simpel met een Bitawirie en rijst.
(En misschien wel een gekke combinatie: een tosti met Tomati ke Tchoka )
Zeker slag!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:26 schreef vincenzo78 het volgende:
Een andere lekkere zoete lekkernij uit de Javaanse keuken is Golong Golong (Goelong Goelong).
Een lichte roze pannenkoekje opgerold met een kokosvulling. Lekka lekka!
[ afbeelding ]
De meeste goede Warungs hebben het wel.
dus dat hè, chutneys, sambal etc is gewoon broodbelegquote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:34 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.
Bhata ke tjokha op witbroodquote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:34 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.
Die orginal Surinaamse puntjes met sardines en de juiste hoeveelheid peper...water loopt me nu in de mond..quote:Op woensdag 30 augustus 2017 09:20 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
dus dat hè, chutneys, sambal etc is gewoon broodbeleg
in t weekend aten we als ontbijt soms ook bokking of sardines met stokbrood of surinaamse puntjes...nostalgie man
Hahaha, ik ben er ook zo eentje van chutney op een vers puntjequote:Op woensdag 30 augustus 2017 00:34 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Verschillende mensen in de familie eten verschillende choka's gewoon op brood als beleg. Mijn moeder at vroeger gewoon bepaalde chutney's op brood alsof ze pindakaas smeerde.
Adres en prijs? Bij de toko zijn drie verse geloof 3.5 euroquote:Op donderdag 31 augustus 2017 01:19 schreef fukforce het volgende:
Morgen waar eens verse roti's kopen bij de groothandel/fabrikant in Den Haag
Bij de toko worden ze ook echt vers gebakken en warm meegegeven waar je ze koopt?quote:Op donderdag 31 augustus 2017 08:06 schreef MCH het volgende:
[..]
Adres en prijs? Bij de toko zijn drie verse geloof 3.5 euro
Nee dus waar staat die fabriek van jou?quote:Op donderdag 31 augustus 2017 18:48 schreef fukforce het volgende:
[..]
Bij de toko worden ze ook echt vers gebakken en warm meegegeven waar je ze koopt?
Ik weet niet of je een jumbo in de buurt hebt, maar daar verkopen ze zoutvlees. Alleen geen idee of dat bij alle vestigingen te koop is.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb vandaag pom gemaakt. Maar ik vond het niet echt lekker. Zeker niet voor de prijs en moeite van zo'n zakje pom tayer te vinden (7 euro en ergens diep in de vriezer van de toko verstopt)
Niet dat het vies was of zo. Maar het viel me gewoon nogal tegen. Het zou ook kunnen dat ik gewoon een slechte kok ben en het niet zo lekker kan maken als een echte surimamma. Maar ik b en geen fan. Geef mij maar roti.
Wat ik wel moet toegeven is dat ik nergens zoutvlees kon vinden. Echt nergens. Super kut moest het dus maken met alleen maar kip. Misschien was het daarom niet zo lekker. Iemand een vervanger voor zoutvlees toevallig?
Pom met alleen maar kip is in ieder geval niet voor de herhaling vatbaar. Leuk voor een keertje maar mwah.
Eerst hadden ze het bij mijn marokkaanse supermarkt maar daar is het uit het assortiment gehaald. Bij de chinese toko ook niks.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik weet niet of je een jumbo in de buurt hebt, maar daar verkopen ze zoutvlees. Alleen geen idee of dat bij alle vestigingen te koop is.
Heb je ooit eerder Pom gegeten?quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb vandaag pom gemaakt. Maar ik vond het niet echt lekker. Zeker niet voor de prijs en moeite van zo'n zakje pom tayer te vinden (7 euro en ergens diep in de vriezer van de toko verstopt)
Niet dat het vies was of zo. Maar het viel me gewoon nogal tegen. Het zou ook kunnen dat ik gewoon een slechte kok ben en het niet zo lekker kan maken als een echte surimamma. Maar ik b en geen fan. Geef mij maar roti.
Wat ik wel moet toegeven is dat ik nergens zoutvlees kon vinden. Echt nergens. Super kut moest het dus maken met alleen maar kip. Misschien was het daarom niet zo lekker. Iemand een vervanger voor zoutvlees toevallig?
Pom met alleen maar kip is in ieder geval niet voor de herhaling vatbaar. Leuk voor een keertje maar mwah.
Stukjes gerookte kipfilet of -dijen erdoorheen is ook lekker.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb vandaag pom gemaakt. Maar ik vond het niet echt lekker. Zeker niet voor de prijs en moeite van zo'n zakje pom tayer te vinden (7 euro en ergens diep in de vriezer van de toko verstopt)
Niet dat het vies was of zo. Maar het viel me gewoon nogal tegen. Het zou ook kunnen dat ik gewoon een slechte kok ben en het niet zo lekker kan maken als een echte surimamma. Maar ik b en geen fan. Geef mij maar roti.
Wat ik wel moet toegeven is dat ik nergens zoutvlees kon vinden. Echt nergens. Super kut moest het dus maken met alleen maar kip. Misschien was het daarom niet zo lekker. Iemand een vervanger voor zoutvlees toevallig?
Pom met alleen maar kip is in ieder geval niet voor de herhaling vatbaar. Leuk voor een keertje maar mwah.
ik gok dat je een slechte kok bentquote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb vandaag pom gemaakt. Maar ik vond het niet echt lekker. Zeker niet voor de prijs en moeite van zo'n zakje pom tayer te vinden (7 euro en ergens diep in de vriezer van de toko verstopt)
Niet dat het vies was of zo. Maar het viel me gewoon nogal tegen. Het zou ook kunnen dat ik gewoon een slechte kok ben en het niet zo lekker kan maken als een echte surimamma. Maar ik b en geen fan. Geef mij maar roti.
Wat ik wel moet toegeven is dat ik nergens zoutvlees kon vinden. Echt nergens. Super kut moest het dus maken met alleen maar kip. Misschien was het daarom niet zo lekker. Iemand een vervanger voor zoutvlees toevallig?
Pom met alleen maar kip is in ieder geval niet voor de herhaling vatbaar. Leuk voor een keertje maar mwah.
Nee was de allereerste keer.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:44 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Heb je ooit eerder Pom gegeten?
Zou ik sowieso doen anders kan je nooit goed vergelijken of je het wel oke hebt gedaanquote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee was de allereerste keer.
Misschien een keer bij een suri toko halen om te vergelijken.
Een vriend van mij is wél bekend met suri eten en is ook geen pom fan. Dus ik weet het nog niet.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:49 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
ik gok dat je een slechte kok bent
genoeg mensen die het alleen met kip maken
Eerst een paar keer ergens goeie Pom eten dan pas zelf proberen.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee was de allereerste keer.
Misschien een keer bij een suri toko halen om te vergelijken.
Niet iedereen houdt van Pom. Daarom eerst ff proeven bij ervaren koks. Kun je eerst kijken of je het wel iets vindt.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:51 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Een vriend van mij is wél bekend met suri eten en is ook geen pom fan. Dus ik weet het nog niet.
Moet het een keer halen bij een suri om te v ergelijken.
Binnenkort naar de Roti Queen dan maar.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:55 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Niet iedereen houdt van Pom. Daarom eerst ff proeven bij ervaren koks. Kun je eerst kijken of je het wel iets vindt.
Mwoah...Pom is niet echt een gerecht wat je bij Hindoestanen moet eten.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 22:56 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Binnenkort naar de Roti Queen dan maar.
Iemand die het begrijpt!quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:00 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Mwoah...Pom is niet echt een gerecht wat je bij Hindoestanen moet eten.
Althans de gemiddelde Surinamer eet bepaalde gerechten alleen bij bepaalde koks. Ik zou geen roti eten bij een Chinees.
Tjauw min bij de Chinees
Roti bij de Hindoestaan
Bami bij de Javaan
Pom bij de Creool.
Een baraburger 'hoort' sowieso niet.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 22:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nu wil ik een baraburger. Ik ben geen Surinamer dus dan is het niet belangrijk 'hoe het hoort'
Een burger waar die bara het broodje is zeg maar.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:09 schreef Tem het volgende:
Wat is een baraburger? Een bara tussen een broodje ofzo?
Meh, ik vind een bara met wat sambal het lekkerst.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:10 schreef LuieSurinamer het volgende:
[..]
Een burger waar die bara het broodje is zeg maar.
Ook pas dit jaar van gehoord en proberen ga ik het zeker niet.
Ik ken een bara ook alleen maar met chutneyquote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:11 schreef Tem het volgende:
[..]
Meh, ik vind een bara met wat sambal het lekkerst.
Precies, die gigantic bara's vind ik ook niet lekker.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:12 schreef LuieSurinamer het volgende:
[..]
Ik ken een bara ook alleen maar met chutney
En dan bedoel ik ook alleen maar die bit size bara's niet die bara die bijna even groot zijn als een roti.
Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:00 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Mwoah...Pom is niet echt een gerecht wat je bij Hindoestanen moet eten.
Althans de gemiddelde Surinamer eet bepaalde gerechten alleen bij bepaalde koks. Ik zou geen roti eten bij een Chinees.
Tjauw min bij de Chinees
Roti bij de Hindoestaan
Bami bij de Javaan
Pom bij de Creool.
In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.
De surinaamse bami ben ik geen fan van en tjauw min ken ik niet. Ik weet alleen maar dat ik roti echt super lekker vind (of ik het nu haal of zelf maak, allebei lekker)
Leidenquote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:36 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?
Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.quote:Op vrijdag 1 september 2017 10:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Leiden
Kan dus wel overal heen gaan om spullen te krijgen (hier in leiden zelf zit niet zo veel) maar ja het moet wel opwegen tegen de moeite enzo.
Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.quote:Op vrijdag 1 september 2017 12:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.
Surinaamse partner is de beste oplossingquote:Op vrijdag 1 september 2017 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.
Haal wel een keer wat als ik in den haag ben al is dat ook voornamelijk roti natuurlijk.
Jaa het is heerlijk, je moet het zeker proberen! En neem gelijk een dawet om het weg te kauwen/drinkenquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.quote:Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?quote:Op vrijdag 1 september 2017 18:13 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.
EDIT: Oh en ik dacht dat jij een moderator was? Waar is je kleurtje?
Smaak en structuur.quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?
o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweestquote:Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Smaak en structuur.
En sinds wanneer ben jij geen moderator meer ?!
Bara maar anders gekruid, maar toch hetzelfde...volg er niks van.quote:Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
Oh nee ik verwar je met een andere user, liesje. sorry.quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweest
langos?quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?
Ben btw geen mod geweest hoor :p
Dat is zo godvergeten lekker die kwiekwie als het zo bereidt is...quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingrediënten. Met foto's, ervaringen en recepten
Hoe had je de pompoen bereid?quote:Op zaterdag 9 september 2017 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at gisteren pompoen bij de roti met kipkerrie maar ik maak volgende keer weer kousenband.
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.quote:Op zaterdag 9 september 2017 11:01 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Hoe had je de pompoen bereid?
En niet iedereen houdt hiervan.
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?quote:Op zaterdag 9 september 2017 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcookerquote:Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker
quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Origineelquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:48 schreef Iwanius het volgende:
Iwanius at voor de lunch een heerlijke Moksi Meti! (ja weer!)
Waarom post je het recept niet? Daar lijkt dit topic me uitermate geschikt voor.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Zat die pindasaus zo over die bakabana heen? Want zo zou ik het ook niet eten dippen in de saus is imo veel beter.quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ik heb laatst sambal gemaakt.quote:Op vrijdag 8 september 2017 17:16 schreef r2d22 het volgende:
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.quote:Op zaterdag 9 september 2017 22:20 schreef Tem het volgende:
[..]
Ik heb laatst sambal gemaakt.
- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.
Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.
Nice, thanks. Ga ik zeker eens proberen.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Ik word helemaal leip van die zogenaamde Surinaamse eettentjes die Hollandse pindasaus gebruiken in plaats van Surinaamse/Javaanse pindasaus. Deze pindasaus is gebruik je voor patat vriend!!!quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ooh, daar woon ik niet zo gek ver vandaan.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Waar is hier?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Vanwege die pindasaus?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houdenquote:
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechtenquote:
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heet .quote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden.
weer naar de beeklaan geweest?quote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden
[..]
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten
In Rotterdam nog wel een paar zaakjes waar je voor 2,50 de standaard broodjes hebt maar dat wordt idd steeds minder. 2,80 is de standaard geworden (Vage prijs ook maar dat terzijde...)quote:Op zondag 10 september 2017 18:47 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heet .
Btw bestaan er nog zaken waar je broodjes hebt onder de 3 euro?
Soms denk ik terug aan Su. Daar at ik omgerekend een broodje voor net 1 euro. En die broodjes waren echt spang. 😛
Ik ben heel blij voor je, maar ik moet ff zeiken.quote:Op maandag 18 september 2017 21:41 schreef Mutiilation het volgende:
Mijn moeder heeft gister een hele pan roti gemaakt met rotivellen erbij. En voor vanavond weer een bak roti van haar meegekregen van iets van 2 kilo. Mijn moeder is bang dat ik omkom van de honger.
Mijn moeders roti vind ik nog lekkerder dan van de Surinaamse Keuken in Loosduinen.
In een Nederlandse setting misschien. In een Surinaamse setting zullen vele Surinamers denken: "die domme kaaskop".quote:Op dinsdag 19 september 2017 00:20 schreef sp3c het volgende:
ik vind het mierenneuken hoor
als je zegt dat je roti gaat eten dan verwacht ik dat je meer gaat doen dan alleen aan die pannenkoek knabbelen net zoals je bij een rijstschotel meer dan een kommetje rijst verwacht
Is geen mierenneuken roti = de plaat en niet de pan met aardappel kip kousenband daal etc.quote:Op dinsdag 19 september 2017 00:20 schreef sp3c het volgende:
ik vind het mierenneuken hoor
als je zegt dat je roti gaat eten dan verwacht ik dat je meer gaat doen dan alleen aan die pannenkoek knabbelen net zoals je bij een rijstschotel meer dan een kommetje rijst verwacht
quote:Op dinsdag 19 september 2017 01:38 schreef fukforce het volgende:
[..]
Is geen mierenneuken roti = de plaat en niet de pan met aardappel kip kousenband daal etc.
quote:
Migado vincenzo laat die jongen hoor we snappen allemaal waar hij het over heeft toch?quote:Op dinsdag 19 september 2017 00:05 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Ik ben heel blij voor je, maar ik moet ff zeiken.
"Je moeder heeft een hele pan roti gemaakt."
Ik denk dat je bedoelt dat je moeder de toespijs heeft gemaakt. Onder de toespijs verstaan we de aardappel, kip en kousenband in masala.
Rotivellen zal een Surinamer nooit zeggen. Als je het woord roti gebruikt dan denkt iedere Surinamer aan de rotiplaat (de pannenkoek) die je gebruikt om de aardappel, kip en kousenband te eten.
Verder hoop ik dat je hebt genoten van je moeders pot en zo te lezen heb je dat gedaan.
P.s.: voordat iedereen in zijn keyboard klimt waarom ik hun ogen aan het mierenneuken ben. Als ik bepaalde gerechten uit een andere keuken zou eten en ik zou de termologie verkeerd gebruiken, zou ik ook hopen dat mensen mij zouden verbeteren.
Ik kan bevestigen dat dit klopt.quote:Op dinsdag 19 september 2017 00:05 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Ik ben heel blij voor je, maar ik moet ff zeiken.
"Je moeder heeft een hele pan roti gemaakt."
Ik denk dat je bedoelt dat je moeder de toespijs heeft gemaakt. Onder de toespijs verstaan we de aardappel, kip en kousenband in masala.
Rotivellen zal een Surinamer nooit zeggen. Als je het woord roti gebruikt dan denkt iedere Surinamer aan de rotiplaat (de pannenkoek) die je gebruikt om de aardappel, kip en kousenband te eten.
Verder hoop ik dat je hebt genoten van je moeders pot en zo te lezen heb je dat gedaan.
P.s.: voordat iedereen in zijn keyboard klimt waarom ik hun ogen aan het mierenneuken ben. Als ik bepaalde gerechten uit een andere keuken zou eten en ik zou de termologie verkeerd gebruiken, zou ik ook hopen dat mensen mij zouden verbeteren.
Je was vele van ons voor denk ik!quote:Op dinsdag 19 september 2017 00:05 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Ik ben heel blij voor je, maar ik moet ff zeiken.
"Je moeder heeft een hele pan roti gemaakt."
Ik denk dat je bedoelt dat je moeder de toespijs heeft gemaakt. Onder de toespijs verstaan we de aardappel, kip en kousenband in masala.
Rotivellen zal een Surinamer nooit zeggen. Als je het woord roti gebruikt dan denkt iedere Surinamer aan de rotiplaat (de pannenkoek) die je gebruikt om de aardappel, kip en kousenband te eten.
Verder hoop ik dat je hebt genoten van je moeders pot en zo te lezen heb je dat gedaan.
P.s.: voordat iedereen in zijn keyboard klimt waarom ik hun ogen aan het mierenneuken ben. Als ik bepaalde gerechten uit een andere keuken zou eten en ik zou de termologie verkeerd gebruiken, zou ik ook hopen dat mensen mij zouden verbeteren.
Klopt en klagen over mierenneuken zegt veel hoe je tanden poetst.quote:Op dinsdag 19 september 2017 09:36 schreef Steenkool het volgende:
Het is al uit onderzoek gebleken dat mierenneuken over cultuur voortkomt uit weinig bereikt hebben in het leven.
quote:Op dinsdag 19 september 2017 07:33 schreef Lienekien het volgende:
De goede benaming zou zijn roti-kip?
Ene kant ben je idd aan het antfucken, andere kant snap ik je wel.quote:Op dinsdag 19 september 2017 09:51 schreef vincenzo78 het volgende:
Anyways.
Ik zie alweer dat het verspilde energie was. Voortaan laat ik iedereen maar noemen hoe ze het willen noemen en gerechten bereiden en/of combineren zoals ze willen. Zelfs als je het expliciet erbij zet dat je iemand niet voor gek wil laten staan.
Als ik Mutilation belachelijk had willen maken, had ik op een hele andere manier kunnen reageren, maar als je op een 'normale' manier mijn initiële post leest en je bent verder geen wappie dan zie je dat ik met liefde breng. Maar goed....
Tan boeng.
No hard feelingsquote:Op dinsdag 19 september 2017 09:51 schreef vincenzo78 het volgende:
Anyways.
Ik zie alweer dat het verspilde energie was. Voortaan laat ik iedereen maar noemen hoe ze het willen noemen en gerechten bereiden en/of combineren zoals ze willen. Zelfs als je het expliciet erbij zet dat je iemand niet voor gek wil laten staan.
Als ik Mutilation belachelijk had willen maken, had ik op een hele andere manier kunnen reageren, maar als je op een 'normale' manier mijn initiële post leest en je bent verder geen wappie dan zie je dat ik met liefde breng. Maar goed....
Tan boeng.
niet gelijk zo johquote:Op dinsdag 19 september 2017 09:51 schreef vincenzo78 het volgende:
Anyways.
Ik zie alweer dat het verspilde energie was. Voortaan laat ik iedereen maar noemen hoe ze het willen noemen en gerechten bereiden en/of combineren zoals ze willen. Zelfs als je het expliciet erbij zet dat je iemand niet voor gek wil laten staan.
Als ik Mutilation belachelijk had willen maken, had ik op een hele andere manier kunnen reageren, maar als je op een 'normale' manier mijn initiële post leest en je bent verder geen wappie dan zie je dat ik met liefde breng. Maar goed....
Tan boeng.
kan je gewoon bij de jumbo kopenquote:Op dinsdag 19 september 2017 14:51 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Deze sambal had ik van mijn moeder gekregen. Enorm lekker. Denk dat ze het in de binnenstad ergens gehaald heeft.
Haha oke.quote:Op dinsdag 19 september 2017 14:56 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
kan je gewoon bij de jumbo kopen
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 18:49 schreef Axia het volgende:
[ afbeelding ]
Geen prachtige foto, maar goed, eindelijk zelf bami gemaakt met kip uit de oven, sate (bleek dat ik geen pindasaus meer in huis had ) en zuurgoed en kroepoek.
quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 00:01 schreef KillemWieft het volgende:
[ afbeelding ]
Eksi koekoe gemaakt voor m'n oma.
Dat zijn altijd de bestequote:Op vrijdag 20 oktober 2017 00:01 schreef KillemWieft het volgende:
[ afbeelding ]
Eksi koekoe gemaakt voor m'n oma.
Ziet er goed uit man.quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 00:01 schreef KillemWieft het volgende:
[ afbeelding ]
Eksi koekoe gemaakt voor m'n oma.
Lekker!quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 00:01 schreef KillemWieft het volgende:
[ afbeelding ]
Eksi koekoe gemaakt voor m'n oma.
Javaansquote:Op zaterdag 21 oktober 2017 18:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Heerlijk!
Vanmiddag de Surinaams-Chinese toer.
[ afbeelding ]
soato soep met witte rijst
Laatst waren ze hier ook aan het experimenteren met een eksi koekoe en dat was precies de klacht. Ben benieuwd of Kieft een goede tip heeft om dit te voorkomen.quote:Op zaterdag 21 oktober 2017 10:37 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Lekker!
Wanneer ik maak is het gegarandeerd fadong
Hoe lang bak jij hem en op welke temperatuur?quote:Op zondag 22 oktober 2017 14:19 schreef Axia het volgende:
Mijn ervaring: superlang mixen (minstens een uur) en verse eieren.
Hier 160 graden in hetelucht ongeveer 45 minuten. En ik heb ooit het advies gekregen om na het bakken de bakblik op een natte theedoek te plaatsen, over de bakblik folie te doen en daarover heen een droge theedoek.quote:Op zondag 22 oktober 2017 16:13 schreef KillemWieft het volgende:
Ik mix hem 10 min op de hoogste stand en dan beetje bij beetje de olie erbij. Bakken in de oven op 150 graden (hetelucht oven).
Voor gegarandeerd succes gewoon een beetje vals spelen en deze gebruiken:quote:Op zondag 22 oktober 2017 09:23 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Laatst waren ze hier ook aan het experimenteren met een eksi koekoe en dat was precies de klacht. Ben benieuwd of Kieft een goede tip heeft om dit te voorkomen.
Ja thnx voor de tip 👍🏽!quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 19:54 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Voor gegarandeerd succes gewoon een beetje vals spelen en deze gebruiken:
[ afbeelding ]
En dan ipv 50ml water 50ml rum gebruiken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.quote:
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.quote:
Spaghetti.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.
Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Mespuntje.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.quote:
Roedjak of Lotus zeggen mij niks, maar ik ken hoop dingen niet bij naam. Wel als ik ze proef.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Van deze ingredientenlijst heb ik nog nooit gehoord bij een bami.quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 22:08 schreef Tem het volgende:
[..]
Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.
Dit is vergelijkbaar met hoe ik hem maak en ken. Soms trassi, soms maggiblokjes. Ik gebruik soms een 1 of andere Javaanse bami, erg geel is dat, maar vaak gewoon ook spaghetti. 't Is maar net wat ik in huis heb.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.
Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Sambal lotis en roedjak zijn wel lekker, ja. Eet het echt bijna nooit, laat staan dat ik het ooit zelf heb gemaakt.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.
Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb hem in de soep gedipt, dat was best ok. De rest van de bara is weggegooid.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:36 schreef Molo het volgende:
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goorquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:41 schreef Tem het volgende:
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
Ja prachtig wel hèquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:48 schreef PJR het volgende:
[..]
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:51 schreef sp3c het volgende:
[..]
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjesquote:Op zondag 29 oktober 2017 09:05 schreef Tem het volgende:
[..]
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.
Klinkt als een laxeermiddel geven tegen het hoestenquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Oh, maar de trassi is ook niet rauw. Je maakt een klein bakketje van en spiest het aan een vork en houdt het boven het vuur.quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
Gemberbier ijskoud die net niet brand in je keel.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?!quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:
[ afbeelding ]
1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekochtquote:Op vrijdag 3 november 2017 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kom trouwens trassi alleen nog maar tegen in poedervorm, niet meer ik die plakken
Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Is hier toch ook een tijdje weggeweest, toen mochten die plakken of blokken een tijdje niet meer verkocht worden.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.quote:Op vrijdag 3 november 2017 12:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?
Ik kook btw helemaal geen Surinaams meer. Echt een supergoede toko een straat verderop zitten
Gewoon bij de toko. Eentje die wat verse groenten heeft. Alle Amazing Orientals verkopen het bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:30 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?!
Je bent gewoon een luilak!quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch?quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:59 schreef Tem het volgende:
[..]
Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch?
Oooooooooohquote:Op zaterdag 4 november 2017 18:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.
Precies. en daarom vandaag als avondhap mij andermaal laten bedienen! Zo doen wij dat in R'dam.quote:
Het lekkerste eten krijg ik bij vrienden en familie voorgeschoteld, maar daarvoor moet je dus Surinaams zijn of vrienden hebben.quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Nee hoor. Vind het juist leuk Surinaams en Indisch te koken en ik kan dat net prima zo als wat de toko doetquote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Vandaag lekker bij m’n ma gegeten.quote:Op zaterdag 4 november 2017 21:57 schreef Tem het volgende:
Ik wil wel vrienden worden met KillemWieft, kan ik daar lekker eten. Volgens mij is dat smullen geblazen.
Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?quote:Op zondag 26 november 2017 18:25 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Vandaag lekker bij m’n ma gegeten.
[ afbeelding ]
Sebi jari moksi alesi: rijst, sebi jari (bonen), rundvlees, vleugeltjes, zoutvlees (gepekeld rundvlees), gebakken banaan, sambal.quote:Op zondag 26 november 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?
Warung Kromoquote:Op zondag 25 februari 2018 10:32 schreef Somberling het volgende:
Schop!
Weet iemand nog goede tenten voor roti's in Den Haag?
Ik kwam altijd in De Surinaamse Keuken in Loosduinen maar ik heb ze wel eens lekkerder gegeten. De broodjes kipkerrie zijn daar wel geweldig.
Bedankt voor de tips! Heb het opgezocht en ziet er goed uit.quote:Op zondag 25 februari 2018 15:32 schreef foodlover het volgende:
[..]
Warung Kromo
Sjon op de Dierenselaan
Wat voor smaak hebben ze / is het mee te vergelijken? Ben wel benieuwd. Zien er apart uit.quote:Op maandag 26 februari 2018 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Weet iemand trouwens hier waar - eerder of - je in Rotterdam een rasechte kwie-kwie maaltijd kan kopen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb weer eens trek in die panzer visjes. Ze zijn mits goed bereidt erg,erg lekker. Heb ze al een tijdje niet meer op en benieuwd waar ze wel te kopen.
Dat zijn niet alleen surimoeders.quote:
Dit is ook een kaolo wroko.quote:
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.quote:
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën overquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.
Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?
En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.
Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Logica wordt er al vroeg uitgeslagenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt
Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Yessss, ergerlijkquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Niet alleen met eten.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.quote:
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.quote:Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
quote:Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dit is ook een kaolo wroko.
Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.quote:
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittigquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
oke, dus juist wel stuk maken...top!quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittig
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:
[..]
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
Die is nog niet rijp.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Damn... en dat noemt zich chef?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BBquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)quote:Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB
Niet alleen die taugé baja, ook die kip pluizen of die krat knoflook voor de vriezer pellen. En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist of die knoflook plet zodat die schil eraf valt, dan kregen we klappenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:07 schreef Axia het volgende:
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel.
Groen kan je hem ook eten, is hij wel mild. Misschien als je begint is een hele kapot maken wel een beetje te veel. Je kan ook een stukje eraf snijden en dat fijn snijden en in het begin door je gerecht doen. en zo bouw je het op totdat je een hele aan kan.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
[..]
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!quote:Op maandag 19 maart 2018 22:27 schreef Tamilselvi het volgende:
En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijkquote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..
En vroeger werden kleren gewassen met een wasbord.quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..
Wacht, wat?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip...quote:Op dinsdag 20 maart 2018 16:26 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk
Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
quote:
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.quote:Op dinsdag 20 maart 2018 17:42 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip...
Nee. Als je niet oppast vliegen sommige stukken ook nog uit de kom :|quote:Op donderdag 22 maart 2018 03:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
quote:Op maandag 19 maart 2018 22:25 schreef DjessNL het volgende:
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?
Niet de staafmixer, maar de handmixerquote:Op vrijdag 23 maart 2018 06:24 schreef vincenzo78 het volgende:
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Link van zuurgoed?quote:Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
Ik maak het zuurgoed van @:tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk Het wint het van de petjil vooralsnog.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 16:30 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Kroketjesquote:Op zaterdag 6 juli 2019 19:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk Het wint het van de petjil vooralsnog.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |