quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chardonnay is een druivensoort die gemakkelijk aan te bouwen is en een onuitgesproken wijn maakt, vooral geliefd bij de Briget Jones vrouwtjes, die geen moeilijke smaakjes willen.
Waarom informeer je niet bij een goede wijnzaak? Wellicht dat zij meer kennis hebben van deze flessen?quote:Op maandag 28 augustus 2017 19:31 schreef Molurus het volgende:
En ik heb ook gelijk een vraag aan de wijnkenners hier. Ik heb uit een erfenis een aantal flessen rode wijn, die behoorlijk oud zijn. Ze zijn ook lang blijven liggen omdat ik persoonlijk veel meer van witte wijn houd dan van rode.
Mijn vragen:
1) wat is wijsheid? bewaren? verkopen? zo snel mogelijk opdrinken?
2) hoe ga ik te werk bij het openen / drinken ervan?
3) Moet ik deze juist bij het eten doen, of als gewone drinkwijn om van te genieten?
Het gaat om de volgende wijnen:
Chateau La Tourette Pauillac 1995
Palacio de Monsalud Cosecha 1998
Saint-Paul de Dominique Saint-Emilion Grand Cru 1995
Chateau la Tour de Mons Cru Bourgeois Margaux 1989
Chateau Lascombes Grand Cru Classe Margaux 1974
Met name die laatste zou volgens mij zo snel mogelijk gedronken moeten worden, als het nog iets is. Maar goed, alle advies welkom!
Inmiddels heb ik al hier en daar geinformeerd. Deze flessen zijn eigenlijk allemaal genre 'zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer'. Dus hou ik ze gewoon 'voor de sier'.quote:Op vrijdag 29 december 2017 12:54 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Waarom informeer je niet bij een goede wijnzaak? Wellicht dat zij meer kennis hebben van deze flessen?
Hmm, dan wordt het toch wel echt tijd om iets anders te proberen. Als je van zoete wijnen houdt, probeer eens een Gewurztraminer, of een Pinot Gris.quote:
Pinot gris/noir is wel matig hoorquote:Op vrijdag 29 december 2017 16:05 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmm, dan wordt het toch wel echt tijd om iets anders te proberen. Als je van zoete wijnen houdt, probeer eens een Gewurztraminer, of een Pinot Gris.
Het leven is te kort om matige wijn te drinken.
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:07 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Pinot gris/noir is wel matig hoor
Die is lekker inderdaad, vooral bij een pittige en kruidige maaltijd.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.
Maar ik bedoel deze:
[ afbeelding ]
https://www.gall.nl/shop/140503-adam-pinot-gris-reserve-75cl/
Laatst samen met pittig gekruide sushi. Hemels!quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:34 schreef highender het volgende:
[..]
Die is lekker inderdaad, vooral bij een pittige en kruidige maaltijd.
Straks naar de Gallquote:Op vrijdag 29 december 2017 16:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.
Maar ik bedoel deze:
[ afbeelding ]
https://www.gall.nl/shop/140503-adam-pinot-gris-reserve-75cl/
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!quote:
Ik heb een keer die van inicon (?) op, maar die vond ik echt niet te drinken.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Zal iets minder zoet zijn dan je gewend bent van Canei. Gewurztraminer (van hetzelfde merk) is ook absoluut een aanrader en iets zoeter.
Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je die Pinot Gris niet lekker vindt. Het is een niet al te complexe wijn van een enorme klasse.
Zegt me eerlijk gezegd niks. Bedoel je deze?quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:38 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Ik heb een keer die van inicon (?) op, maar die vond ik echt niet te drinken.
Pinot Noir is rode wijn. Ook die is er in uiteenlopende kwaliteiten, maar sowieso iets heel anders.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:38 schreef Themonk5 het volgende:
Canei is bij mij al 2 jaar favoriet. Pinot noir ook geprobeerd, maar die was niet droog genoeg...
Unico is het inderdaad. Kan toch niet heel veel verschil in zitten? Nu onderweg naar gallngall. Hopen dat hij nog open is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:41 schreef Molurus het volgende:
[..]
Zegt me eerlijk gezegd niks. Bedoel je deze?
https://www.vivino.com/wineries/unico/wines/pinot-grigio-9999
In dat geval is het Pinot Grigio, verre van hetzelfde. Technisch gezien dezelfde druivensoort, maar echt een heel ander soort wijn. Grigio = Italie. Gris = Elzas.
Deze Unico heeft op Vivino ook een beroerde score. Die zou ik niet kopen denk ik.
Maar Elzas wijnen... er zijn eigenlijk geen slechte Elzas wijnen. Ze zijn allemaal goed.
[..]
Pinot Noir is rode wijn. Ook die is er in uiteenlopende kwaliteiten, maar sowieso iets heel anders.
Reken maar dat dat een enorm verschil is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:25 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Unico is het inderdaad. Kan toch niet heel veel verschil in zitten? Nu onderweg naar gallngall. Hopen dat hij nog open is.
Die gris die je aangeraden had, hadden ze niet in de winkel... Heb een pinot gris van Andre stuber gehaald. Nu maar hopen dat hij lekker is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:29 schreef Molurus het volgende:
[..]
Reken maar dat dat een enorm verschil is.
Sowieso zijn Grigio en Gris twee totaal verschillende soorten wijnen, verschillende gebieden waarin ze worden gemaakt, verschillende manieren van produceren, etc. Grigio is vaak wat vlakker van smaak, Gris juist erg vol. Bovendien is die Unico wschl 1 van de slechtste Grigio's die je kunt krijgen, daar waar die Adam Pinot Gris 1 van de beste Pinot Gris' is.
Overigens zijn niet alle Pinot Grigio's slecht hoor... er zijn ook goeie. Maar het is wel echt een ander soort wijn.
Oh, en PS: als je hem te pakken krijgt, leg hem wel ff in de koelkast. Hij kan wel wat temperatuur hebben, maar je moet hem zeker niet op kamertemperatuur drinken.
PS 2: deze wijn combineert uitstekend met aziatisch eten of asperges.
Die van Andre Stuber is naar mijn mening iets minder, maar een prima alternatief. Zou wel een goede indruk van Pinot Gris moeten geven. Zoals gezegd: er zijn geen slechte Elzas wijnen.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:56 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Die gris die je aangeraden had, hadden ze niet in de winkel... Heb een pinot gris van Andre stuber gehaald. Nu maar hopen dat hij lekker is.
Hehe, heb nog rijst met sate van de AH. Vanavond proberen maar
Zoveel keuzes trouwens...
Hij was beter dan die Grigio. Ik vind hem niet vies, maar zou hem niet nogmaals kopen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |