Molurus | maandag 28 augustus 2017 @ 19:27 |
Aangezien hier nog geen topic over is open ik er maar 1. Hier kun je alles kwijt over wijn... vragen, wijntips, combinaties met gerechten, zelf wijn maken (doet iemand dit?), enzovoort. [ Bericht 18% gewijzigd door Molurus op 28-08-2017 20:42:10 ] | |
Molurus | maandag 28 augustus 2017 @ 19:28 |
Mijn eerste tip is de volgende wijn die ik onlangs heb ontdekt: 2015 Planeta Etna Bianco https://www.grandcruwijnen.nl/2015-planeta-etna-bianco Een subtiele bijzondere smaak die - ieg voor mij - nauwelijks met iets anders te vergelijken is. Helaas is het momenteel vrij lastig om ze te krijgen, en ik heb nog geen idee of de 2016 editie net zo goed is. Parker rating 91. | |
Molurus | maandag 28 augustus 2017 @ 19:31 |
En ik heb ook gelijk een vraag aan de wijnkenners hier. Ik heb uit een erfenis een aantal flessen rode wijn, die behoorlijk oud zijn. Ze zijn ook lang blijven liggen omdat ik persoonlijk veel meer van witte wijn houd dan van rode. Mijn vragen: 1) wat is wijsheid? bewaren? verkopen? zo snel mogelijk opdrinken? 2) hoe ga ik te werk bij het openen / drinken ervan? 3) Moet ik deze juist bij het eten doen, of als gewone drinkwijn om van te genieten? Het gaat om de volgende wijnen: Chateau La Tourette Pauillac 1995 Palacio de Monsalud Cosecha 1998 Saint-Paul de Dominique Saint-Emilion Grand Cru 1995 Chateau la Tour de Mons Cru Bourgeois Margaux 1989 Chateau Lascombes Grand Cru Classe Margaux 1974 Met name die laatste zou volgens mij zo snel mogelijk gedronken moeten worden, als het nog iets is. Maar goed, alle advies welkom! | |
Lucky_Strike | woensdag 30 augustus 2017 @ 17:42 |
Zijn hier geen wijndrinkers? | |
stavromulabeta | woensdag 30 augustus 2017 @ 20:23 |
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed... Ik gok dat het er mee te maken heeft, dat er simpelweg teveel verschillende wijnen op de markt zijn. Dus als pietje zegt dat hij de Chateau La Chouette Bleue - Grande recolte 2011 gedronken heeft, zegt mij dat helemaal niets en zijn we snel uitgepraat. En over wijn-spijs-adviezen kun je ook niet eindeloos blijven discussieren. Dus dat zal wel de reden zijn dat een wijntopic i.t.t. tot een whiskytopic simpelweg niet loopt op Fok!. Desalnietemin: Ik drink graag wijn...Bij voorkeur kruidig rood, veel leer en rokerige aroma's... Die bakken vol kersenjam zijn gewoon niet voor mij weggelegd. | |
golfer | donderdag 31 augustus 2017 @ 12:26 |
En nog een stel andere topics over wijn, die allemaal weer doodbloedden: CUL / Lekkere, niet al te dure wijn. CUL / Goede, rode wijn CUL / Wijn aanraders CUL / Op zoek naar een goede wijn. CUL / Droge witte wijn. CUL / Chateau Mouton Rothschild (en andere 1er Cru wijnen) CUL / Zoete witte wijn CUL / Wijn laten rijpen CUL / Rode wijn leren waarderen CUL / Lekkere wijnen van onder de 7 euro CUL / Zachte rode wijn etc, etc. | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 17:07 |
Tja, Bier en Wiskey zijn vooral industrieele producten met merken in de hand van mega concerns en over merken wordt eindeloos gelult. Wijnmerken heb je ook, maar dat is liefdeloze bulk aan de onderkant van de markt. | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 17:08 |
1. Opdrinken Als ze nog goed zijn, zijn ze al gepiekt, van nog langer bewaren gaan ze niet beter worden. 2. Zoals egeltjes neuken, voorzichtig 3. Goede wijn drink je bij het eten en dan geniet je ervan. Hoe zijn ze bewaard? Liggend? In een koele kelder? [ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 31-08-2017 17:27:17 ] | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 17:31 |
Ik kan trouwens iedereen de Vivino wijn app aanraden. Je maakt met de app een foto van het etiket en de app zoekt uit welke het is (werk verrassend goed) wat de gemiddelde prijs ervan is en hoe anderen hem beoordelen Je kan er zelf ook beoordelingen in schrijven. Ideaal als de Aldi of Lidl betere wijnen in de aanbieding heeft zo rond de kerst of pasen. | |
Bramito | donderdag 31 augustus 2017 @ 18:12 |
Goeie tip! | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:02 |
Ook leuk in restaurants | |
Molurus | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:08 |
Hmm, een andere wijnkenner (britse vriend van me) gaf me als advies "these are best kept as a memory", wat toch een beleefde manier lijkt te zijn om te zeggen: die zijn zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer. Ze moeten toch eerst (een uur?) ademen ofzo? (Temperatuur?)
Niet zo goed vrees ik. Ze hebben een tijdje (lees: een aantal jaren) rechtop gestaan, en een koele kelder heb ik helaas niet. Wel heb ik inmiddels een wijnrek waar ze in liggen, maar that's it. Oh, en bedankt voor de app tip! | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:11 |
Mja, ik vrees dat je britse vriend helemaal gelijk heeft, aantal jaar rechtop staan zal ze geen goed hebben gedaan. | |
Molurus | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:31 |
Nou, laten we er dan met z'n allen voor zorgen dat dees een keer niet doodbloedt. Voor het moment geniet ik even van een Trapiche Chardonnay 2014 (Oak Cask). Zeer smakelijke chardonnay, niet al te duur, mooie donkere kleur en de houten vaten zijn goed te proeven. Hij is licht bitter, maar mij stoort het niet. | |
Bramito | donderdag 31 augustus 2017 @ 20:57 |
Daar dacht ik ook meteen aan. Ik heb effe geprobeerd op een paar flessen die ik had staan. Werkte echt goed, alleen bij één zaten ze er wat beschrijving compleet naast. Een beetje vreemd. | |
Pietverdriet | donderdag 31 augustus 2017 @ 21:14 |
Mja, er is geen redactie, is allemaal voor en door gebruikers volgens mij | |
Molurus | vrijdag 1 september 2017 @ 12:01 |
Volgende tip: Voor wie houdt van Chardonnay wijnen en een leuk alternatief zoekt is Viognier een serieuze optie. Een druif die de laatste jaren erg modieus is geworden. Deze is voor de kwaliteit opvallend goedkoop: Aanrader. | |
Molurus | zaterdag 2 september 2017 @ 19:13 |
Nieuwe aanwinst: Recensies zijn goed, gelijk maar 2 van gekocht. Ik ben benieuwd. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 september 2017 @ 19:26 |
Chardonnay is een druivensoort die gemakkelijk aan te bouwen is en een onuitgesproken wijn maakt, vooral geliefd bij de Briget Jones vrouwtjes, die geen moeilijke smaakjes willen. | |
Molurus | zaterdag 2 september 2017 @ 19:37 |
Wat is (of zijn) qua witte wijnen jouw favoriet(en)? | |
Pietverdriet | zaterdag 2 september 2017 @ 20:53 |
Druivensoorten? Ik drink graag een Riesling van de rijn of moezel (Al dan niet als Sekt) of een nieuw zeelandse Sauvignon Blanc, maar ook Pouilly-Fumé. Een goede Cava vind ik ook lekker, en dan bedoel ik niet het zoete kapsters sproedel. Oh, dan vergeet ik nog de Dessertwijnen, bv een Tokaij of een Vin Santo. | |
golfer | zaterdag 2 september 2017 @ 21:51 |
Helemaal mee eens. | |
Molurus | zaterdag 2 september 2017 @ 22:10 |
Hmm, binnenkort maar eens een nieuw-zeelandse SB scoren dan. | |
Pietverdriet | zondag 3 september 2017 @ 09:21 |
Moet er wel bij zeggen, een écht lekkere zoals ik ze daar dronk ben ik ze hier bij benadering nog niet tegen gekomen. | |
Molurus | zondag 3 september 2017 @ 12:14 |
Ai, zo'n land dat de echt goede wijnen voor zichzelf houdt. Zo heb ik ook heerlijke (droge) witte wijn gedronken op Samos, maar die heb ik hier nog nooit kunnen vinden. | |
golfer | zondag 3 september 2017 @ 12:32 |
Gewoon proberen van de Gall&Gall: of Of bij de AH deze: | |
Molurus | zondag 3 september 2017 @ 12:36 |
Clearwater Cove heb ik volgens mij wel eens gehad, komt heel bekend voor. Maar ik weet niet of dat toen een SB was. | |
Pietverdriet | zondag 3 september 2017 @ 12:43 |
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving. | |
Molurus | zondag 3 september 2017 @ 12:48 |
Ja, ik heb me bij die wijn van Samos ook altijd afgevraagd in hoeverre mijn beeld daarvan is gevormd door de omgeving waarin ik die wijn dronk. Op dat moment dacht ik.. 'deze wijn zou ik uit duizenden wel herkennen'. Maar dat deja vu effect heb ik nooit meer kunnen reproduceren. Overigens zit die Etna Planeta die ik eerder postte er niet heel ver vandaan. Dat is echt een geweldige wijn wat mij betreft. Heel bijzonder. | |
Molurus | woensdag 6 september 2017 @ 20:00 |
Oeh, deze kan ik echt van harte aanbevelen. Heerlijk wijntje! | |
Molurus | zaterdag 9 september 2017 @ 18:55 |
Nieuw-zeelandse Sauvignon Blanc dus.... deze gehaald: En ook deze erbij: (Dr. Loosen Blauschiefer Riesling 2015) [ Bericht 14% gewijzigd door Molurus op 09-09-2017 19:14:25 ] | |
Molurus | woensdag 20 september 2017 @ 20:41 |
Damn, die Dr. Loosen Blauschiefer Riesling 2015! Alvast heel erg bedankt voor die tip. | |
Molurus | dinsdag 17 oktober 2017 @ 19:31 |
Nou, ik weet niet of ik nou zo kapot ben van deze. Hij heeft nogal een rare smaak, maar misschien is dat gewoon wennen. Edit: Ik vermoed dat ik gewoon helemaal niet van Sauvignon Blanc hou. Nou ja, weten we dat ook weer. [ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 17-10-2017 19:50:45 ] | |
Molurus | dinsdag 24 oktober 2017 @ 18:55 |
Blij dat ie op is. Nu verder met de Adam Grand Cru Kaefferkopf 2015 Cuvee Traditionnelle. Da's al een stuk beter. | |
Molurus | maandag 30 oktober 2017 @ 18:59 |
Oh, oh, oh... dit is wel echt een onwijze aanrader: Blason de Bourgogne Pouilly-Fuisse 2013. My god, wat is die lekker. Echt 1 van de beste witte wijnen die ik ooit heb geproefd. Natuurlijk heeft G&G ze inmiddels niet meer, zal je net zien. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 3 november 2017 @ 02:03 |
Mijn zelfgemaakte Melomel met honing aardbeien en pruimen heb ik echt net een kwartier geleden gebotteld. Echt fucking lekker Mijn eerste mede-achtige en warempel verdraaid goed gelukt Heerlijk zoet met ja de aardbeiensmaak wat pruim op de achtergrond en een lekkere bite aan ethyl alcohol | |
hhhpsycho | vrijdag 3 november 2017 @ 07:46 |
Goedemorgen, als (lurkende) wijnliefhebber meld ik me ook maar even. Een SB. uit de nieuwe wereld is vaak heel "stuifend" en aromatisch. Dat is persoonlijk niet mij smaak en ik kies dan liever voor een Franse SB. Wat wel een technisch goede SB is uit de nieuwe wereld is de volgende (maar zoals gezegd niet mij smaak). https://goo.gl/images/5DWbds | |
Molurus | vrijdag 3 november 2017 @ 19:24 |
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist. Heb je gistvoeding gebruikt? Het schijnt dat honing niet zo voedzaam is voor gist. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 4 november 2017 @ 21:16 |
Hoi, De gist die ik gebruikt heb was een mengsel waar ook gistvoeding in zat. En zoveel heb je niet nodig hoor als je al wijn maakt heb je alle spullen al in huis Gistfles met waterslot, hevelslang, water gist+voeding en honing. Extra's die handig zijn; Vinometer SG meter Zuurtegraadmeter (kan ook met van die strookjes) Trechter is ook handig om te hebben Schoonmaakmiddelen | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zondag 5 november 2017 @ 19:45 |
Hoi, nog een vraagje als de mede wat dik is vanwege het fruit en/of gistresten is het zeer lastig om het alcoholpercentage te meten met een vinometer. Dit doordat er in het dunne glazen buisje luchtbellen ontstaan waardoor de meting niet zuiver is. Iemand een tip om toch goed te kunnen meten? * Ik weet dat het ook met SG gehalte voor en na berekend kan worden maar ja daar kwam ik achter nadat alles al stond te vergisten ** ** Tip voor mijzelf voortaan ook voordat je gist toevoegt SG meten en noteren. | |
Pietverdriet | zondag 5 november 2017 @ 20:35 |
Edit, je zegt het zelf al | |
stavromulabeta | dinsdag 7 november 2017 @ 21:23 |
Ik drink graag een glas wijn op de bank. Bij voorkeur zou ik het dan niet op de tafel, maar gewoon naast me neer willen zetten. Ik ben dus op zoek naar een wijnglas zonder pootje dat ook nog eens rete stabiel staat maar tegelijktijd ook een dunne rand heeft zodat wijn lekker drinkt. Heeft iemand ooit iets dergelijks gezien, of heb ik een gat in de markt ondekt? N.B.: Wijnglazen zonder pootjes ken ik, maar die zijn lang niet stabiel genoeg. Ik heb wel een bolvormig whiskyglas met een ontzettende klonter glas op de bodem die het zwaartepunt omlaag trekt. Dat is eigenlijk precies wat ik zoek. Alleen heeft dat glas voor wijn weer een wat te dikke rand en net niet de juiste vorm (voor mijn gevoel dan). | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 7 november 2017 @ 23:00 |
Nu opnieuw gemeten de wijn is wat opgeklaard en ik heb 3 metingen kunnen doen en het gemiddelde kwam uit op 14 % met weinig verschil in de metingen ( 1 % minder/meer). Er zit nu al wat koolzuur in ik denk dat het een popwijntje kan worden na een paar weken/maanden | |
#ANONIEM | woensdag 8 november 2017 @ 06:45 |
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?! | |
stavromulabeta | vrijdag 10 november 2017 @ 23:50 |
Heeft trouwens iemand ervaring met Bovino? De naam lijkt op Vivino en de best beoordeelde wijnen in de betaalbare prijsklasse van Vivino zijn te koop bij: juist Bovino. En dat voor een haast ongelooflijke prijs. Ergens gaan daarom bij mij de alarmbellen rinkelen: zijn de scores op Vivino soms 'positief beïnvloed' vanwege commerciële belangen? Of is het gewoon een webshop die extreem goede wijnen tegen extreem lage prijzen verkoopt? Bij mij voelt het in ieder geval als een soort Wijnvoordeel die redelijke wijn met imaginaire korting verkoopt. N.b. ik heb een aantal flessen besteld om te zien of het inderdaad een wonderbaarlijke prijs/kwaliteit-verhouding is. Zal jullie op de hoogte houden, maar ben toch benieuwd naar andere ervaringen. | |
Molurus | zaterdag 11 november 2017 @ 18:32 |
Nou, bij de G&G de 'smaaktest' gedaan, daar kwam deze uit: Araldica La Battistina Gavi 2016 Ben benieuwd... ik ken deze hele druivensoort niet. | |
Molurus | donderdag 16 november 2017 @ 19:05 |
Nice. Fris... kruidig, en ik vind hem enigszins naar appel smaken. Smakelijke aparte wijn. | |
stavromulabeta | donderdag 7 december 2017 @ 21:19 |
Bij wijn-spijscombinaties kies je normaal voor een contrasterende of elkaar aanvullende combinatie. Bij kaasfondue drink je meestal een droge, frisse witte wijn (bijv. een Duitse Riesling of Oostenrijkse GV). Lekker verfrissend en contrasterend ten opzichte van het romige, volle van een kaasfondue. Nu vraag ik me af: Zou bijv. een Amerikaanse Chardonnay ook werken, die dan in plaats van contrasteren, de smaken van het fondue aanvult? | |
XL | donderdag 14 december 2017 @ 08:41 |
Bij kaasfondue drink je Fendant | |
XL | donderdag 14 december 2017 @ 08:45 |
Dat zijn toch ook maar een paar man die dagelijks een foto van een biertje posten zonder inhoud. Verschil is dat Nederland een biercultuur heeft en geen wijn. Ik heb ooit geprobeerd een cult wijn topic te maken. Was geen begrip/animo voor. Ik vind bijv dat je bij supermarkten en grote slijterketens geen wijn moet kopen. Als je dergelijke ketens kunt bevoorraden ben je industrie en geen wijnboer. | |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 29 december 2017 @ 12:53 |
| |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 29 december 2017 @ 12:54 |
Waarom informeer je niet bij een goede wijnzaak? Wellicht dat zij meer kennis hebben van deze flessen? | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 15:05 |
Canei | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 15:10 |
Inmiddels heb ik al hier en daar geinformeerd. Deze flessen zijn eigenlijk allemaal genre 'zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer'. Dus hou ik ze gewoon 'voor de sier'. | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 15:11 |
.... You're kidding, right? | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 15:56 |
Ik drink vrijwel alleen Canei | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 16:05 |
Hmm, dan wordt het toch wel echt tijd om iets anders te proberen. Als je van zoete wijnen houdt, probeer eens een Gewurztraminer, of een Pinot Gris. Het leven is te kort om matige wijn te drinken. | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 16:07 |
Pinot gris/noir is wel matig hoor | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 16:16 |
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris. Maar ik bedoel deze: https://www.gall.nl/shop/140503-adam-pinot-gris-reserve-75cl/ [ Bericht 13% gewijzigd door Molurus op 29-12-2017 16:25:11 ] | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 16:20 |
Ik hou lijstjes bij van de wijnen die ik heb gehad (ik hou voornamelijk van wit) en deze staat toch echt in het lijstje van de beste wijnen die ik heb gehad. Tezamen met deze: Mathilde Chapoutier Sélection Duché d'Uzès 2016 Blason de Bourgogne Pouilly-Fuisse 2013 Dr. Loosen Blauschiefer Riesling 2015 Adam Grand Cru Kaefferkopf 2015 Cuvee Traditionnelle | |
highender | vrijdag 29 december 2017 @ 16:34 |
Die is lekker inderdaad, vooral bij een pittige en kruidige maaltijd. | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 16:42 |
Laatst samen met pittig gekruide sushi. Hemels! | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 17:04 |
Straks naar de Gall | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 17:16 |
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Zal iets minder zoet zijn dan je gewend bent van Canei. Gewurztraminer (van hetzelfde merk) is ook absoluut een aanrader en iets zoeter. Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je die Pinot Gris niet lekker vindt. Het is een niet al te complexe wijn van een enorme klasse. | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 17:38 |
Ik heb een keer die van inicon (?) op, maar die vond ik echt niet te drinken. Canei is bij mij al 2 jaar favoriet. Pinot noir ook geprobeerd, maar die was niet droog genoeg... | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 17:41 |
Zegt me eerlijk gezegd niks. Bedoel je deze? https://www.vivino.com/wineries/unico/wines/pinot-grigio-9999 In dat geval is het Pinot Grigio, verre van hetzelfde. Technisch gezien dezelfde druivensoort, maar echt een heel ander soort wijn. Grigio = Italie. Gris = Elzas. Deze Unico heeft op Vivino ook een beroerde score. Die zou ik niet kopen denk ik. Maar Elzas wijnen... er zijn eigenlijk geen slechte Elzas wijnen. Ze zijn allemaal goed. Pinot Noir is rode wijn. Ook die is er in uiteenlopende kwaliteiten, maar sowieso iets heel anders. | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 18:25 |
Unico is het inderdaad. Kan toch niet heel veel verschil in zitten? Nu onderweg naar gallngall. Hopen dat hij nog open is. | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 18:29 |
Reken maar dat dat een enorm verschil is. Sowieso zijn Grigio en Gris twee totaal verschillende soorten wijnen, verschillende gebieden waarin ze worden gemaakt, verschillende manieren van produceren, etc. Grigio is vaak wat vlakker van smaak, Gris juist erg vol. Bovendien is die Unico wschl 1 van de slechtste Grigio's die je kunt krijgen, daar waar die Adam Pinot Gris 1 van de beste Pinot Gris' is. Overigens zijn niet alle Pinot Grigio's slecht hoor... er zijn ook goeie. Maar het is wel echt een ander soort wijn. Oh, en PS: als je hem te pakken krijgt, leg hem wel ff in de koelkast. Hij kan wel wat temperatuur hebben, maar je moet hem zeker niet op kamertemperatuur drinken. PS 2: deze wijn combineert uitstekend met aziatisch eten of asperges. [ Bericht 2% gewijzigd door Molurus op 29-12-2017 18:49:43 ] | |
Themonk5 | vrijdag 29 december 2017 @ 18:56 |
Die gris die je aangeraden had, hadden ze niet in de winkel... Heb een pinot gris van Andre stuber gehaald. Nu maar hopen dat hij lekker is. Hehe, heb nog rijst met sate van de AH. Vanavond proberen maar Zoveel keuzes trouwens... | |
Molurus | vrijdag 29 december 2017 @ 19:08 |
Die van Andre Stuber is naar mijn mening iets minder, maar een prima alternatief. Zou wel een goede indruk van Pinot Gris moeten geven. Zoals gezegd: er zijn geen slechte Elzas wijnen. En ja, qua wijnen is er zo absurd veel te krijgen. Het duurt wel even voor je een beetje weet wat er te krijgen is en wat je lekker vindt. PS: AH verkoopt trouwens ook uitstekende sushi, als je bij een XL komt dan. Uitstekende combo met Pinot Gris. | |
Molurus | zaterdag 30 december 2017 @ 09:52 |
En? | |
Themonk5 | zaterdag 30 december 2017 @ 10:19 |
Hij was beter dan die Grigio. Ik vind hem niet vies, maar zou hem niet nogmaals kopen. | |
Molurus | zaterdag 10 februari 2018 @ 18:05 |
Nieuwe aanwinst: https://www.vivino.com/wi(...)-riserva-bianco-2014 Staat ieg hoog aangeschreven. Ik is benieuwd! | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 14:00 |
Misschien eens proberen om dit topic nieuw leven in te blazen. Sowieso kan de OP wel een opfrisbeurt gebruiken. Is er een mod die dat voor mij kan plaatsen als ik iets aanlever? | |
vinnypassy | maandag 5 november 2018 @ 14:45 |
Maar hoe wil je hem nieuw leven in blazen? Dan ga ik dit wel volgen hoor. ;-) | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 14:48 |
Sowieso de OP eens updaten. En af en toe eens patsen met wat ik koop. Afgelopen ja(a)r(en) is mijn interesse voor wijn enorm gegroeid. Heb momenteel een fles of 10 thuis staan. Ik wil daar best even wat informatie over delen. Aangezien het voor mij nog allemaal redelijk nieuw is koop ik nog geen wijnen van ¤15+, dat maakt het voor andere 'nieuwelingen' misschien ook iets toegankelijker. | |
douche-eendje | maandag 5 november 2018 @ 14:57 |
Gewoon, door wijn te drinken. Maar ik zit nu in het alcoholvrije segment. | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 15:00 |
Alcoholvrije wijn? | |
douche-eendje | maandag 5 november 2018 @ 15:04 |
Jup. Die van Faber is prima. | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 15:05 |
Het bedrijf waar ik werk heeft momenteel één alcoholvrije wijn op de kaart. Het spreekt mij totaal niet aan, net als met alcoholvrij bier mist er iets voor mij. | |
douche-eendje | maandag 5 november 2018 @ 15:05 |
Tsja, er is een specifieke doelgroep he | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 15:07 |
Is dat overigens een goedje van Hugo? Want dat is natuurlijk geen wijn. | |
douche-eendje | maandag 5 november 2018 @ 15:08 |
Hugo Nee, dit is een ander merk. | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 15:11 |
Gelukkig . | |
vinnypassy | maandag 5 november 2018 @ 16:23 |
Top, was gewoon benieuwd :-) Wij drinken graag wijn en hebben wat in de voorraadkast staan dat we cadeau hebben gekregen of mee hebben genomen bij wijnproeverijen. Als dit topic actief blijft, kan ik daar vast ook wel wat over posten nadat wij ze genuttigd hebben. We hebben er geen verstand van en oordelen vaak alleen met lekker, heel lekker of niet te zuipen, maar toch. | |
Molurus | maandag 5 november 2018 @ 16:28 |
Beste topic kick ooit. Helaas kan ik de OP niet meer aanpassen, maar er is vast een mod die dat wel wil doen. | |
RingBewoner | woensdag 7 november 2018 @ 13:39 |
Gisteren een glas van deze mooie wijn gehad. Sowieso vind ik wijnen uit de Elzas fantastisch. | |
Molurus | woensdag 7 november 2018 @ 13:41 |
| |
RingBewoner | maandag 12 november 2018 @ 17:17 |
Iemand die afgelopen weekend nog iets noemenswaardigs heeft gedronken? | |
Molurus | maandag 12 november 2018 @ 17:18 |
Deze van de week: Niet goedkoop, maar zeker het geld waard. | |
RingBewoner | maandag 12 november 2018 @ 17:27 |
Ziet er goed uit? Hoe smaakte het? Afgelopen weekend heb ik deze gehad: https://www.vivino.com/da(...)pinot-gris/w/2628034 Heerlijke volle Pinot Gris. Veel rijp wit fruit met ook een klein zuurtje en iets prikkelends op de tong. Prima verhouding tussen prijs en kwaliteit. | |
RingBewoner | maandag 19 november 2018 @ 14:22 |
Afgelopen weekend bij het openen van de fles wijn, de fles kapot getrokken. Ik weet niet precies hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar aan de bovenkant van de fles heb ik hem gebroken in een kleine 'V'. Precies daar, waar de opener contact met fles maakt zaten de barsten in V-vorm. Iemand anders dat wel eens meegemaakt? | |
Molurus | zaterdag 24 november 2018 @ 19:07 |
Heerlijk dees: https://www.gall.nl/shop/(...)policella-2015-75cl/ Zacht, vol, complex. | |
Molurus | zaterdag 24 november 2018 @ 19:09 |
Zacht, soepel, opvallend weinig zuur... tikje vanille. Godennectar. | |
Sapstengel | dinsdag 11 december 2018 @ 10:53 |
Amarone is ook gewoon een erg mooie wijn. En er ging een leuke korting af toen. Nu die ripasso voor een tientje, heb ik ook direct gehaald, als vergelijkingsmateriaal. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 december 2018 @ 10:54 |
Hoe de discounters wijn laten maken van goede kwaliteit tegen een lage prijs https://www.businessinsider.nl/wijn-aldi-lidl-goedkoop/ | |
quirina | dinsdag 25 december 2018 @ 15:22 |
https://cynthia.nl/?s=Wijn Ook handig voor wijn weetjes. | |
Molurus | zondag 3 februari 2019 @ 17:21 |
Dit was wel een plezierige verrassing: Cantine de Verona Valpolicella Ripasso 2016 Een zachte wijn maar toch een heel volle smaak. Veel fruit en specerijen... mooie wijn voor de winter. (Momenteel in de aanbieding bij G&G voor kaarthouders. Gelijk maar een doosje van gehaald.) | |
Molurus | zondag 3 februari 2019 @ 17:29 |
Weird! Nee, nog nooit meegemaakt. Ik zou haast zeggen dat er al haarscheurtjes in het glas gezeten moeten hebben. | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 17:31 |
Dit soort kurkentrekker gebruikt? https://www.kookpunt.nl/C(...)i1_pd1500x1500_1.jpg Heb ik het ook wel eens mee gehad, dun glas, goedkope fles | |
sirdanilot | vrijdag 17 december 2021 @ 14:57 |
Sorry voor het schopje. Maar ik moest even delen dat ik Montepulciano Di Abruzzo wijn het allerlekkerste vind. Ik ben niet zo'n wijnnicht (wel een nicht maar niet zo van de wijn) maar van de montepulciano slobber ik zo een flesje op. Heerlijk. | |
stavromulabeta | zaterdag 26 maart 2022 @ 20:23 |
Even een schaamteloze kick tijdens deze kleine Cabernet franc proeverij. | |
golfer | zaterdag 26 maart 2022 @ 20:35 |
Was dus geen 'blind' proeverij? | |
stavromulabeta | zaterdag 26 maart 2022 @ 20:41 |
Blind begonnen maar iemand moet natuurlijk wel weten wat waar in zit. Ik ben wel blij dat mijn vriendin (die aanvankelijk wel blind proefde) tot de zelfde conclusie kwam als ik.
| |
stavromulabeta | zaterdag 26 maart 2022 @ 20:59 |
En doorgegaan met een flightje van de Cabernet franc winnaar. Ook de gamay en côt van Mikaël Bouges erbij gehaald. Morgen maar pastasaus maken met de restjes uit de glazen... [ Bericht 21% gewijzigd door stavromulabeta op 26-03-2022 21:12:46 ] | |
stavromulabeta | woensdag 25 januari 2023 @ 18:55 |
Omdat ik vandaag vastzittend in een defecte trein een Teams-meeting met een hope gezeik en hoog oplopende emoties goed heb weten te managen, vind ik dat ik vanavond om 20:00 een fles ga opentrekken. Uit de selectie "passend bij winters weer" mag Fok bepalen welke het gaat worden. POLL | |
XSbig | woensdag 1 februari 2023 @ 20:47 |
Welke glazen zijn dit? | |
stavromulabeta | woensdag 1 februari 2023 @ 21:28 |
De open up-serie van Chef&Sommelier. https://www.chefsommelier.com/collections/made-in-france/openup/ | |
quirina | woensdag 1 februari 2023 @ 21:46 |
Oh wat enig! Kunnen we weer met termen smijten zoals “afdronk van droge steen” “Ietwat mossig” Want daar herken je de echte wijnkenner aan he? | |
XSbig | donderdag 2 februari 2023 @ 07:19 |
Kijk eens aan, merci! Weet niet of ik het zo op het oog fijne glazen vind om blind te proeven, maar mijn glazen fetisj is weer verzadigd. | |
XSbig | donderdag 2 februari 2023 @ 17:07 |
Smerige dubbelpost maar, vandaag de mail gekregen met inschrijving voor de oogst van Apostelhoeve ‘22. Doosje Riesling en Auxerois here we come. | |
XSbig | dinsdag 14 februari 2023 @ 17:07 |
We gaan voor de trippel post. Vandaag maar eens mijn laatste fles Mercurey 1er Cru opentrekken. Zin in. Pinot. | |
stavromulabeta | zaterdag 25 maart 2023 @ 20:09 |
Een kleine macvin-proeverij. Ineens kom in wijnbars en de betere horeca de voorheen obscure macvin tegen. Wie weet is het over een paar jaar de Carpaccio van 2027. Nu maar alvast wat inslaan voordat het onbetaalbaar wordt. | |
stavromulabeta | zondag 2 april 2023 @ 17:34 |
@golfer , @Jeroboam , even naar het wijntopic verplaatst. Dat wikipedia-artikel stelt toch heel duidelijk in de eerste regel: "This article is about the variety of sherry."? En sherry is weer een deelverzameling van wijn. Sherry is wijn maar niet alle wijn is sherry. Mij helemaal niet. In die prijsklasse heb je een goede prijs/kwaliteitverhouding. Duurdere wijnen worden al snel te complex waardoor ze het eten gaan overheersen. Dus uitstekend eten met een goede maar niet te complexe wijn. En een uitstekende wijn met goed maar simpel eten. | |
stavromulabeta | zondag 2 april 2023 @ 17:37 |
En waarom sherry culinair meestal niet tot wijn gerekend wordt, is omdat het qua smaak en structuur behoorlijk afwijkend is van wat je normaal bij wijn verwacht. Ondanks dat het technisch gezien een wijn is. Net zoals tomaten culinair tot de groenten gerekend worden en niet tot het fruit waar ze biologisch gezien onder vallen. | |
Jeroboam | zondag 2 april 2023 @ 18:13 |
Ik drink sowieso niet graag bij een copieuze maaltijd, die zaken houd ik liever gescheiden. |