abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173340727
Inmiddels is er erg veel ophef ontstaan over een krantenkop in het AD.



'Weer Marokkanen! Toeval?' Er wordt beweerd dat bijna de helft van de aanslagplegers in Europa van Marokkaanse afkomst is en dat dit iets te maken heeft met de 'drugsas' die loopt van Marokko tot België.

De ophef gaat over de kop. Niet per se over de inhoud van het bijgaande artikel, lijkt het.

De inhoud van het bijgaande artikel is dit:

quote:
Bijna de helft van de jihadisten die aanslagen in Europa plegen hebben wortels in Marokko

Anderen hebben ouders die overwegend afkomstig zijn uit andere Noord-Afrikaanse landen, zoals Algerije. Waarom keren juist zij zich toch tot de radicale islam?

In het Spaanse dorpje Ripoll zochten Marokkaanse immigranten een beter leven. Ze vonden het, tot de aanslag in Barcelona alles op zijn kop zette. Waar plezier was, is nu verdriet en dood. Ripoll is plots de plek waar terroristen werden geboren. Net zoals Brussel, Parijs ook. En het zijn opvallend vaak Marokkanen, die de wapens oppakken.

,,Je ziet dat er echt wel wat aan de hand is in de Marokkaanse gemeenschap,’’ zegt hoogleraar Edwin Bakker. Op zijn faculteit wordt een database bijgehouden, waarin de namen van zo veel mogelijk Nederlandse jihadisten zijn achterhaald en geregistreerd. ,,In Europa is alleen het Verenigd Koninkrijk een uitzondering, daar zie je uitreizigers met een Pakistaanse of Nigeriaanse migratieachtergrond. Maar kijk ook naar Frankrijk, Spanje, België – verder in Europa zie je: het aantal uitreizigers met een Marokkaanse achtergrond is veruit in de meerderheid.’’

Lange arm van Erdogan
Maar waarom juist zij? En omgekeerd: waarom zien Turkse families amper dat hun kinderen aanslagen plegen uit naam van hun Islamitische geloof?

Om met dat laatste te beginnen: je zou kunnen zeggen dat de omstreden lange arm van Erdogan ook zo zijn voordelen heeft. Want het is juist de sociale identiteit die Turken over de hele wereld met elkaar verbindt, zorgt dat ze het gevoel hebben ergens bij te horen. Criminoloog Richard Staring die onderzoek deed naar risico’s op radicalisering onder Turkse Nederlanders: ,Dankzij de oriëntatie van Turkse Nederlanders op elkaar hebben ze hun plek hier gevonden. Ook al hebben ze te maken met uitsluiting en discriminatie, ze lijden niet aan een minderwaardigheidscomplex. Hun zelfbeeld is positief omdat ze zich gewaardeerd voelen in hun eigen groep.’’

Marokkaanse Nederlanders hebben die banden veel minder, aldus Bakker. ,,Het collectief is veel minder sterk. Daardoor kun je gemakkelijker uit de groep breken, zoals Aboutaleb bijvoorbeeld heeft gedaan. Maar tegelijk zie je daardoor meer identiteitsproblemen.’’ Voor Marokkaanse Nederlanders die veel minder een eigen groep hebben waarin ze zich goed voelen, komt uitsluiting en discriminatie misschien wel extra hard aan. Daar werd bijvoorbeeld in de Haagse Schilderswijk slim op ingespeeld. ‘Jullie zullen er hier nooit bijhoren,’ riep het voormalige voetbaltalent en nu radicale moslim Azzedine C. niet voor niets, tijdens een demonstratie in de Schilderwijk. Voor wie zoekt, kan de wereldwijde Islamistische geloofsgemeenschap een thuis worden dat niet gebonden is aan landsgrenzen of een staat.

Dwingend geloof
Turkije daarentegen is bij uitstek een krachtige natie, die altijd in verbinding wil blijven staan met degenen die het land verlaten. Het is ook de regering die actief blijft in de Turkse moskeeën, Turkse imams zijn ambtenaren die worden betaald door de staat. Staring: ,,Turkse Nederlanders ervaren hun geloof als niet zo dwingend, ze kunnen er hun ei kwijt en voelen zich prettig in de bestaande islamitische bewegingen.’’

De Belgische onderzoekster Ilke Adam zegt erover: ,,Marokko heeft geen ministerie voor religie. In combinatie met minder sociale controle heeft dat ruimte voor een meer individuele beleving van het geloof.’’ Dus is het gemakkelijker te keren naar het strenge salafisme, dat door financiering vanuit Saoudi Arabië in moskeeën over de wereld wordt verspreid.

Hoewel een omstreden onderzoek van Motivation in .. nog stelde dat Nederlanders met een Turkse achtergrond religieus geweld massaal zouden goedkeuren en ze zwaar antisemitisch zouden zijn, blijkt inmiddels het tegendeel waar. Kijkend naar de integratie zou je kunnen zeggen dat de samenhang in de Turkse gemeenschap negatief is. Tegelijk zorgt juist die sterke identiteit dat hier geboren Turken zich veel minder keren tegen het Europa waar ze werden geboren zijn, door de radicale Islam te omarmen. Staring: ,,Gebeurt dat toch, dan wordt er niet zo maar openlijk over gesproken,’’ zegt Staring. ,,Dat wordt over het algemeen echt als een schande gezien.’’

Marokko heeft geen ministerie voor religie. In combinatie met minder sociale controle heeft dat ruimte voor een meer individuele beleving van het geloof

Schande spreken
Moet het zo ook gaan onder Marokkaanse Nederlanders, moeten zij schande spreken van Marokkanen die aanslagen plegen? Ja, zegt Bakker. Alleen moeten zij de vuile was buiten durven te hangen als personen zich met geweld tegen het westen richten. ,,Er moet zelfkritiek geleverd worden, gekeken worden hoe dit kan gebeuren. Is het toeval dat in het aantal uitreizigers Marokkanen oververtegenwoordigd zijn? Dat dat hetzelfde is in de criminaliteit? Ik denk het niet. De steun aan de jihad gebeurt uit naam van de gemeenschap, letterlijk in hun naam, als er Allah Akbar wordt geroepen. De overheid kan daar niets aan doen. Dat moeten de families en leiders van de gemeenschap zelf doen. Zij moeten weerbaar worden.’’

Maar uiteindelijk is het ook een probleem van de Europese landen en niet alleen omdat wij het geweld voelen van de aanslagen. Ilke Adam: ,,Laat duidelijk zijn, als het gaat om de aanslagen in Spanje en Brussel gaat het om home grown terrorism – het is hier gegroeid, niet in Syrië of ergens anders. We hebben te maken met een gefrustreerde tweede generatie, die zich slachtoffer voelt van discriminatie. Zijn zij immigrant of burger? Uiteindelijk moet er meer oog komen voor recht en gelijkheid, zodat ook deze groep uiteindelijk zegt ja, dit is mijn land.’’
Dit artikel vergelijkt situatie Turken en Marokkanen. Turken hebben een sterke nationale identiteit en een ministerie van religie die de boel in de gaten houdt. Marokkanen hebben een identiteit die minder nationalistisch en meer religieus is en ook geen ministerie die de boel in de gaten houdt. Maw de "Lange Arm van Erdogan" heeft wrs toch ook positieve gevolgen.

Komt logisch over dus, vandaar is de ophef in mijn ogen overtrokken. De vraag mag je dus ook stellen.

Wat denken jullie? Stigmatiserend, extreemrechts, opruiend c.q. haatzaaiend deze kop of niet, maar een interessante sociologische kwestie?
I´m back.
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 23 augustus 2017 @ 12:31:48 #2
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_173340769
Terechte kop.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:32:32 #3
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_173340784
Ik ben benieuwd of Israël dit keer weer als zondebok gebruikt wordt zodat de Berbers weer een excuus hebben :')
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:33:35 #4
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_173340803
Belachelijke kop. Waarom zou je zoeken naar overeenkomsten tussen mensen die terroristische aanslag plegen? Nergens voor nodig.
pi_173340837
De pleuris momenteel in Amsterdam met de liegende en bedriegende PVDA kliek, u raadt het al: Marokkanen.
pi_173340850
Is er al opgeroepen alle AD adverteerders te boycotten?
pi_173340857
Wil het AD concurrent worden van de Telegraaf of zo? Absoluut onnodige opruiende kop mij betreft!
Flaming and gaming..
pi_173340865
Hè bah, feiten benoemen dat moeten we niet willen met z'n allen.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:40:55 #9
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173340927
Duidelijk waar de prioriteiten liggen van mevrouw. Een klassiek Jopertje. :Y

Waarschijnlijk vindt ze Wilders en Baudet een grotere bedreiging dan de (radicale) Islam.

Dat vinden ze op die site in ieder geval wel.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_173340936
quote:
8s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:36 schreef ProFlamer het volgende:
Wil het AD concurrent worden van de Telegraaf of zo? Absoluut onnodige opruiende kop mij betreft!
Dit een betere kop? In de Limburger:

I´m back.
pi_173340958
Burgers die willen vechten voor het vaderland :



Die zwakke nationale identiteit zie ik dus niet echt.

Ik denk dat het eerder te maken heeft met een zeer laag IQ en ongewenste huwelijken die leiden tot inferieur DNA.
pi_173340971
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:40 schreef thedeedster het volgende:
Duidelijk waar de prioriteiten liggen van mevrouw. Een klassiek Jopertje. :Y

Waarschijnlijk vindt ze Wilders en Baudet een grotere bedreiging dan de (radicale) Islam.

Dat vinden ze op die site in ieder geval wel.
Ach er staat alweer een huiltopic klaar op Joop (nog geen reacties) maar geen woord op die site over die jihadist in dienst genomen door die Marokkaanse radicale gemeenteambtenaar tijdens het graaien in de belastingpot.
pi_173340983
Willen jullie meer of minder van zulke koppen?
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:45:29 #14
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173340996
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:41 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dit een betere kop? In de Limburger:

[ afbeelding ]
Inhoudelijk: zeer goede vraag.

Het zogenaamde Westen bombardeert dit land namelijk niet. De goedpraters van terrorisme gebruiken dit namelijk altijd als argument.

En Wilders kan niet in elk land zo veel invloed hebben.

Dus wat is het excuus nu?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:47:19 #15
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_173341024
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:45 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Dus wat is het excuus nu?
Kolonisatie natuurlijk. Daarom ook aanslagen in Spanje en Frankrijk.
pi_173341028
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:42 schreef Confetti het volgende:
Burgers die willen vechten voor het vaderland :

[ afbeelding ]

Die zwakke nationale identiteit zie ik dus niet echt.

Ik denk dat het eerder te maken heeft met een zeer laag IQ en ongewenste huwelijken die leiden tot inferieur DNA.
Je hebt 'moslims van de vlag' en 'moslims van het boek' hè. Onderscheid dat Doornbos maakte tav moslims in het M-O. Moslims van de vlag zijn dan de Turken voor wie hun nationale identiteit belangrijker is dan hun religie. Moslims van het boek, vaak Arabisch sprekend, voor wie hun religie in feite hun identiteit is.
Op zich kan dit een oorzaak zijn waarom Marokkanen vaker onder de plegers van terroristische aanslagen zitten dan bijv. Turken.
Maar ook weer niet verklaart dit waarom Marokkanen per se vaker voorkomen dan andere moslims van het boek. Er hoort wel nog een tweede verklaring bij.
I´m back.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:47:37 #17
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341029
Belachelijk suggestieve kop. Sowieso zouden alle koppen die eindigen op een vraagteken verboden moeten worden.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:50:13 #18
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173341070
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Belachelijk suggestieve kop. Sowieso zouden alle koppen die eindigen op een vraagteken verboden moeten worden.
Ja, laten we weer lekker gaan verbieden! ^O^
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_173341071
_O- _O-

Tja, altijd als ik bonje heb is het weer zo'n berber met plat achterhoofd.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_173341079
Het artikel zelf is overigens erg genuanceerd en inhoudelijk. Met die VP vliegt het AD echter redelijk uit de bocht.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:51:11 #21
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341087
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:50 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ja, laten we weer lekker gaan verbieden! ^O^
Heb je zo'n hekel aan verbieden dan?
pi_173341106
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:50 schreef KoosVogels het volgende:
Het artikel zelf is overigens erg genuanceerd en inhoudelijk. Met die VP vliegt het AD echter redelijk uit de bocht.
Juist daarom is de ophef overtrokken. Het artikel draagt een aannemelijke analyse aan.
I´m back.
pi_173341115
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Belachelijk suggestieve kop. Sowieso zouden alle koppen die eindigen op een vraagteken verboden moeten worden.
Aan de ene kan is het niet suggestief, want ze tonen bewijs dat veel aanslagen door marokkanen gedaan worden.

Ze proberen met deze manier meer lezers aan te trekken, meer is het niet.
pi_173341120
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:52 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Juist daarom is de ophef overtrokken. Het artikel draagt een aannemelijke analyse aan.
Er wordt bovendien een legitieme vraag gesteld.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_173341128
Lijkt me een bijzonder legitieme vraag. Alleen idioten en onnozelaars vallen over die kop. Die vraag had al veel eerder gesteld moeten worden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:54:20 #26
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173341138
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:51 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Heb je zo'n hekel aan verbieden dan?
Ik wel.

Van mij mag iedereen zijn geloof hebben. Mits je anderen er niet mee lastig valt.

Maar struisvogelgedrag is gewoon vragen om problemen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:54:46 #27
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_173341145
De vraag had eigenlijk: Weer moslims. Toeval? moeten zijn. Maar ja, discriminatie he.
pi_173341170
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:53 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Lijkt me een bijzonder legitieme vraag. Alleen idioten en onnozelaars vallen over die kop. Die vraag had al veel eerder gesteld moeten worden.
Ja, dat meisje professor van de christelijke kerk annex terreurdeskundige De Greef die vaak bij praatprogramma's zit, heb ik er nog nooit over gehoord idd. Maar de analyse in het artikel is vrij logisch. Moet toch wel leiden tot weer een stukje betere analyse van de radicalisering dan tot nu toe het geval is, lijkt me dan ook.
I´m back.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:56:43 #29
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341177
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:53 schreef dikke_donder het volgende:

[..]

Aan de ene kan is het niet suggestief, want ze tonen bewijs dat veel aanslagen door marokkanen gedaan worden.

Ze proberen met deze manier meer lezers aan te trekken, meer is het niet.
Door een suggestieve kop.
pi_173341182
Vanavond Najib Amhali die ergens aanschuift bij een praatprogramma?
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:57:01 #31
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341184
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:54 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik wel.

Van mij mag iedereen zijn geloof hebben. Mits je anderen er niet mee lastig valt.

Maar struisvogelgedrag is gewoon vragen om problemen.
Wat heeft dit te maken met struisvogelgedrag?
pi_173341190
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Er wordt bovendien een legitieme vraag gesteld.
Maar mag niet op de voorpagina dan? Je stelt dat ze uit de bocht vliegen met die VP.
I´m back.
pi_173341193
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:56 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Door een suggestieve kop.
Hoezo suggestief?
I´m back.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:58:57 #34
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_173341218
Alhoewel ik het niet groter wil maken dan het is ben ik toch wel benieuwd naar de oorzaken. Ik vermoed dat een deel zit in uitsluiting. Marokkaanse jongeren komen moeilijker aan een stageplek. Zullen eerder gediscrimineerd worden bij een sollicitatie. :{

Alhoewel een eerste reflex is dat we hard moeten optreden zit de oplossing hem juist in het omarmen van deze jongeren zodat ze zich thuis voelen en zich teder voelen in een warm bad.

Ik heb mijn kans gepakt. Niemand die zo snel als ik drivers kan installeren. Ik heb me dit eigen gemaakt ondanks de tegenwerkingen.

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_173341222
Nee is geen toeval.
FOK! is net een groot tijdschrift
  woensdag 23 augustus 2017 @ 12:59:27 #36
262 Re
Kiss & Swallow
pi_173341229
hoe zou een zelfde soort kop eruit gezien hebben tijdens de bankencrisis
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_173341238
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:56 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Door een suggestieve kop.
Er is niets suggestiefs aan als het op feiten is gebaseerd.
pi_173341249
quote:
15s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:58 schreef BansheeBoy het volgende:
Alhoewel ik het niet groter wil maken dan het is ben ik toch wel benieuwd naar de oorzaken. Ik vermoed dat een deel zit in uitsluiting. Marokkaanse jongeren komen moeilijker aan een stageplek. Zullen eerder gediscrimineerd worden bij een sollicitatie. :{

Alhoewel een eerste reflex is dat we hard moeten optreden zit de oplossing hem juist in het omarmen van deze jongeren zodat ze zich thuis voelen en zich teder voelen in een warm bad.

Ik heb mijn kans gepakt. Niemand die zo snel als ik drivers kan installeren. Ik heb me dit eigen gemaakt ondanks de tegenwerkingen.

:{²
Analyse in bijgaand artikel. Heb ik erbij gepaste, dus dan kun je daaruit opmaken wat een handjevol deskundige ervan vindt.
I´m back.
pi_173341262
quote:
3s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:59 schreef Re het volgende:
hoe zou een zelfde soort kop eruit gezien hebben tijdens de bankencrisis
Hoe bedoel je dat?
I´m back.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:01:07 #40
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173341267
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Wat heeft dit te maken met struisvogelgedrag?
Zaken die je niet aanstaan willen verbieden...
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_173341268
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:59 schreef Vimbavimba het volgende:
Nee is geen toeval.
Bizar dat ze er een heel artikel aan wijden, terwijl 4 woorden hadden volstaan.
pi_173341281
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Wat heeft dit te maken met struisvogelgedrag?
Dat je kennelijk meer valt over een legitieme vraag die gesteld wordt dan het feit dat we hier een enorm marokkanenprobleem hebben in Europa. De vraag is namelijk niet het probleem, de overlastgevende Marokkanen zijn het probleem.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:02:47 #43
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341287
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hoezo suggestief?
Kun jij het antwoord op de vraag niet al uit de vraag zelf halen?
pi_173341288
quote:
3s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:59 schreef Re het volgende:
hoe zou een zelfde soort kop eruit gezien hebben tijdens de bankencrisis
Volgens mij is die bankier van de Lehman brothers flink door het slijk gehaald.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:03:03 #45
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173341294
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Belachelijk suggestieve kop. Sowieso zouden alle koppen die eindigen op een vraagteken verboden moeten worden.
Haha, dat is echt onzin hoor.

Dat laatste dan, dat eerste kan ik nog in meegaan.
pi_173341297
quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:01 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Bizar dat ze er een heel artikel aan wijden, terwijl 4 woorden hadden volstaan.
Komkommertijd he.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:03:20 #47
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341300
quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:59 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Er is niets suggestiefs aan als het op feiten is gebaseerd.
Dan moet je het er gewoon neerzetten. Geen suggestieve vraag stellen.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:03:39 #48
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341309
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:01 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Zaken die je niet aanstaan willen verbieden...
Wat heeft dat met struisvogelgedrag te maken?
pi_173341310
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hoezo suggestief?
Niks suggestief. Gewoon keiharde waarheid.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:03:47 #50
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173341311
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:50 schreef KoosVogels het volgende:
Het artikel zelf is overigens erg genuanceerd en inhoudelijk. Met die VP vliegt het AD echter redelijk uit de bocht.
Koppenmaker is vaker niet dan wel de schrijver van het artikel zelf.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:04:13 #51
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341318
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat je kennelijk meer valt over een legitieme vraag die gesteld wordt dan het feit dat we hier een enorm marokkanenprobleem hebben in Europa. De vraag is namelijk niet het probleem, de overlastgevende Marokkanen zijn het probleem.
Dit topic ging dan ook over de suggestieve kop, niet over Marokkanen.
pi_173341319
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dan moet je het er gewoon neerzetten. Geen suggestieve vraag stellen.
Hard he. De waarheid.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Eindredactie Games woensdag 23 augustus 2017 @ 13:04:22 #53
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_173341322
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:53 schreef dikke_donder het volgende:

[..]

Aan de ene kan is het niet suggestief, want ze tonen bewijs dat veel aanslagen door marokkanen gedaan worden.

Ze proberen met deze manier meer lezers aan te trekken, meer is het niet.
Juistem. Zelfs domme tokkies zullen mogelijk aangetrokken worden door zo'n titel en - al dan niet per ongeluk - een inhoudelijk goed sluitend stuk lezen.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:05:04 #54
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_173341330
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat je kennelijk meer valt over een legitieme vraag die gesteld wordt dan het feit dat we hier een enorm marokkanenprobleem hebben in Europa. De vraag is namelijk niet het probleem, de overlastgevende Marokkanen zijn het probleem.
Eerlijk is eerlijk. Onder Marokkanen spelen er meer problemen dan onder andere bevolkingsgroepen (relatief gezien). Een deel heeft te maken met de gebruikte vergrootglazen. Een ander deel met het ontnemen van de kansen bij jongeren uit deze groep. Als Jeffrey van het kippenkamp wel een clubhuis krijgt en Mourad uit Krispijn (Dordrecht) mag met eigen geld een dambord kopen om de tijd te doden...

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_173341335
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:02 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Kun jij het antwoord op de vraag niet al uit de vraag zelf halen?
Daarvoor moet je het artikel lezen, lijkt me. Zelfde als users die in een topic reageren terwijl ze alleen de TT hebben gelezen vaak een ander oordeel hebben dan mensen die bijgaande OP wel hebben gelezen. Op FOK! zeg je dan "Lezen!".
I´m back.
pi_173341336
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dit topic ging dan ook over de suggestieve kop, niet over Marokkanen.
Het gaat over een 'suggestieve' kop over Marokkanen.

Wat natuurlijk nooit 'suggestief' kan zijn
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:05:28 #57
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173341337
quote:
14s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:04 schreef 2dope het volgende:

[..]

Juistem. Zelfs domme tokkies zullen mogelijk aangetrokken worden door zo'n titel en - al dan niet per ongeluk - een inhoudelijk goed sluitend stuk lezen.
Tokkies passeren het krantrek in de supermarkt zonder een blik erop te werpen. Zijn te druk met hun sixpacks Schultenbrau.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:05:49 #58
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_173341343
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Wat heeft dat met struisvogelgedrag te maken?
Dat standaard truukje van je wordt onderhand vervelend: niet ingaan op een vraag, maar met een wedervraag komen.

Maar waarom wil je het verbieden?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:07:42 #59
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341372
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Daarvoor moet je het artikel lezen, lijkt me. Zelfde als users die in een topic reageren terwijl ze alleen de TT hebben gelezen vaak een ander oordeel hebben dan mensen die bijgaande OP wel hebben gelezen. Op FOK! zeg je dan "Lezen!".
Het lijkt me vrij duidelijk welk antwoord de titel suggereert: nee. Als je dat er niet uit kunt halen, heb je best wel een gebrek aan begrijpend lezen-vaardigheden.
pi_173341374
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Tokkies passeren het krantrek in de supermarkt zonder een blik erop te werpen. Zijn te druk met hun sixpacks Schultenbrau.
Wist niet dat aldi een krantenrek had.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:07:57 #61
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341378
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Het gaat over een 'suggestieve' kop over Marokkanen.

Wat natuurlijk nooit 'suggestief' kan zijn
Waarom kan dat niet suggestief zijn?
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:08:23 #62
262 Re
Kiss & Swallow
pi_173341382
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:00 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat?
nou ja we weten allemaal welke achtergrond de Lehman CEO had natuurlijk :P
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_173341389
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:07 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Waarom kan dat niet suggestief zijn?
Waarom kan jij alleen maar domme vragen stellen?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:09:15 #64
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173341390
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:07 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Wist niet dat aldi een krantenrek had.
Dan maakt het dus niet uit welke kop een krant heeft, ze lezen het alsnog niet

;)
pi_173341393
quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Dat standaard truukje van je wordt onderhand vervelend: niet ingaan op een vraag, maar met een wedervraag komen.

Maar waarom wil je het verbieden?
Is gewoon een troll.
Zit overal namelijk op die manier te posten.

Is geen normale discussie mee te voeren, zonder dat het gesprek 'zuidwaards' gaat.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:09:45 #66
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341398
quote:
1s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Dat standaard truukje van je wordt onderhand vervelend: niet ingaan op een vraag, maar met een wedervraag komen.

Maar waarom wil je het verbieden?
Omdat het luie journalistiek is en omdat het vaker wel dan niet een clickbait-titel van een inhoudsloos artikel is. Als je iets wilt beweren in je artikel en je durft het niet expliciet in je titel te zetten, moet je je afvragen of het artikel wel de moeite waard is.
pi_173341405
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dit topic ging dan ook over de suggestieve kop, niet over Marokkanen.
Nee, het ging over de ophef. Dat het suggestief is maak jij er van.

Waarop jij vroeg wat struisvogelgedrag was. Waarop ik jou dan weer uitleg dat het focussen op totaal onbelangrijke trivaliteiten (zoals gaan emmeren over het vermeende suggestieve karakter van de kop) om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat, een vorm van struisvogelgedrag is.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_173341409
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:09 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Dan maakt het dus niet uit welke kop een krant heeft, ze lezen het alsnog niet

;)
Checken de koppen op nu.nl om lekker overal over mee te lullen, maar voor de rest... rlt boulevard en shownieuws.

soooo wat eeerrrrraaaaaaahg!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_173341431
quote:
3s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:08 schreef Re het volgende:

[..]

nou ja we weten allemaal welke achtergrond de Lehman CEO had natuurlijk :P
Maar die economische crisis had te maken met een systeem dat willens en wetens door wetgeving dusdanig was geperverteerd dat dit leidde tot deze gevolgen. Belangrijke onderdelen van dat uit de hand gelopen systeem ontwikkelden zich al vanaf de jaren 70, de laatste hand daaraan werd eigenlijk gelegd door Clinton door de wetgeving die de scheiding van zakenbanken en depositobanken ongedaan maakte. Dus ja, ik begrijp niet goed wat je precies wilt zeggen.
I´m back.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:12:02 #70
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_173341445
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nee, het ging over de ophef. Dat het suggestief is maak jij er van.

Waarop jij vroeg wat struisvogelgedrag was. Waarop ik jou dan weer uitleg dat het focussen op totaal onbelangrijke trivaliteiten (zoals gaan emmeren over het vermeende suggestieve karakter van de kop) om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat, een vorm van struisvogelgedrag is.
Nee, deedster beweerde dat het struisvogelgedrag is om suggestieve koppen te verbieden. Dat is niet zo. Als je vindt van wel, moet je met argumenten komen. Dat is nog steeds niet gebeurd.
pi_173341448
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 12:42 schreef Confetti het volgende:
Burgers die willen vechten voor het vaderland :

[ afbeelding ]

Die zwakke nationale identiteit zie ik dus niet echt.

Ik denk dat het eerder te maken heeft met een zeer laag IQ en ongewenste huwelijken die leiden tot inferieur DNA.
Toch altijd weer die Finnen!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_173341458
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:07 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Het lijkt me vrij duidelijk welk antwoord de titel suggereert: nee. Als je dat er niet uit kunt halen, heb je best wel een gebrek aan begrijpend lezen-vaardigheden.
Ja, en, wat is dan het probleem? Analyse vind ik aannemelijk. Jij niet?
I´m back.
pi_173341464
quote:
15s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:05 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk. Onder Marokkanen spelen er meer problemen dan onder andere bevolkingsgroepen (relatief gezien). Een deel heeft te maken met de gebruikte vergrootglazen. Een ander deel met het ontnemen van de kansen bij jongeren uit deze groep. Als Jeffrey van het kippenkamp wel een clubhuis krijgt en Mourad uit Krispijn (Dordrecht) mag met eigen geld een dambord kopen om de tijd te doden...

:{²
Er zijn inderdaad problemen met Marokkanen en 99% van die problemen zijn terug te voeren op de Marokkanen zelf.

De tijden van slachtofferschap zijn echt voorbij.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:13:39 #74
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_173341479
Wordt het Minder Minder Minder moment nu ook gerectificeerd? :')
  woensdag 23 augustus 2017 @ 13:14:11 #75
262 Re
Kiss & Swallow
pi_173341488
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 13:11 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar die economische crisis had te maken met een systeem dat willens en wetens door wetgeving dusdanig was geperverteerd dat dit leidde tot deze gevolgen. Belangrijke onderdelen van dat uit de hand gelopen systeem ontwikkelden zich al vanaf de jaren 70, de laatste hand daaraan werd eigenlijk gelegd door Clinton door de wetgeving die de scheiding van zakenbanken en depositobanken ongedaan maakte. Dus ja, ik begrijp niet goed wat je precies wilt zeggen.
ik wilde wel eens een whataboutism erin gooien, dat is tegenwoordig een legitieme manier van discussieren
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')