abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 11:03:14 #151
54278 crew  Tijger_m
42
pi_173439461
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 06:20 schreef Hdero het volgende:

[..]

Robbing Peter to pay Paul noemen ze dat. Oftewel ze hebben geen echte oplossingen. Dit is symptoombestrijding, doekje voor het bloeden.

Bouw eerst eens even een fatsoenlijk boven- en ondergronds afvoersysteem daar, langs iedere hoofdweg kun je zo'n vaargeul uitgraven die al het water voert naar de zee of naar een rivier die naar de zee stroomt.

Als je zulke ingewikkelde, kronkelende, en hoog in de lucht hangende snelwegbruggen en banen kan bouwen is dit een makkie.
Dat kost veel geld, belasting geld, en daar is men allergisch voor. En als het mis gaat dan klopt men bij de Federale overheid aan.

Wat in dit geval wel interessant gaat worden, de Republikeinse senatoren van Texas stemden namelijk tegen een voorstel om 50 miljard vrij te maken voor de gevolgen van Sandy, ik hoop voor deze mensen dat er geen payback volgt maar het zou mij niet verbazen als dat wel zo was.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 11:04:00 #152
8781 crew  Frutsel
pi_173439469
quote:
Het dilemma van Houston: vluchten of erop gokken dat het meevalt?

De regen blijft aanhouden, het water blijft stijgen, reservoirs dreigen over te lopen. Inwoners van Houston staan daarom voor een moeilijk dilemma: vluchten, of blijven zitten? Reizen is gevaarlijk, maar te laat vertrekken ook.

"Niemand weet zeker hoe de storm zich gaat ontwikkelen", zegt Nathalie Reumer vanuit Houston. Haar huis is iets hoger gelegen, dus ze heeft nog geen natte voeten. "Maar twee straten verderop zijn mensen met bootjes geëvacueerd."

Evacuees in Houston
Orkaan Harvey is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm, maar hangt momenteel stil in de buurt van de miljoenenstad. Dat betekent dat alle regen op één plek valt. In vijf dagen tijd is er al 69 centimeter neerslag gevallen - meer dan in Nederland in een jaar. Meteorologen vrezen dat dat nog zal verdubbelen voordat Harvey verder trekt.

"Het komt als een muur naar beneden. Zoals in een onweersbui, maar dan een paar uur door", zegt Reumer. "Je kunt er niet zoveel tegen doen; zandzakken plaatsen en je spullen een etage hoger zetten."

Wie nu nog niet vertrokken is, moet blijven zitten als het kan, raden de autoriteiten aan. Op de vlucht kun je worden overvallen door het water; zeker een persoon kwam zo al om het leven. Ook kan het water gevaarlijk zijn door giftige stoffen, omgevallen elektriciteitsmasten en roofdieren - op beelden uit het gebied zijn alligators en slangen in water te zien.

Door de aanhoudende regen heroverwegen steeds meer mensen hun besluit om te blijven. De alarmlijn van Houston kreeg in één dag 56.000 telefoontjes, zeven keer meer dan normaal. Duizenden mensen zijn al opgepikt door reddingswerkers, onder wie bewoners van een bejaardenhuis die werden overvallen door het snel stijgende water. Inwoners wordt aangeraden op het dak van hun huis te gaan zitten en dan te zwaaien met handdoeken naar passerende hulpverleners.

"We zien mensen door de straten waden, afgevoerd worden met rubberboten, kano's of fourwheeldrives, alles waar je mensen mee kunt redden. Via via worden mensen opgeroepen om anderen te helpen."

Mocht het voor haarzelf zover komen, dan zal het behelpen worden, vreest Reumer. "Ik zou niet weten hoe ik hier weg moet komen. We zijn aan een kant ingesloten door het water, aan de andere kant is de snelweg ondergelopen. We zitten in een appgroep van de lokale overheid, dus zo worden we op de hoogte gehouden als we ergens heen moeten. Ik verwacht het niet, maar ik hou toch mijn telefoon maar bij de hand."

Bijkomend probleem is dat twee grote reservoirs in Reumers omgeving vol raken. De opvangbekkens waren deze maand al gebuikt om zware regenval te verwerken, nu dreigen ze over te lopen. Daarom laten de autoriteiten het opgevangen water nu gecontroleerd wegstromen; in de omgeving kan het waterpeil daardoor met een meter stijgen.

De reservoirs zijn in de jaren 40 aangelegd en waren toe aan groot onderhoud. Enkele jaren geleden werd zelfs gewaarschuwd dat er een bijzonder groot risico was op een dijkdoorbraak. Hoewel de autoriteiten de omwonenden nu verzekeren dat daar geen acuut gevaar voor bestaat, wordt toch voor de zekerheid de druk verlicht door water te spuien.

De gebrekkige infrastructuur is een van de problemen nu aan het licht komen in Houston. "Menselijk handelen heeft het probleem erger gemaakt", oordeelt correspondent Arjen van der Horst. "In Nederland krijgen sinds de jaren 90 rivieren meer ruimte om te overstromen, hier is dat tegenovergesteld: de uiterwaarden zijn volgebouwd. Ook in de omgeving kan het water geen kant uit: enorme prairievelden zijn verdwenen onder asfalt en beton. Je ziet dat overstromingen hier steeds vaker voorkomen."

Je kunt je afvragen of je ondergelopen huizen in laaggegegen gebieden moet heropbouwen.
Bas Jonkman, hoogleraar Waterbouwkunde aan de TU Delft heeft het probleem bestudeerd. Hij ontwierp een plan om Houston te helpen met de wateroverlast. "De stad wil groeien, maar je moet een manier vinden waarop je daarmee omgaat. Je hebt genoeg afvoercapaciteit nodig: Houston ligt in het stroomgebied van 22 rivieren."

"Zo'n groot probleem wegwerken wordt lastig, maar goede planning kan helpen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of je ondergelopen huizen in laaggegegen gebieden moet heropbouwen. Het probleem staat nu op de agenda, ook bij de politiek, dus ik verwacht dat er na alle noodhulp iets aan gaat gebeuren."

Inmiddels vraagt men zich ook af of burgemeester Turner de miljoenenstad niet compleet had moeten evacueren. Onterecht, vindt Turner zelf. Het was lang onduidelijk waar de orkaan aan land zou gaan en bovendien had niemand zoveel neerslag voorzien. Ook herinnert Turner aan de chaos in 2005, toen Houstonians vluchtten voor orkaan Rita. Toen kwamen mensen om in het verkeer, terwijl de orkaan uiteindelijk de stad niet raakte.
"Ik heb daarom totaal geen spijt van mijn besluit. We hebben een besluit genomen dat verstandig was en in het belang van de inwoners van de stad."

Nathalie Reumer houdt zich nog niet bezig met dergelijke verwijten, zij heeft andere prioriteiten. De komende uren zal blijken hoever het water nog stijgt. "Het wordt een angstige nacht."
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 28 augustus 2017 @ 11:06:26 #153
78918 SeLang
Black swans matter
pi_173439496
Vissen vangen in je huis


Toch wel schitterend dit. Je huis staat onder water maar de bewoners komen niet bij van het lachen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 28 augustus 2017 @ 11:06:29 #154
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_173439497
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:03 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat kost veel geld, belasting geld, en daar is men allergisch voor. En als het mis gaat dan klopt men bij de Federale overheid aan.

Wat in dit geval wel interessant gaat worden, de Republikeinse senatoren van Texas stemden namelijk tegen een voorstel om 50 miljard vrij te maken voor de gevolgen van Sandy, ik hoop voor deze mensen dat er geen payback volgt maar het zou mij niet verbazen als dat wel zo was.
Wat dat betreft is het soms een hypocriet en raar volk. Niet altijd hoor, maar als het aankomt op belastingen en sociale voorzieningen lijken ze zich in rare bochten te wringen die uiteindelijk veel meer geld kosten voor iedereen.

Ik bedoel, de schade gaat hier oplopen tot ergens in de 100 miljard dollar. (3 dagen geleden stond het al op 40 miljard en dat was voor dat Houston Atlantis werd.) Goede voorzieningen kosten veel geld, maar niet zoveel.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 11:07:31 #155
54278 crew  Tijger_m
42
pi_173439510
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:43 schreef Hathor het volgende:

[..]

Mag toch aannemen dat ze na dit, en oa ook New Orleans hun lesje toch wel geleerd hebben.
Nee hoor. Weinig tot niets veranderd en dit is niet de eerste keer dat Houston onderloopt, dat gebeurde bij de hurricanes hiervoor ook en dan roept men dat er maatregelen gaan komen maar er gebeurt weinig tot niets.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 11:10:48 #156
54278 crew  Tijger_m
42
pi_173439546
quote:
2s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:06 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat dat betreft is het soms een hypocriet en raar volk. Niet altijd hoor, maar als het aankomt op belastingen en sociale voorzieningen lijken ze zich in rare bochten te wringen die uiteindelijk veel meer geld kosten voor iedereen.
Erg goed rekenen kunnen ze inderdaad niet dus sleept men zich van ramp naar ramp met alle gevolgen en kosten van dien totdat het uiteindelijk echt fout loopt. Dan word er een zondebok gezocht en begint het spel opnieuw.

De schade word nu al geraamd op 108 miljard, voor de helft daarvan had je de stad toch best wel een stuk droger gehouden vermoed ik.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 28 augustus 2017 @ 11:12:09 #157
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_173439565
Hoeveel National Guard-gasten zijn nu ingezet? 3000 toch? Dat is toch veelste weinig om al die mensen op tijd te redden.
Er wonen zo'n 6,7 miljoen mensen in Houston en al die suburbs zoals Dickinson... Laten we zeggen dat de komende tijd met al die regenval zo'n 5% daarvan echt niet meer op zijn of haar plek kan zitten, dan praat je over 335.000 mensen die ge-evacueerd moeten worden. Anders verdrinken ze, hebben geen eten en zijn er allerlei andere mensonterende toestanden.

Ik denk dat de gemiddelde rate van hoeveel mensen één zo'n persoon (rekening houdend dat ze in teamverband opereren) zo'n 10 per dag is, dan kunnen die National Guard-lui maar 30.000 per dag redden. De komende drie dagen dus 90.000 personen. Tuurlijk zijn er ook inwoners die op eigen houtje mensen redden, maar die doen meestal maar één of twee reddingsacties voor hun buren. In het beste geval worden dus 180.000 personen gered. 155.000 personen zijn dus voor de komende drie dagen geheel op hun zelf aangewezen :{.

Oke toegegeven, dit is wel een hele erge bierviltjes-berekening met allerlei aannames, iemand anders ideeën erover?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 11:13:27 #158
54278 crew  Tijger_m
42
pi_173439579
quote:
2s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:12 schreef Falco het volgende:
Hoeveel National Guard-gasten zijn nu ingezet? 3000 toch? Dat is toch veelste weinig om al die mensen op tijd te redden.
Er wonen zo'n 6,7 miljoen mensen in Houston en al die suburbs zoals Dickinson... Laten we zeggen dat de komende tijd met al die regenval zo'n 5% daarvan echt niet meer op zijn of haar plek kan zitten, dan praat je over 335.000 miljoen mensen die ge-evacueerd moeten worden. Anders verdrinken ze, hebben geen eten en zijn er allerlei andere mensonterende toestanden.

Ik denk dat de gemiddelde rate van hoeveel mensen één zo'n persoon (rekening houdend dat ze in teamverband opereren) zo'n 10 per dag is, dan kunnen die National Guard-lui maar 30.000 per dag redden. De komende drie dagen dus 90.000 personen. Tuurlijk zijn er ook inwoners die op eigen houtje mensen redden, maar die doen meestal maar één of twee reddingsacties voor hun buren. In het beste geval worden dus 180.000 personen gered. 155.000 personen zijn dus voor de komende drie dagen geheel op hun zelf aangewezen :{.

Oke toegegeven, dit is wel een hele erge bierviltjes-berekening met allerlei aannames, iemand anders ideeën erover?
Er waren al 700 NG eenheden in actie, met deze erbij is dat 3700. Daarbij is de Coast Guard zeer actief alsmede civiele diensten. Zo'n rekensom maken werkt dus niet erg goed.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_173439582
quote:
2s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:12 schreef Falco het volgende:
6,7 miljoen mensen in Houston en al die suburbs zoals Dickinson... Laten we zeggen dat de komende tijd met al die regenval zo'n 5% daarvan echt niet meer op zijn of haar plek kan zitten, dan praat je over 335.000 miljoen mensen
Ja doei.
  maandag 28 augustus 2017 @ 11:14:22 #160
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_173439592
quote:
5s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:13 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Jajaja ik had eerst 20% als uitgangspunt genomen en er stond eerst 1,3 miljoen. Dat leek me wel erg veel. Het is inmiddels gefixed ;).
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_173440236
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 09:54 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Dat duidt er op dat er totaal geen goede modellen zijn voor de snelheid waarmee het zich vult en/of er geen duidelijkheid noodprotocol is.

Ach, na Katrina brachten het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat na een week aandringen dat ons kleine landje echt wel kan helpen bij watersnood ook een set nood-pompen met een capaciteit die bijna gelijk was aan de capaciteit die waarmee de Amerikanen op dat moment het water uit de stad weg probeerden te pompen. Ze waren al een week bezig met lullige waterpompjes uit het hele land te verzamelen, maar dat zette weinig zoden aan de dijk. Iets met Amerikaanse trots. De eigen bevolking laten creperen is beter dan hulp van buiten inschakelen ofzo.

En dan was er in Nederland nog zo'n tweede set aanwezig, om in te kunnen zetten als 1 van de grotere gemalen in ons land het zou begeven.
nederland ^O^
There are only 151 Pokémon.
pi_173440410
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 11:04 schreef Frutsel het volgende:

[Inwoners wordt aangeraden op het dak van hun huis te gaan zitten]


Helaas is niet iedereen daartoe in staat, voorzover ze überhaupt een begaanbaar dak hebben. Wat een onnozel advies eigenlijk. Mensen aan hun lot overlaten, en dan op basis van hoe ze reageren, bepalen wie de helden zijn dan wel de verliezers.
:{
pi_173440450
En als je je telefoon wel wilt blijven gebruiken, maar besluit het water in te gaan, of doet uit noodzaak, is dat ding zodra hij in het water staat kapot. De wrange ironie. :') Of je moet een waterdichte zak hebben. Wat ik niet denk dat ze hebben.
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 12:28:46 #165
8781 crew  Frutsel
pi_173440466
quote:
Amerikanen slecht verzekerd tegen stormschade

HOUSTON - Het prijskaartje dat aan de tropische storm Harvey hangt groeit nog elke dag. Schattingen van de materiële schade lopen inmiddels op tot ongeveer 24 miljard dollar, ruim 20 miljard euro. Het grootste probleem voor de bewoners van de getroffen gebieden in Texas is dat velen niet of te laag verzekerd zijn.

Experts zeggen dat wanneer de storm is uitgeraasd en de balans van de schade opgemaakt, zal blijken dat een ’ongewoon groot deel van de economische schade niet is gedekt’. Overigens zullen nauwkeurige schattingen van de financiële gevolgen pas over enkele weken mogelijk zijn. Verzekeraars, zo blijkt uit een analyse, dekken in de meeste gevallen wel schade door wind, maar niet die door water. Die laatste is juist de grootste schadepost die Harvey achterlaat.

De laatste zware storm die het gebied in en rond Houston aandeed, Allison in 2001, veroorzaakte een schadepost van circa 12 miljard dollar (10 miljard euro). Daarvan bleek door de verzekering slechts 5 miljard dollar (4,2 miljard euro) gedekt
Ik zei het in het allereerste deel al dat ze dit op tv hadden uitgelegd. Slechts 2% van bewoners van achterliggende gebieden die op dat moment volgens de toenmalige prognoses de grootste klap zouden krijgen was verzekerd.

Geen idee of het laksheid is of dat het het prijskaartje is maar als je in deze risicogebieden woont kun je toch gewoon het risico van "niet-verzekerd-zijn" niet lopen.
pi_173440480
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:27 schreef Hdero het volgende:
En als je je telefoon wel wilt blijven gebruiken, maar besluit het water in te gaan, of doet uit noodzaak, is dat ding zodra hij in het water staat kapot. De wrange ironie. :') Of je moet een waterdichte zak hebben. Wat ik niet denk dat ze hebben.
Of je koopt een samsung die waterdicht is.

Maar snap werkelijk niet dat hier niet op is ingespeeld. Het rijkste land ter wereld en dan nog deze Sri Lankaanse toestanden met vele slachtoffers als gevolg. Dit is wanbeleid en de gewone man kan weer betalen met zijn hebben en houwen.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 28 augustus 2017 @ 12:38:59 #167
163650 Greys
pi_173440578
Deze dame met poedel op luchtbed zal toch inmiddels ook wel gered zijn he?
Zeg ja. Anders slaap ik niet. }:|

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173440613
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:28 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik zei het in het allereerste deel al dat ze dit op tv hadden uitgelegd. Slechts 2% van bewoners van achterliggende gebieden die op dat moment volgens de toenmalige prognoses de grootste klap zouden krijgen was verzekerd.

Geen idee of het laksheid is of dat het het prijskaartje is maar als je in deze risicogebieden woont kun je toch gewoon het risico van "niet-verzekerd-zijn" niet lopen.
En dan zal er zich geen enkele hond hierover opwinden of voor het parlement gaan schreeuwen dat dat teveel geld is, terwijl niemand een paar miljoen af wil tikken in de vorm van belastingen, waar ze wel over zeuren en stampvoeten. 24 milJARD ipv 100 milJOEN. Tsja, prioriteiten. :{
  maandag 28 augustus 2017 @ 12:42:42 #169
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_173440624
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:38 schreef Greys het volgende:
Deze dame met poedel op luchtbed zal toch inmiddels ook wel gered zijn he?
Zeg ja. Anders slaap ik niet. }:|

[ afbeelding ]
Nee hartstikke verdronken nu.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_173440628
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:30 schreef Chadi het volgende:

[..]

Of je koopt een samsung die waterdicht is.

Maar snap werkelijk niet dat hier niet op is ingespeeld. Het rijkste land ter wereld en dan nog deze Sri Lankaanse toestanden met vele slachtoffers als gevolg. Dit is wanbeleid en de gewone man kan weer betalen met zijn hebben en houwen.
Samsung heeft waterdichte modellen? Maar dan is er nog sprake van uiterst giftig water, met ook nog eens een mogelijk statische lading? Hoe zit dat precies? Kan de foon daartegen?
pi_173440660
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:38 schreef Greys het volgende:
Deze dame met poedel op luchtbed zal toch inmiddels ook wel gered zijn he?
Zeg ja. Anders slaap ik niet. }:|

[ afbeelding ]
De nacht daar proberen te slapen/uitzitten lijkt me geen goed idee, voor als het water snel nog meer stijgt. :X
pi_173440686
We kunnen straks op de eerste vermakelijke ochtendtweets van de gekke, oude Führer rekenen die op zn dooi gemak overal leunstoelopmerkingen en kroegpraatjes over heeft. :')
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 28 augustus 2017 @ 12:49:39 #173
163650 Greys
pi_173440695
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:46 schreef Hdero het volgende:

[..]

De nacht daar proberen te slapen/uitzitten lijkt me geen goed idee, voor als het water snel nog meer stijgt. :X
Ik probeer mezelf gerust te stellen door te bedenken dat IEMAND toch die foto gemaakt moet hebben dus die hebben haar vast gered. O+
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173440728
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:49 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik probeer mezelf gerust te stellen door te bedenken dat IEMAND toch die foto gemaakt moet hebben dus die hebben haar vast gered. O+
Beter was het om naam, adres en toestand te geven. Zo kan je de hele stad afstruinen en haar nog niet vinden. En hulpverleners komen al helemaal niet tenzij haar leven in gevaar is. :')
pi_173440932


En dan moet ik bij het zien van deze foto onwillekeurig denken aan een wantoestand in een of andere derde wereld Afrikaans land.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')