abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173453856
registreer om deze reclame te verbergen
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingredinten. Met foto's, ervaringen en recepten :Y)

kwie-kwie2527s2bin2bmasala.jpg

1k0.jpg

pomtajer.jpg

Bara-1024x751.jpg

Gouden regel: moeder en/of oma maken de lekkerste rotiplaat/pom/zuurgoed/etc.

Recepten:
SPOILER: Zuurgoed volgens Tem en Negentiendertig
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Maizenakoekjes volgens KillemWieft
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gado gado heet in Suriname petjel en je maakt het met petjelsaus.

Een rotiplaat warm je op in de magnetron in een boterhamzakje. Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Halverwege draaien.

Meer recepten:
http://sranangkukru.net/
https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/


Rudolf van 24Kitchen maakt 'pom' en wordt uitgelachen


[ Bericht 45% gewijzigd door Lucky_Strike op 29-08-2017 17:45:59 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 28 augustus 2017 @ 23:17:06 #2
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_173453867
Oke...
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Frankly, Mr. Shankly, since you ask. You are a flatulent pain in the arse
pi_173453871
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:05 schreef Tem het volgende:
Gaan die er in zijn geheel in dan? Wil het wel eens gaan proberen, klinkt goed :9
Yup, in z'n geheel :9 ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.

Ze zijn ook op zuur verkrijgbaar in een zakje (met rode ui), ik haal dat altijd op de markt bij Reigersbos in Amsterdam ZO.
  maandag 28 augustus 2017 @ 23:18:41 #4
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_173453905
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:17 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Yup, in z'n geheel :9 ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.

Ze zijn ook op zuur verkrijgbaar in een zakje (met rode ui), ik haal dat altijd op de markt bij Reigersbos in Amsterdam ZO.
^O^ Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukken :P
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Frankly, Mr. Shankly, since you ask. You are a flatulent pain in the arse
pi_173453966
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:18 schreef vincenzo78 het volgende:
Suggesties voor de OP:
Okersoep :r oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.

quote:
7s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:18 schreef Tem het volgende:

[..]

^O^ Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukken :P
Succes! :)
pi_173454041
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:21 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Okersoep :r oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.

[..]

Succes! :)
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!

Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
pi_173455038
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
pi_173455052
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Ja, heerlijk maar met de Surinaamse variant van pindasaus dan h.

En die bakabana moet wel lekker warm zijn en niet teveel saus zetten. Gedoseerd...
pi_173456236
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Liever met pindasambal, dat smaakt niet hetzelfde als pindasaus :)
pi_173456240
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!

Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Niet te vergeten de grietbana soep.
pi_173456456
snees' taya supu! binnenkort weer een keertje maken :9
pi_173456546
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Nee, de pindasaus overheerst vind ik. Liever zonder.
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!

Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Noh, is net kikkerdril. Een grit'banasupu bijv is veel lekkerder :9
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:36:53 #14
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_173457093
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.
Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Frankly, Mr. Shankly, since you ask. You are a flatulent pain in the arse
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:44:07 #15
434029 KillemWieft
My funk is multilayered!
pi_173457180
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:36 schreef Tem het volgende:

[..]

Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.
Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:49:28 #16
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_173457247
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:44 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.
Bedankt, vanavond deze eens proberen.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Frankly, Mr. Shankly, since you ask. You are a flatulent pain in the arse
pi_173457253
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:57:49 #18
434029 KillemWieft
My funk is multilayered!
pi_173457378
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo? :P

30-45- sec op 900W daar worden die van Parbo in ieder geval niet droog van. De zelfgemaakte van m'n ma trouwens ook niet, maar zij maakt ze met melk ipv water. Die zijn super zacht! :Y)
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 09:59:01 #19
434029 KillemWieft
My funk is multilayered!
pi_173457394
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef Tem het volgende:

[..]

Bedankt, vanavond deze eens proberen.
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt. :)
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 10:06:52 #20
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_173457541
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:59 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt. :)
Was nog niet eerder in die toko geweest. Hebben wel leuke spulletjes daar. Ga er maar eens meer heen.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Frankly, Mr. Shankly, since you ask. You are a flatulent pain in the arse
pi_173458162
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
Dit doe ik ook altijd.

Als je zelf roti's maakt en je vriest ze vervolgens in en dan per boterhamzakje verpakt, kunnen ze zo de magnetron in.

Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Ik doe zelf altijd 45 seconden en omdraaien en dan weer seconden.
pi_173458483
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 09:57 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo? :P

30-45- sec op 900W daar worden die van Parbo in ieder geval niet droog van. De zelfgemaakte van m'n ma trouwens ook niet, maar zij maakt ze met melk ipv water. Die zijn super zacht! :Y)
zie reactie van vincenzo78, ingevroren ongeveer anderhalve minuut, anders denk ik een halve minuut
wat ik ook wel doe is eerst laten ontdooien voordat ik het in de magnetron opwarm
pi_173458567
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.

Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
pi_173458629
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.

Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Ik vind de roti van mijn moeder ook lekkerder dan die van de toko. Mijn moeder kookt naast Hollands al haar hele leven allerlei buitenlandse gerechten.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 11:24:52 #25
317039 Printerkabel
Foewaka, alles blacka?
pi_173458647
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.

Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Mama's roti is de best :)
Hallon
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')