En nog een stel andere topics over wijn, die allemaal weer doodbloedden:quote:Op woensdag 30 augustus 2017 20:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed...
Tja, Bier en Wiskey zijn vooral industrieele producten met merken in de hand van mega concerns en over merken wordt eindeloos gelult.quote:Op woensdag 30 augustus 2017 20:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed...
Ik gok dat het er mee te maken heeft, dat er simpelweg teveel verschillende wijnen op de markt zijn. Dus als pietje zegt dat hij de Chateau La Chouette Bleue - Grande recolte 2011 gedronken heeft, zegt mij dat helemaal niets en zijn we snel uitgepraat. En over wijn-spijs-adviezen kun je ook niet eindeloos blijven discussieren. Dus dat zal wel de reden zijn dat een wijntopic i.t.t. tot een whiskytopic simpelweg niet loopt op Fok!.
Desalnietemin: Ik drink graag wijn...Bij voorkeur kruidig rood, veel leer en rokerige aroma's... Die bakken vol kersenjam zijn gewoon niet voor mij weggelegd.
1. Opdrinkenquote:Op maandag 28 augustus 2017 19:31 schreef Molurus het volgende:
En ik heb ook gelijk een vraag aan de wijnkenners hier. Ik heb uit een erfenis een aantal flessen rode wijn, die behoorlijk oud zijn. Ze zijn ook lang blijven liggen omdat ik persoonlijk veel meer van witte wijn houd dan van rode.
Mijn vragen:
1) wat is wijsheid? bewaren? verkopen? zo snel mogelijk opdrinken?
2) hoe ga ik te werk bij het openen / drinken ervan?
3) Moet ik deze juist bij het eten doen, of als gewone drinkwijn om van te genieten?
Het gaat om de volgende wijnen:
Chateau La Tourette Pauillac 1995
Palacio de Monsalud Cosecha 1998
Saint-Paul de Dominique Saint-Emilion Grand Cru 1995
Chateau la Tour de Mons Cru Bourgeois Margaux 1989
Chateau Lascombes Grand Cru Classe Margaux 1974
Met name die laatste zou volgens mij zo snel mogelijk gedronken moeten worden, als het nog iets is. Maar goed, alle advies welkom!
Goeie tip!quote:Op donderdag 31 augustus 2017 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan trouwens iedereen de Vivino wijn app aanraden.
Je maakt met de app een foto van het etiket en de app zoekt uit welke het is (werk verrassend goed) wat de gemiddelde prijs ervan is en hoe anderen hem beoordelen
Je kan er zelf ook beoordelingen in schrijven.
Ideaal als de Aldi of Lidl betere wijnen in de aanbieding heeft zo rond de kerst of pasen.
Ook leuk in restaurantsquote:
Hmm, een andere wijnkenner (britse vriend van me) gaf me als advies "these are best kept as a memory", wat toch een beleefde manier lijkt te zijn om te zeggen: die zijn zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1. Opdrinken
Als ze nog goed zijn, zijn ze al gepiekt, van nog langer bewaren gaan ze niet beter worden.
Ze moeten toch eerst (een uur?) ademen ofzo? (Temperatuur?)quote:Op donderdag 31 augustus 2017 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
2. Zoals egeltjes neuken, voorzichtig
quote:Op donderdag 31 augustus 2017 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
3. Goede wijn drink je bij het eten en dan geniet je ervan.
Niet zo goed vrees ik. Ze hebben een tijdje (lees: een aantal jaren) rechtop gestaan, en een koele kelder heb ik helaas niet. Wel heb ik inmiddels een wijnrek waar ze in liggen, maar that's it.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe zijn ze bewaard? Liggend? In een koele kelder?
Mja, ik vrees dat je britse vriend helemaal gelijk heeft, aantal jaar rechtop staan zal ze geen goed hebben gedaan.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 19:08 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmm, een andere wijnkenner (britse vriend van me) gaf me als advies "these are best kept as a memory", wat toch een beleefde manier lijkt te zijn om te zeggen: die zijn zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer.
[..]
Ze moeten toch eerst (een uur?) ademen ofzo? (Temperatuur?)
[..]
[..]
Niet zo goed vrees ik. Ze hebben een tijdje (lees: een aantal jaren) rechtop gestaan, en een koele kelder heb ik helaas niet. Wel heb ik inmiddels een wijnrek waar ze in liggen, maar that's it.
Oh, en bedankt voor de app tip!
Nou, laten we er dan met z'n allen voor zorgen dat dees een keer niet doodbloedt.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 12:26 schreef golfer het volgende:
[..]
En nog een stel andere topics over wijn, die allemaal weer doodbloedden:
CUL / Lekkere, niet al te dure wijn.
CUL / Goede, rode wijn
CUL / Wijn aanraders
CUL / Op zoek naar een goede wijn.
CUL / Droge witte wijn.
CUL / Chateau Mouton Rothschild (en andere 1er Cru wijnen)
CUL / Zoete witte wijn
CUL / Wijn laten rijpen
CUL / Rode wijn leren waarderen
CUL / Lekkere wijnen van onder de 7 euro
CUL / Zachte rode wijn
etc, etc.
Daar dacht ik ook meteen aan.quote:
Mja, er is geen redactie, is allemaal voor en door gebruikers volgens mijquote:Op donderdag 31 augustus 2017 20:57 schreef Bramito het volgende:
[..]
Daar dacht ik ook meteen aan.
Ik heb effe geprobeerd op een paar flessen die ik had staan. Werkte echt goed, alleen bij één zaten ze er wat beschrijving compleet naast. Een beetje vreemd.
Chardonnay is een druivensoort die gemakkelijk aan te bouwen is en een onuitgesproken wijn maakt, vooral geliefd bij de Briget Jones vrouwtjes, die geen moeilijke smaakjes willen.quote:Op vrijdag 1 september 2017 12:01 schreef Molurus het volgende:
Volgende tip:
Voor wie houdt van Chardonnay wijnen en een leuk alternatief zoekt is Viognier een serieuze optie. Een druif die de laatste jaren erg modieus is geworden.
Deze is voor de kwaliteit opvallend goedkoop:
[ afbeelding ]
Aanrader.
quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chardonnay is een druivensoort die gemakkelijk aan te bouwen is en een onuitgesproken wijn maakt, vooral geliefd bij de Briget Jones vrouwtjes, die geen moeilijke smaakjes willen.
Druivensoorten?quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:37 schreef Molurus het volgende:
[..]
Wat is (of zijn) qua witte wijnen jouw favoriet(en)?
Helemaal mee eens.quote:Op zaterdag 2 september 2017 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
een nieuw zeelandse Sauvignon Blanc, maar ook Pouilly-Fumé.
Een goede Cava vind ik ook lekker.
Oh, dan vergeet ik nog de Dessertwijnen, bv een Tokaij of een Vin Santo.
Moet er wel bij zeggen, een écht lekkere zoals ik ze daar dronk ben ik ze hier bij benadering nog niet tegen gekomen.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:10 schreef Molurus het volgende:
Hmm, binnenkort maar eens een nieuw-zeelandse SB scoren dan.
Ai, zo'n land dat de echt goede wijnen voor zichzelf houdt. Zo heb ik ook heerlijke (droge) witte wijn gedronken op Samos, maar die heb ik hier nog nooit kunnen vinden.quote:Op zondag 3 september 2017 09:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet er wel bij zeggen, een écht lekkere zoals ik ze daar dronk ben ik ze hier bij benadering nog niet tegen gekomen.
Gewoon proberen van de Gall&Gall:quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:10 schreef Molurus het volgende:
Hmm, binnenkort maar eens een nieuw-zeelandse SB scoren dan.
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.quote:Op zondag 3 september 2017 12:14 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ai, zo'n land dat de echt goede wijnen voor zichzelf houdt. Zo heb ik ook heerlijke (droge) witte wijn gedronken op Samos, maar die heb ik hier nog nooit kunnen vinden.
Ja, ik heb me bij die wijn van Samos ook altijd afgevraagd in hoeverre mijn beeld daarvan is gevormd door de omgeving waarin ik die wijn dronk. Op dat moment dacht ik.. 'deze wijn zou ik uit duizenden wel herkennen'. Maar dat deja vu effect heb ik nooit meer kunnen reproduceren.quote:Op zondag 3 september 2017 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aan de andere kant, lekker op het terras in de tuin van de wijnboer zitten lunchen met een fles doet veel voor de smaakbeleving.
Oeh, deze kan ik echt van harte aanbevelen. Heerlijk wijntje!quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:13 schreef Molurus het volgende:
Nieuwe aanwinst:
[ afbeelding ]
Recensies zijn goed, gelijk maar 2 van gekocht. Ik ben benieuwd.
Nou, ik weet niet of ik nou zo kapot ben van deze.quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:55 schreef Molurus het volgende:
Nieuw-zeelandse Sauvignon Blanc dus.... deze gehaald:
[ afbeelding ]
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.quote:Op vrijdag 3 november 2017 02:03 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Mijn zelfgemaakte Melomel met honing aardbeien en pruimen heb ik echt net een kwartier geleden gebotteld.
Echt fucking lekker
Mijn eerste mede-achtige en warempel verdraaid goed gelukt
Heerlijk zoet met ja de aardbeiensmaak wat pruim op de achtergrond en een lekkere bite aan ethyl alcohol
Hoi,quote:Op vrijdag 3 november 2017 19:24 schreef Molurus het volgende:
[..]
Wow, respect. Zoiets wil ik ook nog s gaan proberen. Maar moet er best veel zooi voor aanschaffen, behalve honing en gist.
Heb je gistvoeding gebruikt? Het schijnt dat honing niet zo voedzaam is voor gist.
Nu opnieuw gemeten de wijn is wat opgeklaard en ik heb 3 metingen kunnen doen en het gemiddelde kwam uit op 14 % met weinig verschil in de metingen ( 1 % minder/meer).quote:Op zondag 5 november 2017 19:45 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Hoi, nog een vraagje als de mede wat dik is vanwege het fruit en/of gistresten is het zeer lastig om het alcoholpercentage te meten met een vinometer.
**
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?!quote:Op woensdag 30 augustus 2017 20:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Er bestond ooit een topic, maar ook dat is doodgebloed...
Ik gok dat het er mee te maken heeft, dat er simpelweg teveel verschillende wijnen op de markt zijn. Dus als pietje zegt dat hij de Chateau La Chouette Bleue - Grande recolte 2011 gedronken heeft, zegt mij dat helemaal niets en zijn we snel uitgepraat. En over wijn-spijs-adviezen kun je ook niet eindeloos blijven discussieren. Dus dat zal wel de reden zijn dat een wijntopic i.t.t. tot een whiskytopic simpelweg niet loopt op Fok!.
Desalnietemin: Ik drink graag wijn...Bij voorkeur kruidig rood, veel leer en rokerige aroma's... Die bakken vol kersenjam zijn gewoon niet voor mij weggelegd.
Dat zijn toch ook maar een paar man die dagelijks een foto van een biertje posten zonder inhoud.quote:Op woensdag 8 november 2017 06:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Daarom heeft het speciaalbiertopic al wel dik 50 delen?!
quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chardonnay is een druivensoort die gemakkelijk aan te bouwen is en een onuitgesproken wijn maakt, vooral geliefd bij de Briget Jones vrouwtjes, die geen moeilijke smaakjes willen.
Waarom informeer je niet bij een goede wijnzaak? Wellicht dat zij meer kennis hebben van deze flessen?quote:Op maandag 28 augustus 2017 19:31 schreef Molurus het volgende:
En ik heb ook gelijk een vraag aan de wijnkenners hier. Ik heb uit een erfenis een aantal flessen rode wijn, die behoorlijk oud zijn. Ze zijn ook lang blijven liggen omdat ik persoonlijk veel meer van witte wijn houd dan van rode.
Mijn vragen:
1) wat is wijsheid? bewaren? verkopen? zo snel mogelijk opdrinken?
2) hoe ga ik te werk bij het openen / drinken ervan?
3) Moet ik deze juist bij het eten doen, of als gewone drinkwijn om van te genieten?
Het gaat om de volgende wijnen:
Chateau La Tourette Pauillac 1995
Palacio de Monsalud Cosecha 1998
Saint-Paul de Dominique Saint-Emilion Grand Cru 1995
Chateau la Tour de Mons Cru Bourgeois Margaux 1989
Chateau Lascombes Grand Cru Classe Margaux 1974
Met name die laatste zou volgens mij zo snel mogelijk gedronken moeten worden, als het nog iets is. Maar goed, alle advies welkom!
Inmiddels heb ik al hier en daar geinformeerd. Deze flessen zijn eigenlijk allemaal genre 'zeer waarschijnlijk niet drinkbaar meer'. Dus hou ik ze gewoon 'voor de sier'.quote:Op vrijdag 29 december 2017 12:54 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Waarom informeer je niet bij een goede wijnzaak? Wellicht dat zij meer kennis hebben van deze flessen?
Hmm, dan wordt het toch wel echt tijd om iets anders te proberen. Als je van zoete wijnen houdt, probeer eens een Gewurztraminer, of een Pinot Gris.quote:
Pinot gris/noir is wel matig hoorquote:Op vrijdag 29 december 2017 16:05 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmm, dan wordt het toch wel echt tijd om iets anders te proberen. Als je van zoete wijnen houdt, probeer eens een Gewurztraminer, of een Pinot Gris.
Het leven is te kort om matige wijn te drinken.
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:07 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Pinot gris/noir is wel matig hoor
Die is lekker inderdaad, vooral bij een pittige en kruidige maaltijd.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.
Maar ik bedoel deze:
[ afbeelding ]
https://www.gall.nl/shop/140503-adam-pinot-gris-reserve-75cl/
Laatst samen met pittig gekruide sushi. Hemels!quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:34 schreef highender het volgende:
[..]
Die is lekker inderdaad, vooral bij een pittige en kruidige maaltijd.
Straks naar de Gallquote:Op vrijdag 29 december 2017 16:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Pinot Noir is wel iets heel anders dan Pinot Gris.
Maar ik bedoel deze:
[ afbeelding ]
https://www.gall.nl/shop/140503-adam-pinot-gris-reserve-75cl/
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!quote:
Ik heb een keer die van inicon (?) op, maar die vond ik echt niet te drinken.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:16 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Zal iets minder zoet zijn dan je gewend bent van Canei. Gewurztraminer (van hetzelfde merk) is ook absoluut een aanrader en iets zoeter.
Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je die Pinot Gris niet lekker vindt. Het is een niet al te complexe wijn van een enorme klasse.
Zegt me eerlijk gezegd niks. Bedoel je deze?quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:38 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Ik heb een keer die van inicon (?) op, maar die vond ik echt niet te drinken.
Pinot Noir is rode wijn. Ook die is er in uiteenlopende kwaliteiten, maar sowieso iets heel anders.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:38 schreef Themonk5 het volgende:
Canei is bij mij al 2 jaar favoriet. Pinot noir ook geprobeerd, maar die was niet droog genoeg...
Unico is het inderdaad. Kan toch niet heel veel verschil in zitten? Nu onderweg naar gallngall. Hopen dat hij nog open is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 17:41 schreef Molurus het volgende:
[..]
Zegt me eerlijk gezegd niks. Bedoel je deze?
https://www.vivino.com/wineries/unico/wines/pinot-grigio-9999
In dat geval is het Pinot Grigio, verre van hetzelfde. Technisch gezien dezelfde druivensoort, maar echt een heel ander soort wijn. Grigio = Italie. Gris = Elzas.
Deze Unico heeft op Vivino ook een beroerde score. Die zou ik niet kopen denk ik.
Maar Elzas wijnen... er zijn eigenlijk geen slechte Elzas wijnen. Ze zijn allemaal goed.
[..]
Pinot Noir is rode wijn. Ook die is er in uiteenlopende kwaliteiten, maar sowieso iets heel anders.
Reken maar dat dat een enorm verschil is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:25 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Unico is het inderdaad. Kan toch niet heel veel verschil in zitten? Nu onderweg naar gallngall. Hopen dat hij nog open is.
Die gris die je aangeraden had, hadden ze niet in de winkel... Heb een pinot gris van Andre stuber gehaald. Nu maar hopen dat hij lekker is.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:29 schreef Molurus het volgende:
[..]
Reken maar dat dat een enorm verschil is.
Sowieso zijn Grigio en Gris twee totaal verschillende soorten wijnen, verschillende gebieden waarin ze worden gemaakt, verschillende manieren van produceren, etc. Grigio is vaak wat vlakker van smaak, Gris juist erg vol. Bovendien is die Unico wschl 1 van de slechtste Grigio's die je kunt krijgen, daar waar die Adam Pinot Gris 1 van de beste Pinot Gris' is.
Overigens zijn niet alle Pinot Grigio's slecht hoor... er zijn ook goeie. Maar het is wel echt een ander soort wijn.
Oh, en PS: als je hem te pakken krijgt, leg hem wel ff in de koelkast. Hij kan wel wat temperatuur hebben, maar je moet hem zeker niet op kamertemperatuur drinken.
PS 2: deze wijn combineert uitstekend met aziatisch eten of asperges.
Die van Andre Stuber is naar mijn mening iets minder, maar een prima alternatief. Zou wel een goede indruk van Pinot Gris moeten geven. Zoals gezegd: er zijn geen slechte Elzas wijnen.quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:56 schreef Themonk5 het volgende:
[..]
Die gris die je aangeraden had, hadden ze niet in de winkel... Heb een pinot gris van Andre stuber gehaald. Nu maar hopen dat hij lekker is.
Hehe, heb nog rijst met sate van de AH. Vanavond proberen maar
Zoveel keuzes trouwens...
Hij was beter dan die Grigio. Ik vind hem niet vies, maar zou hem niet nogmaals kopen.quote:
Sowieso de OP eens updaten. En af en toe eens patsen met wat ik koop. Afgelopen ja(a)r(en) is mijn interesse voor wijn enorm gegroeid. Heb momenteel een fles of 10 thuis staan. Ik wil daar best even wat informatie over delen.quote:Op maandag 5 november 2018 14:45 schreef vinnypassy het volgende:
Maar hoe wil je hem nieuw leven in blazen? Dan ga ik dit wel volgen hoor. ;-)
Gewoon, door wijn te drinken.quote:Op maandag 5 november 2018 14:45 schreef vinnypassy het volgende:
Maar hoe wil je hem nieuw leven in blazen? Dan ga ik dit wel volgen hoor. ;-)
Alcoholvrije wijn?quote:Op maandag 5 november 2018 14:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Gewoon, door wijn te drinken.
Maar ik zit nu in het alcoholvrije segment.
Het bedrijf waar ik werk heeft momenteel één alcoholvrije wijn op de kaart. Het spreekt mij totaal niet aan, net als met alcoholvrij bier mist er iets voor mij.quote:Op maandag 5 november 2018 15:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jup. Die van Faber is prima.
Tsja, er is een specifieke doelgroep hequote:Op maandag 5 november 2018 15:05 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Het bedrijf waar ik werk heeft momenteel één alcoholvrije wijn op de kaart. Het spreekt mij totaal niet aan, net als met alcoholvrij bier mist er iets voor mij.
Is dat overigens een goedje van Hugo?quote:Op maandag 5 november 2018 15:05 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tsja, er is een specifieke doelgroep he
Hugo Nee, dit is een ander merk.quote:Op maandag 5 november 2018 15:07 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Is dat overigens een goedje van Hugo?
Want dat is natuurlijk geen wijn.
Gelukkig .quote:Op maandag 5 november 2018 15:08 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hugo Nee, dit is een ander merk.
quote:Op maandag 5 november 2018 14:48 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Sowieso de OP eens updaten. En af en toe eens patsen met wat ik koop. Afgelopen ja(a)r(en) is mijn interesse voor wijn enorm gegroeid. Heb momenteel een fles of 10 thuis staan. Ik wil daar best even wat informatie over delen.
Aangezien het voor mij nog allemaal redelijk nieuw is koop ik nog geen wijnen van ¤15+, dat maakt het voor andere 'nieuwelingen' misschien ook iets toegankelijker.
Top, was gewoon benieuwd :-)quote:Op maandag 5 november 2018 14:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Gewoon, door wijn te drinken.
Maar ik zit nu in het alcoholvrije segment.
quote:Op woensdag 7 november 2018 13:39 schreef RingBewoner het volgende:
Sowieso vind ik wijnen uit de Elzas fantastisch.
Deze van de week:quote:Op maandag 12 november 2018 17:17 schreef RingBewoner het volgende:
Iemand die afgelopen weekend nog iets noemenswaardigs heeft gedronken?
Ziet er goed uit?quote:Op maandag 12 november 2018 17:18 schreef Molurus het volgende:
[..]
Deze van de week:
[ afbeelding ]
Niet goedkoop, maar zeker het geld waard.
Zacht, soepel, opvallend weinig zuur... tikje vanille. Godennectar.quote:Op maandag 12 november 2018 17:27 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Ziet er goed uit?
Hoe smaakte het?
Amarone is ook gewoon een erg mooie wijn. En er ging een leuke korting af toen. Nu die ripasso voor een tientje, heb ik ook direct gehaald, als vergelijkingsmateriaal.quote:Op zaterdag 24 november 2018 19:07 schreef Molurus het volgende:
Heerlijk dees:
https://www.gall.nl/shop/(...)policella-2015-75cl/
Zacht, vol, complex.
Weird! Nee, nog nooit meegemaakt. Ik zou haast zeggen dat er al haarscheurtjes in het glas gezeten moeten hebben.quote:Op maandag 19 november 2018 14:22 schreef RingBewoner het volgende:
Afgelopen weekend bij het openen van de fles wijn, de fles kapot getrokken.
Ik weet niet precies hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar aan de bovenkant van de fles heb ik hem gebroken in een kleine 'V'. Precies daar, waar de opener contact met fles maakt zaten de barsten in V-vorm.
Iemand anders dat wel eens meegemaakt?
Dit soort kurkentrekker gebruikt?quote:Op maandag 19 november 2018 14:22 schreef RingBewoner het volgende:
Afgelopen weekend bij het openen van de fles wijn, de fles kapot getrokken.
Ik weet niet precies hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar aan de bovenkant van de fles heb ik hem gebroken in een kleine 'V'. Precies daar, waar de opener contact met fles maakt zaten de barsten in V-vorm.
Iemand anders dat wel eens meegemaakt?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |