abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 augustus 2017 @ 22:39:27 #1
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_173291034
Omdat het gezonder schijnt te zijn, en het mij ook wel praktisch leek, ben ik mij aan het verdiepen in het koken op stoom. En daarbij stuit ik op twee vragen: wat is een goed apparaat (en dan lijkt mij 3 verdiepingen fijner dan 2?) Heb er nu een van Russel hobbs en een van Braun op het oog.

En wat zijn toffe recepten, behalve aardappels groenten vis?

Iemand ervaringen en of tips te delen? :)
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  zondag 20 augustus 2017 @ 23:04:04 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_173291569
Een wokpan en daar bovenop stoommandjes van de toko. Je kunt ze gewoon stapelen.
Groente koken heb ik al jaren niet meer gedaan.
  zondag 20 augustus 2017 @ 23:18:32 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173291868
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 23:04 schreef BasEnAad het volgende:
Een wokpan en daar bovenop stoommandjes van de toko. Je kunt ze gewoon stapelen.
Groente koken heb ik al jaren niet meer gedaan.
Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.
  zondag 20 augustus 2017 @ 23:24:05 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_173291992
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 23:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Serieus? En die wok gebruik je alleen voor die stoommandjes? Of bak je daar ook in? Wok met antiaanbaklaag dan? En stoom je alles? Het lijkt me superonpraktisch.
Hangt er een beetje vanaf, vaak gewoon water koken in de wokpan en mandjes erboven. Vlees gaat in een andere pan. Als ik gewoon Nederlands aardappels-groente-vlees eet dan he.
  zondag 20 augustus 2017 @ 23:25:33 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173292018
Ik snap het nog steeds niet. Maar laat maar. Zal wel aan mij liggen.
  maandag 21 augustus 2017 @ 00:43:32 #6
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_173293007
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap het nog steeds niet. Maar laat maar. Zal wel aan mij liggen.
Hoe gebruik jij stoommandjes?
  maandag 21 augustus 2017 @ 06:13:29 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173293761
Koop een of twee van dit soort stoommandjes, dan kun je aardappels en groenten in je gewone pannen stomen.

https://www.dille-kamille(...)j-staal-14-tot-23-cm
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 21 augustus 2017 @ 07:36:24 #8
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_173294023
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 06:13 schreef Lienekien het volgende:
Koop een of twee van dit soort stoommandjes, dan kun je aardappels en groenten in je gewone pannen stomen.

https://www.dille-kamille(...)j-staal-14-tot-23-cm
Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas :o

Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_173294070
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas :o

Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
gewoon dat bakkie omkeren boven een bord...
  maandag 21 augustus 2017 @ 08:04:57 #10
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173294145
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 07:36 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Dat heb ik er één van. Dat werkt opzich aardig. Maar vind het lastig dat de groenten uit te vissen. Plus met meerdere pannen ook meer afwas :o

Maar iedereen hier kookt alleen aardappels, groeten vlees?
Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173294182
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 08:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee hoor, maar verder zou ik niet echt iets kunnen bedenken dat ik zou willen stomen.
Bapaos
  maandag 21 augustus 2017 @ 08:15:10 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173294196
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 08:13 schreef MCH het volgende:

[..]

Bapaos
Ga eens weg man, je hangt als een vervelende strontvlieg overal irritant te zoemen.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 21 augustus 2017 @ 09:04:57 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173294625
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173294825
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 09:21:35 ]
pi_173295220
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.
  maandag 21 augustus 2017 @ 09:54:24 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173295417
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:42 schreef anndb het volgende:

[..]

Broccoli is van de weinig dingen die ik echt altijd stoom, voor de rest maak ik er eigenlijk maar weinig gebruik van.
Jep ik eigenlijk ook.
Vis kan je ook goed stomen, maar ik vind bakken lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173296537
groente stomen is wel lekker. misschien gezonder maar er gaat ook iets van de smaak af als je kookt.
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:14:20 #18
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173296726
Bij broccoli kook ik enkel de steel waardoor de roosjes automatisch gestoomd worden.
And so is the past
  maandag 21 augustus 2017 @ 11:48:48 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173297360
Ik stoom mijn aardappelen altijd in zo'n uitvouwbaar metalen mandje.
Ik stoom sommige groenten ook in zo'n mandje, hoewel tegenwoordig vaker in mijn soeppan waar precies een "stoomplateautje met gaatjes" in past. Die "is nieuw" en blijk ik fijner te vinden dan dat uitvouwbare mandje.

Verder giet ik alles meestal gewoon af, alsof er geen mandje in zat.

Vis, bapao en dimsum enzo stoom ik in mijn stoompan. En als ik daar vis in stoom, dan vaak ook de groenten. In een metalen vergiet, bovenin.

Bamboe stoommandjes vind ik ruk. Die gebruik ik niet.

Voor plaatjes en meer uitleg, zie : http://www.aziatische-ingredienten.nl/stomers
  User die het meest klaagt 2022 maandag 21 augustus 2017 @ 13:30:02 #20
414785 sirdanilot
pi_173299339
Waarom zou je aardappelen stomen? Gewoon koken in weinig water. Veel mensen koken hun piepers in te veel water waardoor smaak en vitamines verloren gaan.

Idealiter hoef je nauwelijks nog water af te gieten als je de aardappels op de juiste wijze kookt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 21 augustus 2017 @ 14:18:54 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173300391
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 13:30 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom zou je aardappelen stomen?
Omdat
1. Er geen smaak en vitamines verdwijnen in het water
2. Aardappels niet uit elkaar vallen, zelfs als ze kruimiger zijn dan je dacht.
3. Water en pan daardoor schoner blijven.
4. Aardappels niet aan kunnen branden.
5. Aardappels mooier gaar worden, omdat ze allemaal gestoomd worden ipv alleen de bovenste helft.

Waarom zou ik ze niet stomen?
pi_173300773
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoom mijn aardappelen altijd in zo'n uitvouwbaar metalen mandje.
Ik stoom sommige groenten ook in zo'n mandje, hoewel tegenwoordig vaker in mijn soeppan waar precies een "stoomplateautje met gaatjes" in past. Die "is nieuw" en blijk ik fijner te vinden dan dat uitvouwbare mandje.

Verder giet ik alles meestal gewoon af, alsof er geen mandje in zat.

Vis, bapao en dimsum enzo stoom ik in mijn stoompan. En als ik daar vis in stoom, dan vaak ook de groenten. In een metalen vergiet, bovenin.

Bamboe stoommandjes vind ik ruk. Die gebruik ik niet.

Voor plaatjes en meer uitleg, zie : http://www.aziatische-ingredienten.nl/stomers
Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.
  maandag 21 augustus 2017 @ 14:54:49 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173301067
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 14:37 schreef n0a het volgende:

[..]

Waar stoom jij zelfgemaakte rijstvellen in? Ik heb niet echt iets groot genoeg om het te maken en alleen daar een pan voor kopen lijkt me misschien overdreven.
Ja, in deze dus, doorsnee 40cm :



(ik kocht er speciaal ooit een glazen ovenschaal voor, bij Ikea, om dus rijstvellen in te stomen, maar die bleek toch net niet te passen. Grrrrrr. Nu gebruik ik daar een "wegwerp aluminium bakblik" voor. Bijna net zo duur als die glazen van ikea. :') )
  maandag 21 augustus 2017 @ 14:56:01 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173301081
Ooh, verrek, nu weet ik opeens waar ik die ronde "bakblikken" die bij de Turk liggen voor kan gebruiken! Rijstvellen! Yes, die ga ik dus kopen. *O*
(nu wel eerst even opmeten, ahum)
pi_173301183
Zijn die er ook in wat kleiner formaat? Die pannen bedoel ik.
  maandag 21 augustus 2017 @ 15:03:52 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173301208
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:02 schreef n0a het volgende:
Zijn die er ook in wat kleiner formaat? Die pannen bedoel ik.
Sure, van van 15cm tot 65cm.
Schiet alleen niet op als je vellen wilt maken. :o

Dan zou ik eerder je grootste pan opmeten en er zo'n stoomplateau bijkopen:



[ Bericht 23% gewijzigd door RobinOok op 21-08-2017 15:09:00 ]
pi_173301280
Sinds mijn verhuizing heb ik geen gas meer. Mijn keramische kookplaat is best klein. :'(
  User die het meest klaagt 2022 maandag 21 augustus 2017 @ 17:27:07 #28
414785 sirdanilot
pi_173304055
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 14:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat
1. Er geen smaak en vitamines verdwijnen in het water
2. Aardappels niet uit elkaar vallen, zelfs als ze kruimiger zijn dan je dacht.
3. Water en pan daardoor schoner blijven.
4. Aardappels niet aan kunnen branden.
5. Aardappels mooier gaar worden, omdat ze allemaal gestoomd worden ipv alleen de bovenste helft.

Waarom zou ik ze niet stomen?
Ok maar koken is een stuk makkelijker en is gewoon hoe we dat hier in nederland al honderden jaren doen sinds de komst van de aardappel.

Misschien als ik ooit een handige stoompan koop, dat ik ook wel overstap op stomen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 21 augustus 2017 @ 17:50:34 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173304572
Ik vind stomen net zo makkelijk als koken. Sterker nog, iets makkelijker, want foolproofderder. :6
Enige verschil is dat er nog een mandje in de pan zit. Nou nou, wat moeilijk.
pi_173304634
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
Broccoli blijft groener als je in water kookt...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_173306696
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 17:50 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind stomen net zo makkelijk als koken. Sterker nog, iets makkelijker, want foolproofderder. :6
Enige verschil is dat er nog een mandje in de pan zit. Nou nou, wat moeilijk.
Eens. En aardappelen hebben vooral meer smaak als je ze stoomt. Dat gezonde boeit me niet zo. Hapje meer groenten is zo genomen.

Zo'n inzetje voor een pan is nu niet direct moeilijk.
Whatever...
pi_173324862
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten

quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Koken op stoom gezonder? Waarom zou het gezonder zijn?
Brocoli stomen is wel lekkerder, maar zie niet in waarom het gezonder zijn.
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:20 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik denk dat de mythe bestaat dat groenten hun vitaminen verliezen zodra het in water gekookt wordt.
Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.

"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................

"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................

"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................

Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................

Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................

Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Genesis 6:4 - The Nephilim were on the earth in those days, and also afterward, when the sons of God came in to the daughters of man and they bore children to them. These were the mighty men who were of old, the men of renown.
pi_173325521
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten

[..]


[..]

Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.

"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................

"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................

"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................

Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................

Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................

Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
Wie gaat er nu broccoli 30 minuten koken 😝
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_173325606
_O- _O-
Idd. Vergelijk 30 min koken met 6 min stomen.
Na een half uur heb je broccolisoep. Ook lekker. Geen gekookte broccoli.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 23 augustus 2017 @ 09:38:57 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_173337577
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 15:07 schreef n0a het volgende:
Sinds mijn verhuizing heb ik geen gas meer. Mijn keramische kookplaat is best klein. :'(
Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.

Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:

  woensdag 23 augustus 2017 @ 09:45:22 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173337668
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 17:14 schreef Vers4 het volgende:
Stomen en Broccoli + andere koolsoorten

[..]

[..]

Er zijn meer gezonde stoffen aanwezig dan alleen vitamines.

"Onderzoekers van de universiteit van Warwick ontdekten dat de klassieke manier van bereiden, dus koken, van groenten behorend tot de Brassica-familie (zoals broccoli, spruiten, bloemkool en savooien) de antikanker werking praktisch volledig teniet doet. Crucifere groenten zijn rijk aan glucosinolaten, die kunnen worden omgezet naar isothiocyanaten. Het zijn deze laatste die een sterke antikanker werking uitoefenen in het lichaam. Voor deze omzetting is echter een enzyme nodig, het myrosinase, dat in de plant zelf aanwezig is en na vrijstelling (bv door bereiden, snijden, kauwen) de enzymatische omzetting katalyseert."
................................

"Na 30 minuten klassiek koken in water had broccoli 77% van zijn glucosinolaten verloren; spruiten 58%, bloemkool 75% en groene kool 65% De andere vormen van garen gaven nauwelijks verlies aan glucosinolaten te zien."
De genezende werking van koolsoorten
................................

"steaming of broccoli for less than 6 min may result in a high intake of glucosinolates"
The Effect of Steaming on the Glucosinolate Content in Broccoli
................................

Effect of cooking brassica vegetables on the subsequent hydrolysis and metabolic fate of glucosinolates
................................

Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing
................................

Google: steaming Brassica glucosinolates isothiocyanates myrosinase
even afgezien van dat vrijwel niemand broccoli 30 minuten kookt is het een vals argument.
Als je je wat objectief wilt over bereidingswijze en voedingswaarde moet je naar het volgende kijken
0. Hoeveel voedingswaarden zitten er in rauwe broccoli
1. Een stel porties Broccoli die tussen rauw en 30 minuten gekookt zijn, en kijken hoeveel voedingswaarde er in deze porties zitten
2. Dit laten eten door proefpersonen en meten hoeveel van de voedingswaarde ze opgenomen hebben en hoeveel weer uitscheiden

Ik voorspel je dat er van de rauwe broccoli waar de meeste voedingswaarden in zitten het minste worden opgenomen cq het meeste weer wordt uitgepoep.
Ooit eens een onderzoek gelezen naar blikgroentes, waaruit bleek dat je die gaargekookte meuk het beste verteerde en het meeste uit opnam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 09:59:55 #37
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_173337878
30 minuten groenten koken. Man man man. :').
And so is the past
pi_173337911
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.

Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:

[ afbeelding ]
Zou ik willen, maar zit in een huur huis. Waarschijnlijk zal er dan ook wat elektra aangepast moeten worden (eigen groep). Misschien dat het mag, maar dat is iets voor later.
  woensdag 23 augustus 2017 @ 11:22:48 #39
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_173339503
quote:
0s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 09:38 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Doe jezelf een plezier en stap over op inductie, het kookt zo veel lekkerder dan op keramiek.

Trouwens heeft de Ikea ook fijne stoominzetten:

[ afbeelding ]
Had er een gekocht, past ie niet in mijn pan... :(
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_173381461
Ik gebruik gewoon een ouderwetse snelkookpan voor mn aardappels en groenten. Is ook stomen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_173419175
Ik heb deze week ook bamboe stomers gekocht bij de toko. Neemt minder ruimte in dan een magnetron en lan dezelfde dingen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 27 augustus 2017 @ 12:26:31 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173419211
Nou, een magnetron kan nog wel wat meer. :+
pi_173432586
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 12:26 schreef RobinOok het volgende:
Nou, een magnetron kan nog wel wat meer. :+
Ja, maar ik heb niet meer nodig dan stomen en opwarmen ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 2 september 2017 @ 18:27:28 #44
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_173547286
Vandaag voor een nieuwe keuken wezen kijken, en door een enthousiast verhaal is van de verkoper hebben we de overtuiging dat een combi-stoomoven de magnetron prima kan vervangen. (We ontdooide eigenlijk alleen brood) dus gaan we voor een siemens combi-stoomoven.
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  zaterdag 2 september 2017 @ 20:13:27 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173549593
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 18:27 schreef hierissieweer het volgende:
Vandaag voor een nieuwe keuken wezen kijken, en door een enthousiast verhaal is van de verkoper hebben we de overtuiging dat een combi-stoomoven de magnetron prima kan vervangen. (We ontdooide eigenlijk alleen brood) dus gaan we voor een siemens combi-stoomoven.
Brood ontdooien in de magnetron? Waarom dat dan, dat ontdooit hartstikke snel vanzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')