abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 september 2017 @ 12:32:56 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173559606
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 22:10 schreef Molurus het volgende:
Hmm, binnenkort maar eens een nieuw-zeelandse SB scoren dan. :)
Gewoon proberen van de Gall&Gall:

of

Of bij de AH deze:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173559636
Clearwater Cove heb ik volgens mij wel eens gehad, komt heel bekend voor. Maar ik weet niet of dat toen een SB was.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 3 september 2017 @ 12:43:21 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173559725
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:14 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ai, zo'n land dat de echt goede wijnen voor zichzelf houdt. Zo heb ik ook heerlijke (droge) witte wijn gedronken op Samos, maar die heb ik hier nog nooit kunnen vinden.
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173559823
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.
Ja, ik heb me bij die wijn van Samos ook altijd afgevraagd in hoeverre mijn beeld daarvan is gevormd door de omgeving waarin ik die wijn dronk. Op dat moment dacht ik.. 'deze wijn zou ik uit duizenden wel herkennen'. Maar dat deja vu effect heb ik nooit meer kunnen reproduceren.

Overigens zit die Etna Planeta die ik eerder postte er niet heel ver vandaan. Dat is echt een geweldige wijn wat mij betreft. Heel bijzonder.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_173627046
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 september 2017 19:13 schreef Molurus het volgende:
Nieuwe aanwinst:

[ afbeelding ]

Recensies zijn goed, gelijk maar 2 van gekocht. Ik ben benieuwd.
Oeh, deze kan ik echt van harte aanbevelen. Heerlijk wijntje!
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_173680501
Nieuw-zeelandse Sauvignon Blanc dus.... deze gehaald:



En ook deze erbij:



(Dr. Loosen Blauschiefer Riesling 2015)

[ Bericht 14% gewijzigd door Molurus op 09-09-2017 19:14:25 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_173897541
Damn, die Dr. Loosen Blauschiefer Riesling 2015!

:9~

Alvast heel erg bedankt voor die tip.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_174477240
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:55 schreef Molurus het volgende:
Nieuw-zeelandse Sauvignon Blanc dus.... deze gehaald:

[ afbeelding ]

Nou, ik weet niet of ik nou zo kapot ben van deze. -O-

Hij heeft nogal een rare smaak, maar misschien is dat gewoon wennen.

Edit:

Ik vermoed dat ik gewoon helemaal niet van Sauvignon Blanc hou. Nou ja, weten we dat ook weer.

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 17-10-2017 19:50:45 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_174632503
Blij dat ie op is. Nu verder met de Adam Grand Cru Kaefferkopf 2015 Cuvee Traditionnelle. :9

Da's al een stuk beter.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_174762724
Oh, oh, oh... dit is wel echt een onwijze aanrader:

Blason de Bourgogne Pouilly-Fuisse 2013.



My god, wat is die lekker. :9~

Echt 1 van de beste witte wijnen die ik ooit heb geproefd. Natuurlijk heeft G&G ze inmiddels niet meer, zal je net zien. -O-
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_174837919
Mijn zelfgemaakte Melomel met honing aardbeien en pruimen heb ik echt net een kwartier geleden gebotteld.

Echt fucking lekker :D :D :D :9~ :9~ :9~ :9~ c_/ c_/ c_/ _O_ _O_ _O_

Mijn eerste mede-achtige en warempel verdraaid goed gelukt :D :D B:)B

Heerlijk zoet met ja de aardbeiensmaak wat pruim op de achtergrond en een lekkere bite aan ethyl alcohol :) })
pi_174838790
Goedemorgen, als (lurkende) wijnliefhebber meld ik me ook maar even.

Een SB. uit de nieuwe wereld is vaak heel "stuifend" en aromatisch. Dat is persoonlijk niet mij smaak en ik kies dan liever voor een Franse SB. Wat wel een technisch goede SB is uit de nieuwe wereld is de volgende (maar zoals gezegd niet mij smaak).

https://goo.gl/images/5DWbds
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_174850265
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 november 2017 02:03 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Mijn zelfgemaakte Melomel met honing aardbeien en pruimen heb ik echt net een kwartier geleden gebotteld.

Echt fucking lekker :D :D :D :9~ :9~ :9~ :9~ c_/ c_/ c_/ _O_ _O_ _O_

Mijn eerste mede-achtige en warempel verdraaid goed gelukt :D :D B:)B

Heerlijk zoet met ja de aardbeiensmaak wat pruim op de achtergrond en een lekkere bite aan ethyl alcohol :) })
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.

Heb je gistvoeding gebruikt? Het schijnt dat honing niet zo voedzaam is voor gist.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_174870998
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 19:24 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.

Heb je gistvoeding gebruikt? Het schijnt dat honing niet zo voedzaam is voor gist.
Hoi,

De gist die ik gebruikt heb was een mengsel waar ook gistvoeding in zat.

En zoveel heb je niet nodig hoor als je al wijn maakt heb je alle spullen al in huis ;)

Gistfles met waterslot, hevelslang, water gist+voeding en honing.

Extra's die handig zijn;

Vinometer
SG meter
Zuurtegraadmeter (kan ook met van die strookjes)
Trechter is ook handig om te hebben
Schoonmaakmiddelen
pi_174890028
Hoi, nog een vraagje als de mede wat dik is vanwege het fruit en/of gistresten is het zeer lastig om het alcoholpercentage te meten met een vinometer.

Dit doordat er in het dunne glazen buisje luchtbellen ontstaan waardoor de meting niet zuiver is.

Iemand een tip om toch goed te kunnen meten?

* Ik weet dat het ook met SG gehalte voor en na berekend kan worden maar ja daar kwam ik achter nadat alles al stond te vergisten :@ :@ :@ **

** Tip voor mijzelf voortaan ook voordat je gist toevoegt SG meten en noteren.
  zondag 5 november 2017 @ 20:35:36 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174891376
Edit, je zegt het zelf al
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174931086
Ik drink graag een glas wijn op de bank. Bij voorkeur zou ik het dan niet op de tafel, maar gewoon naast me neer willen zetten. Ik ben dus op zoek naar een wijnglas zonder pootje dat ook nog eens rete stabiel staat maar tegelijktijd ook een dunne rand heeft zodat wijn lekker drinkt. Heeft iemand ooit iets dergelijks gezien, of heb ik een gat in de markt ondekt?

N.B.: Wijnglazen zonder pootjes ken ik, maar die zijn lang niet stabiel genoeg. Ik heb wel een bolvormig whiskyglas met een ontzettende klonter glas op de bodem die het zwaartepunt omlaag trekt. Dat is eigenlijk precies wat ik zoek. Alleen heeft dat glas voor wijn weer een wat te dikke rand en net niet de juiste vorm (voor mijn gevoel dan).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_174933483
quote:
5s.gif Op zondag 5 november 2017 19:45 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Hoi, nog een vraagje als de mede wat dik is vanwege het fruit en/of gistresten is het zeer lastig om het alcoholpercentage te meten met een vinometer.

:@ :@ :@ **

Nu opnieuw gemeten de wijn is wat opgeklaard en ik heb 3 metingen kunnen doen en het gemiddelde kwam uit op 14 % met weinig verschil in de metingen ( 1 % minder/meer).

Er zit nu al wat koolzuur in ik denk dat het een popwijntje kan worden na een paar weken/maanden :D
pi_174935562
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 20:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed...

Ik gok dat het er mee te maken heeft, dat er simpelweg teveel verschillende wijnen op de markt zijn. Dus als pietje zegt dat hij de Chateau La Chouette Bleue - Grande recolte 2011 gedronken heeft, zegt mij dat helemaal niets en zijn we snel uitgepraat. En over wijn-spijs-adviezen kun je ook niet eindeloos blijven discussieren. Dus dat zal wel de reden zijn dat een wijntopic i.t.t. tot een whiskytopic simpelweg niet loopt op Fok!.

Desalnietemin: Ik drink graag wijn...Bij voorkeur kruidig rood, veel leer en rokerige aroma's... Die bakken vol kersenjam zijn gewoon niet voor mij weggelegd.
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?! :P
pi_174992023
Heeft trouwens iemand ervaring met Bovino? De naam lijkt op Vivino en de best beoordeelde wijnen in de betaalbare prijsklasse van Vivino zijn te koop bij: juist Bovino. En dat voor een haast ongelooflijke prijs.

Ergens gaan daarom bij mij de alarmbellen rinkelen: zijn de scores op Vivino soms 'positief beïnvloed' vanwege commerciële belangen? Of is het gewoon een webshop die extreem goede wijnen tegen extreem lage prijzen verkoopt? Bij mij voelt het in ieder geval als een soort Wijnvoordeel die redelijke wijn met imaginaire korting verkoopt.

N.b. ik heb een aantal flessen besteld om te zien of het inderdaad een wonderbaarlijke prijs/kwaliteit-verhouding is. Zal jullie op de hoogte houden, maar ben toch benieuwd naar andere ervaringen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_175003740
Nou, bij de G&G de 'smaaktest' gedaan, daar kwam deze uit:

Araldica La Battistina Gavi 2016



Ben benieuwd... ik ken deze hele druivensoort niet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175116229
Nice. Fris... kruidig, en ik vind hem enigszins naar appel smaken. Smakelijke aparte wijn.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175561094
Bij wijn-spijscombinaties kies je normaal voor een contrasterende of elkaar aanvullende combinatie.

Bij kaasfondue drink je meestal een droge, frisse witte wijn (bijv. een Duitse Riesling of Oostenrijkse GV). Lekker verfrissend en contrasterend ten opzichte van het romige, volle van een kaasfondue.

Nu vraag ik me af: Zou bijv. een Amerikaanse Chardonnay ook werken, die dan in plaats van contrasteren, de smaken van het fondue aanvult?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 14 december 2017 @ 08:41:46 #49
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_175712760
Bij kaasfondue drink je Fendant
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 14 december 2017 @ 08:45:22 #50
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_175712791
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 06:45 schreef MCH het volgende:

[..]

Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?! :P
Dat zijn toch ook maar een paar man die dagelijks een foto van een biertje posten zonder inhoud.

Verschil is dat Nederland een biercultuur heeft en geen wijn. Ik heb ooit geprobeerd een cult wijn topic te maken. Was geen begrip/animo voor.

Ik vind bijv dat je bij supermarkten en grote slijterketens geen wijn moet kopen. Als je dergelijke ketens kunt bevoorraden ben je industrie en geen wijnboer.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')