abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173456114
registreer om deze reclame te verbergen
Maar ik moet nog even studeren want ik weet nog te weinig van het land ;)
pi_173458182
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 12:44 schreef Budapestenaar het volgende:

[..]

Jij hebt daar dus zelf met een auto rondgereden? Gehuurd? Zijn de wegen redelijk of is het een kraterlandschap?

Die afwisseling lijkt me fantastisch O+

O ja, Stalin was een GeorgiŽr, toch?

Hotel Texel? _O- Genoemd naar ons eiland?
Ik heb niet zelf rondgereden, want ik had toen mijn rijbewijs nog niet :P Maar een vriend van mij heeft alles gereden en dat was prima te doen. Alle hoofdwegen zijn prima, als je daar van afwijkt kan het weleens wat minder worden, maar nog steeds rijdbaar. Alleen was de directe weg tussen de zwarte zee en Borjomi afgesloten, die was toen te gevaarlijk.

En hotel Texel is inderdaad vernoemd naar ons eiland! We hadden daar een hostel gevonden, alleen die lui deden niet open. Dus toen moesten we op zoek naar een alternatief, en hotel Texel leek ons wel wat. Dus weer de straatjes omhoog met de auto, maar waar hotel Texel zou moeten zitten, geen hotel Texel te vinden.
Wij dus maar weer naar beneden, waar een duur luxe hotel zat. Dat was het toch niet helemaal, dus weer omhoog de smalle straatjes in op zoek naar hotel Texel. Ergens waar het zou moeten zijn zagen we een tafeltje buiten staan, misschien was dat wel een hostel?

Dus toch even naar binnen gegluurd, en ja, het was hotel Texel. Alleen zat het helemaal vol, jammer. Dus buiten even overlegd wat we dan zouden doen. Komt opeens de grote eigenaar (de oud sovjet burgemeester) naar ons toe. We moesten even plaats nemen en wachten. Ok...

Wij dus wachten, komt hij met een oud nederlands boek met foto's terug. Bleek dat zijn vader tijdens de 2e wereld oorlog op Texel had gezeten. Die man dus helemaal blij dat wij uit Nederland kwamen, en hij ging wel wat regelen voor ons. Hij kon trouwens maar een paar woorden Engels, dus communicatie was een beetje behelpen.

Even later kwam hij weer terug en moesten we plaats nemen in zijn Lada. Ik voorin, vriend van mij achterin. Dus met de 100 pookjes in dat ding start hij die auto en gaat weer naar beneden, maar wordt gebeld, keert zijn auto en gaat weer terug naar hotel Texel. Daar stapt die uit, kletst een half uur met een vriend, terwijl wij nog totaal onwetend in die Lada zitten.

Onze grote vriend is uitgekletst, stapt weer in en we gaan weer omlaag de berg af. Na een stukje rijden lijkt de auto het te begeven midden op straat, maar we waren ook op onze bestemming, dus kennelijk gaat een Lada zo uit :P

We moesten meekomen en liepen langs het huis van onbekenden op. Hier keek een vrouw ons al wat moeilijk aan. De man van hotel Texel had daar vrienden wonen die een appartement boven hun huis hadden, en daar mochten wij tegen een spotprijs overnachten. Eigen woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer, lekker luxe! Alleen bleek later dat die mensen de volgende dag gasten verwachten die voor een half jaar het appartement hadden gehuurd, vandaar de reactie van de vrouw....
Gelukkig waren die mensen vertraagd, waardoor wij mooi konden blijven zitten. Dus daarom moet je op zoek naar hotel Texel ;)
pi_173458465
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:51 schreef thealterego1 het volgende:

[..]

Knip
Mooi verhaal :D.

https://en.wikipedia.org/wiki/Georgian_uprising_on_Texel

Nooit van gehoord trouwens. Weer wat geleerd.
pi_173459832
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 10:51 schreef thealterego1 het volgende:

[..]


_O- Prachtig verhaal! Alleen al dat ritje in de Lada van de oud-burgemeester zou het voor mij de moeite waard maken. :D
pi_173502763
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 07:26 schreef Budapestenaar het volgende:
Maar ik moet nog even studeren want ik weet nog te weinig van het land ;)
c
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 07:25 schreef Budapestenaar het volgende:

[..]

Ik denk nu aan een reis van Tbslisi naar Kutaisi (of andersom). De hoogste bergen liggen zo te zien in het noorden, dus daar wil ik zeker heen (maar wel uitkijken voor die 2 opstandige regio's). 7-10 dagen, zoiets.

*O*
Maar je wilt niet naar de zee?
pi_173508335
quote:
11s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 14:15 schreef liesje1979 het volgende:

[..]

c

[..]

Maar je wilt niet naar de zee?
De kust leek me niet heel bijzonder, wat ik zo op de plaatjes zag. :@
pi_173548453
registreer om deze reclame te verbergen
Wat boeken over GeorgiŽ gevonden bij de bieb.

En een filmpje dat naar meer smaakt. O+

abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')