Gewoon proberen van de Gall&Gall:quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:10 schreef Molurus het volgende:
Hmm, binnenkort maar eens een nieuw-zeelandse SB scoren dan.
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.quote:Op zondag 3 september 2017 12:14 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ai, zo'n land dat de echt goede wijnen voor zichzelf houdt. Zo heb ik ook heerlijke (droge) witte wijn gedronken op Samos, maar die heb ik hier nog nooit kunnen vinden.
Ja, ik heb me bij die wijn van Samos ook altijd afgevraagd in hoeverre mijn beeld daarvan is gevormd door de omgeving waarin ik die wijn dronk. Op dat moment dacht ik.. 'deze wijn zou ik uit duizenden wel herkennen'. Maar dat deja vu effect heb ik nooit meer kunnen reproduceren.quote:Op zondag 3 september 2017 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.
Oeh, deze kan ik echt van harte aanbevelen. Heerlijk wijntje!quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:13 schreef Molurus het volgende:
Nieuwe aanwinst:
[ afbeelding ]
Recensies zijn goed, gelijk maar 2 van gekocht. Ik ben benieuwd.
Nou, ik weet niet of ik nou zo kapot ben van deze.quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:55 schreef Molurus het volgende:
Nieuw-zeelandse Sauvignon Blanc dus.... deze gehaald:
[ afbeelding ]
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.quote:Op vrijdag 3 november 2017 02:03 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Mijn zelfgemaakte Melomel met honing aardbeien en pruimen heb ik echt net een kwartier geleden gebotteld.
Echt fucking lekker
Mijn eerste mede-achtige en warempel verdraaid goed gelukt
Heerlijk zoet met ja de aardbeiensmaak wat pruim op de achtergrond en een lekkere bite aan ethyl alcohol
Hoi,quote:Op vrijdag 3 november 2017 19:24 schreef Molurus het volgende:
[..]
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.
Heb je gistvoeding gebruikt? Het schijnt dat honing niet zo voedzaam is voor gist.
Nu opnieuw gemeten de wijn is wat opgeklaard en ik heb 3 metingen kunnen doen en het gemiddelde kwam uit op 14 % met weinig verschil in de metingen ( 1 % minder/meer).quote:Op zondag 5 november 2017 19:45 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Hoi, nog een vraagje als de mede wat dik is vanwege het fruit en/of gistresten is het zeer lastig om het alcoholpercentage te meten met een vinometer.
**
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 20:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed...
Ik gok dat het er mee te maken heeft, dat er simpelweg teveel verschillende wijnen op de markt zijn. Dus als pietje zegt dat hij de Chateau La Chouette Bleue - Grande recolte 2011 gedronken heeft, zegt mij dat helemaal niets en zijn we snel uitgepraat. En over wijn-spijs-adviezen kun je ook niet eindeloos blijven discussieren. Dus dat zal wel de reden zijn dat een wijntopic i.t.t. tot een whiskytopic simpelweg niet loopt op Fok!.
Desalnietemin: Ik drink graag wijn...Bij voorkeur kruidig rood, veel leer en rokerige aroma's... Die bakken vol kersenjam zijn gewoon niet voor mij weggelegd.
Dat zijn toch ook maar een paar man die dagelijks een foto van een biertje posten zonder inhoud.quote:Op woensdag 8 november 2017 06:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |