Sure, van van 15cm tot 65cm.quote:Op maandag 21 augustus 2017 15:02 schreef n0a het volgende:
Zijn die er ook in wat kleiner formaat? Die pannen bedoel ik.
Ok maar koken is een stuk makkelijker en is gewoon hoe we dat hier in nederland al honderden jaren doen sinds de komst van de aardappel.quote:Op maandag 21 augustus 2017 14:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat
1. Er geen smaak en vitamines verdwijnen in het water
2. Aardappels niet uit elkaar vallen, zelfs als ze kruimiger zijn dan je dacht.
3. Water en pan daardoor schoner blijven.
4. Aardappels niet aan kunnen branden.
5. Aardappels mooier gaar worden, omdat ze allemaal gestoomd worden ipv alleen de bovenste helft.
Waarom zou ik ze niet stomen?
Broccoli blijft groener als je in water kookt...quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Eens. En aardappelen hebben vooral meer smaak als je ze stoomt. Dat gezonde boeit me niet zo. Hapje meer groenten is zo genomen.quote:Op maandag 21 augustus 2017 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind stomen net zo makkelijk als koken. Sterker nog, iets makkelijker, want foolproofderder.
Enige verschil is dat er nog een mandje in de pan zit. Nou nou, wat moeilijk.
quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.quote:Op maandag 21 augustus 2017 09:20 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.
Wie gaat er nu broccoli 30 minuten koken 😝quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten
[..]
[..]
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.
"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................
"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................
"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................
Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................
Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................
Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.quote:Op maandag 21 augustus 2017 15:07 schreef n0a het volgende:
Sinds mijn verhuizing heb ik geen gas meer. Mijn keramische kookplaat is best klein.
even afgezien van dat vrijwel niemand broccoli 30 minuten kookt is het een vals argument.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten
[..]
[..]
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.
"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................
"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................
"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................
Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................
Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................
Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Zou ik willen, maar zit in een huur huis. Waarschijnlijk zal er dan ook wat elektra aangepast moeten worden (eigen groep). Misschien dat het mag, maar dat is iets voor later.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.
Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:
[ afbeelding ]
Had er een gekocht, past ie niet in mijn pan...quote:Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.
Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:
[ afbeelding ]
Ja, maar ik heb niet meer nodig dan stomen en opwarmenquote:Op zondag 27 augustus 2017 12:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou, een magnetron kan nog wel wat meer.
Brood ontdooien in de magnetron? Waarom dat dan, dat ontdooit hartstikke snel vanzelfquote:Op zaterdag 2 september 2017 18:27 schreef hierissieweer het volgende:
Vandaag voor een nieuwe keuken wezen kijken, en door een enthousiast verhaal is van de verkoper hebben we de overtuiging dat een combi-stoomoven de magnetron prima kan vervangen. (We ontdooide eigenlijk alleen brood) dus gaan we voor een siemens combi-stoomoven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |